Коронавирус в България

Прескочи до:

10.03.21
12:08

казано от Margi на 10.03.21, 12:06:

Вече писах, но ти не четеш.
При все удобството и ефекта на ДДТ в една сфера, все пак се оказва, че е причинител на заболявания сред хората и има немалък негативен ефект върху околната среда, които не могат да компенсират способността му да убива мухите в полет..

Те за тия глупости говорих...ма ти едно си знаеш.
Сашо ти писа,до колко се знае за негативизма от него...,аз се опитах да се аргументирам...ама нали е забранен)))
Виж почети,...има и още по добри методи за определяне.

Мнението беше редактирано от nervak на 10.03.21 12:22.

11.03.21
10:43

казано от kaloyan на 09.03.21, 16:23:

Някой успял ли е след регистрация тук да получи ваксина ? Можи би такава регистрация е по-добра ..

https://his.bg/bg/reservation

Ехх да му се невиди

Значи тези толупи ще излязат и ще кажат после, хората виновни, болниците виновни, иначе всичко друго е точно.

https://www.dnevnik.bg/analizi/2021/03/10/4183778_ostavena_v_tozi_vid_sistemata_za_zapisvane_za_vaksina/

Мнението беше редактирано от kaloyan на 11.03.21 10:44.

11.03.21
11:30

Съпругата е регистрирала от сайта...само че не в София ,а около нея))в случая беше за Елин Пелин,освен това не можеш да регистрираш хора под 18.
Вярно на моменти не работи,явно не издържа на наплива.

Bart Simpson

16.03.21
12:53

Айде наново-дедовия.

16.03.21
21:23

А бе то вярно че сме нация от математици - не питаме на колко години си, а кой набор си и се почва едно смятане ... ама, как така 102%? Според мен поне в 2 легла трябва да има двойки
Нещо и на спорта на открито май ще му посягат

16.03.21
21:50

Добавени са 2 легла повече...от предвидената бройка,не виждам нещо в разрез с математиката.

16.03.21
22:23

Никакво чувство за хумор. Това е от месото. Днес настаниха един близък, по спешност, с ковид, в болница.  Живеел здравословно и не ядял месо. Ще видим какво ще стане

Bart Simpson

16.03.21
23:18

Една година по-късне сме доста по-зле от началото.
Чувствам се като през зимата от “Игри на тронове”.
И к’во ш ми затварят от петък, от събота , от на М@йната си?
Това е като-не пуша от утре, щом е толкова важно , шалтер от сега, значи отлагат два дни и осъждат хора на смърт........иска да ударя нещо и да го строша, майка му и прасе, 40 години на вятъра.
И ся и като затворят и агенцията по вписванията и не си подпиша и предварителния договор за покупката на къщата и си изгоря и с капарото, съвсем ще вържа.
Направо ме разцепиа.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.03.21 23:29.

17.03.21
08:58

Вече и онлайн системата за регистрация за ваксина е спряна. Само се бъркат хора, отвори, затвори. Работи не работи . По-добре да бяха оставили затворено всичко, сега повечето набутаха пари да отворят и сега пак може да ги затворят.
Не знам защо ,  никой толкова време не излезе и не каза че училища и градини са един от най-сериозните преносители на този вирус. Ама и какво от това, фактите са на лице вече.

казано от kaloyan на 17.03.21, 08:58:

Не знам защо ,  никой толкова време не излезе и не каза че училища и градини са един от най-сериозните преносители на този вирус

Не съм съгласен изцяло с това, факт е че детските градини, яслите и учениците от 1-ви до 4-ти клас бяха отворени още на 4-ти Януари, а броя заразени тогава продължаваха да спадат. Недейте така смело да хвърляте твърдения без доказателства.

Броя случаи взеха да растат малко преди да пуснат фитнесите и ресторантите, като преди това си имаше заведения и кръчми, работещи нелегално.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 17.03.21 09:12.

