Too Little, Too Late

Прескочи до:

06.07.21
17:21

06.07.2021 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  1. Мъртва тяга  (през 10 секунди) - 12х2х130 кг.
  2. Раменна преса с прав лост в подхват (през 10 секунди) - 12 или 13х2х55 кг.
  3. Гребане с трап-бар от земя (през 10 секунди) - 12х2x116 кг.
  4. Кофички на успоредка с доп. тежест (през 10 секунди) - 12х2х15 кг.

Допълнителни упражнения:
  5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу с допълнителна тежест - 7х15, 5х15 кг.

Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.

Обобщение за тренировката:
Чисто време за интервалите - 15:31 мин.
Общо време за тренировката - 18:15 мин.

Положително:
- Козметични разлики с предния път.
Отрицателно:
- Нищо за отбелязване.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден).
2. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Стават много неща и се чудех какво да споделя за днес, ама някои не са за тук, други са безинтересни, а трети ще са само оплакване, така че май ще пропусна.

07.07.21
18:22

07.07.2021 г.

Без тренировка

Добавки:
2. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Днес цял следобед отиде по разни лични ангажименти. Първо ходих на лекар за нещо, което се оказа фалшива тревога (по-добре така, отколкото да не отида и да се окаже обратното), а след това - за втората доза ваксина.
Сега хипохондрикът в мен крещи, че ей сега ще се тръшна с треска и висока температура, а термометърът твърди, че още е рано. :)

08.07.21
15:19

08.07.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1. Преден клек (през 10 секунди) - 12х2х100 кг
  2. Избутване на прав лост от лег с раменен хват (през 10 секунди) - 12х2х100 кг
  3. Набирания с тесен надхват с доп. тежест (през 10 секунди) - 12х2х5 кг
  4. Борческо въртене с дъмбели (през 10 секунди) - 12х2х18+18 кг

Допълнителни упражнения:
  5. Чуково сгъване с дъмбел - 7х28, 6х28 кг

Чисто време за интервалите - 17:08 мин.
Общо време за тренировката - 20:17 мин.

Положително:
  - Сравнително леко и бързо.
  - Нищо извън обичайните болежки, а дори и те се държаха съвсем възпитано днес. Никакви негативни усещания заради променения хват на лега - явно макар и много бавно, лакътят се възстановява.

Отрицателно:
  - Нищо конкретно днес.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден)

Обобщение за деня:
Както беше казал Марк Твен, слуховете за моята смърт са силно преувеличени (макар че за неговата вечер не са). Освен леко усещане за втрисане (но без повишена температура), слабо главоболие и лека болка около мястото на инжекцията, нищо друго. Страничните ефекти ги усетих дори по-слабо, отколкото при първата ваксина. Даже се осмелих да отида на зала и тренировката се получи по-добре от обикновено. Мисля да полея повода с няколко бири още от днес, че тая седмица ми се събраха няколко дни с работно време от осем сутринта до девет вечерта.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.07.21 15:32.

09.07.21
19:24

09.07.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Отделих си следобеда да се видя с колеги от стария екип на пица и бира. За целта трябваше да ида с колелото до офиса и после да се върна. На отиване горе-долу добре, ама на връщане на четири бири и голяма пица ми дойде нанагорно, още повече, че на колело не се бях качвал май към година и отгоре. Все пак се довлякох някак до нас, макар и с цената на крампи на прасците. Ама така е - 20 км по баирите + 116 кг не са добра комбинация. Можеше и по-зле да е.

П. П. Току що подписах предварителен договор за покупка на апартамент, който никога не съм виждал на живо. Баси руската рулетка си организирах!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.07.21 19:54.

09.07.21
21:30

Знаеш ли че аз като пиех бира повече, направо летях след това. Може и да е заради забавените реакции, но винаги се усещах супер лек и бърз.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 09.07.21 21:31.

10.07.21
14:36

10.07.2021 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:

Допълнителни упражнения:
  5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу с допълнителна тежест - 7х15, 5х15 кг.

