12.11.20
13:00
На мен ми дойде на 28 ден след раждането. На датата на термина. Аз родих в началото на 9 месец.
Съвсем нормално, все едно изобщо не ми е спирало. Така, че очаквай включване
Ужас! На мен ми дойде на 11-тия месец и ми се стори рано. ???
Голям кеф беше - хем нямам цикъл, хем няма проблем. ?
Обаче откакто се възстанови, имам много лошо ПМС, а от години не бях имала.
Чудничко.. ??? Тъкмо се зарадвах, че свършиха лохиите. Ей това е да си жена. После се чудя защо майка ми винаги е искала да съм момче и като ми казваше, че е било за да ме спаси от женските мъки шега ми звучеше. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 12.11.20 18:50.
12/11
Сън - 6 часа, две събуждания
Витамини - Омега 3, вит.Д, Лецитин x 2, Нурофен х 1
Движение - Разходка
Храна:
Кафе със сметана
- Кисело мляко с овес, мед, канела, орехи, банан и 2 фурми
- 2 овесени барчета
- Свинско контра филе на тиган, 1/2 авокадо, салата моркови и цвекло
- Банан, фъстъчен тахан
Чай женска енергия
————————————————-
Все още съм подута +1кг и съм значително по-гладна. Ако не е Пмс то може да е защото напоследък не се наспивам никак добре. Отделно малкия иска да е на ръце по цял ден.. или го мъчи коремче или иска да оглежда всичко в стаята и ако го сложа легнал плаче. Безсъние плюс умора винаги ми помагат за водна задръжка и зверски апетит.
Днес си мерих още стари дрехи за да си избера за Неделя и вече ми стават дори най-тесните панталони които имах в гардероба. Като бях бременна си мислих, че на погачата ще съм с нещо широко и скриващо всичко.. ама ще съм готина мама. ??
Мнението беше редактирано от Теди на 13.11.20 01:18.
Вече пробвах, но за момента имам пречка и не става.. бюста ми по принцип си е голям, но сега е по-голям от кърменето и през повечето време съм с болки и течове на кърма. Когато сложа малкия в слинг ( или дори да лежи върху мен) от натиска теква още повече кърма и се получават запушвания. В началото го слагах в слинг и го гушках много при мен сутрин, но болките бяха невъзможни и двамата бяхме целите мокри от кърма.. съответно трябваше да спра. Иначе се и наспивах повече като го взимах върху мен да се гушкаме, защото сутрин не иска да заспива по друг начин и сега ставам по-рано с него. Но пък откакто спрях да притискам е доста по-добре запушването.?
Мнението беше редактирано от Теди на 13.11.20 08:22.
След третия - четвъртия месец би трябвало да се регулура количеатвото на кърмата и може би ще ти олекне.
Надявам се, че бях голям ентусиаст да го нося в слинг и раница.
Междувременно баща му се грижи да не сме купували слинг напразно и го използва да играе компютърни игри.. ??♀️ ?
Мнението беше редактирано от Теди на 13.11.20 12:27.
Както се казва - с мъжа ми сме си разделили задълженията - аз кърмя защото той не може, а той спи, защото аз не мога. ?
ПП: Вероятно само аз съм такъв фашист, но ако ги видя по подобен начин да седят пред екрана...ще има жертви.
Мнението беше редактирано от Margi на 13.11.20 13:31.
Абе не мога да кажа, че подкрепям напълно това с екрана. Но не мисля и че има как да го опазя от всичко заобикалящо ежедневието на съвременния човек. Да, не бих му дала таблет в ръцете на 2 годинки както някои родители.. но пък няма как да махнем всички екрани от вкъщи и баща му да спре работата си. Та в случая зад лаптопа с тази игра му е работния компютър на който се налага да работи по 8-10 часа на ден, играта е пусната за 15 минутната му почивка. Та ако не беше на работа или беше в обедна почивка нямаше да е така.. но при положение, че съм 24/7 с детето и то почти не спи през деня и аз все някога трябва да отида до тоалетна и да хапна. За това няма жертви, правим каквото ни е по силите и двамата. ??♀️
Прекрасно е и се възхищавам на хората, които успяват да водят такъв начин на живот. Но ние просто гледаме да имаме работа за да можем да му осигурим всичко, да се грижим за него без да го оставяме по цял ден на баби за да си живеем живота.. и да уцелеем. ? Иначе ако ме питаш какво искам то е да сме по планините и далеч от съвремието. Може би някой ден ще успеем. :)
Мнението беше редактирано от Теди на 13.11.20 15:04.
