Десет хиляди суинга и една свинка

Темата е заключена.
Прескочи до:

16.02.22
10:46

Старите дневници заминаха по архивите по разни съображения. Починах си, наспах се, навъргалях се, особено вчера, вкарах някои неща в ред, с други тепърва се захващам и тъй. Животът е прекрасен, слънце пече ежедневно, куче копае дупки и разбива ограда, котка руши сън и покъщнина - пролетна идилия.

14/02/2022

- кафе с мляко
- домашен “дюнер” от кръгъл лаваш, две бъркани яйца, домашен хумус, малко овче сирене и огромно количество зелена салата
- оризовка с масло и сладко от боровинки
- патешко магре, зелена салата с лимон, зехтин и чесън, 1/2 багета с масло и подправки; червено вино

Движение:
Много ходене, прибрах се от центъра до нас пеша - хем не е кой знае какво като разстояние (13к крачки), хем се разглобих. Ама аз си и напазарувах от супермаркетите по Пещерско, за да има какво да си нося с мен. ? Бива за разходка в свободен ден, само да имаше маршрут, различен от този по булеварда - въздухът е леш.

15/02/2022

- кафе с мляко
- количество някакво кисело мляко, много вкусно
- хумус, суджук, филия “бонус”
- пилешко от бут, без кожа, в тигана със зехтин, босилек, чесън, кладница и сушени доматки; зелена салата с лимон, зехтин и чесън

Цял ден се въргалях и се опитвах да гледам The Witcher, но въпреки всичките ми усилия, на всеки епизод съм ??‍♀️. Като се отчаях, оправих къщата набързо, малко маски на косата и физиономията, и докато изпръхвах след банята, дадох още един шанс на сериала - незаслужено. Така или иначе, голям кеф е да си остане сам човек вкъщи, да затвори котката на друг етаж и да си прави квото си иска. ?

Темата беше редактирана от T. Toчка на 16.05.24 19:05.

16.02.22
23:30

16/02/2022

-  кафе с мляко
- 3 оризовки с хумус
- опитване на 18 неща в рамките на 20 минути - лъжица боб с прасе, няколко ореха, няколко фъстъка, една фурма, лъжица плънка от пълнена чушка, облизване на шпатулки и бъркалки от фъстъчен и сусамов тахан... супер комбо
- ред черен шоколад с чили
- фъстъчено с мед (този път мисля, че успях да направя най-вкусното и неповторимо фъстъчено масло евър)
- репички, чесън, сладък картоф, черита, гъби - изпечени с мащерка, зехтин, лимон и малко бяло вино; пилешко на тиган - с масло и див чесън;

Движение:
Разходка и целодневно висене на крак - готвене, мелене на тахани, ей такива; ходещи напади с 12-ката, сменяйки ръцете на всяка крачка - общо стотина, с много зор, не знам що така. Чета тук, че и на най-коравите им е по-кофти след ковид (дори не ми беше хрумнало, че може да има някакви последствия за мен), но не ми се иска да легна на тая кълка и да се заоправдавам, щото е също толкова вероятно михлюзът в мен да взима превес и да прилага хватки, за да остане завинаги на първа линия. ?

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 16.02.22 23:33.

17.02.22
14:36

17/02/2022

- кафе с мляко
- две палачинки колкото длан - от овес, кисело мляко, яйца и протеин + фъстъчено масло и сладко от боровинки
- мазни сухари от лекси, към 80г
- малко от снощното пилешко, една лъжица миш-маш
- попаднах на едно страхотно прясно мляко и не можах да се сдържа - топъл, мазен, плътен шоколад си направих от него и две лъжици сурово какао
- прасешко шишче с чушка и лук, зелена салата с кълнове, с лимон и зехтин, и чесън
- 2.5л вода и чай
- ибупром синус, миене на нос с каничката - тая сага явно няма да има край
- ц, цинк, д3, магнезий със сока от половин лимон, селен

Движение:
- крачки: не повече от 5000
- с лоста: зерчер, обръщане, раменна и гребане - всичко с 20кг, освен гребането с 12кг; по 10 двойки, през 10 секунди; ши покна

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 17.02.22 15:36.

18.02.22
17:14

18/02/2022

Тотал щета днес. Цял ден имахме гости и цял ден ядох захар, много захар. ?

Без тренировка, за вечеря омлет и гоояма салата със стандартния ми дресинг, много ми допада.

Цинк, Ц, селен, Д3, магнезий.

Сега лягам за един час, котаракът е съсипан след тормоза от двегодишния ни гостенин, не мога да го събудя дори. ? Ама и аз съм така.

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 18.02.22 17:18.

20.02.22
11:53

19/02/2022

- кафе с мляко
- марулена салата, страхотно краве сирене и едно рохко яйце
- няколко бисквити с шоколадов пълнеж
- език в масло, бири

Тренировка, през 10 секунди, с някакви почивки между различните движения, че съм прасе и ми е трудно:

12х2 тяга @50кг
12х2 лег @25кг (ужасно ме блъсна в ставите, представа нямам защо)
12х2 руски суинг @16кг (през 5 секунди)
12х2 обръщане @25кг

Преди това разходка около час

21.02.22
09:59

20/02/2022

Голямо страдание след бирите, а не бяха някакви количества - и двамата с К. вчера направихме целодневна реанимация, с единствено движение - разхока.

