Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

20.08.21
23:40

Движение:
- без, защото трябваше да пътуваме по времето, което ми е за йога

Храна и добавки:
- интервал между храненията - 16 часа
- какао с кокосово мляко, мед от глухарчета, родиола
- банан
- гуакамоле с ръжен квасен хляб, сладолед с хрупкав течен шоколад
- праскова
- дом.бнаица със сладко от малини
- салата домати, краставици, пиперки, лук, две вафли ная

Вода:
- 1.3

Сън:
- не съм се будила

Пристигнаха добавките. Малко съм разочарована от книгата, която поръчах. Не очаквах да е във формат на брошура. ? Но пък, хората ми бяха пратили подарък шоколад. ?.
Имахме нашествие от язовци в двора, идват да ядат нападалите лешници. Днес бяха два.

Мнението беше редактирано от Margi на 21.08.21 16:15.

21.08.21
22:20

Движение:
- йога, 50 мин

Храна и добавки:
- шатавари
- какао с в чага чай с кокосово мляко, рейши, астрагал, хи шу у, мед
- остатъка от на Вики овеса с чиа и мед
- кафе в чага чай с рейши и кафява захар
- няколко млечни лешника
- ръжен квасен хляб с авокадо и прясна куркума, една филийка с масло и сладко от малини
- диня
- парче домашна баница
- 2-3 къпини
- доматена крем супа с половин филийка от хляба, варено яйце, вафли и бисквити
- половин банан

Вода:
- 1.5

Сън:
- без събуждане

Язовците са си на изхранване в нашия двор, както миналата година. Лешници, круши, по-късно и орехи ще има. Миналата година цяла есен бяха в двора ни всяка вечер между 9.30 и 11 часа. Спряха да идват чак октомври/ноември когато си събрахме и последните орехи.
Женската е по-притеснителна, поглежда ни и бавно се оттегля, но мъжът и се чувства съвсем спокойно в нашата компания, не го бърка и фенера, когато го осветяваме. Кучетата не ги лаят. Изобщо - идилия.

ПП: Интервалът днес е 12 часа,  а храната - ужасно много. Цял ден ме гони страшен мързел.

Мнението беше редактирано от Margi на 21.08.21 22:39.

22.08.21
22:14

Горе долу същото като вчера беше и днес. Йога, мързел, доста храна. Интервала беше 12 часа, но поне храненето приключи в 17 часа. Не пих кафе, нещо имам повече желание за какао. Малкия и той изпива по една чаша, с все тинктури и билки вътре.

23.08.21
22:24

Движение:
- йога, час

Храна и добавки:
Интервал 16 часа
- шатавари
- какао в чага чай с кокосово масло, рейши, хи шу у, мед
- тахан с мед
- малини
- половин лъжичка мед с хи шу у
- половин лъжичка мед с астрагал, настъргана куркума
- пъпеш
- ръжен квасен хляб с авокадо и една филийка с масло и сладко о т малини, шоколад
- крем супа от сладък картоф, куркума, лук, чесън, джинджифил, половин чапати, половин люта чушка, резен кашкавал, сладолед с домашен сироп от вишни

Вода:
- 1.2

Сън:
- събуждане в 5.30. Слави тогава стана за да тръгне за работа, затова се събудих.

Събуждам се и сутринта съм свежа. Енергията ми драстично спада до към 12 часа. След астрагала се освежавам, колкото да си направя някаква йога и към 4 пак ме нтиска летаргията.

Мнението беше редактирано от Margi на 23.08.21 22:37.

24.08.21
20:01

Движение:
- йога, 50 мин

Храна и добавки:
Интервал 12 часа
- шатавари
- какао в чага чай с рейши, хи шу у, кокосово масло, мед
- 4-5 малини
- кафе в чага чай с хи шу у, кокосово масло, кафява захар
- чапати с хумус, редче шоколад
- 2 бъркани яйца в масло със сирене и домати, домашен кекс с дом.сладко от малини, бисквити

Вода:
- 1.5

Сън:
- будихме се, не знам по кое време

Мнението беше редактирано от Margi на 24.08.21 22:11.

