14.09.21
17:09
казано от Splash на 14.09.21, 16:56:
П.П. Най-тъпото е, че каквото и колкото и да правиш, ако не внимаваш с храната, файда.
И обратното е вярно, обаче! Каквото и колкото и да правиш, ако внимаваш с храната, файда има. Ама е трудно, дейба :D
Аз с моите ежедневни разходки в планината свалям килограми без да се ограничавам чак толкова много в храната. Определено правя някакви ограничения в храната, но не бих казал, че пазя диета . Щанги не съм барал от над година , а може повече.
Мнението беше редактирано от I`M на 14.09.21 17:17.
Не не, въобще не ми е била целта да свалям или подобни глупости :) просто това очаквах. Пак казвам изглеждаха ми нереалистично тези 4000 - 5000, които правих за около 10 часа движение дефакто. 12 са с почивките, на базата на това че приемах доста по-малко калории на ден. Аз ги писах около 2000, ама са си по-малко. То може би заради това 4-тия ден усетих слабост.
Пак по този повод се сещам за моя братовчед който е бивш боксьор, вече не тренираше и беше много напълнял и след това го видях поотслабнал и го питам как и той каза. “Ами как ...не ям, тука от гората каквото има и вода, някоя джанка ... ама по едно време спрях да свалям и спрях и да ям” :) та така ..
Мнението беше редактирано от kaloyan на 14.09.21 17:20.
Трябва да се отчете и факта, че с доста ходене (и без щанги) голяма част от това, което сваляш, не са точно мазнини.
За мен комбинация от двете би била идеален вариант
Мнението беше редактирано от Ivan на 14.09.21 17:19.
казано от Ivan на 14.09.21, 17:19:
Трябва да се отчете и факта, че с доста ходене (и без щанги) голяма част от това, което сваляш, не са точно мазнини.
Не знам това дали не зависи и от мускулната маса, колко имаш спрямо теглото и дали ако имаш повече, съответно сваляш повече от нея в сравнение с мазнината. Не съм го проучвал това.
На мен не ми е трудно честно казано, на НВД и гладен с кана кафе съм много по-енергичен, по-добре изглеждам и се чувствам. Само че на работа става дума за целодневно седене, ако трябваше да хабя физическа енергия вероятно усещанията щяха да са съвсем различни, а тренировките пък направо ми мачкат крехкото его.. :D
не са практични и за това не стават, не защото не работят.
За мен и за теб не са практични разходки с часове, но за някой може пък да са практични, хубаво е да се знае че това е валидна опция.
Силовите тренировки са топ за сваляне - отнемат сравнително малко време, можеш да дозираш натоварването за да избегнеш адаптация.
Съгласен съм.
Качваш мускули, съответно гориш повече в покой и т.н.т.
Позачетох се за това и се оказва че едва 10 Ккал на ден повече изгаряш ако имаш 1 кило мускул вместо 1 кило мас. Което е нищо, дори да качиш 10 кила мускул, а 10 кила мускул не се качват лесно, нито бързо ако е естествено, особено и ако не си начинаещ.
П.П. Най-тъпото е, че каквото и колкото и да правиш, ако не внимаваш с храната, файда.
Уви да - аз доскоро бях живия пример. По 3 часа на ден някакви тренировки и активности, изгарям 2К от целенасочени занимания, ама като седна на масата и само от десерта ги занулявам.
казано от Alexander Krastev на 14.09.21, 17:09:
И обратното е вярно, обаче! Каквото и колкото и да правиш, ако внимаваш с храната, файда има. Ама е трудно, дейба :D
Форума на майфитнеспала е пълен с тексаски реднеци, които просто не искат да тренират. Ама нищо. Дори да ходят пеша не искат. Против разбиранията им е. Ама си цъкат там по 1500 Ккал на ден с месеци и години и накрая свалят по 50 кила. Не е идеално, и не всичко им е мазнина което свалят, ама пак и изглеждат и се чувстват по-добре, отколкото с 50-те кила отгоре.