- кафе с мляко
- хумус със сушени домати, хляб с маслини от някаква фенси-шменси пекарна; хумусът перфееектен, ама трябва да му сметна следващия път макросите, че перфектен става като го наблъскам с мазньоч.. :)
- 1/2 шоколад
- дроб на тиган, салата

Забравих да си пия скромните добавчици.

21/02/2022

През 10 секунди:
10х2 зерчер @25кг
10х2 раменна преса @25кг
10х2 руски суинг @16кг (през 5 секунди)
10х2 силово гребане @16кг (2л + 2д = 2)

Скромна разтяжка

- кафе с мляко
- бъркани яйца, хумус, зелена салата, зехтин, лимон, семки
- сок от цвекло, морков и ябълка
- свински стек, голяма зелена салата със семки
- цинк, ц, магнезий, д3, селен

Любимото място на котарака, въпреки  че навсякъде има легълца, хралупи, одеалца и т.н. - кашон с възглавница, на слънчево петно. И като гледам снимката, се сещам да се похваля, че скоро ще си имаме настилки и боя и на първия етаж ?, и ще се приключи с кочината. Йеййй...

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 21.02.22 10:03.

22.02.22
11:14

22/02/2022

- кафе
- тренировка
- варени кокоши и пъдоъдъчи яйца, от якото сирене, сок от цвекло, ябълка и морков
- после рожден ден на маман - пак ги дипли някакви свински мръвки със сметани, торти.. ще взема и за там зелена салата, че не е ясно ще се сети ли някой :Д
- водичка, чай

Тренировката - загрявката на Вик 2 пъти с 12-ката, клек и лег в интервал, с 25кг, по 12 двойки, разтягане десетина минути;

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 22.02.22 11:16.

23.02.22
11:38

23/02/2022

- кафе с мляко
- миди, зелена салата, лаваш, хумус, маслини
- мини плодова салата с малко фъстъчено масло
- яйца, зеленчуци, хумус, маслини, костен бульон
- вода, чай - над 2л
- цинк, магнезий, д3, селен

Тренировка:
* Загрявката на Вик х2 @12кг
* През 10 секунди:
12х2 тяга @50кг
12х2 обръщане @25кг
12х2 суинг @20кг
* разтяг + допълнително мобилности следобед, около 20 минути

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 23.02.22 12:19.

24.02.22
10:31

24/02/2022

- кафе с мляко
- салати с ядки и омлет със сирене, и пак салата

х3 с 12-ката, като третият беше малко излишен, ама… ??‍♀️

30 суинга
20 редуващи отпади с подаване под опорния крак
30 суинга
10х мелница (л/д)
10 В-ъпс
10 странични крънчове на земя (пръсти към глезени)

Към 45 мин с Шива Рей

25.02.22
10:50

25/02/2022

- кафе с мляко
- кюфтета, салата
- някой плод
- пиле с кладница и печурки, зелена салата с орехи

Тренировка:
През 10 секунди:
12х2 зерчер @25кг
12х2 раменна преса @25кг
12х2 суинг @20кг
12х2 силово гребане @12кг (2л + 2д = 2)

Единички с препоръчаните килограми са ми твърде лежерни (което е учудващо, предвид застоя), с по-големи килограми обаче не ми се работи, тройките са ми ту мъч на корасона, та затова - двойки, най са ми добре за момента.

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 25.02.22 10:53.

26.02.22
11:25

26/02/2022

- кафе с мляко
- правих палачинки за свеки - едно яйце, малко кисело мляко, овесени ядки и растителен протеин, и масло - станаха 3 малки, изядох 1
- пиле с корнфлейкс във фурната, голяма зелена салата с орехи
- печени зеленчуци с патешка мас, кокоши и пъдпъдъчи яйца

Тренировка:

През 10 секунди:
12х2 тяга @50кг
12х2 лег @25кг
12х2 суинг @20кг
няколко х 2 хоризонтални набирания, колкото подхода станат, че там е на умиране работата :)
———-
Иначе яко - както си седиш и си правиш айляшките неща, изведнъж се оказва, че трябва да се притесняваш че някакъв неприятен психопат си развява патологиите на 200км от страната ти. ??‍♀️

01.03.22
12:55

27/02/2022

- кафе с мляко
- 2 лъжици мусака
- бяло вино, варени яйца, после един голям wrap от лаваш, зелении и малко домашна майонеза

Без тренировка

28/02/2022

Пак без тренировка, с целодневно обикаляне, през повечето време с 6-7кг през рамо.

- кафе с мляко
- към 15:00 за първи път ядох - някакъв сандвич с пуешко
- голямо дюнероподобно от лаваш, зелении, домашна майонеза, сьомга

Ходих до София, за да си оправя служебните неща и още със слизането на Експото, макар тъпото място на спирката и кишавото време, веднага грейнах. Много си го обичам тоя град и се надявам да имам занапред повече възможност да минавам и оставам. ❤️

Запознах се с колегите, с офиса, главното айти, към което ще трябва да се обръщам често, се оказа бестито на едно бивше гадже и щях да припадна на място там. ?

