Коронавирус в България

Прескочи до:
GG

30.10.21
21:14

Миро, брои ли калориите за днес, че май малко множко ти дойдоха? :”Д

30.10.21
21:14

Миро, ти наистина ли си мислиш, че хората не се ваксинират за да правят “мръсно на обществото”?!

30.10.21
23:45

казано от БПН на 30.10.21, 18:41:

Туй дето ти говори, да вземе да спре, че ти говори глупости. Аз ходя в ковид отделения всяка седмица. А ти в колко беше? И ако ще ми кажеш, че на всички легла в ковид отделенията се подава кислород... Недей. Не е така. Просто защото ковид създава поражения и в други системи, освен дихателната. Кои и колко правила/мерки спазвам, те моля да се въздържаш да коментираш, защото няма смисъл. Няма нито как да знаеш, нито можеш да си коректив за нещо. С други думи... Задебелявай си шрифта някъде другаде.

Ахам, продължаваме с наглото си, нахално, безочливо поведение. Нищо ново под слънцето. Аз от вас друго не съм и очаквал. Така, че няма опция да ме изненадаш и скандализираш.

Бенете-Канал 1:  “Пред болницата в Бургас вече 30 минути чака фелдшерът Радко Радев, за да бъде приет поредният ковид  пациент. Радев: ” Уморени сме. Постоянно караме болни. И това чакане още повече утежнява нещата. Много е трудно. Легла могат да се разкрият винаги, но като няма кой да работи в болниците, това означава че... безсмислено е да се разкриват легла” Край на цитата.

Лекар ти дава отговор на крайно тъпия ти въпрос за броя на леглата. И айде стига с тази безпардонна антиваксерска простащина. Лекарите не са ви длъжни с нищо.

Сегашната криза е предизвикана от вашите простотии. Лекарите не са длъжни да поправят последствията от вашите глупости, простотии и направо золуми.

Вземете си лекувайте маниакалностите и параноята, която ви тресе за ваксините. Не може цялото ни общество да страда заради вашите болни мозъци!!! Има си специализирана психиатрична помощ за подобни неотложни състояния и фобии.

30.10.21
23:57

⚠️

GG

31.10.21
00:25

Миро, инжекцията ти действа с пълна сила. :”ДДД

31.10.21
11:26

Някой нещо за корона вируса ? Май в неделя до обяд нищо. Всички са се опърдели от съботновечерното плюскане и сега няма сили за корона темата :)

31.10.21
12:36

Ето! ???

Bart Simpson

31.10.21
18:06

Днес е корона-оф, Хелоуин си е

31.10.21
18:16

Тоя котешкия, колко голям е станал … ?

Bart Simpson

31.10.21
19:01

казано от Splash на 31.10.21, 18:16:

Тоя котешкия, колко голям е станал … ?

Човеко, на четири месеца е, за мен е иннормес.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 31.10.21 19:02.

31.10.21
19:16

казано от Миро на 30.10.21, 23:45:

Вземете си лекувайте маниакалностите и параноята, която ви тресе за ваксините. Не може цялото ни общество да страда заради вашите болни мозъци!!! Има си специализирана психиатрична помощ за подобни неотложни състояния и фобии.

Мислиш, че там има достатъчно легла и лекари ли? :D :D Каквото сме надробили в годините като общество ще си го сърбаме, че сигурно и десерт ще поръчаме.. А Миро с този патос идеално щеше да се впише в редиците на антиваксърите, ама ей-на, късмет, сега стои неестествено от другата страна на барикадата :D :D

Bart Simpson

31.10.21
20:03

Ваксърите са по-надъхани, БГ(Бил Гейтс) така им го дава.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 31.10.21 20:04.

31.10.21
21:21

По-добре Бил Гейтс,от колкото баба ви Ванга...или преподобна Стойна.

31.10.21
21:55

Не било партенка и първата снимка. Имало и още, плюс тая дето и аз преди пльокнах.

Мнението беше редактирано от D_M на 31.10.21 21:56.

01.11.21
07:59

казано от Bart Simpson на 31.10.21, 20:03:

Ваксърите са по-надъхани, БГ(Бил Гейтс) така им го дава.

Не съм съгласен, никой не е набол някого насила или да го тормози, докато антиваксърите чупят ваксини, нападат ваксинационни центрове, нахлуват в молове и т.н.

01.11.21
08:00

И все пак както казваш: Хелоуин е.

