Понеделник- гърди, вторник- рамо

Прескочи до:

13.07.21
11:41

Дидо, кой е този в България дето си е купил апартамент, където и да е с минимална заплата, която сега е 600 или нещо подобно ?
Бащината ми къща е строена 48ма година и земята още е общинска. Въпреки това на нея е построен и първия ми салон, два гаража и тн. Така и никой не я купи тази земя. Никой не ни е търсил за наем :)

Мнението беше редактирано от Nev на 13.07.21 11:42.

13.07.21
11:44

казано от Svetoslav на 13.07.21, 11:41:

Можеш, но много по-голяма част от доходите ти отиват за покриване на кредита, докато в западна Европа и с минимален доход можеш да си позволиш жилище. На това искаше да наблегне Нев.

Жилище или къща, има разлика. Най-добрата приятелка на жена ми, брат й години наред живееха в една стая.............една стая човече, за която плащаха не знам колко стотин паунда. А човека с още няколко души са със собствен бизнес-автомивки. После са се поразширили, но малко. Но сигурно има и по-евтино, няма как да няма. Ти знаеш много по-добре от мен.
Аз не споря, че Англия е икономически много повече от нас. Но много неща не са никак розови и както си ги представят в БГ. Имам и братовчед, който живее в Лондон-кара такси и отделно имат фирма за почистване-собствена. Едва покриват разходите. Сигурно някъде на заплата да си е по ок, сравнено със собствен малък бизнес, ако си чужденец.

Мнението беше редактирано от D_M на 13.07.21 11:46.

13.07.21
11:45

казано от Dydo на 13.07.21, 11:38:

Не подвеждам нищо, написах го, че си собственик.
Но Нев така го каза, че все едно си извадил кеша и си платил. Та затова казвам, че и в БГ можеш да си го позволиш.

......ааа, поправил се е, т.е. със заплатата от фабриката имаш възможност да изплащаш ипотеката само на къщата, т.е. сградата :-)))))))

Не, ти така искаше да го разбереш ? Всеки знае, че тук кеш плащат само милионерите. Нормалните хора купуват къщи с ипотека. Между другото едните ми познати и двамата са във фабрика за месо и за 10 години си изплатиха къщата в която в момента струва над 200 000 паунда. Те са в купили за 120 000

13.07.21
11:49

казано от Dydo на 13.07.21, 11:44:

казано от Svetoslav на 13.07.21, 11:41:

Можеш, но много по-голяма част от доходите ти отиват за покриване на кредита, докато в западна Европа и с минимален доход можеш да си позволиш жилище. На това искаше да наблегне Нев.

Жилище или къща, има разлика. Най-добрата приятелка на жена ми, брат й години наред живееха в една стая.............една стая човече, за която плащаха не знам колко стотин паунда. А човека с още няколко души са със собствен бизнес-автомивки. После са се поразширили, но малко. Но сигурно има и по-евтино, няма как да няма. Ти знаеш много по-добре от мен.

Защото всички искат да са в Лондон. Там къщите започват от милион ? Аз още като пристигнах, всичките ми колеги бяха шок, че не съм в Лондон. Аз плащах 800 наем за къща в центъра на града с градина и всички екстри, на 2 минути от салона ми, а те в Лондон, 800 за мизерна стая. Вземахме почти едно и също на час. Те имаха малко по- висок бакшиш, но живееха като кучета, пътуваха по един час минимум всеки ден и тн.

Мнението беше редактирано от Nev на 13.07.21 11:51.

13.07.21
11:53

Обърнахме темата много + вече сме я дъвкали. Всеки да си живее, където му харесва.

13.07.21
11:56

казано от Dydo на 13.07.21, 11:44:

Аз не споря, че Англия е икономически много повече от нас. Но много неща не са никак розови и както си ги представят в БГ. Имам и братовчед, който живее в Лондон-кара такси и отделно имат фирма за почистване-собствена. Едва покриват разходите. Сигурно някъде на заплата да си е по ок, сравнено със собствен малък бизнес, ако си чужденец.

На квадратен метър да си купиш апартамент в Западна Европа е по-скъпо отколкото къща. В Англия цените на имотите са изключително високи, особено пък в Лондон. За мен специално Англия не е добро място за живеене. Има и по-добри. Социалната им система също не е добра. Но всеки си намира начин да се оправя.

