Част втора ...

Прескочи до:

03.05.21
16:15

Днес малко над 17 км. в планината за малко под 4 часа. 
Интересно ми беше  как се движа по една конкретна отсечка и се хванах да засека време . Отсечката е само изкачване и е доста тежка( лично за мен,). Началната точка на маршрута е от около 320 надморска , а крайната на 1217 надморска ( поне така пишеше на табелата). Разстоянието между начална и крайна точка на маршрута е 5.49 км. Времето , за което се изкачих от начална до крайна точка бе час и двадесет и девет минути. Отбелязвам, че разстоянието е взето по показанията на гривната. Няколко пъти съм я засичал с джи пи ес ( в планината) и много рядко е давала някакво отклонение, а като е давала отклонение е било в метри при километров маршрут. Тоест възможно е разстоянието да не точно 5.49км , но дори и да има разминаване не смятам, че е много съществено. Иначе се опитах да се изкача без да правя почивки, но не успях. Направих няколко спирания за пиене на вода и за раздишвания.
След повечето хапване вчера- днес съм с доста водна задръжка .

Мнението беше редактирано от I`M на 03.05.21 16:41.

04.05.21
19:47

Не знам поради липсата на достатъчно физическа активност(продиктувана донякъде и от мързела ми)  ; поради липсата на воля примесена и с лакомия при храненето или поради неподходящ ген за такъв тип дейности, но много бавно свалям килограми този път. То и преди не съм свалял много бързо, но сега много бавно свалям. Даже мисля, че напълнявам вместо да отслабвам. Отделно и композицията на тялото става все по-зле , но това го отдавам донякъде и на напредването на възрастта .
Мисля си да  променя някои неща от настоящия режим, като най-вече ще се опитам да увелича кардиото ( в посока продължителност и  в посока периодичност). Ще  се опитам  и да започна да режа и по-сериозно от калориите, пък вече каквото стане - ако отслабна -отслабна, ако не - не.  Тренировките с тежести отдавна не правя, като дори и  тренировките със собствено тегло взеха да остават на все по-  заден план и все по-рядко да присъстват в ” спортното” ми ежедневие.  В момента най-голямо удоволствие( в аспект физическа активност)  ми доставя ходенето в планината. Да се движа колкото мога повече в природата и общо взето изцяло в тази посока смятам да насоча усилията си, ако може така да се каже. Това пък от своя страна лично за мен обезсмиля (или поне към момента) воденето на дневник .

Мнението беше редактирано от I`M на 04.05.21 19:48.

04.05.21
20:14

Раница с тежест ?
Или ползваш ,пък аз не съм разбрал.

04.05.21
21:42

Абе що да се обезмисля ? Виж ме мен, аз водя дневник :) и така ще бъде. А вие ако не сте разбрали, с времето тези амплитуди с килограмите няма как да стават. Или движиш или не. А пък с тези тъпи кътове и хранителни режими, дано да разберете че не става. Трябва си движение и потене. Дефакто, да се изпотиш сериозно с кардио и да вдигаш сериозно тежести. Яко трениране и работа .. :)

26.05.21
18:46

Както писах последно - не виждам смисъл от водене на дневник при сегашното положение, но пък това не пречи от време на време да си отчитам имам ли напредък или не при свалянето на килограми.
Определено последните две седмици се движа много добре и свалям килограми със задоволителна скорост. За първи път от много време бих казал и че съм доста доволен от физическата подготовка(за моите цели). Избирам си все по -тежки и дълги маршрути в планината , като за себе си съм доволен от времената за които ги минавам.
При храненето  -  в момента съм  на по-сериозен дефицит. Стремя се да се придържам към ОМАД режима  , а дневният ми прием на калории е около 4000 . В момента това работи доста добре при мен. Чувствам се страхотно и кипя от енергия.
Сега съм решил за период от едно  5-6 дни да да намаля значително ходенето в планината(може би до 5-6 километра на ден), че взеха леко да ме болят стави, сухожиля, глезени , колена и прочие. Отделно и ми се натрупа обща умора.
По отношение на визуалната форма - там няма какво да се похваля, освен с факта, че най-накрая загубих значителен размер от ръцете и това ми личи видимо.
Първата снимка е от около две седмици. Втората е от днес . Третата е на отсетчка от един от маршрутите , през които редовно минавам. Общо взето се стремя да си избирам маршрути , които имат повечко такива отсетчки.

