Коронавирус в България

Прескочи до:

02.02.21
06:50

казано от Brown Bomber на 01.02.21, 23:16:

Виждате сами, пропагандата е безмилостна,

Седя и се чудя. Скоро бил ли си на психиатър? Щото явно е крайно необходимо, дори е твърде късно. След някой ден конспираторите ще почнат направо да буйстват, може и домашните им да пострадат.

Може ли да ми обясниш (а и на психиатрите!) как точно се пропагандира болест? Страхотни бисери пишеш. Отивам значи при хората и казвам: “Здравейте! Има една болест за която дори не знаете. Нарекох я ковид. Ай сега да боледувате от нея. Много хубаво е и много приятно!”

Как точно се пропагандира рак например? Няма да плашим хората я. Някоя жена заболял от рак, ама сега ще хукне по доктори ли? Айде моля ви се, съвсем се оляхте! Че едно раче, какво толкова? Да си стои у дома, то само ще й мине. А пък и няма такова заболяване, просто не съществува. Това е международен заговор срещу България. Профилактичните прегледи са полицейски терор на правителството и илюминатите. 5 G мрежата и тя има участие в далаверата. А Бил Гейтс пък иска само 1 милион хора на земното кълбо. Нъл тъй?

Та, научи ме как точно се пропагандира болест, че и аз да знам. Ти се връщаш от някъде. Явно си бил в Танзания, където президента с декрет е забранил вируса на ковид. Ковида е козирувал и казал: “Слушам! Тъй вярно! В Танзания няма да върлувам.” И в тази страна в няма никакъв ковид повече.

02.02.21
09:29

Значи освен платен дезинформатор, се изживявяш и като психиатър. Няма нужда да те уча на нещо, за което ти плащат, тоест да не спираш да раздуваш, укрясяваш, да създаваш паника и да всяваш страх и психоза, да лъжеш и да говориш небивалици.

За Лари Кинг нещо ще добавиш ли или блокира?

02.02.21
11:07

Говорят си двама приятели фармацевти. Единият казва:
- Разработихме страшна ваксина, уникална направо, супер ефективна, няма странични ефекти. Супер е.
- И какво лекува?
- Още не знаем, сега го разработваме.
ххх

А иначе по-сериозно по темата. Ако се върнем към 1995 година ще прочетем почти навсякъде в пресата за новия вирус от Китай - Ухан‘95. Разликата е, че сега паниката е по-голяма.
В Библията, в Книга на Еклесиаст се казва, че всичко ново е добре забравено старо. Vanitas vanitatum et omnia vanitas.  Да болни има, някои умират и според статистиката смъртността е почти колкото и при грипа. Малко е по-висока, особено при по-възрастни хора, но и при тях положението не е толкова критично. Дали има конспирация или дали няма не е от голямо значение. Всичко е една голяма простотия и излишна психоза според мен. Да има хора, които са го преболедували, някои доста тежко, но така е и при всеки грип.

Bart Simpson

02.02.21
11:35

Миро, пропагандата е комплексна полит-наука, която в някои етапи от историята на водещи страни в света е достигала до 15+% от БВП, така че не я омаловажавай вообще.

02.02.21
12:45

Светославе, не че нямаш право, но е хубаво да пишеш за неща от които имаш някакво понятие или поне си прочел нещо. Защото звучиш по същия начин като антиваксърите, много говорят и никаква наука в цялото нещо. И ако не си разбрал досега, психозата не езащото нещо подобно не е случвало преди ...а поради друга причина лесно разбираема и видима.

02.02.21
14:28

И каква е тази лесно разбираема причина, че вече една година не мога да я схвана. И не съм против ваксините. Когато е необходимо се ваксинирам. Ако съм убеден, че ваксината е читава и против КОВИД ще се ваксинирам, особено ако ме принудят с имунизационен паспорт. А иначе през 2020 4 месеца стоях и работих от вкъщи, 2021 вече 2ри месец и за сега не му се вижда края. С всичките ограничения особен резултат няма. Та ще се радвам да науча поне тази лесно разбираема и видима причина, щото пусто аз не успявам да я видя. Верно, че с годините зрението ми вече не е каквото беше, но все още виждам някак..

