17.05.21
11:46
казано от Splash на 17.05.21, 11:08:
казано от Николай Филипов на 17.05.21, 10:47:
...Уикенда дегустирахме сватбени менюта...
Предполагам, ястията на снимките ... от чисто любопитство, как беше месото?
Аз не съм претенциозен по принцип, но смея да кажа, че доста добре бяха всички неща. Пилешкото, въпреки че беше филе, беше доста сочно, а едното е готвено и “су вид”, та беше доста добре. Свинското е от рулована плешка с подправки, която е печена 6 часа на слаб огън и беше супер вкусна. На приятелката не й харесаха много подправките, че й се сториха малко по-силни, но на мен ми хареса много.
21.05.21
17:16
Супер дефицитно ми е времето последните дни, та не вписвах няколко дни и сега нямам време да пиша подробно. В понеделник ще опиша на седмична база как е било.
17.05.2021- тренировка дърпащи. Храна, сън, движение, всичко ок;
18.05 и 19.05- Освен че имах супер много работа, се наложи да пътувам до София и обратно (поне си заслужаваше), та и в двата дни почти без движение, без тренировки, с доста въглехидрати, а единия ден ударих и над 3000ккал, така че го пишем зареждащ ?;
20.05- прибрах се в Бургас, нормализира се веднага храната, вечерта тренировка „бутащи“, като се получи добре. Личеше си, че 2 дни бях почивал и бях ял повечко.
-клек- 1х16х30, 1х8х70, 4х5х110;
-зерчер клек- 4х7х70;
-лежанка- 1х12х20, 1х60, 5х5х90;
-кофички- 8,8,6,6,6хСТ; (ще добавям 10ка другия път)
-флайс с дъмбели- 4х8х20;
-раменна с дъмбели от седеж- 8,8,7,7х18кг (вдигнах ги и е ОК)
-2 упражнения трицепс;
-2 упражнения корем;
-15 минути пътека с наклон;
25.05.21
14:57
21.05.2021- една уж бърза тренировка на лостове с по 4-5 серии кофички, набиране, лицеви и 5-6 серии корем.
22.05.2021- почивен от тренировките;
23.05.2021- тренировка Дърпащи в залата- почти 90 минути със среден пулс 116удара/мин:
-загрявка стави и малко скачане на въже да загрея и вдигна пулса;
-тяга- 1х12х60кг, 1х5х100кг, 4х5х120кг;
-набирания с различен хват СТ+10кг- 6,6,5,4,4повт. 10кг, ама си оказват влияние;
-гребане с щанга- 4х8х75кг;
-вертик. Скрипец- 4х8х65кг;
-пек бек- 4х10х35кг;
-2 упражнения по 3-4 серии бицеп;
-2 упражнения корем;
-15-20мин велоаргометър;
24.05.2021- 5км подтичкване навън за време 29:45 и среден пулс 159удара/мин
На седмична база- 10800крачки/дневно, 7 часа и 20мин сън, 2300ккал/дневно- 144гр протеин, 118гр мазнини и 159гр въглехидрати. Заради ходенето в София са така калориите, ама аз съм си виновен.
Килограмите вчера бяха 96,9, коетовсе пак е по-малко от предната семдица. Направихме и откриване на сезона по плажа
Мнението беше редактирано от Николай Филипов на 25.05.21 14:58.
26.05.21
17:21
25.05.2021- 7 часа и 20мин сън, 9хил крачки. Почти цял ден на бюро, че ми се събра доста бюрократична работа. Вечерта тренировката беше добре.
Храна- 2230ккал- П=161гр, М=112гр, В=144гр;
-закуска- 40гр протеин, 20гр чиа, 10гр ленено семе;
-обяд- пилешко бутче и 400гр печен ориз;
-вечеря- омлет от 200гр телешка кайма, 4 чйца и 60гр кашкавал. 100гр череши, 15гр Милка;
Тренировка „бутащи“- 75мин със среден пулс 116удара/мин:
-клек- 1х12х20, 1х8х60, 1х5х100, 3х5х115;
-статични напади с редуващи се крака и 2дъмбела*20кг- 4 серии по 8повторения на крак;
-лежанка- 1х10х60, 1х5х90, 3х5х100;
-кофички- 5,5,5,4,4х(СТ+10);
-избутване на дъмбели от обратен наклон- 4 х 10повт х 18кг;
-раменна преса с дъмбели от седеж- 4х8х18кг;
-6 серии трицепс;
-5-6 серии корем
18.06.21
13:19
Здравейте, група!
