Тренировка 75;
бягане 4км - 22:13 мин
Целия съм в трески от вчера. Бягането беше доста добре 5:33 на км средно - доволен съм, а и днес имах и други физически натоварвания през деня.
Тренировка 77;
бягане 3км - 19:26 мин
Лежерно между между 2 срещи в почивката. Още 1 час и приключвам работа... надявам се.
Тренировка 78:
лицеви опори - 20,20,20
изхвърляне с пудовка - 3х8х16
обръщане с пудовка - 2,1,3х32
суинг до вертикала - 3х10х32
Правих и разни ала-бала неща да пробвам. Пак ми прилоша - то последно време е всеки път, като закуся. Нещо не е у ред. Другата седмица съм на профилактични, че не съм бил от 2 години може би.
Мнението беше редактирано от Бойко на 03.09.20 13:03.
Тренировка 80
Бягане 3.11км 15:19 мин
За 3 км беше под 15 минути. Трябва да разровя да видя какво ми е било най доброто постижение, но има доста да се бъхтя да го стигна пак. Малко повече напънах от колкото бях планувал, но нищо. Тия дни хубавото е че имам и по 10 км ходене
Значи 2016 - 21:50 за 5к и 12:49 за 3к.
тези резултати ми се виждат нереални. Като тегло съм бил окло 2кг по-лек и с 3-4 % мазнини по - малко. По качествена материя съм бил. Е така си ги пиша за припомняне и мотивация.
казано от Бойко на 11.09.20, 13:48:
тези резултати ми се виждат нереални.
Остаряваш.
Тренировка 81
кофички/набирания - 2х 10/10 10/8 10/6 10/6 6/6
казано от Boby_ на 11.09.20, 15:44:
казано от Бойко на 11.09.20, 13:48:
тези резултати ми се виждат нереални.Остаряваш.
Сигурно е така, но е повече оправдание на този етап :)
Тренировка 81:
бягане 4.01 км - 26:16
Среден пулс 150 - минимално усилие. Първи ден работа след 11 дни далеч от лаптопа / но не далеч от задачи и друга работа - да уточня/. В общи линии искам да направя ритуал, но не съм сигурен на себе си или на други същества.
Не съм тренирал последните дни, освен ако не броя малко хамалстване няколко дни.
Достигнах някаква критична точка на работа. Блокирал съм тотално от много време - месеци вече съм преуморен и без желание за нищо, освен да си легна и да спя. Изоставам с комуникация с приятели, а виждането е мираж. Отвори се възможност за промяна и реших да действам. Не знам дали не връщам една или дори две крачки назад от към кариерна гледна точка, но вече съм задвижил нещата. Пак ще започна от нулата и съм никой, но пък няма да съм в комфортна зона и се надявам да добия нови умения. Въпреки това ще ми е доста по - спокойно, а в момента мисля че имам нужда от това. Тия дни трябва да се изяснят корпоративните схеми и да се потвърди всичко, но по всичко изглежда декември ще е рестарта. Сега трябва да си намеря наследник, а това е :д
Тренировка 82:
Кофички /Набирания - 4х 10/10 10/8 10/6
Току що се прибирам от лостовете - “обедната” ми почивка добре я уплътних. Не смея да се зарека как и какво ще правя. Знам само, че идните дни имам много хамалщина пред мен, както и работно време до нощите. Хубавото поне е, че съм си отворил биричка.
По всичко изглежда, че от 1ви декември ще става промяната. До тогава обаче ще е до прекъсвач. Добре че имам още малко отпуска.
Тренировка 83:
Бягане 3 км - 16:36 мин
Като за човек, който не е правил нищо последните няколко седмици бива. Това с изключение на хамалски изпълнения. Много тегав месец и на работа - последен на тази роля. Много болни хора от отдела ми и покривам пробойни. Отделно преживях и от семейна гледна точка инфарктни моменти покрай вируса. За щастие всичко е наред на този етап. Лоша серия и период. Надъхан съм да се завърна с тренировки. Вдигат ми се и тежести вече. Предстои да пиша повече. Поставям си и цел да закръгля на 100 тренировки. Знам че е жалко за цяла година, но това е положението.
Тренировка 84:
набирания - 5, 10, 7, 7, 5, 7, 7
лицеви опори - 12, 12, 10, 10, 12, 12, 10
Купих си лост за набирания - от тия дето се монтират за каса на врата. Усещам че просто ще го монтирам перманентно над вратата с дюбели и ще се приключи. Различни хватове пробвах - ми нестабилно е, което очаквах. Лицевите ги правих и тях с така наречения лост - вместо паралетки - пак с различни конфигурации.