Мнението беше редактирано от I`M на 26.05.21 18:49.

26.05.21
19:06

Еха, съвсем си се изсушил! :)

26.05.21
19:20

казано от Boby_ на 26.05.21, 19:06:

Еха, съвсем си се изсушил! :)

Тук е момента да отбележа, че усилията ми са насочени към свалянето на поне още 10 килограма  от моментното тегло :)

При 4000 калории дневен прием и ЛТ около 85-90 и искаш да свалиш 10кг? Аз ли изпускам нещо?

Мнението беше редактирано от Николай Филипов на 26.05.21 21:28.

26.05.21
22:00

казано от Николай Филипов на 26.05.21, 21:26:

При 4000 калории дневен прием и ЛТ около 85-90 и искаш да свалиш 10кг? Аз ли изпускам нещо?

В момента по груби сметки дневно приемам около 4000 калории ( някой път малко повече, някой път по-малко)  и поддържам сравнително голям дефицит последните седмици . В тази връзка свалям доста бързо килограми, като горя и доста мускул, но пък моята основна цел е сваляне на килограми. Не се и опитвам да запазвам мускулна маса. Просто искам да бъда по-лек от сегашното ми тегло. И като споменах сегашното ми  тегло -  за съжаление същото все още е доста над 90 килограма.

27.05.21
12:10

казано от I`M на 26.05.21, 18:46:

Стремя се да се придържам към ОМАД режима  , а дневният ми прием на калории е около 4000

На мен това ми е трудно да си представя - как мога да изям 4000 калории наведнъж, но явно за теб не е трудно.

взеха леко да ме болят стави, сухожиля, глезени , колена и прочие. Отделно и ми се натрупа обща умора.

Да, такива натоварвания имат неприятното свойство да тромозят сухожилията и да натягат постоянно точно определени мускули.

казано от Николай Филипов на 26.05.21, 21:26:

Изпускаш ежедневните му маршрути. Ако добави и някаква минимална като обем силова тренировка, ще сваля и на 4500.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 27.05.21 12:13.

IV

27.05.21
12:29

казано от James Hinks на 27.05.21, 12:10:

Стремя се да се придържам към ОМАД режима  , а дневният ми прием на калории е около 4000

На мен това ми е трудно да си представя - как мога да изям 4000 калории наведнъж, но явно за теб не е трудно.

Каква прекрасна идея за one meal calories challenge….

27.05.21
12:42

казано от Иван _ на 27.05.21, 12:29:

Каква прекрасна идея за one meal calories challenge….

Около 4-5к, хич не ми звучи като challenge, по-скоро Sunday dinner :)

27.05.21
12:57

Зависи от какво са.
Има храни, с които ще е невъзможно да изядеш толкова и за деня, какво остава за едно ядене.

27.05.21
12:57

казано от Петко К на 27.05.21, 12:57:

Зависи от какво са.
Има храни, с които ще е невъзможно да изядеш толкова и за деня, какво остава за едно ядене.

3К от винобираиракия..

салата : 400 гр. домати, 1 авокадо(100гр.), 200гр. овче сирене и 30 гр. зехтин
основно : 2 свински вратни пържоли (около 400гр.) на тиган в масло, с 4 филии хляб (около 200гр.)
десерт : 200гр. лешников тахан с 50гр. мед
десерт на десерта : 1 млечен шоколад (80гр.)

БАМ - 4100 ккал. Детска игра :D

27.05.21
13:59

Относно хранетото - не ям много като количество, но се храня предимно с висококалорични храни. Примерно миналия ден( вчера не изкарах само на едно хранене , затова давам за пример вторник) съм изял:
2 пици с телешка кайма( около 30 Санта диаметър на блата), два сандвича от лаваш  с пилешко филе , три кофички кисело мляко на айрян , два банана и 200 грама десерт от извара и чак ми стана тежко. Преди години такова количество не би ме затруднило. И пиците и сандвичите са с няколко вида сирена, тоест с доста калории. Та количеството храна не в много , но е с високо калорийно съдържание.
В същия ден съм минал около 14 километра в планината  ( 7 изкачване и 7 слизане ) за малко над три часа .  Ако не бях с гумени ботуши, щях да падна и под три часа.Почивките, коити правих се състояха в няколко спирания за пиене на вода. Отделно сутрин и вечер водя / забирам децата на градина и училище пеша .  Вечер след като ги забера “тичам ” с тях по двора . До работа също ходя пеша . Тоест не ми е проблем да приемам и доста повече калории. Проблемът е че такъв тип енергоразход мога да поддържам единствено лятото, когато е по-дълъг денят и когато атмосферните условия позволяват толкова ходене пеша .
И действително болежките в сухожилия и прочие се натрупват и от време на време си искат  периоди за възстановяване , без много натоварване от този вид .