Иначе вечерта не спах изобщо и като се доскапах до ранния следобед... три пъти платих билет за метрото, три пъти го изпуках и чак на четвъртия успях да мина. Маркирам билета - не се отваря, маркирам пак - използван бил... Накрая се светнах, че маркирам на правилното място, но се опитвам да мина през грешния турникет. ? Анимационен герой и половина.

После отивам на централната автогара, излизам от подлеза на метрото, стоя и гледам, и не разбирам къде съм - изглежда не така, както трябва. 10 минути зяпах и се чудих дали наистина не съм откачила, докато осъзнах, че съм излязла от съседния ръкав и съм на Сердика, а не на 50м вдясно, където трябваше. И едно момче си излезе от офиса да ме пита може ли да ми е полезен, че съм изглеждала като да имам нужда от насоки. Не думай. ?

Кога започна да ми се отразява така едно просто неспане... Преди като безсмъртна бях. ??‍♀️

01/03/2022

- кафе с мляко
- риба, салата, орехи
- някой плод
- домашна пица

През 10 секунди:
10х2 зерчер @25кг
10х2 раменна @25кг
10х2 суинг @20кг
10х2 силово гребане @16кг (2л + 2д = 2)

Имахме днес да свършим една много важна работа, но нотариусът, след като ни мота 10 дни с подготовката, днес ни върза тенекия - обади се, че рязко се разболял. След цялата комуникация с него, по-съм склонна да вярвам, че просто не е подготвил текстовете навреме за срещата. Така да не обичам помиярски истории...
Цяла сутрин звъня на нотариуси и цяла сутрин или ми отказват домашно посещение, или ми дават най-ранна дата за средата на месеца, което е тотално безполезно.

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 01.03.22 12:56.

02.03.22
10:08

02/03/2022

- две кафета с мляко
- зелена салата с орехи и синьо сирене
- сок от ябълка и магданоз
- сок от цвекло, ябълка и морков;
- шакшука за вечеря, препечена филия “бонус”
- цинк, магнезий, д3, селен, б комплекс

Тренировка:
През 10 секунди:
12х2 тяга @50кг
12х2 суинг @20кг
12х2 лег @25кг
12х2 хоризонтално набиране

Следобедна йога, не знам колко още, но колкото ми е кеф.

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 02.03.22 10:15.

03.03.22
16:03

03/03/2022

- кафе с мляко
- мешана скара у нашите, салата и малко хляб с маслини
- ред шоколад
- салата от на Метро големите пакети с марули, с орехи, маслини, зехтин, лимон; кокоши и пъдпъдъчи яйца
- малък ром за лека нощ :)

Без тренировка, поспах, попих кафе на спокойствие и отидох да се видя с нашите.

- цинк, магнезий, д3, селен, б комплекс
- вода, чай - към 2л

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 03.03.22 16:03.

05.03.22
10:38

04/03/2022

Тръстъри правих с лоста без да броя, няколко серии до откат. Нищо не се е променило с т’ва движение, излезе ми джигерът. :D

- кафе с мляко
- яйца, сирене, кисели краставички
- печено пиле, зелена салата, конопено семе
- лаваш с печени зеленчуци, кълнове някакви и сметанено-лимонов дресинг

05.03.22
16:32

05/03/2022

- кафе с мляко
- две кокоши и три пъдпъдъчи яйца, 3 оризовки, песто, домат
- хапка от принцеса с кашкавал + още хапка само кашкавал
- прасешки гърди на фурна, стотина грама, горчица, две оризовки
- зелена салата, кълнове, ябълка, орехи, дресинг от лимон, зехтин; авокадо, лаваш, пъдпъдъчи яйца
- чай и вода - към литър и половина-два

Бях се амбицирала да спя, докато ми писне, но белобузестият навлек реши друго и ми пръсна мозъка с каквото намери - ластици за коса, запалки, стотинки, ключове, шишенце с цинк, сезалена мишка, етерично масло и тропот като от цяло стадо биволи.

Обикаляхме напред-назад да свършим малко работа, ходихме да си купим и фризер. Най-накрая си намерих човек, който да ми доставя читава храна за зверовете и трябваше да има и къде да я тъпча.

Тренировка:
3х загрявката на Вик @12кг
45 минути с Шива Рей

В Капана ?:

06.03.22
20:44

06/03/2022

- кафе с мляко
- още едно кафе с мляко, две бисквити
- повръщане до откат, втрисане, температура, два часа сън и всичко обратно към нормалното
- кюфте, салата от домати и червен лук, лаваш
- един-два реда шоколад
———-

Утре първи ден на новото място, днес се занимавах със сетъпи и подготовки. Изключително се радвам, че реших да сменя компанията - доста по-голямо предизвикателство ще да е това, а и с перспектива, в друга среда и със съвсем други условия. Да не се пренадъхвам, де, че всичко може да се окаже и случи, ама за начало - йей ?

07.03.22
19:02

07/03/2022

- кафе с мляко
- оризовка с кашкавал
- две дребни пълнени чушки с боб (сушени), малко сирене
- количество някакво фъстъчено масло с две равни с.л. мед ??‍♀️
- малко баница
- голяма зелена салата, зехтин, лимон, скариди, миди

Движение - никакво. Утре преди работа ще тренирам. Доста дълъг и интересен ден беше.

