Peaceful mind and body ♥ Getting back in shape & Breastfeeding

Прескочи до:

01.09.20
07:49

казано от Теди на 31.08.20, 23:38:

Иначе и при мен го има разстроения корем, но от няколко дни вече и не подозирах, че може да е симптом.

Тялото си знае работата. Реално клизмата, която се прави при раждането не би трябвало да е нужна - стомахът и червата се чистят, за да може да напъваш. А адреналина е ясен по време на раждане.

01.09.20
22:07

01/09
Месецът в който ще гушнем малкият човек. ❤️

Сън - 8 часа
Витамини - вит. Д, Омега 3, Желязо
Движение - 4км бавна разходка. Също малко чистих пак като се прибрахме. ?

Храна:
- Кафе с бадемово мляко
- 250гр. кисело мляко с овес, орехи, мед, канела и банан
- Пилешко със сладко-лют сос на тиган; Салата моркови и цвекло, 3-4 маслини
- Парченце безглутеново брауни, праскова
- Студен чай
- Парченце от браунито, праскова
- Пъпеш, резен диня

——————————————

Днес бях идея по-добре откъм енергия, донякъде ми беше и наложено искам не искам щото свекито ни дойде на гости за цял ден и нямаше как да полегна спокойно. Но пък добре направих, че се разходих вечерта макар и бавно.

Физически държа фронта ама психически доста се натоварвам колкото повече виждам, че покрай появата на детето идва и всичкото внимание и посещения на близки и роднини. Винаги съм била по-усамотен тип човек и не се притеснявам толкова за появата на бебето, колкото колко роднини ще са покрай нас в следствие на това. Като сложим и факта, че разбира се всеки има мнение и гледа да ти даде акъл.. скоро ще изпуша.
Малко започвам да съжалявам, че се върнах от Англия а не направихме детето там. ???
Ама каквото такова, нека първо всичко мине добре и сме здрави пък личното пространство ще го извоюваме някак с времето. :)

Мнението беше редактирано от Теди на 02.09.20 00:09.

02.09.20
21:24

02/09

Сън - 7 часа
Движение - 3,5км разходка

Храна:
- Капучино
- 250гр. кисело мляко с овес, орехи, мед, канела и праскова
- Резен пъпеш и малко диня, овесено барче
- Розов домат, сирене, маслини и 2 варени яйца ; Царевични оризовки
- Пъпеш, 1/2 праскова
- 2 парченца безглут. брауни; Билков чай

———————————————

Днес сглобихме кошарата, количката, ваната със стойка и довършихме всичко което беше останало да се направи. Чантата за болницата и бебешкото столче за кола са до вратата.. няма такъв филм като мен ама гледам да съм подготвена. Това не е само спрямо детето, просто съм така с всичко.? Сега само чакаме момента!

Марги ми прати страхотна ергономична раница и разни играчици останали от Вики. С това ни спести влагането в качествена раница което бяхме предвидили и съм безкрайно благодарна! ?? Исках да го споделя и тук, защото съм горда колко готини хора сме се събрали във форума.?

Ето кой най-много се е изморил от половин ден сглобяване и подреждане:

Мнението беше редактирано от Теди на 03.09.20 00:27.

03.09.20
23:05

03/09

36г.с. ? - 56,5кг.

Сън - 8 часа
Движение - Почивка днес, снощи се будих от контракции и болки в кръста.. реших да не се натоварвам. Само постоях на топката два пъти по около 30мин. да ме облекчи в кръста малко и гледах да се развиждам/разтягам на всеки 2-3 часа.

Храна:
- Кафе с бадемово мляко
- Ябълка, сусамов тахан
- 250гр. кисело мляко с овес, орехи, мед, канела и банан
- 2 овесени барчета със сушени боровинки, 2-3 с.л. Кисело мляко, праскова
- 4 оризовки с домат, сирене и чушка, морков с хумус, няколко маслини
- Купичка домашни смокини; Ментов чай

————————————————

Исках да си допиша нещо и някак си успях да изтрия вече написаното...
Накратко - котката ми раздра кошарата още на първата вечер. Неколкократно успя са събори кошчето в хола и да нападне играчките. В крайна сметка я изкарахме окончателно от тези стаи, защото няма как да стане това. Мислех, че само в самото начало ще му е ограничен достъпа до тях ... но май проблема ще са мебелите и играчките, а не свикването с бебето. Криво ми е, но се надявам с времето да намерим начини.

Иначе исках да допиша за килограмите си. В момента бременна в 9ти месец съм по-малко кила отколкото бях в Англия. ? Там бях качила доста и по едно време бях 58кг. Сега съм качила 13,5кг. и още не съм достигнала тази цифра хаха. Странно ми е да повярвам как преди 2 години съм тежала повече отколкото сега на края на бременността си. ?