13.11.20
15:23
казано от Теди на 13.11.20, 15:02:
Да, не бих му дала таблет в ръцете на 2 годинки както някои родители..
И защо? Какво лошо има в това да работи с техника, която така или иначе после цял живот ще е като придатък на тялото му? Стига да не е 24/7 на таблета разбира се ...
Не исках да засягам никого, всеки си има различен начин на живот, работа и т.н. Просто аз се опитвам да сведа срещите на малкия с екрана до минимум (да са случайни). И аз съм 24/7 залепена за него и, вярвай, по-нататък става по-сложно. Първите месеци си е почивка. ? Разбира се, вижда, че цъкаме нещо по телефоните и проявява интерес, но се старая да му отвлека вниманието с нещо друго когато това се случи.
казано от Alexander Krastev на 13.11.20, 15:23:
казано от Теди на 13.11.20, 15:02:
Да, не бих му дала таблет в ръцете на 2 годинки както някои родители..
И защо? Какво лошо има в това да работи с техника, която така или иначе после цял живот ще е като придатък на тялото му? Стига да не е 24/7 на таблета разбира се ...
Не мислех да задълбавам в темата, но: вероятно еволюционно никога няма да настигнем технологичното си развитие. В мозъка на човек има определени неща, които се усвояват в определена възраст, и определени етапи на развитие през които се минава в най-ранна възраст и определени моторни умения. Предлагайки му подобен вид техника, тези етапи изостават, дори се пропускат и детето започва да има определени когнитивни смущения.
Няма да споменавам коя е препоръчителната възраст за работа с подобен род техника, защото ще започне съвсем ненужна дискусия. Да - света става все по-технологичен, но за всяко нещо си има време.
И пак казвам - всеки си има свои възприятия за света и начини на възпитание и начин на живот. Никой никого не може да задължи да отглежда децата си според чужди разбирания.
Ние даваме таблет, малката си има “собствен”, нищо че е на две. Дозираме времетраенето естествено. Редим пъзели, играем игри, добавяме двуезикова среда... може и да помогне с акцента след време ? Експериментираме си де, с второто ще сме по внимателни ?
Мнението беше редактирано от Splash на 13.11.20 20:10.
казано от Splash на 13.11.20, 20:07:
Ние даваме таблет, малката си има “собствен”, нищо че е на две.
Всъщност, и Вики си има телефон...с извадена батерия и сим карта. ? Използва го за да се обажда на тати когато е на работа, в другата стая или просто в другия край на стаята...
Викитата са опасни, стой и гледай как ни се качват на главите :)
П.П. Сори за спама
Мнението беше редактирано от Splash на 13.11.20 20:28.
Доста заети дни бяха.. ще се опитам да обобщя накратко за справка и малко добро настроение. :)
* Мина погачата на Матей в Неделя! ? Кога отлетя месец и половина.. не е реално.
Всичко на масата беше без глутен и без бяла захар. Сестрата на моята най-близка приятелка работеше като сладкар 15 години в Италия и сега си направи тук сладкарница. По принцип не продава такива неща, защото няма търсене, но се оказа, че там е правила главно безглутенови торти и сладки. Бях на седмото небе, че ще мога да ям от всичко на празника! Беше божествено вкусно и още дояждаме остатъците вкъщи с голямо удоволствие. Поканих само три близки приятелки и майка ми, но макар и с малко гости се заредих толкова положително! Много ми липсваше разнообразието и се радвам, че реших да го организирам. Вчера също имахме среща навън с други приятели, общо взето всички ни отрупаха с подаръци и положително емоции. До сега приятелите ни не бяха виждали малкия, само семейството, но вече е официално представен! Представям ви го и тук! ??
