20.10.2020г.
Храна: скир с кисело мляко и доза протеин; 2 вафли Ная; две варени яйца, сирене, моркови, чушки; 2 вафли Ная; парче пица с шунка и кашкавал, червено кадифе - малко парче и не особено вкусно;
Течности: вода 1.5л, чай 300мл;
Добавки: рибено масло, витамин д, витамин ц;
Движение: доста;
Точно в установените срокове и според установените за това правила, дойде първата част от обезщетението ми за бременност, частта от септември от 45 дневния болничен. Всичко е точно във всички аспекти - срок и размер. Браво на НОИ ✌️ От началото на бременността си неколкократно ми се наложи да комуникирам с тях, всеки път са били безкрайно отзивчиви, каквото съм имала нужда, са ми сметнали, обяснили или насочили къде сама да прочета, щото ‘’ Незнанието на закона не извинява’‘. Браво и на Човешките ни ресурси, които също си вършат работата навреме ?
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 21.10.20 08:41.
21.10.20
09:50
И аз съм доволна.
Даже вече спрях да следя кога, какво и колко остава да ми изплатят, защото винаги са точни ?, просто си чакам да получа уведомление за постъпилата сума.
*
Айде вече да излиза твоята, че да се разхождаме с бебета и да страним от майките в парка мууухаххахахаххихааи
21.10.20
10:03
Мамчета, мамчета им се вика, не си се запознала с терминологията :D :D :D Ама и аз това й казвам, ама пусти Скорпиони :D :D :D Имат си техни планове :D :D :D
Опа, грешен профил на тоя коНФютър, но стана ясно :D
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 21.10.20 10:04.
Покрепям :) И на мен като ми се е налагало да имам работа с НОИ, както и с БАБХ, винаги съм била много доволна - изрядна документация.
Което не мога да кажа за безумните изпълнения на A1, примерно.
21.10.2020г.
Храна: кисело мляко с доза протеин и банан; грозде, 70г сладолед; червена чушка, кюфтета от свинска плешка; ябълка; омлет с кашкавал, зелени чушки; 50г марципан;
Течности: 1,5л вода, 500мл чай;
Движение: 3км;
Не успя да ми се размине подуването на пръстите, махнах си ввнчалната халка. Ама е много странно, не са супер подути, даже вчера беше само дясната ръка, обаче ме болят самите кокали все едно, костите. Може да имам артрит!
37+3, снимката е от вторник, формата на корема - от тип ‘’Бар маса’’ ?
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 22.10.20 09:48.
22.10.2020г.
Храна: кисело мляко с доза протеин и банан; кроасан с крем и грозде; грозде и 50г марципан; кашкавал и ябълки; наденички, чушки, моркови, карфиол;
Течности: 1.5л вода, двойно еспресо (бленд Етиопия+Гватемала+още нещо) 60мл, чай 300мл;
Движение: прилично.
23.10.2020г.
Храна: Геврече с кашкавал, лъжичка боров мед, домашен хот дог, ябълки, кашкавал;
Течности: вода 1.5л, еспресо 30мл, студен чай 330мл, чай 350мл;
Добавки: витамин д, витамин ц;
Движение: 5-6км;
Днеска шок - от вчера по обяд нещо бебето не рита както допреди това, ако не я побутна, сама не блъска много, а като ми отговаря - съвсем леко. Изчаках нощта, по същия начин. Сутринта се обадих, казаха ми да идвам за тонове. 4 акушерки не можеха да й хванат тоновете за продължително време, няма суматоха, притесних се. В крайна сметка се намери позиция, добър непритеснитвлвн запис, ама си беше шок за малко. Естествено, след това цял ден не спря да ме рита.
Еми хайде, прескочих в Скорпиона, време е ? Наистина ще е култово да родя на 2.11 ?
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 23.10.20 22:44.
24.10.2020г.
Храна: скир с доза протеин, ябълка; чиабата с маслини; щолен; бабек, кашкавал, зелени чушки;
Течности: 1.5л чай, вода 500мл, кола 330мл, еспресо 30мл;
Движение: 7км;
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 25.10.20 11:08.
25.10.2020г.
Храна: скир с кисело мляко и доза протеин, ябълка; малка питчица; омлет със сирене, броколи; щолен и малко парче домашен точен тиквеник; питчица, пълнена с кайма, зелена чушка;
Течности: 2.5л чай, 500мл вода, безкофеиново еспресо 30мл;
Движение: слабо, 3км, ама много валя;
Жълтото е ?.
38+1.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 25.10.20 21:50.
26.10.2020г.
