01.10.21
18:22
Отгатнах, че е от Лидл
едит: към долното - аз не съм го ял. но го видях над соковете (не, не искам рецепта за сок), точно на кубчета и понеже знам Димо откъде пазарува, нарочно погледнах колко кела е. :”Д .. А да.. и кубчетата са далече от 2х2 см, но е разбираемо да му се виждат малки. :”Д
Но нищо де, може да съм се объркал. Чакам снимка от нета : ))))
Мнението беше редактирано от gggddd на 01.10.21 23:49.
01.10.21
19:55
Малееее в колко лош свят живеете, да ядете тирамису от Лидл.
Да пиша ли рецепта???
Милите, честно, мъчно ми е за вас?
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 01.10.21 19:55.
01.10.21
20:04
Чакай не ма държи:
6 жълтъка се бият с миксер заедно със 130 гр захар до бяло(почти)
После се добавят 50 мл Марсала и 50 мл зехтин и се бие още
Това се слага в хладилника
220 мл сметана се бият до почти края ама да е леко течна и се доразвиват заедно с 500 гр маскарпоне
Първата смес се смесва с втората с ако е миксер на първа скорост.
Стане ли еднородно се слага в хладилника.
Пускаш осем кафета и им добавяш 100 мл Марсала
Тава, йенско или Ко си искате:
Крем отдолу, бишкотите лекинко в кафето и се редят със захарта на долу, за да огласят стичащото се кафе и да няма локви, та:
Крем, бишкоти, крем, бишкоти, дженга стайл.
Един ден в хладилника, какао и газ
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 01.10.21 20:05.
казано от Bart Simpson на 01.10.21, 19:55:
Малееее в колко лош свят живеете, да ядете тирамису от Лидл.
Да пиша ли рецепта???
Милите, честно, мъчно ми е за вас?
Пиши, пиши, после дневникът ще е “Димо качва нови 22 кг” ?
01.10.21
20:05
казано от Bart Simpson на 01.10.21, 20:04:
Чакай не ма държи:
6 жълтъка се бият с миксер заедно със 130 гр захар до бяло(почти)
После се добавят 50 мл Марсала и 50 мл зехтин и се бие още
Това се слага в хладилника
220 мл сметана се бият до почти края ама да е леко течна и се доразвиват заедно с 500 гр маскарпоне
Първата смес се смесва с втората с ако е миксер на първа скорост.
Стане ли еднородно се слага в хладилника.
Пускаш осем кафета и им добавяш 100 мл Марсала
Тава, йенско или Ко си искате:
Крем отдолу, бишкотите лекинко в кафето и се редят със захарта на долу, за да огласят стичащото се кафе и да няма локви, та:
Крем, бишкоти, крем, бишкоти, дженга стайл.
Един ден в хладилника, какао и газ
Тва нещо го копнах ли Ко стана на да има, че сме на ракия с каката и тя се заприказва с техните та на мен ми е скучно, мале добре че след 13 години вече не се възприема като неуважение ако не хода и аз на компютъра?
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 01.10.21 20:07.
казано от Gogo на 01.10.21, 18:22:
Отгатнах, че е от Лидл
Не си отгатнал. Направил си предположение, но се оказва неправилно. Питах жената - от Кауфланда е :D Каза ми на кой рафт са, като минавам ще видя грамаж и размери и ще кажа.
Видях 2 вида тирамису в кутия в кауфланга, едната 280 грама, другата 500 грама. Не мога да кажа със сигурност от кой беше взела жената, но както и да е, и в двата случая е било повече отколкото ми се е сторило, ма в своя защита мога да кажа, че по времето когато го ядох не съм имал никакво намерение да му смятам калориите или да го логвам и не съм гледал нито колко грама е кутията, нито какво точно количество съм изял. Също и не си спомням друг път да съм ял тирамису в кутия, не му знам по принцип калориите, нито грамажите. Ама беше много вкусно де.