01.11.21
08:28

Само за ваксинирани мъже!!!

01.11.21
09:11

Айде, в кръга на тъпия хумор...

01.11.21
09:59

За майтап става, иначе има над 700 изследвания че всъщност си придобиваш много добър имунитет, така че си е баш имунизация.

А които са антиваксъри, но искат да са сертифицирани, що не правят както ние едно време правехме да пропуснем 2 дена училище - купувахме си по една въшка за 10 лева, слагаш си я на главата и отиваш при училищната докторка. Тя я намира, дава ти извинителна бележка за 2 дена и те праща вкъщи да те мажат с газ, мас и какво друго беше.

Да отиват да дават по 10 лева на болни с ковид да пият от една бутилка и 7 дена по-късно да си направят ПЦР, платен от здравната каса - хем няма да ги дупчат с рептилски експериментални субстанции, хем 14 дена платен болничен, хем и зелен сертификат. Всичко това само за 10 лева.

Или пък просто да излъжат личния лекар че имат ковидоподобни симптоми и да отиват за безплатен ПЦР, нали твърдят че всички били предварително полижителни да си вдигат някаква статистика. Ето - безплатно получаваш същите бонуси и даже не си го боледувал.

GG

01.11.21
10:27

Само че говорим за БГ, където получаваш сертификат веднага след инжекциона.

01.11.21
10:36

Е то и веднага след ПЦР-а получаваш или не?

01.11.21
10:46

казано от Димо на 01.11.21, 10:36:

Е то и веднага след ПЦР-а получаваш или не?

Не, чак на 11-я ден след положителен тест.

01.11.21
11:03

Аха, еми тука добре са го измислили - то щеше да е тъпотия да установят че си болен и точно тогава като си най-зарАзен да дават сертификат да мойш да си обикаляш хаха.

За мен е учудващо също че дават сертификат веднага след първа доза ваксина. Сигурно ли е това? Защото по летищата лятото не само искаха завършен пълен курс на ваксинация, ами брояха 14 дни дали са минали. Все си мислех че нашите зелени сертификати са съвместими с европейските, а те не биха оставили такава възможност.

GG

01.11.21
11:09

Този зелен сертификат важи само за БГ, естествено. На първа доза, болен здрав, сертификат отиваш да разнасяш.

01.11.21
11:20

Нали няколко пъти ме питахте дали и защо съм подписвал информирано съгласие за ваксините. Това е от фейсбука на едно младо докторче от ковид отделение.

Още веднъж да преговорим защо тъпотията “za kfo mi iskat saglasie” си е просто една куха тъпотия. С любезното съдействие на д-р Alexander Atanasov .
“Една от най, най, най-дискутираните теми и антиваксърски опорки е защо подписваме информирано съгласие и защо не подписваме при стандартните ваксинации?
Простичкият отговор е, че имунизацията срещу ковид-19, както и почти всичко останало, не е задължителна медицинска манипулация и следва пациентът да удостовери съгласието си.
Обаче, има още един детайл, който почти всички пропускат.
Не сте длъжни да подписвате ИС, както и вашият личен лекар не е задължен да ви предоставя такова. Достатъчно е да се подпишете в амбулаторния лист за извършената ваксинация.
Представям ви Член 8 от Заповед No РД-01-726/23.12.21, която урежда извършването на имунизациите срещу ковид-19 в България:
“8. Имунизацията срещу COVID-19 се извършва съгласно изискванията, посочени в чл. 11 от Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България и след изразено информирано съгласие на лицето или законния представител на лицето чрез подпис в амбулаторния лист, който общопрактикуващият лекар издава за проведения преглед и поставяне на ваксината ИЛИ (шрифтът е мой) чрез подписване на бланка за информирано съгласие.”
Всеки път, когато се подписвате под амбулаторен лист, вие давате вашето съгласие да се извърши определена манипулация, била тя задължителна или не. ? “

Сега остава да установим и какво е Амбулаторен лист :D И вече ще сме напълно правно подковани да съдим Бигфарма до дупка.

01.11.21
11:23

След първата доза получаваш сертификат, който е валиден 1 месец. После, ако не се дободеш, духаш супата.

01.11.21
11:25

казано от БПН на 30.10.21, 10:57:

казано от Димо на 30.10.21, 10:17:

казано от БПН на 30.10.21, 09:23:

Знаем ли всички кой определя броя на ковид леглата?

