09.08.2020 г.
Без тренировка
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 1 капсула cissus.
2. Към обяд - 1 капсула cissus.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат, 1 капсула cissus.
Обобщение за деня:
Днес събрахме малко жега и бира и повечко ядене в Бургас в приятна компания. До плаж не стигнахме.
10.08.2020 г.
Без тренировка
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 1 капсула cissus.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат, 1 капсула cissus.
Обобщение за деня:
Днес зарязах децата да спят и после ходих до Каваците да видя какво са настроили. Като ходих последно, бяха само двата къмпинга (Смокиня и Каваците). Сега... Не е за разказване. Едни свлачища, едни подпорни стени.
11.08.2020 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
За последно на Арапя сутринта. Поплувах. Добрата новина е, че болката като че поотслабна и се промени от остра към по-тъпа. Лошата - че още изпитвам трудности да си измия лицето, а освен левият лакът, се опитва да ме боли и десният, въпреки дългата почивка.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.08.20 19:26.
12.08.2020 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта - обратно към София. Този път без перипетии, макар че с две кучета, едното от които бебе на 5 месеца, пътуването е в най-добрия случай бавно и уморително, а в най-лошия - направо рисково, когато някой рязко ти скочи в скута, докато караш със 150.
Следобеда - пазаруване, ходене до железарията и дребни поправки из нас, че голята щерка и бившето ѝ гадже са оставили всичко на разпадане.
13.08.2020 г.
Контролно в Пловдив
1. Клек с dead squat bar - докъм 150 кг.
2. Лег с тесен хват (малко повече от един юмрук разстояние между ръцете) - до 110 кг (130 неуспешно заради пауза долу, но са ми по силите без пауза, че и малко нагоре).
3. Мъртва тяга - до 180 кг (200 изпуснати преди заключване заради отслабнал хват, иначе може и още нагоре).
4. Набирания с тежест с тесен надхват - няколко с някакви кг.
5. Кофи на успоредка - като набиранията.
6. Раменна преса с дъмбели с успореден хват - докъм 26 кг.
7. Борческо въртене с дъмбели - някакви серии с 15 кг, после 10х20 и 5х26 кг.
8. Изхвърляне с две пудовки - никакъв шанс.
Изводи
Силата е понамаляла, но не е изчезнала напълно.
Заден клек няма как да правя в момента. Като се прибера, ще пробвам преден с фитили - това е единственият вариант, за който има шанс да свърши работа.
Лег - едиствено с тесен хват. Всичко по-широко отива директно на сухожилието.
Тяга - без проблеми.
Набиране - с тесен надхват не усещам болка.
Кофи - на халки е изключено, на успоредка ще видим.
Раменна преса - С дъмбелите до 26 кг почти без проблеми. С лост - изключено засега. Вероятно ще я правя с дъмбел от седеж едностранно.
Борческо въртене с дъмбели - може би ще стане с по-малка тежест.
В края на тренировката нищо не ме болеше. Два часа по-късно лакътят не е добре, а ме заболя и дясната ръка в областта на горната част на китката (където си ме боли от години заради мишката). Ще видим утре как ще е.
Добавки:
Обобщение за деня:
Отскочих до Пловдив за контролно, както си личи от горното. Плановете ми за вечерта неочаквано се промениха, но каквото-такова.
14.08.2020 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта тичане напред-назад, както обикновено (този път за разни важни неща, които не мога да си намеря в Швеция, като чубрица, джоджен и киселомлечна закваска), следобед имам да ходя по роднини, а вечерта - да се виждам с приятели. Доста ме натоварва целия тоя рязък контраст в социалния живот тук и в Швеция, но всичко се концентрира в няколко дни и няма как иначе. Дори така остават толкова много хора, които ми се искаше, а няма да успея да видя...
Във физически план нещата са добре - съвсем лека мускулна треска на квадрицепса и гъзицепса, което е без всякакво значение всъщност. Важното е, че явно сме уцелили движенията, защото лакътят е значително по-добре от вчера и то без всякакво лечение все още (почвам хаповете в Стокхолм, защото тук не съм се спрял с бирите).
14.08.20
16:06
казано от Boby_ на 14.08.20, 12:59:
Важното е, че явно сме уцелили движенията, защото лакътят е значително по-добре от вчера и то без всякакво лечение
Нима имаш съмнения в мен :D
Движението е част от лечението, много често неотменима такава.