Мнението беше редактирано от Теди на 04.09.20 00:02.

04.09.20
21:16

04/09

Сън - 10 часа
Движение - 20 мин упражнения за бременни + 20 мин разтягане с топката и дишане

Храна:
- Кафе с бадемово мляко
- Ябълка, сусамов тахан
- 300гр. кисело мляко с овес, орехи, мед, канела, банан и 3 фурми
-  Пилешки дробчета с масло и лук на фурна; 1/2 розов домат със сирене
- Пъпеш, праскова; Билков чай

————————————

След като на миналия преглед установихме колко ниско е слязло бебето доки каза да спра с упражненията на топка само докато мина правата на 36г.с. Съответно вече спокойно мога да си ги правя, пък ако наистина помогнат за раждане е добре дошло. И без това вече като седна и имам чувството, че ще му видя главата всеки момент. Да не говорим като започне да хълца или мърда какво е усещането. ?

Днес освен упражненията си направих и “Спа ден” вкъщи. Маски, скраб за тяло, ароматни пръчки и всички екстри. Осъзнавам, че скоро няма да имам свободни и тихи 2-3 часа за нещо подобно и се наслаждавах на макс. ❤️

Мнението беше редактирано от Теди на 04.09.20 23:42.

На финала си ? Очаквай включване всеки момент. Моят термин по картон беше на 5 септември, ама Алек реши че майка му не е фен на зодия дева и се роди на 9 август. А имах резервация за клуб ??? Седмицата преди това  ходихме  по мебелни магазини, щото тепърва мислехме за ремонт и бебешки неща, та доста екстремно им беше докато бях в родилното. А по време на шопинга аз все се падпирах отдолу щото си мислех , че ще го изплюща в магазина. Несравнимо усещане ?

04.09.20
22:28

Ей, Дени, това с клуба си го спомням ? че имаше резервация ?

04.09.20
22:50

казано от Деница Малковска на 04.09.20, 22:12:

На финала си ? Очаквай включване всеки момент. Моят термин по картон беше на 5 септември, ама Алек реши че майка му не е фен на зодия дева и се роди на 9 август. А имах резервация за клуб ??? Седмицата преди това  ходихме  по мебелни магазини, щото тепърва мислехме за ремонт и бебешки неща, та доста екстремно им беше докато бях в родилното. А по време на шопинга аз все се падпирах отдолу щото си мислех , че ще го изплюща в магазина. Несравнимо усещане ?

В крайна сметка отиде в клуба и там ти изтекоха водите или просто не си успяла да отидеш? ???
Иначе аз вече като си правя уговорка за след някоко дена предупреждавам хората, че може да има промени хаха. Чувството, че ще го изплющиш някъде по път наистина е несравнимо. Аз поне не мога да го обясня с думи. Много ми е странно като ходя и правя неща.. ?

Мнението беше редактирано от Теди на 04.09.20 22:50.

04.09.20
22:58

По едно време, докато бях в родилната зала, питах доктора колко е часа, а той вика: “защо, ангажимент ли имаш някакъв?”... а аз всъщност наистина имах. ???

А колкото до “изплющяването”...еми по-рано от очакваното родих, ама от паниката с изтеклите води до момента на раждането си минаха едни 20 часа. ? Даже си мислех да се връщам вкъщи по едно време, да се наспя.

Мнението беше редактирано от Margi на 04.09.20 23:02.

04.09.20
23:09

казано от Margi на 04.09.20, 22:58:

А колкото до “изплющяването”...еми по-рано от очакваното родих, ама от паниката с изтеклите води до момента на раждането си минаха едни 20 часа. ? Даже си мислех да се връщам вкъщи по едно време, да се наспя.

??
Аз се надявам да имам контракции и разкритие първо и като изтекат водите и трябва да отида в болница вече да започна да раждам. Смели мечти ама дано,че ще полудея ако стоя 20 часа там без да родя. ? Предпочитам 3 дни да ме боли, но да го премина вкъщи този етап.

04.09.20
23:17

При мен първо изтекоха водите. Приеха ме в болницата, защото вече се била нарушила стерилността. Съответно - около 5 часа нямах контракции, а около 15 часа тези контракции, макар болезнени, не бяха особено продуктивни откъм разкритие. Та, времето си мина.
Оказа се, че така е било най-добре, защото в същия ден са приели още доста жени, а съответно - родилните зали са само три, и някои са раждали в някакви подготвителни зали (а моята си беше чудесна - с диван, шведска стена, шв.топка, разни други удобства за раждане, музика, баня, WC…) а моят доктор тъкмо застъпи на смяна и започнах да раждам, ако бях родила по-рано, щях да попадна в ръцете на доктор, който не познавам.
Така че - малките си имат план, не го мисли. ?

