12.04.06
16:12
Здравейте.
Измислих 3-дневна програма с която искам да акцентирам повече върху ръцете. Бих искал да чуя вашето мнение
На 18 години съм, тренирам почти 4 години, висок съм 1.74 тежа 75-76кг. В момента ръката ми е 40см, като целта ми е до края на лятото да кача около 5 кг и 2-3см на ръката.
Програмата е следната:
Вторник: Бицепс, трицепс
- сгъване с щанга 3х8
- сгъване с дъмбели 3х8
- концентрично сгъване или скотово 3х8
- разгъване на скрипец за трицепс 3х8-10
- френско 3х 6-8
- разгъване на дъмбел зад глава 3х8
- коремни преси
Четвъртък: Гръб, крака
- придърпване на горен скрипец 3х8
- гребане с дъмбел 3х6-8
- мечка (не винаги) 3х8
- придърпване на долен скрипец 3х8
- лег-преса 3х10
- бедрено разгъване 3х10
- бедрено сгъване 3х10
- повдигане на пръсти за прасец 3х 15
Събота: Гърди, рамо
- щанга от лег 3х6-8
- изтласкване на дъмбели от полулег 3х 6-8
- флайс 3х8
- раменни преси пред гърди 3х 8
- разтваряне на ръцете встрани с дъмбели 3х 8
- за задно рамо пак с дъмбели от седеж 3х 8
- коремни преси
Тренировката в четвъртък не ми допада особено, защото съм сложил гърба и краката заедно, но не мога да тренирам повече от 3 пъти на седмица.
значи мисля че е неправилно да правиш крака и гръб в един ден понеже това са 2-те наи големи мускулни групи а и не виждам да правиш корем
12.04.06
16:26
[quote author=“dido__”]значи мисля че е неправилно да правиш крака и гръб в един ден понеже това са 2-те наи големи мускулни групи а и не виждам да правиш корем
Това ми е ясно, обаче как да ги разпределя тогава в 3 -дневна програма като ръцете искам да ги тренирам в 1 ден?? Корем правя във вторник и събота в края на тренировката. Чудно ми е как не виждаш като съм го писал :lol:
12.04.06
16:30
[quote author=”Петко К”]Размени рамото с краката.
Ако тренирам по този начин няма ли да натоварвам трицепсите? Защото така на всяка тренировка ще натоварвам и трицепса. :roll:
[quote author=“DooM_MasteR”][quote author=”Петко К”]Размени рамото с краката.
Ако тренирам по този начин няма ли да натоварвам трицепсите? Защото така на всяка тренировка ще натоварвам и трицепса. :roll:
Тогава си караш по - този начин. Гръб и крака заедно е изморително, но след като нямаш нито тяга, нито клек, не мисля, че е проблем да ги правиш заедно.
Няма друг вариант при три тренировки седмично и отделна тренировка за ръце.
Ако имаш време най-добрия вариант е по една мускулна група на ден, като я правиш 1 път седмично (за последното има противоречиви мнения)
Аз лично ги правя така:
1. Гърди с Бицепс
2. Гръб с Трицепс
3. Рамена с Трапец
Крака не правя - предостатъчни са ми тези - и без това намирането на панталони е сложна работа вече...
Понякога отделям Гърдите на 1 тренировка, Гърба на една тренировка...
Всичко зависи от това как се чувстваш.
Програми от типа на “Тоя ден ТРЯБВА ТОЧНО толкова упражнения, за ТОЧНО тая мускулна група, с ТОЧНО толкова серий и повторения и после ТРЯБВА и другата мускулна група пак всичко ТОЧНО по списък... За мен това е глупаво.
Прибираш се изморен от работа, или си се наспал в Събота сутрин. Е? В кой от двата случая ще си направиш програмата по-успешно?
То тялото ти подсказва. Недей да се ръководиш от това, което пише на лист хартия...
13.04.06
12:40
[quote author=”Петко К”][quote author=“DooM_MasteR”][quote author=”Петко К”]Размени рамото с краката.
Тогава си караш по - този начин. Гръб и крака заедно е изморително, но след като нямаш нито тяга, нито клек, не мисля, че е проблем да ги правиш заедно.
Няма друг вариант при три тренировки седмично и отделна тренировка за ръце.
ОК, благодаря ти. Така се получава, нямам възможност за повече тренировки. Засега ще я карам така. :)