казано от kaloyan на 14.09.21, 17:22:
За мен комбинация от двете би била идеален вариантНе знам това дали не зависи и от мускулната маса, колко имаш спрямо теглото и дали ако имаш повече, съответно сваляш повече от нея в сравнение с мазнината. Не съм го проучвал това.
И аз не съм чел, но за мен по пътя на логиката, ако нямаш резерви под формата на мазнини, а енергия ти трябва - разбира се че по-голямата част ще ти дойде от разградени мускули. Тук говорим за естремности разбира се. Някой с нисък процент мазнини, който е подложен на дълъг и тежък дефицит. То затова е толкова трудно да се изчистят последните няколко процента мазно за състезание или сесия. Защото почва да заминава повече мускул преди тях.
Еми да, погледни един маратонец как изглежда и става видно, че няма много мускул обикновено по тея с дългото кардио.
И аз мисля че комбинацията от двете - щанги и кардио е иделания вариант.
Еми да, погледни един маратонец как изглежда и става видно, че няма много мускул обикновено по тея с дългото кардио.
казано от Димо на 14.09.21, 17:37:
Следващия път, ще тествам, за сега не се е налагало кардио да правя… :D Все си мисля, че е досадно и ненужо.
Мнението беше редактирано от Splash на 14.09.21 17:41.
казано от Любомир на 14.09.21, 17:23:
На мен не ми е трудно честно казано, на НВД и гладен с кана кафе съм много по-енергичен, по-добре изглеждам и се чувствам. Само че на работа става дума за целодневно седене, ако трябваше да хабя физическа енергия вероятно усещанията щяха да са съвсем различни, а тренировките пък направо ми мачкат крехкото его.. :D
Аз най-съсредоточен и мотивиран се чувствам на пълен глад втори-трети ден като ми е преминало главоболието, ама съм се пробвал и поне за мен - силовите резултати са си почти същите, но повторенията рязко падат. Т.е. бързо ми пада пауъра. То може и да се превежда в по-малко сила де, щото аз не правя макс опити. Правя си нормалните серии примерно 5х5 и нямам никакви проблеми или разлики в усилията в първите 1-2 серии, но после рязко изведнъж ми свършва силата по средата на третата или четвъртата серия и често се затискам като тренирам на дълъг фаст.
Иначе бягам най-добре дълги дистанции гладен.
казано от Димо на 14.09.21, 17:41:
казано от Любомир на 14.09.21, 17:23:
С бягането съм правил доста експерименти. 2 часа да се бяга на гладно ниско интензивно няма проблем. Обаче ако планираш да направиш над 2 часа, задължително или преди бягане или между втория и третия час, трябва да приемеш нещо, иначе нещата много бързо тръгват надолу. Поне при мен това е границата.
казано от kaloyan на 14.09.21, 17:46:
казано от Димо на 14.09.21, 17:41:
С бягането съм правил доста експерименти. 2 часа да се бяга на гладно ниско интензивно няма проблем. Обаче ако планираш да направиш над 2 часа, задължително или преди бягане или между втория и третия час, трябва да приемеш нещо, иначе нещата много бързо тръгват надолу. Поне при мен това е границата.
Звучи логично, аз моите дълги бягания са там някъде - 2-3 часа със средно темпо. И съм усещал 1-2 пъти разлика като заредя нещо некви стафиди или гелчета след 15-тия километър - идва като че ли малко пауър да ме избута до финала.
Мнението беше редактирано от Димо на 14.09.21 17:49.
казано от Splash на 14.09.21, 17:40:
казано от Димо на 14.09.21, 17:37:
Следващия път, ще тествам, за сега не се е налагало кардио да правя… :D Все си мисля, че е досадно и ненужо.
Еее, класическия фитнесджия - “кардио ли, закво?”
Има си ползи, как изобщо го правиш на въпрос.
казано от Димо на 14.09.21, 17:50:
Има си ползи, как изобщо го правиш на въпрос.
