10.11.20
11:08
Честито!
Жива и здрава да ви е!!!
Ехааа, браво!
Най-накрая. Честита да е малката ягодка, Карфиче. Много да е здрава, силна и щастлива ❤?
10.11.20
13:51
Ехаааа. Най-после поникна тази ягодка. Здрава да е и сбъдната♥️
Дария, Далия, две моми с малка разлика, то бива няговаряне с Рони амаааа ???
И за протокола. СкорпионКите са топ зодия за мацка ?????
Шест години по- късно... същото място...почти същото бебе, тоя Десо....и двете си ги направи по свой образ...пак нищо на мен, само дето в руса ?
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.11.20 18:18.
Когато короната властва, си изписваш детето само с леля. За съжаление е, че е само тя, но е щастие, че в тази ситуация я има ? Чакаме предстоящите хубави моменти, когато всички ще са здрави и се надяваме, че тая патова ситуация от последните дни е най-лошото.
13.11.20
23:46
казано от karfi4ka на 13.11.20, 21:50:
Когато короната властва, си изписваш детето само с леля. За съжаление е, че е само тя, но е щастие, че в тази ситуация я има ? Чакаме предстоящите хубави моменти, когато всички ще са здрави и се надяваме, че тая патова ситуация от последните дни е най-лошото.
Здрави да сте. Човеците важни за вас ще са си у дома. И да... бая охранена Ягодка ??
Ох, трябва да си опиша деня на раждането, защото започва да ми се размива, а тия дни в болницата сто пъти тръгвах да пиша и решавах, че не ми се пише, но си ми е важно да го имам.
Май на части ще е.
Значи събота (7.11, термин) срещу неделя Десо вдигна температура. И се започна едно изнасяне на Дете при леля и куче при баба и дядо. Изпаднах в паника, но благодарение на прекрасни приятели и семейство се успокоих. Неделя Десо не успя да отиде да се тества, но се изолирахме един от друг. Ако се наложеше планов прием за раждане - на мен ми трябвашв ПЦР, при спешен прием - антиген. Въпросът обаче беше, че трябваше аз да знам с какво си имам работа. Понеделник пък трябваше да ходя на тонове и нямах представа как да действам точно щото не знаехме на какво съм контактна. Обадих се в центъра, казах им каква в ситуацията и ми казаха да се опаковам и да отивам.
Отидох, лекарят не хареса тоновете, липса на вариабълност, разходих се, върнах се, нови тонове, пак същото. Прати ме към спешното за нови тонове. Там акушерката каза за тоновете, които й показах, че всичко им е наред. Направихме нови, оказаха се абсолютно ок, но вагиналният преглед показа...3.5см разкрития и докторът каза, че ще им гостувам, защото имам контракции (слаби по сила, които явно не усвщам, но са ефективни), та евентуално на другия ден да съм родила, освен, ако не се разграждам по-бързо. Тестваха ме, отрицателен тест. Приеха ме, качиха ме в патологичната бременност, включиха не на нови тонове, виждаха се регулярни, слаби по сила контракции. Като свършихме, ми казаха да се настаня, да изчакам с храната (питах дали мога да ям и са пия вода , щото покрай офанзивата не бях яла нищо освен половин ритр шпорт), защото първо трябва да видим накъде ще тръгне раждането, дали към по късно или към сега. Донесоха ми багажа, точно се настаних и облякох нощницата и ме виканха за преглед, прегледаха ме и докторът разпореди тоалет и към родилното ? Успях само да напиша на нашите, че ще раждам днес, тоалетна за 10 мин, взех нвобхосимото и ме свалиха в родилна зала. Тонове с регулярни търпими контракции, 5см+см разкритие около 19, станах, разхождах се, говорих по телефона, дишах ОТЛИЧНО, в 20 ми спукаха мехура, започнаха постепенно по- нетърпими контракции, пак тонове, пак се изправих по моя молба, че ми е по-лесно да дишам като не лежа, свлече се бебе, оплаках се на доктора, че напъните ги няма, само, за да ме опровергаят, те се появиха след секунди, някак магически станаха неконтролируеми, и супер якият доктор каза ’ айде, скачай на леглото’, скочих, акушерката каза: ‘слушай ме - три напъна и си родила, само не слушай и дишай’. Тоя път успях да ги слушам, три напъна и бебе излезе, малък разрез - три шева. Много съм доволна от себе си, пиша си 5+ понеже на най- гадните Контракции пак имаше ‘ох, няма да се справя’ и акушерката каза ‘глупости сега, говориш си колкото да кажеш нещо’. И на някой от неконтролируемитв напъни извиках, щото се опитвах да не напъвам докато не дойде моментът. Екипът ми беше перфектен, не съм избирала, който е на смяна. ???
