ॐ Дзен на интервали ॐ

Темата е заключена.
Прескочи до:

01.09.20
12:16

казано от Т. Тодорова на 01.09.20, 11:22:

П.П. Току-що направих крем супа от спанак и картофи, и сложих захар вместо сол. ?

Значи ще направиш още една... :)

Т. Тодорова

01.09.20
14:07

Направих! :)

Ще да започна да се отчитам ежедневно пак, винаги ми помага и ми е мотивация, та ще се опитам да го поддържам поне 2-3 месеца, надявайки се да се осиферя дотогава.

01.09.2020 / 1

- кафе с малко мляко
- 4 оризовки, 50г кашкавал, 1 варено яйце
- 2 супени лъжици течен шоколад, равни
- 200г биволско мляко от пасищни биволи - смея да имам доверие на въпросната ферма, щото млякото им няма нищо общо с което и да е друго биволско, което съм купувала (Сламѐна).. като цена също, де :)
- 250г пъпеш, 50г сирене
- домашна пица с основа от арабски хляб, отгоре зеленчуци и сирена само, и малко босилеков зехтин

- витамин ц, магнезий, сладки сънища, б комплекс
- 1.5л вода, 1л мурсалски чай

- до момента 4.5км, като в тях има десетина качвания до петия етаж, сядам да работя на компа и ще гледам да не станат много повече

Пулс в покой: 81, майна... С пиков момент 131… по време на обикновено ходене по лек наклон...
Пулс по време на сън: през 95% от времето над пулса в покой - 83…

Т. Тодорова

02.09.20
14:58

02.09.2020 /2

Изключително тъпанарски ден. Снощи уж чайчета, книжка, медитация - заспах като чук, спах 8.5 часа почти и през цялото време сънувах кошмари, с малки изключения. Поне пулсът ми е бил под пулса в покой цяла нощ, но пак висок.
Чувствам се смазана, сърцето ми лумка, стягат ме гърдите и се задушавам. Не съм легнала да мра, мисля, щото не е по-различно от миналогодишната серия.
Надявам се, де. :D

Движението днес - умишлено на минимум, засега съм на 2700 крачки. :D Утре сутрин ще започна да се раздвижвам с лоста и с някаква йога, която не ми е понятно как ще изпълнявам, предвид, че в момента съм гъвкава колкото крайпътен дерек.

Храната:
- едно бозаво кафе с мляко
- домашен пастет с две много тънки оризовки, домат
- арабска питка с домати и сирене
- овче мляко с доза протеин
- за вечеря още не знам, но може би от крем супата с някакви крутони

- витамин ц, магнезий, б комплекс
- успокоителен чай, някаква смес от билковата аптека
- мурсалски чай
- ментов чай
- 1.5л вода поне

Почвам да практикувам ежедневно медитации, релаксации, ранно лягане и минимално използване на устройства, студени душове и квото друго намеря, подходящо за редуциране на пулсове и стресове. :) Не мога да го преживея т’ва втори път, ако се развие до каквото беше.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.09.20 15:04.

Т. Тодорова

03.09.20
13:21

03/09/2020 /3

- кафе, бозавко
- чак към 15:00 - 15:30 - сок от целина,магданоз и малко ябълка за облагородяване на положението
- канелони с пълнеж от телешка кайма, домати, може би патладжани, зелен лук, чесън, подправки, запечени с моцарела накрая
- пъпеш
- доста чайчета, доста вода и вода с лимонов сок

- 5х до отказ зерчер и раменна с лоста
- преди това раздвижване със ст и една дръжка от метла
- 30 минути йога с Шива Рей
- 20 минути апликатор (искам да си взема и възглавничка за под врата)

Към 10к крачки, санитарен минимум някакъв, но навън е адско, не е за мен.
————————-

Кухнята ни я завършиха преди няколко дни и й се радвах като малко детенце, докато не установихме, че в цялата дясна част на помещението няма ток. :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.09.20 13:21.