25.08.21
21:54

Движение:
- с колелото до Трявна и обратно. Последния километър и половина на връщане е доста стръмен и ми излезе душата
- 40 мин възстановителни пози

Храна и добавки:
Интервал 16 часа (ако не броя половин лъжичка мед преди лягане)
- шатавари, пробиотик
- какао в чага чай с хи шу у, рейши, кокосово масло, мед - малкия започна да изпива повече от мен
- тахан с мед
- кафе в чага чай с кафява захар
- половин варена царевица
- пъпеш
- мунг дал с басмати, зеленчуци и подправки, 5! вафли ная - половин час по-късно все едно нищо не бях яла
- доматен крем супа с грана падано, чапати, малко хумус, малко сладолед
- лавандулов чай, половин лъжичка мед

Вода:
- 1. 7

Сън:
- събуждане в 5.30, после ми отне дълго докато заспя. Събудих се към 8.15

Мнението беше редактирано от Margi на 25.08.21 22:03.

26.08.21
22:06

Движение:
- йога, 70 мин, основно възстановителни пози
- по обед дремнах за 15 минути

Храна и добавки:
- шатавари, пробиотик
- какао, както вчера
- тахан с мед
- зеленчуков кекс, за който Вики ми помагаше и вместо за 20 минути, приготви сместа за около 50
- царевица, вафли
- 1 чапати с кашкавал и 1 със сладко от малини
- няколко глътки лавандулов чай с мед

Вода:
- 1.2

Сън:
- ставане в 3. На колкото по-голямо разстояние от леглото ми е тоалетната, толкова повече ми се пишка през нощта. ?

Мнението беше редактирано от Margi на 26.08.21 22:08.

27.08.21
22:00

Движение:
- дойде ми някаква муза, та тренирах: подскоци, лицеви опори, напади, гребане с пудовката. След няколко месеца - пак. ?
- йога, час

Храна и добавки:
Интервали вчера и днес: 12/13 часа
- шатавари
- кафе в чага чай с хи шу у, рейши, кокосово масло, кокосова захар
- къпини
- 2 ред чета черен шоколад
- кафе в чага чай с мляко и кафява захар
- кисело мляко с чиа, мед, парче от вчерашния зеленчуков кекс, редче черен шоколад
- домашен орехов ликьор
- пиперка, магданоз, 2 соелтови палачинки с кашкавал и 2 с малиново сладко
- малко лавандулов чай с мед

Вода:
- 1.2

Сън:
- събудих се по някое време, нещо ме е нахапало и ме сърбеше

Мнението беше редактирано от Margi на 27.08.21 22:02.

28.08.21
22:51

Движение:
- суингове
- следобед вече МЦ йога ?

Храна и добавки:
- чай от мащерка, кантарион, котешки нокът с мед
- къпини
- кафе в чага чай с мляко и кафява захар
- чапати с грама падано и едно с мед
- шоколад
- шоколад
- здаушен патладжан с домати, лук, чесън и масло, 2 хапки сирене, палачинка с мед
- къпини, млечно кисел десерт
- 2 вафли

Вода:
- 1.2

Сън:
- ставах пак да пишкам

Денят приключи доста драматично. Малчо изпадна в ужасна истерия, защото по някаква неразбираема за мен причина, колелото му се оказа под гумата на колата. Добре, че имаме дядо, който го направи почти като ново. Само една ос май ще трябва да сменим. Толкова разстроен не бях го виждала. ?

