Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:

24.07.22
22:59

Който е ял кренвирши и наденица....е ял всичко.

Ами никой не те кара да купуваш. Купувай само месо, готви, яж. На месото нищо не му слагат (все още ? )

25.07.22
07:56

казано от nervak на 24.07.22, 18:56:

Закона за чистотата на бирата е нещо съвсем друго-отнася се за добавките ...,а не за малцованите съставки.
Царевицата се озахарява далеч по трудно от ечемика....в сериозна заблуда си за ползването на царевица в пивоварството .
Тя е просто част от рецептата за някои бири,а не основен елемент.
Процентно съотношение с малца е най много 2/10.
Тия глупости от оня сайт не ги показвай...няма нищо общо с бирата.

Да ти кажа , хамериканците май ползват основно царевица като основен продукт но тук си има и химия. която да помага . То къде ли няма ;-)

25.07.22
09:05

Не, не ми казвай...защото не си прав.
И стига с тази химия...бирата е последното място от “хранителните”продукти ,където може да я търсите.

25.07.22
10:26

казано от nervak на 25.07.22, 09:05:

Не, не ми казвай...защото не си прав.
И стига с тази химия...бирата е последното място от “хранителните”продукти ,където може да я търсите.

Да приемам забележката :-) . Като цяло процеса е чист ако се спазва карантинния период на фумигацията. 
Пред целия процес ечемика се фумигира с различни препарати и когато се налага .
след това се ползва Стартер - дрожди, които да предпазват от микрофлората.
Тризон за дизинфекция на водата и следствие Хлорат спорен до момента но и двата са кофти. Реално без тях няма ка да се подържа необходимата среда.
сетне Гиберлинова киселина - растежен хормон за ускоряване покълване на зърното
после малца се фумигира за да се съхрани
след това в пивопроцеса се ползва Аскорбинова киселина но това си е витамин С и Калциев хлорид Цинков сулфат
и воала бира . Как го казах все едно наливаш вода от кладенеца :-)

Мнението беше редактирано от Христо на 25.07.22 10:32.

25.07.22
11:27

Далеч си от процесите.
Четете някви общи глупости от нета.
Как се поддържа чистата среда е излишно да коментирам.
Стартер ...този термин е с друго приложение
Цинков сулфат се ползва само при много алкохолни бири...много рядко
Различни форми на азот се ползват обикновено
Млечна киселина се ползва за подкиселяване в процеса...
И къде е химията за царевицата ,която упомена.
Бирата никога не е била вода от кладенеца...
Излишно е да говорим.
Някой ако иска мога да му пратя 2-3 учебника ..кое как се прави...но едва ли ще ги прочете.
По лесно е назнайване от Гугъл.

25.07.22
11:35

Наистина е много вредно да се четат глупости в нета и да не може да ги отсееш. Разбирам някой от вас да е технолог и да излезе с името си и да каже как се правят тези “химии” да, но да се четат наистина общи приказки...

25.07.22
11:41

Не съм технолог...но пък имам различни пивоварни конкурси спечелени ...,че и предложения за навън за такива .
Та знам как.се случват..едно 50-60% от нещата..поне.

25.07.22
13:41

казано от nervak на 25.07.22, 11:41:

Не съм технолог...но пък имам различни пивоварни конкурси спечелени ...,че и предложения за навън за такива .
Та знам как.се случват..едно 50-60% от нещата..поне.

Да, това имах и аз предвид. Науката и технологията си е наука и технология и малко не върви да я учиш от гугъл, да не се сърдят другите хора които са писали :)

25.07.22
14:51

казано от nervak на 25.07.22, 11:27:

Далеч си от процесите.
Четете някви общи глупости от нета.
Как се поддържа чистата среда е излишно да коментирам.
Стартер ...този термин е с друго приложение
Цинков сулфат се ползва само при много алкохолни бири...много рядко
Различни форми на азот се ползват обикновено
Млечна киселина се ползва за подкиселяване в процеса...
И къде е химията за царевицата ,която упомена.
Бирата никога не е била вода от кладенеца...
Излишно е да говорим.
Някой ако иска мога да му пратя 2-3 учебника ..кое как се прави...но едва ли ще ги прочете.
По лесно е назнайване от Гугъл.