Т. Тодорова

05.09.20
10:48

04-05/09/2020 /4-5

Прилично всичко, вчера с 20 мин меди-релакс, 15 мин разтяжки, доста флегматични, 17к крачки, 1/2 от кенче радлер и едно кенче самърсби.

Днес... мц, ден едно. Изкарах късмет, щото братовчедка ми ще идва на гости от София и се налага да съм в нас. :Д От друга страна - грам не ми се общува, особено с такива екзалтирани създания. Най мий хубуву на тиху.

Пих две бозави кафета, не планирам да ям скоро. По някое време
ще фпера поглед ваф един калмар да го вида... когато се наситя да го гледан, ще го гриловам и ще го нагрѝза.
Задушени зеленчуци за гарнитура.
Пъпеш, ананас, вода с лимон - е таквиз. 30-40 мин Шива Рей.

+ пълнени чушки, таратор, пакет орео и парче торта, хаха

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.09.20 20:11.

Т. Тодорова

07.09.20
15:28

06-07/09/2020 /6-7

Вчера 17к крачки, 15 мин меди, 20мин разтяжки, 1/2 пица, 3 принцеси с кайма и кашкавал, 3л вода, магнезий, Б комплекс

Днес Ленчето ми си замина, почти не можахме да се видим тая година. Дано ме огрее да мога да драсна към нея по някое време, но много се съмнявам.

Оризовка с домашен пастет, няколко лъжици течен шоколад, две оризовки с домашен суджук и домат, хуск, за вечеря “или кюфтета, или нищо”...?

Без почти никакво щъкане днес, застъпих целодневна смяна у свеки и не си давам много зор. Пробвах малко йога, но тук може единствено в кухнята а плочките са полирани и от планк на длани замалко да се окажа в “звезда с вградена в пода физиономия”.

Ще се опитам да си спретна домашна пастърма. ❤️

Елена ме застреля със снимка от период, в който се наричах тлъста. Ех, да можеше онова ми Аз да вижда в бъдещето... ? Все едно друг човек виждам сега - ходя с полудомашни дрехи, нула грим, непрекъснато съм изморена и като цяло една такава проскубана, в стил “ко домъкна котаракът”... WTF?

07.09.20
17:26

Не е ли рано още за пастърмата?

Т. Тодорова

07.09.20
18:35

казано от charlie brown на 07.09.20, 17:26:

Гледам, че в хладилници също сушат.

07.09.20
20:48

казано от Т. Тодорова на 07.09.20, 18:35:

Много бързо става там изсушаването.
Липсва зреене,което е основният процес.

Т. Тодорова

08.09.20
10:41

Ще те послушам. :)

Т. Тодорова

11.09.20
16:20

Минавам да кажа, че продължавам много да се движа, ям нормално, чат-пат пия бира, понякога вино, особено миналата вечер, хъхъ.

Готвя като луда и много добре ми се получава. Освен това, не съм падала тия дни до под 17к крачки + една загрявка и 20 минути йога стреч след нея. Засега толкова, че проблемът със съня е много зловещ.

Довечера стартира едно десетмесечно обучение по дигитален маркетинг, на което има̀х смелостта да се запиша. Вече не се чувствам толкова смела - като си гледам колегите, свят ми се вие - млади, красиви, креативни, освободени, симпатични хора. А ги гледам, тъй като имаме задача всеки да си направи видеопредставяне. Щот ми викат Теда Презентацията, нали, та да се изльоскам пред 600 човека. :D Ай, майкоу...

Интересно предизвикателство се очертава. Ако си преглътна комплексите, ще е доста полезно цялото нещо. И изключвайки споменатите, всъщност доста се вълнувам, по приятен начин

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.09.20 21:29.

Т. Тодорова

12.09.20
14:03

- едно бисквитено топче от торти “Нико”
- 1/2 камба, пълнена с червена леща и телешка кайма
- сок от цвекло, ябълка, целина, магданоз - разкош тотален, ама трябва да ги избутам, за да не ги хвърля :Д
- калмар на грил тигана, цял, салата от домати и краставици, и маслини
- 2-3л вода и чай

Клекове с 12-ката, обръщане с пуш с лоста, обикаляне навън до някое време.