Чисто време за интервалите - 17:54 мин.
Общо време за тренировката - 21:08 мин.

Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Много ме болеше лакътят днес (латерално - старата контузия). Даже в началото на раменната преса пукаше неприятно, което се случва рядко. Това е заради колелото вчера - скъса ме от болка от подбиране на кормилото. Като се наглася в Португалия, това ще е едно от първите неща, за които ще си ползвам здравната застраховка, че карам с болка и без точна диагноза сигурно десетина години вече.
- Много бавно, потно и слабо днес. Времето е топло, тежко и влажно, а в залата няма климатик (не са особено популярни в Швеция по обясними причини), само някакви мижаво проветрение.

Добавки:

Обобщение за деня:
Тренирах сутринта, после започнах плахо да разчиствам гардердоба. Имам ужасния навик да си пазя стари дрехи, за които е ясно, че никога повече няма да нося. Мразя да изхвърлям. Днес установих, че имам поне 20 чифта дънки, от които нося 2. Всичко останало е или безнадежно протрито, или за 20 кила и 20 години назад във времето. Добре, че се местя от време на време, че да изхвърлям парцали...

10.07.21
14:53

Аз затова периодично в пликове и първо при нашите, ако си харесат нещо, после има едни контейнери за дарения. Не знам дали стигат до където трябва, ама е по-добре от това да седят с години в гардероба.

11.07.21
14:11

11.07.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта ходихме да гласуваме. Добра организация в посолството, две машини, гладко, лесно и бързо без никаква опашка. Предполагам по-късно през деня, като пристигнат пътуващите от околните градове, ще е по-натоварено. Дано да няма проблем с машините.
След това разчиствах мазето, набелязах неща, които трябва да возя до депото за отпадъци, а също за взимане с нас, за продаване или подаряване... Голям разправия е цялото местене, ама няма как да се мине без това.
Май клоним към това да продаваме апартамента. Даването под наем в Швеция е голяма разправия - трябва месец и половина предварително да си знаем наемателите и да сме се договорили с тях, да подадем молба до борда на сградата да ги одобри, после всяка година да искаме разрешение да продължим с наема. Казаха ми в прав текст, че досега никога не са разрешaвали повече от година и половина и едва ли за нас ще направят изключение. Освен това лихвите по кредита досега ми се приспадаха от данъчната основа, а сега вече няма да е така. И на всичко отгоре за наема ще трябва да подавам декларация и да плащам данък в Швеция. Като знам горе-долу колко вървят наемите в района, цялата разправия започва да ми изглежда все по-малко привлекателна.
Продавам есента, изплащам си всички кредити и си се радвам на каквото изкарам, вместо да го давам на банката. Това ще е.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.07.21 18:41.

12.07.21
18:15

12.07.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  2. Избутване на прав лост от лег с раменен хват (през 10 секунди) - 12 или 13х2х100 кг

Допълнителни упражнения:
  5. Чуково сгъване с дъмбел - 6х28, 4х28 кг

Чисто време за интервалите - 17:45 мин.
Общо време за тренировката - 21:07 мин.

Положително:
  - Долу-горе прилично като за тренировка три часа след хранене.

Отрицателно:
  - Нищо конкретно и днес. 

Добавки:

Обобщение за деня:
След сутрешните срещи отксочих към 11 и нещо до залата да тренирам, както правя обикновено, но се оказа, че в целия комплекс няма ток. При втория опит към три и нещо все пак успях.
Покрай вълненията от финала на европейското май мина почти незабелязано едно друго голямо събитие - титлата на Джокович от Уимбълдън. Шеста на брой, общо двадесета от голям шлем, което го изравнява с Федерер и Надал. Не мога да си представя какво щеше да е, ако тези тримата не се бяха засекли да играят по едно и също време. Независимо дали някой от тях спечели още (а за Джокович и Надал това е доста вероятно) и дали Джокович най-после успее да затвори голям шлем тази година, това е период от тениса с трима толкова силни и то по различен начин играчи на върха толкова дълго, какъвто едва ли ще видим пак, докато сме живи.