Бих заложил 5 лева че се решава според зависи от болницата на местно ниво - управителен съвет или директор. А за държавните и общинските - сигурно има намеса и от по-високо ниво.

Ще си ги потърся тия 5лв като се прибера. МЗ пуска заповед към болницата. Директорът може да изрази мнение, но крайното решение е на МЗ.

Аз съм като Ланистърите - винаги си плащам дълговете - но първо да уточним дали дължа. Това важи ли за частните болници? МЗ може ли да нареди на частна болница колко легла в ковид отделение да открие?

01.11.21
11:27

Това са го направили, само и само хората да се ваксинират. Иначе е абсурдно да дават сертификат веднага. Това се е случило тук преди да започнат забраните.

Преди беше така, чак след 2 седмици след втората ваксина, сертификата е валиден. И само да кажа важи за цяла европа, с него бях в Швейцария и го проверяваха, още лятото.

01.11.21
11:29

казано от kaloyan на 01.11.21, 11:27:

Това са го направили, само и само хората да се ваксинират. Иначе е абсурдно да дават сертификат веднага. Това се е случило тук преди да започнат забраните.

Преди беше така, чак след 2 седмици след втората ваксина, сертификата е валиден. И само да кажа важи за цяла европа, с него бях в Швейцария и го проверяваха, още лятото.

Да, и аз съм сигурен че са го направили да повишат интереса към ваксинацията.

Също бих се учудил ако не беше валиден в Европа. Това не е българска измислица.

01.11.21
11:33

казано от Димо на 01.11.21, 11:25:

казано от БПН на 30.10.21, 10:57:

казано от Димо на 30.10.21, 10:17:

казано от БПН на 30.10.21, 09:23:

Знаем ли всички кой определя броя на ковид леглата?

Бих заложил 5 лева че се решава според зависи от болницата на местно ниво - управителен съвет или директор. А за държавните и общинските - сигурно има намеса и от по-високо ниво.

Ще си ги потърся тия 5лв като се прибера. МЗ пуска заповед към болницата. Директорът може да изрази мнение, но крайното решение е на МЗ.

Аз съм като Ланистърите - винаги си плащам дълговете - но първо да уточним дали дължа. Това важи ли за частните болници? МЗ може ли да нареди на частна болница колко легла в ковид отделение да открие?

Може, разбира се. Дали го прави и ако не, защо не го прави, е друга тема на разговор. При последната вълна всякакви видове очни болници и други видове институции за приточване на касата имаха легла. Дори и да са за по-леки, независими от кислород пациенти. Не, че предният министър не беше цървул, просто някакъв вид организация имаше там да се случва

01.11.21
11:37

https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/11/01/4272926_ne_mi_triabva_da_znam_nauchni_novini_kazvat_57_ot/?ref=home_mainStory&fbclid=IwAR1qAm79cvjKkwfFgtrb0gvgFIZ_M2fsD7tMCNiUa4TsPgeSTsZVQf_ILoM Ужас братче :(

Извадки на който не му се чете цялото:

Всеки трети българин изобщо не се интересува от научни открития или събития и процеси в света на технологиите. Общо всеки шести казва, че това не му трябва във всекидневието. Четирима от десет никога не гледат документални филми за наука/технологии и не четат статии, списания или книги за учени или за наука. Почти половината никога не обсъждат такива теми в разговор в семейството или с приятели. Когато става дума за целенасочено усилие в свободното време да се разбере повече по въпроси, свързани с наука и технологии, 78% казват, че никога не го правят.

Когато се добавят и казалите “Почти никога”, тези отговори изглеждат още по-категорични:

55% практически не гледат и не четат за наука и технологии
65% не обсъждат въпроси за наука и технологии в семейството и в компания
92% почти никога не се задълбочават в някакъв научен проблем.

Но пък 52% от българите вярват, че вирусите са създавани в правителствени лаборатории, за да бъде контролирана свободата ни. Други 29% не знаят дали това е вярно или невярно.

в никоя друга от обхванатите 37 държави хората не казват толкова много, колкото българите (общо 57%), че не им е нужно във всекидневието да знаят какво се случва в науката. Спрямо същото такова проучване от 2005 г. тази група се е увеличила с 12 пункта, а българите, за които наука и технологии са важни, са намалели със 7 пункта до 18%.

“Познания и нагласи на европейските граждани към науката и технологиите” бе публикувано в края на септември и е проведено между 14 април и 9 май тази година в страните от Европейския съюз и съседни държави като Турция, тези от Западните Балкани, както и Великобритания, Швейцария и скандинавски страни. В България е разговаряно лице в лице с 1049 души от анкетьори на агенция TNS BBSS.