Сега ще вечерям и залягам да зубря. Преди заспиване едно дребно уиски може, Камен домъкна някакъв черен Бушмилс, шери каск. Онзи от ромената бъчва беше много юзър френдли ?, сигурно и този няма да е кофти. ?

08.03.22
12:28

08/03/2022

- две чисти кафета
- листнлаваш, зелена салата, едно кокоше и 4 пъдпъдъчи яйца, малко кашкавал, домат и песто
- литър чай
- грейпфрут и орехи
- 1/2 лаврак със зелена салата, краставица, орехи, конопено семе

Тренировка:
През 10 секунди:
12х1 зерчер @30кг
12х1 обръщане @30кг
12х1 раменна преса @30кг
12х1 силово гребане @20кг (л+д=1)

Кратък разтяг

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 08.03.22 12:28.

10.03.22
05:58

09/03/2022

- две чисти кафета
- 60г лаваш с домашна лютеница
- сто-сто и малко грама баница ??‍♀️
- фъстъчено масло, тоя път го направих крънчи, с мед ??‍♀️ - нацелих точното изпичане на фъстъците и мисля, че трябва да спра да приготвям, щото… ?
- лазаня ??‍♀️към 19:30

Хич не беше такъв планът с храната. ?

Движение:
Почивка 1: загрявката на вик + клекове СТ + обръщане от земя с пуш преса (12кг)

Почивка 2: домакински истории

Почивка 3, към 16:00: тяга и лег в интервал, по 12 единици, съответно с 60 и 30 кила

Междувременно, докато слушам: малко раздвижванки с ластик и без ластик, което ще е ежедневна практика и ще го вписвам тук само в случай, че пропусна, но онова вкочаняване и осмъртяване повече няма да го бъде.

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 10.03.22 05:58.

19.03.22
20:28

Тренирам ежедневно почти, купих си и ластици, да ги разпъвам, докато работя права. Храната беше драматична, но днес напазарувах обилно - лесни за приготвяне неща, читави и ще гледам да я вкарам и нея в релси.

Преминах успешно няколко сертифицирания на новата работа и се чувствам отлично, супер много се кефя. Интересно е, в страхотна среда и със сериозна перспектива. ?

Видях, че Никито е нахвалил виното на Нервака и съм много съгласна с него, та тази вечер ще се унищожи количество в чест на сертификатите ?

20.03.22
22:40

Днес голяма, голяма почивка, целодневен айляк.

Движение: 90 минути йога на пода в спалнята, на отворени прозорци, после релаксация на свещи, с музичка, с аромати. Отдавна не бях правила така, много ми беше гот.

После си навехнах глезена, за да не настъпя животното и има доста голям оток сега. Отделно се наложи да продължа да се жертвам за него и трябваше в процеса на навехване и доброволно да падна настрани, та имам и синина на задника. После си порязах пръста на ръката така, че ако ми хрумне да го движа, да се отваря раната, а накрая си изтрясках коляното централно и сега и то е синьо. Ако ми даваха по пет лева всеки път, когато съм споделяла за такива серии тук, ехеее. ? Еб@ти анимацията съм. ?

- три мини кроасанчета, вафла боровец и чаша айрян за справяне с щетите от виното снощи ?
- две принцеси с кашкавал, малки и тънки, зелена салата
- портокал
- супа от коприва и киноа

Почерпих се с читав пасатор, Viva ProMix на Philips - има няколко фунцкии, включително спирализатор, което е страшна зарибявка ?, и за малки количества е очарователен помощник. Много хубава и тиха машинка.
Правих крем от печени чесън и  патладжан, подправих с босилек, малко хранителна мая също добавих и зехтин. ?
Мисля, че ще пасне чудесно на едно прасешко контрафиле, което планирам за утре. ???

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 20.03.22 22:42.

13.04.22
23:04

Мбрех, откога не съм писала. ?

Тренирам ежедневно почти, основно момичешки глупости с малки гирички, ластици, СТ. Мамка му и глезен, до миналата вечер беше по 1.5 и ме болеше. Мина.. след едни 200кв кардио с мотика вчера. ?

Храната понякога е спорна, залитам по някой друг шоколад, но основно ме влекат рохки яйца, салати, домашни зеленчукови кремове и домашна маслинова паста. ?

Държа се прилично, а не мърдам грам, дебела съм, цикълът ми прескочи, надявам се, че от шока в работата… и ще кумувам в носия на първи май. Родопска. Още шок. Ако някой се чуди къде е краварката - от левия ъгъл се премести в десния, до младоженеца. ?

Ще натисна малко повече сега, като не съм осакатена, но ми е много отчаяно в това направление, никога не са изглеждали толкова обречени нещата, но пък не мога да си кривя душата, че това е плод на дългогодишни усилия в тази посока…

От друга страна, другите неща ми се наместват, ама не сами, ами щото си дадох газ. Газта зарибява и ми е интересно какво би станало с гореспоменатите проблеми, от тази изходна позиция, в която съм.
———

Ще си запиша днешния ден набързо, като старт на отчитането, да видим:

- кафе (което трябва да спра)
- скумрия на фурна, картофена салата
- студен чай - смес от матча, моринга, манго и не знам си какво още, от Зоята, много приятно ☀️
- фъстъчено масло с какаови зърна и мед
- лист лаваш, върху него: чери доматки, пресен босилек, 1/2 авокадо, пири-пири и кашкавал - във фурната; измързя ме да мия и режа марули, и пих една чаша вода с хуск ??‍♀️

- едно много старо и скучно видео за дупе, десетминутно
- едно от същата серия за корем
- 20 минути стречинг
- по 2х5 минути нагоре-надолу по стълбите на скорост

И така, ще се приспя с няколко странички и отплавам. ??