15.08.2020 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Планът беше да ходим с децата и кучетата на Витоша, но сутринта прогнозата за обеден дъжд ни разколеба и вместо това голямата ме замъкна в мола, където ми продъни дебитната карта. В поне едно отношение се е метнала на мен - мрази да пазарува, сама не ходи и накрая беше останала без обувки и буквално без гащи. Шегата настрана - голяма част от нещата сама си ги пое - даже ми се хвали, че е посъбрала пари, което за човече на 22 години е похвално.
Лакътят се държи прилично, като само от време на време напомня за себе си, колкото да покаже, че всякакви надежди са силно подранили. Напомням си за себе си - колкото време ме е боляло, толкова след това трябва да не ме боли (като се брои от пълно отшумяване на болката), за да мога да посегна пак към определени движения.
16.08.2020 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес се наложи да отменя една уговорка за надвечер - трябваше да довършвам разни дребни поправки у нас (течащ маншон на тоалетната, дръжки на врати, ключове за лампи, контакти и т. н.), да ходя до Бриколаж за части, да правя последни покупки и накрая и да се видя с щерката.
Узрява ми някакъв план да си идвам октомври за по-дълго и да работя от София - и без друго сме хоум офис още от пролетта и не се очертава това да се промени, а така ще имам повече време да обърна внимание на хлапето и да си свърша разни изостанали ангажименти в България, без да ползвам отпуска. Това обаче ще зависи до голяма степен от ситуацията с коронавируса в Европа.
П. П. Като типичен домашен псевдомайстор, се омазах със силикон до ушите, а се и наложи да купувам два маншона за тоалетната чиния, защото първият беше пълен боклук и заради гадното разположение го съсипах при монтажа.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.08.20 15:53.
17.08.2020 г.
Без тренировка
Добавки:
Започнах отново лечението с кортикостероиди, НСПВС и витамин Б.
Отбелязвам си 17-ти като първи ден, за да си следя схемата на Медрола.
Обобщение за деня:
Ден за път. Буквално целия ден отиде в това - щях да стигна до Тайланд за по-малко време, а вместо това висяхме с малката щерка над шест часа във Франкфурт, преди това час в София върху двата полета, всеки по почти 2,5 часа.
Натъпках се със страхотни братвурстове с немско кисело зеле и подходяща бира, така че поне някаква полза има. Друг е въпросът, че от това идване до България съм качил едни 4 кила като минимум, а като добавим и задържаната вода от лекарствата, нещата стават страшни.
казано от Boby_ на 18.08.20, 11:33:
... щях да стигна до Тайланд
Много подценяваш престоите на ДОХА :D Времето на път не е изгубено, особено ако летиш с компания...:)
казано от Splash на 18.08.20, 11:42:
казано от Boby_ на 18.08.20, 11:33:
... щях да стигна до Тайланд
Много подценяваш престоите на ДОХА :D Времето на път не е изгубено, особено ако летиш с компания...:)
Компания викаш... :D
18.08.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Клек (през 10 секунди) - 10х1х100 кг.
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (през 10 секунди) - 10х1х80 кг.
3. Набирания с тесен надхват с доп. тежест (през 10 секунди) - 10х1х10 кг.
4. Борческо въртене с дъмбели (през 10 секунди) - 10 или 11х1х16 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 10, 5.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Чисто време за интервалите - 09:32 мин.
Обратно в залата.
Положително:
- Нищо не ме заболя, ама то и с тия лекарства така съ се препарирал, че сигурно мога да скъсам нещо, без да усетя.
Отрицателно:
- Рано е за отрицателно.
Добавки:
Медрол - ден 2 от схемата.
Обобщение за деня:
Днес си се върнах в залата. Не е добра идея в тая епидемична обстановка, но избирам по-малкото зло засега.
Продължавам с лекарствата за лакътя. Вчера гранична полиция на летището ми изтараши куфарите заради хапчетата, но нямаха за какво да се хванат, та ме пуснаха бързо и все пак си попълних запасите.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.08.20 11:42.
19.08.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 10 секунди): - 10х1х130 кг.
2. Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 10х1х16+16 кг.
3. Гребане с трап-бар от земя (през 10 секунди) - 10 или 11х1x111 кг.
4. Кофички на успоредка с доп. тежест (през 10 секунди) - 10х1х10 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 11, 6.
Чисто време за интервалите - 10:52 мин.
Първа врътка по инвалидната схема.