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 02.02.21 14:29.

02.02.21
14:33

казано от Svetoslav на 02.02.21, 14:28:

И каква е тази лесно разбираема причина, че вече една година не мога да я схвана..

Починали познати нямаш ли???
Щот аз имам 4ма...от 32 до 45.Другите на възраст (родители примерно ) на познати не ги броя.

казано от Svetoslav на 02.02.21, 14:28:

С всичките ограничения особен резултат няма.

Резултата ,е който виждаш,защото ако ги намяше ограниченията нещата отдавня щяха да са извън всякакъв контрол.
И въобще да ви жба и самочуствието дет го имате...цели страни заключени,всичко затворено...ама не.-няколко умника са прозряли цялата истина,че всичко е измама...останалите са някви уфси и тъпаци.

Мнението беше редактирано от nervak на 02.02.21 14:46.

02.02.21
14:43

Имам познати, които го изкараха. Някои доста тежко, други по-леко. Имам и близка, която работи в дом за възрастни хора със съпътстващи заболявания, където цялото отделение се зарази с КОВИД. Някои починаха, повечето се оправиха. Както казах в първия си пост, статистиките, които излизат не показват сериозни разлики в процента смъртност при грип и КОВИД. За свинския грип процента смъртност за България е почти същия както при КОВИД. За съжаление не си спомням името на професорката, която го каза. Беше предаване по телевизията и жената не отричаше КОВИД, напротив. Но беше достатъчно обективна да каже, че няма нужда от излишна психоза.

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 02.02.21 14:47.

02.02.21
14:44

казано от Svetoslav на 02.02.21, 11:07:

В Библията, в Книга на Еклесиаст се казва, че всичко ново е добре забравено старо. Vanitas vanitatum et omnia vanitas.  Да болни има, някои умират и според статистиката смъртността е почти колкото и при грипа. Малко е по-висока, особено при по-възрастни хора, но и при тях положението не е толкова критично. Дали има конспирация или дали няма не е от голямо значение. Всичко е една голяма простотия и излишна психоза според мен. Да има хора, които са го преболедували, някои доста тежко, но така е и при всеки грип.

А в Библията дали пише каква е разликата между една Рубеола и мутация на H1N1 или херпесвирус и ковида? Или всичките се предават по въздушни-капков/контактен път и тук там някой умира?

Мнението беше редактирано от Ice Mountain на 02.02.21 14:50.

02.02.21
14:49

казано от Svetoslav на 02.02.21, 14:43:

статистиките, които излизат не показват сериозни разлики в процента смъртност при грип и КОВИД. За свинския грип процента смъртност за Българип е почти същия както при КОВИД..

Напротив,показват...няколко поста по нагоре има чудесни графики онагледяващи.
За свинския грип ,изобщо не си струва да се коментира...нещо като изказванията-те 20г ваксина за СПИН не откриха...а за ковида го направиха за година,е...като горния тъп виц.

Чакай да я сложа таз графика, че да се вижда и на новата страничка.

Нееее, няма разлика в смъртността, ама хич. Всичко е съвпадение:

02.02.21
15:05

Резултата ,е който виждаш,защото ако ги намяше ограниченията нещата отдавня щяха да са извън всякакъв контрол.
И въобще да ви жба и самочуствието дет го имате...цели страни заключени,всичко затворено...ама не.-няколко умника са прозряли цялата истина,че всичко е измама...останалите са някви уфси и тъпаци.unqte

Не виждам да съм казал някъде, че всичко или дори нещо е измама. Напротив, точно обратното. Вирус има и хора се разболяват и умират. Това, което твърдя е, че психозата е в повече и че с всичките ограничения няма особен резултат. В България ограниченията не се съблюдават особено, а и не са кой знае какви. И картината на заболяемостта е по-добра от колкото на много други места. Аз живея на място, където ограниченията са доста по-строги, не излизам от къщи освен да отида до магазина и не мога да се виждам с хора. Мога да поканя максимум един човек на гости. И ограниченията се спазват защото санкциите са убийствени. Въпреки това заболеваемостта е по-висока от колкото в България. Затова казвам, че резултата от ограниченията е не особено добър.