17.03.21
09:38

Да...тези от 1ви до 4ти клас.Но броя взе да расте ,като пуснаха и по-големите ученици.
На следващия ден от отварянето на ресторанти и фитнеси броя взе да расте.Лично за мен това е някаква шмекерия,защото още от вечерта взеха да тръбят,че видите ли отворихме ги ...и ето -имаме значителен ръст?!

За големите нищо не мога да твърдя.
Исках само да обърна внимание на поста на Калоян, че градините и училищата са инкубатор на зараза като цяло, а това е твърде смело обобщение и фактите го опровергават.

Bart Simpson

17.03.21
10:09

казано от nervak на 17.03.21, 09:38:

Да...тези от 1ви до 4ти клас.Но броя взе да расте ,като пуснаха и по-големите ученици.
На следващия ден от отварянето на ресторанти и фитнеси броя взе да расте.Лично за мен това е някаква шмекерия,защото още от вечерта взеха да тръбят,че видите ли отворихме ги ...и ето -имаме значителен ръст?!

Още когато ни отвориха, знаех, че затова ни отварят.

17.03.21
10:18

казано от Alexander Krastev на 17.03.21, 09:45:

Исках само да обърна внимание на поста на Калоян, че градините и училищата са инкубатор на зараза като цяло, а това е твърде смело обобщение и фактите го опровергават.

Ами, да няма конкретни доказателства. Но още преди корона вируса, много от семействата с деца които познавам, карат по 3-4 пъти вирус, като казват че децата им ги носят от градините .. Децата знаеш не пазят мерки и дистанции в повечето пъти. . Както и да е може да не съм прав, но все пак никой не говори за тази страна и въобще отчети няма кое как е.

Иван

17.03.21
10:34

казано от Alexander Krastev на 17.03.21, 09:10:

като преди това си имаше заведения и кръчми, работещи нелегално.

И фитнеси - за Бургас гарантирам от личен опит

17.03.21
10:45

казано от kaloyan на 17.03.21, 08:58:

Вече и онлайн системата за регистрация за ваксина е спряна. Само се бъркат хора, отвори, затвори. Работи не работи . По-добре да бяха оставили затворено всичко, сега повечето набутаха пари да отворят и сега пак може да ги затворят.

И да бяха затворени и да не бяха все тая. Процентите пак щяха да са същите. От това колко ще са строги мерките не зависи чак толкова много колко ще е процента на заболелите. Аз съм в Белгия - за последната година 8 месеца всичко е затворено и процента на заболелите не е много по-различен от колкото в България примерно. Ресторанти, барове, кафенета, хотели, фитнеси - всичко е затворено. Дори и уличните фитнеси бяха запечатани миналата година. Сега е още студено и не са ги запечатали. И няма съществена разлика. В Германия и Холандия е подобно положението. Така че мерките за мен са “простотия”. Не вършат работа. Още миналата година се говореше, че ще има втора вълна, след това трета и може би чак след третата нещата ще започнат да се нормализират. Просто не ни казаха, че повече от година ще стоим ограничени, а ни го поднасят на порции и ни играят театър. Според мен математическите модели са показали още миналата година как ще се развие всичко. Може би са очаквали социалното напрежение да се покачи много рязко ако още тогава ни бяха казали какво ще последва и как се очаква да се развие ситуацията.

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 17.03.21 11:06.

казано от kaloyan на 17.03.21, 10:18:

Ами, да няма конкретни доказателства. Но още преди корона вируса, много от семействата с деца които познавам, карат по 3-4 пъти вирус, като казват че децата им ги носят от градините .. Децата знаеш не пазят мерки и дистанции в повечето пъти. . Както и да е може да не съм прав, но все пак никой не говори за тази страна и въобще отчети няма кое как е.

Значи, те децата по принцип са големи приносители на зарази от детските и яслите, това ми е до болка познато :D и на всичкото отгоре заразите, дето мъкнат няма имунитет срещу тях, щото съм ги карал по няколко пъти :D
Но конкретно за SARS-cov-2 тея най-малките май не са такива приносители, те и най-малко боледуват от него уж.