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 13.04.22 23:05.

14.04.22
21:54

14/04/2022

5 пъти
10х суинг @16кг
10х обръщане от земя с пуш @12кг, с редуване на ръцете

Преди това загрявка с 12-ката, после в обедната почивка 30 минути разходка с песовете.

Първоначално тръгнах да клякам, но глезенът изпищя веднага и реших да не си насилвам късмета.

Острото уби една комшийска кокошка миналия ден. К’во му стана тук, че такива инстинкти отключи - не знам, ама не е гот.

- кафе с мляко
- Студен чай
- Бъркани яйца със сирене, салата от домати и печени чушки, малко лаваш
- Като снощната “пица” с основа от пълнозърнест лаваш
- 4 бисквити, една бира
- Хуск, щото… фибри
—————-

Извоювах си по-семпъл кумски дизайн.

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 14.04.22 21:56.

15.04.22
14:48

15/04/2022

Днес мизерията е пълна - свекърва ми направи някакви включвания в 3 през нощта и така ми източи енергията, че едва станах в 7:30, още не мога да се осиферя и само ям. Мисля да опитам да дремна в обедната 30-40 минути.

- кафе
- кафе
- бисквити Милка с парченца шоколад, вафла боровец
- 100г сурово кашу, две мега гадни ягоди (щото се надявах първата да е била инцидент)

Поради описаната прасещина, ще вечерям кисело мляко с протеин и хуск.

Движението ще сведа домедна дълга разходка с куче, просто едвам гледам.

И един пор върху ръкавица:

16.04.22
20:30

16/04/2022

- кафе с мляко
- сандвич с риба тон и рохки яйца, и зелена салата
- черен шоколад с ананас и розов пипер - 40г
- свинско контрафиле на тиган, зелена салата, авокадо, черита
- ананас ??‍♀️

- 30 минути мобилност след събуждане
- в обедната: пас-тру клек, суинг с една ръка, обръщане и пуш, руски туист - с 12-ката, 3 кръга, по 10 от всяко: разтяг

16.05.22
20:00

Мбрех, 23 дни не съм писала. Почувствах се по-добре напоследък и ми дойде желанието да съм по-социална.

Тренирам си, работя си, действам си по плановете и на тоя етап всичко е чудесно, и да не си насилвам късмета, но спокойствие години наред не бяхме помирисвали. Не, че е пълно, ама е някакво, тъй че грабвам го и съм благодарна.

Заех се да градинарствам - посях 50 фрезии и само една поникна. Посях магданоз - изобщо не обади. За сметка на това, 15 корена домати цъфнаха, краставичките за едно денонощие дръпнаха двойно и едни чушки сме сложили, за които ми е все тая. :D Босилекът избухна яко, нямам идея къде ще го разсявам всичкото това, но пък имам идея как ще го опаса като  дива коза, само да стане за гръцкане. :D

Голям кеф са тия занимания, но слънцето е все така тъпо и гадно, и след 9-10 не мога да го трая.

Няма да мъкна от скрития дневник дни назад, от днес си почвам:

16/05/2022

Хранене
07:15 Студеноизвлечено кафе (общо към 400мл до обяд, ама май не го правя много силно)
12:00 Телешка опашка с картофи и зеленчуци, и зверски зеленчуков бульон - в гърне
14:00 Едно прасешко кюфте, домашна лютеница и 1/4 филия от онези, дето са от натрошени цели зърна
19:30 Две-три лъжици от телешкото, не се сдържах
20:30 Прасешка пържола на скара, 3-4 хапки зеленчуци на скара, кладница, дребна салата от рукола, киселец и валериана, малко зехтин, оцет от пчелен мед; 1/2 филия от гореспоменатите

Над 2л чай и вода.

- ехинацея, Ц
- Б-50, магнезий бисглицинат на прах (само като си помисля и ми иде да се застрелям), сок от 1/2 лимон

Физическа активност:

Тренировка 1, Седмица 3:

Загряване някакво вяло
Тяга:
3х5 @50кг
Лицеви опори на повдигнато (направо на високо, ма толкова си мога):
2х8, 1х6
Клек с диск пред гърдите:
2х10, 1х8 @10кг (трябва да са отпади, ама заради глезена не мога)
Гребане на пейка:
1х7, 1х10, 1х8 @12кг
Хейло на коленца:
1х10, 1х12, 1х10 @10кг

Не си давам особен зор, това със сигурност не ми е максимумът, хеле пък на тягата, или на раменната в другите тренировки, но гледам да ми е приятно, и като цяло така взех да  подхождам към всичко, което е свързано със здраве, хобита и контакти.

И не, няма как без него:

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 16.05.22 20:03.

18.05.22
08:08

17/05/2022

Физическа активност
Разходка, 40 минути + 25 минути разтяжки, през останалото време - сгърчена на стол

Хранене
08:00 Кафе с мляко и лед
10:00 Кафе
10:30 Филия от въпросния хляб, запечена с бри
13:20 Салата от рукола, валериана и киселец, хумус, някакво меко сирене - в дребен лист лаваш
16:00 300г ягоди
19:00 Още едно такова

2 чаши бяло вино

Сън
7 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 18.05.22 08:09.