29.08.21
21:58

Движение:
- пътувахме към София във времето ми за йога, така чле си одтанах с 5 мин Супта Бадхаконасана и кратка разходка, но и без това е 2ри ден МЦ

Храна и добавки:
- пробиотик
- какао с рейши, хи шу у, кокосово мляко, мед
- банан
- шоколад
- кафе с мляко и кафява захар
- половин чапати, 2 хапки омлет
- бяло вино, салата домат, магданоз (и двете от градината) със зехтин, овче сирене, задушен патладжан от вчерашния, филия пълнозърнест хляб, сладолед с хрупкав течен шоколад

Вода:
- няма и литър, както всеки път когато пътуваме

Сън:
- събудих се към 6.30, после до 8 без нещо си доспах

02.09.21
21:17

За последните дни - МЦ йога, малко храна, малко вода. Преди  няколко дни нещо се натрових от едни веган крекери, не знам какво имаше в тях, но 15 минути след като ги изядох имах адските болки в корема, едва се прибрах до вкъщи. Лежах 20 минути и започнах да се свестявам. Малкия се притесни и ме държеше за ръка през цялото време.
Днес ходихме да се изследваме за ковид  антитела - нямаме. Ама и не сме се заразили за година и половина. Така че, като цяло, 60 лв на вятъра, но пък ми беше интересно и отдавна се канех да правя това изследване.
Намерихме си таралеж на паркинга на блока, преместих е го в двора на една изоставен къща, където поне няма коли и има трева.

Мнението беше редактирано от Margi на 02.09.21 23:44.

03.09.21
17:13

Движение:
Никакво почти, само малко скачане на батут. Ужасно пътуване до Банско - около 3 часа и 40 минути. Адски задръстване след магистралата, до Симитли. Решихме да минем през Симитли, но отбивката към пътя за Банско беше в ремонт. За 100 метра улица, трябваше да се върнем обратно. А дори още не беше започнал обявения протест по Е79.

Храна и добавки:
- активен въглен
- какао с кокосово мляко, хи шу у, мед
- тахан с мед
- леща със зеленчуци, вафла хсрмоника
- банан
- фъстъци, джин с битер лимон
- салата домати, буркани яйца с козе сирене, нещо сладко

Вода:
- по-малко от литър

Сън:
- точно се беше разсъмнало, и Вики дойде при мен с целувка по бузата докато спя. ❤️ После започна неговото си щипане по ръката и спането приключи.

ПП: Добавям и пренасяне на дърва. Около кубик.

Мнението беше редактирано от Margi на 03.09.21 22:30.

04.09.21
21:51

Движение:
- до Демяница и обратно
- йога, 45 мин

Храна и добавки:
- кафе с кокосово мляко, хи шу у, мед
- 2-3 лъжички басмати с грах и кокосово мляко от на малкия, шоколад,, кафе
- джин с битер лимон
- салата домати и шарлан, домашна лимецова пица, шоколад

Вода:
- пак около литър

Сън:
- до към 7.30

Мнението беше редактирано от Margi на 04.09.21 21:51.

05.09.21
22:10

Движение:
- йога, час
- разходки из града и ски пътя

Храна и добавки:
- какао с тинктури чага и хи шу у, кокосово масло, мед
- малини
- домашен кекс с маково семе с малко топло мляко, шоколад
- лимецова палачинка с кашкавал и половин със сладко от малини
- няколко глътки сайдер и няколко спелтови солети
- салата домати, краставица, зехтин, крем супа от кейл, тиквичка, лук, чесън, сметана, малко квасен хляб, бисквити

Вода:
- малко над литър

Сън:
- малкия се въртя и буди поне 15 пъти

06.09.21
21:59

Движение:
- разходка от х. Бъндерица до х. Вихрен и обратно
- йога, час
- разходка от нас до център аи обратно, повечето път с Вики отгоре ми. На отиване към Вихрен също го носих, както и вчера към Демяница

Храна и добавки:
- кафе с кафява захар
- смокиня
- овесени ядки с конопено семе, кокосово масло и мед
- доста топъл хляб от пекарната
- малини
- половин палачинка с домашно сладко от червени боровинки
- салата домат/краставица/пиперка/зехтин, крем супа от вчерашната с пълн.хляб, малко крем сирене и люта чушка, която ям втрои ден и имам поне за още един, кекс с маково семе с лъжичка сладко

Вода:
- около 1.3

Сън:
- събудихме се в 8.50! мисля че през нощта се будих

ПП: Вчера н пазара имаше една жена с няколко вида люти чушки. Едните бяха оранжеви и зелени (брани незрели). Питам я дали това са български морков, а тя възмутена: “ама това не са моркови, чушки са...” ?‍♀️ разбрахме се, че за сорт става дума, каза че били шипки... ?Еми...не бяха шипки,  български морков си беше, бая лют при това.