Иначе трен няма, хранителен режим няма, съответно и промяна в телесната конституция няма. Последните два дни след работа изкопах една яма за хидрофор 3 кубика в глина и корени от близкия орех. Приятна лека мускулна треска по цялото тяло да усещам че нещо все пак съм правил. В събота ми идват два палета гипскартон, голям зор да си намеря помагачи да го разтоварим, че сам ще се забавя, а камиончето иска да си тръгва бързо. Почти всичките ми приятели или са нещо хронично болни - дископатии, сърца, или в момента с ковиди и грипове и т.н. или пък по Софии и чужбини. На всичкото отгоре го дават да вали. Тъпа работа.
В събота изринах 1-2 кубика чакъл и ги разнесох с количката сутринта, на обяд дойдоха помощниците и пренесохме 4 тона гипсокартон за час и доволни заседнахме край скарата. Свински бут, свински гърди, тиквички, печурки и патладжан. И по 1-2 ледени бири и лаф-мохабед. И това беше за целия ден работата. После вкъщи спагети с тиквички, грозде, кисело мляко с мюсли. Не съм смятал, ама по-скоро са над баланса калориите.
Неделята пълно разложение и лентайстване. Не пипнах никаква работа. Нито по къщата, нито на компютъра или в студиото. Така се получи, дори не съм го планирал. Сутринта спах до 10, гледах на запис Уайлдър-Фюри. Малко се разочаровах че моето негро загуби, ама не ми и хареса как игра. Напълно заслужена победа на циганина. После излежаване и търкаляне на топло, включително и 4 часа следобеден сън. Накрая вечерта трябваше да се разходи кучето в дъжда и направихме 5К бягане в парка с нея. То беше понакъсано - спира няколко пъти хайванчето по разни причини, но мисля че си намерихме приемлив и за двамата начин да бягаме заедно. Храната може би на баланса. Започнах силно с 3 пържени яйца, кашкавал и едно страхотно овче сирене и селски хляб, обяд май нямаше и вечерта след бягането можеше и така да си легна, ама имаше още 1 порция от страхотните талиатели с тиквички и аз да не станат зян. После и десерт кисело мляко с мюсли и ябълка и май отиде дефицита.
Днес обяд филе, зеле и морков. Надъхан съм да направя дефицит днес и като цяло да съм си в дефицит дълго време и да сваля някое кило мазно. Да видим до довечера как ще е решителността :)
Ти ще ходиш ли на Пловдивския маратон ? Мен нещо ме карат да ходя, ама май не мисля да се връзвам.
казано от kaloyan на 11.10.21, 11:32:
Ти ще ходиш ли на Пловдивския маратон ?
Разбира се, тук съм редовен, нямам пропуснато издание досега. Ама аз полумаратона бягам, много съм дебел за цял.
казано от Димо на 11.10.21, 11:41:
казано от kaloyan на 11.10.21, 11:32:
Ти ще ходиш ли на Пловдивския маратон ?
Разбира се, тук съм редовен, нямам пропуснато издание досега. Ама аз полумаратона бягам, много съм дебел за цял.
То няма и голям смисъл да си трошиш краката.
Абе някой ден ще избягам един цял - ейтака за себе си да знам че съм го направил в тоя живот, но да - и аз мисля че е прекалено усилие.
казано от Димо на 11.10.21, 11:44:
Абе някой ден ще избягам един цял - ейтака за себе си да знам че съм го направил в тоя живот, но да - и аз мисля че е прекалено усилие.
То подготовката отнема много време. Иначе и сега ги гледам, някакви хора след 25-тия километър как се мъчат, после едвам стигат до финала. Най-добре е да си подготвен и да си го бягаш, без да спираш и без да ти е мъка, да се чудиш след това как да ходиш.
Но отнема време и въпрос вече всеки да си прецени дали може да жертва такова време за такова нещо :)
Ако сваля на 82-83 кила ще го избягам без проблеми си мисля аз. Което ще е по-трудната работа де.
казано от Димо на 11.10.21, 12:05:
Ако сваля на 82-83 кила ще го избягам без проблеми си мисля аз. Което ще е по-трудната работа де.
Ти ако тръгнеш да се готвиш поне половин година, със сигурно ще отслабнеш, обаче другите ти тренировки, трябва също да си ги съобразиш с това. Дефакто ти ако чакаш да отслабнеш че да бягаш маратон :) ехее...
