25.10.21
20:45
Днес се видях в лидл с един от другата зала. Че и аз като Дени имам различни зали и чорапи за всяка тренировка. Та той ми обади, че срещу символичен годишен членски внос, мога да стана картотекиран състезател по нещо си. Че да си тренирам без сертификат. А то на мен за друго не ми е необходим. Утре ще ида да видя.
Иначе днес си влязох в празния мол. От там в залата и никой нищо.
25.10.21
21:43
Гого, не ходиш ли на опера, ман?
26.10.21
00:26
казано от Gogo на 25.10.21, 20:45:
Та той ми обади, че срещу символичен годишен членски внос, мога да стана картотекиран състезател по нещо си.
Важно условие е да бъде картотекиран състезател към лицензирана спортна федерация.
Иначе да, при настоящата разписана заповед излиза точно така. Въпреки че е адски завъртяно.
“18. Преустановява се провеждането на колективни спортове на закрито, с изключение
на тренировки и състезания за картотекирани състезатели към лицензирани спортни федерации.”
“31. Въведените противоепидемични мерки по т. 2, 4, 5, 6, 15, 17, 19, 20, 21, 25 и 26,
може да не се прилагат при следните условия:
[...]”
И условията са за зелените сертификати.
Но точка 18 не фигурира в това изречение, което значи, че за нея не се искат сертификати и се прилага така, както е разписана.
П.П. Колкото повече чета заповедите на МЗ, толкова по-объркана се чувствам?
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 26.10.21 00:31.
26.10.21
08:20
243 умрели за ден си е друга приказка. Какво ми се ежат руснаците с 1000 умрели, като са 20 пъти повече. Е, утре ще са по-малко при нас, но имат още да ни гонят по “умрели с Ковид на глава от населението”. С 3.39 промила, само Перу ни се опъват от държавите с по-голямо население. Намерихме си най-после новата “калцинирана сода” за гордост!
26.10.21
08:58
казано от Вероника Налбатска на 26.10.21, 00:26:
Важно условие е да бъде картотекиран състезател към лицензирана спортна федерация.
На практика - да, имаш право да тренираш.
Не и безконтролно, обаче...
26.10.21
11:39
Четвъртък или петък-заключванедолу.
Опит да преместя тук дискусията.
казано от Любомир на 26.10.21, 12:06:
и някак се оказва, че независимо, че имаш антитела трябва да се ваксинираш за всеки случай, или независимо, че умират хора е много важно нощните заведения да работят.
п. Ама и ние намерихме точно къде да ги пишем тези глупости..
Вчера четох 2 статии по въпроса защо антитела не означава задължително че си защитен от ковид. И едно изследване, според което най-добър шанс да не се заразиш с ковид имаш точно ако си преболедувал и имаш една доза ваксина.
Ся всеки може да каже: ама те тея статии и изследвания са платени. ОК, аз не съм имунолог че да мога да им оценя дизайна на изследванията, методите и получените данни и да кажа дали са легитимни. Който отправя твърдения обаче че не са верни, негово е т.н. burden of proof. Който твърди нещо, негова работа е да докаже твърдението си.
Пратих ги тези статии на няколко човека, но дори не ги прочетоха и продължиха да си споделят тайните версии. Сега новата звезда дето дава денонощно интервюта им даде много жокери. Той всъщност ще замести Чорбанов и мангъра, който нещо не са много активни.
26.10.21
12:32
Активноста на някой се определя от интереса на медиите към него, а този интерес никога не е бил на твоя страна.
казано от Nev на 26.10.21, 12:26:
Пратих ги тези статии на няколко човека, но дори не ги прочетоха и продължиха да си споделят тайните версии.
Разбира се че няма да ги прочетат. Колкото и тук четат изследвания и статии, които се постват. По-лесно е да се каже: я тва го знам бе, те ли на мене ше ми кажат.
казано от Nev на 26.10.21, 12:26:
Той всъщност ще замести Чорбанов и мангъра, който нещо не са много активни.
Еми един знаменосец пада, друг вдига знамето.