Е не мога ли да се пошегувам :)
Не съм съгласен за класическия фитнесджия, ела да видиш по пътеките и колелата в залата, какво чудо е :D
Да взема и да напиша и аз нещо. Подготовката за маратона мина към рехава, понеже имах и работа и разправии по доктори, че майка ми не беше добре. И нещо не тренирах така както си мислех. Днес бягах обаче на софийския маратон, точно 4 часа. Като предната вечер пих ракия, уиски и бира и пуших.
Все си мислех че някъде към 3 часа и 45-50 щях да го направя, ама подготовката си каза думата. Най-доброто за мен от цялата работа е че все едно не съм бягал маратон, нищо не ме боли, даже пих една ракия след това и сега мисля още една - две да се почерпя.
Вече спирам с глупостите и намалявам обема.
После ще го мися с тренировките. Да пусна и една две снимки от планината , за цвят че са на хубаво място.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 10.10.21 20:43.
Днес като еднин край на обема направих едно контролно на 5 километра - 23 минути, без да се пържа много. Това ще ми е и базата за по нататъшни тренировки с по малко обем и повече интензивност. От доста време не съм бягал така, може би от 3-4 години и ще видя какво ще правя за по-натам.
Но като цяло последната 1-2 години са не особено добри за мен, много неприятни неща и моменти и то най-вече със здравето на близки и познати. Дано и тази лоша за мен 21 година си отиде по-бързо и гледаме напред. Съответно алкохола се увеличи, понеже ми действа добре против стреса без да прекалявам, но все пак си е някаква зависимост, към която трябва да предприема някакви мерки.
Драсваме чератата преди да е свършила годината с неясни планове и надежда за по-вече здраве.
Нещо ми се събра смяна на локациите и последните дни, не тренирах много много уж че имах повече работа да довърша, обаче като не тренирам не мога и да се концентрирам, затова че след като работата не вървеше и тренировките ги нямаше, реших да прекратя това и да ходя и да си тренирам..
Днес започнах интервали малко 3х1 км, (4.10 мин/км) обаче беше и хладно днес към 3 градуса и уж загрях, обаче като тръгнах първия, така се отплеснах че чак по едно време се усетих, че го бягам прекалено бързо. Съответно не станаха добре, другия път повече. После правих офп ..
В неделя направих 17 км, общо взето свалих обема, както се и зарекох :) и увеличавам бързината.
Хъмз, някъде вече не мога да сметна, около преди една седмица ми се появи мускулна болка, ниско долу в корема, около мястото на захващането на пирамидалния и правия коремен мускул. Самата болка си е като мускулна, но ми се струва че продължава прекалено дълго. Сега на упражнения тип набиране като стегна ме хваща, но е тъпа лека болка, все едно мускулна треска. Май се появи като избягах 20 километра и обръщах градината с лопатата.
Въпроса е че продължава по-дълго и се чудя какво ли може да е станало. Такава мускулна треска съм имал, когато правя прекално упражнения за корем.
Според мен малко неглижирах упражненията за ядро за дълъг период от време и може би това е една от причините.
Уж почивам ама оня ден ходех на една сбирка с една 20 килограмова раница по-баирите нагоре. :) Отбелязвам го , да видя колко време ще отнеме докато изчезне. Гледам сега да не тичам много , понеже това помага също.
казано от kaloyan на 08.11.21, 10:33:
Уж почивам ама оня ден ходех на една сбирка с една 20 килограмова раница по-бирите нагоре. :) .
Една буква махнах...оправих правописа.
казано от nervak на 08.11.21, 12:15:
казано от kaloyan на 08.11.21, 10:33:
Уж почивам ама оня ден ходех на една сбирка с една 20 килограмова раница по-бирите нагоре. :) .
Една буква махнах...оправих правописа.
Ами то в раницата имаше 5 литра вино и кило ракия :))) Няма да казвам за другите неща .. Но да пусна 2 снимки
09.11.21
18:27
казано от kaloyan на 26.10.21, 11:25:
Днес започнах интервали малко 3х1 км, (4.10 мин/км) обаче беше и хладно днес към 3 градуса и уж загрях, обаче като тръгнах първия, така се отплеснах че чак по едно време се усетих, че го бягам прекалено бързо.