Мнението беше редактирано от Margi на 06.09.21 22:14.

07.09.21
15:36

Движение:
- щяхме с лифта да се качваме и после да ходим до х. Вихрен, но явно лифта няма да работи до зимния сезон. Затова се разхождаме из гората, ядохме къпини и шипки. На отиване, с Вики на гръб - 20 минути. Връщане, Вики ходеше - час. ?
- йога, час
- още някаква разходка, из “квартала”

Храна и добавки:
- хлорела (имам някаква изостанала от началото на лятото и когато се сетя, пия)
- какао с кокосово масло, тинктури чагба и хи шу у, мед
- овес с конопено семе, кокосово масло, мед
- праскова
- кафе с кафява захар и няколко капки родиола
- тахан с мед и коноп, редче шоколад
- палачинка от лимец
- салата, както вчера, пълн. хляб, крем сирене, нещо сладко

Вода:
- може и да се събере 1.4

Сън:
- събуждах се да пишкам, вече подозирам някакъв цистит или нещо подобно. През деня пък ме боля лявата страна на корема, но предполагам, че там е нещо поразтегнато, вчера малко се поувлякох май.

Мнението беше редактирано от Margi на 07.09.21 15:38.

08.09.21
22:03

Движение:
- разходки, всичките с Вики отгоре
- йога, час

Храна и добавки:
- какао, както вчера
- тахан с мед, конопено семе, шоколад
- кекс с маково семе и овче мляко с конопено семе
- лимецово солети
- бяло вино
- крем супа от домати, червена леща, пълн.хляб, резен кашкавал, бисквити

Вода:
- 1.5

Сън:
- пак се събудих в 3 и нещо

Вики днес беше абсолютно истеричен от ставането сутринта до лягане то вечерта. Утихна само по време на следобедния сън. Съответно, моят ден също беше истеричен.

Мнението беше редактирано от Margi на 08.09.21 22:04.

09.09.21
21:28

Движение:
- разходки, основно с Виктор на гръб
- йога, час

Храна и добавки:
- хлорела
- какао с кокосово масло, хи шу у, чага, мед
- тахан с мед и конопено семе
- шоколад
- остатъка от сутрешното какао
- кашкавал с масло и малко пълнозърнест хляб, шоколад
- смути от coconut cafe
- сайдер
- бяло вино, салата, чапати (за пръв път аз го правя, нито едно не стана кръгло ?), крем сирене, люта чушка, бисквити със сладко от малини

Вода:
- 1

Сън:
- будих се

Мнението беше редактирано от Margi на 09.09.21 21:28.

10.09.21
22:06

Движение:
- разходка от Бъндерица към пещера Хана. Не знам защо, но бях останала с идеята, че е лежерен преход. Нищо подобно. Ужасно стръмно със свличащи се камъни и като за капак, в гората “валяха” шишарки. ? Предвид че бяхме с Вики на гръб, решихме да се откажем на 20-тина метра преди пещерата, защото връщането щеше да е кошмарно - последната част беше най-стръмна и хлъзгава. Като цяло, пещерата е ниша и не бих казала, че си струва пребиването надолу. Вероятно няма да ходим пак там.
- йога, час

Храна и добавки:
- хлорела
- кафе Мексико с кокосово масло, гуарана и кафява захар
- остатъка от овеса на Вики, като му добавих още конопено семе и овес почти не остана
- смокиня
- 2 лъжички от обяда на Вики, кафе с мляко
- няколко хапки хляб от пекарната и бисквити пак от там
- кафе Мексико с мляко и и кафява захар
- палачинка със сладко от червени боровинки
- сайдер и няколко крекера
- бяло вино, салата домати/печени пиперки /зехтин, 2 яйца на очи, малко хляб, доста шоколад
- лавандулов чай с мед