Ходих да си взема смесителя за кухнята от Икеа. Силвия беше супер мила да ми го купи и изпрати преди известно време, оказа се пожълтял, върнах го. Изчаках да получат новата доставка и да заредят - поръчах го пак, дойде, малко по-бледо жълт. Такива били всички бройки... Мострата не се продава, а мострата е съвършено сребриста, сатенена.. Предадох се, без да скубя коси, щот’ останаха три-чет’ри косъма вече, а и сигурно няма да му обръщам внимание като го поползвам малко. Поредното елементарно нещо, което няма да е като хората. :)

Обучението стартира с три часа и половина уебинар - запознанство, разяснения и тъй нататък. Мисля, че се забърках в бая сериозна работа и ако изклася там, значи става човек от мен. :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.09.20 14:39.

Т. Тодорова

13.09.20
13:43

Днес е ден изцяло за мен. Изключила съм телефони, мелефони, чак ей сега хващам устройство и съм в див възторг. :)

Наспах се, оправих си къщата, тренирах съвсем леко, изкъпах се (сигурно час се плациках), медитацийка, книжка, сега предстои да свърша малко компютърна работа, но като съм си починала, даже с удоволствие се захващам да поцъкам.

Тренировката:
- 15 минути кардио на интервали
- 15 минути разтягане

Планът беше за повече, но бая се разпръхтях и реших да пожаля корасона.

- кокосова вода
- “пица” от арабска питка, крема сирене, чери домати, домашен бабек, пъдпъдъчи яйца, микс от сирена (малко изгоря по ръбовете, ама я направих като кошничка, за да задържи яйцата, че исках да има повече)
- хуск
- ще пробвам да приготвя манго ласси, но без захар
- задушени зеленчуци, сирене

- цинк, магнезий, витамин ц, б комплекс, сладки сънища, няколко вида чайчета, мсм с лимон, 2л вода

Заложих две парчета бонфиле, все пак. Изобщо не ми се ядат магазински работи. Само да видя малко повече пространство, всякакви такива неща ще се науча да си ги приготвям сама. М@дж@ров и колегията дгдхт :Д

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.09.20 13:44.

Bart Simpson

13.09.20
23:23

казано от nervak на 07.09.20, 20:48:

Те го 6К

14.09.20
07:51

казано от Bart Simpson на 13.09.20, 23:23:

казано от nervak на 07.09.20, 20:48:

Те го 6К

Е тва не е хладилник в обикновения смисъл на думата.

Т. Тодорова

15.09.20
16:07

Четох днес, че рентабилен и подходящ вариант за сушене на мръвки е охладител за вино, щот’ има вентилатор и му се регулира температурата.

14/09/2020 (03)

10км пеш, през повечето време с багаж, 30 минути разтяжки разни

- 1/2 арабска питка с крема сирене и домашен бабек
- прасешки ребра, бая мазни, изпечени в тава, върху лук, салата от домат, краставица, авокадо, резене, зелен лук, зехтин, маслини; малко картофено пюре

Така се заклах с чай... розмарин и лавандула, подсладен с лавандулов сироп, след него си изпих б комплекса, магнезия и сладките сънища, и не знам как се събудих изобщо. :Д

15/09/2020 (04)

- кафе с малко мляко
- яйце, сирене, домат, 3 слим оризовки
- зелен чай
- диня
- манго ласси с мед и ванилов протеин
- пица с основа арабски хляб, отгоре чили боб Хайнц, от мазното прасе и малко шунка Попов, сирена
- зеленчуци на пара

2л вода, литър чай

Тренировка:

10 минути загрявка с 12-ката (загрявката на Вик - подобие някакво, малко клечане с дупара до паркета)

През 10 секунди:
10х2 зерчер @20кг
10х2 обръщане от вис @20кг

С минута между трисетите:
4х5 раменна преса @20кг
4х5 силово гребане л/д @12кг

10 минути разтягане

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.09.20 16:08.