Храна: скир с кисело мляко и доза протеин; кроасан; омлет от две яйца, сирене, броколи; две мини кроасанчета, ябълка; кайма на тиган, оризови спагети, зелени чушки;
Течности: чай 1л, вода 500мл, еспресо 60мл;
Движение: 5км;
Днес тонове, всичко наред, ама си влязох в 39та седмица, а сигнали за близко раждане - ц. В сряда или четвъртък съм пак на тонове. Заради рождения ден на Дамян на 2.11, се надявам сега да задържа до събота.
Цялата работа на голяма част от обществото е ей такава, ревем каква ни е държавата, обаче правила, от каквото и да било естествено, ич не ни се спазват. По повод двата надписа:
1. За точно 5 минути чакане пред кабинета, от етажа бяха изгонени петима придружители, двама от тях със скандал, единият зададе въпроса: ‘’Колко е глобата?’‘, след което продължи да си седи, докато една от акушерките не викна шефа на МД. Този надпис в сложен на безброй места на двата етажа, в това число на входа.
2. За същите 5 минути чакане, тази тоалетна беше употребена от трима мъже, на които със сигурност няма как да им предстои престой в МД.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 26.10.20 16:23.
27.10.2020г.
Храна: кисело мляко с доза протеин, 100г щолен; ябълка, 2 бонбона Мерси; две бъркани яйца със сирене и кашкавал, чушка, ябълка; още 2 бонбона Мерси, 1/3 дядо Коледа; две бъркани яйца, малко парче пица с шунка и бекон;
Течности: вода 1,3л, чай 500мл, лимонада със стевия 250мл, еспресо 60мл;
И днес не родих.
Днес ядох много шоколад, нещо ме бяха хванали лудите, те не, че ме пускат.
След 5 изключително успешни откъм сън нощи, отбелязвам гадно разбуждане в 3, не можах да си намеря удобно място до 6, когато заспах, но до 7. После можех да спя още, обаче не ми се спеше. А навън гнусна мъгла и хич не ми се излизаше. Излязох на обяд, когато се разчисти, обаче ми тежи тоя корем, Боже!
28.10.2020г.
Храна: скир с кисело мляко и доза протеин, ябълка, 100г щолен; ябълка, кашкавал; омлет от две яйца със сладко от круши, бонбон Мерси черен с марципан; кайма, чушки, моркови, питка;
Течности: чай 1л, вода 1л;
Движение: 4км;
Сутринта ходих на пазар, а следобед Десо не приспа с един масаж, защото нощта пак не беше приятна, боли ме коремът като се обръщам от страна на страна, настрани въздухът ми спира на моменти, като цяло същото като предишната бременност. Втората част на деветия месец си е твгавина. Вече наистина започвам да се чувствам зле в кожата си.
Много готини спомени ми излизат във фейсбука, тези снимки си ги има в съответния пост в дневника, де, ама...си ги слагам и тук.
А сега ми обува чорапите.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.10.20 20:00.
29.10.2020г.
Храна: скир с кисело мляко и доза протеин, ябълка; кроасан с крем и грозде; 100г щолен; бъркани яйца със сирене, чушки, моркови;
Течности: зле днес - чай 300мл, вода 1л, двойно еспресо (Етиопия ?) 60мл;
Никой не ми вярва, но положението с растежа на корема е малко от тип Джак и бобовото зърно.
Нощта изкарах на дивана, но поне спах.
Ситуацията с тоя вирус от гледна точка на предстоящото раждане започва изключително много да ме притеснява, ПЦР при планиран прием, а аз като чакам КонтракциЙ? Ако ще ми направят тест като ме приемат в спешното, какво ще стане, ако го дам положителен, ако съм безсимптомна? Какво, ще ме върнат бебето да чака докато мине карантината ли? Някои процедури не са ми ясни.
30.10.2020г.
Храна: скир с кисело мляко и доза протеин, Барни; кашкавал, ябълка, Хармоника с лимон; бъркани яйца със сирене, морков, ябълка; 4 мини меденки; кайма, чушки, моркови, питка със сос от хрян, сметана и портокал;
Течности: вода 1.3л, чай 500мл;
Движение: 9км;
31.10.2020г.
Храна: скир с кисело мляко и доза протеин, ябълка; няколко коледни курабийки; омлет от две яйца, кашкавал, чушки, моркови, курабийки; кайма, тортийа, чушки, грозде, чаша червено вино;
Течности: чай 1.5л, вода 500мл, еспресо 30мл, чаша червено вино;
Добавки: витамин д, витамин ц, рибено масло;
Свърши месецът, свърши и 39та седмица, сигнали за раждане няма.
01.11.2020г.