* А аз макар, че от 3 дни съм на торта и мъфини по цял ден съм свалила още килограм. Вече съм точно 45кг. Мисля, че кърменето направо ме стопява. Дори не целях да падам под 46кг. но реално не правя нищо за да свалям така или поне не съзнателно.
* Относно кърменето - оказа се, че нямам хиперлактация и подобни проблеми.. а просто съм върха на простотията! ? В началото, както е нормално бях препълнена с кърма и облекчих с помпата като се прибрахме от родилно. Същия ден по-късно получих запушвания и се наложи да продължавам да цедя по един път на ден (някои дни и повече). Странно ми беше, че имам много кърма, а тече малко с помпата.. но мислех, че се дължи на запушвания. Това продължи месец и нещо в които имах още запушвания и ежедневно бях мокра с кърма до петите. Докато един слънчев ден преди седмица не реших да натисна едно копче на помпата, което не знаех за какво служи. Чудих се аз, но любопитството надделя и викам натискам го пък каквото стане. Амии оказа се, че това копче е за сменяне на програмата от стимулиране на цедене и обратното... и аз цял месец ежвдневно съм била на стимулация, вместо да цедя! ??♀️ Накратко - вече съм добре и нямам никакви проблеми с кърмата откакто спрях да го правя. Само за седмица така се регулира, че вече нямам нужда да облекчавам и дори не нося попиващи подплънки навън. Върнах лентата назад и се сетих, че като се прибрахме от болницата бях толкова шашната, че дори не прочетох инструкциите а изкарах помпата и просто я включих. Мъжо мина след мен да хвърли боклуците и там е била и книжката с инструкции за които въобще не се сетих.
Нямам думи... ама важното е, че вече съм добре.
И така мили хора, представям ви виновникът за моите безсънни нощи и винаги четете инструкциите! ?
Мнението беше редактирано от Теди на 17.11.20 14:18.
17.11.20
14:54
Сладкишче е тоя Матей. Бъдете здрави ♥️
Прекрасно бебе е Матей.
Нищо, че не е Вики, пак очаквай да ти се качи на главата. ❤
Мнението беше редактирано от Margi на 17.11.20 15:33.
Да е жив и здрав Матей ?
Често жените бъркат пълните гърди с хипер лактация и се завъртат в кръга на цеденето, в това число в кръга влязох и аз с Дамян. Аз, доколкото ти четох дневника, при теб нямаше хипер лактация, а съвсем нормални процеси, докато се регулирате двамата. Фактът, че не си цедила дори допринася за това да избегнеш хиперлактация, независимо от режима на стимулация.
Важното е, че вече сте се напаснали ?
Благодаря ви! ?❤️ Направо нямам търпение да ми се качи на главата.. само да не трябва да е на ръце по цял ден ще е суупер. ?
Карфичке, възможно е.. не знам много кое е нормално и кое не е. Представях си кърменето като естествен и лесен процес, та за това не предполагах, че такива неща са нормални. За второто вече поне ще знам какво да очаквам. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 17.11.20 17:46.
16/11
Сън - Малкия снощи ме будеше през 1-2 часа по едно време.. заспах нормално чак сутринта в 7ч. като го взех при мен в леглото и спахме 4 часа.
Витамини - Омега 3, вит.Д, Лецитин
Движение - Без разходка днес, за сметка на това вчера и предния ден бяхме по цял ден навън.
Храна:
Кафе с мляко без лактоза 1,5%
- Кисело мляко с овесени трици, мед, канела, овесено барче и банан
- Мъфин и бисквита (тези от погачата), Чай мента
- Купичка леща; 1/2 авокадо, настъргано цвекло, лъжица хумус
- Мандаринка, още една бисквита
———————————————
Започвам да стигам момента в който не знам кое искам повече.. да ям, да се къпя или да спя. ??