Не твърдя че съм близко но кое от мен споменатите неща не е вярно според теб ?

25.07.22
15:20

Цинковия сулфат,витамин цето,стартер(сложен на това място-иначе ,където има дрожди има е стартер).
И за водата не е баш тъй ..но не виждам смисъл да ровя.

25.07.22
15:32

казано от kaloyan на 25.07.22, 11:35:

Наистина е много вредно да се четат глупости в нета и да не може да ги отсееш. Разбирам някой от вас да е технолог и да излезе с името си и да каже как се правят тези “химии” да, но да се четат наистина общи приказки...

Ти пък как направи заключение от къде черпя информация ?

25.07.22
15:34

казано от nervak на 25.07.22, 15:20:

Цинковия сулфат,витамин цето,стартер(сложен на това място-иначе ,където има дрожди има е стартер).
И за водата не е баш тъй ..но не виждам смисъл да ровя.

Ти малцуваш ли ?

25.07.22
15:46

казано от Христо на 25.07.22, 15:32:

казано от kaloyan на 25.07.22, 11:35:

Ти пък как направи заключение от къде черпя информация ?

Ами така ми се стори . Но все пак ако се прави някъде така, кажи че да не си купувам такава бира. Аз не пия много, но е хубаво да се знае.

25.07.22
16:11

казано от Христо на 25.07.22, 15:34:

Ти малцуваш ли ?

От 10 тина години не....на пазара вече има куп видове малц.

25.07.22
22:06

Аз след тренировка си пия по една бира задължително, най-често с други участници в тренировката. Винаги взимам различни, най-често вносни, макар че белият гларус (pale ale) е една от предпочитаните бири и е българска - нещо май се опитват да я развалят напоследък, Хилс също са българска марка и имат интересни вкусове и т.н. Но по-хубава бира от направената от nervak не съм пил, а тя не е една - различни вкусове прави. Това с “рецептите” беше умишлена закачка с майсторлъка му, който за мен е на свръхестествено ниво ... бира от моркови и грахови шушулки - добър съм в ресърча за закачки ?
Тренировките ясни, днес TRX-а му дойде ред, много жега. Направо “натиска” като студа през зимата, с разликата, че студът “взема” от силата, а жегата от енергията.

27.07.22
21:43

Вчера “празната”, днес “понеделнишката”, заварих на лостовете Боян, което беше много приятна изненада, отказа да пием по бира. Гледам че е писал в неговия дневник, че няма да може моите работи, което не е вярно, при условие че е на ниво силово със склопка и коремно, без да спортува на лостове. Както е написал

казано от Боян на 27.07.22, 20:14:

макар чееее ако почна???

Утре раменна височина на окачване

Georgi Ivanov

27.07.22
22:18

казано от Dymag на 27.07.22, 21:43:

Вчера “празната”, днес “понеделнишката”, заварих на лостовете Боян, което беше много приятна изненада, отказа да пием по бира. Гледам че е писал в неговия дневник, че няма да може моите работи, което не е вярно, при условие че е на ниво силово със склопка и коремно, без да спортува на лостове. Както е написал

казано от Боян на 27.07.22, 20:14:

макар чееее ако почна???

Утре раменна височина на окачване

Трябва да изкарам пудовките и торбата в 66 явно :) Да поразцъкаме не друго .

27.07.22
22:50

В 66-то идва един с бг. торба 25 кг. James Hinks трябва да има 50 кг., според моята информация, ако я е поръчвал за себе си. Аз съм малко сложен с нововъведенията, свързани с тежест и усукване на кръста, заради дископатията и лакътя. Нищо не отричам, отворен съм за новости, но индивидуалната ми преценка за “количеството и качеството” е важна. Спорта е субективен и не може да бъде друг. Затова и не съм привърженик на унифицирането на системи и подходи, във всички случаи. С бг. торба или пудовка до 40 кг. мисля че мога да изолирам проблемните си области чрез сила в рамене и крака. Нагоре ще трябва по-продължителна работа.
Та, утре в 18:30 съм в шестака ... дано пиеш бира ?