казано от Теди на 04.09.20, 22:50:

казано от Деница Малковска на 04.09.20, 22:12:

В крайна сметка отиде в клуба и там ти изтекоха водите или просто не си успяла да отидеш? ???
Иначе аз вече като си правя уговорка за след някоко дена предупреждавам хората, че може да има промени хаха. Чувството, че ще го изплющиш някъде по път наистина е несравнимо. Аз поне не мога да го обясня с думи. Много ми е странно като ходя и правя неща.. ?

Падна ми тапата на тръгване и се върнах ???, после контракции и сутринта бебе ???

казано от karfi4ka на 04.09.20, 22:28:

Ей, Дени, това с клуба си го спомням ? че имаше резервация ?

О да, паметен момент.Баш в клуба в който се запознахс баща му ???

05.09.20
20:48

05/09

Сън - 8 часа
Движение - Ходене 3км

Храна:
- Капучино, Малинова лимонада
- Салата моркови, ябълка, ананас и стафиди
- 250гр. кисело мляко с овес, орехи, мед, канела, банан и няколко смокини
- Солети от лимец
- Гръцка салата, 2 филийки печени на фурна с домат, кашкавал и чубрица
- Пъпеш, 1/2 праскова; Билков чай

——————————————
Много съм отпаднала цял ден.. уж се чувствам наспана, а ми е едно никакво. Движа се като охлюв, не ми се става, спи ми се постоянно. Добре, че имахме уговорка за кафе сутринта да се вдигна и разходя поне до там иначе сигурно щях да прекарам мързелив ден в леглото. ?

Мнението беше редактирано от Теди на 05.09.20 23:49.

06.09.20
20:56

06/09

Сън - 10 часа
Движение - 30мин разтягане за бременни с топката

Храна:
- Кафе с оризово мляко
- Ябълка, сусамов тахан
- Протеиново барче с фъстъци и шоколад
- Няколко шоколадови оризовки
- 3 малки препечени филийки с домат, кашкавал и чубрица; 1/2 домат и няколко маслини
- Пъпеш, 1/2 праскова и малко лимецови солети
- Сорбе манго; Билков чай

——————————————

Ето така още си чакаме.. ❤️

Мнението беше редактирано от Теди на 07.09.20 02:48.

07.09.20
19:44

07/09

Сън - 8 часа
* Забравила съм да спомена, че с влизането в 36г.с. започнах да пия хомеопатични хапченца Arnica Montana 9ch. Помагат за мускулни крампи, кръвоизливи, бързо възстановяване при следродилен период и след операция (като се започват малко преди съответната процедура).
Движение - 20мин упражнения за бременни и 20 мин разтягане с топката ; В почивката между двете готвих, чистих и оправих дрехите от две перални. ???

Храна:
- Кафе с оризово мляко
- 250гр. кисело мляко с овес, мед, канела, банан и 1/2 праскова
- Ябълка,2 фурми,фъстъчен тахан ❤️
- Пилешки дробчета с масло и лук на фурна, 1/2 домат, малко млечна салата и няколко маслини
- Пъпеш, 1/2 праскова, банан
Билков чай

Мнението беше редактирано от Теди на 08.09.20 23:58.

09.09.20
00:18

08/09

Сън - 4-5 часа
Движение - 3,5км разходка

Храна:
- 250гр. кисело мляко с овес, мед, канела, 1/2 праскова и 3 фурми
- Цитронада, Айс кафе
- Парче веган торта с кокосово брашно, фурми и тиква
- Смути (микс тропически плодове, банан, оризово мляко)
- 2 безглут. сандвича с кашкавал на грил, домат със сирене, няколко маслини
- Сладолед пистачио и банан
- Пъпеш, 1/2 праскова, Билков чай

———————————————

Личи си, че никак не се наспах.. много ме избива на сладко днес. Полегнах следобед, но не можах да дремна и се отказах.
Цял ден съм с едни тъпи, но постоянни болки подобно на менструални така че си почивах повечко освен две кратки разходки сутринта и вечерта.
Корема вече много ми тежи, на кила не съм мръдала напоследък обаче той расте и расте.. не знам как става това. ? Имам чувството, че никога няма да се прибере. Знам, че не е така разбира се ама в момента ми се вижда нереален този процес. ?

Мнението беше редактирано от Теди на 09.09.20 01:44.