Раменните ги правих от стоеж поради липса на подходяща свободна пейка, но с редуване на ръцете, за да се активира и стабилизацията. Май ми допадат така и ще го оставя.
Положително:
- Засега усещам всичко леко, но все пак се препотявам в края. Май съм уцелил стартовите тежести. Друг е въпросът какво ще се случи, като започна да ги въртя ежедневно (такъв е планът).
Отрицателно:
- В края усещах дразнене около епикондила. Болка трудно мога да го нарека.
Добавки:
Медрол - ден 3 от схемата.
Обобщение за деня:
Първи работен ден. Опитвам се да наваксам с около сто неща и нещо май му изпускам края.
Времето е много топло и заради високата влажност се усеща по-горещо, отколкото е. Нетипично за Стокхолм.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.08.20 11:43.
20.08.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (през 10 секунди) - 10 или 11х1х80 кг.
4. Борческо въртене с дъмбели (през 10 секунди) - 10х1х16 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 11, 7.
Чисто време за интервалите - 09:03 мин.
Леко и бързо.
Нещо много бързо се върна същата тренировка.
На моменти имам усещането, че съм се подценил значително с тежестите в някои, както и с това, че не правя максимални серии до позитивен отказ, но после се сещам, че тая игра с ежедневните тренировки не съм я “играл” от дете и е по-добре да видя как ще се променят нещата с натрупване на тренировки и дали ще се възстановявам добре, преди да мисля за каквато и да било промяна, дори и само за един-два подхода отгоре.
Положително:
- Засега не усещам признаци на умора, на практика няма и болка. Рано е за изводи - поне докато спра дексометазона и НСПВС и видя как ще се получат нещата след това.
Отрицателно:
- Раменете и ключиците ми са натъртени там, където ляга щангата за предния клек и май това ми причинява много повече неудобство, отколкото самия клек. Надявам се, че до 2-3 едноименни тренировки ще отшуми това.
Добавки:
Медрол - ден 4 от схемата.
Обобщение за деня:
Работата ме завъртя с пълна сила вече. Текат едновременно няколко проекта и сроковете наближават.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.08.20 15:00.
21.08.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 10 секунди): - 10 или 11х1х130 кг.
2. Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 10 или 11х1х16+16 кг.
4. Кофички на успоредка с доп. тежест (през 10 секунди) - 10 или 11х1х10 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12, 7.
Чисто време за интервалите - 8:52 мин.
Днес присигнаха накитниците и тренирах с тях. Не усетих кой знае каква разлика, освен може би,че ми беше малко по-лесно да държа съпорт на кофите, без да чупя китката назад и така да опъвам сухожилията, захванати за епикондила. Което всъщност е и идеята.
На раменните ми е прекалено леко с 16 кг, за да ми трябват. Същото ще важи и за лега с 80 кг, особено в този супер-тесен вариант, в който го правя. На друго не ми трябват засега. Вероятно ще са по-полезни, когато включа пак заден клек и стандартен лег, както и кофи на халки.
Притеснява ме, че съм на път да се опаковам като с екзоскелет - наколенки, налакътници, сега и накитници. Това отнема от напрежението върху сухожилията, но отслабва определени мускули и не ми харесва като концепция. Засега нямам избор, де.
За самата тренировка - съзнателно или не съвсем, май навсякъде направих по 11 подхода. Продължава да ми се струва, че са ми малки тези тежести в този обем дори за ежедневни интервали, но искам да си спестя още едно “аз нали ти казах” и ще карам така, докато не съм сигурен, че няма да прегоря, ако увелича едно от двете. Все пак става въпрос за ежедневни тренировки след голяма пауза на тези движения, при това - с контузия.
Положително:
- Леко и стегнато. Почивките определено са доста под 10 секудни на повечето движения - не повече от 7-8, като при това се спирам и бавя умишлено.
Отрицателно:
- На кофите усещам лека болка, ако пусна много надолу.
Добавки:
Медрол - ден 5 от схемата (дни 5-10 - по една таблетка сутрин).
Обобщение за деня:
Петъчно такова едно - един колега от отдела ми ме изненада много приятно. Бях му поръчал да погледне един много масивен и омазан дашборд, докато ме нямаше с идеята да говорим тия дни какво има да се прави. Той се хванал и го преправил изцяло - днес ми показа почти готов резултат. Спестява ми много главоболия и забавяния така. Изобщо много се радвам на това с какви хора работя - ей такива неща почти компенсират останалите лайна, с които ми се налага да се занимавам ежедневно. Почти...