Georgi Ivanov

27.07.22
23:17

казано от Dymag на 27.07.22, 22:50:

В 66-то идва един с бг. торба 25 кг. James Hinks трябва да има 50 кг., според моята информация, ако я е поръчвал за себе си. Аз съм малко сложен с нововъведенията, свързани с тежест и усукване на кръста, заради дископатията и лакътя. Нищо не отричам, отворен съм за новости, но индивидуалната ми преценка за “количеството и качеството” е важна. Спорта е субективен и не може да бъде друг. Затова и не съм привърженик на унифицирането на системи и подходи, във всички случаи. С бг. торба или пудовка до 40 кг. мисля че мога да изолирам проблемните си области чрез сила в рамене и крака. Нагоре ще трябва по-продължителна работа.
Та, утре в 18:30 съм в шестака ... дано пиеш бира ?

Пия бая ма след тренировка , че ако почна преди нея ппследното нещо дето искам е трениране.
Ще се опитам да дойда иначе

Че дойдем и аз, ако верно има тежести

28.07.22
11:55

казано от Dymag на 27.07.22, 22:50:

В 66-то идва един с бг. торба 25 кг. James Hinks трябва да има 50 кг., според моята информация, ако я е поръчвал за себе си.

25 кг торба е за децата :D
Имам, да, но ми е подарък, не съм я поръчвал аз. Трябва да взема да я изкарам, че я бях забравил :D

28.07.22
12:39

казано от Dymag на 27.07.22, 21:43:

заварих на лостовете Боян, което беше много приятна изненада, отказа да пием по бира.

Малък съм още за такива работи, а и твоят колега от лостовете, макар и забавен, нещо много обича да се отваря :D

29.07.22
00:05

Не е правилно да се оценява всяка разлика в поведение, години, мнение и т.н. като “отваряне”, макар че за българите е характерна една нездрава самостоятелност и самооценка, изградена на базата на подценяване на “ближния”, която прави общуването им по-грубо и фамилиарно. Като на село. Просто така са свикнали. Изразявам се възможно най-внимателно. Не се хващай на това хоро - съвет ... бих ти предложил и ракия, имам, но ще откажеш :P Хората са по-добри от това, на което са свикнали да се правят.
Торбата на James Hinks мисля че е най-тежката, която е правена или поне беше преди няколко години. В момента, в нета, най-тежката, която намирам е 30 кг.
Днес половин тренировка, че ме заваля

Мнението беше редактирано от Dymag на 29.07.22 02:18.

29.07.22
21:13

... а днес другата половина с добавки в кръговете. Съкратена тренировка, но следват почивни дни, в които тренировките са ми по-дълги, просто защото имам повече време, отивам по-рано и не бързам за никъде, защото съм свършил през деня всичко

31.07.22
20:48

Хах, някой в 66-то е надписал камъните с килограмите им :P Всичките са надписани - има от 6,1 до 28,7 кг. ... и сега какво като са надписани? Май нищо, но е яко - белязани са като уреди за спорт, а не като някакви си прости камъни. 28,7-цата щеше да е 34,8 кг., ако Цветан Павлов не я беше забил точно в един закопан камък и от нея се отчупи парче, което в момента гордо носи надписа 6,1 :D
По план ... то няма план. Всеки ден спортувам, ако не вали - какъв план
Както обикновено

01.08.22
21:17

Ето - днес ми се обадиха, ангажираха ме и чак сега се освобождавам, т.е. не вали, но не тренирах ?
Я, работи - в мнение натиснете windows бутона и точката. Излизат емотикони ? Не го знаех ?

03.08.22
00:28

По-интересното днес беше крака в ластици.

казано от Dymag на 12.07.22, 00:02:

Краката имат много функции и мускули отговорни за тях, но сега ще спомена само две от тях - тези, които повдигат крака странично или още отдалечават тялото от средната му линия и тези, които затварят краката или още приближават тялото към средната му линия. Възможностите на краката за тези движения, сравнени с възможностите им за сгъване и разгъване/избутване, с конкретна тежест или съпротивление, са много по-слаби. И малко хора им обръщат внимание, въпреки че се касае - току що прочетох, за 11 мускула от външната и вътрешната част на бедрата.
След “кракомаханията”, които не са нищо по-различно от това, с което сме развивали част от уменията на крака в бойните изкуства, започнах да вкарвам и съпротивление с ластик за извършването на тези движения с крака - отваряния/странични повдигания и събиране. Честно, ръцете ми могат повече, но напредвам. Все още съм с оранжеви ластици с ниско окачване за страничното повдигане и с високо окачване за “събиране” пред и зад опорния крак - редувам посоките.
Въпрос за размисъл: Вие тренирате ли тези мускули?