казано от kaloyan на 11.10.21, 12:11:
Ти ако тръгнеш да се готвиш поне половин година, със сигурно ще отслабнеш, обаче другите ти тренировки, трябва също да си ги съобразиш с това. Дефакто ти ако чакаш да отслабнеш че да бягаш маратон :) ехее...
Ахаха.. Абсолютно не е задължително да отслабнеш в следствие на много бягане. Има много дебели маратонци. Простата математика показва, че бягайки 2 часа изгарям 2000 Ккал. Ми тва са 6 понички за десерт на едно от петте ми яденета ако ям колкото ми се яде. Ми ако седна и алкохол да пия? Аз пия 10 бири на вечер без проблем. Това са 3000 Ккал. Утре 30 километра ли трябва да избягам за да си изгоря бирата?
Обратна е връзката. Лично аз когато се готвя за полумаратон например, зорлем си налагам да не ям за да отслабвам, защото искам да ми е по-лесно бягането и да бягам по-бързо, не че отслабвам защото много се движа. Никой не може да си надбяга кофти диетата или лакомията.
Първото попадение от гугъл като написах fat marathon runners:
Last year, I completed two 50Ks and four marathons ― three of which were done within a two-month span. And just a week before I participated in the New York City Marathon, I also completed my first 100K ― the Javelina Jundred event in the Arizona desert, which involves running roughly 62 miles.
This year I signed up for 10 marathons and a 50-miler, and I intend on running in my first 100-miler. Still, despite earning over 100 finisher medals and completing close to 200 running, cycling and obstacle course racing events over a span of five years, the internet police continue to remind me to lose some weight. I’m an unapologetic 5’3, 242-pound road and trail ultra runner from Brooklyn
Ами ти си от тежкия калибър :) тогава го мани тоя маратон Е това с хайдушката пътека е перфектно :) Хем ще има бъхтене хем после и бирите :)
Аз затова казах че някога ще избягам цял маратон заради мен си. Кога - ще видим.
Но и за Хайдушката пътека трябва да отслабна. Едно е да нося 20 или 25 кила мазно плюс 43 кила мех, друго е само меха. Първия вариант ще е смазващо усилие, другото ще мога да се накефя малко :)
11.10.21
13:58
казано от Димо на 11.10.21, 12:55:
Първото попадение от гугъл като написах fat marathon runners:
Last year, I completed two 50Ks and four marathons ― three of which were done within a two-month span. And just a week before I participated in the New York City Marathon, I also completed my first 100K ― the Javelina Jundred event in the Arizona desert, which involves running roughly 62 miles.
This year I signed up for 10 marathons and a 50-miler, and I intend on running in my first 100-miler. Still, despite earning over 100 finisher medals and completing close to 200 running, cycling and obstacle course racing events over a span of five years, the internet police continue to remind me to lose some weight. I’m an unapologetic 5’3, 242-pound road and trail ultra runner from Brooklyn
Сигурен ли си че не е фейк, къде я виждаш тая да е 120 кг на 1.60 ръст
Ми не знам, ама напиши Latoya Shauntay Snell в интернета и гледай. Тя явно е някакъв вид звезда - в класацията топ 100 най-влиятелни афроамериканци между 29 и 39 години била. Лице е на брандове и т.н. Едва ли си измисля че е дебела бегачка на маратони.
Ама ай мани я нея конкретно. Има безброй статии “Уай ай ем нот лузинг уейт уайл рънинг маратонс” Аз също съм живия пример. Макар и за полумаратон. Подготвял съм се стриктно по програма от един треньор на световни имена в бягането и пак съм качвал кила ако не внимавам какво и колко ям. :(
Нещо, което ми направи впечатление като носихме гипсокартона е че един приятел, който съм го споменавал и преди - той е от успешните ми проекти на сваляне на кила с МФП и впоследствие и добиване на трайна любов към спорта - редовно плува и играе народни танци, та с него носехме в двойка, щото не е удобно да взимаш и оставяш сам цял лист картон - има риск да го счупиш. Т.е. колкото аз, толкова и той сме носили и ходили с товара. И си беше доста хладничко и приросяваше дъжд. И щото така бързахме да освободим камиончето действахме чевръсто - еми той почервеня, изпоти се обилно, верно че не е спирал или да е омалявал, ама се виждаше че си му е физическо усилие. И той е в много по-добра визуално форма от мен - няма шкембета, няма паласки - като струна е и тренира абсолютно редовно (ергенин е още и има време за всичко негово си). Аз не го усетих даже че сме носили нещо, камо ли да ми личи че ми е усилие. Той обаче е пушач. Може затова ташкън да му дойде.