15.09.20
16:31

Хахаха, тази снимка, точно като щерката :)

... от далече, започваме увещанията:
- Вики, виж бабата/каката/лелята и т.н.т. каза здравей и маха, ще и махнеш ли?
- Ще и махна.
- А здравей ще кажеш ли?
- Ще кажа.
... приближаваме се и се чува от няколко метра, от вече набиращото скорост двугодишно:
- Вики не каза здравей и хукна да бяга... в другата посока!

Мнението беше редактирано от Splash на 15.09.20 16:35.

Т. Тодорова

15.09.20
20:37

Знае детето... ще се разберем чудесно с нея. ?

Много хора биха се обидили, ако ги сравнят с двегодишно - за мен е радост по някакъв начин. ?

15.09.20
21:25

Не става с витрината за вино...нужно е освнен да се регулира темп(което го прави всеки хладилник), да поддържа влажност 80%.

Т. Тодорова

15.09.20
23:20

Е, там се говореше и тва, де, пропуснала съм да кажа, че трябва да си го понагласиш малко и да си сложиш датчик за влажността.
Като цяло вярвам, че ако има желание, има и начин, без да дадеш 6к. А и опитах от обикновен хладилник - пак става и е само мръва, сол и подправки.  И*ах ги, 56лв за кило пастърма със соев протеин и сто други дивотии.

16.09.20
07:47

Такава витрина 400кинта....изчакай да захладнее и си направи 20-30кг.
Направени добре ,могат да стоят до догодина и повече...само по добри стават.
Единствено след 5-6мрсеца като загубят 40% от теглото трябва да намалиш сушенето.

Т. Тодорова

16.09.20
08:46

А къде ги съхраняваш тия 5-6 месеца, преди да им сецнеш сушенето?

16.09.20
08:55

Навън...в помещение където температурата не се покачва повече от 12гр...и по-ниско от -2,-3градуса.

16.09.20
08:58

казано от Т. Тодорова на 15.09.20, 23:20:

Е, там се говореше и тва, де, пропуснала съм да кажа, че трябва да си го понагласиш малко и да си сложиш датчик за влажността.
Като цяло вярвам, че ако има желание, има и начин, без да дадеш 6к. А и опитах от обикновен хладилник - пак става и е само мръва, сол и подправки.  И*ах ги, 56лв за кило пастърма със соев протеин и сто други дивотии.

Само така ! Браво..
Аз режа-формировам , осолявам, нареждам в дървено съндъче с възможност да изтича кръвта от месото , пресовам с пудовката 32 кг. за една седмица след това изпирам, овкусявам и суша в затворено помещение на хладно . След 10 дена най много пребиране във фризера.
Не ползвам сушилни и т.н става перфектно :-)
Телешко, козе, овче.... олях се

16.09.20
11:10

казано от Т. Тодорова на 15.09.20, 20:37:

Знае детето... ще се разберем чудесно с нея. ? Много хора биха се обидили, ако ги сравнят с двегодишно - за мен е радост по някакъв начин. ?

Ако съм имал дори и най-малко подозрение, че ще се обидиш, никога нямаше да го напиша:) Иначе малката си е терца, доста смях около нея :D

За “процеснататите” меса, според мен не са оферта да се ядат често и ежедневно ...в този ред на мисли, не знам до колко има полза да задълбаваш в производството им :)

Мнението беше редактирано от Splash на 16.09.20 11:45.

16.09.20
12:35

казано от Христо Атанасов на 16.09.20, 08:58:

пресовам с пудовката 32 кг. за една седмица

Ем с какво тренираш през тая седмица? :D

16.09.20
13:18

казано от James Hinks на 16.09.20, 12:35:

казано от Христо Атанасов на 16.09.20, 08:58:

пресовам с пудовката 32 кг. за една седмица

Ем с какво тренираш през тая седмица? :D

28-ми номер влиза в действие ...