18.05.22
18:13

18.05.2022

Физическа активност

Разходка + седмица 3, тренировка *2

За 40 минути:
Загряване без престараване;

Зерчер @25кг: 7, 7, 8, 5
Гребане @два диска х10кг: 10, 10, 10
Y-повдигания @3кг гири: 10, 10, 10
Глутеус мост с опънати крака: 15, 15, 15
ОХП @25кг: 7, 6, 6
Планк 20/20 сек: 3х3

Разтяг

Хранене

08:30 Кафе с мляко
12:30 Салата - микс зелении, запечено меко козе сирене, червено цвекло, карамелизиран орех, балсамова редукция, хайвер от мед :D, маринован лук; пърленка с масло - правят я от тестото им за пица и е просто жестока; сода с лимон
18:00 1/2 порция телешко с картофи, дето беше останало
21:30 Омлет от кокоши и пъдпъдъчи яйца, домат, краставица, маслини, овче сирене, 1 филия от Мастермахер хляба
22:00 20г Lindt 70%

- Ц, ехинацея, д3, магнезий, селен, един ензим в 18:30

Бележки

Изпуших супер много цигари вчера и днес съм като натровена, но всичко останало е супер.

Бях при АГ-то днес да ми пусне малко изследвания, свързани с тлъстинките ми. Обожавам го този човек, никога не съм предполагала, че може да има чаааак пък такъв лекар. E чак пък такъв! Просто е прекрасен. А аз обикновено доста ги хейтя.
Ако не си личи - възхитена съм (за пореден път). :D Трябваше да споделя, а лабораторията ще я посетя в понеделник сутринта.

Сън
6 часа

A, да, роди се едно доматченце. ??

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 18.05.22 21:53.

23.05.22
22:23

19.05.2022

Физическа активност
Само разходкa

Хранене
07:30 Кафе с мляко, после студеноизвлечено кафе, не много силно, но към половин литър за деня.
11:00 250г овче мляко Герзовица, 170г боровинки и доза протеин
14:00 Принцеса: филия Местемахер (ще го зовем ММ занапред), меко сирене 55%, черита

После вече кофти - 4 бири, печен камембер и някакво количество лимецови крекери с подправки

Сън
8 часа

20.05.2022

Физическа активност
Разходка някаква, по-дълга.

Хранене
07:30 Ягоди, студено кафе
10:30 1/2 купешка баница
12:30 125г камембер на грил + 1 равна с.л. сладко от вишни
14:00 20г линд 70:00 200г картофи на фурна + малко овче сирене
19:00 Бонбони линд, пурички каприс, сладолед тоблерон (разочароващ продукт) и ягоди. ? Звучи ужасно, но беше в мини количество.

Бележки
Миналия месец ми прескочи цикълът брутално, 55-60 дни, днес ми се изпльоска на 20-тия ден, за да ми изкара акъла. Обаче, каквото си го направиш, такова си го сърбаш.

Сън
7 часа

21.05.2022

Физическа активност
5-6км ходене

Хранене
Кюфте, пържола, салата и няколко бонбона + 3 бири вечерта (между 20:00 и 2:00)

Бележки
Аха. Обикалях навън, уж не много до късно (избягвам жегата, щото не я обичам) и като се прибрах ударих някакъв пулс 170, както си стоях. Пих две хапчета, не падна, смених си само гащите с красиви ? и дирекшън в спешното.

Вляха ми там един седатив, дето няма да го казвам публично, ама не беше хич лошо. ?

Тъпо ми стана, щото като казаха, че няма нищо, свързано със сърцето, споменах за паник атака и веднага заключиха, че е това - щом имало психични нарушения (нищо, че не се е случвало триста години), не се търсило друго. Калкюлейт, хюман… Споменах майка му мислено и после вдигнах 38 градуса вкъщи, та заключих, че може да съм слънчасала - хладен душ, слънцето се скри и се оправи всичко.

Сън
8 часа

22.05.2022

Физическа активност
Тренировка 3, седмица 3

5 мин загряване

а) Хип тръст @30кг
10, 10, 10
б) Лег @25кг
8, 9, 9
в) Суинг @16кг
15, 20, 15
г) Гребане с пудовка на пейка @16кг
8, 7, 7
д) Еднокрачни V-ъпс
10, 10, 10

Хранене
Салати, пържоли, торта

Сън
8 часа

23.05.2022

Физическа активност
12к крачки - ходихме с на К. сестра му и с племенника на разходка, и на обяд, и беше много готино, както винаги е с тях. <3

Поразместих малко работата с тренировките пак, но гледам да не пропускам съвсем, а да ги вмествам, където мога. Днешната ще се случи утре.

Хранене
Пилешко филе на скара, шопска салата, семена, картофено пюре; после хумус, мм хляб, едно кюфте, чери домати; 20г черен линд със солен карамел

Бележки
Пуснах днес изследвания - алат, ггт и захар са нагоре, предполагам, щото не съобразих тортата късно снощи с даването на кръв (сутринта излезе 6.19), нито бирите и пържолите предната вечер с предстоящото преглеждане на чернодробните ензими. CRP също е завишено, но не колкото очаквах - при горна граница 5, при мен е 13.