казано от Димо на 11.10.21, 15:19:
Нещо, което ми направи впечатление като носихме гипсокартона е че един приятел, който съм го споменавал и преди - той е от успешните ми проекти на сваляне на кила с МФП и впоследствие и добиване на трайна любов към спорта - редовно плува и играе народни танци, та с него носехме в двойка, щото не е удобно да взимаш и оставяш сам цял лист картон - има риск да го счупиш. Т.е. колкото аз, толкова и той сме носили и ходили с товара. И си беше доста хладничко и приросяваше дъжд. И щото така бързахме да освободим камиончето действахме чевръсто - еми той почервеня, изпоти се обилно, верно че не е спирал или да е омалявал, ама се виждаше че си му е физическо усилие. И той е в много по-добра визуално форма от мен - няма шкембета, няма паласки - като струна е и тренира абсолютно редовно (ергенин е още и има време за всичко негово си). Аз не го усетих даже че сме носили нещо, камо ли да ми личи че ми е усилие. Той обаче е пушач. Може затова ташкън да му дойде.
Някоя мома му е взела тока :-)
Даже не е тва. Оплака ми се че вече се оглеждал за жена че не искал да остарява сам, ама нямало подходящи.
11.10.21
16:55
Ми не знам, ама напиши Latoya Shauntay Snell в интернета и гледай. Тя явно е някакъв вид звезда - в класацията топ 100 най-влиятелни афроамериканци между 29 и 39 години била. Лице е на брандове и т.н. Едва ли си измисля че е дебела бегачка на маратони.
говоря за числата да са фейк с цел ПР и внимание, което е типично за щатите.Ясно е е,че не мисля че е фейк от -до. Пък и с какъв пейс ги бяга тия маратони,12 Мин на километър ли? Пак е тлъста и на американците само им тряя кампания да им оправдае дебелината, сякаш не са преддиабетни повечето.:д
А ако им погледнеш времената на тез дебелите маратонци, мисля че ще ти стане ясно защо не отслабват:))
казано от Niki G на 11.10.21, 16:56:
А ако им погледнеш времената на тез дебелите маратонци, мисля че ще ти стане ясно защо не отслабват:))
Време - невреме - колко от слабите могат дори да ходят 40 км? Пак казвам че връзката е обратната - бегачите които искат постижения отслабват, защото дебели не могат да ги направят, а не че защото бягат и да заслабнат неспасяемо. Ако ядат колкото мен, няма да отслабнат. 1 маратон - пак разбира се зависи колко бързо го бягаш и колко тежиш, но е да кажем 3-4-5 000 Ккал. И не всеки може да бяга по 42 км всеки ден. А аз мога да ям всеки ден по 10 000 Ккал. Как по-точно се предполага че ще отслабна в такъв случай?
казано от Joe Musashi на 11.10.21, 16:55:
говоря за числата да са фейк с цел ПР и внимание, което е типично за щатите.Ясно е е,че не мисля че е фейк от -до. Пък и с какъв пейс ги бяга тия маратони,12 Мин на километър ли? Пак е тлъста и на американците само им тряя кампания да им оправдае дебелината, сякаш не са преддиабетни повечето.:д
Не четох цялата ѝ житейска история. Пишеше нещо там че била отслабнала драстично - мерките може да са били преди да отслабне, а тея снимки да са след като е отслабнала.