За политика умишлено не искам да говоря и то не защото нямам какво да кажа, а защото ще е грозно.

13.07.21
15:38

13.07.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Затишие, ама от гадните. Сроковете си текат, а някои неща не се случват, както се очаква. Много е гадно да седиш и да чакаш нещо, върху което нямаш контрол, макар че това едва ли е новина за някого.

14.07.21
17:24

14.07.2021 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:

Допълнителни упражнения:

Чисто време за интервалите - 16:44 мин.
Общо време за тренировката - 19:48 мин.

Положително:
- Малко по-добре от предния път и без кой знае какви оплаквания.
Отрицателно:
- Много топло и влажно! Накрая се лееше от мен вода на потоци почти като при интервалите през 5 секунди.
- Май се досещам от какво се е обострила болката в горната част на гърба. Подозирам раменната преса в подхват. Май от следващия път ще върна дъмбелите с неутрален хват, а после ще мисля направо да минавам на лост с нормален подхват, когато ѝ дойде времето.

Добавки:

Обобщение за деня:
Въртележката ме върти яко и в личен, и в служебен план. Днес най-после събрах сили да запиша час да “приспим” кучето. Мъчим го още от зимата, а е явно, че става все по-зле и вече почти не може да ходи от болка. Заминаването ми постави непреодолим краен срок, но си беше време и без него. :(

15.07.21
16:19

15.07.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Затишието продължава. Междувременно се опитвам да си намеря зала около временния ми апартамент в Лисабон. Писах си с някакви, които твърдят, че имат и зона със свободни тежести и са ми на пешеходно разстояние, но на снимките на сайта им виждам само групови тренировки, велоергометри и смит-машини. Май ми остава само едно - да ги проверя на място. И то при положение, че не затворят всичко до идната седмица, че положението изобщо не изглежда розово.

15.07.21
20:28

Като няма зала,имаш пудовки ?

15.07.21
20:33

казано от Гюлето на 15.07.21, 20:28:

Като няма зала,имаш пудовки ?

Имам пудовки... В Стокхолм. Ще пътуват към Лисабон през септември, сега съм на куфар само. ;)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.07.21 20:33.

15.07.21
20:37

казано от Boby_ на 15.07.21, 20:33:

... сега съм на куфар само. ;)

Двете златни в раницата и минават за ръчен :)

Мнението беше редактирано от Splash на 15.07.21 20:37.

16.07.21
16:06

16.07.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  2. Избутване на прав лост от лег с раменен хват (през 10 секунди) - 12 или 13х2х100 кг

Допълнителни упражнения:

Чисто време за интервалите - 19:05 мин.
Общо време за тренировката - 22:29 мин.

Положително:
  - Нищо хубаво не мога да кажа.

Отрицателно:
  - Ако не е едно, ще е друго. За пръв път от доста време се обади латералния колатерален лигамент на лявото коляно. На последните три-четири подхода на клека ме прерязваше много остро в една точка малко след средата на негативната фаза. Не спрях, защото нямаше болка в позитивна фаза или в най-долна позиция, но не беше кеф.
  - Бавно и тежко като цяло. 

Добавки:

Обобщение за деня:
Обичайните неща. Тренирах по обяд, на прибиране минах да си взема бира и сега прилагам отдавна забравеното неписано правило “без срещи в петък следобед”.

17.07.21
18:04

17.07.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта товарене, извозване и изхвърлане на боклуци до депото за рециклиране - дрехи, обувки, разни други дреболии, дори един стар матрак.
Следобед бира и почивка.

Интересно защо никоя българска медия не споменава размириците и ограбването на магазини в ЮАР, последвали влизането в сила на присъдата за корупция на бившия президент Джейкъб Зума? Някак си дори в уж независимите медии в интернет пространството никой не забелязва какво се случва. Не мога да се сетя как е възможно всички медии едновременно да имат интерес от такова затъмнение. Единствено си го обяснявам с журналистическа немарливост, породена от това, че важни теми, като ПМС-то на Слави и Тошко и логореята на тиквата са заели цялото информационно пространство.