09.09.20
22:23

09/09

Сън - 10 часа
Движение - 2,5км ходене, 25мин. разтягания за бременни с топката

Храна:
- 250гр. кисело мляко с овес, мед, канела, 1/2 праскова и 3 фурми
- Айс кафе; Сладолед пистачио и шоколад
- Пилешко със сладко-лют сос на тиган, Гръцка салата

——————————————
37г.с. - аз съм си 56,5 кг. , бебчо днес го измериха 2,800кг. ❤️

За друго направо не знам дали ми се говори, този преглед ми костваше нервички днес освен плащане за 5те минути в кабинета и насрочване на нов преглед след седмица.
Лекаря ми каза час 14ч. , в системата като вляза онлайн ми даваше 17ч. и в крайна сметка вчера се обадих да питам регистратура - потвърдиха 14ч.Отиваме днес, живеем на половин час с кола от там и ми казват “ Ами часът ви е за 17ч. върнете се тогава”. Пихме кафе наблизо,лутахме се в жегите защото нямаше смисъл от каране обратно и после пак.. връщам се аз, влизам в кабинета вече към 17:30ч. и лекаря ме пита къде съм била до сега щото ме викал от 14ч. насам.. ??‍♀️
Както и да е това, случва се.
Целия преглед беше проверка за разкритие, каквото нямам.
Обвини ме, че не ходя достатъчно защото бебето още не било слязло надолу ама имало време.. а миналият път ми каза да спра с топката и дългите разходки защото уж беше слязло вече бебето в 35г.с.? Не знам, ще си чакам явно и това е. Просто много се обърках вече и нито изследвания ми пусна ,нито ми обясни нещо по-конкретно.
Абе днес бях изморена от 4те часа висене около болницата ама от утре почвам пак да си чистя и ходя колкото поискам, защото явно пазенето и почивката не вършат работа за това да свършат по-бързо мъките. ?

Мнението беше редактирано от Теди на 10.09.20 00:47.

Вероятно доктора е бил крив след отпуска? Споко. И моят ми каза, че нямам разкритие и нямам слизане на бебето и нищо нямам и че спокойно можел да отиде на почивка впланината, без обхват. Така и нправи де. И така и не свари да дойде за раждането. Та попаднахпо спещност на друг. Най-уникалния професионалист и човек в АГ Варна. Дори има награда “Бяла лястовица”
Та...ближи си сладоледа и дане типука

09.09.20
23:38

Ами аз се ядосах просто, защото в 35та седмица ме изкара, че ще раждам всеки момент едва ли не и да се подготвя.. аз приготвих чантата, стаята и т.н. Нагласих се психически, че може да е скоро и всякакви такива неща. А в 37ма ме изкара все едно хич няма да е скоро. Поне нищо да не ми беше казвал миналия път щях да съм си айляк тия 2 седмици хахах.
Иначе се надявам да не отиде на планина без обхват, не е споменал отпуски за сега. Но си беше крив да.. може би именно защото няма отпуска.?

Мнението беше редактирано от Теди на 09.09.20 23:39.

10.09.20
22:26

10/09

Сън - 10 часа
Движение - Цял ден бях на крак из вкъщи : основно чистене, готвене, много гладене.
Сега разпускам малко върху топката и ще седна на дивана за пръв път днес. ?

Храна:
- Кафе с оризово мляко
- Смути /банан, праскова,замразен ананас, кисело и оризово мляко, чия/, Протеиново барче с карамел
- Ябълка с фъстъчен тахан, Протеиново барче с шоколад
- Пилешка гърда на фурна пълнена с кашкавал и кисели краставички, 1/2 домат

Мнението беше редактирано от Теди на 10.09.20 23:40.

10.09.20
22:53

Вече всеки път като ти отварям дневника, очаквам снимка на бебче.
?

Мнението беше редактирано от Margi на 10.09.20 22:54.

11.09.20
22:24

Марги, повярвай ми нямам търпение този пост със снимката на бебе да дойде.. ? И аз бях така преди Рони да роди като гледах нейния дневник и даже пуснах сълза (доста сълзи) като четох поста с раждането. Абе вълнуващо си е или просто аз съм хормонална хаха.

11/09

Сън - 4часа + 3,5часа + 1час
* Пиша ги така, защото се будех от болки и ставах за известно време да се разхождам докато отминат. Иначе заспивах веднага и си спах добре през времето в което успях.
Движение - 20мин. упражнения за бременни + 20мин. разтягания - и двете с топката.