Т. Тодорова

16.09.20
16:40

Благодарско за съветите за мръвката. Ще я видим тая работа скоро. Ньом-ньом.

Ники, изобщо не съм подлагала намеренията и отношението ти на съмнение. :)
Като наминем към вашите ширини, ще се радвам да се запозная с Вики - да видиш как от мен няма да избяга. :P Нито аз от нея, хихи. :)

О, по повод редовната консумация на процеснати меса - съвсем не се изхранваме с тях, но не е лошо, когато решиш да изпиеш едно вино или дойдат гости, да се намира едно хубаво мезе наоколо.
——————————-

Снощи пих чаша и половина вино, изпуших 3-4 цигари и днес разликата с предните дни и вечери е повече от осезаема. Много гнусарско.

Движението тудей - по-скоро отсъства. Цял ден работя на компютъра, почти не съм ставала, само бях да се пострижа и боядисам.

- малко манго ласси, един суров бар
- кафе с малко мляко
- пица с арабски хляб, много малко топено сирене, чили боб, шунка, маслини, кашкавал
- айрян от нискомаслено мляко
- смути от банан и растителен протеин с вкус на кокос

2л вода, литър чай, включително и от омагьосващия, магнезий, ц, б комплекс, сладки сънища

Положението в къщата е като на картинката. Егати берхаберниците.
Не знам дали споменах, но човекът с плочките е номер едно - работи уникално добре и чисто, и е много готин пич, макар да го пере сачмата яко. :Д
Ако някой има нужда от такава услуга (прави и доста други неща, пак толкова добре и със същото старание & отношение), препоръчвам с две ръце, две копита и неосъществена опашка.

Сега ще доработя и после си залягам над курса. Искам да си купя красива тетрадка и химикали, и моливи, и гумички, и лепенки ... и айпад, щото... що да не. :Д Май до химикалите е достатъчно.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.09.20 16:46.

Т. Тодорова

20.09.20
20:46

В духа на цинга-манга разговорите... Ангел Демирев, ром, брутален китарист и изключително готин човек. Басистът ни е дружка, а проектът е супер як. <3

Опитът ми с българските цигани е много лош, но до ден днешен не мога да отритна някого само по този един-единствен признак (колкото и често да имам такива пориви), щото имам познати, по-малко от пръстите на едната ми ръка, наистина, които обаче би било престъпление да заклеймя просто ей така, щото са се родили на “грешното” място.

Ще се отчитам утре, нямам сили и мотивация тия дни. :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.09.20 20:47.

Т. Тодорова

22.09.20
14:08

Последните няколко дни са напълно стандартни, като някои са по-екстремни от необходимото, заради допълнителни хамалогии.
Чистят двора на къщата и вчера, примерно:
Работа - домакинстване, ранно - свеки - къща - свеки - работа - къща - свеки и чак тогава вкъщи. Пропускам едно връщане до къщата, но не помня по кое време точно беше, бяха три иначе. Вечерта се прибрах, загледах у нашите Господарката на злото, част първа ?, позяпах и уж щяхме да пием по уиски с К - заварих го заспал 20 минути по-късно и отплавах и аз директно.

Чистенето луда работа - 6-7 камиона, чок мангал навсякъде из двора, промени в уговорки, извиване на ръце - крайната цена, която ще им платим, стана почти три пъти по висока от първоначалната, която уговорихме. Не, че не е справедлива, щото работата е тежка и гадна, и не смятам, че е редно да им извадим джигера за без пари, обаче начинът, по който се случи всичко... тихо.
Че и едно дете бяха домъкнали, малко, щото що да не, та се чудих как да му бера грозде, да му бруля орехи, че като невидяло хайванчето беше.

17к крачки, две принцеси с кашкавал, една бира на крак с момчетата, панирана риба, домати, крема сирене, 2-3л вода
————————

Понеже вече е хладно и прекрасно, сложих си олекотената завивка и отворих навсякъде - спала съм 8.5 часа в една поза, непробудно. Събудих се наспана и със счекнат врат. ?