Общо взето и на мен все още ми е тегаво, но я няма тоталната безпомощност при “срещата” с това съпротивление.

03.08.22
11:09

казано от Dymag на 03.08.22, 00:28:

По-интересното днес беше крака в ластици.

Пак използваш ластиците по начин, от който нямаш много полза.

03.08.22
18:40

Не съм съгласен. Кракът не е ръка, да тренираме само сгъване и разгъване. Разбира се всички тренират повдигане на ръцете напред, в страни и една към друга, но за да тренират мускули върху торса. Е, мускулите, отговорни за тези движения при краката, са върху тях. Писал съм в предишно мнение. Все пак се учудвам, че до сега не е станало ясно как тренирам. Тренирам възможностите на тялото да извършва всякакви движения, по всякакви равнини, без да пренебрегвам нищо, а не силови, клек или конкретни упражнения, като използвам и ластиците по същия начин, най-вече за неща, които не мога да покрия със собствено тегло.

03.08.22
21:53

Последните 3 дни, т.е. този месец, съм направил 40 836 крачки или по 13 612 на ден. Нормалното ежедневие в работни дни от десет години е да съм “на крак” и в движение, а тези 3 дена започнаха добре от към крачки.
Сега си давам сметка, че хората не ми разбират спорта. Коментират прогрес, полза и резултати, които при мен са без значение. Може би полза за травматизираните ми лакът и кръст - това си е полезно. Защото имам движения с ластици “отваряне на устата на крокодила” и “затваряне устата на крокодила”, които биха били от голяма полза, ако срещу теб има крокодил със затворена или съответно отворена, уста ?
Не мога да предположа и че поддържам нещо, защото няма “нещо” като умения, които се опитвам да запазя. Бих казал, че уменията са следствие на желанието ми да спортувам и съответно, разширяване на възможностите да го правя, там където съм. По-комплексното движение замества 2-3 движения, които съдържа в себе си, което е супер, защото пести време, което никога не стига, така или иначе. Прогреса за мен е необходим до толкова, до колкото е свързан с горните редове - възможност да се тренира по-пълноценно, независимо за какъв спорт става дума. Знам как става за лостовете, с единствено условие - постоянство.
Добавки и външен вид са безпредметни теми - аз обичам да спортувам. Някой да вижда някъде връзка? Да, зная че правя впечатление и го използвам за да промотирам спорта. Как да изглеждам, като спортувам редовно от 22 години? Най-нормално си изглеждам. Хората прекалено много се “филмират” със системи, добавки, почивки, хранене, сън, сложности и т.н. Живота е хубав, спортуването също, последното не служи за утежняване на първото. После защо пия бира след или преди тренировка. Защото живея - друга философия. Спорта е удоволствие и аз обичам удоволствията.
Както казах, не ме разбират. Опитват се да ме поставят в рамките, които познават ?
Може би значение има и това, че настоящия си спорт започнах в зряла възраст, освободен от пуберски мераци и комплекси. Пак казвам, това не е вид спорт, а философия, която би била същата с всяка спортна практика. Единственото условие е да е лесно достъпна
Днес както обикновено

04.08.22
11:14

казано от Dymag на 03.08.22, 18:40:

Тренирам възможностите на тялото да извършва всякакви движения, по всякакви равнини, без да пренебрегвам нищо, а не силови, клек или конкретни упражнения, като използвам и ластиците по същия начин, най-вече за неща, които не мога да покрия със собствено тегло.

Тренираш горната част така. За краката си измисляш някакви неща, които са далече от нещата, които би трябвало да правиш за тях.
Скочи от място и виж колко е резултата. Слагам бас, че ще е такъв, че в 6-ти клас няма да те вземат в Спортното с него.