Мнението беше редактирано от Теди на 17.11.20 23:54.
18/11
Сън - 9 часа с едно събуждане ❤️ Дребния спа цяла нощ и се събуди чак към 6 сутринта, после си доспа с мен на спалнята и даже станах преди него да пия кафе. ?
Движение - Без разходка и днес заради дъждовното време
Храна:
- Топла овесена каша с мед, канела, банан и 2 фурми
- Оризовки, фъстъчен тахан, 1/2 ябълка
- 2 сандвича с кашкавал на грила, 1/2 авокадо
- 2 мандаринки, Чай мента
19/11
Сън - 5 часа непробудно и после си доспах още няколко, но се будех често.
Движение - Без разходка
Храна:
- Няколко палачинки от елда със сладко и сирене, още 2-3 с кленов сироп
- Солети от лимец, Чай мента
- Две палачинки, банан, мандаринка
———————————————-
Днес планът беше като стана да направя палачинки, докато си пия кафето и мъжете спят. Получи ми се, даже успях да пусна прахосмукачка и нямах търпение да закусим. Докато не се спука някаква тръба в банята и не се наводнихме.. Така отиде половин ден в още чистене и разправяне с майстори. Закуската беше чак късния следобед и не успяхме да излезем.. добре, че мъжо почиваше днес иначе не знам. За това имам едно хранене за деня и малко солети гризнах докато кърмех, не знам дали ще ям още и какво.
Матей явно вече може да се обръща от гръб по корем в двете минути през които отидох да си пусна кафе. Оставих го по гръб към средата на спалнята, намерих го по корем на моето място. ? Не мислех, че това ще се случи на месец и половина хаха.
Мнението беше редактирано от Теди на 20.11.20 01:30.
20/11
Сън - 10 часа с две събуждания
Движение - Разходка ☀️
Храна:
- Кисело мляко с овес, орехи, мед, канела, банан и фурми
- Солети от лимец
- 1/2 ябълка, фъстъчен тахан
- Омлет от домашни яйца ❤️ с кашкавал и сирене, 1/2 авокадо; Салата моркови и цвекло
Чай липа с мед
———————————————-
Днес цял ден бях сама с бебето за пръв път, таткото беше извън града. Справих се супер, но съм много изморена. ?
Иначе той придвидливо ми беше приготвил закуска преди да излезе сутринта и ми направи вечеря като се прибра, което все пак ми беше в помощ.
Мнението беше редактирано от Теди на 20.11.20 23:21.
21/11
Сън -Събуждахме св в 5ч. и в 8ч.
** Часовете спирам да ги пиша, защото като е толкова разпокъсано и аз не мога да ги следя вече. ?
Движение - Без разходка
Храна:
- Безглут. сандвич с фъстъчен тахан и сладко; 1/2 ябълка
- Овесен флапджак
- 4 Оризовки с авокадо и сирене;Салата моркови и цвекло
- Банан
Чай мента
————————————————
22/11
Сън - До 3ч. спахме непробудно, но после малчо се будеше на всеки 1 час.. и така го откарахме до 12ч.
Движение - Разходка ☀️
Бебето беше навън с баща си и приятелите му, а аз на шопинг за коледа. ?
Храна:
- Овесен флапджак
- Два безглут. сандвича с кашкавал на грила, 1/2 авокадо; Салата моркови и цвекло
Чай мента
*Размисли и страсти*
Тази седмица ще гледам да си взема направление за АГ и да мина един преглед да видим как се възстановявам. Много ми липсва йогата и движението като цяло.. надявам се на зелена светлина за раздвижване.