- кафе, кафе със захар
- сармички с лапад и кайма, тиквени кюфтета
- 1/2 кофичка кисело мляко, 5-6 бисквити Траяна
- чай, чай, чай, вода
- чери доматки, варени яйца, хуск
- чай, чай, чай....

Без толкова много ходене, но отидох да видя кво става в къщата, дожаля ми за Камен и помогнах леко с местенето на едни камъни. Преместих десетина-дванаЕсе, на по 10-15 метра. Нямаше по-лек от 35-40 кила, най тежкият може и към 50-55 да беше, което е бая за нещо, което взимаш от неудобна купчина и после прескачаш корени и пирони с него. ???

Изключително полезно е да имаш култура на движение някаква - напрежение в кръста не усещам грам. Ама грам. Всичко вигам и местя на крака и гъз. Някои хора не ми вярват на акъла, дето се опитвам да им дам, ама те охкат и пъшкат на всяко ставане и сядане...

Много ми се тренира, дано олекнат до няколко дни работите и да си отделя време с чиста съвест.
————

Някой ползвал ли е reMarkable таблет? ?

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.09.20 14:09.

Т. Тодорова

23.09.20
14:25

Вчера се върнах на къщата и станаха 18к крачки - чистих, метох, надишах се с прахоляци и мишовини, човешки пикни (някой от почистващата бригада се е изпикал в една стаичка зад гаража, точно на зиданата фурна, та и с белина се налъхах), и какво ли не, намерих мишите дупки и трябва спешно да ги запълним и замажем, че плъзне ли пак тая паплач през камъка навътре, картонът няма никакъв шанс да ги спре.

Днес кашлям от дъното на дробовете си, всичко ми кънти, още вадя чернилки и кръв от носа.

Сутринта бях на кафе, на маникюр, потренирах (загрявката на Вик с 12-ката + леката тренировка 3-ки през 10 секунди, зерчер-раменна-суинг-силово гребане), стречнах, към момента слушам лекции и чистя, после баня и готвене на два вида супи, един гювеч и два вида банички, все със зеленчуци.

Храната:
- кафе с мляко, 200мл кола
- арабска питка, намазана с един опушен сос от червени чушки, отгоре кашкавал и във фурната <3
- ябълка, мурсалски чай
- сок от лимон, джинджифил и магданоз, и ябълка + хуск малко
- крем супа от тиква тип хокайдо, сметана, подправки, 50г препечен зеленчуков хляб, може би малко сирене
- 2л вода, общо към 2л чай
- витамин ц, магнезий, б комплекс, цинк

Време е за поръчка на свободно пасли кокаля, лимони и много черен пипер. <3

Нямам снимки от преди чистенето, нито това е целият двор, ама... 7 пълни камиона боклук, заринато беше всичко, около 20 чувала общо чакъл и пясък, и само вчера съм изкарала 6-7 чувала с прахоляци, пясъци, кенчета, фасове... Ще стане много готско някога, а вече е годно за кучешки игри, само трябва да се оберат едни останки от кокошки и котки между оградите, да не се овъргалят там..

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.09.20 14:29.

Т. Тодорова

24.09.20
13:32

Снощи ядохме сланина с хляб. ? Друг беше планът, ама се оказа твърде яка и... като невидели. ?

Днес... 9 часа и половина сън. Съвсем недостатъчен, ако питате мен. ?

Пак търчане напред-назад, планът ми за тренировка замина в канализацията.

Храна:
- две парчета домашна баница с праз, 100мл кефир
- едно кафе с малко мляко
- черита, меко сирене, маслинки, яйце
- супата от тиква и джинджифил, препечен хляб малко, сирене
- чай, чай, чай
- витамин ц, магнезий, б комплекс, цинк, пчелни

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.09.20 13:35.

Т. Тодорова

24.09.20
14:22

Ох, забравих да кажа как снощи се просълзих. ?

Ходих на кварталното кафе да се видя с ония приятели, чието дете гледам чат-пат. Заварих там някакви непознати родители, мн симпатични, с много симпатично момченце, което било съученик на Ралица.