За мен ако искаш да си добре в Западна Европа трябва доста добре да си се подготвил като образование, да не те мързи да работиш и да не се притесняваш да започнеш от начало. След това нещата ти се нареждат.
И в България човек може да успее, но е по-трудно основно заради огромната корупция, която се шири и поради факта, че повечето работодатели не са готови да оценят служителите си според възможностите им.

13.07.21
12:05

Аз живея в София и задавам въпроса, по-лесно ли ще изплащам/купя жилище от същата квадратура с една средна заплата в Англия, в нормален /не краен, предградие и т.н./ квартал в Лондон, Манчестър, Бирмингам, Ливърпул, Нюкасъл.....примерно. Не да си живял в някой голям град в БГ, отишъл си в някакво супер малко или средно малко градче в Англия или дори село и да казваш, ама тук е по-лесно да се  купи имот.

ПС, задавам го като въпрос, не споря, че не е така. Просто не ми се вярва, та затова питам.

Мнението беше редактирано от D_M на 13.07.21 12:13.

13.07.21
12:23

казано от Dydo на 13.07.21, 12:05:

Аз живея в София и задавам въпроса, по-лесно ли ще изплащам/купя жилище от същата квадратура с една средна заплата в Англия, в нормален /не краен, предградие и т.н./ квартал в Лондон, Манчестър, Бирмингам, Ливърпул, Нюкасъл.....примерно. Не да си живял в някой голям град в БГ, отишъл си в някакво супер малко или средно малко градче в Англия или дори село и да казваш, ама тук е по-лесно да се  купи имот.

Ако превключим съпоставките от минимална, на средна работна заплата, става сериозно вече ?
Отиваш много в страни. Не може да съпоставяш градове в България и Англия. Все пак ще ти дам един много прост пример, който давам от както съм в Англия и все още е актуален, въпреки, че паунда падна.
Представи си, че работиш на минимална заплата и детето ти поиска PS4. В България с голям зор можеш да купиш един с тази заплата. Какво ще ядете после не е ясно. В Англия примерно можеш да купиш 5 PS4 с една минимална заплата. За да не стават спекулации дори ще ти го разбия. Нормалната работна седмица тук е 40 часа, а минимума сега е 8.72 на час ако не греша. Това прави 350 на седмица или около 1600 паунда на месец. Всъщност ако не бъркам излиза, че можеш да купиш 6 конзоли ?
Обръщам ти го в други сметки. Ако аз и жена ми работим във фабрика ще вземане 3200+ 140 детски. 3340 без никакъв овъртайм. Ако си пишеш две съботи в месеца, ти ги плащат х1,5 някъде дори по 2. С две думи ако се натискаш, дори и във фабрика можеш да си докараш 4000 семеен доход.
Аз живея в малък град, вноската ми по ипотека е 900. Една чисто нова кола среден клас, ти е 250-300 на месец. Храната знаеш, че е като в България. Тези сметки ти ги правя с минимална заплата. Ако минем на средна наистина става сериозно :)

13.07.21
12:23

Ако превключим съпоставките от минимална, на средна работна заплата, става сериозно вече ?
Отиваш много в страни. Не може да съпоставяш градове в България и Англия. Все пак ще ти дам един много прост пример, който давам от както съм в Англия и все още е актуален, въпреки, че паунда падна.
Представи си, че работиш на минимална заплата и детето ти поиска PS4. В България с голям зор можеш да купиш един с тази заплата. Какво ще ядете после не е ясно. В Англия примерно можеш да купиш 5 PS4 с една минимална заплата. За да не стават спекулации дори ще ти го разбия. Нормалната работна седмица тук е 40 часа, а минимума сега е 8.72 на час ако не греша. Това прави 350 на седмица или около 1600 паунда на месец. Всъщност ако не бъркам излиза, че можеш да купиш 6 конзоли ?
Обръщам ти го в други сметки. Ако аз и жена ми работим във фабрика ще вземане 3200+ 140 детски. 3340 без никакъв овъртайм. Ако си пишеш две съботи в месеца, ти ги плащат х1,5 някъде дори по 2. С две думи ако се натискаш, дори и във фабрика можеш да си докараш 4000 семеен доход.
Аз живея в малък град, вноската ми по ипотека е 900. Една чисто нова кола среден клас, ти е 250-300 на месец. Храната знаеш, че е като в България. Тези сметки ти ги правя с минимална заплата. Ако минем на средна, наистина става сериозно ?

Мнението беше редактирано от Nev на 13.07.21 12:56.

