Здравейте,имам нужда от съвет!

Целта ми е да изчистя мазнини.
Ръст:187см.
Тегло:98кг.
Дневен прием:Въглехидрати-97гр.
Мазнини-97гр.
Протеин-242гр.
Тренирам 5 пъти седмично и работя по 12часа на ден кардио правя 3 пъти седмично по 15 до 30 мин.
Та въпроса ми е добре ли съм се ориентирал откъм макроси и дневен прием.Благодаря предварително!

Това малко количество въглехидрати ще ти изпърже мозъка при положение че си толкова активен. Такова количество протеини едва ли ще ги усвоиш дори да си на химия.

Според мен, намали мазнините до към 75-80гр, относно протеина, тялото може да усвои и 300гр, при положение, че пича е 97-98кг това е към 2.4-2.5гр протеин на килограм телесно тегло. Ако те кефи да си на повече протеин, хапвай. Не очаквай допълнителни ползи от повече протеин (от към мускулна маса), но не падай под 2гр на кг телесно тегло. Относно въглехидратите, ще е  добра идея да ги увеличиш, тъй като както спомена работиш на 12 часа + това правиш кардио. Няма да е добра идея в дългосрочен план да си на такива въглехидрати. Надявам се да съм бил изчерпателен и да съм помогнал!

Мнението беше редактирано от Светослав Иванов на 25.05.20 13:28.

Благодаря за съветите !Ще вдигна въглехидратите и ще намаля мазнините. Поздрави.

Аз имам малко по-различен поглед върху тази идея за разпределение на макронутриентите.

Въглехидратите не са чак толкова малко - 1 g/kg. Това количество съвсем не е екстремно и при добре подбрани източници би било напълно достатъчно. Според мен е по-важно да се преразпределят количествата белтъчини (които са множко) и мазнини (които пък са леко малко).

По-конкретно - да се намалят белтъчините до 2 g/kg (т.е. в момента да са 200 g), а остатъкът от нужната енергия да се осигури от мазнини (качествени, естествено).

Разбира се - приемам, че като цяло количеството енергия е преценено правилно.

Не смятам, че има обективна причина да се очакват проблеми в дългосрочен план при 1 g/kg въглехидрати.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.05.20 23:16.

Още утре вече ще се чувстваш по-добре, ако започнеш днес!

Виж услугите ни
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1