На въпросният хайван големите в училище му разбили шкафчето и изпочупили тротинетката, с която ходил и се прибирал. Оплакал се на малката, много тъжен бил и тая наш’та като вземе да му занесе на другия ден 120лв за нова тротинетка, да се придвижвал лесно, да не се изморява и да не му е тъжно за старата. ????❤️❤️❤️❤️

Естествено, отчет на майка й и баща й - от какъв зор, тя е самостоятелен второкласник, със собствени пари (събрани от празници разни) - вади и раздава. :))))

Бяха ги изненадали родителите на момчето, хехе. Те пък като му обяснили колко е мил жестът, но че не е бил необходим, направил една красива картичка, писал вътре добринки и направил джобче за паричките, и така й ги върнал.

Душичката ми. ❤️
Ще им я открадна. ?

Нищо общо с тематиката на форума, ама е с хаштаг #BeBetter отвсякъде.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.09.20 14:26.

24.09.20
17:31

Ралица племенницата ли е?

Т. Тодорова

24.09.20
17:53

Не, приятелското дете, с което се гледаме чат-пат и се обичаме много.

Племенницата е страшен егоист. :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.09.20 19:31.

Т. Тодорова

26.09.20
11:05

Въртях, суках, па се разболях. Пауър никакъв, вчера се утрепах от лежане - от камъните не ме заболя кръст, ама от бездействието... Така се скапах от кибичене за един ден, че се будих от болки през нощта и едва се изправих в леглото. Точно за “добро утро” на тоя ми ти кръст трябваше да качвам туби с вода по стълбите, два курса. :Д

Температура ту имам, ту нямам и съм горе-долу като парцал, спи ми се и съм една вдървена...

Гъча витамин ц, прополис, цинк, магнезий, прашец, чайчета - мурсалски, розмарин, лавандула, мащерка, ала-бала, след малко ще си направя шотове от джинджифил, лимон и куркума.

Храната... вчера беше много прилична, докато не се наблъсках с хляб, сланина и чесън вечерта. :Д :Д :Д От днес съм твърдо решена да избутам всякакъв въглехидрат в прозореца между събуждането и обяда, и да огранича до макс 90-100 грама (като за начало).

Днес манджите:
- 4 оризовки с маслинова паста и кашкавал, цинк, магнезий, вит ц
- чайове, шотове, пчелни
- остатъка от крем супата (аман вече), 50г сирене салакис, 2-3 оризовки
- какао с малко мед и пчелен прашец
- кюфтета (вероятно пържени, щот няма да ги правя аз, а майка ми, която, ако можеше, щеше и мен да изпържи сигурно), салата, омеги
- чай, чай, чай... магнезий, ц, б комплекс
——————————-

Ако не друго, поне ще ми остане време да поцъкам съсредоточено и продължително лекциите от курса, че на 4-ти е първият изпит.
———————————

Камен вчера казал разни работи на шефчето на строителната фирма, тоест показал му кривините и мизериите (бая неща е пропуснал даже), и онзи си тръгнал сърдит, та чак натопорчен. Аз бих умряла от срам в такава ситуация, ама е на̀.

Чак ме е яд, че пак го изтървах тоя, мъж ми е прекалено дипломатичен и неконфликтен. (с чужди хора :D :D :D)

Настроението е в ей тоя дух, хъхъ:

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.09.20 12:01.

Т. Тодорова

28.09.20
11:51

Оправих се. Още кашлям и ме боли липсващият синус, но съм свежарка отвсякъде.

Вчера хапнах нормално:

- какаов чай с мед и кокосово масло
- овче сирене, маслинова паста, яйца, арабска питка
- две кюфтета и две малки принцеси с кайма и кашкавал, домат
- сок от джинджифил, куркума, лимон
- проба на домашен бабек и суджук, 2-3 оризовки
- 2л вода, литър чай, магнезий, б комплекс, цинк, витамин ц мощно

Днес:

Ранен старт, взела съм два от на нашите обектите да ги чистя аз и ходим по тъмно, щот не ща да ме гледат. Срам, не срам, по-добре така, отколкото да не мога да си оправям задълженията.