казано от Svetoslav на 17.03.21, 10:45:

Още миналата година се говореше, че ще има втора вълна, след това трета и може би чак след третата нещата ще започнат да се нормализират. Просто не ни казаха, че повече от година ще стоим ограничени, а ни го поднасят на порции и ни играят театър. Според мен математическите модели са показали още миналата година как ще се развие всичко. Може би са очаквали социалното напрежение да се покачи много рязко ако още тогава ни бяха казали какво ще последва и как се очаква да се развие ситуацията.

И “испанският грип” (който си е бил пак баш китайски) в началото на миналия век е бил на 3 вълни и се е влачил повече от година ... Дано и тази чума да изчезне скоро, като мине 3-та вълна.

17.03.21
11:56

Аз все чаках, чаках да свърши този ужас, но явно няма да свърши скоро-  сега говорят учените, че опасните мутации произхождат точно от това масово ваксиниране по време на пандемия (против всякакви утвърдени досега правила), с незнайно какви последици и май няма край.. В Израел въпреки, че са ваксинирани вече 70% все още никой не може да напусне страната, а и не може да влезе. Т.е. даже и ваксините не гарантират нищо все още. В България  няма строги мерки, което съхрани психическото здраве на хората, така поне се надявам...

17.03.21
12:27

казано от Joyplovdiv на 17.03.21, 11:56:

В България  няма строги мерки, което съхрани психическото здраве на хората, така поне се надявам...

Горкото ни психическо эдраве эначи ... Направо не ми се мисли, ако масово не бяхме на принципа “Коооой си ти, че да ми каэваш на мен ?!?!”, а бяхме малко по-дисциплинирани какво щеше да се случи.

17.03.21
12:33

Баси,къде ги четете тези учени с опасните мутации при масови  ваксинации?

17.03.21
12:34

Аз все чаках, чаках да свърши този ужас, но явно няма да свърши скоро-  сега говорят учените, че опасните мутации произхождат точно от това масово ваксиниране по време на пандемия (против всякакви утвърдени досега правила), с незнайно какви последици и май няма край.. В Израел въпреки, че са ваксинирани вече 70% все още никой не може да напусне страната, а и не може да влезе. Т.е. даже и ваксините не гарантират нищо все още. В България  няма строги мерки, което съхрани психическото здраве на хората, така поне се надявам...

Кои са тия учени, които го говорят това? Оня чвор Чорбанов ли, дето искал да разработва ваксина, ама нямал желание? :)
И кои са тия утвърдени правила - тия, приложени по време на последните няколко епидемии с Ебола ли или при полиомиелитната епидемия през 50-те?
Аман от тъпа пропаганда!

17.03.21
12:44

Боби,що да не разработят ваксина???
Цели шест човека са във въпросната лаборатория...само пари нямали?!-събитали от дарения)))).
Ама нали знаеш:
Ония горе правят далавери с ваксини отвън...не искат родното и ефтиното ...щот няма далавера.

17.03.21
13:06

казано от kaloyan на 17.03.21, 10:18:

казано от Alexander Krastev на 17.03.21, 09:45:

4 пъти карам на малкия вирусите от октомври на сам/и още толкова сигурно ми се размина/, но не е са ковид. При това положение, ако ДГ бяха сериозен приносител досега да ми го е лепнал.

17.03.21
13:11

Не знам дали говорите за това, което гледах по ТВ. Там не говореха обаче за ваксина, а за лекарство ?...даже го визираха изрично. Ха дано ?
Представям си на първа страница на Таймс: Хилядолетните българи изработиха лекарство против К19…..еххх!!!!!