От доста време не бях писал, но няма почти нищо интересно в тренировките, а и времето ми е много дефицитно. Тренирам когато мога, което гледам да е поне 3 пъти седмично. Действам си бутащи-дърпащи, като още не съм напънал да качвам килограмите. Права по 4-5 серии х5 повторения, като в момента тягата е със 130, клека 115, лежанка 95… Имах лек дискомфорт в предмишницата за 2-3 дни, но май отшумя. Беше някаква слаба тъпа болка, но го мазах с диклак няколко пъти и уж се оправи.
Килограмите в деня след сватбата бяха 95,1 което ми беше и таргета. За един месец, след Великден, свалих 5,5кг и сега мисля да позадържа на 95 известно време с идеята по възможност да чиста, но да не свалям килограмите. Т.е. надявам се да свалям още малко, понеже на 90кг се чувствам най-добре, но реално не мисля, че ще се получи в следващите 2 месеца, но поне ще гледам да тренирам за да растат по малко мускулите и да чиста по малко от корема.
В личен план- сватбата беше чудесна. Всичко протече точно както бяхме планували. Господ беше с нас и времето беше хубаво, което беше много важно за изнесения ритуал и подписването. Почти всеки от предните 3 дни, а да не говорим за следващите вече 5-6 беше с лошо време. Всички гости останаха супер доволни. Следващата седмица ще идем за 4-5 дни до Златните, че в чужбина не ни се ходи, предвид и че жената вече влезе в 5-я месец. И с бебето всичко е наред, като вчера даже ме пуснаха на прегледа и го видях.
Няколко дни след сватбата, шефа ми съобщи, че планува да ме връща в София, че почваме там доста обекти, та отпадна ангажимента със сватбатa, но изникват нови ангажименти с местене от Бургас и търсене на ново жилище, ще започнат и с бебето някакви задачи, та не се очертава да се подобри ситуацията със свободното време…
Много щастие и любов ви пожелавам и непоискан брачен съвет от някой със стаж: правете си отстъпки - на това се гради всяка успешна връзка.
А снимката ви даже я видях постната от един колега и я лайкнах, а ето че си бил ти на нея :)
Честито!!! ? Дълги години семейно щастие и любов ви желая! Да се разбирате, уважавате и винаги да гледате в една посока! Прекрасни сте, а първата снимка е уникална! ?
10.01.22
15:25
Здравейте, група и за много години! Да сте живи и здрави всички и да постигате целите си с лекота. Отдавна не бях писал, главно понеже нямам с какво да се похваля в тренировките, а даже е и точно обратното. Общо-взето 6 месеца почти пълно затишие откъм активности ( с изключение на мачлета веднъж седмично и 3-4 дни ски), поради различни причини, вследствие на което вече съм 104-105кг чичайка с шкембе… Не че преди съм бил нещо много по-различно, но пак мязах на нещо. Та крайно време е да се взема в ръце, да започна да ограничавам храната и като колчиество, а и да я подобря като качество. Факта, че днес отваря фитнес Флайс на 20 метра от моя блок го приемам като знак от съдбата, та ще подновя тренировките, доколкото имам възможност.
Малко очерк на нещата в личен план от последните месеци:
- както се похвалих, през юни правихме сватба с моята съпруга;
- В началото на Юли ми сервираха, че трябва да се връщам в София възможно по-скоро, та много набързо купих един апартамент в Младост, та се занимавах доста с това и ремонтите в апартамента, които ги бързахме заради задаващото се бебе. Та Юли, Август и Септември бяхме мнооооого заети с местенето, новия обект в София, ремонтите и тн;
- Началото на септември, не ми стигаха другите неща, ами минах и Ковид-а. Бих казал доста леко с 2-3 дни главоболие и хрема, отпадналост и цялостно неразположение. Нямах даже температури и кашлици, ноо все пак 2 седмици в бокса.