Храна:
- Кафе с оризово мляко
- Кисело мляко с овес, мед, канела, нектарина и 2 фурми
- 80гр. безглутенови бисквитки от “100 грама сладки”
- Ябълка с фъстъчен тахан, протеиново барче с карамел
- 4 оризовки с домат,краставица и сирене; 2 варени яйца
- Пъпеш, 1/2 праскова; Ментов чай

——————————————

Много ми се яде сладко последните дни. Насилвам се да хапвам нещо с протеин и зеленчук поне за вечеря ама честно казано с удоволствие бих потопила оризовките в тахана или главата си в кофа с шоколад.. примерно. ?

Малкия от снощи не е спрял да се преобръща и да рита като за последно. Мисля, че вече нямам орган който не е изритан. ? Доста хълца пак, не спира по 20-30мин. и то супер учестено.

Мнението беше редактирано от Теди на 12.09.20 00:46.

12.09.20
22:00

12/09

Сън - 6,5 часа
Движение - Разходка сутринта 9км.

Храна:
- Фрапучино и безглутеново брауни от Коста
- Топка шоколадов сладолед
- Ябълка със сусамов тахан
- 4 оризовки с домат, краставица, сирене и малко кашкавал; 2 варени яйца
- Праскова, 1/2 ябълка; Ментов чай

Мнението беше редактирано от Теди на 12.09.20 23:05.

13.09.20
20:18

Днес нямам много какво да описвам откъм храна и движение.

Наспах се хубаво, станах късно и целия ден се отдадох на това да си пия кафето бавно, да си направя маски за коса и лице,музика под душа, филмчета..Неделна идилия. ❤️ С кафето пих смути от банан, боровинки, оризово мляко и чия. След това следобед направих палачинки с брашно от елда, хапнах няколко с мед и сирене. Сега ще хапна още няколко такива палачинки и може би праскови по-късно. Нямам особен апетит, отпаднало ми е и се чувствам някак странно.
Въпреки почивката и приятните занимания цял ден съм с ужасно главоболие. Реално си отделих деня за почивка именно, защото през последните няколко дни съм доста по-изнервена и притеснена от предстоящите събития, което води до главоболието. То пък като релаксирах вместо да съм заета май направих по-зле, защото съзнанието ми имаше още повече време да премисли 1000 пъти целият ми живот. ?
Това е общо взето, още си чакаме малчо и не мисля, че има някакви изгледи да е на път. Утре сутрин пак планувам дълга разходка. ☀️

Мнението беше редактирано от Теди на 13.09.20 20:18.

14.09.20
20:31

14/09

Сън - 5 часа
Движение - Разходка сутринта 4км. (трябваше да в повече, но стана топло и не издържах) ; 30
мин. разтягания с топката

Храна:
- Айс кафе
- Мелба от йогурт сладолед със сладко от горски плодове, сметана и орехи
- Смути / банан , боровинки и малини, кисело мляко, чия/
- Ябълка със сусамов тахан; Протеиново барче
- 2 безглут. сандвича с кашкавал на грил; Половин домат, няколко маслини
- Праскова, 1/2 банан и шепа малини; Ментов чай

Мнението беше редактирано от Теди на 14.09.20 22:48.

16.09.20
01:19

15/09

Сън - 8 часа
Движение - Разходка 9км (4км сутринта и 5км вечерта)

Храна:
- Капучино, банан
- Кисело мляко с овес, мед, горски плодове и орехи
- Ябълка + сусамов тахан; Протеиново барче
- Сладолед пистачио и банан
- Оризовки, праскова, 3-4 реда шоколад
- Ментов чай

———————————————

Най-големият плюс на 8ми и 9ти месец ?:

16.09.20
23:39

16/09

Сън - 7 часа
Движение - Сутринта 20мин. ратягания с топката за бременни; Вечерта разходка 4км.

Храна:
- Кисело мляко с овес, мед, канела, орехи, банан и малини
- Капучино, цитронада
- Протеиново барче с бадеми и карамел
- Пилешко с куркума и сладко-лют сос на тиган, 1/2 розов домат, малко млечна салата и няколко маслини
- Резен пъпеш, праскова; Ментов чай

——————————————

Утре влизам в 38г.с. - около 57кг. (променят се +\- половин кило спрямо водната задръжка в деня.)
Минах преглед днес - отличници сме този път! ? Малкия е 3кг. , всичко му е в норма на детето. И на мен също, пуснаха ми кръв и урина и изследванията са ми по-добри и от предишните седмици. Абсолютно всеки един показател си е точно в нормите, което за 9ти месец е направо супер и няма какво повече да искам. Дори съм успяла да вдигна хемоглобина на 120 (последния път беше паднал на 100 преди месец ). Слушахме тонове за пръв път и там всичко е точно.
Бебчо видимо е слязъл вече ниско, шийката се подготвя и така. Доки е убеден, че с големината на бебето и моите предпоставки спрямо прегледи и изследвания живот и здраве се очертава едно нормално и прекрасно раждане. Не знам дали е така наистина и всичко се случва, но силно се надявам и вярвам, че ще бъде! ❤️
Оправихме и всички документи на регистратурата, така че вече съм повече от готова да раждам. ? Много обичам нещата да вървят по план и след днес вече съм напълно спокойна. Снощи ме свиваха леки контракции на половин час, тази вечер пак усетих ама беше за по-кратко.

