Коронавирус в България

Прескочи до:

Миро, ти едно мнения от 3 изречения не можеш да разтълкуваш, иначе раздаваш мъдрост на килограм. Чукча писател.

18.07.20
13:55

Добре бе,кат не е тъп ,какъв е?
Да отидеш на погребение на човек споминал се от остра заразна болест,и да се държиш все едно е паднал от терасата?
Навсякъде много образовани миндили ти се репчат,че това с маските е няква конспирация на правителството,болест няма...мрът си хората просто?!
Само обаче ,като го изшибат с една глоба в метрото си слага маската .
Тоягата трябва да играе.

18.07.20
14:16

казано от Marcheto на 18.07.20, 13:42:

ТЪмЪн си ме разбрал! Не правя нищо, дето премиерът не прави! Даже го синхронизирам по време - когато той с*ре и аз отивам!

Еми браво! Отлично! Ти си светъл пример и вдъхновение за всички нас. :)

Еми ОК. Не забравяй да пуснеш тук една своя снимка пред цъфналите магнолии :D и се задължаваш да вземеш черен колан по карате, джиу джицу, джудо, самбо и ММА. :D

Мнението беше редактирано от Миро на 18.07.20 15:34.

18.07.20
22:38

По принцип стреса се проявява в обсебеност от нещата които не можем да променим, твърде много анализиране, обръщане на внимание предимно на негативното, нетипична циничност, действеност за подтиснатите неща, като дългогодишното разочарование от институциите и т.н. Отричането на нещо, което е трудно за приемане, си е примитивен защитен механизъм на психиката. Простото обяснение на нещо, което за момента не може да се обясни, също си е оферта - говоря за конспирациите. Ето, вече имаме 2 причини за “вирус няма”, което е удобно и дава чувство за сигурност. “Кибритче” си е стреса. А бе класици сме си - като за учебник по психология.

19.07.20
23:52

казано от Dymag на 19.07.20, 23:07:

А така. А аз толкова се радвах на удобните маски за мръсен въздух.

Ти пак им се радвай,те са да те пазят теб.Сега идеята на маските е да пазят околните.

20.07.20
10:24

Аз бях по Самоков и там за маски никой не е чувал, само това да ви кажа. Понеже бях на автогарата и там има едно павилионче за вестници много вървежно.
От 20-на човека които минаха, всички купуваха 24 часа, телеграф и още някакви българия днес ли, всичките от на дебелия медиите. Само няколко пенсионера си взеха някакви местни пенсионерски вестници, кеф голям :)

20.07.20
11:39

казано от Dymag на 19.07.20, 23:07:

А така. А аз толкова се радвах на удобните маски за мръсен въздух.

А коментарите под статията са още “по-радостни” и обясняват всичко. Наш Ганьо не желае да спазва никакви лекарски съвети за каквото и да било. Не само за маските. За всяко нещо е така.

Сетне реве в сайтовете, че здравето на нацията било много лошо. Че това правителство му било виновно, че онова правителство било виновно. Здравна криза имало и не знам какво  още имало. Ами ей, аланкоолу, ББ няма да ти сложи един персонален полицай, който ще следи какво правиш у дома. Какви здравни мерки спазваш и не спазваш.

За всичко е така, короната е едва от няколко месеца. Пушене, наркотици, вредни храни. Сигурно очакваш стражари да следят и дали си се изакал сутринта? Просто нямам думи. Хем се оплакват, хем не спазват нищо, че и обяснение от държавата търсят. Що така и така. Ами каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи. Човек от ума си тегли.

20.07.20
14:36

Ей ся кацнах на летище Варна.
Още от Лутън кой с маска, кой с кърпа, ама особено мексикано-българите хептем изтървани.
Маски стил Б.Б- кой на брадичката, кой на очите, кой с дупка на маската. Поне на Лутън им правиха забележка, ама в БГ не.
Не се бях прибирал от година, но сега видях, че сме по-разюздани и от англичаните.
Маски няма, ама бирите дрънчат от обяд :D.
После Сорос бил виновен, Кемтрейлса бил виновен...