FT4 - съвсем леко надолу, TSH & FT3 са идеални.

Заключението си е все същото - че поркането и липсата на рестрикции в храната не са ми приятели на мен лично.

Някаква пикочна инфекция също изскочи - сигурно ще трябва да пия антибиотик (за допълнителна радост на черния ми дроб), но ще се консултирам първо.

Дефицит на вит. Д, ще почакам за селен и цинк, че ги пращат в Германия тях.

Пиша се здрава и продължавам да си действам.

Сън
8 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 23.05.22 22:24.

24.05.22
17:05

24.05.2022

Физическа активност
Тренировка 1, седмица 4
А) Тяга @50кг
4х5
Б) Лицеви, на доволно повдигнато:
10, 9, 8, 7
В) Клек с диск пред гърди @10кг
10, 10, 9, 10
Г) Гребане с пудовка на пейка @16кг:
4х6 л/д
Д) Хейло от стоеж @10кг диск:
14, 12, 12, 12

В почивките ще потърча по стълбите и ще поразпъвам ластици.

Хранене
12:20 Един крекер с малко масло, десетина едри боровинки
13:30 Пай с прасешко, общо към 250г (бяха останали пържоли и понеже ми писнаха, нарязах ги + малко крема сирене + зелен лук, направих малко маслено тесто, тънко стана, колкото да се оформи работата, и понеже не ми стигна да го затворя отгоре, на непокритото му нарязах черита и го изпекох), чаша айрян с хуск; един бонбон Рафаело
15:30 1/4 MM филия, хумус, 60г камембер
16:00 20г черен линд със солен карамел, 4 череши
20:00 200г овче мляко “Герзовица”, доза протеин, шепа боровинки и шепа череши
- 2л вода, литър чай

Добавки
- вит. Ц, ехинацея, цинк
- Д3, селен
- пробиотик
- омега 3
- магнезий бисглицинат с лимонов сок ?

Бележки
Работя от 16:00 до 1:00 и тия дни със спането ще е тегавина. Ама ще видя към 00:00 да си направя някакъв чай ментаглогматочинанещоси.

Сън
9 часа

24.05.22
18:57

В тоя дневник струи омраза към свинете и любов към песовете.

24.05.22
19:00

Мъжът ми твърди, че прасето е царят на животните. ?

Ще го опростя малко менюто в следващите дни, че верно голяма свинщина стана напоследък  (pun intended).

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 24.05.22 19:16.

25.05.22
15:34

25.05.2022

Физическа активност
- 40 минути разходка
- 20 минути разтяжки
- ластици по време на работа

Хранене
11:00 Половин чисто кафе
13:00 Кафе с мляко
13:40 1/2 кофичка краве кисело мляко Герзовица + доза протеин + хуск
16:00 2 рохки яйца, 50-100г филе от аншоа, хумус, черита, маруля
20:30 Череши, може би малко протеин с хуск

- 2л вода + 1л студеноизвлечен зелен чай с маточина (чайчетата ги пия така цяло лято, не топли)

- ехинацея, Ц
- селен, Д3
- омега 3
- пробиотик
- Б50, магнезий

Бележки
Заспиване в... след 3. Станах в 11 без нещо, дроб сарма.

Преместиха ме в друг екип и първоначално много емоционално го приех, но няколко часа по-късно се кротнах - поне да го видя момичето, което ще ми бъде ТЛ занапред, преди да драматизирам.

Никак не е лесно да се намери читав мениджър иначе, особено като този, с когото имах радостта да работя до момента. Поплаках си ?, определено ме сръчкаха по дзена.

Сън
9 часа и 20 минути

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 25.05.22 18:29.

26.05.22
18:03

26/05/2022

Физическа активност
Седмица 4, тренировка 2:

Зерчер @25кг:
6, 7, 7, 6
Двустранно гребане @7.5кг:
12, 12, 12, 13
Y-повдигания от наведен стоеж @3кг:
10, 10, 10, 10
Глутеус мост с изпънати крака @СТ:
15, 15, 15, 15
ОХП @20кг:
10, 6, 7, 7
Планк 20:20:
4х3

* ластици малко в почивките, колкото да не се разкисна

Хранене
11:30 Кафе с мляко
16:00 Омлет от: 3 яйца, спанак, кокосово масло без аромат, 50-60г сирене “Герзовица”, десетина дребни черита
17:40 Купичка череши, 1 с.л. хуск
19:00 Eдин сладолед Бос на клечка - 82г
21:00 Половин пастърва, печена, черита, краставица, грилнати тиквички, едно дребно авокадо

- литър зелен чай с маточина и мента
- литър и половина-два вода

- Ц, ехинацея, Д3, селен, пробиотик, омега 3, Б50, магнезий с лимонов сок

Бележки
Пак едвам заспах снощи след работа, ма кот’ такова, другата седмица ще е по-човешка. Дребните се пускат да бачкат по цял месец нощни смени за почти дабъл заплата, аз само като си помисля и тръпки ме побиват.

Сън
10 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 26.05.22 19:00.