Вода:
- литър

Сън:
- няколко събуждания и трудно заспиване

Привечер излязохме да гледаме началото на Пирин ултра, 160 км, трасето минаваше покрай нас почти. За час и 20 минути повечето стигнаха от общината до хижа Бъндерица. ? Това небе над Пирин ма последната снимка,, беше час преди старта. Прогнозата за Вихрен тази нощ е - 6 и мокър сняг. Повечето бяха с къси панталони и тениски. Дано някой да ги чака горе с дрехи. ?
Стана ми интересно и гледах трасетата - 38те км Пирин екстрийм е убийствено - Котешки чал/ Бански суходол/Кончето/Кутело/Вихрен ? Въпреки, че имам приятелки, които правят подобен маршрут от Яворов, през споменатите места, до х. Вихрен, за около 12 часа...за разходката. Не съм се престрашила да тръгна с тях досега, страх ме е от котешкия чал. ??‍♂️

Мнението беше редактирано от Margi на 10.09.21 22:39.

11.09.21
22:25

Движение:
- от х. Бъндерица до Премката. Това беше най-бавното ни качване досега - с почивката - около 2 часа и 20 минути. Носих Вики от Казаните до Премката само. На връщане - зор - миналата седмица нещо си усуках дясното коляно, и първите 40 минути слизане ме наболяваше. После изтръпна. Изкушихме се да тръгнем към Вихрен, но малкия вече много беше се возил в раницата и не ми се рискуваше да се разреве на връщане. Ако хванем хубаво време следващия път и сме по-бързи с качването, може.
Между Кутело и Вихрен днес беше доста оживено - трасето на Пирин екстрийм 38 минаваше през Премката, на Вики му беше забавно. Това му е първото качване на 2665 мнв.
Върнахме се през заслон Казаните, което не е особено отклонение.

Храна и добавки:
- хлорела
- кафе с кокосово масло, кафява захар и това, което си мислех че са две капки родиола, а се оказа супена лъжица
- тахан с конопено семе, мед
- половин банан
- кисело мляко със сладко от боровинки, половин банан
- две хапки от вчерашна палачинка със сладко от малини
- крекери, сайдер
- салата както вчера, 2 варени яйца, дилия хляб от пекарната, малко люта чушка, шоколад
- чай лавандула с мед

Вода:
- 1.5

Сън:
- будих се поне 3 пъти ?

Мнението беше редактирано от Margi на 11.09.21 22:27.

12.09.21
22:07

Движение:
- йога, 45 мин

Храна и добавки:
- хлорела, пробиотик
- кафе с кокосово масло, хи шу у, кафява захар
- овес с конопено семе, мед; половин праскова
- малини
- кафе с мляко и малко торта от детски РД
- препечен хляб с масло и кашкавал с люта чушка; черен шоколад
- бяло вино, салата донати и зехтин, бри, варено яйце, турска хашва с шам фъстъци

Вода:
- 1.4

Сън:
- будя се по 5 пъти на вечер и трудно заспивам, вероятнибит нерви. Освен това, лакетя ме боли над месец.

Мнението беше редактирано от Margi на 12.09.21 22:07.

14.09.21
21:52

Движение:
- йога, час

Храна и добавки:
- МСМ започнах да пия от вчера, по две пълни чаени лъжички, масло от дроб на треска - с малкия си го споделяме

Храна и добавки:
- кафе в чага чай с рейши, кокосово масло, кафява захар
- остатъка от овеса с пш.зародиш, коноп, малини, боровинки, мед на Вики
- 2 лъжички леща, още няколко лъжички басмати с коприва - все от остатъците на Вики ; кисело мляко с петмез от фурми
- половин шепа суров белен слънчоглед - до ядоха ми се ядки, а имах само това
- няколко солети хармоника
- крем супа от кейл, чесън, лук, патладжан (обикновено с тиквичка я правя, но забравих да взема и имах само това) и сметана; квасен хляб, малко пекорино (не повече от 5 гр), 2 варени яйца; турска халва с щам фъстъци

Вода:
- 1.2

Сън:
- будя се по 5 пъти на нощ иб това е ?