А по отношение на езика, който се използва в тази дискусия е по-добре да не коментирам. Не съм обидил никого, нито съм направил какъвто и да е коментар по отношение на качествата на когото и да било тук. Така че би било добре да се съблюдава някакъв тон на приличие. Още по-добре би било да се чете много внимателно казаното, за да няма интерпретации, които само наливат масло в огъня, горящ в някои от участниците.

С уважение,
Светослав

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 02.02.21 15:06.

02.02.21
15:09

Най-обичам ощипани моми....

02.02.21
15:10

казано от Alexander Krastev на 02.02.21, 15:01:

Добре, съгласих се. Това не съм го виждал. Явно съм гледал статистики до октомври миналата година.

02.02.21
15:12

казано от nervak на 02.02.21, 15:09:

А аз още повече приличния тон във всяка една дискусия.  :-)

Намирам го за много полезно нещо.

02.02.21
15:22

казано от Svetoslav на 02.02.21, 15:12:

Мен па ми е писнало да се правя на културен,като отсреща има разни дет се въртят на 180.:

казано от Svetoslav на 02.02.21, 15:05:

Не виждам да съм казал някъде, че всичко или дори нещо е измама.

Добре ,не си казал измама-каза простотия,което вероятно е нещо,което се тълкува по друг начин :

казано от Svetoslav на 02.02.21, 11:07:

Всичко е една голяма простотия и излишна психоза според мен.

02.02.21
15:25

Да, няма смисъла на измама. Особено след като съм казал, че вирус има и хора се разболяват и умират.
Ако се чете внимателно всичко написано няма място за интерпретации.

02.02.21
15:26

казано от Svetoslav на 02.02.21, 15:25:

Да, няма смисъла на измама. Особено след като съм казал, че вирус има и хора се разболяват и умират.
Ако се чете внимателно всичко написано няма място за интерпретации.

Голяма простотия...

02.02.21
15:38

Тя простотията само по хората ходи. В това число и по мен също :-)

Bart Simpson

02.02.21
16:11

казано от Svetoslav на 02.02.21, 15:12:

Значи няма да ти хареса тук.

02.02.21
16:18

Нищо ново за последните 10-11 години във форума.
Свикнал съм :-)

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 02.02.21 16:18.

02.02.21
18:15

казано от Brown Bomber на 02.02.21, 09:29:

За Лари Кинг нещо ще добавиш ли или блокира?

Да, ще кажа нещо. Давам ти инфо от Уикипедия: Стоянка Мутафова. Родена 2 февруари 1922 г. София, Царство България. Починала 6 декември 2019 г. (97 г.)Някъв коментар? Дали можеш да сравняваш Мутафова, която на 90 и нещо трябваше да участва в разни пиеси за да издържа себе си и дъщеря си? С Лари Кинг, тъпкан с пари. Тя почина не от ковид, той точно обратното.

казано от Brown Bomber на 02.02.21, 00:01:

Лари Кинг умря на 87 год, след рак на простатата, рак на белия дроб, инфаркт и още куп предишни заболявания.

Джими Картър, бивш американски президент е карал същите заболявания. С много тежки операции, химиотерапия. Уикипедия:Роден 
1 октомври 1924 г. (96 г.) Плейнс, Джорджия. Какво да коментирам повече?

казано от Brown Bomber на 01.02.21, 22:42:

Това е несериозно, нека видим статистика за повторно заболелите и дали не го изкарват леко или безсимптомно. Според специалистите вирусолози, а не според платените чекиджии, антелата са индикатор за прекарано заболяване, но съставляват едва четвърт от общата защита на организма, защо ги дъвчат денонощно?