Мнението беше редактирано от Теди на 17.09.20 02:07.

17.09.20
22:20

17/09

Сън - 8 часа
Движение - Цял ден основно чистене, вечерта 20мин. разтягания и упражнения за бременни с топката

Храна:
- Кафе със сметана
- Кисело мляко с овес, мед, канела, орехи, малко банан, праскова и малини
- Ябълка със сусамов тахан, протеиново барче
- 2 реда шоколад с бадеми
- Два безглут. сандвича с кашкавал на грил, 1/2 домат, няколко маслини
- Праскова, няколко хапки пъпеш; Ментов чай

Мнението беше редактирано от Теди на 18.09.20 00:31.

18.09.20
22:07

18/09

Сън - 7 часа непробудно и после още 2 часа си дремех в леглото
Движение - 6км. разходка в парка

Храна:
- Кафе със сметана
- Кисело мляко с овес, мед, канела, орехи, банан и 3 фурми
- Банан, протеиново барче
- Сладолед пистачио с шоколад
- Шепа лимецови солети
- 2 варени яйца, малко сирене и кашкавал, 1/2 домат и чушка
- Праскова, резен пъпеш; Билков чай

——————————————

Ех днес не ми е ден и това е..
Още от сутринта като станахме се започна с това, че нямаше вода. Ремонта пред блока продължи цял ден до сега. Нито можеш да се изкъпеш, нито тоалетна, да измиеш.. абе нищо.
Както и да е това де, поне беше единичен случай и не е кой знае какво, временно неудобство. Вечерта пък като имахме вода си изгорих половината ръка докато варих яйцата, може да е било и за добро липсата на такава. ?

По-големият проблем е, че съм изнервена всеки ден от 15ти насам защото училището започна, а ние живеем до такова и на 1ви етаж. Всеки божи ден във всяко междучасие ( на две смени са) зад блока под нашата тераса се събират групи лапета да пушат. Само дето е придружено с викове, смях, силна музика и какво ли не. Това се пада точно под прозорците на спалнята и хола ни всеки ден по цял ден.. и дори да им се скараш, просто идват други или друго междучасие и втората смяна. ? Побърквам се просто с това нещо. Да не говорим, че скоро с бебето вкъщи съвсем не ми се мисли как ще го търпя. Няма смисъл и полиция да викна защото както казах те са различни деца и дори при едни да дойде, следващите няма да знаят и да им пука от това. Не плануваме смяна на кварира в близката една година, защото тук ще е много удобно с малкия. След това пък вече мислим за наше жилище и няма смисъл сега само заради едни лапета да сменяме иначе перфектно такова. Не знам, приемам съвети ако някой се е сблъсквал с нещо подобно. ?

Продължението на деня беше ходене по институции и разправяне със секретари. На път съм да остана без майчинство и го разбирам 2 седмици преди термина си, защото когато ходих от началото на бременността никой не ми обърна внимание.. и съответно не ми бяха съобщени важни подробности за които можех тогава да реагирам навреме. Абе даже няма да навлизам в повече детайли, то е достатъчно да кажа, че съм била по институции в нашата скъпа държава и всичко е ясно.

Искаха ми се едни малко по-спокойни последни дни или седмици от бременността ама може би аз трябва да се науча, че просто много неща тук не са наред и да свикна с това. Надявам се да успеем да възпитаме децата ни по-добре от тези хлапета събиращи се пред блока и от намусените служителки в НОИ.. примерно. ?

Мнението беше редактирано от Теди на 19.09.20 01:07.

19.09.20
20:00

19/09

Сън - 7 часа
Движение - 5км. разходка

Храна:
- Кафе с кокосово мляко
- Кисело мляко с овес, мед, канела, орехи, 1/2 ябълка
- Протеиново барче с карамел
- Цитронада, Капучино
- Шепа лимецови солети
- 2 безглут. сандвича с кашкавал на грил, 1/2 домат, краставица и няколко маслини; Безалкохолна бира 330мл.
- Праскова, 1/2 ябълка, сурово кашу
- Шоколад... днес съм много гладна явно. ??