Изобщо всичко стана адски, адски бързо, изключително съм доволна, че успях да следвам протокола си за дишане повреме на Контракции и между тях, както и, че успях да дишам и напъвам под командването на акушерката и доктора.
Пак искам да кажа Екипът беше уникален, и миналият път бяха супер, но този направооо ???
Не са ми слагали анестезии, само бусколизин ми биха. И след като родих - система окситоцин.
Зашиха ме, източи се системата и ме качиха в след родилното отделение. Естествено си избрах детето да не е при мен, за да мога да почина. Има промяна, като раждах Дамян децата се взимаха в 7, 10, 13,
16, 19, 22 и се връщаха съответно след час. А сега е същото, но като го вземеш в 16 го връщаш в 20, това е много хубаво балансиране.
Снимка 1 - ден 2 от раждането
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.11.20 15:20.
15.11.2020г.
Ден 6 от раждането, тегло 59кг
Гърдите ми тежат двойно на бременността, което си е нормално.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.11.20 12:47.
Много тъпо постъпвам, като не си попълвам Дневника. Та ще вкарам малко информация, груба.
В родилното коластрата тръгна много бързо, на нито едно взимане не съм давала добавката, само гърда. Естествено първите 24 часа беше по-тегаво, защото потокът беше слаб, но като цяло имам 7 кърмения. Каквото са й давали като добавка, акушерките са го давали, докато не в била при мен. Имахме казус с едното зърно, лявото, защото ми в плоско и нашата не засукваше стабилно, а започваше да се нврвира, преодоляхме. На ден 2 вече имаше стабилна коластра, 6 стабилни кърмения от двете гърди с облекчаване на гърдите през времето, в което не беше при мен. Отписаха добавката, защото вече само се кърмеше. На ден три, даже още на предната вечер, беше слязло и преходното мляко и гърдите нощта се бяха напълнили добре. На Ден три имам 6 кърмения, облекчаване пред нощта. На ден 4 ни изписаха, до обяд 3 безпроблемни кърмения. Вечерта започна да се нервира пак на лявото и се наложи да давам повече дясната, това леко ме изнврви, защото не искам да помпам, за за да не увеличавам лактацията. Но изпомпвах, не помня вече схемата, но събота и неделя бяха малко хаотични, но със стабилно хранене, защото установих, че я измервам, защото я слагам да яде твърде прегладняла. Нормализирахме това, петък и събота с нощно хранене. Неделя срещу понеделник не се събуди и се видях в шах през нощта с препълнени гърди и не знаех каква схема да предприема, да се освободя или да я чакам. 5.30 я събудих, наяде се, заспа. Към 9 направих тъпата грешка да я събудя в дълбока фаза, та не успях да я събудя реално и оттам будуване, ядене и сън се объркаха. И Дарина дойде да ни спасява. Видя някои грешки при засукването, което всъщност я е нервирало, освен това, че я слагам да се храни првгладняла, което вече бях нормализирал, де. Та оправихме някои неща, взехме решение за това да давам двете гърди, са цедя, ако спи много, кога да будя, кога да не барам. До вечерта нормализирахме нещата, тази нощ се получиха добре нещата. Много е важно да имаш не много, а качествени приятели около себе си ??? Странно е, странно хубаво, как повечето такива ги познавам от тук ???
Искам да напиша нещо много забележително за възстановяването при двете бременности. Обаче в друг пост.