Един път съм правил 5х1км с минута почивка за около 3,20 средно , но после имах вкус на желязо в устата. Много неприятно натоварване.
казано от Георги Иванов на 09.11.21, 18:27:
Днес започнах интервали малко 3х1 км, (4.10 мин/км) обаче беше и хладно днес към 3 градуса и уж загрях, обаче като тръгнах първия, така се отплеснах че чак по едно време се усетих, че го бягам прекалено бързо.
Един път съм правил 5х1км с минута почивка за около 3,20 средно , но после имах вкус на желязо в устата. Много неприятно натоварване.
Дони от форума ми ги беше препоръчал преди доста време, но тогава не тренирах за скоростна издръжливост. Сега минах, обаче нямам време да спазвам тренировъчен режим специално за тези интервали, а и зимно време са малко кофти тези натоварвани, затова че сигурно ще отпаднат.
Еднокилометровите много те “таксуват” и са си тежки, особено ако ги натискаш. Аз така не съм тренирал от 2016-7.
09.11.21
18:55
казано от kaloyan на 09.11.21, 18:40:
Дони от форума ми ги беше препоръчал преди доста време, но тогава не тренирах за скоростна издръжливост. Сега минах, обаче нямам време да спазвам тренировъчен режим специално за тези интервали, а и зимно време са малко кофти тези натоварвани, затова че сигурно ще отпаднат.
Еднокилометровите много те “таксуват” и са си тежки, особено ако ги натискаш. Аз така не съм тренирал от 2016-7.
Другото гадно е 3х800 за под 2.20 с минута почивка. Краката стават на олово много бързо.
казано от Георги Иванов на 09.11.21, 18:55:
Еднокилометровите много те “таксуват” и са си тежки, особено ако ги натискаш. Аз така не съм тренирал от 2016-7.Другото гадно е 3х800 за под 2.20 с минута почивка. Краката стават на олово много бързо.
Ами аз нямам такава натренираност за подобни натоварвания, за да стигна до това трябва да тренирам целенасочено скорост и то доста време. Но там вече се отива към други крайности. Които гледам да избягвам, особено когато нямам намерение да се състезавам. При всеки мотивацията е различна. За хора тренирали подобни натоварвания в ранните години, може и да е нищо.
09.11.21
19:13
казано от kaloyan на 09.11.21, 19:00:
казано от Георги Иванов на 09.11.21, 18:55:
Еднокилометровите много те “таксуват” и са си тежки, особено ако ги натискаш. Аз така не съм тренирал от 2016-7.Другото гадно е 3х800 за под 2.20 с минута почивка. Краката стават на олово много бързо.
Ами аз нямам такава натренираност за подобни натоварвания, за да стигна до това трябва да тренирам целенасочено скорост и то доста време. Но там вече се отива към други крайности. Които гледам да избягвам, особено когато нямам намерение да се състезавам. При всеки мотивацията е различна. За хора тренирали подобни натоварвания в ранните години, може и да е нищо.
И аз нямам , 3х800 правих като тренирах бокс и тренъора реши а ни вади с лекоатлетите на стадиона под предтекст , че рунда трае 3 минути и тва не би било проблем. 5х1 правих като тренирах лека алтетика.
Извинявай за спама.
09.11.21
20:52
Това е теста на “сборная” бокс.
Да де ама там е в трите минути.
Ние пак сме по-католици от папата,както винаги.
казано от doni dimitrov на 09.11.21, 20:52:
Ние пак сме по-католици от папата,както винаги.
Както казва Кобрети: ние сме друга кръв ?
Апропо какво мислите ще стане на мача между него и оня, дет преби Холифийлд. Ако не е нещо нагласено за шоуто. Нашият не е играл по тия правила, но пък е боксер от световна класа.
казано от Dydo на 09.11.21, 20:59:
казано от doni dimitrov на 09.11.21, 20:52:
Ние пак сме по-католици от папата,както винаги.Както казва Кобрети: ние сме друга кръв ?