казано от Alexander Krastev на 02.02.21, 15:01:

Задаваш едни грубо манипулативни въпроси, а не желаеш отговори на собствените си въпроси. Ето искаше статистика, Кръстев ти даде статистика. Питаше има ли умрели. Нервак ти посочи многобройни случаи с летален изход. Питаше има ли повторно боледували. Тодорова ти отговори положително на въпроса, с конкретни факти и лица.

Еми не си принца на Монако, та всички да се занимават само с теб и те дундуркат. Бил си в Танзания. Да, там няма ковид. Болестта е официално забранена и щом е забранена значи я няма. Край. Няма и паника там, само щастливи ухилени африканци.
Ако кажа, че през 20-те и 30-те години на 20 век е имало масово туберкулоза по света, ти и това ще отречеш. Нямало е туберкулоза, било е масова психоза и халюцинации на тогавашните хора.

Мнението беше редактирано от Миро на 02.02.21 18:18.

02.02.21
18:26

казано от Ice Mountain на 02.02.21, 14:44:

А в Библията дали пише каква е разликата между една Рубеола и мутация на H1N1 или херпесвирус и ковида? Или всичките се предават по въздушни-капков/контактен път и тук там някой умира?

В Библията дали пише, че бременните жени с рубеола раждат тежко увредени деца, без ръце и крака и без някои други органи? Мисля, че и херпеса при бременни водеше до същия трагичен резултат.

И понеже задаваш много въпроси, а си и много религиозен, искам да те помоля за нещо. Да цитираш думите на Христос към Тома Неверни след възкръсението си.

02.02.21
18:56

Джими Картър, Стоянка Мутафова и Лари Кинг, този тюрлю-гювеч ти го снасят отгоре или сам го измисли? Говориш, а не казваш нищо.
Какво общо има статистиката за починалите с повторно заболелите?
Тодорова ми казала нещо...
Нервака ми казал нещо...

Ако аз се мисля за принца на Монако, ти се мислиш за цирков артист (по-точно клоун).

Библията, ковид, антиутопия на Шекли, спри се.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 02.02.21 19:06.

02.02.21
19:36

казано от Brown Bomber на 02.02.21, 18:56:

Джими Картър, ......

Още май си е жив човека, що го нареди така сред другите.
Бах ти, още бях дете в началното училище, т.е. 1 ви и 2 ри клас, когато бе президент. Но помня как името му се коментираше по тв. На 96 години, зайби.

02.02.21
19:48

Дидо, казва го, за да намекне, че Лари Кинг би могъл да надживее Джими Картър, ако не беше ковида.
И баба Пена от съседния вход ги е карала същите заболявания (включително рака на простата), но няма парите на Джими Картър, а сега де?

02.02.21
20:20

То точно това е проблема - цялата дискусия нагоре, с всичките противоположни мнения. Нищо се не знае ... пък ще колонизираме Марс

02.02.21
20:26

Кое не се знае?

02.02.21
20:31

Нивото на технологията vs “китайската кашлица” ... направо ни разказа играта

02.02.21
20:40

Моето обобщение от всичко, т.е. цялата тема е, че просто се надявам да не го хващаме семейството. Пък ако някой се зарази, да го изкара възможно най-леко и без последствия. Да, от една страна виждам, че може да премине като обичайно вирусно заболяване, каквото не един път сме карали. Но от друга-шанса това да очисти човек е много по-голям от обичайните грипове и пневмонии. Вярвам в тази теза, защото се и доказва с факти. Апропо, от входа на блока на майка ми трима починаха в рамките на месец-два......не знам Ковид ли е, така са го записали ли, но температура, кашлица, липса на вкус и обоняние и това е било. Вярно, възрастни хора, но все пак такъв интензитет малко в повече ми идва-освен да е съвпадение. За мен това заболяване, колкото и да е безобидно за някои, толкова е и смъртоносно за други, несравнимо повече от обичайните инфекции, с които сме свикнали.