20.07.20
21:25

https://btvnovinite.bg/svetut/uchenite-ot-universiteta-v-oksford-razrabotiha-vaksina-sreshtu-covid-19.html

20.07.20
21:31

казано от Brown Bomber на 20.07.20, 21:25:

https://btvnovinite.bg/svetut/uchenite-ot-universiteta-v-oksford-razrabotiha-vaksina-sreshtu-covid-19.html

Най-вначалото немците бяха напред уж, обаче англичаните работят много целенасочено, при тях постоянно имаше резултат и даваха отчет за моментното състояние . Да видим ..

20.07.20
23:07

Цък и цък. Обаче най-вероятно ще трябва да изкараме зимата без ваксина

20.10.20
15:21

Както и всичко в България и сега се повтаря. Ще задължават евентуално маски на открито. Това е мега профанско и дебилно за мен измиване на ръцете и прехвърляне на отговорности.
Имаше си правила, както има и закони и уредби за всичко, обаче няма кой да налага контрол. ... И в този случай е така, разпоредбите не се спазваха масово. Никой не носеше маски, не спазваше дистанция.
И как контролираха това нещо ? Никак .. и сега симулират някаква дейност.

Значи ходиш си по улицата с маска, влизаш в заведение за хранене и сваляш маската :D

Абсолютно симулиране на някаква дейност ...

20.10.20
15:48

Ще ги затворят заведенията за хранене...както видно дори от форума е редно!

Bart Simpson

20.10.20
15:54

Нерва, вадиш неща от контекста, пич, не съм оставил един да киха тук, казах им да не се тестват защото ще ги изкарат положителни, не да ми висят и кихат тук.
Веднага щом се разболя Бобката го пратих у дома, но му казах да не ходи да се тества.
Ти си няква драматургия яка.
А че щв ни затворят е ясно.
Тва, че не съм ти се обяснявал, щото имам по-важни неща от това в ежедневието си не значи, че съм неангажиран със безопасноста на хората си.
Имам три, вече, инфра ред лампи, с които третирам цялата кръчма, ама ти се оповаваш на някакъв повърхностен прочит и си вадиш изводи.
Ама ти си си ти-черно ли е-лошо е, така че няма да ти отделям много повече време.
Четири проверки имаме вече във фирмата-едната беше при мен и сме отворени, така че си пести хуленето, или не щом ти е забавно.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.10.20 15:58.

20.10.20
15:58

Вчера правиха на служителите във фирмата PCR, като някои отказаха да се тестват. Тестването е по повод колега, както вече в една друга тема казах е в болница с пневмония и уж положителен. Аз, както и другите колеги /с изключение на един/ сме отрицателни и сме си уж ок. Новият заразен беше в стая с този в болница и с него вчера пътуваме заедно в асансьора, подсмърча ми нещо и ей го. Днес не бе на бач. В крайна сметка и двамата колеги, които са болни, са били заразени поне едно 7-10 дена назад, т.е. през инкубационния им период всички сме си били в контакт с тях. То и ние повечето, дето сме за сега с отрицателен тест може да сме в инкубационен период, кой да знае. Дано всичко е ок, но и да се пазиш, няма спасение в голям процент -срещаш се с хора, влизаш по магазини и т.н. Мием ръце, слагаме маски, но.....
Чудя се защо никой не споменава нищо за GYM-овете, където средата е най-рисковата от почти всички възможни. А ги барнаха, а наскачаха ми ти ония лифтери е ммм-ци :-)

Мнението беше редактирано от D_M на 20.10.20 16:01.