Мен ме накефи, че полуофициално си признават от Москва, че целенасочената и платена с нефторубли антиреклама за дискредитиране на ваксините на Запада, сега рефлектира и върху руснаците и те масово не искат да се ваксинират също и мрат и им затлачват здравната система и им се налагат все по-строги локдауни, цялата страна ще излезе в неплатен отпуск за 10 дена в отчаян опит да намалят случаите.
Ама пак де - дори руснаците са поне 1/3 ваксинирани. Ние трябва да удвоим ваксинациите да ги настигнем.
26.10.21
12:37
Това ,което се случва в момента ли е най-мащабната медицинска интервенция в историята на човечеството?
То почти всяко нещо, което се прави в наши дни е “най-мащабно в ситорията на човечеството” :D
казано от Bart Simpson на 26.10.21, 12:37:
Това ,което се случва в момента ли е най-мащабната медицинска интервенция в историята на човечеството?
Не знам какво точно е медицинска интервенция, но ако е мащабите на ваксинация - не, не е. Едва трийсетина процента от хората в света са ваксинирани за ковид, докато срещу дребна шарка са ваксинирани почти 86 процента.
Едра шарка е имало от зората на човечеството. Тутанкамон се смята за първата жертва на едрата шарка. От тогава е морила човечеството и през 1980 точно в следствие на масова ваксинация е обявена за заличена едрата шарка.
На руснаците десетдневния отпуск ще коства десетина милиарда долара гдп. Да ги бяха дали на Бигфарма да не ги мъчат с тея ваксини :(
Едра или дребна касае ваксинацията. Че горе за над 80 те процента казваш дребна, а после говориш за едра. То като гледам, дребната масово я карат, та сигурно за едра говориш.
Мнението беше редактирано от D_M на 26.10.21 13:10.
86 процента от населението на света се ваксинира като се роди в момента срещу дребна шарка.
А едрата в момента никой не се ваксинира, защото е обявена за изчезнала. Но е изчезнала в следствие на масова ваксинация. Не ми се търси да видя колко процента е било ваксинирано населението на света преди 1980-та, когато са спрели да ваксинират.
казано от Димо на 26.10.21, 12:46:
Едра шарка е имало от зората на човечеството. Тутанкамон се смята за първата жертва на едрата шарка.
Мнението беше редактирано от GapstaR на 26.10.21 13:49.
казано от GapstaR на 26.10.21, 13:48:
казано от Димо на 26.10.21, 12:46:
Едра шарка е имало от зората на човечеството. Тутанкамон се смята за първата жертва на едрата шарка.
може и така да е, може и да не е. Затова казах че се смята, като съм изпуснал “известна”, щото сигурно е имало и други, ама не са им запазили добре телата че да може да се съди дали са умрели от едра шарка.
На мен постоянно ми е смешно, някой като каже: аз или детето ми карахме едра шарка. Отговарям, че вариола не са карали. А те: карахме, как да не карахме. Тогава обикновено влизам в нета и показвам снимки. Ей тая долу най-я обичам да им я давам като пример. Реакцията е.............ужас, о, а, у.
Мнението беше редактирано от D_M на 26.10.21 14:32.
казано от Dydo на 26.10.21, 14:29:
На мен постоянно ми е смешно, някой като каже: аз или детето ми карахме едра шарка. Отговарям, че вариола не са карали. А те: карахме, как да не карахме. Тогава обикновено влизам в нета и показвам снимки. Ей тая долу най-я обичам да им я давам като пример. Реакцията е.............ужас, о, а, у.
Вероятно имат предвид варицела. И аз съм я карала, когато бях 8ми клас. :)
казано от Margi на 26.10.21, 14:35:
Е така де, няма как да имат предвид вариола. За т,ва им доказвам със снимков материал :-)
И аз съм я карал някъде около 5-6 годишен, децата и те в детската ясла още.
Мнението беше редактирано от D_M на 26.10.21 14:54.
казано от Димо на 26.10.21, 13:13:
86 процента от населението на света се ваксинира като се роди в момента срещу дребна шарка.
