09.04.06
23:48
Здравейте,
можете ли да ми кажете дали за маса на гърдите е удачно да използвам следната програма(те са ми най-изостаналата част, стаж 8м.)
1. Изтласкване на гири от лег (до сега съм правил това упражнение с щанга)
2. Изтласкване на щанга от полулег
3. Кофички
Пулоувър
Серийте са по 4 като първата загряваща с минимални тежести - третата с максимални тежести 6 повторения, останалите по 7 или 8 повторения.
10.04.06
15:57
и на мен ми е горе долу толкова стажа...извинявай че на въпроса ти отговарям с въпрос..той е към всички...абе хора защо правите всяка тренировка едни и същи упражнения?
10.04.06
17:41
[quote author=“happy666”]и на мен ми е горе долу толкова стажа...извинявай че на въпроса ти отговарям с въпрос..той е към всички...абе хора защо правите всяка тренировка едни и същи упражнения?
Ако ти действат добре упражненията няма смисъл да ги сменяш всяка тренировка. Но тук случая не е такъв.
schwarzenegger пробвай различни упражнения докато не видиш резултат от някое. Примерно правиш няколко седмици по тази програма и ако има ефект добре. Ако няма пробваш друга и така докато не видиш резултати.
12 + 3 - Мисля, че ако праиш 9 + 3 ще е по-добре. А и има друго нещо възтановяваш ли добре ? Целта е да възтановим както трябва, иначе мускула се самоизяжда (образно казано).
10.04.06
22:41
Ми храня се добре, в момента взимам гейнер защото ми трябва мускулна маса. След тренеровката чуствам много малка умора, на следващия ден почти нищо не усещам.
като правиш едни и същи упражнения нормално е да има застой и да не усещаш че има ефект, по-добре смени малко, пробвай нещо друго
11.04.06
14:52
[quote author=“ASTOR”]Че не усещаш нищо не значи че не си тренирал добре
А това ме интересуваше, значи дори и на следващия ден да не чуствам гърдите като”разтегнати” тренировката може да е била добра.
И аз съм на същото мнение за упражненията, затова вместо със щанга някой упражнения ги правя в момента със гири примерно, но просто някой базови упражнения например като изтласкването на щанга/гири от лег няма с какво да ги заменя. още повече, че не съм изградил масата на гърдите.
Благодаря за съветите :D
[quote author=“schwarzenegger”][quote author=“ASTOR”]Че не усещаш нищо не значи че не си тренирал добре
А това ме интересуваше, значи дори и на следващия ден да не чуствам гърдите като”разтегнати” тренировката може да е била добра.
И аз съм на същото мнение за упражненията, затова вместо със щанга някой упражнения ги правя в момента със гири примерно, но просто някой базови упражнения например като изтласкването на щанга/гири от лег няма с какво да ги заменя. още повече, че не съм изградил масата на гърдите.
Ами вземи и проследи една тренировка от човека на който ти е ника.Аз лично ползвам от много време само негови програми и са изкъртващи.Е разбира се малко направени според мене,ама работят да знаеш
11.04.06
23:16
[quote author=”Миле”][quote author=“schwarzenegger”][quote author=“ASTOR”]Че не усещаш нищо не значи че не си тренирал добре
Ами вземи и проследи една тренировка от човека на който ти е ника.Аз лично ползвам от много време само негови програми и са изкъртващи.Е разбира се малко направени според мене,ама работят да знаеш
От къде мога да намеря инфо за неговите тренировки? :)
[quote author=”^Vlastelina^”][quote author=”Миле”][quote author=“schwarzenegger”][quote author=“ASTOR”]Че не усещаш нищо не значи че не си тренирал добре
От къде мога да намеря инфо за неговите тренировки? :)
Примерна тренировка на Шварценегер за гърди (ако за него става дума):
1. Вдигане на щанга от лег - 5 серии, в пирамида, от 12 до 4 п.
2. Вдигане на щанга от наклон - 5 с като горе
3. Флайс с дъмбели - 5 с.
4. Кофички на успоредка - 5 с.
5. Пуловер - 5 с.
Всяка трета тренировка вместо щанга се ползват дъмбели.
Това се прави 3 пъти седмично, в тренирова с гърба, може и в суперсерии (за Арнолд е било нормално да тренира гръб и гърди в суперсерии).
Програмите му за другите групи са подобни.
12.04.06
10:17
Това наистина е добра тренировка, но може би не става за трупане на маса?
12.04.06
10:31
schwarzenegger тя тренировката е добра обаче си мисля че за твоя стаж ще ти е малко тежка не мислиш ли...По добре намали малко сериите и повторенията защото иначе ще ти дойдат множко.Нека и другите да кажат де това си е мое мнение :)
ПО ЗДРАВИ
Не съм казал на който и да е да следва горната тренировка - просто това е тренировката на Шварценегер от най - добрите му години, понеже ^Vlastelina^ попита. Не мисля, че който и да е в този форум е способен да я повтори и да има ефект.
ми сигорно като отидиш в фитнеса и се заплесниш с разговори и говорисх по 5-10 мин и мускула ти истива и нещо не правиш,ПОЧИВАИ ПО 2 мин МЕЖДУ СЕРИТЕ А МЕЖДУ УПРАЖНЕНИЯТА ПО 3 мин.Ако досега не си го спазвал това,спазваи го вече че е мнго важно
12.04.06
17:17
[quote author=”Петко К”]Не съм казал на който и да е да следва горната тренировка - просто това е тренировката на Шварценегер от най - добрите му години, понеже ^Vlastelina^ попита. Не мисля, че който и да е в този форум е способен да я повтори и да има ефект.
Да, на мен само ми беше интересно да видя негови тренировки. Ако може и линк да ми дадете с някои негови тренировки ще е супер :) .
Не виждам причина да не действат подобни тренировки върху някой от форума, разбира се като са съобразени с него :wink:
добре аз пък гардите ги тренирам със всички възможни упражнения като трагнем от повдигане на леженка от лег и полу лек и стигнем до пек-дек флаис и пуловър.Става вапрос че ги натоварвам с доста упражнения а тук вие давате по 5 аз ли неправя нещо както трябва
13.04.06
21:00
[quote author=“boxko”]добре аз пък гардите ги тренирам със всички възможни упражнения като трагнем от повдигане на леженка от лег и полу лек и стигнем до пек-дек флаис и пуловър.Става вапрос че ги натоварвам с доста упражнения а тук вие давате по 5 аз ли неправя нещо както трябва
най-много сериозно да претренираш прави макс три-четири упражнения взависимост от стажа