Две изписвания, шест години разлика. Малко съм пораснала аз. На първата съм малко като момиченце ?
Отборът на момчетата и отборът на момичетата.
18.11.2020г.
Ден 9 от раждането, 58кг.
Както казах, отбелязвам си нещо много интересно, според мен, за възстановяването при двете бременности.
По мои спомени, макар че първото ми раждане беше по-тегаво, в смисъл, че беше по-дълго, по- стресиращо поради факта, че е първо, имах разкъсвания и доста повече шевове, си спомням, че Още веднага след раждането (тогава родих в 02.40, та в 7) станах стабилно и не помня да съм имала проблем с това да фърча по коридора. Самият ми корем адски бързо започна да се свива, контракциите от свиването боляха, но абсолютно търпимо. Тоя път раждането ми беше леко и много бързо, нямам разкъсвания, имам три шева точно, нямам казус със сядане. Обаче като станах в 7 (родила съм в 21.15), вървенето ми се затрудняваше от тежест за дишане, сякаш имах гигантска дупка в корема. Първия ден коремът остана доста неприбран, контракциите си боялха доста, самото възстановяване през първия ден беше доста по-бавно. Първоначално си мислех, че тоя път много по-бавно ще се случат нещата. Но! Св случи нещо много интересно - на втория ден процесът рязко се забърза и технически дори изпревари скоростта на възстановяване от първото раждане, матката започна скорострелно да се свива, даже акушерките ми се скараха, че се движа много бързо из коридора. Общо взето разликата е, че миналия път започна скорострелно, но пък се забави после, а този път започна по-бавно, но продължи с много по-бързи темпове. Интересно явление. В момента се чувствам все едно никога не съм бременяла и никога не съм раждала. Естествено съм далеч от възстановена физическа форма, но коремът ми е почти прибран напълно (ще сложа снимка от днес по-късно, че не съм се снимала, само се наблюдавам). Реално влязох да раждам 67 кила, днес съм 58 (сигурно може да има кило разлика, че не се меря на същия кантар), забременях 52, не малко са в болницата - бебе 3360, плацента, води, други течности ? Та съм доволна в крайна сметка, защото първият ден, баци е свидетел на мрънкането ми, се бях отчаяла, че няма да се случат така бързо нещата като с Дамян.
Много съм щастлива, че нещата се случиха така, както се случиха с раждането, визирам това, че си родих естествено, че успях да спазят протокола за дишането (слушах един единствен уебинар относно раждане и той беше за дишането), точно това му куцаше миналия път и бях решила, че за това тоя път ще чуя нещо ? Разбира се, както писах и нагоре, екипът беше върхът ?
Все едно коремът се е влял в гърдите ???
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 18.11.20 16:28.
19.11.2020г.
Храна:
10:00 - две яйца с домашна лютеница, няколко ореха, Хармоника, капучино;
13:00 - пиле с броколи на фурна (жално ми е за броколите, ще пробвам да ги направя човешки, да видим как ще реагира Далия-та), лъжичка бадемов тахан, ябълка;
16:00 - райска ябълка;
18:30 - парче кашкавал с домашна лютеница, ябълка;
22:00 - карфиол с яйца и сирене;
Течности: 2,5 л вода + чай;
Добавки: витамин ц, витамин д, цинк.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 19.11.20 21:55.
20.11.2020г.
Храна:
10:00 - две бъркани яйца, парче кашкавал, ябълка, капучино;
13:00 - краставица, домат, супа топчета;
16:00 - супа топчета, лъжица тахан, орехи;
19:00 - Хармоника лимон;
... - сирене с мед и орехи на фурна, домати и краставици;
Добавки: цинк;
Една приятелка, рехабилитатор, дойде са ми направи масаж и за някои инструкции за някои болезнени места като пекторалисите и лопатките. Намачка ме един час ? Сега се чувствам доста добре, някои упражнения ще правя, разтяжки разни и мачканици.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 20.11.20 19:16.
21.11.2020г.