А едрата в момента никой не се ваксинира, защото е обявена за изчезнала. Но е изчезнала в следствие на масова ваксинация. Не ми се търси да видя колко процента е било ваксинирано населението на света преди 1980-та, когато са спрели да ваксинират.
Това което забелязвам е, че по принцип поддръжниците на теорията за антителата, подържат и тезата, че имунната ни система е уникална и може сама да се справи и без ваксина. Да де, ама уникалната ни система не се е справила с доста болести, а те са изчезнали заради ваксините. И като цяло моите познати са и мои набори и няма как да не са ваксинирани с познатите ни ваксини, защото преди 30,40 години никой не те питаше, дали искаш ? И се получава така, че хем са ваксинирани, хем обясняват колко уникална е имунната ни система ?
казано от Dydo на 26.10.21, 14:48:
Е така де, няма как да имат предвид вариола. За т,ва им доказвам със снимков материал :-)
И аз съм я карал някъде около 5-6 годишен, децата и те в детската ясла още.
Варицелата също се води едра шарка.
казано от Margi на 26.10.21, 15:02:
казано от Dydo на 26.10.21, 14:48:
И аз съм я карал някъде около 5-6 годишен, децата и те в детската ясла още.Варицелата също се води едра шарка.
Така ли ? Това според каква квалификация ? Понеже само една е позната с това име ? Може ли да посочиш къде е написано това ?
Мнението беше редактирано от kaloyan на 26.10.21 15:15.
казано от kaloyan на 26.10.21, 15:14:
Така ли ? Това според каква квалификация ? Понеже само една е позната с това име ? Може ли да посочиш къде е написано това ?
Това е от понятията, дето както се казва е придобило явно гражданственост. Тъй като баш едрата е изкоренена, тук явно под едра разбират варицела и си го употребяват в махленски стил, даже и лекари.
казано от Dydo на 26.10.21, 15:18:
казано от kaloyan на 26.10.21, 15:14:
Това е от понятията, дето както се казва е придобило явно гражданственост. Тъй като баш едрата е изкоренена, тук явно под едра разбират варицела и си го употребяват в махленски стил, даже и лекари.
Аха, явно защото е по-едра от другите останали :) .. Не че има значение, просто ми стана интересно.
26.10.21
23:42
Всички ваксинирани ще умрете.
казано от Bart Simpson на 26.10.21, 23:42:
Всички ще умрем.
Миналия ден се виждам с един познат лекар, страшен проваксър и му обяснявам искрено и лично к’во ми е дереджето. Честно казано, очаквах да ми каже, че като съм тъпо парче и не съм се ваксинирала лятоски, коги му е било времето, ще си седа дома сега, без сертификат.’ Ма не. Ееее, не може да се ваксинираш без увереност, че ще ти помогне ваксината, не. Така, само за бележката, няма да подейства. ???
Опитвам се да си спомня правилно, преди няколко месеца като въвеждаха третата доза на Пфайзер и у нас, не беше ли тестът за антитела, който сега няма официални референтни стойности никъде по света, показателен за това дали пациентите имат нужда от трета доза? Нещо такова ми се върти, че говори Кацаров в един сутрешен блок... И по принцип, ако антителата не са показател за защита, как разбираш дали има файда от ваксината? Не се бях замисляла досега, много интересно.
27.10.21
08:31
Да ве, ама само исках да проверя дали някой не се надява на вечен живот.
27.10.21
08:48
казано от БПН на 27.10.21, 07:41:
И по принцип, ако антителата не са показател за защита, как разбираш дали има файда от ваксината? Не се бях замисляла досега, много интересно.
Например като имаш 2 много големи групи от хора - една контролна (неваксинирани) и една експериментална (ваксинирани) и след 6 месеца проверяваш от двете групи колко са влезли в болница на вентилатор, колко са починали. Антителата въобще може и да не ги гледаш.
Опитвам се да си спомня правилно, преди няколко месеца като въвеждаха третата доза на Пфайзер и у нас, не беше ли тестът за антитела, който сега няма официални референтни стойности никъде по света, показателен за това дали пациентите имат нужда от трета доза?