Мнението беше редактирано от I`M на 27.05.21 14:02.

14.06.21
17:49

За съжаление от последният път, който писах  формата тръгна рязко на зле. Поради лоши стечения на обстоятелствата от близо 30 000 крачки на ден паднах на под 1000.  Първо се обади доста неприятно кръстът. Няколко дни не мръднах от леглото. После се струпаха няколко дни на абсолютна липса на време и в резултат формата замина. Още повече, че не намалих храната и коремът стана отново огромен. Както съм споменавал и друг път - при свалянето на килограми основно разчитам на големия енергоразход , който правя , а не толкова на ограничаване в храната  .  Иначе яко ми се ходи в планината. Вчера сложих дъждобрана, гумените ботуши и с голям мерак се засилих да се разходя в дъжда, но в крайна сметка гръмотевиците ме спряха. Направих 30 минути стълби, но не може се сравняват с удоволствието , което ми доставя ходенето в планината. Следва да отбележа, че ще е хубаво да започна да правя някакъв вариант на тяга, че не ми харесва така  да ме боли кръстът. 

И като стана въпрос за голям корем- срам, не срам - това е положението в момента.  Ако не мине котка път и влезна в ритъм с катеренето, мисля,че до 2-3 седмици ще влезна в по-добра форма,. В случая хубавото е , че не е много трудно да влезна в по-добра форма, понеже  в момента съм в трагична :)

Мнението беше редактирано от I`M на 14.06.21 17:52.

15.07.21
20:42

От последния път когато писах не само, че не свалих натрупаните килограми, но и качих още. Този път не от мързел, а по -скоро по обективни причини , вкл. и липса на време. Не бях ходил в планината до миналия ден. Учудващо направих един шест километров маршрут доста по-леко от очакваното. Надявам се, че идните седмици ще имам повече възможност за ходене в планината. Смятах да започна със свалянето на килограми малко по-напред във времето, но понеже в момента изобщо не се харесвам толкова пълен и реших да взимам мерки още от сега. Стига да имам време да ходя в планината ще сваля килограми относително бързо. Смятам да си водя отново някакви записки, като основно искам да си следя движението в планината и храната до някъде. Тренировки не смятам да записвам и да си водя някакви отчети в тази насока. Единственото , което може би ще правя са лицеви, кофички и набирания по 1-2 пъти седмично. Целта на тренировките ми е поддържане на мукулен тонус. Затова и няма да ги следя като повторения, времена и прочие. Може би ще включа и малко тяга  от време на време, но отново без никакви цели извън поддръжането на мускулен тонус.
Та днес
Сутринта - около 5 километра ходене в планината.
Вечерта - около 4 километра ходене в планината. Вечерта имах време и смятах  да походя повечко, но жегата много бързо ме измори. Сутринта е доста по -добре в това отношение, но пък нямам толкова свободно време.

Храната:
1. Половин хляб с половин щафета луканка, шейк от около литър мляко, два банана и 5 лъжици суроватка.
2. Четири пържени яйца с масло и сирене, две филии хляб, 6 купички крем карамел.
3. Една петкилограмова диня

Снимка на формата в момента. Направена е сутринта на празен корем. След като съм нахранен положението е още по - зле. Не съм не теглил, а  и не искам, но се усещам около 105 килограма в момента.

Мнението беше редактирано от I`M на 15.07.21 20:49.

16.07.21
20:14

Днес не остана време за планината. Мислих след 18 часа  да походя, но като излезнах ми беше много топло и се прибрах влъщи на хлад.

Храната след около 24 часа фаст:

1. половинка кайма на татарски кюфтета, половин хляб с половин буркан лютеница, половин  диня с около 200 грама сирене, литър сладолед с три супени лъжици течен шоколад.