И да - тя затва е популярна сигурно - не че щото е много добър атлет, ами щото да се успокояват дебелите в щатите че видиш ли - ето - дори дебел, пак може да си атлет и да си активен и даже да си популярен.
12 мин/км не е даже ходене, тва е разходка в парка. Но дори и така, който каже че на майтап може да ходи 160 километра (32 часа непрекъснато с тая скорост), да снима едно видео - може и него да го направят лице на нещо.
11.10.21
17:38
казано от Димо на 11.10.21, 17:21:
казано от Niki G на 11.10.21, 16:56:
Време - невреме - колко от слабите могат дори да ходят 40 км? Пак казвам че връзката е обратната - бегачите които искат постижения отслабват, защото дебели не могат да ги направят, а не че защото бягат и да заслабнат неспасяемо. Ако ядат колкото мен, няма да отслабнат. 1 маратон - пак разбира се зависи колко бързо го бягаш и колко тежиш, но е да кажем 3-4-5 000 Ккал. И не всеки може да бяга по 42 км всеки ден. А аз мога да ям всеки ден по 10 000 Ккал. Как по-точно се предполага че ще отслабна в такъв случай?
Пълно е с нацепени атлети на по 10к калории на ден,просто не става с понички. И да ходиш 50км по равно не е кой знае какво дори за дядовците на по осемдесет с козите дето ходят.:))) И какъв е смисълът да пише под снимката тия килограми, освен целенасочено подвеждане? Освен това пише че от 250лбс е смъкнала на 170 и после е качила половината на изчистеното.
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 11.10.21 17:45.
казано от Joe Musashi на 11.10.21, 17:38:
Пълно е с нацепени атлети на по 10к калории на ден,просто не става с понички. И да ходиш 50км по равно не е кой знае какво дори за дядовците на по осемдесет с козите дето ходят.:)))
Дай трима които ги познаваш и могат да потвърдят.
50 КМ дори ходене не е нещо, което можеш да правиш всеки ден.
11.10.21
17:52
12 мин/км не е даже ходене, тва е разходка в парка. Но дори и така, който каже че на майтап може да ходи 160 километра (32 часа непрекъснато с тая скорост), да снима едно видео - може и него да го направят лице на нещо.
ай стига глупости, на Витоша 100 има пенсионери финиширали, пък не се бият в гърдите и не подемат кампании. Ай следващия път като направя 50км през планината с 1300м денивелация ще снимам с някое Гоу про, ама ти ще го гледаш ли?
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 11.10.21 17:55.
Аз не съм съгласен с теб. Питай ги тези пенсионери за колко време го взимат и после дали повтарят и дали могат да ходят след това :)
А тези другите “пенсионери” ходят и тренират цял живот.
50 км ходене е много, особено ако го правиш последователно и това е натоварване, което всеки един човек който не го е правил ще му докара проблеми.
П.С - иначе това с кампаниите е ясно, особено в америка. :)
Ако ножа опре в кокала може да минеш и 200 и 300 км без да си тренирал , ама ние не говорим за тези случаи нали :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 11.10.21 18:03.
11.10.21
18:11
казано от kaloyan на 11.10.21, 18:00:
Аз не съм съгласен с теб. Питай ги тези пенсионери за колко време го взимат и после дали повтарят и дали могат да ходят след това :)
50 км ходене е много, особено ако го правиш последователно и това е натоварване, което всеки един човек който не го е правил ще му докара проблеми.П.С - иначе това с кампаниите е ясно, особено в америка. :)
нещо се хващате за отделни изречения в поста ми. Това което твърдя е : някаква си трътка, която лъже най вероятно за теглото си, твърди че не отслабва от видиш ли нечовешкото натоварване което реално не е такова. Димо от три години вади “аргументи “как не може да си надтренираш лакомията, аз от три години му опонирам и май си личи на кой му излиза математиката. Питай иначе който искаш пешак пощальон колко км навърта градско всеки ден. Малоумен спор, хората са масово разадаптирани от нещо което е било нормално преди столетия.
11.10.21
18:17
Коя е тая измекярска фирма от коята си си купил гипсокартона, та 200 листа, което прави 3 пачки и нещо, ще те карат ти да си ги смъкваш на ръка от камиона им?! Ебаахти изродите чуек.
