Коронавирус в България

Прескочи до:

02.12.21
14:07

казано от Gogo на 01.12.21, 23:52:

казано от Димо на 01.12.21, 23:32:

интервю с някой си

Поне написа ли му името в гугъл, да видиш, че не е само в здраве.нет :Д

Пак пускам тук една картинка за силата на аргументацията.

02.12.21
14:09

И за експертите по ефективност на ваксините, една прясна картинка.

Мнението беше редактирано от Димо на 02.12.21 14:10.

02.12.21
14:13

Предаде ти всичките си принципи, Киро. Нахака си иглите с експериментална течност и напълни бездънните джобове на бигфарма. Щом стожера на свободната мисъл се предаде, нищо добро не ни чака.

02.12.21
14:16

казано от Bart Simpson на 02.12.21, 00:08:

интервю с някой си

Не е държи го инерцията от “Памучените облаци”, по спомен Ирина Флорин.

Аз повече се притесних от написаното в перо.бг :(

02.12.21
16:21

Много те е яд, че съм се ваксинирал и вече се чудиш каква друга глупост да измислиш и само гадаеш, ама защо, ама как, а истината е, че обичаш да си вреш големия нос в чуждите работи под претекст, че си загрижен.

GG

02.12.21
16:45

казано от Димо на 02.12.21, 14:07:

интервю с някой си

Пак пускам тук една картинка за силата на аргументацията.

За какво ми я пускаш тази картинка. Ти се хвана че бил някой дето не го знаеш и била статия в здраве.нет.
Аз ти казвам да го пуснеш в гугъл да видиш, че е и в “нормалните” медии. По-скоро картинката си я разгледай ти, за твоите аргументации.

Bart Simpson

02.12.21
18:26

Доста приятелски отношения се разтрогнаха тук и дори аз разтрогнах отношения и не ми дава мира мисълта, че аз съм краен застъпник за правата на всеки и дори аз успях да не дам шанс на хора с убеждения.
Та се чудя, това са неща, които биха се случили във всички еквивалентни ситуаци от различен род или тази е уникална по себе си и ни дели толкова драматично и дали инстинкта за самосъхранение говори тук или загрижеността за другите???
Хикс, искаш да се ваксинирам за да съм ти безопасен или за да съм жив?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 02.12.21 18:29.

Наздраве !

Bart Simpson

02.12.21
18:33

Жив и здрав да си , Саше, наздраве.
Аз още не съм сложил софрата.
Всъщност, сложил съм я, но за други.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 02.12.21 18:34.

02.12.21
19:04

казано от Alexander Krastev на 02.12.21, 18:30:

Наздраве !

Ухаа :) е с това трябва да се разрежда свинското, най-доброто мезе за ракия :)) поздрави .

02.12.21
19:52

казано от Bart Simpson на 02.12.21, 18:26:

Хикс, искаш да се ваксинирам за да съм ти безопасен или за да съм жив?

През хея ни е дали ще се ваксинираш.
Баси и драматургията.

Bart Simpson

02.12.21
20:59

казано от Alexander Krastev на 02.12.21, 18:30:

Наздраве !

Те

02.12.21
21:07

Ми, просто вземете спрете да пишете в тая тема и пак ще сте си приятели. Карате се като каруцари тука от 2 години. Трият се дневници, хора се псуват и защо? Че да си правите вятър на устата. По-ненужна тема няма. Закривай.

Мнението беше редактирано от Гордан на 02.12.21 21:07.

02.12.21
22:00

Е, Кире, живееше ти щастлив живот в мир със себе си и с другите, ама се намери един в интернета да ти каже че е по-умен от теб и ти си изгуби съня да следиш кога ще напиша нещо да може да ме апострофираш.

Откъде накъде ще ме е яд че се ваксинирал, казах вече 3 пъти че ми е през оная работа кой ще се ваксинира, притеснява ме ширещата се войстваща глупащина и дебелоочие.

GG

02.12.21
22:07

Е, нали преди казваше, че ако можеш поне един да убедиш да се ваксинира, ще си доволен. :Д

02.12.21
22:08

казано от Гордан на 02.12.21, 21:07:

Ми, просто вземете спрете да пишете в тая тема и пак ще сте си приятели. Карате се като каруцари тука от 2 години. Трият се дневници, хора се псуват и защо?

Дневници се трият и грозни празни обиди и заплахи се отправят много отпреди ваксините. Толкова си могат, сър.