17.07.21
21:57

Сутринта - около 4 километра ходене в планината.
Вечерта - около 5 километра ходене в планината.
Вечерта беше много топло и не поддържах темпото, което исках, но все пак успях да направя един час плътно ходене без да се спирам изобщо. Като цяло съм доста доволен от формата в това отношение. Очакавах да съм позагубил малко тренинг и при това лично тегло да се задъхвам яко. Противно на очакваното се вижа доста добре и не се изморявам колкото първоначално предполагах. Много повече ме мори жегата , отколкото самото физическо натоварване.

Храната :

1. Една тава пица с пилешко филе и сметана.
2. Половин диня с 200 грама сирене.
3. Два големи сладоледа на клечка .

Мислих динята да ми  е последното хранене за деня, но като се излегнах на люлката на терасата и като ме докосна свежия полъх на вечерника така ми се прияде сладолед, че не устоях на изкушението. Честно казано не съм се и опитвал чак толкова.

18.07.21
21:23

Храната днес :около кило и половина мръвки с половин хляб, около 20 бухти с половин бурканче течен шоколад.

19.07.21
21:11

Вечерта - малко под 7 километра планинско за около час и половина. Добро темпо и без да се спирам. Уморих се доста, но донякъде и бедрата ме стягаха, че сутринта направих 20 врътки по 30 стълби с 20 кила на гърба.

Храната:

1. Пилешка пържола, едно кебабче и едно кюфте, шейк от литъ мляко, два банана и четири лъжици протеин.
2. Две мекици с кисело мляко и сол, една с течен шоколад.
3. Ориз с пилешко бутче, диня със сирене.

Имам лека болка от дясно - от към гърдите към рамото. Май се разтегнах при лицевите тип стрелец, но мисля, че  до утре ще мине. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 19.07.21 21:15.

19.07.21
21:12

Дублиран пост.

Мнението беше редактирано от I`M на 19.07.21 21:13.

20.07.21
21:56

По обяд - 5 километра ходене в планината. Излезнах в най-голямата жега, че нямах време по-рано. Поне се сетих да си взема вода, която използвах повече за поливане, отколкото за пиене.
Късно вечерта - три километра ходене в планината. Стъмни се и практически нямаше време за повече, но и при това положение добре се разтъпчих след обилната вечеря.

Храната:

1. Извара с горски плодове, сладолед.
2. Две пилешки бутчета, една мекица с кисело мляко.
3. Две големи пилешки шишчета, две картофени кюфтета, две филии хляб  с масло, две големи парчета торта, чаша бяло вино.
4. Литър сладолед.

Ако не изникне нещо непредвидено планувам от  другата седмица да увелича малко движението

Мнението беше редактирано от I`M на 20.07.21 21:57.

21.07.21
18:59

Преди малко - 5 километра ходене в планината. Днес си мислих да взема малко да се раздвижа на халките, но времето ме притисна и трябваше да избирам между ходенето в планината и тренировка с халките. Естествено избрах планината.

Храната:

1. Литър прясно мляко с два банана и 5 лъжици суроватка.
2. Кисело мляко с горски плодове, извара с малини.
3. Литър прясно мляко.
Жената готви няква риба(май лаврак) , а  аз не съм много по рибата и може би ще изпия още литър прясно мляко и ще приключа с храненето за деня. Днес нещо освен време нямам и апетит.

Мнението беше редактирано от I`M на 21.07.21 19:01.

22.07.21
20:13

Днес - 5 километра ходене в планината.

Храната :

1. Извара с малини, литър прясно мляко с четири лъжици протеин.
2. Диня, баклава  и някакъв много як десерт.
3. Пица, сандвич с лаваш, диня, баклава, сладолед.

Комшийката принципно прави много хубава баклава. Този път обаче е правила и някакъв много интересен сладкиш, който не бях опитвал до момента и  първоначално по вид го взех за кадаиф. Хареса ми много. Трябва да кажа на жената да вземе рецептата.
Иначе днес вкъщи направих малко лицеви. Едвам докарах до три повторения. Може би ще ги докарам до 5-6 шест, ако ги правя редовно. Засега рамото не ме боли, та ще правя от време на време вкъщи.