22.08.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (през 10 секунди) - 10 или 11х1х80 кг.
4. Борческо въртене с дъмбели (през 10 секунди) - 10х1х16 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12, 8.
Чисто време за интервалите - 08:33 мин.
В допълнение - пет километра с колелото (отиване и връщане до залата).
Положително:
- Още по-бързо от предния път. Май отивам на доста под 10 секунди, но засега това не ме притеснява.
Отрицателно:
- Нищо съществено.
Добавки:
Медрол - ден 6 от схемата.
Обобщение за деня:
Нищо особено - сутринта ходих да тренирам, следобед ще правим нещо с малката щерка у нас.
23.08.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
2. Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 10х1х16+16 кг.
3. Гребане с трап-бар от земя (през 10 секунди) - 10х1x111 кг.
4. Кофички на успоредка с доп. тежест (през 10 секунди) - 10х1х10 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 13, 8.
Чисто време за интервалите - 7:16 мин.
Положително:
- Бързо, леко и без болка.
Отрицателно:
- Започвам да усещам една идея умора да се натрупва. Засега нищо притеснително.
Добавки:
Медрол - ден 7 от схемата.
Обобщение за деня:
Нещо ми изчезна неделята - уж станах рано, а докато се обърна - късен следобед...
24.08.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Клек (през 10 секунди) - 10 или 11х1х100 кг.
4. Борческо въртене с дъмбели (през 10 секунди) - 10 или 11х1х16 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 14, 9.
Чисто време за интервалите - 07:58 мин.
Положително:
- Рязко подобрение днес. Леко и свежо - като единичките на Инженера от едно време, само че с пот. :)
Отрицателно:
- Нищо за отбелязване.
Добавки:
Медрол - ден 8 от схемата.
Обобщение за деня:
Сутринта едва изгазих от срещи, после се измъкнах да тренирам (точно час и седем минути от излизане през входната врата до прибиране - толкова бързо не съм тренирал никога). Следобед ме чака малко истинска работа.
25.08.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
2. Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 10 или 11х1х16+16 кг.
4. Кофички на успоредка с доп. тежест (през 10 секунди) - 10 или 11х1х10 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 15, 8.
Чисто време за интервалите - 6:06 мин.
Положително:
- Много леко и бързо, а и (почти) неумишлено навсякъде май бяха по 11 подхода. Колкото и да не ми се иска да го кажа, май първоначалната адаптация приключи и е време да бутна нагоре я тежести, я повторения, а може би и двете.
- На упражнението с “гравити-буутсовете” (някой да ми каже българска дума и веднага я сменям) май трябва да започна да ползвам някаква тежест.
Отрицателно:
- Нищо днес, освен че трябваше да чакам за успоредката и ми се удължи непредвидено прехода между упражненията.
Добавки:
Медрол - ден 9 от схемата.
Обобщение за деня:
В игри и закачки половината ден мина. Поне станах рано днес и успях да посвърша някои неща, преди да съм започнал със срещите.
казано от Boby_ на 25.08.20, 14:08:
25.08.2020 г.
- На упражнението с “гравити-буутсовете” (някой да ми каже българска дума и веднага я сменям) май трябва да започна да ползвам някаква тежест.
Батман коремни преси или Batman Crunches.
казано от Евлоги на 25.08.20, 14:42:
казано от Boby_ на 25.08.20, 14:08:
25.08.2020 г.
Батман коремни преси или Batman Crunches.
Аз за обувките говоря, иначе упражнението съм го описал по-горе като “Повдигане на тяло от вис с главата надолу”. :)
25.08.20
15:02
E не може ли просто да се каже както си е, т.е. гравитационни ботуши :-)
казано от Dydo на 25.08.20, 15:02:
E не може ли просто да се каже както си е, т.е. гравитационни ботуши :-)
Може, що да не може. :) Като изключим това, че нито са ботуши, нито са гравитационни, но то това важи и за английския израз.
25.08.20
15:08
Хохо, така си е.
Но то пък който малко е в час, ще е наясно какво упражнение и с какви приспособления си го правил. За който не е обаче, нищо чудно да си помисли, че е някакво ходене по тавана с ботуши супер нова технология.....разработена от корпорацията на Илон Мъск примерно :-))))))))))))))))))
Какво толкова сложно - обувки с кука :)
Едно време си го правихме без тези обувки и пак си беше същото упражнение.