Даже извратено има и обединителен ефект цялата работа. Виж как до вчера някои се държаха за гушите, а днес са обединени от общата идеология.

02.12.21
22:09

казано от Gogo на 02.12.21, 16:45:

За какво ми я пускаш тази картинка.

Пускам ти я да покажа че “едисикой каза” (който и да е) е слаб аргумент в културен спор.

GG

02.12.21
22:13

Съвсем не разбирам тогава защо ми я пускаш. Какво общо има с мен.

02.12.21
22:22

казано от Gogo на 02.12.21, 22:07:

Е, нали преди казваше, че ако можеш поне един да убедиш да се ваксинира, ще си доволен. :Д

Да бе - абсолютно погледнато, ако наистина се е ваксинирал го броя за малка победа за човечеството, само дето не си придавам на мен заслугата че да съм доволен. Ако исках още да го провокирам Киро да се пени, щях да кажа че аз съм го убедил :D

То тва е тъжното - ето го че се е ваксинирал ужким, макар и за келепиреца, но пак обяснява колко били зле ваксините и продължава да си вярва в конспирациите.

02.12.21
22:25

казано от Gogo на 02.12.21, 22:13:

Съвсем не разбирам тогава защо ми я пускаш. Какво общо има с мен.

Ами защото ти ме пита дали съм го проверил в интернета да видя кой е. Който и да е, е един човек - на картинката която постнах стои на дъното на доказателствената пирамида.

02.12.21
22:32

казано от Gogo на 02.12.21, 22:07:

Ся не ми се връща да търся да цитирам, но казах че ми е ясно че антиваксър няма да мога да убедя. Надеждата ми е някой, който досега не се е замислял или не е търсил информация и не е решил дали да се ваксинира да му помогна да вземе информирано решение.

02.12.21
22:35

Спи спокоен, прочетох поредната ти тъпотия, но няма да отговарям повече.

02.12.21
22:42

Супер, отдавна не знам защо си го причиняваш. Сега дори вече си ваксиниран, изобщо не знам каква ти е тезата.

Bart Simpson

02.12.21
23:09

Димо+Боби=ВНЛ

Bart Simpson

02.12.21
23:16

Статистически все още е по-вероятно да умреш от инфаркт, отколкото от ковид.
Защо никой не се ваксинира срещу стрес, по своему, а обзавежда къщи и купува коли и всекви благини, вместо да отиде на село да копа кукуруза, а сега се втурнахте да се “ваксинирате”- което според тълковния речник не сте?????
Аре кришна

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 02.12.21 23:21.

GG

02.12.21
23:21

Барт, едно наздраве не казваш! :”Д

Bart Simpson

02.12.21
23:22

казано от Gogo на 02.12.21, 23:21:

Барт, едно наздраве не казваш! :”Д

Ми на Сашко казах, ти пийш ли?
Казвам, че всички се стресират, а той стреса убива, ма се бодат на конвеир, пазат се от каквото е лесно.
Ма не се опазват, щото ше ги зараза

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 02.12.21 23:22.

Bart Simpson

02.12.21
23:23

Аз нося Прада???

03.12.21
08:37

Редки елементаризми носиш.

03.12.21
10:39

Ми, просто вземете спрете да пишете в тая тема и пак ще сте си приятели. Карате се като каруцари тука от 2 години. Трият се дневници, хора се псуват и защо? Че да си правите вятър на устата. По-ненужна тема няма. Закривай.

Темата си е много хубава, ама хората са слаби :) .. (Да не ме разбере някой погрешно, че все така става). Хубаво е да се споделя някаква смислена информация, има изследвания, разни новини, които имат смисъл да се знаят от хората и да има някаква градивна дискусия. Обаче то става ...

03.12.21
10:43

Е много ясно че ще стане. Като нямат какво да кажат смислено в подкрепа на теориите си и се почна с простотиите да дебилизират цялата дискусия.

03.12.21
10:59

Казват, че колективът се сплотява най-добре чрез дружно сбиване и дружно напиване.
Ако приемем словестните схватки за дружно сбиване сега остава дружното напиване и всичко ще си дойде на мястото.