——————————————

Днес май за пръв път усетих есенно време. Много обичам! ❤️
Особено като си облека нещо топло и си направя кафе, това ми е най-любимото чувство.
Цял ден се размотавах със суичъра на мъжо, който ми е доста голям и скрива корема.. съответно постоянно забравях, че съм бременна.? Удрях се в какво ли се из вкъщи. ??‍♀️

Мнението беше редактирано от Теди на 20.09.20 00:01.

19.09.20
20:23

Хахах ,Теди
После е по-странно като вече не си бременна ?

20.09.20
21:29

Сигурна съм, Веси! ? От сега не мога да си го представя какво ще е, но определено ми звучи много странно да го няма корема. ?
——————————————
20/09

Сън - 8 часа
Движение - Сутринта 20мин. разтягания с топката; Следобед 6км. разходка в парка

Храна:
- Кафе с оризово мляко
- Кисело мляко с овес, мед, канела, орехи, 1/2 праскова и 2 фурми
- Банан, протеиново барче
- Сладолед банан и шоколад
- Крем супа от сладък картоф и моркови + кис. мляко и семена отгоре; Шопска салата, малко лимецови солети
- Праскова; Билков чай

Мнението беше редактирано от Теди на 21.09.20 00:09.

21.09.20
23:12

21/09

Сън - 7 часа общо, но с доста събуждания тази вечер
Движение - 7км. разходка

Храна:
- Кафе с оризово мляко
- Кисело мляко с овес, мед, канела, малко кашу, банан и 2 фурми; Овесено барче
-  Цитронада, късо кафе
- Ябълка с фъстъчен тахан, Оризовки
- Крем супа от сладък картоф; 1 безглут. сандвич с кашкавал на грил и морков с лъжичка хумус
- Праскова; Ментов чай

Мнението беше редактирано от Теди на 22.09.20 01:52.

22.09.20
21:47

22/09

Сън - 8 часа
Движение - Кратка разходка сутринта, чистене следобед и после 20мин. разтягане с топката

Храна:
- Кафе със сметана
- Кисело мляко с овес, начупено овесено барче, чиа, банан и 2 фурми
- Ябълка със сусамов тахан, протеиново барче с карамел
- Солети от лимец
- Малко парче свинско контра филе на тиган, домат, млечна салата
- Пъпеш, праскова; Билков чай
———————————————

Бях на преглед днес 38+5г.с.
Няма разкритие, нищо.. не иска да излиза скоро това дете. ? Само главата му е ниско в таза, но това си е така от 1-2 седмици вече и определено се усеща неприятно ама не води до прогрес. Лекаря ми повраря само да съм активна.. Аз така или иначе повечето дни по цял ден не сядам от вършене на неща, разхождам се, стоя на топката и така. Каквото зависи от мен се опитвам да го правя, няма какво повече. ??‍♀️ Става ми все по-изморено и трудно с всеки изминал ден.

Мнението беше редактирано от Теди на 23.09.20 00:11.

23.09.20
22:09

23/09

Сън - 9 часа
Движение - Разтягане с топката 20мин. , после 3км. разходка

Храна:
- Кафе с мляко 1,5%
- Кисело мляко с овес, мед, канела, банан, малко кашу и 3 фурми
- Ябълка със сусамов тахан, протеиново барче
- Студен чай праскова и хибискус
- 2 безглут. сандвича с кашкавал на грил, 1/2 домат и лъжица млечна салата
- Пъпеш, праскова, малко оризовки; Билков чай

———————————————

Размисли и страсти:
Напоследък много добре започнахме да си организираме пазаруването и определено е по-лесно. Мъжо милият качи килограми наравно с мен през бременността ? и от известно време се опитва да се храни по- здравословно. Съответно и на мен така ми е по-лесно, защото спряхме с навиците да изяждаме по 2 пакета оризовки и солети вечер и да се храним хаотично. Помага ни и това, че започнахме да хапваме месо и яйца по 2-3 пъти седмично, което ни засища и е бързо за приготвяне. Реално не сме в крайността да се яде месо всеки ден, но приехме, че се чувстваме идея по-добре с малко повече протеин в менюто. Той вече свали няколко кг. откакто сме направили тази промяна, а аз не съм качвала излишни килограми от началото на 8ми месец насам. Преди по-скоро хапвахме каквото и кога ни падне, често храни с недостатъчна хранителна стойност и ходихме до магазин почти всеки ден за дребни неща. Сега пазаруваме за седмица, вечеряме заедно всяка вечер и се стараем да е хранително, а нещата като оризовки, солети и шоколади оставяме за междинно ако ни се хапва и то по малко.
Гледаме го и от страна на бюджет, защото ни излизаше много по-скъпо ежедневно да оцеляваме на глупости или поръчана храна отколкото да имаме пълен хладилник и равномерно разпределни хранения. В тази връзка също така смятам да заменя ядковите млека с обикновено такова за сега. Ако започне да ми се отразява на водна задръжка или на кожата пак ще го сменя, но напоследък се случва да пия кафета навън с обикновено мляко и се чувствам напълно окей. Та вижда ми се излишно да давам 5-7лв. за кутия мляко при положение, че го ползвам само за кафето и мога да мина с обикновено такова. До скоро живяхме малко ден за ден и не сме го мислили особено, но с появата на бебчо вече не беше зле да ги организираме тези неща и да сме идея по-разумни.