Храна:
11:00 - омлет от две яйца, ябълка, капучино, Хармоника с лимон;
14:00 - кренвирш с кашкавал запечен, домашна лютеница, задушени зеленчуци;
17:00 - кашкавал, краставица;
19:00 - пъстърва, задушени зеленчуци;
... - кисело мляко;
Течности: 2.5л вода+чай;
Добавки: цинк;
Хубав празник е днес, на последната снимка - фейс палм от Далия ❤
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 21.11.20 19:59.
22.11.2020г.
Храна:
10:00 - омлет от две яйца, капучино;
13:00 - палачинка със сладко и сирене, няколко залъка погача, бонбон;
15:00 - още две палачинки със сирене;
18:00 - два триъгълника пица с шунка и гъби;
Добавки: витамин ц, витамин д, цинк;
В последния ден на Скорпиона (просто имам рожден ден утре и не съм Скорпион):
23.11.2020г.
Храна:
10:00 - омлет, половин чушка;
13:00 - кайма, фокача, ябълка, квадрат бял шоколад;
16:00 - кроасан с нуга, ябълка;
20:00 - кайма, краставица, кашкавал;
Течности: 2.5 вода+ чай;
Добавки: сминдух;
Напасваме се с ягодата, възникват неминуемо казуси, предимно от режимен характер, напасвам ядене, бодърстване и спане, къде върви по план, къде е тотално извън плана. На моменти се съмнявам в инстинкта си и не се слушам, понякога греша и те така. Утре сме най-сетне на педиатър, ситуацията с вируса много напряга обстановката.
Първи ден вкъщи, не мина отлично, всичко ми беше хаотично, бях си свикнала при сестра ми, ама ще се напаснем и тук, надявам се. Все пак татко и батко са наоколо, а моят батко също дойде вчера. Факт е, че без сестра ми, щеше да ми е доста тегаво в тая ситуация ???
Възстановяването върви добре. Тялото благодари на интервалите. Кантарът на сестра ми действитвлно е бил малко назад, с 1 кило. Отскочих до залата са проверя как са нещата. 57.5кг. Мисля това да ми е отправна точка. Имам да сваля 6кг.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.11.20 11:44.
27.11.2020г.
Храна:
10:00 - омлет от едно яйце, кисело мляко, кашкавал, краставица;
13.00 - омлет от едно яйце, краставица, една лъжичка бадемов тахан, ябълка;
16:00 - фокача - една коричка беше останала, та я ползвах като солета;
18:00 - палачинки с кашкавал;
22:00 - кисело мляко;
Добавки: рибено масло, витамин д, витамин ц, сминдух (за всеки случай);
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 27.11.20 22:05.
28.11.2020г.
Храна:
10:30 - омлет от две яйца с кашкавал, ябълка, една палачинка;
13:00 - кайма, краставица;
16:00 - Хармоника с тахан, кисело мляко;
- две варени яйца, ябълка, краставица, сирене;
Течности: 2,5л вода + чай, отвара от копър и анасон;
Добавки: рибено масло, сминдух, витамин д, витамин ц;
Трудно се съчетават навиците и традициите, и заниманията на едното дете с установяване на навици на второто. Някакъв баланс трябва и компромиси. За момента съм направила компромис с нощно хранене, като то се явява просто защото я слагам да спи в 8.30, 9, и в 3.30-4-4.30 тя просто се буди. Обаче Дамян си има неща, в които искам да участвам вечер, което няма как да стане, ако я къпем в 10 и ляга в 10.30, както беше с Дамян. Надявам се, че ще намерим по-оптимален вариант занапред. И се надявам скоро да разкарам тъпото цедене в 01, щото ми разбива съня, но за момента все още ме е страх, макар че кърмата ми е регулирана (след шока от сряда, че нямам кърма, щото гърдите ми са пухкави), да държа пълни гърди над 4 часа. Тая нощ на госпожата й се беше запушил носът, вероятно от вълненото одеалце, та се събуди в 2.30, точно час след като си изпразних гърдите, но си я нахраних въпреки това, без проблем. Абе имах си казуси с това кърмене тоя път, предимно от това, че госпожата е доста поспалива и не ми засукваше стабилно, както ламята Дамян. Но последните няколко дни и този казус е решен, суче и дърпа стабилно и мощно.