05.02.21
14:10

Въпреки твърдото ми положително отношение към мерките,не мога да не призная,че се осират!!!
Командира на батальона на всеки брифинг споменава фитнесите...а ресторантите все едно не съществуват.
Ми тъпо е...при условие ,че пуснаха децата преди месец,много ясно,че заболелите ще станат повече....но не-фитнесите имало сигнали,дейба!!!А тъпите големи магазини строителни и тн а???
Четири дена във фитнеса тренирам практически сам,при това във време ,по което не е имало свободно шкафче.Не знам в другите фитнеси как е...но предполагам не е много по-различно.

И аз съм така - по обяд има 2-3 ма общо във фитнеса ( около половин декар площ ) , като аз тренирам с маска, за около 20-25 минути общо и си бия камшика.

Кое му е по-опасното от, да речем, чакането на касата на Фантастико, при което в гърба ти се бутат поне 8 бабички, с надеждата, че като се наврат в теб ще минеш по-бързо през касата.

п.с. явно тия от фитнес индустрията са с най-слабото лоби и от сега си търсят удобна жертва, когато пак наложат локдаун след месец-два, за да оставят заведенията тогава отворени, а да затворят залите...

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 05.02.21 14:28.

Bart Simpson

05.02.21
15:32

Сега в залите е само за КФ, можеш да си наредиш осем(ако щеш) лоста и пак никой да не пооритъпква около теб, чакайки да грохнеш.

05.02.21
19:25

Абе на Пулса едвам паркирах, но то пък колко коли да събира. Не бе фраш иначе вътре по залите.

Моята зала е празна.
Аз и още 5 човека макс.
Даже онзи ден бяхме трима. А е много голяма площ, даже кардио зоната е на друг полуетаж.

И си е така, с малко хора, още от лятото...

За съжаление нещо са вдигнали мерника на фитнесите и подозирам, че няма да отидат на добре нещата. :(

06.02.21
00:08

казано от Вероника Налбатска на 05.02.21, 23:53:

За съжаление нещо са вдигнали мерника на фитнесите и подозирам, че няма да отидат на добре нещата. :(

Защо мислиш така? За кого би било от полза да съсипят баш фитнесите. А и по кое време ходиш, та толкова малко хора.

Не знаааам... Заради изказванията им.
Пускат залите и 3 дни по-късно се почна “фитнесите са най-опасни”.
Все едно си търсят изкупителна жертва и повод да затворят отново ?. Откъде да ги знам, просто вече всичко очаквам.

Тренирам по обяд, диапазона 12-15 - това е константа от години.
Въпреки че по обяд е “мъртво време”, сега има значително по-малко хора, спрямо от преди ковид.
Любопитно ми е да ида вечер, но малката е по-кисела тогава.

06.02.21
07:59

Съвсем разбираемо е такова твърдение. При отворени фитнеси няма изискване за  носене на маска вътре (и нямам предвид колко би било адекватно да се иска такова нещо), за разлика от другите обекти и то просто се набива на очи. Преди да затворят фитнесите, обществена тайна е, че определени обекти си плащаха чинно глобите и така и не се наеха да си ограничат притока на клиенти. Не че съм против фитнесите и във всички е (било) така, но това е едно логично обяснение защо са трън в очите.

Обаче аз вярвам, че е смислено да си има глоби и донякъде може да не е лошо да се отделят възрастните отново. Вчера една бабета ми се залепи на касата на една сладкарница като гомнишарски бръмбар. С маска под носа. И в случая ме беше страх, че аз ще я заразя, а не обратното.

О, и аз съм за стриктен контрол и глоби. Защото заради тарикати, страдаме повече и по-дълго.

Нямам против и с 3 маски една върху друга да тренирам, само и само да не ги затварят пак.

Друг е въпросът колко от носещите маски по другите обекти ги носят правилно, а не под носа.

И маските не дават никаква гаранция.
Аз се заразих декември, когато нямаше фитнеси, но пък посещавах хранителни магазини. ?

12.02.21
08:09

Един пример за това как и мерките и ваксините са безполезни.

Линка май не работи, ето пак:
https://gilad.online/writings/2021/2/7/israels-third-lockdown-a-spectacle-of-failure

Мнението беше редактирано от Margi на 12.02.21 08:10.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1