Здравейте,имам нужда от съвет!

Целта ми е да изчистя мазнини.
Ръст:187см.
Тегло:98кг.
Дневен прием:Въглехидрати-97гр.
Мазнини-97гр.
Протеин-242гр.
Тренирам 5 пъти седмично и работя по 12часа на ден кардио правя 3 пъти седмично по 15 до 30 мин.
Та въпроса ми е добре ли съм се ориентирал откъм макроси и дневен прием.Благодаря предварително!

Това малко количество въглехидрати ще ти изпърже мозъка при положение че си толкова активен. Такова количество протеини едва ли ще ги усвоиш дори да си на химия.

Според мен, намали мазнините до към 75-80гр, относно протеина, тялото може да усвои и 300гр, при положение, че пича е 97-98кг това е към 2.4-2.5гр протеин на килограм телесно тегло. Ако те кефи да си на повече протеин, хапвай. Не очаквай допълнителни ползи от повече протеин (от към мускулна маса), но не падай под 2гр на кг телесно тегло. Относно въглехидратите, ще е  добра идея да ги увеличиш, тъй като както спомена работиш на 12 часа + това правиш кардио. Няма да е добра идея в дългосрочен план да си на такива въглехидрати. Надявам се да съм бил изчерпателен и да съм помогнал!

Мнението беше редактирано от Светослав Иванов на 25.05.20 13:28.

Благодаря за съветите !Ще вдигна въглехидратите и ще намаля мазнините. Поздрави.

Аз имам малко по-различен поглед върху тази идея за разпределение на макронутриентите.

Въглехидратите не са чак толкова малко - 1 g/kg. Това количество съвсем не е екстремно и при добре подбрани източници би било напълно достатъчно. Според мен е по-важно да се преразпределят количествата белтъчини (които са множко) и мазнини (които пък са леко малко).

По-конкретно - да се намалят белтъчините до 2 g/kg (т.е. в момента да са 200 g), а остатъкът от нужната енергия да се осигури от мазнини (качествени, естествено).

Разбира се - приемам, че като цяло количеството енергия е преценено правилно.

Не смятам, че има обективна причина да се очакват проблеми в дългосрочен план при 1 g/kg въглехидрати.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.05.20 23:16.

Зависи от човека, ако го кефят повече мазнини окей, но например аз се чувствам по-добре на повечко въглехидрат, разбира се не изключвам мазнините. :) Надявам се да сме помогнали!

DI

07.07.20
13:49

казано от Йордан Додников на 23.05.20, 12:32:

Мазнини-97гр.
Протеин-242гр.
Тренирам 5 пъти седмично и работя по 12часа на ден кардио правя 3 пъти седмично по 15 до 30 мин.
Та въпроса ми е добре ли съм се ориентирал откъм макроси и дневен прием.Благодаря предварително!

Спри да смяташ макроси и гледай на калорийния прием, ако си в дефицит ще гориш мазнини. Протеина не е най-важния макрос (и 3те са). Няма жив човек на тая планета дето да ти сметне с точност колко си изял в макроси дори калориите са +/- . Яж една две седмици дадено меню , претегляй храните и чети внимателно етикета и следи килограмите си. Не си писал години да ти сметнем с точност калорийния баланс ако си на 20 може 2,229калории да са ти перфектни за кът, ама ако си на 50 няма да е същото.

казано от Dimitar Ivanov на 07.07.20, 13:49:

казано от Йордан Додников на 23.05.20, 12:32:

Мазнини-97гр.
Протеин-242гр.

Спри да смяташ макроси и гледай на калорийния прием, ако си в дефицит ще гориш мазнини. Протеина не е най-важния макрос (и 3те са). Няма жив човек на тая планета дето да ти сметне с точност колко си изял в макроси дори калориите са +/- . Яж една две седмици дадено меню , претегляй храните и чети внимателно етикета и следи килограмите си. Не си писал години да ти сметнем с точност калорийния баланс ако си на 20 може 2,229калории да са ти перфектни за кът, ама ако си на 50 няма да е същото.

На 27г.съм! И вече съм 89кг.
Благодаря за съветите в крайна сметка постигнах това което исках !Поздрави и бъдете здрави!

Мнението беше редактирано от Йордан Додников на 20.07.20 23:26.

22.07.20
11:15

Виждал съм хора на огромен калориен суфицит да свалят, само защото поемат по 300+ грама протеин. Така че многото протеин за сметка на другите макроси си е доста добра идея. Стига човек да може да си го набавя.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1