Предстоят ми няколко тежки нощи и ще има недоспиване , но малкият трябва да свиква в кошрата си лека полека. До сега спеше в коша от количката със специална стойка точно до леглото ми, а сутрин и при мен в леглото спи. Това вече близо два месеца и сега в момента в който го оствя в кошара (която е по-широка и по-далеч от леглото ми) са писаци до небесата. Разбираемо е де, до сега все е бил на тесничко сгушен. Днес му направих кошарата с разни обиколници и какво ли не.. изглежда рай за спане. Ако той не иска аз ще вляза вътре! ?
Туй то, стискайте палци да има прогрес тази вечер или поне скоро.
Мнението беше редактирано от Теди на 23.11.20 00:13.
23/11
45кг.
Сън -Събуждахме сe в 5ч. и 9ч.
Движение - Без разходка
Храна:
- Топла овесена каша с орехи, мед, канела, 1/2 банан и 2 фурми
- Овесено барче, банан
- Омлет от домашни яйца с кашкавал и сирене, 1/2 авокадо; Салата моркови и цвекло
- 2 мандаринки
Чай мента
Размисли и страсти:
*Спането в кошарата не само беше успешно ами Матей спа 7 часа без прекъсване, хапна и после заспа за още 4 часа. След тях още малко си доспхме де и после пак аз стнах преди него. Демек се наспах като пич. ? Явно наистина му е било твърде широко и неудобно вътре, но вчера доста се погрижих да му го направя мекичко и заградено с обиколници. Съвсем по различен начин се наспах като си беше той в кошатата, а и той видимо спа по-дълбого и дълго. Доволна съм! ❤️
*Утре пак сме сами цял ден, този път още от рано сутринта чак до вечерта. Добре, че тъкмо му сглобихме люлката и много се надявам да му хареса в нея за да мога да свърша поне нещо. ?
*Гърба и кръста ме убиват от болка, предполагам от разнасяне на бебето.. и също пресполагам, че само ще става по-зле като натежава още.
Мнението беше редактирано от Теди на 26.11.20 21:58.
24.11.20
19:13
Имай предвид, че гръб и кръст могат да болят и от позицията, в която кърмиш. Дори и да не усещаш в момента на кърменето, се натрупва, имайки предвид, че е по едно 7 пъти на ден.
Поне това е моят опит, защото в началото, когато не можех да сядам заради шевовете, бях в някаква нито седнала, нито легнала позиция и след 2 седмици кърмене така, почна дискомфорт в гърба.
Като почнах да сядам, си вкарах офис стола в спалнята, и е друга бира. :D
Знам, Рони.. и аз бях така в началото от операцията. Постоянно седях и ходех леко изгърбена и кърмех в какви ли не пози които допринасяха за болката. Но това беше само първата седмица и като спря да ме боли операцията се изправих лека полека и от тогава кърмя седнала удобно като малкият е на възглавница за кърмене и аз се облягам удобно на задната ѝ част. Така че в момента вече няма как да е от това, боли ме откакто той мина 4кг и започна да ми натежава. Като го нося и правя неща се облягам назад за да балансирам и всичката тежест отива право в кръста, а като го люшкам и дундуркам заради коликите се изморявам и изгърбвам. Особено сега като вече към 5кг .. аз самата съм 45. ?
Може би ако започна да тренирам и заякна ще е идея по-добре. ? Сега съм просто кльощава и съм загубила мускул и сила определено.
Мнението беше редактирано от Теди на 24.11.20 23:04.
24/11
Сън -Събуждахме сe в 6ч. и 9ч.
Движение - Без разходка
Храна:
- Кисело мляко с овесени трици, орехи, овесено барче, мед, канела и 1/2 банан
- 1/2 банан, овесено барче , фъстъчен тахан
- Оризовки, печена тиква
- Солети от лимец; Моркови и цвекло
Чай мента
Размисли и страсти:
Амии днес не беше толкова успешен ден сама с бебето, както първия път. Последните 2-3 седмици нямаше абсолютно никакви колики, но от вчера го мъчи коремчето пак. Съответно плачеше истерично, искаше само в мен по коремче и спа общо 40 минути за целия ден.. и аз останах без ръце. Освен закуската, която успях да направя чак по някое време следобяд, другото беше каквото успея да хвана от кухнята и на крак. Направо съм изморена физически, психически, всякак..