Апропо какво мислите ще стане на мача между него и оня, дет преби Холифийлд. Ако не е нещо нагласено за шоуто. Нашият не е играл по тия правила, но пък е боксер от световна класа.
Кво да стане ? Ще иде да си прибере парите. Другото отдавна е без значение вече :)
казано от kaloyan на 10.11.21, 08:14:
Кво да стане ? Ще иде да си прибере парите. Другото отдавна е без значение вече :)
Нищо чудно по-натам да иде и в някой кеч мач да участва, каго гостуваща звезда. Ще му направят реклама, ще дадат някой клип с целувката на Джени Суши......как видите ли един нагъл боксер от Източна Европа целува американка, малко коментари за незачитане на човешките права, малко закани от Кобрата в негов си стил, как не му дреме и ще ги изпопребие там на кеч срещата и ей го - интересът ще е налице :-)
Мнението беше редактирано от D_M на 10.11.21 10:57.
10.11.21
11:59
казано от Dydo на 09.11.21, 20:59:
“Оня” е Витор Белфорд...Боец от световна класа, истински боец с много опит във всякакви правилници.
казано от James Hinks на 10.11.21, 11:59:
“Оня” е Витор Белфорд...Боец от световна класа, истински боец с много опит във всякакви правилници.
Е щом за толкоз кратко преби Холифийлд, макар да е вече стар, а и мача бе повече май шоу, ясно е, че е такъв. Кобрата като нищо може да го отнесе брутално, ако мача е реален, а не с някаква предимно финансова цел и шоу. Не го знам, просто защото не следя тези спортове. Като изключим боксьорите от топ листата, а и някои вече позастаряли, то в другите бойни “спортове” знам само имена като Хабиб, Макгрегър, Бадр Хари, Емилияненковците и още няколко, които в момента не се сещам. А и някои от изброените вече май не се и състезават.
10.11.21
12:17
Дали Кобрата ще го отнесе брутално или не, зависи единствено от това в каква физическа форма е Витор.
казано от James Hinks на 10.11.21, 12:17:
Дали Кобрата ще го отнесе брутално или не, зависи единствено от това в каква физическа форма е Витор.
Не съм спец, гледал съм няколко пъти разни такива мачове в Русия, а и не само, дето се пердашат между блоковете, на някакви аматьорски рингове, създадени за моментни състезания. На пясък и т.н. Та имаше там клипове именно между боксьори и мм-ци, на срещи в “свободен стил”. В повечето срещи накрая боксьора излизаше победител. Интересното ми бе, че очевидно са подбрани горе долу равностойни съперници, след като в началото или около средните рундове принципно мм-ците имаха една идея превъзходство, т.е. не някой от двамата да пребие другия веднага/бързо. Бая пъти мм-ците сваляха боксьорите на земята и ги налагаха, ама ония добре се пазеха. И общо взето това което забелязах е, че към по-напредналите вече руднове мм-ците рухваха физически и тогава общо взето превес в срещата взимаха боксьорите и тя приключваше с нокаут или явно превъзходство на боксьора.
Може разбира се това да е инцидентно и аз да съм попадал на такива клипове. Но въпреки боксьорите да се бият при по-строги правила, т.е. само с ръце и удари, някак си мисля, че топ боксьора ще е по-добър от топ мм-ец. Дори да се срещнат в стил, където мм-ца се състезава.
10.11.21
12:35
Ти естествено пак разбираш от всичко, нищо, че само си гледал клипове от Русия, няма проблеми :D
Поинтересувай се кой е “оня”, пък пак гледай клипове снимани между блоковете в Нижни Новгород...
Франк Мир момчета, това ще е главния мач. Няма да е с Белфорд, не знам защо, тъкмо го казаха.
10.11.21
12:43
Франк Мир пък от къде го изкопаха.
Явно е му трябва някой лев..
За “оня” вече се поинтересувах-ок, добър е, от световна класа. Пък и казах, че клиповете не са само от Русия.
Ей, само чакате да кажа нещо, та да ми се покаже как за пореден път пак нищо не знам ;-)
Мнението беше редактирано от D_M на 10.11.21 12:45.