- края на септември взех да наваксвам загубеното време с апартамента, вследствие на което доста се преуморих (понеже си ходех и на работа) и прещипах нерв в кръста…. Направо ми се еба мамата и 2 пъти ме приемаха в спешното. Не се кротнах, понеже нямаше на кой да разчитам да ми помага с ремонта, та взе да ми изтръпва и крака, не можех да се навеждам и тн. Стигнахме до инжекции със стероидни противовъзпалителни… зле бяха нещата, но отминаха. Като най-ефикасно лекарство си се доказа почивката;
- на 20 Октомври беше най-щастливия ден в живота ми. Роди се сина ни Кристиян, като всичко мина нормално и оттогава, ежедневието ми е работа и грижи за малкото джудженце;
- Ноември и Декември- някакви малки довършителни по апартамента, привикване с престолонаследника, празници и т.н…
Та… бая ми е ангажирано и натоварено, но искам-нискам, трябва да се взема в ръце и да намирам време за някакви тренировки. Плана ми, като за начало, е да стартирам с 2-3 трениворки седмично в залата, да започна по 1 бягане да права в седмицата или футбол, както и ми идва на ум, че живея в 16 етажен блок, та преспокойно мога да започна да правя кардио на стълбите- 7-8 пъти като се кача отгоре до долу и съм готов ? след около месец, като понавлезна във форма, ще структурирам малко по-добре и ще направя някаквва програма. В храненето, засега ще намаля огранича излишните въглехидрати (десерти, тестени, алкохол… ), ще наблягам повече на белтъчините, а след около месец може да започна и пак да броя калориите. Цел до края на Януари- да свети отново двуцифрено число на кантара :D
Мнението беше редактирано от Николай Филипов на 10.01.22 15:29.
11.01.22
15:51
Здравейте, група. Вчера, точно 10 минути след твърдението ми, че вечерта възобновявам фитнеса, се разпльоках като жаба на един фундамент на обекта и доста натъртих дясното бедро и лявата китка. Не е нещо фатално, но определено не беше редно да тренирам вчера, както и още 1-2 дни май няма да мога.
Въпреки натъртването на бедрото, сложих Кристиян (около 6кг) в раницата и направихме 5 пълни качвания и слизания от първи до 16 етаж с лежерно темпо. Малкия заспа още в самото начало и май му хареса, така че явно ще повторим пак. В крайна сметка 5 качвания до 16 етаж, което е общо около 1200 стъпала и 200 метра денивелация за точно 35 мин. Нямаше как да бързам повече, заради малкия, но хвърлих немалко пот...
22.01.22
12:46
Здравейте, група!
Потръгнаха нещата с активностите и движението. Пооправи се китката, въпреки че, при определени движения още усещам лека болка, но при килограмите с който тренирам сега не би трябвало да е проблем. 2 пъти катерих по 120-130 етажа в блока с малкия Крисчи и 2 пъти по 5-6км на футбола. Направих и 3 тренировки в залата, като килограмите засега няма дa ги коментирам, че ме е срам ? Общо-взето във всяка тренировка включвам по 1-2 упражнения за всяка група, за да понабера малко инерция и поне още 2-3 седмици ще е така, докато се раздвижа. Сила няма, въздух почти няма, подвижност няма… а бе не са добре нещата, ама ще се оправят! След всяка тренировка имам МТ, което май се подразбира. Няколко дни ходих като робокоп, а предмишниците бяха най-зле. Иначе новата зала на Флайса не успя да ме грабне. Не е лоша и е чисто нова и ми е на точно 30 секунди ходене от нас, но някак за момента не се чувствам много комфортно. Ще свикна, понеже нямам друг избор. Имат вмомента 20% намаление на всички карти, та 3 месечната излиза по 40лв/месец, което е супер. Ако все още има намаление, като ми изтече месечната, ще взема напрво за 3 месеца.
Храната я поограничих. Изрязах доста от излишните неща, но има още какво да се желае. Килограмите е рано да се коментират. Хората отслабват по 3-4кг за 10 дни само в рекламите и инстаграм ? Все пак това са 25 хил калории дефицит, което няма как да стане.
Нещо много интересно си отбелязвам, което никога не ми се беше случвало. Ако някой има предположение или решение, моля да сподели. Още след първото ми катерене по стълбите, усетих че потта ми мирише супер странно. По принцип, колкото и да се потя, никога не съм имал какъвто и да било проблем с миризмите. Мислех, че ще е временно, но явлението продължава и до днес. При всяка активност, усещам доста странна миризма главно от подмишниците, която е трудно да опиша. Пръскам се с дезодоранти, мажа се с ролони, ама особенна полза няма. Аз супер много я усещам и чак ми става неприятно, понеже винаги съм държал на хигиената в залата и чак ми е притеснено дали не им мириша и на другите трениращи…
Живи и здрави и ще пусна пак малко инфо кк се движа към края на месеца!
Миризмата може да е от много неща - бактериална/гъбична инфекция (малко вероятно), хормони, обезводняване.
Пробвай да пиеш повече вода известно време и виж как ще ти се отрази.
25.01.22
18:15
Дори и при консумиране на подправки може да се появи такава неприятна миризма на потта.