Днеска иначе ми беше последен работен ден на сегашната позиция. Кажи речи всичко прехвърлих, което имах и си завърших всички задачки. Е - сигурен съм, че ще изскочи нещо и ще ме търсят още известно време, но това е положението. Ще си почина сега някакви дни преди новия отдел. Странно ще ми е - бягам от чисто техническата работа и няма да отговарям за никой вече. Преди това имах 20+ калпака, но пък хубавото е, че няма да вървя и да ги ръчкам да четат и подобни.
Не знам случайност ли е какво е, но на хоризонта май се появява и друга опция за работа... та има минимален шанс новата ми такава бързо да стане стара. Ще видим де - има разни условности. За сега съм с нагласата, че ще имам повече време и си оставам в голямото синьо и трябва да си направя (смешните) 15-16 тренировки (поне) до края на годината.
Между другото - някой има ли идея за прилична книга на тема диабет и какво/що е редно и нередно да се прави? Направих проучване онлайн и заглавията, които видях бяха потресаващи - всички автори са разни доктори, но.. ми не знам нищо не ми говорят. Не е за мен и търся нещо на български.
Тренировка 85:
гоблет клек - 5х20х16 4х6х32кг
флор преса с пудовка/гребане с пудовка - 4х 15х16/15х32
Тотално нямам капацитет за физическа активност на гладно. От онзи ден имам мускулни треска на корем, ръце, гърди, гръб и предмишници.
Тренировка 86:
набирания - 8, 8, 6, 7, 8, 8, 8
лицеви опори - 15, 15, 10, 10, 10, 10, 15
Различни хватове и позиции на ръцете за набиранията и респективно лицевите. Ще трябва да се натисна, за да си достигна целта.
Първи ден на новата позиция - нещо не мога да кажа, освен че до края на годината май ще е затишие. Само да видим дали ще има буря после.
Тренировка 87:
гоблет клек - 3х20х16 5х8х32кг
флор преса с пудовка/гребане с пудовка - 4х 16х16/20х32
Като почна да правя 20ки на флор пресата може да се пробвам с 32китте. Да уточня - гребането с две ръце го правя. дори с 16ката “се усуквам” и където ми е контузията в гръбнака се събужда.
Тренировка 89:
гоблет клек - 3х20х16 5х10х32кг
нещо ми прилоша и приключих с “тренировката”
Тренировка 90:
раменна преса с пудовка / тяга с пудовка - 4х 10х16/15х32
флор преса с пудовка/гребане с пудовка - 4х 16х16/20х32
крънчове/сгъване за бицепс 3х 15/8х16
Днеска по-добре. Лека полека трябва и някаква динамика да вкарам
Тренировка 91:
набирания / лицеви опори - 3х 10/15 9/15 8/15 7/15
корем
малки стъпки > нищо
Мнението беше редактирано от Бойко на 15.12.20 18:27.
Съфорумци - всичките 16 активни :D - честита 2021. Здраве пожелавам и постоянство в целите. Предната обиколка около слънцето беше доста полюсна за мен и доста оскъдна от към трениране и спорт. Така че да си го кажа директно - не съм спортувал - просто от време на време съм се раздвижвал. Единственото, което ме спаси от това да не се търкалям е, че бях дисциплиниран от към хранене.
Към края на годината доста сътресения - включително взех решение да сменя работата. Избраха ме и от началото на декември съм малко terra incognita. Новата пък година вече започна и с още една голяма и неочаквана промяна - пак съм единичен електрон.
Ще трябва да се събера и от утре почвам с бягане. Тоя път сериозно и постоянно - имам за цел 5к да ги падна под 22 минути. Отделно ще си разпиша нещо за пудовките и СТ у дома и почвам.
Храната е горе-долу прилична - ще намаля сладките неща щото си позволявам по-често от колкото трябва, ама иначе бива.
Желано или не влязох в клишето с new year’s resolution и прочие - ама какво да се прави всичко се струпа миналите няколко седмици.
Тренировка 1:
бягане 6 км - 42:46 мин
На Панчарево - реално много лошо време спрямо как съм го правил тоя маршрут. Не съм си давал зор де и пулса е приличен.