23.07.21
22:48

Днес имах доста ангажименти  и общо взето не можах да стигна до планината. Иначе цял ден бях в движение. От доста време вече се опитвам да се движа в ежедневието възможно най-много пеша. Когато се наложи да закарам жената на работа примерно, вместо после да се паркирам с колата  и аз - прибирам колата вкъщи и излизам пеша.  Друг пример - ако съм в сграда с асансьор независимо дали трябва да се кача до първия, петия, шестия и т.н. етаж, не използвам асансьора, а се качвам и слизам по стълбите.

Храната днес е омад и се случи доста късно вечерта за моите навици:

1. Четири кебабчета , една пица , сладолед в кутия, сладолед на клечка, прясно мляко, извара с плодове.

Да не казвам всеки ден, но може би 3-4 пъти седмично ям пица. За омръзване не може и дума да става.

След първата седмица режим може би леко съм свалил . Може и да си въобразявам, но ми се струва, че визуално съм малко по -добре от миналата седмица или пък по-малко зле. Зависи от гледната точка.

24.07.21
19:31

По обяд - около 6 километра ходене в планината. Даже малко и потичах. Успях да се раздвижа и на халките. Като цяло днес ден с много ниска физическа активност. Днес смятах да посвърша някои неща, но ми се натрупа доста умора напоследък и реших да пропусна.

Храната :

1. Литър мляко с четири лъжици протеин, извара с плодове.
2. Тава пица, две купички сладолед с шоколад и шоколадови пръчици, малък пъпеш.

Много храна за ден с толкова малка физическа активност, но ми се отвори апетит. Утре ще наваксвам с активността.

25.07.21
20:47

Преди малко - 5 км. ходене в планината.

Храната:

1. Две принцеси с кашкавал, литър прясно мляко с четири лъжжици протеин.
2. Мусака , филия хляб, млечна салата.

Общо взето хапнах, спах, хапнах отново и направих разходката в планината. Не съм ял много като количество , но след второто хранене ми стана много тежко. Може би от млечната салата. След разходката ми поолекна. Откровено до последно не смятах и да ходя в планината. Една умора  ме е налегнала, че чак се напънах волево за да излезна, а принципно нямам търпение да стигна до ходенето в планината.
Иначе от рано сутринта съм на крак, но не свърших и половината от това , което бях запланувал и даже не знам защо се чувствам толкова уморен.
Ако жената приспи децата по навреме ще седнем да гледаме някоя серия от един сериал, който подхванахме по ХБО-то. След това ще седна и да поработя малко, че обещах нещо да е готово за утре сутринта. Скоро не съм бил толкова многословен.

Мнението беше редактирано от I`M на 25.07.21 20:48.

26.07.21
22:07

Храната днес:

1. Мусака, три обикновени вафли,
2. Пържени яйца,  домати , две филии хляб, 6 купички крем карамел.

Отново никакво движение, а и храната беше много за толкова малко активност. Хем знам, че съм с доста наднормено тегло. Хем не полагам достатъчно усилия за свалянето му.  Някакъв мързел ме е налегнал напоследък и не ми харесва.

Мнението беше редактирано от I`M на 26.07.21 22:07.

27.07.21
23:25

Храната:

1. Кюфтета, две филии хляб, царевица.
2. 6 купички крем карамел.
3. Кюфтета, домати, хляб, два шоколадови десерта.

Днес цял ден айляк на хамак . Правих малко лицеви и ги снимах , но в момента ме мързи да ги качвам. Ако утре се сетя ще кача клипа.

28.07.21
20:56

Днес - час ходене в планината.

Щеше ми се тази седмица да възобновя приятелството си с кардиото и значително да затоплим отношенията си. Температурите навън обаче вместо да ги затоплят, направо ги стопиха . Излезнах към 19 часа с идеята, че се е разхладило поне малко. Не познах. Мислих си, че поне като мина 400-450 надморска и ще с и разхлади. Ама и там не познах. Околните камънчета, камънаци , скали и скалички така се бяха нагряли , че като излезнах от горичката и навлезнах в по - скалистата част имах чувството, че влезнах в завод  за изпитване на акумулиращи печки. Та директно се отказах и хванах пътя надолу.

Храната:

1. Кисело мляко с мюсли, извара.
2. Две филии хляб с масло и шунка, един сладолед.
3. Диня, сирене, купа сладолед с течен шоколад.