Иначе листивете се носят без проблем от сам човек. И на главата си ги нося и прави ги нося, не съм счупил ни един. Иначе ако ги носиш по два, най-сигурно. :ДДД
Бах. 200 листа на ръка ше ми кажат да смъкна......
П.с.: надявам се не си взел от по 10 мм дебелите. Особено за тавана. Тва се чудя, заради опасенията ти от риск да ги счупиш.
Нещо май ми куца математиката. 200 листа от поатформата на камиона, вътре е къщата на сушуна за час? Тва по 18 сек на лист ли се пада? Че и празен ход има наобратно в това време. :)))) Ебах тва тирамису :Д
Мнението беше редактирано от gggddd на 11.10.21 18:45.
казано от Joe Musashi на 11.10.21, 18:11:
казано от kaloyan на 11.10.21, 18:00:
50 км ходене е много, особено ако го правиш последователно и това е натоварване, което всеки един човек който не го е правил ще му докара проблеми.П.С - иначе това с кампаниите е ясно, особено в америка. :)
нещо се хващате за отделни изречения в поста ми. Това което твърдя е : някаква си трътка, която лъже най вероятно за теглото си, твърди че не отслабва от видиш ли нечовешкото натоварване което реално не е такова. Димо от три години вади “аргументи “как не може да си надтренираш лакомията, аз от три години му опонирам и май си личи на кой му излиза математиката. Питай иначе който искаш пешак пощальон колко км навърта градско всеки ден. Малоумен спор, хората са масово разадаптирани от нещо което е било нормално преди столетия.
Да, то това е трудното кагато обясняваш нещо с писане. Но трябва и да се отчетат и днешните условия на живот (американски стандарт) в който сме масово обездживени и смазани и то от глупост. Индианците рарамура са ходели и бягали по няколко стотин километра без да е проблем за тях. Тези овчарите и които гледат животни са правели преходи по няколко дни по почти 100ци километри, но сега едно такова нещо изглежда като невъзможно. И да, когато отидеш на маратон както аз бях, много хора го ходят и полубягат и за тях това е “постижение” но всъщност през останалото време не правят нищо и затова и аз казах че от такива неща няма смисъл. Важно е какво правиш всеки един ден ..
казано от Joe Musashi на 11.10.21, 18:11:
Димо от три години вади “аргументи “как не може да си надтренираш лакомията, аз от три години му опонирам и май си личи на кой му излиза математиката.
Човек, нали си ми бил на гости и съм те виждал колко ядеш - ти ядеш колкото едно коте. Да, даваш ми единични примери един ден колко си бил изял. ОК - изял си, ама не ядеш всеки ден по толкова, залагам 5 лева и адмиралската си шапка.
На мен винаги ми излиза математиката, ти си тоя, който твърди че изгаря по 8 Ккал всеки ден. Защо тогава правеше с мен тридневни фастове? Защо не потренира малко и да сваляш ами се мъчиш да гладуваш?
Мнението беше редактирано от Димо на 12.10.21 01:06.
казано от Joe Musashi на 11.10.21, 17:52:
ай стига глупости, на Витоша 100 има пенсионери финиширали, пък не се бият в гърдите и не подемат кампании. Ай следващия път като направя 50км през планината с 1300м денивелация ще снимам с някое Гоу про, ама ти ще го гледаш ли?
Ай стига ти с глупостите. Колко са пенсионерите, които могат да вървят 100 километра? Дядо ти може ли? А баща ти? Не било нищо. Айде - покажи ми че е нищо. Тук хората масово тренират. И някои си пишат и крачките. 100 киломтра са 150 000 крачки за деня. Покажи ми някой дневник в който има поне веднъж някой да е написал 150 000 крачки. Каквото чета хората викат: утрепах се от ходене - 30 000 крачки. 5 пъти по-малко.
И ти не знам дали си пасъл овцете, ама аз съм ги пасъл и ще ти кажа от опит че няма овчари, които да изминават на ден по 50 или 100 километра. Десетина нормално.