03.12.21
12:09

И за да опитам да върна добрия тон и научната стойност на темата, ето едно ново изследване, което показва че ваксината на Модерна остава ефективна поне 5 месеца след втората доза и е 85% ефективна в предпазване от заразяване и 95% ефективна защита от тежко протичане на заболяването и 98% защита срещу смърт от ковид.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2667193X21001307?via=ihub

Това е т.н. кохортно изследване, което на картинката с пирамидата за тежест на доказателствата се намира на трето ниво (cohort studies).

03.12.21
12:20

Много е важно да се отбележи (макар и логично) е че колкото повече се катериш по пирамидата, толкова броя на необходимите изследвания намалява и това е логично, тъй като вече имаш информация от предишните по обширни нива и колкото по-нагоре се изкачваш по пирамидата, толкова повече проучваш по-специфични въпроси на дадения проблем.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 03.12.21 12:20.

GG

03.12.21
12:46

казано от Димо на 03.12.21, 12:09:

И за да опитам да върна добрия тон и научната стойност на темата, ето едно ново изследване, което показва че ваксината на Модерна остава ефективна поне 5 месеца след втората доза и е 85% ефективна в предпазване от заразяване и 95% ефективна защита от тежко протичане на заболяването и 98% защита срещу смърт от ковид.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2667193X21001307?via=ihub

Това е т.н. кохортно изследване, което на картинката с пирамидата за тежест на доказателствата се намира на трето ниво (cohort studies).

Това е много добра новина. Значи повече от две ваксини на година не ти трябват.
Дано работи и за омикрона, щото иначе файда йок.

Относно пирамидата, отнасяща се до “някой си там”. Той изложи факти, базирани на статистиката. Която всеки може да провери вярна ли е или не. Направи извод, базирайки се на тях. Вероятно изобжщо не си прочел статията, щото е от здраве.нет и щото някой си там е казал нещо и щото не ти се иска да е така. :>

Мнението беше редактирано от gggddd на 03.12.21 12:50.

03.12.21
13:09

Абсолтно прав си в предположението си че не съм я чел, но не защото се притеснявам че ще противоречи на данните с които разполагам и моите лични убеждения. То даже не помня в заглавието да подсказваше същността ѝ, т.е. с еднакъв успех може да потвърждава или отхвърля моите разбирания.

Причините да не я прочета са няколко: Първо източника ме отблъсна (всяка стойностна научна информация я има в достоверни източници и всеки твърдящ дадено нещо - на него се пада тежестта за доказването му, което включва да си подбира източниците) и без значение дали потвърждава или отхвърля моите разбирани, няма стойност. Второ - това е мнение на един човек - бил той и специалист и като доказателство има много слаба научна стойност. И трето - наистина нямам време да чета всичко по темата, от една страна защото не ми е чак толкова интересна, и също защото нямам вече стимул. Прочел съм достатъчно. По същия начин не чета постоянно доказателства или спорове дали Земята е сфера или е плоска. Чел съм достатъчно. Ако нещо революционно ново по темата излезе, ще има достатъчно широк отзвук и по един или друг начин ще стигне до знанието ми през достоверни канали, няма нужда да чета всички статии в Списание 8 или АлтернативноЗнание.ком например.

03.12.21
14:02

казано от Димо на 03.12.21, 13:09:

По същия начин не чета постоянно доказателства или спорове дали Земята е сфера или е плоска.

Няма и нужда. Нито е плоска, нито е сфера. Формата е геоид. :-)

03.12.21
14:07

казано от Svetoslav на 03.12.21, 14:02:

казано от Димо на 03.12.21, 13:09:

По същия начин не чета постоянно доказателства или спорове дали Земята е сфера или е плоска.

Няма и нужда. Нито е плоска, нито е сфера. Формата е геоид. :-)

Мда, някой път, като препия и влеза в банята и моя ми изглежда като геоид . Понякога започва да се разтегля като паралелепипедов геоид. :)

03.12.21
14:20

Димо,
ти защо си мислиш,че като не четеш статиите на Гого или на някой, който не мисли като теб, на всичкото отгоре ни наричаш по много обидни начини- примерно, че с простотията си дебилизираме дискусията, защо някой да ти се върже на мненията и да чете изследванията ти? Ами впечатли ме с интелект, възпитание, не само ще те чета, ами ще те споделям и ще говоря за теб...

03.12.21
14:38

Дядо Коледа: Какво искаш за Коледа?
Дете: Порше 911
Дядо Коледа: Дай нещо по реалистично.
Дете: Да свърши пандемията.
Дядо Коледа: 911 Карера или турбо?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1