17.07.21
22:57

Много важно кво става в отделението в зоопарка с маймуните ...че крали банани.
Кой му дреме???

18.07.21
15:51

18.07.2021 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  2. Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 12х2х22+22 кг.

Допълнителни упражнения:

Чисто време за интервалите - 17:06 мин.
Общо време за тренировката - 19:40 мин.

Положително:
- Върнах раменната с дъмбели, вместо с лост в подхват. Засега по-добре усещам гърба. 
Отрицателно:
- Много бавно и то не само заради замяната на билатерално с унилатерално движение.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта тренирах, а по обяд слязохме при канадските гъски на Юргорден за една последна разходка. Стокхолм е прекрасен в този сезон. Ще ми липсва... мъничко. :)

18.07.21
20:37

казано от nervak на 17.07.21, 22:57:

Кой му дреме???

Е, на теб явно ти дреме, щом се изразяваш толкова остро.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.07.21 20:37.

19.07.21
09:05

казано от Boby_ на 18.07.21, 20:37:

казано от nervak на 17.07.21, 22:57:

Кой му дреме???

Е, на теб явно ти дреме, щом се изразяваш толкова остро.

Е,как...не си лягам без да чуя нивото на Окаванго в см.

19.07.21
13:35

Ами то е ясна работата с журналистите. То излезе един любомир жечев с един плакат, “кога ще се оправи движението в студентски град” зад някои политици, които ходеха да гласуват и никой не му обърна внимание. Оказа се че 8ми декември е затворена в полза на една наша фирма “бароко” и никой не дава обяснение защо това е така 7 месеца. Някакви фиктивни неща. Накрая се оказа че тези са взимали имоти от общината да ги правят на площадки и стадиони за спортуване и след време с врътка ги застрояват :)) ама това няма кой да го разследва. Същата е схемата и със joy station собственика на фантастико и някои имоти из студентски град …

19.07.21
19:22

19.07.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Имам за вършене 100 неща до петък, а време не остана.

20.07.21
19:29

20.07.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  2. Избутване на прав лост от лег с раменен хват (през 10 секунди) - 12х2х100 кг

Допълнителни упражнения:

Чисто време за интервалите - 18:56 мин.
Общо време за тренировката - 22:58 мин.

Като за на 3-4 часа сън - толкова.

Положително:
  - Не ме болеше нищо съществено, включително и лигамента на коляното.

Отрицателно:
  - Много бавно и тежко, въпреки че днес времето малко се поразхлади.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес сутринта служебни срещи, между тях - срещи с брокери. После вмъкнах и тренировка, а следобед ходих до офиса да връщам големия монитор, стола и разни други джунджурийки, та сега се кривя на кухненски стол и се пуля срещу дребните букви на лаптопа, без да искам да си призная, че не виждам като едно време и че на 67% вече са ми твърде малки за четене дори с очила.
Накрая стигнах и до смяна на моя модем с този от провайдъра, връщане на тъпите крушки по местата им (умните си ги взимам с мен) и опити да успокоя Гугъл, че смяната на уай-фай не е свършека на света (освен ако не си Гугъл Хоум или Аудио - тогава ти предстои неминуемо изтриване на паметта и нова самоличност).

21.07.21
10:52

ЧРД. Бъди жив и здрав, много як ? и много късмет?

21.07.21
11:10

Боби, честит рожден ден! Здраве и щастие пожелавам. Наздраве!

21.07.21
12:37

ЧРД с много, много Здраве.

21.07.21
14:15

Честит рожден ден, Боби! Да те оставят болежките намира! Успех и на новото място!

Честит рожден ден! Бъди жив и здрав, и само успехи за напред!

21.07.21
15:17

Честит Рожден Ден и от мен, Боби!
Здраве, сила и щастие ти желая! И много обич, разбира се, другото се обезсмисля без нея! ???????