27.05.22
19:24

27.05.2022

Хранене
11:00 2/3 филия ММ, препечена с крема сирене
16:30 Още половин филия от същия хляб, хумус, 1/2 печена риба
17:30 Череши
19:30 Кисело мляко, нискомаслено (знам, ма се налага към момента), с хуск и с малко ягоди, ако са останали

Бележки
Киселяк. От сутринта закиснах в болницата - ЯМР на глава, чакане, чакане, чаааааааакане, после нелюбезен чичак ми връчи резултати, които не разбирам и ме прати да се спасявам.

После гастроентеролог, ехография и назначаване на още изследвания.

Не ми е розово положението, но не е и нещо неочаквано. Ама докато не види човек черно на бяло, все едно не съществува проблем. Интересно ми стана, че стойностите не са драматични, а тази мацка ми обясни как нещата не изглеждат хич добре на ехографа и ме навря там, дет’ слънце не огрява.

Сън
7 часа

Тренировката я оставих за утре, след лабораторията. Не знам след обременяване с глюкоза как ще съм, ама ще тренирам, ако не е нещо противопоказно.

Сега отивам да чета какво хранене се прилага при хроничен панкреатит и стеатоза. ??‍♀️

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 27.05.22 19:41.

28.05.22
19:32

28.05.2022

Хранене
10:00 Смути от спанак, целина, лимон, ябълка и ягоди
10:40 Кафе с мляко
14:00 2/3 пакетче овесени солети с куркума, 1 смотана кайсия
15:30 1 филия кауфландски ММ-подобен хляб, препечен, малко хумус и 4-5 черита
17:30 Шепа череши
19:00 3 оризовки с малко крема сирене
20:30 Ципура на грил, басмати на пара със зеленчуци, краставица с черита и половин дребно авокадо

- д3, селен, мезим форте, пробиотик, омега 3, б-50 и магнезий

Движение
Цял денна крак, с много действане, но без тренировка днес и утре, заради креатинин в понеделник.

Сън
7 часа

29.05.22
22:35

29.05.2022

Физическа активност
Целодневно на крак, но нищо целенасочено

Хранене
11:40 Смути от спанак, ягоди, зелена ябълка и лимон
13:00 Една препечена филия тип ММ, малко хумус, 30г сирене Герзовица
13:15 Еспресо с прясно мляко и лед
15:30 4 оризовки с едно бри, дето беше останало и никой друг не го яде; после облизах бъркалката от фъстъченото масло, което правих за камен
16:15 Една супена лъжица крем супа от зеленчуков бульон, сладки картофи, тиквичка, един нормален картоф и печени пилешки гърди, нарязани на дребно;
18:00 3 овесени бисквити
18:30 - 20:00 Ягоди, череши, зелен чай, лимецови солети, чаша домашна лимонада - сода, ментов сироп, портокали и лимони на резени
21:00 От крем супата с пилешко, поръсена с конопено семе и слънчоглед

- SAMe, вит. Ц, ехинацея
- селен, д3
- мезим форте
- пробиотик
- омега 3

Сън
9 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 29.05.22 22:35.

30.05.22
19:15

30.05.2022

Физическа активност
Целодневно обикаляне на слънце, прибрах се скапана, естествено. Страшен вампир съм, ич не трая.

Хранене
- крем супа с пилешко и семки, една препечена филия от моите
- купичка череши и 40г линд 70%
- сандвич с хумус и черита
- миди и рачешки рулца с ориз и зеленчуци на пара, смути от спанак, краставица и зелена ябълка

- SAMe, д3, селен, б50, мезим форте

Бележки
До следващия понеделник няма да мога да тренирам, щот’ трябва да вляза в неврологично за изследвания разни след ЯМР на кафезчето.

Надиплила съм книжки за четене и съм си заредила слушалките.

Сън
8 часа

01.06.22
07:35

31.05.2022

Физическа активност
Много семпло

Хранене
Към 15:00 чак - домат, краставица, мини порция пилешка дроб сарма, една шоколадова сладка някаква

Към 19:00 пиле с грах и една пълнозърнеста филия

Болничната храна я отказах - много зле.

Бележки
Нищо особено. Опитах да си изкрънкам самостоятелна стая, ама отделението е пълно. Спешъл стая нямат, не блокират легла заради капризи. Дейб@. ?
Такъв болничен персонал не съм виждала досега - много свежи каки, само старшата е малко гьонсурат, ама я спечелих с Точка вайб, щот кой бяга от хубавото… ? И много чисто.

Сън
8 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 01.06.22 07:39.

01.06.22
17:56

01.06.2022

Физическа активност
2200 крачки ?

Хранене
Тъпо.
- няк’ъв сандвич сутринта
- в късен следобед пак сандвич и 1/2 сникърс
- супа от близката кръчма

Бележки
Взеха ми днес на обяд ликвор, казаха ми да не ставам два часа - аз станах два пъти през това време.

Досега обикалях коридора, навън не мога да ида, щото има стълби, по които не ми се слиза - друс-друс на гръбнака. Подравних всички картини по стените, прочетох всички случаи, накачени в рамки - библиотеката я загледах вчера, не помня дали казах, ама “Християнска етика”, “Биография на Адел” и разни соц истории не ми се сториха апетитни.

Чакам сега Камен да ми донесе книгите, че ги забравих вчера в бързината.

Сън
8 часа

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1