Да са ми живи и здрави дечицата, дано са си все е така ?
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.11.20 16:56.
29.11.2020г.
Храна:
10:30 - омлет от две яйца с кашкавал, ябълка;
13:00 - Хармоника, кисело мляко;
15:30 - скумрия на фурна, печена червена шушка, ябълка;
16:00 - парче домашно реване;
19:30 - скумрия на фурна, червена чушка;
21:00 - мини палачинки със сладко от дюля;
Течности: 2,5л вода + чай; отвара копър и анасон;
Добавки: витамин д, сминдух (всичко останало свърши, доставка утре :D );
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.11.20 21:17.
30.11.2020г.
Храна:
11:00 - омлет от две яйца със сирене, ябълка;
13:00 - парче домашно реване;
15:30 - половин круша;
16:00 - свински шницел, краставица;
21:00 - скумрия, краставица, половин круша;
22:00 - райска ябълка, лъжица бадемов тахан;
Течности: 2.5л вода;
Добавки: сминдух.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.12.20 09:45.
01.12.2020г.
Храна:
10:00 - омлет от две яйца със сирене, ябълка, половин круша;
12:00 - Хармоника;
14:00 - скумрия, броколи;
17:00 - кисело мляко, Хармоника;
19:30 - свински врат, броколи, краставица;
21:00 - лъжичка бадемов тахан;
Течности: 3л вода + чай + отвара;
Добавки: рибено масло, витамин ц, витамин с, цинк, сминдух;
Не знам защо ми върти така снимките.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.12.20 19:05.
02.12.2020г.
Храна:
04:00 - круша;
10:00 - омлет от две яйца с чушка, скир ягода;
14:00 - скумрия, броколи, краставица;
15:30 - няколко ореха, пет парченца сушена папая, райска ябълка;
18:00 - няколко фурми;
- свински котлет, краставица, карфиол и морков (бланширани),
Течности: 3 л вода+чай+отварата;
Добавки: рибено масло, сминдух, витамин с, витамин д, цинк;
Мисля, че каквото можех да отстраня от тялото си без тренировки, само с храната, е отстранено.
Вчера пробвах да се набера. Претърпях колосален провал, коремът ми изгърмя, гърбът също.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.12.20 18:22.
03.12.2020г.
Храна:
10:00 - омлет от две яйца със сирене, круша;
12:00 - Хармоника, кисело мляко;
14:00 - скумрия, моркови (бланширани), краставица, орехи;
16:30 - мини бананови палачинки;
19:30 - свински шницел, броколи и моркови (бланширани);
22:00 - ябълка;
Добавки: рибено масло, витамин с, витамин д, сминдух, цинк.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 04.12.20 15:53.
04.12.2020г.
Храна:
10:00 - круша, омлет от две яйца със сирене;
12:00 - три мини бананови палачинки със соса на сладко от смокини;
14:00 - свински шницел, броколи, краставици, три палачинки с останал сос от някакво сладко;
16:00 - банан;
- омлет със сирене, моркови, броколи, орехи;
Течности: 2.5л вода+чай+отвара;
Добавки: рибено масло, витамин д, витамин ц, сминдух, цинк;
Нищо ново, борим се с графика, все още сме ти стане, ту не стане. Имам стабилно едно нощно хранене с едно цедене. Тая нощ цедих в 12:30, храних в 2:00, после в 6:00. Тия неща ги описвам на друго място и не ми се занимава да ги вписвам и тук, достатъчно ме натоварва това, че постоянно пресмятам часове ? А в някои моменти е гърдите ли да си пазя, дете ли да храня, когато нашата преспи и трябва да цедя извън нощното/вечерното цедене. Надявам се още седмица - две с това гадно цедене и да приключвам с него.
Едва ли ще живея сто години...
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 04.12.20 16:22.
05.12.2020г.