Та да, тая работа, после другата работа, пощи, мощи, пазарувания - ударих 10к крачки почти. Сега хващам домакинството за час-два, после - учене.

Следобед: малко пудовка за загряване и час домашна йога.

Храната не съм я сметнала още, но знам каква ще е:
- беззахарно мюсли, берита, ядково мляко, кокосово масло, растителен протеин - блендер
- сок от джинджифил, лимон, куркума... ще му сложа и спирулина днес, че вчера ми се стори много вкусен нещо :Д
- яйца, домашната пастърма (стана добре, ама е малко по-солена, отколкото бих я предпочела... днес си купих и телешко за същата цел), няколко черита, маслинова паста, 3-4 оризовки
- задушена пилешка кълка с гъби, зелен лук, чесън, зеленчуков уок микс от този с бейби царевичките, малко сметана; ако се надъхам да си направя - кето хляб малко :Д
- 1.5л вода, 1.5л чай, вит. ц, б комплекс, магнезий, цинк

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.09.20 11:56.

Т. Тодорова

29.09.20
11:19

Кофти спане, будих се поне 8 пъти, ама сега бивам.

- две бозави кафета с мляко
- 1/2 малка питка от яйца, овче кисело мляко, брашно от амарант и брашно от сусам (много вкусни станаха), малко крем за мазане с риба тон
- 150-200г котидж сирене олимпус с малко хуск (у свеки съм и забраих да си взема храна за мен от нас...)
- пиле с гъби, зелен лук, сметана, риган, босилек; зеленчуци на пара и хляб от споменатия горе
- черита, маслинова паста, двайсетина грама от пастърмата и две-три оризовки

Движение:
Малко стълби у свеки (4-5 последователни качвания до петия етаж, за добро утро, че нещо не ме свъртя)

В нас следобед:
- Интервалите с тройките зерчер, раменна, гребане, суинг - с леко, тройки през 10 секунди
- 20 минути стреч
- малко релаксираща медитация

После ще зубря.
———
кОче ли си, крокодил ли си... :

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.09.20 16:14.

Т. Тодорова

29.09.20
18:13

Добавям си 10г шоколад. ? интересно - скочих да търся сладко, изядох някакво мижаво парченце и рязко ми се отщя.

И 120 суинга с 16-ката. Мисля, че ще рева утре.

И ?:

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.09.20 18:14.

Т. Тодорова

30.09.20
16:02

30/09/2020

7 часа и половина сън, спала съм като заклана, обаче ги сънувах едни... мани.

Ставане, кафе, купуване на фугин и бам на двора с кучаците. Взехме им тока, а Скумриева е като катерица - чупи си орехи и вади само ядките отвътре. :D

Храна:
- кафе с малко мляко
- 2 от питките с амарант и сусамово брашно, 30г телешко, няколко резенчета сланина :Д, маслинова паста, хуск
- сок от голямо парче джинджифил, корен куркума, два дребни лимона и две дребни зелени ябълки + мсм и мед, и прополис
- чай, чай, вода, вода, чай, чай....
- Кюфтета от агнешко и телешко, зеленчуци на пара, може би 2-3 оризовки
- магнезий, Ц, омеги, б комплекс

Движение:
- към 9к крачки
- 40 минути интервали - скок-подскок 2 минути, 2 минути много повторения с малки тежести
- забравих да разтегна, та по някое време ще трябва да се постарая да го направя за 20-30 минути

От сутринта ме боли от врата към плешката, ама яко. Почвам да не мога да извръщам глава - така се събудих, но оранжевото свинче ме довърши в колата - хукна да скача през прозореца да трепе един кон и трябваше да й държа повода, докато й минат бесовете. Няма спиране като откачи. :/
——————————————

Голям рев за парче от едни лози, които отрязахме. Кой да предположи, че е такава плячка?

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.09.20 16:09.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1