13.07.21
12:30

ПС, задавам го като въпрос, не споря, че не е така. Просто не ми се вярва, та затова питам.

Дидо, за Англия не искам да говоря, още по-малко за Лондон. Там цените са космически.

Ще ти кажа за Белгия. След като убеждавах брат ми да дойде и да пробва как е, той най-накрая се реши. Дойде, намериха си работа и той и жена му. На втората година си купиха къща. С ипотека. Имат три деца и докато имат работа няма да имат проблем с изплащането. Но това важи и за БГ. Да са живи и здрави планират да си купят къща и в БГ до края на тази година. Това за няколко години. Предполагам дава добра база за сравнение.

13.07.21
12:33

казано от Любомир на 13.07.21, 10:35:

Нито българите в чужбина, нито двойното гражданство са ни проблема, в чужбина са основно два вида българи- тези, на които в България им е тясно и тези, които тук ще работят за пари около минималната заплата.

Българските турци с двойно гражданство не са ли трети вид?

13.07.21
12:52

казано от Brown Bomber на 13.07.21, 12:33:

Нито българите в чужбина, нито двойното гражданство са ни проблема, в чужбина са основно два вида българи- тези, на които в България им е тясно и тези, които тук ще работят за пари около минималната заплата.

Те са потенциален проблем, а реално са 1% от гласувалите/не включвам изборните екскурзии, но не вярвам да са с чак такава тежест/. Най-вероятно с времето този процент ще спада още, докато стане съвсем незначителен. Но ако говорим за етнически проблеми вътрешните са много по-големи и вероятно вече са практически нерешими.

13.07.21
12:52

Тях по-добре да не ги коментираме. Те са по-особен случай. Една от големите грешки на държавата. Да си прогониш около милион работливо население вместо да намериш цивилизован начин да промениш това, което искаш. И им изкупиха собствеността за “жълти стотинки”.

Ходил съм в Турция доста пъти и съм срещал много български турци. Един не е казал лоша дума за държавата и всички са били много дружелюбни. Махали са ми да спра, когато съм бил с кола с БГ регистрация, само за да си поприказват с някой от БГ. Към тия хора имаме “дълг”. Така че не е проблем да гласуват. Техните деца и внуци така или иначе след време почти няма да гласуват.

13.07.21
13:04

Много хора дори и не се замислят, камо ли да приемат факта, че БГ е многонационална държава. Ок, етническите българи /формирани и те от.........:-)/ са мнозинство, но останалите етноси не са някакво мижаво малцинство. Хората масово ги приемат, все едно са там някакви встрани, не са част от държавата.
Преди години жената бачкаше в Министерство на земеделието, та имаше, а и още си ги има доста приятелки-етнически туркини. Т.е. точно тези са си хора баш като нас, ако някой си мисли нещо друго. Не някакви цигани мюсюлмани, дето турчеят. Та много пъти сме си говорили по такива “по-затворени” теми и една от мацките веднъж ми казва: абе хора, май масово не се осъзнава, че все пак България е нашата родина.

Мнението беше редактирано от D_M на 13.07.21 13:06.

13.07.21
13:09

казано от Svetoslav на 13.07.21, 12:52:

Тях по-добре да не ги коментираме. Те са по-особен случай. Една от големите грешки на държавата. Да си прогониш около милион работливо население вместо да намериш цивилизован начин да промениш това, което искаш. И им изкупиха собствеността за “жълти стотинки”.

Ходил съм в Турция доста пъти и съм срещал много български турци. Един не е казал лоша дума за държавата и всички са били много дружелюбни. Махали са ми да спра, когато съм бил с кола с БГ регистрация, само за да си поприказват с някой от БГ. Към тия хора имаме “дълг”. Така че не е проблем да гласуват. Техните деца и внуци така или иначе след време почти няма да гласуват.

Българските турци могат да се сърдят на Турция и на онези дето ги подлъгаха не на България.

13.07.21
13:23

казано от nervak на 13.07.21, 09:59:

И аз искам това и не искам онова...ту на лява ту надясно.

Чакай да видя дали правилно съм те разбрал, че нещо не мога да го асимилирам. Ти оспорваш не само правото ми да гласувам в държавата, чиито гражданин съм, но и това да избирам къде да живея и работя и в частност да се върна в България, когато и ако реша?

13.07.21
15:32

И кво като праща пари ??!
Не живее в страната и не искам да ми определя и бърка отвън,как аз да живея тук.
Като се върне тук,моля нека гласува.