Мнението беше редактирано от Теди на 26.11.20 21:58.
25/11
Сън -Събуждахме сe в 5ч. и 9:30ч.
Движение - Разходка ☀️
Храна:
- Кисело мляко с овесени трици, орехи, овесено барче, мед, канела и банан
- Печена тиква, орехи
- Пилешка супа с много зеленчуци и куркума, солети от лимец
- 2 мандаринки
Чай Женска енергия
Размисли и страсти:
Днес доста по-добре... друго си е без колики и с тати на разположение. ? За пръв път откакто съм родила успях да сготвя! Чак не мога да повярвам, че в един ден се къпах, разхождах и сготвих. Такова попадение ще има пак сигурно след още месец-два хахах.
Мнението беше редактирано от Теди на 26.11.20 21:59.
26/11
Сън -Събуждахме сe в 7ч. и 10ч.
* Бебчо май се счита, че е махнал нощното хранене... преди 6 сутринта не се е будил от дни насам. Заспива винаги към 23:30- 00ч. ии после чак сутринта баща му като става за работа.
Движение - Разходка ☀️
Храна:
- Кисело мляко с овесени трици, орехи, овесено барче, мед, канела и печена тиква
- Печени бадеми
- Банан
- Пилешка супа; 4 оризовки с авокадо
Чай женска енергия
Мнението беше редактирано от Теди на 26.11.20 21:56.
27/11
Сън -Събуждахме сe в 4ч. и 9ч.
Движение - Разходка ☀️
Храна:
- Кисело мляко с овесени трици, орехи, овесено барче, мед, канела, печена тиква и 2 фурми
- Овесен флапджак
- Купичка леща; 4 оризивки с авокадо, салата моркови и цвекло
Чай Женска енергия
28/11
44,5кг
Сън -Събуждане в 7:30ч. и 10ч.
Движение - Оставих мъжете да се разхождат, а аз през това време изчистих основно целият апартамент. ???
Храна:
- Кисело мляко с овесени ядки и трици, орехи, мед, канела, печена тиква и 2 фурми
- Овесен флапджак
- Банан, фъстъчен тахан
- Купичка леща; 4 оризивки с авокадо, салата моркови
Чай Женска енергия
Размисли и страсти:
* Имаше малко екшън снощи.. малкия изведнъж след банята и точно като засука започна да плаче истерично. Без превиване или каквото и да е, по-скоро изглеждаше направо стреснат. Почти нищо не го успокояваше, на моменти спираше да диша за секунди и после рязко поемаше въздух да заплаче пак. Отказваше напълно да суче или като започе и до няколко минутки пак беше рев. Толкова се стреснах, че не знам какво му има.. коликите поне знам, че са това и ще минат. След час и нещо опити на пресекулки накрая хапна малко и заспа, обаче в следващия половин час на два пъти се събуди стреснат отново с истеричен плач и опити да поеме въздух. Не спах до 3ч сутринта да го наблюдавам от притеснение.. но той спокойно си поспа 7 часа и половина както обикновено и на сутринта беше по-добре макар, че пак имаше моменти. Сутринта вече ясно се чуваше, че просто има лека хремичка или нослето му е запушвно (въпреки редовното пръскане на физ. разтвор). Ама направо тази нощ едва съм спала, ставах постоянно да го видя. През деня пак имаше моменти на стресната физиономия и плач, пак се притеснявах.. ако и утре е така звъня на педиатъра макар и да не съм сигурна дали това е причина. ??♀️
Успокои ме само, че по някое време си игра и беше усмихнат и активен. Миличкия той. ❤️
* Въпреки недоспиването днес бях супер енергична и в разгара си да чистя. Не е истина колко работа свърших вкъщи за един ден, не съм седнала.