04.08.22
22:01

Искаш да ме върнеш в 6-ти клас (или по-рано) - супер ?
Най-вероятно визираш повдиганията на крак в страни с ластик, което много хора не могат да правят и без ластик. Е да, ама това съм го правил още преди 30 и повече години в таекундото, така че не съм открил топлата вода. И, да, това няма нищо общо с възможността за отскок, което е една от основните критерии за атлетичност. Просто са различни функции на краката, които във физиологията на тялото е предвидено да бъдат правени, с наличие на съответната за това мускулатура. И пак повтарям

казано от James Hinks на 04.08.22, 11:14:

казано от Dymag на 03.08.22, 18:40:

Тренирам възможностите на тялото да извършва всякакви движения, по всякакви равнини, без да пренебрегвам нищо, а не силови, клек или конкретни упражнения, като използвам и ластиците по същия начин, най-вече за неща, които не мога да покрия със собствено тегло.

Тренираш горната част така. За краката си измисляш някакви неща, които са далече от нещата, които би трябвало да правиш за тях.

тренирам и долната част така. Всъщност, даже няма долна и горна част в моите мисли. Има тяло. И спорта ми продължава да се обогатява, според обстоятелства и налични възможности. Никога не е спирал. Обичам разнообразието.
Иначе правилно си ме усетил, че от кризата с дископатията в Бургас и падането върху глезена в снега в София, съм позарязал скоковете и скачането на въже и тренировките ми за крака са предимно статични, но мислиш ли че няма с какво да те изненадам ?
Не злоупотребявай с травмите ми, а ги оправи. Понеделник идвам в Пловдив

05.08.22
12:07

казано от Dymag на 04.08.22, 22:01:

Просто са различни функции на краката, които във физиологията на тялото е предвидено да бъдат правени, с наличие на съответната за това мускулатура.

В биомеханиката, физиологията е друга област.

Всъщност, даже няма долна и горна част в моите мисли. Има тяло.

Има, има. Горната ти част може и прави комплексни неща и съответно е супер. Но движение, което да започва от краката и да бъде довършено и/или стабилизирано от горната част нямаш. Даже с тия камъни и малко познаване на помощните движения в Атлетиката щеше да стават нещата, ама вие освен да ги вдигате и забивате в земята май не се сещате за какво друго да ги използвате.

Иначе правилно си ме усетил, че от кризата с дископатията в Бургас и падането върху глезена в снега в София, съм позарязал скоковете и скачането на въже и тренировките ми за крака са предимно статични, но мислиш ли че няма с какво да те изненадам ?

Няма с какво да ме изненадаш, спокойно. Тия махове с краката не са тренировка, а само ти дразнят проблемните зони в пояса.

Не злоупотребявай с травмите ми, а ги оправи. Понеделник идвам в Пловдив

Не съм магьосник :D Мога само да ти кажа какво би трябвало да правиш, за да намалиш острите им фази и евентуално след време да не се появяват. В понеделник едната племенница има рожден ден, та не ме търси, вторник евентуално съм на линия :D

05.08.22
19:00

Здравата мускулатура, която да поддържа гръбначния стълб, не е само в пояса - гръб и преса, а и в тазобедрената област. Това са точно мускулите отговорни за движението на бедрото спрямо торса или още отклонението на тялото от оста, т.е. движенията, които подценяваш, което ми се вижда много странно, защото ефекта им върху кръста е много добър - направо се преродих и то без да имам осево/вертикално натоварване на проблемната област. Маховете ми отдавна не са махове, а повдигания, задържания, както и със съпротивление, като в случая с ластика или крак в гума.
Както вече написах, внимавам с осево/вертикалното натоварване, бягане или продължително стоене на едно място изправен или седнал, скокове и прескоци.
И ти ми пишеш че са ми слаби нещата, които избягвам за да не вляза в болница? Това ли ще е целта на заниманието? Не забивам камък - клякам с него и го изхвърлям през гръб назад с изправяне от клек. Това са две различни упражнения, че не става ясно като се прочете. Забиването е излишно при движенията, които имам

Мнението беше редактирано от Dymag на 05.08.22 19:01.