Мнението беше редактирано от nervak на 13.07.21 15:33.

13.07.21
15:41

казано от nervak на 13.07.21, 15:32:

Не живее в страната и не искам да ми определя и бърка отвън,как аз да живея тук.

Не мисля, че някой ти определя как да живееш освен ти самия.
А иначе, който плаща има и известно право да поръчва част от музиката. Така казва народната мъдрост.
А за статистиката, гласовете на българите в чужбина определят едва няколко места в парламента и за съжаление нямат особена тежест. Казвам за съжаление, тъй като често “отвън” някой може да види по-добре доста неща отколкото бидейки “отвътре” поради различната перспектива и възможност за сравнение, която липсва вътре.

13.07.21
16:25

казано от nervak на 13.07.21, 15:32:

Значи искаш да ми харчиш парите, както хората, които си изпратил да управляват, намерят за добре, обаче не искаш гласа ми? Хе-хе.
Ми добре, прави партия, свиквай Велико Народно Събрания, променяй конституцията, отнеми ми правото на глас. Да видим как ще стане.
Алтернативата ти е да гласуваш за утайки като Костя Копейкин или Волен...

А по-сериозно платил съм повече данъци в България, отколкото 95% от живеещите там ще платят през целия си живот и имам пълното право да определям как ще се харчат парите ми и как ще изглежда управлението на страната. Правото ми не намалява заради това къде живея, нито какви намерения имам. Моят глас струва точно колкото твоя или колкото на всеки друг български гражданин.
И за твое сведение върху това как ще живееш имат много по-голямо влияние гласовете на онези почти 60% апатични ленивци, които не сметнаха за нужно изобщо да упражнят избирателните си права.

13.07.21
19:30

Съгласен съм с Боби, само не разбрах частта, в която Нервака му харчи парите ??.

13.07.21
19:35

казано от Boby_ на 13.07.21, 16:25:

И за твое сведение върху това как ще живееш имат много по-голямо влияние гласовете на онези почти 60% апатични ленивци, които не сметнаха за нужно изобщо да упражнят избирателните си права.

Да не се припознаваш в никоя партия дори когато търсиш “най-малкото зло”, е достатъчна причина да не гласуваш.

13.07.21
22:11

Значи искаш да ми харчиш парите, както хората, които си изпратил да управляват, намерят за добре, обаче не искаш гласа ми? .

Нито парите ти искам,нито гласа ти.

.
Алтернативата ти е да гласуваш за утайки като Костя Копейкин или Волен...
.

Добре,че си ти да ми кажеш какви са ми алтернативите.

А по-сериозно платил съм повече данъци в България, отколкото 95% от живеещите там ще платят през целия си живот

Не думай,викам за 26г да не си платил кой знае колко повече от мен примерно....бах тва самочуствие.

Правото ми не намалява заради това къде живея, нито какви намерения имам. Моят глас струва точно колкото твоя или колкото на всеки друг български гражданин.

Това е твоето мнение...а моето е,че не бива да гласувате,щот изобщо не сте наясно какво става тук-може да си философствате колкото искате.

Пак осветление...иначе ,как да се досетим?!

13.07.21
22:43

Да се спори за политика е безсмислено, по-добре за коронавирус.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 13.07.21 22:44.

13.07.21
23:10

казано от Brown Bomber на 13.07.21, 22:43:

Да се спори за политика е безсмислено, по-добре за коронавирус.

То същото....

14.07.21
20:39

Днес:
Обръщане от вис- 4*6*70, военна- до 5*1*90, набирания- до 3*3*/+40 кг/, полулег- до 1*110, 3*2*100, гребане на машина- 5*5, теглото 101 кг.

19.07.21
14:35

От 4 дни съм в Приморско, храня се символично, пия умерено и разпъвам ластика колкото да отчета някаква дейност. Може да кача някоя снимка, може и да не кача, щото съм си същия ?? малкият се радва истински на морето, което пък радва и нас, направи 4 онзи ден.

22.07.21
20:20

Днес:
Клек с пауза- 6*2*120, военна- до 5*1*90, набирания- 3*10*/+20 кг/, лег- до 1*140, 2*130, пендлей гребане- 1, 2, 3, 4*100, кофички- 16*/+35 кг/, 17*/+35 кг/, теглото 101.1 кг. Почти цялата тренировка с главоболие, а накрая и с гадене, но стъкмих нещо..