20.10.20
16:03

Да затварят всичко! Генерала каза :D

20.10.20
16:04

казано от James Hinks на 20.10.20, 16:03:

Да бе, щот не си на нашето-без собствена зала ;-)

20.10.20
16:06

Хващам гората... пътища много :-)

20.10.20
16:19

казано от Optimus Prime на 20.10.20, 16:04:

Да бе, щот не си на нашето-без собствена зала ;-)

То па щото много ми трябва зала на мен, та за това и с втора се хванах :D

Bart Simpson

20.10.20
16:24

Днес много, ежедневно, редовни клиенти ни подминаха, аз тръгнах да ги посрещна, а те подминават, попитах ги, защо.
Казаха ми, че във фирмата им, им забраняват да се хранят в ресторанти.
Може да са осмицата на Илия ?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.10.20 16:24.

20.10.20
16:24

казано от James Hinks на 20.10.20, 16:19:

То па щото много ми трябва зала на мен, та за това и с втора се хванах :D

Да не е станала частична или почти пълна телепротация на уредите на Мартин, т.е.: “Абе що аз не отворя още една зала, ей го направо цяло оборудване мога да взема”.

Барт, много от хората ги е и страх. Не само защото са им забранили.
Пф, един колега тук даже пОсна една сълза-какво може да стане, покрай положителните във фирмата ни. Щото майка му работи в Пирогов, по-възрастна жена, живеят заедно и се притеснява за нея. И като казвам пОснал сълза, разбирай реване със сълзи.

Мнението беше редактирано от D_M на 20.10.20 16:28.

Bart Simpson

20.10.20
16:41

Знам, има тежко разделение в схващанията на хората, което пък може и да е целта на постата.
Аз лично си промених мнението не знам колко пъти и все още нямам много силно изкристализирала позиция относно всичко това, защото още не мога да определя от кое мога да пострадам повече.

20.10.20
17:01

Бащата, майката и бабата :) на съпругата на близък колега се заразиха, после и жена му се зарази, разбира се. След положителния и тест, колегата продължи да живее с нея и с двете им деца, направиха си тестове, които бяха отрицателни, но след няколко дни и той се “разболя”, симптомите им бяха само загуба на вкус и температура 37 - 37.2С. След няколко дни се оправиха, тоя вирус в началото го изкараха бетер Ебола, сега не знам на какво да вярвам.

20.10.20
17:10

Не знам дали е било и въпрос на предоставяне на инфо при гриповете, но не помня случаи така да са умирали лекари, от които някои и не толкова стари. Баща и син, та този, та онзи-доста починаха, лека им пръст. Може и да е имало такива, но просто да не ни е съобщавано при обичайните грипове, когато не е била такава ситуацията и то в световен мащаб и такава истерия.

Bart Simpson

20.10.20
17:20

Аз лично съм силно интуитивен човек исилно отдаден родител и дълбоко в себе си не усещам страх, нито за мен нито за семейството ми, а съм склонен към тежки филмирания.
Към момента се оповавам само на интуицията си, която за 38 години, рядко ме е подвеждала.
Честити, задължителни маски на открито от четвъртък.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.10.20 17:22.

20.10.20
18:14

Барт ,ти каза,че ще ги оставиш в ресторанта да сеят зараза.

Bart Simpson

20.10.20
18:24

Брат, достатъчна ми е нервозата около предстоящото затваряне, неам нерви, здрави бъдете.

Bart Simpson

20.10.20
18:29

Ето ти го Божидар, на 16-ти си тръгва в 13:00,вместо в 23:00, после го няма.
Аз съм от 8:30 до 01:00 на крак като преди това съм направил обяд и закуска на дребния, закарал съм гона училище, после майка му и ако мислиш, че съмбил склонен към дебат или обяснения здраве.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.10.20 10:06.

Bart Simpson

20.10.20
18:31

И да ме хулиш ти, който знаеш как гледам на работата си, заеби.