Ако не бях кораво копеле, щях да си порева за перспективите на родината и народа ми :(

01.11.21
11:38

казано от БПН на 01.11.21, 11:33:

Може, разбира се. Дали го прави и ако не, защо не го прави, е друга тема на разговор. При последната вълна всякакви видове очни болници и други видове институции за приточване на касата имаха легла. Дори и да са за по-леки, независими от кислород пациенти. Не, че предният министър не беше цървул, просто някакъв вид организация имаше там да се случва

Плащам тогава.

01.11.21
12:53

Хах, каква наука :) Понеже аз посещавам различни места и пътеки бягайки, само ако знаеш колко боклуци се изхвърлят и по какъв начин, ковид и другите неща, внезапно ще ти стана незначителни. Ти отиваш и изпразваш един ван с боклуци в историческа и природна местност, после за грамотност и ваксини си говорим.  Има доста по сериозни проблем, но както винаги тъпаците си живеят и даже не разбират да има проблеми. Нито ковид ги хваща, нито неприятности, пият по една ракия, после на другия ден ходят и изхвърлят боклука от ремонта някъде из природата и псуват държавата.
Тежки теми, ама толкова за “великия български народ” Има едни 10 процента и това е...

01.11.21
13:18

казано от kaloyan на 01.11.21, 12:53:

Ти отиваш и изпразваш един ван с боклуци в историческа и природна местност, после за грамотност и ваксини си говорим.

Така де, и аз постоянно това повтарям, че са причинно свързани нещата.

Има едни 10 процента и това е...

Уви, и аз там някъде ги класирам - 10-20%

И преди пак някой да ме обвини че съм родоотстъпник или нещо такова, ще кажа че аз се съм бил в идеалната чужбина, паснах си идеално там на мястото и даже жена си срещнах там и се върнах в родината си да работя и правя семейство и да отглеждам и възпитавам деца като граждани на републиката и съм се карал до кръв с всеки, който каже нещо лошо за народа ми, или изобщо генерализира. Ама както казва жена ми: “Димо, ти първо си непоправим оптимист, второ си се обградил с едни хора, които за съжаление статистически не са представителна извадка за обществото ни.” Един вид сам попадам в Ехо камери и Балон с филтър и изобщо ми е изкривена статистиката. Аз приемам хората от моето обкръжение (които сам съм си избрал по някакви критерии) за нормата в общестовото ни, а случаите, от които се възмущавам за някакви по-скоро изключения и изкривявания. А то статистически не е така за съжаление. Винаги съм го знаел, но ето че в момент на криза много ярко се вижда тази статистика.

01.11.21
13:36

Хах, каква наука :) Понеже аз посещавам различни места и пътеки бягайки, само ако знаеш колко боклуци се изхвърлят и по какъв начин, ковид и другите неща, внезапно ще ти стана незначителни. Ти отиваш и изпразваш един ван с боклуци в историческа и природна местност, после за грамотност и ваксини си говорим.  Има доста по сериозни проблем, но както винаги тъпаците си живеят и даже не разбират да има проблеми. Нито ковид ги хваща, нито неприятности, пият по една ракия, после на другия ден ходят и изхвърлят боклука от ремонта някъде из природата и псуват държавата.
Тежки теми, ама толкова за “великия български народ” Има едни 10 процента и това е...

Знаете ли, моето впечатление е, че по-възрастните са по-през къра. Ето, например, баща ми има гнусния навик да си хвърля фасовете където приключи с пушенето. Съответно като се возим, освен пътя, следващото, което знам, че трябва да следя, е кога ще си изпуши цигарата, за да му я дръпна от ръцете преди да излети през пеозореца. В началото май го забавляваше това да ме дебне, но последните няколко пъти го виждам да си ги прибира понякога в кутията. Дядо ми е същия, яде вафла и пуска на земята. (заради което миналата Коледа получи забрана да идва у нас когато съм там, че и вкъщи ми направи същия номер). Брат ми е точно копие на дядо ми, та и той храчи хвърля всичко навсякъде. Но пък децата му, колкото и да разхвърлят играчки, винаги си хвърлят опаковките в кофа. Аз с месеци си нося всевъзможни опаковки и целофанчета в работната чанта, преди да ми дойде на акъла да я по чистя. От моето обкръжение няма хора, които да имат такива навици, ама аз сигурно няма да ги допусна, яко имат. Та, не знам дали е до поколение или до човека, това си мисля.