Храна: скир с кисело мляко и доза протеин, и банан; 4 мини коледни меденки, 4 кексови хапки; Хармоника; кайма, броколи, моркови, краставица;
Течности: чай 1.5л, вода 500мл, чаша червено вино;
Движение: 4-5км;
Ой, ой, ой, едно много яко колажче от баци по случай утрешния рожден ден на Дамян ???
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.11.20 17:24.
Ей така си минаха 6 години. ???
Да ни е живо и здраво момчето, да сме живи и здрави да си го правим човек ❤️❤️❤️
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.11.20 10:41.
02.11.2020г.
Храната ми е скандал: три мини сандвича, тип хапка, с кашкавал, сирене и магданоз, кроасан с грозде и крем; 2 мини кексчета с масло; фъстъци, много, не знам колко (Росен е виновен, баци няма нищо общо с фъстъците); един резен Маргарита;
Течности също много зле: вода малко, не повече от 500мл, чай също толкова, 250мл сок Капи ябълка, 1л сок Грани банан, една чаша кокосово мляко с какао;
Добавки: няма;
Просто всичко днес ми е скандално ???
Укрих се у баци докато трае детското парти у нас. Та Роско ми даде тия фъстъци, които не можех да спра да ям. Обаче погушках Дария ??? и поразговарях с нея ???
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 03.11.20 11:25.
казано от karfi4ka на 03.11.20, 17:00:
И аз това питам ???
С моята щерка бяхте с почти еднакъв термин,а аз от три часа съм щастлив дядо на юнака Борис,така че ти си наред?Леко раждане?
03.11.20
18:37
казано от old_man на 03.11.20, 18:20:
И аз това питам ???
С моята щерка бяхте с почти еднакъв термин,а аз от три часа съм щастлив дядо на юнака Борис,така че ти си наред?Леко раждане?
Честито! Жив и здрав да е, и вие с него! ❤️
А на Карфицата й говоря от една седмица за метода с прахосмукачката и някои други работи (бърсане на прах, миене на чинии... да не кажете нещо за Света Точка ся), ама не, та не ???
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.11.20 18:38.
казано от old_man на 03.11.20, 18:20:
И аз това питам ???
Ехе, да ти са живи и здрави и двамата! И ти да си жив и здрав, да им се радваш! Честито, дядо!!! ???
Хайде, дано да тръгне и моята ягода ?
Точкоооо ???
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 03.11.20 21:14.
03.11.2020г.
Храна: грозде, кейк на масло, Маргарита (пицата, не коктейла ?), свински врат, броколи с краставици и зелени чушки;
Течности: вода 500мл, чай 500мл, чаша просеко;
Добавки: витамин ц;
04.11.2020г.
Храна: скир с кисело мляко и доза протеин, и банан; шоколад с марципан; резен Маргарита; два мини кроасана с шоколад, грозде; омлет, броколи, моркови;
Течности: вода 500мл, чаша просеко, Лате;
Движение: 6км + три пъти стълбите 1-3 етаж нагоре и надолу;
39+4
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 04.11.20 20:16.
Ох, като видя че си писала и очаквам ягодата ❤
Всеки път изтръпвам, в очакване съм ❤
Хахах, Веси, не смея никому да звънна по телефона вече, че хората се стряскат ? Ягодата все пак днес има 2см разкритие при нея, което е нищо, де, защото Дамян цял месец го носих с два санта ?
Днес дойдох за последно в любимата ни кафе лаб за една двойна Етиопия ? За последно, защото после, живи и здрави да кърмя, ще ми е трудно да напасна часа за кафе със слизане до центъра, макар че ... няма нищо невъзможно ?
05.11.20
15:09
Ще ходим двете и ще кърмим таааам ?? тва не го мисли сега.
Ходи да изкачваш стълбите....
Ма помолиха ме за една фотосесия в събота, та се колебая да стискам ли, да напъвам ли ???
05.11.20
18:04
За фотосесия бих стискала ?
05.11.20
18:26
Аз предлагам да пусне ягодата на свобода, пък после ще й фотошопнем една шамандура отпредЕ.
06.11.20
08:52
Игличке, в краен случай може да пробваш моята рецепта за експресно раждане. Правиш си резервация за клуб, докато бачкат още. ?
06.11.20
09:35
Или я вкарвам в басейна.
Имаме едни упражнения, които помагат да тръгне тая Ягода ?
06.11.20
15:29
казано от karfi4ka на 06.11.20, 10:57:
А може резервация за клуб с басейн?!
Ама разбира се. Резервация да има....и клуб ?
Айде раждаййй стига стиска.
Ами, Хайде, в 21.15, на 09.11.2020г, с точно три напъна и мъничка епизотомия, се появи нашата ягода - Далия, с ръст 48см и тегло 3360.
10.11.20
08:59
❤
Обичам ви!