казано от Гюлето на 25.08.20, 15:17:
Едно време си го правихме без тези обувки и пак си беше същото упражнение.
Как се закачахте? Аз съм пробвал с лост през сгъвката на коляното преди години, но сега ми се струва, че съм твърде тежък и ще си повредя нещо. :)
казано от Boby_ на 25.08.20, 15:04:
... Като изключим това, че нито са ботуши, нито са гравитационни, но то това важи и за английския израз.
Наглезник с кука ? :)
... или по маркетингово - инверсионни обувки за висене / инверсионни куки за крака :)
казано от nervak на 25.08.20, 15:41:
На пръстите.
Това ще го пробвам :)
Мнението беше редактирано от Splash на 25.08.20 15:56.
казано от nervak на 25.08.20, 15:41:
На пръстите.
Струва ми се изключено 112 кг човек като мен да се задържи така дори за едно повдигане, камо ли за достатъчна бройка, че да има смисъл. :)
26.08.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Клек (през 10 секунди) - 10х1х110 кг.
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (през 10 секунди) - 10 или 11х1х90 кг.
3. Набирания с тесен надхват с доп. тежест (през 10 секунди) - 10х1х20 кг.
4. Борческо въртене с дъмбели (през 10 секунди) - 10х1х20 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 13, 9.
Чисто време за интервалите - 09:08 мин.
Днес вдигнах с по малко тежестите. И тези няма да са окончателните за единиците, но първо ще завъртя няколко тренировки по тях, после ще мисля пак за по-тежко. Планът е да си намеря тежест за 10х1, после да вкарам и 10х3 с много леко и да ги въртя, докато ми мине напълно лакътят и мога да се върна на предишния вариант на интервалите.
Положително:
- И с новите тежести успявам да вървя с под 10 секунди почивка.
Отрицателно:
- Нищо за отбелязване.
Добавки:
Медрол - ден 10 от схемата.
Обобщение за деня:
Нещо не ми се разказва. То май няма и кой знае какво.
27.08.20
13:39
казано от Boby_ на 21.08.20, 15:26:
Продължава да ми се струва, че са ми малки тези тежести в този обем дори за ежедневни интервали, но искам да си спестя още едно “аз нали ти казах” и ще карам така, докато не съм сигурен, че няма да прегоря, ако увелича едно от двете. Все пак става въпрос за ежедневни тренировки след голяма пауза на тези движения, при това - с контузия.
Какво ти се струва и какво се случва с тялото са две различни неща. Тези ежедневни интервали действат с натрупване и нещата стават след доста време, но буквално в рамките на 2-3 седмици. Ако не си подходил правилно и плавно, вместо да влезеш в пикова форма - гърмиш изведнъж и то много, много лошо.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 27.08.20 14:11.
27.08.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 10 секунди): - 10 или 11х1х140 кг.
2. Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 10х1х20+20 кг.
3. Гребане с трап-бар от земя (през 10 секунди) - 10х1x121 кг.
4. Кофички на успоредка с доп. тежест (през 10 секунди) - 10х1х20 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 14, 9.
Чисто време за интервалите - 8:03 мин.
Увеличих тежестите и в тази тренировка. Сега ще си дам време за адаптация.
Положително:
- Сравнително бързо, въпреки увеличените тежести. Със сигурност съм доста под 10 секунди дори сега.
Отрицателно:
- Нищо днес, освен че трябваше да чакам за успоредката и ми се удължи непредвидено прехода между упражненията.
Добавки:
Медрол - ден 11 от схемата (11 до 16 - половин таблетка).
Обобщение за деня:
Днес цял ден в срещи - от сутринта до вечерта.
Прави ми впечатление нещо, свързано с тренировките - от десетина дни насам, т. е. от малко след като поднових тренировки, апетитът ми е скочил до небето. Ям по 3500-4000 калории (без алкохол) и пак лягам гладен. Не съм усещал такова нещо с интервалите през ден в залата, нито дори с ежедневното трениране с пудовки. А говорим за не повече от десетина минути на тренировка.
казано от James Hinks на 27.08.20, 13:39:
казано от Boby_ на 21.08.20, 15:26:
Продължава да ми се струва, че са ми малки тези тежести в този обем дори за ежедневни интервали, но искам да си спестя още едно “аз нали ти казах” и ще карам така, докато не съм сигурен, че няма да прегоря, ако увелича едно от двете. Все пак става въпрос за ежедневни тренировки след голяма пауза на тези движения, при това - с контузия.