Поръчах и ДМСО с надеждата да има полза за лакетя. Още не съм решила дали да го пия или да го мажа. ?Ще прочета още малко преди да започна да го ползвам.

На слизане от Премката миналата седмица, с тъга установих, че подметките на любимите ми трейл NB вече не са подходящи за подобни терени ( ползвам ги от 2016), та си взех нови планински чепици с надеждата да ме отведат на още по-хубави места от старите:

Мнението беше редактирано от Margi на 14.09.21 22:02.

15.09.21
13:57

казано от Margi на 14.09.21, 21:52:

Поръчах и ДМСО с надеждата да има полза за лакетя. Още не съм решила дали да го пия или да го мажа.

Мазане.

15.09.21
14:00

казано от James Hinks на 15.09.21, 13:57:

казано от Margi на 14.09.21, 21:52:

Поръчах и ДМСО с надеждата да има полза за лакетя. Още не съм решила дали да го пия или да го мажа.

Мазане.

Да, като прочетох и аз това реших ще е по-подходящо.
Ти мазал ли си ДМСО? Ако да, каква концентрация мислиш, че е добре за начало?
И имаш ли идея разреден каква е трайността му?

15.09.21
14:43

Не, не съм, но мой приятел го ползваше доста преди години. С 25% се започва, ако няма ефект може да увеличиш и на 50%, но иска няколко пъти дневно нанасяне.
Би трябвало да трае дълго ако е в плътно затворена опаковка, на тъмно и постоянна температура.

15.09.21
15:01

Благодаря.
И аз разбирам от прочетеното, че липсата на ефект може да е от ниската доза. От друга страна, високата концентрация може да увреди кожата.

Добавям си бележка тук, в случай че забравя, че било добре да се ползва паралелно с МСМ, за да се избегне конвертирането на част от ДМСОто в МСМ в тялото. Не ми стана ясно само дали важи и за външна употреба това или за вътрешна. Него така или иначе го пия.

Добавям си и подробности за болежката, за да следя дали има подобрение. Значи, боли ме десния лакет понякога до степен, в която не мога да си вдигна чашата с вода. Боли ме когато вдигам нещо без значение от тежестта, боли ме и при натиск. Болката е в ставата, не ме боли мускул, нито сухожилие. От друга страна, няма болка при повечето пози от йога, освен ако не включват някакво леко усукване. При бутане, дори и при лицеви опори, не ме боли.
Не съм ходила на лекар, вероятно скоро няма и д отида, предвид факта, че за последните почти две години едва днес успях да намеря време да си запиша час за гинеколог. ?

Мнението беше редактирано от Margi на 15.09.21 15:06.

15.09.21
15:14

Дори и да не увреди, може да раздразни, което пак е излишно.
Тоя приятел го ползваше в ниска концентрация за разни разтежения и в по-високата за стари и хронифицирани болежки. Но пък имаше достатъчно опит с него при коне...Та може да му се вярва на дозировките.
Ти почни с ниска, пък то ще си покаже в крайна сметка дали има нужда от по-висока или ще ти действа добре и така.

15.09.21
20:38

Най-важното е да разбереш защо те боли и кой е първоизточника. Странно или не, много хора не могат да посочат причината за някои болежки, колкото и опит да имат в тренирането. Обикновено не са тренировките , а специфични комбинации от натоварване.

15.09.21
21:36

Причината вероятно е многократно повтаряно действие, което в травмирало ставата, и което няма да спре в следващите месеци (поне), защото продължавам  да вдигам малкия и да правя на практика същото.
Един ден просто започна да ме боли.
Не мисля, че някой ортопед може да ми каже причината. А да отида за да ми изпише кортикостероиди, които няма да ползвам, просто няма смисъл.
Затова започнах МСМ-а и се надявам с ДМСО-то да окажат въздействие.

Мнението беше редактирано от Margi на 15.09.21 21:37.