21.07.21
15:36

Честит рожден ден!  Щастие и здраве ,талия и бира. Наздраве!

Жив и здрав, Бобка!
Каквото си намислиш да ти се сбъдва!

21.07.21
18:17

Благодаря на всички! Да ви се връща и наздраве!

21.07.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Нещо не се получи много като рожден ден. Пазарлъци с шведски брокери, служебни срещи, планиране на последните детайли.
За да е пълен кефът, вчера си върнах офис стола и днес от цял ден на кухненски стол ме боли всичко. Утре връщам и колата и нещата стават сериозни.

22.07.21
20:13

22.07.2021 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  2. Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 12х2х22+22 кг.

Допълнителни упражнения:

Чисто време за интервалите - 16:01 мин.
Общо време за тренировката - 18:15 мин.

Положително:
- Доста прилично като време, а и май почти нищо не ме боля. 
Отрицателно:
- Голямо потене, голямо нещо.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес върнах служебната кола, после ходих да тренирам за последно. Следобед редене на куфари и разглобяване на мебели. Вече едва стоя на краката си.

24.07.21
00:10

23.07.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
И така, след доста чакане и подготовка, дойде денят Хъ. Преместихе се, поне част от нас.
Дълго висене на летището, дълъг полет, после дълго чакане на багажа в Лисабон.
Имам в пакета кола под наем за месец от Херц. Предложиха ми някаква малка Киа, но ми се видя, че няма как да събере четири големи куфара, два малки, две раници и двама пътници и поисках ъпгрейд. Дадоха ми BMW X1. Платих си като пич на някакъв странен POS терминал без екранче, без да видя какво точно плащам и си заминах. После като видях колко всъщност съм платил, ми призля направо. Няма да казвам точно колко е, но мога спокойно да си купя прилична кола втора ръка, не по-стара от 10 години, за същите пари. Няма да го преглътна това, дори при положение, че ще ми ги възстановят (всъщност ъпгрейдът беше на моя глава, така че дори това не е сигурно). Ще изкарам уикенда с нея, а другата седмица ще гледам да я сменя с нещо на по-разумна цена.
Та в общи линии не започвам много добре. Сега седя и си пия едни 250-милилитрови Карлсбергчета да си утешавам нервите. Поне е тъмно като в рог, което лятно време в Швеция е недостъпен лукс.

24.07.21
16:18

24.07.2021 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Тръгнах сутринта на зала, оказа се, че ми искат годишен договор с първоначален депозит и автоматично теглене от португалска банкова сметка. Дори като си извадя сметката другата седмица, пак няма да ми върши работа това - ще съм в района само до началото на септември. Сега чакам някакви шефове във веригата да ми одобрят молбата да мина метър само с една или две месечни такси.
След това ходих да се разправям до един офис на Херц с надеждата да си платя за деня, в който съм ползвал колата и да взема друга, като “даунгрейдна” до предварителната уговорка. Греда и там - не можели нищо да решат в тамошния офис, да съм се обадел на летището, откъдето съм я взел. Само че в събота телефонът е на автоматичен отговор, та и това остава за понеделник.
Накрая се разходихме до новия апартамент - нямах уговорка за оглед, затова само разгледахме района и доста ми допадна. Минахме и покрай новото училище на щерката, после направихме едно голямо пазаруване (човек забравя какво е да пълни от 0 всичко от брашно до подправки).
Следобед мисля да сготвя едни спагети със сос Болонезе и да почивам с някоя бира, че май нямам сили и желание за нищо друго, въпреки че времето става и за плаж.

П. П. Обаче си намерих домати - хубави, летни, големи, с вкус на слънце. Дори само това да беше, щеше да си струва главоболията по местенето!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.07.21 16:27.

24.07.21
17:24

казано от Boby_ на 24.07.21, 16:18:

Тръгнах сутринта на зала, оказа се, че ми искат годишен договор с първоначален депозит и автоматично теглене от португалска банкова сметка.