23.07.21
22:23

Днес:
Изхвърляне + тръстър- по 10*1*45 кг на ръка. Малко трудно вработих, че бях схванат и одървен от вчерашната тренировка, а и не бях пипал дъмбела от много време, после нямаше проблем, можех да докарам и по-голям обем, но реших да не преигравам.

24.07.21
18:36

Днес:
Военна- до 1*92.5- с лек аванс, но съм решил понякога да не стигам до абсолютен отказ ??, лег- до 1*145, 4*2*130, набирания/+20 кг/- 11, 10, 9, кофички/+35 кг/- 18, 17, трапец на машина- 3*10, теглото 100.4 кг.

27.07.21
20:26

Днес:
Военна- до 7*80 кг, лег- до 5*125 кг, набирания- 12*/+20 кг/, кофички- 20*/+35 кг/, пендлей гребане- до 1*130 кг, теглото 101.6 кг. Като не се изцеждам още на военната цялата тренировка минава доста по-добре, остава малко сила и за другите упражнения.. иначе след няколко дни по-сериозни разтягания кръста е доста добре, та се осмелих да пробвам по-тежко пендлей гребане, то на 130 се превърна само в гребане, но и на това съм доволен.

29.07.21
20:05

Днес:
Военна- 3*5*60 кг, лег- до 2*5*95 кг, набирания- 5*/+40 кг/, кофички- 6*/+60 кг/, гребане на машина- 3*5, трапец на машина- 3*10, теглото 100.5 кг. Мега тъпата схема измислих, за 15 минути бях готов ??

31.07.21
20:50

Днес:
Военна- до 3*82.5, 8*62.5, лег- до 3*127.5, 8*95, набирания- до 2*10*/+20 кг/, кофички- 2*15*/+35 кг/, гребане на машина- 5*5, теглото 100.4 кг. След цял ден на басейна и на няколкостотин ккал тежеше повече от обикновено, но го избутах, при това с доста добра плътност.

03.08.21
20:12

Днес:
Военна- до 5*82.5, лег- до 5*127.5, гребане на машина- 3*5, теглото 100.8 кг. С леко главоболие и първо хранене за денят непосредствено преди тренировката спрях на абсолютния минимум, иначе и на военната, и на лега имах по 1 повторение в резерв..

Мнението беше редактирано от Любомир на 03.08.21 20:14.

05.08.21
20:14

Днес:
Военна- до 2*5*62.5, лег- до 2*5*95, набирания- до 14*/+20 кг/, кофички- 21*/+35 кг/, трапец на машина- 2*15, силово гребане с дъмбел- по 5*70 кг на ръка, теглото 100.3 кг, при набиранията и кофичките накрая имаше половинки. И от тази смехория всичко по мен тече и докато пиша това правя локвички по улиците..

Мнението беше редактирано от Любомир на 05.08.21 20:15.

07.08.21
20:37

Днес:
Военна- до 3*85, 8*65, лег- до 3*130, 8*97.5, набирания- до 5*/+40 кг/- последната беше половинка, кофички- 4*/+65 кг/, гребане на машина- 3*5, теглото 100.7 кг.

10.08.21
20:39

Днес:
Военна- до 5*85, лег- до 5*130, набирания- 14*/+20 кг/, кофички- 22*/+35 кг/, гребане на машина- 3*5, теглото 100.5 кг. Тук вече военната и лега са без запас, на набиранията и кофичките накрая имаше половинки. Следващите няколко дни пак съм на море и дано някак задържа формата, защото на третата тренировка след това трябва да си бия рекордните тежести за 5 повторения на военна и лег..

13.08.21
16:48

Малко снимки от все по-овалната форма. Не, че не мога да изглеждам и по-прилично, но между това да съм дебел или да се мъча с още по-женски тежести, избирам това да съм дебел ??

17.08.21
20:45

Днес:
Военна- до 2*5*65, лег- до 2*5*97.5, набирания- до 2*4*/+40 кг/, кофички- 2*5*/+65 кг/, трапец на машина- 2*15, гръб на скрипец- 2*5, гребане на машина- 2*10, теглото 100.5 кг.

18.08.21
18:47

Добре си е формата, далеч е от овална. :)

18.08.21
21:04

Е, аз свалих все пак 2-3 кг в последният месец и отделно за първи път съм над 100 кг без талията да изглежда съвсем безнадеждно и гротескно. От друга страна пък съм на поне 20% мазнини и за да се впиша в наложените представи за плажна естетика трябва да сваля още 10-15 кг :D :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1