15.09.21
23:28

Движение:
- йога, час

Храна и добавки:
- МСМ, омега 3
- кафце в чага чай с кокосово масло, инд. орехче и кафява захар
- тахан с петмез от фурми
- квасен хляб препечен с бри, сладолед с петмез
- кафе с кафява захар и сметана, парче кекс с маково семе
- бяло вино, от вчерашната крем супа, филия квасен хляб, хумус; овче мляко с петмез, вафла хармоника без захар

Вода:
- 1.2

Сън:
- поне 2 събуждания

А мен ме тревожи маската на господина отзад в ляво. ?‍♂️??

Мнението беше редактирано от Margi на 15.09.21 23:29.

16.09.21
21:56

Движение:
- йога, час

Храна и добавки:
- МСМ, пробиотик
- кафе в чага чай с кафява захар
- елда с масло и зеленчуци, сладолед с петмез от фурми, малко шоколад
- 3 спелтови палачинки направени със сметана, защото нямах прясно мляко - едната с бри, втората с пекорино, и една с петмез от фурми
- кисело мляко с пшеничен зародиш и мед, няколко солети хармоника, половин вафла хармоника без захар

Вода:
- 1.6

Сън:
- 2 събуждания поне

Мазах два пъти с ДМСО, 25-27% разтвор направих. Когато налях гладката вода в разтвора, чашата ми загря моментално в ръката.
Намазах и двата лакетя и коленете, започна да ми щипе само на лакетя, който ме боли. Не се зачерви, но щипането продължи 30-тина минути.

Мнението беше редактирано от Margi на 16.09.21 23:32.

16.09.21
23:34

казано от Margi на 16.09.21, 21:56:

Когато налях гладката вода в разтвора, чашата ми загря моментално в ръката.

Същотото става и с ракията.

17.09.21
11:24

казано от nervak на 16.09.21, 23:34:

казано от Margi на 16.09.21, 21:56:

Когато налях гладката вода в разтвора, чашата ми загря моментално в ръката.

Същотото става и с ракията.

ОК. ?

17.09.21
22:07

Движение:
- йога, час

Храна и добавки:
- омега 3, МСМ, ДМСО - мазане
- кафе в чага чай с кафява захар и сметана
- овес с пш.зародиш, конопено семе, мед, боровинки
- кафе както сутрешното
- тахан с петмез от фурми и нигела
- банан, няколко солети хармоника
- крем супа от моркови, лук, чесън, подправки, крем сирене ; хумус, квасен хляб, морков, сладолед

Вода:
- 1. 2

Сън:
- не знам какво става с това пишкане, два пъти ходих до тоалетна. Но и повече вода изпих предишния ден.

Реших да пробвам нещо ново в практикатха си, вече бях загряла от Хануманасана. Изглежда зле, има много работа, но за пръв път я пробвам.

От почти две години за пръв път имах записан час за гинеколкога ми. Обаче него го нямаше - наложило му се спешно да води близък в болница, та не се знае кога пак ще мога да запиша час, при положение, че през седмицата съм сама с Вики. ?‍♀️ Да отида с него на преглед никак не си го представям.

Онзи ден се чудих защо ми падат дънките, а се оказа че съм станала 52 кг.

Мнението беше редактирано от Margi на 17.09.21 22:20.

18.09.21
21:59

Движение:
- подскоци и лицеви опори, колкото да се раздвижи преди вечеря. Пак пътувахме във времето ми за йога, затова отпадна.

Храна и добавки:
- МСМ, ДМСО - мазане
- астрагал с мед
- кафе с мляко и кафява захар в Балев + 2 хапки от кокосово протеиново нещо
- басмати с подправки
- хапка някаква “кето” вафла - никак не беше вкусна
- лимецово чапати с хумус, тирамису
- физалис
- чапати с крем сирене и люта чушка, малко домат, вафла

Вода:
- 1.2 някъде

Сън:
- събудих се за кратко, но без да ставам

21.09.21
22:30

Последните дни ме е налегнал мързел. Ям доста, но основно физалис, ябълки и круши, защото имаме доста в градината. Физалисът всъщност, вече не е толкова много, защото Вики му разказа играта, изяде вероятно килограм откакто сме тук. Взех си пресни бадеми, и от тях ям много. Йогатха си е редовна, водата е малко, събужднията продължават. Последните две вечери поне не съм ставала за тоалетна, но се повъртях докато заспя отново. Водата е малко, но предполагам че е заради повечето плодове и заради това, че е по - хладно.