01.11.21
14:16

казано от БПН на 01.11.21, 13:36:

Аз с месеци си нося всевъзможни опаковки и целофанчета в работната чанта, преди да ми дойде на акъла да я по чистя. От моето обкръжение няма хора, които да имат такива навици, ама аз сигурно няма да ги допусна, яко имат.

Същия съм и аз. Както и децата ми. Както и социалния ми кръг. Дори и съвсем непознати. Случвало ми се е много пъти да настигна някой и да го върна да си вземе боклука, включително и много от мацинствата (всички сме равни). Смешно и тъжно е да видиш някой дето може да ти е баща да се черви от срам.
Не знам дали еволюционно не си вкарвам автогол малко, щото децата ми гледат и копират от мен и се възмущават на някакви неща и ходят да се разправят, ама аз съм 107 кила и съм забелязал че хората нормално избягват да се конфронтират с мен, а тях ше ги ошамарят някъде яко.

Та, не знам дали е до поколение или до човека, това си мисля.

До човека е. И аз и преди бях споменал че в общества, където властта се е компрометирала, много често се появява недоверие и отрито саботиране на всеки авторитет. Имам приятел, умен, чете, нали има си неговите кусури, но той не събира разделно. Дори в един случай аз го измъкнах от ръцете му и го хвърлих в разделния кош, този се навря в контейнера, взе ги тея картони и ги хвърли в общия битов боклук. И като го питах защо аджеба? И той вика: аре ве, те ше ми кажат.

01.11.21
14:19

казано от Димо на 01.11.21, 13:18:

Ти отиваш и изпразваш един ван с боклуци в историческа и природна местност, после за грамотност и ваксини си говорим.

Така де, и аз постоянно това повтарям, че са причинно свързани нещата.

Има едни 10 процента и това е...

Уви, и аз там някъде ги класирам - 10-20%

И преди пак някой да ме обвини че съм родоотстъпник или нещо такова, ще кажа че аз се съм бил в идеалната чужбина, паснах си идеално там на мястото и даже жена си срещнах там и се върнах в родината си да работя и правя семейство и да отглеждам и възпитавам деца като граждани на републиката и съм се карал до кръв с всеки, който каже нещо лошо за народа ми, или изобщо генерализира. Ама както казва жена ми: “Димо, ти първо си непоправим оптимист, второ си се обградил с едни хора, които за съжаление статистически не са представителна извадка за обществото ни.” Един вид сам попадам в Ехо камери и Балон с филтър и изобщо ми е изкривена статистиката. Аз приемам хората от моето обкръжение (които сам съм си избрал по някакви критерии) за нормата в общестовото ни, а случаите, от които се възмущавам за някакви по-скоро изключения и изкривявания. А то статистически не е така за съжаление. Винаги съм го знаел, но ето че в момент на криза много ярко се вижда тази статистика.

Условно мисля, че има 10% с някакъв акъл и 10% с мерак да си дават зор и да си оправят живота. Двете групи не съвпадат, което увеличава проблема. :D :D

01.11.21
14:21

казано от Любомир на 01.11.21, 14:19:

Условно мисля, че има 10% с някакъв акъл и 10% с мерак да си дават зор и да си оправят живота. Двете групи не съвпадат, което увеличава проблема. :D :D

Може би не съвпадат напълно, сигурно се застъпват в малка или голяма част.
Абе и двете групи са ОК. Щото като си оправят живота, тея вторите 10% ше почнат и те да гледат по-малко вълче на всичко. Бедните не им е до наука и култура и природа.

01.11.21
14:26

Знаете ли, моето впечатление е, че по-възрастните са по-през къра.

Моето обяснение е че и старите хора са били идеалисти в младостта си, изстрадали са си разочарованията и по неволя са станали нихилисти. Но пак си зависи от човека де. Някои хора от трудностите стават по-заоблени като речни камъни, други пък като ги блъска живота само им прави остри ръбове като на кремък.

01.11.21
14:40

казано от Димо на 01.11.21, 14:26:

Някои хора от трудностите стават по-заоблени като речни камъни, други пък като ги блъска живота само им прави остри ръбове като на кремък.

То и с трениращите е така-някои ядат и блъскат и са нацепени, други пазят диети и пак тренират, ама са доста по-заоблени :-)))))))

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1