Храна:
09:30 - кисело мляко с неовкусен изолат и една чаена лъжичка сироп от сладко от смокини, круша;
14:00 - свински котлет, краставица, орехи, ябълка;
15:00 - банан;
17:00 - 50 г сушен кокос;
19:30 - свински котлет, броколи, краставица;
21:30 - две чаени лъжички бадемов тахан;
Течности: 2.5 л вода + чай;
Добавки: рибено масло, витамин ц, витамин д, цинк, сминдух;
06.12.2020г.
Храна:
06:30 - круша;
09:30 - кисело мляко с доза неовкусен изолат и чаена лъжица конфитюр от дюли;
12:00 - омлет от две яйца със сирене, броколи;
15:30 - ябълка, две Хармоники;
18:30 - парче африкански сом, хей, картофена салата, парче погача;
Течности: 2.5 л вода + чай;
Добавки: рибено масло, витамин д, витамин ц, сминдух, цинк;
След като ни се развали окончателно старият хладилник, днес най-накрая дойде новият ??
06.12.20
22:00
ОранжУв е хАлдилникът...
Цвят портокал, ще кажат други...
06.12.20
22:16
Червен го виждам и аз ?
казано от Кольо Пияндето на 06.12.20, 22:00:
ОранжУв е хАлдилникът...
Цвят портокал, ще кажат други...
Ииии, горкия видим спектър как го разтегнахте! :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.12.20 22:28.
09.12.2020г.
Храна:
10:00 - омлет две яйца, кашкавал, ябълка, круша;
14:00 - свински шницел, броколи;
15:00 - две Хармоники;
17:00 18:00 - домашни тортии, домашни маслени бисквити (тест драйв за погачата);
21:30 - половин омлет две яйца с кашкавал, краставица, малко суров морков, половин доза неовкусен изолат;
Течности: вече не ги следя, но под 2.5л не падам;
Добавки: рибено масло, цинк, витамин ц, витамин д, сминдух;
Днес малката ? става на един месец. Ако някой твърди, без да има личен опит, че женски деца се гледат по-лесно от мъжки деца, то той лъже. Не, че се оплаквам, просто не е вярно. Изобщо такива сравнения на база пол са повече от нелепи.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 09.12.20 21:30.
Хайде, Далия бе представена в Обществото ?
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.12.20 21:34.
14.12.2020г.
Храна:
10:00 - два домашни мъфина, мандарина;
14:00 - кашкавал с погача;
18:00 - кисело мляко с неовкусен изолат;
21:00 - свински котлет, броколи, мъфини;
Течности: вода+чай стандартно - над 2.5л;
Добавки: ц, д, рибено масло, сминдух, цинк;
Днес консултация с Хедра, тази жена е абсолютно уникална ? Задържам само вечерното цедене, за мое собствено спокойствие, че имам достатъчно стимулация с тая малка поспалана, иначе ненавиждам гадната помпа, макар че вече няма никакви болежки от нея, настъпила е пълна адаптация, само досадата от цеденето. Определено има информация, която ми е убягнала и която беше причина да се завъртам в кръга регулиране на кърмата (чувство,че е намаляла, заради спокойствието на гърдите) -> допълнителна стимулация -> мигновена реакция (7-8 до 12 часа) с увеличаване на лактацията + избягване на задържане на кърма в каналите срещу излишно изцеждане и оттам стимулиране. Та мисля, че сега съм напълно спокойна (да не казвам голяма дума, че като кажа, че нещо е наред, то вземе, че се сгромоляса или излезе друго), че върша правилно нещата. Бебетата ми са много различни, кърмят се много различно, хубавото е, че организмът ми реагира светкавично, както и, че все пак имам едно откърмено дете, което е предпоставка тук да нямаме казус. А аз реално казус не съм имала с детето, защото то расте и наддава, Видно от огромните му бузи и гуша. Казусът ми беше, че се лашкам между информация, която не мога да канализирам (профилактиката на маститите и запушванията става с недопускане застояване на мляко и цедене за това, което води до препроизводство). Отделно не мога да разчитам някои сигнали на Ягодата, в частност миналата седмица, когато всъщност си записах часа, проблемът беше, че се мотае с яденето на едната гърда и аз имах опасения, че това, ще доведе до редукция на кърмата.