20.10.20
19:11

Отивам пак на село, да си тичам пак в гората, отделно трябва да претаквам виното. Ще излизам да бягам и ще ме карат маска да слагам. Не съм сигурен дали ще могат и да ме глобят, трябва да са доста добри бегачи, предполагам има и такива сред тях. Тъкмо ще си направим една тренировка :)

20.10.20
19:35

казано от Optimus Prime на 20.10.20, 17:10:

Не знам дали е било и въпрос на предоставяне на инфо при гриповете, но не помня случаи така да са умирали лекари, от които някои и не толкова стари. Баща и син, та този, та онзи-доста починаха, лека им пръст. Може и да е имало такива, но просто да не ни е съобщавано при обичайните грипове, когато не е била такава ситуацията и то в световен мащаб и такава истерия.

Далеч сме още от смъртността на по-сериозните грипни епидемии, тук ясно се вижда какво е било положениети преди 4 години например- https://www.nsi.bg/bg/node/18121/ , така че в момента нищо извънредно не се случва, проблемът е, че много бързо може да се влоши положението, по спомен от пролетта най-засегнатите райони в Европа бяха увеличили обичайната си смъртност няколко пъти..

20.10.20
19:42

Да,има доста по неприятни и с по висока смъртност грипни състояния...но никое от тях не е с такава вирулентност.Скороста им на предаване е далеч по-ниска от тази на ковит .Та смъртността като процент е по-малка...но отнесена към огромно число заболели,играта става друга.
Един от най-близките ми приятели е шеф на болница...баш  в “казана на Ада”,излишно е да раЗказвам подробности...осланям се на него и преките му наблюдения...не на интуицията си.

Мнението беше редактирано от nervak на 20.10.20 19:44.

20.10.20
19:52

Не, не, смъртността при COVID-19 е много по-висоока от тази при сезонния грип. Няколко пъти по-висока. В допълнение дългосрочните усложнения при оздравелите са много повече и по-сериозни.
Пазете себа си и околните, да ви еба и главанаците. Как да да го кажа по-ясно?!?

Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.10.20 19:55.

20.10.20
19:57

казано от Boby_ на 20.10.20, 19:52:

Не, не, смъртността при COVID-19 е много по-висоока от тази при сезонния грип. Няколко пъти по-висока. В допълнение дългосрочните усложнения при оздравелите са много повече и по-сериозни.
Пазете себа си и околните, да ви еба в главанаците. Как да се каже по-ясно?!?

Абе и аз от това се опасявам. Някои и не разбират, ама тези дето сериозно са разбрали, като брой са много повече. Както каза Нервака, дори % да е по-нисък, едно е 5% починали на 10 000 заболели, а друго е например 1% на 1 000 000.

20.10.20
20:06

Боби, така го виждаме всички. Обаче кой спазва каквито и да е било мерки. Аз ги спазвам навсякъде и затова ще си ходя на село. Обаче бях и в швейцария, гледам какво става и в България. Маски не се носят, правилата не се спазват и то не само в България. Сега искат да сложат маски на открито и какво от това. След като тук няма никакъв контрол ? Няма никаква стратегия за това. Шведите какво правят, понеже не си писал скоро. Какво става и в Англия и това не съм питал, нито сестра ми.

20.10.20
20:13

казано от Boby_ на 20.10.20, 19:52:

Пазете себа си и околните, да ви еба и главанаците. Как да да го кажа по-ясно?!?

Е да де, от данните става ясно, че една грипна епидемия може да увеличи смъртността с 40-50 %, а Ковид е показал, че е способен на десетина пъти повече, изобщо не е шега работата. Тезата ми беше, че в момента при нарастване на бройките и медиен шум не се случва нищо страшно и това може да накара хората да подценяват ситуацията, а тя изобщо не е за подценяване. Ние например от седмица пак сме разпуснали офиса и сме си вкъщи просто като превенция, но реално няма как да се скрие човек- съпругата ми е учител, а с малкият пак през ден сме по лекарски кабинети и лаборатории..

Bart Simpson

20.10.20
20:23

Факт е, че темата отнове излезе в ефира.

20.10.20
20:34

казано от Bart Simpson на 20.10.20, 20:23:

Факт е, че темата отнове излезе в ефира.

Защо отново?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1