* Вече в една ръка мога са нося кафе, вода, овесено барче и 5кг бебе.. с другата в случая снимам, но по принцип в тази поза мога и да мия чинии, да взимам неща и да ям. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 28.11.20 22:27.
29/11
Сън -Събуждане в 4,7 и 9ч.
Движение - Без разходка
Храна:
- Кисело мляко с овесени ядки и трици, орехи, мед, канела, печена тиква и 2 фурми
- Шепа печени бадеми, тиква
- Две парчета портокалов кекс с оризово брашно
- Леща, салата моркови
Чай женска енергия
казано от Теди на 28.11.20, 22:19:
д
* Вече в една ръка мога са нося кафе, вода, овесено барче и 5кг бебе.. с другата в случая снимам, но по принцип в тази поза мога и да мия чинии, да взимам неща и да ям. ?
Не се притеснявай, след година ще можеш да носиш в едната ръка 10-11 кг дете, а с другата да пиеш кафе, да закусваш, да готовиш и да клякаш за да събираш от земята това, което събаря детето от плота на кухнята. ?
Да се разпиша за вчера.
30/11
Сън -Събуждане в 7:30 и 10ч
* След това продължих ударно с лецитин и нурофен заради ужасно запушване на каналче...
Движение - Без разходка и цял ден в леглото с температура, редувайки топли душове и помпа ?
Храна:
- Парче безглутенова Гараш и половин Кето чийзкейк
- Пиле с мед и сусам на тиган; Салата моркови и цвекло
- Мандаринка
Чай Женска енергия
Размисли и страсти:
* Кошмар просто.. до сега съм имала буци и препълвания, но такова запушване на канал не бях стигала. Адската болка, да не говорим за дискомфорта. Просто не знам как издържах психически на това нещо, до вечерта бях готова да взема АМ на детето и да си спирам някак кърмата. Годподинчото обаче никак не е съгласен да пие от шише и ме разубеди бързо. ? Понеже адски много ме болеше и от запушванията не успяваше да се нахрани му сложих кърма в шише.. само като усети биберон и се започват писъци и рев. Това е така и абсолютно всяка вечер като се опитам да му дам чайче, та нямам надеждата да прояви желание за хранене от шише. Ще си го кърмя и това е .. НО утре звъня на Хедра! Спираше ме факта, че нямам доверие как би помогнала онлайн.. но ще пробвам най-малкото. Каквото стане ще е по-добре от тези мъки. ??♀️ Капака на всичко беше, че в полунощ имах много гладно и ревящо бебе, една гърда със запушени канали която не му пуска нищо и в другата гърда кърмата спря напълно и омекна цялата. И той не иска шише както казах.. чудничкоо. ?
* За жалост всичко това се падна точно на РД на мъжо. Но пък намерихме безглутенови торти на парче близо до нас, вечерта си сготвихме вечеря и така денят все пак беше прекрасен. ❤️
Мнението беше редактирано от Теди на 01.12.20 17:18.
01.12.20
19:15
Адаш, в махалата ли са тия торти? Кое е мястото?
Теди, имай доверие на Хедра, миналата седмица само говорих с нея по телефона и психопатията ми, че кърмата ми е спряла се успокои.
В тази връзка меката гърда не значи липса на кърма, been there, done that. Успокой се, ще го оправите, каквото и да е.
Адаш, в махлата са. Май се води съседната махла ама пак е близо де. Има супер яки сладки и солени здравословни ореховки, бисквити, гризини, чийзкейкове , торти и не знам още какво..? Пускам ти адреса и упътването на лично. ?
Карфи, ще се опитам. Трудничко ми идва някои дни, други се оправям.. иначе да имам си кърма , просто снощи за момент спря и не му пускаше въобще. Като отпуших канала и спря зверската болка вече се успокоих и си починах и нещата се оправиха ама не е работа да се повтаря това. Ще ѝ звънна и аз утре, благодаря, че сподели! И Рони ми вдъхна доверие за нея преди време така че явно наистина помага жената, макар и без среща. ☺️