Забелязвам, че и с времето си сме станали по-организирани също. Абе ще се променим покрай родителството най-вероятно, интересен период на развитие предстои. Чувствам се голяма вече. ???

Мнението беше редактирано от Теди на 24.09.20 13:46.

24.09.20
21:06

24/09

Сън - 5 часа вечерта + 2 часа следобед
Движение - Разтягане и упражнения с топката 20мин. , 3км разходка

Храна:
- Кафе с мляко 1,5%
- Кисело мляко с овес, мед, канела, банан, малко кашу и 3 фурми
- Ябълка със сусамов тахан, протеиново барче с карамел
- Пилешки дробчета с лук на фурна, домат
- Безалкохолна бира 330мл.
- Пъпеш; Ментов чай

——————————————

39г.с. - 57кг.
Днес ми беше доста зле през деня и го прекарах главно с дрямки. Снощи не успях да спя особено.. Но пък като поспах на обяд се оправих. ☺️ Потренирах, чистих, готвих ии сега вечерна разходка.
Нямам признаци за раждане за сега. Ако още някой ми пише “Айде к’во стана” или “Нямаш ли намерение да раждаш” може и да ми довършат нервичките вече. ?

Мнението беше редактирано от Теди на 25.09.20 00:37.

25.09.20
23:08

25/09

Сън - 6 часа общо, но с доста будене
Движение - Разтягане и упражнения с топката 20мин. , 4км разходка вечерта

Храна:
- Цитронада, Кафе с мляко
- Парче веган торта с тиква и фурми
- 70-80гр сурово кашу
- 4 малки безглут. принцеси с яйце и сирене, 2 с.л. кисело мляко
- Патладжан на фурна, 1/2 домат и краставичка, морков, хумус и няколко маслини
- Студен чай праскова и хибискус
- Праскова, Билков чай

——————————————

Дообре, пробата с млякото май ще я оставя за по-нататък ако се навия пак. ? От 3 дни съм с такива киселини, каквито съм нямала цяла бременност. Също от толкова дни съм с некомфортна водна задръжка от която се будя постоянно вечер (подуват ми се краката и пръстите на ръцете до болка) и глезените ми са двойни. Отново нещо с което не съм се сблъсквала до сега, освен ако не съм яла мнооого солено и сладко вечер. Корема ми постоянно е разстроен, къркори, повръща ми се ии все неприятни неща. Единственото нещо което съм променяла точно в тези дни е млякото и за това първо това ще пробвам. Възможно е и да са просто такива етапи на бременността вече, но все пак предпочитам да не рискувам с допълнителни неразположения.
Отделно днес в лекция за кърмене слушах, че най-честата причина за обостряне на коликите при бебетата било приема на млечни продукти от майката. Не знам дали е вярно и едва ли важи за всички, но не ми се и рискува.? За сега ще мина на малко сметана с кафето или на овесено мляко (идея по-добре като цена от другите). Ще наблюдавам за реакции от мен и бебето ако се получи да кърмя и така с времето ще видя какво как ни влияе. Може да пробвам и това без лактоза от Лидл. ?

Мнението беше редактирано от Теди на 26.09.20 00:39.

26.09.20
12:01

Здравей,

пожелавам ти лека бременност и всъщност се включвам да питам  за рецептата на тортата с тиква.  Но така като гледам, може и да е от заведение, защото виждам само единична порция.

Мерси <3

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 26.09.20 12:01.

26.09.20
13:14

Кокосова торта с крем от тиква

Здравей, Кико. ?
Тортата на снимката е навън, но вече я хапвам за втори път и толкова много ми хареса... Решила съм да пробвам да си направя скоро за рожденният ми ден (освен ако не раждам тогава както ми е термина ?) и открих подобен вариант като гледам съставките. Макар да нямам точна рецепта за тази ти оставям линк към това, което аз мисля да пробвам. Поздрави. ☺️

Мнението беше редактирано от Теди на 26.09.20 13:17.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1