Тренировка 2:
бягане 5 км - 30:34 мин
Този път на пистата в НСА. Досадно, но поне няма денивелация. Имам треска на краката и кръста ми се натегна - кекава работа.
Тренировка 3:
набирания/лицеви опори - 5/15 8/15 8/15 8/15 8/15 8/15 7/15
Целта беше 50 набирания - станаха 52, ама много зор от нищо и никакви набирания и лицеви. Опорите бива - всички серии 15ки или 105 тотал. Определено бягането ми е по-лесно в момента и ментално и физически. Гаден атрофант
Мнението беше редактирано от Бойко на 07.01.21 19:20.
Тренировка 4
бягане 3.07 км - 17:27 мин
Като се има предвид, че нямах мотивация дори да се преместя в другата стая съм много доволен. Понаваля ме и измръзнах, но бива - да не се чупи серията.
Тренировка 5
бягане 3.06 км - 17:33 мин
Малко по-бавно от предния път, но съм по-сух :D Беше по-лесно със сигурност. Доволен съм.
Тренировка 6:
бягане 5 км - 29:59 мин
Събрах се под 30 минути, което е доста добре, като се има предвид сегашната ми форма. Понеже позасилих накрая сцеплението взе да изчезва от снега. Не бяха идеални условия, но те предните бягания всичките са в такива.
Трябва да почна да правя ОФПто поне малко от малко, че срамота.
Мнението беше редактирано от Бойко на 14.01.21 18:33.
Тренировка 7:
набирания / раменна преса - 8/10x16 5x10/10x16
гребане с пудовка / лицеви опори - 4х 20х32кг/15
Направих общо раздвижване и съм доволен. Само дето трябва да е по-често и повече упражнения. Утре ми е ден за бягане - дано вятъра утихне малко поне.
Тренировка 8:
бягане 3.02 - 16:52 мин
Доста студ днеска и трудно начало, но после наваксах. Имам и доста ходене днес, така че не съм тотален лентяй и бива.
Тренировка 9:
бягане 5км - 28:50 мин
Доволен съм доста от бягането без особени кризи. Мъчи ме една болка от няколко дни. Единия ми тибиален мускул в горната залавна точка е супер натегнат. Няколко нощи се будя от пробождаща болка - десетина пъти пробожда и спира. Почнах да го размачквам с едно топче - на левия крак е на кокал, а на левия не. сега е по-добре де, но ще му обръщам внимание.
Тренировка 10:
набирания/раменна преса - 4х 10/12х16
След което приключих, защото ми прилоша. Това последните пъти е винаги - вече няколко месеца, като върна назад - тръгна ли да правя нещо “силово”и почва да ми пада кръвното и ми става много зле. Нямам проблем с бяганията, но то там и усилието е никакво. Храня се - не гладувам и е без значение дали на гладно или не. Не съм хич в ритъм не ме кефи.
Тренировка 11:
Бягане - 3,06 - 19:10 мин
По-скоро беше нещо между ски и кънки на лед. пак де някакво раздвижване и със сигурност ще имам мускулна треска утре заради стабилизирането.
Тренировка 14:
бягане - 4 км - 22:00 мин
Днеска беше тегаво - другото бягане мисля да го пусна лежерно и да не надвишавам някакъв пулс - един вид разпускане.
Тренировка 16:
Лег - 10х40 10х50 6х60
Хамър машина за гръб - 12х45 2х12х55
Разгъване с въже за трицепс- 20х17 20х22 13х22
Чуково сгъване с дъмбели- 22х10х12.5 8х12.5
Тяга- 3х12х50
Изнасяне на дъмбели встрани - 3х12х3 кг
Имаше вработвания разбира се и разни чики-рики. Повече социален елемент и предпоставка за трески. Но е приятно в залата - липсваше
Тренировка 17:
бягане 5.12 км - 33:37 мин
Много съм доволен - идеята беше пулус средно под 150 и си наложих. Не съм смазан и прекалено уморен - много комфортно /и бавно/ бягане.
Гледам си сега предни бягания и такива, където съм натискал повече за темпо. интересно, че броя крачки за минута е все в един диапазон, но се променя средната дължина на крачката. Явно и бавно и бързо да бягам ползвам една честота на крачене. Тоест почвам да отварям повече вместо да увелича бройката. Не знам кое е по-ефективно де - просто се загледах в статистиките. Диапазона все е 162-166, а разликата в темпото е над 1 мин/ км