Иначе нашата драма в момента е, че жената прави два теста. Вчера си тръгна от работа, взе направление от личната и бум днес в 7 сутринта на тест в Рамос. После й звъннаха от бача да отиде на тест в една от най, най водещите болници. Та днес преди обяд и там правихме. На второто място ще излезе май до края на деня, а на първото е след 24 часа. Т.е. ако има разминаване, май се приема положителния резултат. Или пък 3 ти път да прави тест ? Тъпото е, че ако първия е “-”,  не знам да си ходим ли утре на бач. Обаче представете си, че втория е “+”. Ми оставаме си вкъщи.
За сега сме уж ок, ама кой да знае. Ще видим резултатите.

17.03.21
14:22

Боби,
няма смисъл да се ядосваш, обяснявай ако смяташ,че разбираш...Аз не разбирам, но чета  и ето откъде го прочетох това, малък цитат само:
The more people becoming infected or vaccinated, the higher the selection pressure on the spike antigen becomes. This makes the key target of the antibody response more subject to mutations
The slow rollout of vaccinations in some countries may give the virus time to mutate its spike protein and escape the vaccine. In time, some vaccines could even start to exacerbate Covid-19 infections via a phenomenon known as antibody-dependent enhancement, where certain antibodies stick to the virus incorrectly and end up contributing to the infection.
Това  е мнение от Александър Льо Верт, който е основател на френската фирма за ваксини Осивакс и понеже в България ваксинацията много се бави, затова го написах...

17.03.21
14:31

казано от Alexander Krastev на 17.03.21, 11:07:

Но конкретно за SARS-cov-2 тея най-малките май не са такива приносители, те и най-малко боледуват от него уж.

Най-малко боледуват със симптоми, а иначе си го разнасят. Но техните контакти не са като на учениците, много по-малко вероятност за заразяване има там.

Така е, Адаш, ама досега в класа на средната щерка ( 2-ри клас ) имаха няколко позитивни и не сме се заразили, а в същото време си изкарахме сезонните вируси по няколко пъти.

А и графиката на заразените от началото на годината мисля е доста солиден аргумент.

17.03.21
14:47

казано от Boby_ на 19.02.21, 22:25:

(изключвам Спутник V - вероятно и тя е ОК, но все още не е ясно колко добре руснаците са изкопирали оксфордската ваксина и докато не се изясни, си представяйте, че си купувате FIAT, а получавате Жигула с всички последствия от това).

Руснаците нищо не копират в случая. Още при започването обявиха как и какво ще правят.

казано от Alexander Krastev на 17.03.21, 14:44:

Така е, Адаш, ама досега в класа на средната щерка ( 2-ри клас ) имаха няколко позитивни и не сме се заразили, а в същото време си изкарахме сезонните вируси по няколко пъти.

Възможно е, но и обратните варианти не са рядкост. Най-опасните преносители са след 4-ти клас, когато вече обикалят по групички и нищо не може да ги спре, а в същото време го карат с два сопола за два дни...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 17.03.21 14:50.

17.03.21
14:50

казано от Alexander Krastev на 17.03.21, 14:44:

А и графиката на заразените от началото на годината мисля е доста солиден аргумент.

За тази година ли говориш? Нали казват,че нямало друг грип? Значи има...

17.03.21
14:50

казано от James Hinks на 17.03.21, 14:47:

казано от Boby_ на 19.02.21, 22:25:

(изключвам Спутник V - вероятно и тя е ОК, но все още не е ясно колко добре руснаците са изкопирали оксфордската ваксина и докато не се изясни, си представяйте, че си купувате FIAT, а получавате Жигула с всички последствия от това).

Руснаците нищо не копират в случая. Още при започването обявиха как и какво ще правят.

Да , много интересно е как се копира това нещо и защо не я изкопирахме и ние (не спутник а оксфорд) и да си произвеждаме тук и да нямаме проблеми. Или пък немците или италианците и французите не я копираха. Можеше поне Индия да изкопира нещо и тя, че не е в ЕС.

17.03.21
14:53

Аз имам и друго мнение, което не е аргументирано с нищо. Според мен много хора поемат вируса в малки дози и съответно не се разболяват или това нещо може да стане в доста по-късен етап, което прави индентифицирането трудно, според имунната система. Да кажем може да развият симптоми след 1 месец.