Не, условията за бустерна доза са че трябва да си завършил ваксинационен курс преди поне 6 месеца, да си над 65 (рискова група) или да си над 18, но да работиш или живееш във високорискова среда (доктори, болногледачи, България с едва 20% ваксинирани и общодостъпни фалшиви сертификати по 100 лева хаха)
казано от Димо на 27.10.21, 08:54:
Опитвам се да си спомня правилно, преди няколко месеца като въвеждаха третата доза на Пфайзер и у нас, не беше ли тестът за антитела, който сега няма официални референтни стойности никъде по света, показателен за това дали пациентите имат нужда от трета доза?
Не, условията за бустерна доза са че трябва да си завършил ваксинационен курс преди поне 6 месеца, да си над 65 (рискова група) или да си над 18, но да работиш или живееш във високорискова среда (доктори, болногледачи, България с едва 20% ваксинирани и общодостъпни фалшиви сертификати по 100 лева хаха)
Не мисля че има подобни изисквания за трета доза. Онзи ден една позната се похвали с такава - работи адвокат.
27.10.21
09:10
казано от Bart Simpson на 26.10.21, 23:42:
Всички ще умрем.
И когато това стане, единственото царство, което ще видим, ще е метър на два тралалала-ла-ла
Мнението беше редактирано от Ivan_ на 27.10.21 11:10.
27.10.21
09:19
Интересно ми е, що аз не мога да се изплюя пред мола преди да вляза, а децата могат, преди да влязат в училище?
Тестовете ли са ала-бала или има друга заигравка?
Не че питам някого, чудя си се. :Д
казано от Margi на 27.10.21, 09:10:
Не мисля че има подобни изисквания за трета доза. Онзи ден една позната се похвали с такава - работи адвокат.
Гледал съм по света какви изисквания имат, на сайта на нашето здравно министерство нищо няма по въпроса.
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/booster-shot.html
Наистина в интервюта по нашите телевизии казват че ще се поставя и на хора извън рисковите групи, ако имунния им отговор не е достатъчен на първите две, но никъде не казват как го мерят. А в други интервюта министъра казва, че никой, който иска трета доза, няма да бъде връщан, стига да са минали 6 месеца от ваксинацията му.
казано от Димо на 27.10.21, 09:35:
....... ако имунния им отговор не е достатъчен на първите две, но никъде не казват как го мерят. ....
Ако това което чух сутринта от поредния спец, единственият начин според мен е първо да те изследват какви са ти антителата, след това да се заразиш, за да видят какво ще стане :-) Та този каза, че наличието на дори не малко количество антитела не значело непременно добър имунен отговор при заразяване, т.е. ако се заразиш, не си застрахован, че няма да го изкараш тежко :-)
Вече сме на второ място по смъртност от ковид. Да го духат скапаните румънци дето ни изместиха от първото. Цифрите върху всяка страна са брой умрели хора от ковид на седмица на 1 милион хора. Тъпите западняци с тъпите им ваксини така им се пада - в никоя класация не могат да влезнат. Ние от прогресивния пост-съветски блок сме истински шампиони.
Мнението беше редактирано от Димо на 27.10.21 09:52.
казано от Gogo на 27.10.21, 09:19:
Интересно ми е, що аз не мога да се изплюя пред мола преди да вляза, а децата могат, преди да влязат в училище?
Тестовете ли са ала-бала или има друга заигравка?
Не че питам някого, чудя си се. :Д
Добър въпрос. Гледах че са отпуснали 13 милиона лева за тестове за децата в училищата, но още дори не били поръчани тея тестове. Може би Алибегович трябва да събере и той 13 милиона за тестове пред моловете и заведенията.
А реално как се тества пред моловете и заведенията в момента? Бърка се в носа с клечка за бърз тест ли? И плаща ли се тоя тест и кой го плаща?
Ко стана с БГ ваксината. Сигурно хората залагат на нея, т.е. чакат да влезе в употреба и почват. Какви са тия модерни, фризери и зенеци.