Тия да не са почерпили опит от Пулс БГ ? С тази разлика, че депозитът припнципно поне подлежи на връщане, ако не е налице основание да бъде задържан или прихванато от него......в случай, че с нещо им висиш. В Пулсчето няма депозити-там си искат входна такса, за да си станел член ?

24.07.21
18:12

Карти, зали, подробности ...
Боби се мести с цялото семейство, в друга държава и първата му работа е да си потърси къде и да отиде да тренира!

24.07.21
18:18

казано от Splash на 24.07.21, 18:12:

Карти, зали, подробности ...
Боби се мести с цялото семейство, в друга държава и първата му работа е да си потърси къде и да отиде да тренира!

Мисля, че тоя манталитет обединява всички ни в едно общество ? независимо от останалите ни различия ?

Веднъж предложих на Десо да обмислим купуване на земя в място Х. Отговорът беше, макар и автоматичен: “О, ама не знам дали има зала там!”

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.07.21 18:20.

25.07.21
16:34

25.07.2021 г.

Опит за тренировка навън

Загрявка.

Работни серии (всичко през 10 секунди):
  1. Клек със собствено тегло - 10х10
  2. Лицеви опори - 10х5
  3. Набирания в тесен надхват - 10х3
  4. Раменна преса с пластмасова туба с чакъл (едностранно с редуване на ръцете) - 10х5х~10 кг.

Допълнителни упражнения:
  5. Планк с диагонално повдигане на ръка и крак.

С помощта на Гугъл намерихме някаква площадка за фитнес на открито на около километър от апартамента. Импровизирах там нещо в интервален протокол.
Яд ме е, че не намерих за нужно да си взема халките и ластиците с мен. Сега ще ми е адски трудно да измисля аналог на тяга със собствено тегло. Трябва и нещо за раменния пояс да измисля, което да замести борческото въртене. Може би пак въртене с тубата с две ръце по подобие на това с диск.
Мисля си дали да не изкарам месец и нещо така, докато се преместя в постоянно жилище, вместо да се моля за някакви временни карти.

Положително:
- Нищо особено.
Отрицателно:
- Малко се изненадах, че не ми беше безкрайно лесно да направя 100 клека и 50 лицеви в интервал със собствено тегло. Набиранията в края бяха с компромис с амплитудата, но при положение, че съм станал 116 кила шопар, това не е изненада.

Добавки:

Обобщение за деня:
Планът за деня беше да ходим на плаж, но времето не беше с нас - сутринта валя, а облаците се разкъсаха само за малко по обяд. Затова пазаруване, разходка да си търсим площадка на открито, после хапнахме навън.
Решил съм малко да се сложа на режим, че нещата с теглото са извън контрол. Бирите ще ги оставя само за уикенда и ще мина на месо, яйца и зеленчуци + млечни продукти с по-малко лактоза (не заради непоносимост, а защото искам да намаля въглехидратите - така свалям най-безболезенено и без да изпитвам глад или други неприятни усещания).
Другият ми проблем е, че още не съм си намерил паркинг за колата, а от утре червената зона, в която съм паркирал сега, е платена и сутринта ще трябва да я преместя преди 9. Уикенда тук обаче е невъзможно да намериш помощ - писах мейлове, звънях по телефони - ни вопъл, ни стон отсреща. Паркирам я утре сутринта в един близък паркинг с билетчета и после ще го мисля през деня, като се появи някой чиновник да го разпитам. Златна ще ми излезе тая кола. Май накрая ще я върна предсрочно на Херц и ще си пътувам с трамвайчетата. Хайде наздраве с огромните лисабонски бири.

П. П. Сега разбирам, че в петък е починал Стивън Уайнбърг - един от най-големите теоретични физици на нашето време. Естествено, дните му на активен принос и Нобеловата му награда са в миналото от много по-рано, но при всички случаи е тъжна новина. :(

Мнението беше редактирано от Boby_ на 25.07.21 16:53.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1