Все някога дневникът ми отново ще стане тренировъчен. Надявам се скоро. Време ми е за контролен преглед, но Далия-та няма стриктен режим, а е с режим полу на поискване, полу режим, което води до вариация на спането и бодърстване то, та ми е трудно да си запиша час, но тази седмица ще го направя.
Татко и Джаба ?
15.12.2020г.
Храна:
10:00 - омлет с кашкавал, круша, две овесени курабии;
13:00 - овесена курабия;
16:00 - свински котлет, ябълка, плочка сирене, овесена курабия;
- пилешка пържола, броколи и моркови бланширани;
Течности: 2.5+ литра;
Добавки: рибено масло, ц, д, сминдух, цинк;
Като начало успях да отида на кола маска ??? като по-близка дестинация.
Сега остават АГ и хирурга (активирала ми се е фисурата от предното раждане) ???
16.12.2020г.
Храна:
09:30 - омлет със сирене, круша;
12:30 - кисело мляко с изолат;
18:00 - кашкавал с погача, няколко кубчета кокос, овесена курабия;
21:00 - пилешко, броколи;
Течности: 2.5л;
Добавки: рибено масло, сминдух, ц, д, цинк;
Записах си час за контролен преглед при доктора, който ме изражда. Днес обаче набарах произволен АГ в един медицински център, защото на шева ми се появи едно топченце, като забрал косъм и се уплаших, та нали съм си по мигновените действия. Както и предположи приятел хирург, на когото се обадих веднага, конец, който ще избие.
Чудя се дали да изчакам още две седмици, до истинския преглед, че вече не ме свърта около лоста и пудовките. Или още утре да подхвана леко. Признавам, че не ми се рискува преди официална зелен светлина, че мога да вдигам тежко
Като ме преглеждаше тази рандъм АГ, ме пита защо при второ раждане са ми направили епизотомията, какво не съм била направила и че бебето не било толкоз голямо, вътрешният ми таз (21см, измерен на влизане в МД, а тя не го е мерила) не бил толкова малък. Та сега вечно ще ми тегне, че можех да мина и без шевове. Иначе тази жена каза, че вътре всичко е заздравяло. Но аз си чакам прегледа при моя си доктор.
Кърмата ми пак се регулира (нивото й се беше покачило, заради това, че имах допълнителна стимулация миналата седмица, Далията ядеше само от една гърда, тъй като се нахранваше, но до понеделник неупотребената я изцеждах. Хедра каза да спра да изцеждам неупотребената, така нивото ще слезе до необходимото на бебето (тъй като гърдата ще престоява за малко пълна още сигнализира, че има излишък) и аз от понеделник спрях, та днес вече се храни и от двете, защото няма излишна кърма, която да зседява и да рискувам да се запуша). Както каза една приятелка, аз контролирам лкатацията, не тя мен. И точно това виждам, че се случва. Хедра всъщност ми каза - виждаш, че тялото ти бързо реагира на допълнително стимулиране, така че можеш да си позволиш да задържиш, за да се регулира, без да държиш излишъци, които да те вкарат в проблем.
Ягодинка ?
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.12.20 21:38.
17.12.2020г.
Храна:
10:00 - овесена каша с ябълка и една лъжица сладко от вишни, круша;
13:00 - пилешко, краставица, Хармоника;
18:00 - домашна маслена бисквита;
19:00 - кюфтета, кафяв ориз, краставица;
21:00 - Хармоника, 4 фурми;
Течности: 3л вода + чай;
Добавки: рибено масло, ц, д, цинк, сминдух;
Днес на обяд спахме, вместо да излезем навън. Излязохме чак в 4 и се прибрахме в 6. Ама просто исках да дремна докато тя спи, защото това прекъсване на съня през нощта, очаквано, ме разсипва, при все, че това не е откак съм родила, а доста преди това, все пак в голяма част от бременността си ставах в 3 часа...Явно госпожата се е научила ?