Теб те дразни че била подвеждала хората за килограмите си и че правела кампании. ОК, такава е - мръсна феминацистка, дебела, че и черна - идеална комбинация по американски стандарт. Ама мен не ми пука каква е. Дебела ли е? Дебела е. Бяга ли по 10 маратона на година? Бяга. И как така ся е дебела? Нали дори за 1 маратон да се подготви и трябваше да се стопи?
Приказки от 1001 нощи.
казано от Gogo на 11.10.21, 18:17:
Коя е тая измекярска фирма от коята си си купил гипсокартона, та 200 листа,
Билдо. Ама хората ми казаха че транспорта им е камион без кран. Ако исках, можех да платя 45 лева отгоре за камион с кран да ми ги разтовари. Но аз предпочетох покрит камион без кран и да ги сваля на ръка и да ги сложа в къщата на сушина, защото го даваха да вали в събота и като питах в една друга фирма “ако вали по време на транспорта мокър ли ще ми дойде?” и те викат: “еми камиона е открит, ако вали, най-вероятно ще се намокри” :D . Ама дори и да ги бях опаковал много добре преди да ги качат на камиона - пак трябваше да ги нося на ръка от двора в къщата, защото не ми се вижда ОК да седят със седмици на двора под дъжда, било то и опаковани. Един вика: е, увий ги добре с найлон - нищо им няма. Не мисля че ще е такъв случая и не ми се рискува с гипсокартон за няколко бона да ми се разкашка. Да стане не тирамису :D
150 мисля че са листовете, казаха ми че били по 25 кила, затова казах 4 тона, не съм ги теглил. И бяхме 2 двойки носачи. И някои курсове носихме по два листа на курс. Ама не е лесно да ги поемеш двата листа едновременно. Пробвахме и по 1 лист на човек - гледах в нета как се носи картон сам, щото можеше и да ми се наложи сам да си го свалям, ама на практика се получаваше задръстване на камиончето при поемането и на вратата на къщата и на купчината, където разтоварвахме. Щото сам да поемаш и оставяш е по-бавно и терсене и повече внимаване се иска. Двама е много бързо и не си пречехме на тесните места. Но да - както казах бързахме и сме сваляли лист за под минута с отиване и връщане през 2 врати, щото камиончето чака да си разтоварим нашето и да ходи да носи други неща. Той шофьора излезе много лежерен пич, ама мен ми е неудобно да го бавя и наложих темпо.
И малко лирическо отклонение. Единия носач беше малкия ми син. Преди месец навърши 12, обаче не трепна, не гъкна - носи наравно с мъжете. Добри са ми момчетата.
Изключения винаги има, но аз на маратони пълни , не съм виждал никога подобни участници. На 5 и 10 км, май съм виждал да ги прохождат, но на пълен не. Иначе за овчарите, говорих за тези които са по-нависоко и прекарват стадата, според сезонната миграцив. Иначе когато са вече на място, минават доста по-малкko.
П.С - човек махни ги тези. Първото нещо което ми се отвори на сайта беше “shop now” повече от там натам какво да говорим. Американска работа, затова и ти е излязла. Но това не трябва да се ползва за пример. Може да има други, ама те по-трудно излизат в търсачките.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 12.10.21 01:19.
Не ги знам каракачанските овце, но нормалните овце не могат да изминат 100 киломтра на ден със сигурност. Като се уморят (което е след 3-4 часа ходене, за което време могат да изминат примерно 10-15 километра) просто лягат и няма начин да ги накараш да продължат докато не си починат.
Както и да е с овцете. Да се върнем на основната тема - задължително ли е да отслабнеш ако тренираш и бягаш маратон и може ли да си надбягаш кофти диетата? Аз мислех че това е всеизвестен и всепризнат факт че не можеш да си надбягаш лошата диета.
Това, че не си виждал дебели на пълен маратон се обяснява с няколко неща. Едното както казах е желанието на самите маратонци за по-добро представяне и затова си ограничават храната и съответно отслабват. Другото е че просто много малко от дебелите могат да го издържат изобщо, било то и с полубягане полуходене. Сигурно има и други причини.