Какво ти се струва и какво се случва с тялото са две различни неща. Тези ежедневни интервали действат с натрупване и нещата стават след доста време, но буквално в рамките на 2-3 седмици. Ако не си подходил правилно и плавно, вместо да влезеш в пикова форма - гърмиш изведнъж и то много, много лошо.
О, да, затова подхождам много внимателно, още повече, че нямам личен опит с ежедневни интервали досега.
Сега вдигнах еднократно тежестите с по 5-10 кг на движение (процентно под 10% с изключение на упражненията с дъмбели), но само дотолкова, че да мога да поддържам спокойно 6-7 секунди пауза. Никакви други промени, докато не съм сигурен какво се случва. Не бързам за никъде.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.08.20 15:15.
28.08.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (през 10 секунди) - 10х1х90 кг.
3. Набирания с тесен надхват с доп. тежест (през 10 секунди) - 10 или 11х1х20 кг.
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 08:14 мин.
Положително:
- Като за тренировка с махмурлук много добре даже. Мислех, че се бавя, а времето на всички движения се оказа надолу.
Отрицателно:
- Нищо за отбелязване.
Добавки:
Медрол - ден 12 от схемата.
Обобщение за деня:
Не успях да свърша почти нищо от заплануваното днес, а уикенда не ми се работи, така че ще чакат за другата седмица.
Боби, този медрол защо го пиеш? Той е с много странични ефекти. Може да съм пропуснал нещо, но този препарат е с много странични ефекти. Дори за хората които се лекуват с него, в момента заместват лечението с по-съвременен препарат.
казано от kaloyan на 28.08.20, 21:58:
Боби, този медрол защо го пиеш? Той е с много странични ефекти. Може да съм пропуснал нещо, но този препарат е с много странични ефекти. Дори за хората които се лекуват с него, в момента заместват лечението с по-съвременен препарат.
Всички кортикостероиди могат да предизвикат нежелани лекарствени реакции и трябва да се използват, само когато ползата превишава риска.
29.08.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 10 секунди): - 10х1х140 кг.
2. Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 10х1х20+20 кг.
3. Гребане с трап-бар от земя (през 10 секунди) - 10х1x121 кг.
4. Кофички на успоредка с доп. тежест (през 10 секунди) - 10х1х20 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 13, 7.
Чисто време за интервалите - 6:58 мин.
В края и два подхода по 15-тина секунди съпорт на халки - обнадеждаващо е, че не ме боли.
Положително:
- Бързичко днес, въпреки че нещо ми се моташе главата и хич не ми се тренираше.
Отрицателно:
- Нищо за отбелязване.
Добавки:
Медрол - ден 13 от схемата (11 до 16 - половин таблетка).
Обобщение за деня:
Ходихме сутринта до Сьодермалм на едно изложение за градинарство, което се оказа разпродажба на саксии, после пихме кафе с познати, а зсега се нагласям с бира пред телевизора да гледам квалификацията на Ф1 и после Къмюнити шийлд. YNWA! :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.08.20 15:51.
30.08.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (през 10 секунди) - 10 или 11х1х90 кг.
3. Набирания с тесен надхват с доп. тежест (през 10 секунди) - 10х1х20 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - пропуснати.
Чисто време за интервалите - 07:26 мин.
Положително:
- Прилично като време, а и не ми тежеше особено.
Отрицателно:
- Не знам как успях, но при свалянето на щангата от куките за клек успях да “сецна” нещо в ляво на кръста. Това е от бързане - за да не губя време да разтоварвам, обръщам щангата направо от горните куки. Обикновено внимавам, ама днес се отнесох несериозно. Е, май си осигурявам няколко дни почивка.
Добавки:
Медрол - ден 14 от схемата.
Обобщение за деня:
Сутринта тренирах, после запалихме барбекюто за едни свински ребра и малко чушки.
Следобед мислех да ходя с малката да похвърляме малко топка, ама май няма да мога.
31.08.2020 г.
Без тренировка
Добавки:
Медрол - ден 15 от схемата.
Обобщение за деня:
Както ми беше ясно още вчера, следват няколко дни принудителна почивка, които започнаха днес. През нощта почти не съм спал - боли ме доста не мога да си намеря място. Днес съм малко по-добре, макар че не мога да си позволя да лежа цял ден върху апликатора.
Може би ще почина и утре, а после ще завъртя една две врътки полу-тренировки без клек и тяга, за да съм сигурен, че всичко е наред.