05.08.22
22:16

Опитвам се да се сетя от кога датират проблемите ми с кръста, но не мога. Все пак смалих кръга до 2006-2008-ма, по стари снимки, местата, на които съм бил и местоработата. Това означава 14-16 години ... еее, а лакътя строших само преди 5 - нищо му няма ?
Спорта ми не може да бъде по-добър и според докторите, които изумих баш с лакътя си. Той е за операция, пък аз не съм. Кръста скоро не ме е “бъзикал” по-сериозно, но нямам и дълги шофирания, освен това много ходя. Освен това “кракомаханията”, не са кракомахания, а също и наклон на тялото, стречинг, стабилност в глезените на опорния и повдигнатия крак, защото ластика е през стъпалото, т.е. “утежнен” удар с крак, добре познат. Между другото Ким - някакво корейско гуру по таекуондо WTF, като дойде в България и ни видя, каза че това не може да е националния отбор на България, точно защото изнасяхме краката си свити и ги изправяхме за “удара”. Той удряше с прави крака, със скорост, с която не виждаш удара - виждаш просто трепкане и усещаш последствията. И това след като бяхме първи в Холандия на европейското и трети в Бразилия на световното. Уточнявам че аз не съм се състезавал - не исках, но въпреки това ме държаха, защото бях ценен за тренировките на отбора с уменията си от други бойни стилове.
Та, тренировките ми, във всеки детайл, няма нищо случайно. То може да не кореспондира с популярни системи, просто защото аз съм от преди “системите”. И спорта е толкова лесен, че просто се забавлявам с него, където и да е, какъвто и да е, колкото и да съм “строшен”. И това е проблема - ако вляза в зала, ще прогресирам, по моите си начини, до нива, които не могат да бъдат понесени от съществуващите ми травми. Просто наистина ще стигна до болница, ако се “отвържа”.
Аз съм любител, няма да отварям и затварям устите на крокодилите, няма да кандидатствам за 6-ти клас в спортното, не ме бъзикайте, защото “ще скоча” и ще се прецакам

Димаг, толкоз фермани изписа, а само ползи ще извлечеш просто да ходиш да клякаш и да дърпаш тяга веднъж седмично в зала. И това можеш да го правиш навсякъде - стига да има лост и тежести. Хем и с нови хора може да се запознаеш.

06.08.22
12:15

Аз клек и тяга си правя, с ластик и камък, и хем е 28,7 кг. - на практика не усещам тежест, кръста после ми е неразположен по няколко дена и ми пречи на всякакви свивания и навеждания при другите упражнения. После се оправя и пак ги правя. Вчера имах покрай другото 40 клека с камък, на разредени между другите движения 5-ци и днес ме боли кръста. От леки 5-ци с общ обем 143,5 кг! Не трябваше да ги правя вчера, защото пък онзи ден имах суинг с два червени ластика с ниско задно окачване между краката, което също оставя последствия, още повече че при него тежестта не е надолу, а надолу и назад срещу наклона на тялото, на практика баш осово. Разбира се тези последствия не са нещо сериозно - познато леко неразположение, след което следва сериозното, ако не внимавам.
Да внимавам, не означава да не тренирам, а тренирам мъдро. Като например засилването на мускулите, отвеждащи бедрото, които поддържат таза и могат да помогнат за намаляване на натоварването на гърба. Обаче хората не виждат упражнения за укрепване на мускулите стабилизиращи гръбначния стълб и таза, и гонене на здравословно тегло за избягване на всяко допълнително натоварване на ставите и прешлените на гръбначния стълб, когато пиша че искам да поддържам 87 кг., а това:

казано от James Hinks на 04.08.22, 11:14:

За краката си измисляш някакви неща, които са далече от нещата, които би трябвало да правиш за тях.

Което означава, че нещо не обяснявам правилно. Освен това обичам да чета и да пиша - полезно е за мисленето, както в психологичен, така и в когнитивен аспект. Няма да тренираме само мускули ?

06.08.22
12:27

Нищо не си разбрал, но както и да е. Имаш някакви заблуди, които си приел за аскиоми и това си е.
Като седнем да пием по нещо, ще ти обясня къде грешиш, защото се вижда, че не познаваш анатомията и биомеханиката.

06.08.22
16:14

Трябва ни кинезитерапевт или викаш те пък ептем нищо не разбират
Днес и утре натискам на нещата, които няма да имам в Пловдив - ластици като портален скрипец днес и TRX утре. И в двете тренировки ще натисна при дърпащите на хоризонталната стълба, а при краката на наклоните, отново поради същата причина.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1