казано от Joyplovdiv на 17.03.21, 14:50:

За тази година ли говориш? Нали казват,че нямало друг грип? Значи има...

Е, те вирусите не свършват със SARS-cov-2 или грип А/Б, има още стотици (сигурно и хиляди) с такива симптоми.

казано от James Hinks на 17.03.21, 14:47:

Възможно е, но и обратните варианти не са рядкост. Най-опасните преносители са след 4-ти клас, когато вече обикалят по групички и нищо не може да ги спре, а в същото време го карат с два сопола за два дни...

Така е, тези около 10-12 години май най-много го разнасят.

17.03.21
14:58

казано от kaloyan на 17.03.21, 14:53:

Аз имам и друго мнение, което не е аргументирано с нищо. Според мен много хора поемат вируса в малки дози и съответно не се разболяват или това нещо може да стане в доста по-късен етап, което прави индентифицирането трудно, според имунната система. Да кажем може да развият симптоми след 1 месец.

Аха))),друго си е да си болен без да знаеш и да се опънеш 4 часа яко бачкане с противогаз...сам да се преекспонираш))))

Мнението беше редактирано от nervak на 17.03.21 14:59.

17.03.21
15:50

казано от nervak на 17.03.21, 14:58:

Аха))),друго си е да си болен без да знаеш и да се опънеш 4 часа яко бачкане с противогаз...сам да се преекспонираш))))

Не знам какво да ти отговоря. От 15 години не съм боледувал . Карал съм нещо на крак за ден-два с кихане. Като дойде короната си разбрах грешката. И тя е че без да искам , може би съм заразявал хора, които са имали доста повече проблеми от такова нещо. Допреди това, дори не съм се смятал за болен и не съм гледал на нещата по този начин.

казано от kaloyan на 17.03.21, 15:50:

Не знам какво да ти отговоря. От 15 години не съм боледувал . Карал съм нещо на крак за ден-два с кихане. Като дойде короната си разбрах грешката. И тя е че без да искам , може би съм заразявал хора, които са имали доста повече проблеми от такова нещо. Допреди това, дори не съм се смятал за болен и не съм гледал на нещата по този начин.

Е те от край време по телевизията ни облъчват с реклами как ако си болен, просто пиеш едно фервексче или тайлолче и може да си ходиш където поискаш - на ресторант, на театър, на кино, на бар и т.н. Кво толкова - нали се чувстваш ОК от парацетамола, значи всичко е 6 :D

17.03.21
16:42

казано от Boby_ на 17.03.21, 12:34:

Кои са тия учени, които го говорят това? Оня чвор Чорбанов ли, дето искал да разработва ваксина, ама нямал желание? :)
И кои са тия утвърдени правила - тия, приложени по време на последните няколко епидемии с Ебола ли или при полиомиелитната епидемия през 50-те?
Аман от тъпа пропаганда!

Има два варианта или въпросният проф. д-р Андрей Чорбанов, (ръководител на лаборатория по експериментална имунология в Института по микробиология на БАН) или “чвор”, както го наричаш разбира по-малко от теб, в което ще изразя известно съмнение :) или умишлено лъже, в което съм по-склонен да вярвам. Въпросът е, че в днешно време не може да се вярва на никой.

17.03.21
16:43

Как така в малки дози? В смисъл да не го инжектират венозно или мускулно? ?

17.03.21
16:48

казано от Ice Mountain на 17.03.21, 16:43:

Как така в малки дози? В смисъл да не го инжектират венозно или мускулно? ?

Не се прави на много интересен а вземи и прочети. Обикновено влиза през фронталните дупки. А на някои и през други, особено когато са много остроумни :)

17.03.21
16:53

Хубаво, дай научна статия, в което се доказва, че ковид влиза през фронтални дупки и някои получават малка доза. И да не е 24 часа или фейсбук.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1