29.07.21
20:25

Сутринта - 6 километра ходене в планината. Направих и едно относително бързо тичане по една гърбицово образна отсечка от около 400 метра. Хич не обичам да тичам на такива разстояния, но на тази отсечка няма грам сянка и общо взето тичах за да стигна по-бързо до сянката.
Следобед - 5 километра ходене в планината. Не знам как вървях толкова много в тази жега. Чудих си се на акъла как реших да излезна в тези температури навън и докато се чудих направих малко над час ходене. То и въздухът ми миришеш на сауна.  На връщане тази отсечка дето я тичах сутринта едвам я провлачих. Отстрани сигурно съм изглеждал като зомби от нискобюджетен филм.
Между ходенията направих и малко кофички и набирания.

Храната:
1. Кисело мляко с мюсли, две филии с масло и шунка, един сладолед.
2. Две принцеси с кашкавал, литър и половина прясно мляко, сладолед.
3. Нарязах си една диня и чакам да се охлади .

Прегледах си храната напоследък и приемам много протеин за моя си режим. Ще гледам да падна на около 60-70 грама на ден, при които се чувствам най-добре . Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 29.07.21 20:26.

IV

29.07.21
20:40

Как определяш на колко грама протеин как се чувстваш, имайки предвид всяка друга променлива?

29.07.21
21:40

казано от Иван _ на 29.07.21, 20:40:

Как определяш на колко грама протеин как се чувстваш, имайки предвид всяка друга променлива?

Не мога да дам никакви конкренти логични обяснения или да направя обосновка на база някакви научни изследвания.  До колкото си спомням изследванията бяха в насока , че  един човек има нужда от около  08-09 гр. протеин  за килограм телесно тегло на ден  и то май за нетрениращи хора . Тоест за моето тегло е малко приема  на 60-70 гр. протеин на ден и може би дори нездравословно , всъщност и представа си нямам, не съм доктор.
Субективно усещане е.  Като тръгна да свалям килограми  на по-висок прием на въглехидрати и мазнини за сметка на протеина се чувствам по-добре и по-енергичен. Ако увелича протеина на 150-200 грама не е така. Следва да се отбележи и факта, че приема  на по-малко протеин го правя в краткосрочен период от 2-3 месеца. В по-дългосрочен нямам наблюдения, но и да имам те отново  ще са строго субективни.

П.П.  Като се замисля , вместо 60-70 гр. може би ще е по-разумно да се стремя да приемам около 80-90 грама протеин на кг тегло на ден.

Мнението беше редактирано от I`M на 29.07.21 21:45.

30.07.21
21:38

Храната:

1. Кисело мляко с мюсли, две купи сладолед с течен шоколад.
2. Кюфтета в сос от сметана и кашкавал, две кофички сладолед, диня със сирене.

31.07.21
10:13

10-20 гр протеин повече или по-малко едва ли имат някакво значение, при условие че ядеш каквото ти падне и не спортуваш.

31.07.21
11:06

казано от Brown Bomber на 31.07.21, 10:13:

10-20 гр протеин повече или по-малко едва ли имат някакво значение, при условие че ядеш каквото ти падне и не спортуваш.

При условие , че съм в дефицит няма никакво значение 10-20 грама повече или по - малко протеин , въглехидрати или мазнини - от гледна точка на сваляне.  Като усещане обаче по- добре се чувствам на повече въглехидрати за сметка на протеина .

Иначе ходенето на 10-12 километра в планината почти ежедневно и то с високо темпо,  по маршрути  с не малка денивелация и то със стремеж за минимални почивки и  по- бързо ходене всеки път - за мен си е чисто спортуване .  Просто  вече не вдигам тежести във фитнес както е общо приетото във форума. Определено обаче спортувам .

По отношение на храната - ям квото ми е кеф , а не  квото ми падне . Даже съм много капризен. Още повече, че аз почти изцяло се храня само с домашно приготвена храна .  И въпреки това се ограничавам. Имам ли време да ходя повечко не се и налага да се ограничавам толкова , защото енергоразхода ми позволява да ям квото ми е кеф .

31.07.21
11:32

Олимпийският комитет нека го включи 2024 и без това тотално са откачили.
Домашният течен шоколад, ако не е хрупкав не го хвали ?

31.07.21
11:37

казано от Brown Bomber на 31.07.21, 11:32:

Олимпийският комитет нека го включи 2024 и без това тотално са откачили.
Домашният течен шоколад, ако не е хрупкав не го хвали ?

Като го смесиш със сладолед става хрупкав :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1