22.09.21
20:45

Движение:
- йога, горе - долу както вчера, активни изтегляния назад. От вчера имах мускулна треска на горната част на гърба и бедрата - значи правилно съм работила.

Храна и добавки:
- МСМ (бях го спряла за два дена, сега е с доза наполовина, мисля, че започна да ми дразни малки корема), мента/глог/валериана - дано помогне за нощните събуждания
- кафе в чага чай с кафява захар, кокосово масло
- настърган кокос с кокосов нектар
- бадеми
- половин капучино
- бадемова паста
- ябълка
- лешници
- червени вино с пекорино и няколко лешника
- домат (от август насам са само от градината), фусили с пекорино, масло и чесън, вафли ная

Вода:
- около литър

Сън:
- събудих се веднъж

23.09.21
21:51

Движение:
- МЦ йога, 40 мин
- разходки

Храна и добавки:
- МГВ, ДМСО - мазане (все още ме боли лакетя, но се усеща значително подобрение, мога да си ползвам отново ръката)
- кафе в чага чай с кафява захар и кокосово масло
- бадемов крем, лешници
- круша
- овес с чиа, кокосово масло, банан, кокосов нектар, малко бадемов крем
- ябълка
- няколко физалиса (малкия е опустошил храстите му, почти не остана за ядене)
- домашен ликьор от орехчета
- 2 хапки домат с магданоз, няколко хапки бъркан домашни яйца в масло с ове сирене, вафла

Вода:
- 1.2

Сън:
- не помня дали се събуждах

27.09.21
22:02

Прибрахме се в София. Последните дни - МЦ йога, разходки. Храната - основно ядки, плодове - от градината. Водата - ок, съня - не ставам да пишкам, но се будя за по малко.

Свърши ми първия разтвор на ДМСОто и реших да направя следващия малко по-концентриран. На око го правих, но към 40% някъде стана. Днес пак ми се наложи да нося някакви тежки неща и ме заболя наново.

Пристигна ми новата Тула раница. На последната която поръчах, и се разнищи колана и на по-дълги преходи с Вики на гръб ми се смъкваше по таза. Любезните хора се навиха да ми пратят нова, понеже е с гаранция. Дано тази не стане така.

Мнението беше редактирано от Margi на 27.09.21 22:16.

29.09.21
21:38

Вчера - адското главоболие. Следобед започнах с йогата, но след 20тата минута се отказах и вместо това легнах да поспя. Малкия ме събуди. Към вечерта вече ми се гадеше от главоболие и цялата треперех. През деня пих един аспирин, а преди лягане - активен въглен. От към 16 часа не съм яла.
Легнах към 22 и в 5 Вики се на мърда до мен и започна да ме щипе. По някое време успях да заспя и станахме в 8.

Днес главата е ок, дори доста енергия имах. Йогата беше доста над час.

Храна и добавки:
- активен въглен, МГВ, ДМСО мазане
- чай мента + лавандула с мед
- овес с пшеничен зародиш, конопено семе, мед, круша
- круша
- червен банан
- шоколад
- кафе с кокосово масло, хи шу у, мед
- 2 спелтови палачинки с кашкавал, остатъка от шоколада
- бяло вино, съставките за гуакамоле пуснах в блендера, защото не ми се занимаваше, съответно, вкуса стана съвсем различен, но си го изядох с 2 чапати, после вафла хармоника без захар с мед

Вода:
- 1.2

Сън:
- по-горе вече писах

Днес снимах много от нещата от практиката, стойките ми на ръце са станали трагични. Което не е голяма изненада, при положение, че раменете и лактите ми са тотал щета от месеци насам.
Реших и да се претегля - 53.5. Това за протокола.

Мнението беше редактирано от Margi на 29.09.21 21:41.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1