То няма много за описване, но все пак:
1 седмица бях в Гърция. Както се и очакваше, много ядене, малко ходене, много лежане и почивка. Реално физическата активност беше почти нула / като изключим примерно км до плажа и после още един на връщане всеки ден. Но цялостно много доволен. Всъщност за първи път ходя в Гърция / Корфу / и съм много приятно изненадан. Плажовете бяха супер, водата изключително чиста, а цените си бяха горе долу колкото във Франкфурт.
От 18-ти съм в Пловдив. За съжаление са затворили перлата като преди ходех на фитнес. Разгледах наляво надясно в центъра, обаче нещо не успях да си харесам. Мога да пробвам атлетик колкото за една тренировка / и въпреки това трябва да дам 10 лв.. /, ама ще видим. За сметка на това разцъках на едни лостове до нас, като много добре пасва със заглавието на дневника - колкото да не е без хич.
250 лицеви
200 клека СТ
150 бройки набирания / надхват и подхват /
120 бройки кофи
250 лицеви
около 200 клека
50 бг клека на крак
180 бройки набирания / 90 широк надхват, 90 смесен /
Отделно гледам да правя по 4-5 км ходене на ден. Утре мисля да разцъкам Альоша и да го кача 2-3 пъти. По някаква случайност открих една 10-ка дъмбел в нас, обаче и липсва хватката от едната страна и реално ако пробвам нещо друго различно от сгъване рискувам да се изхлузи. Не знам дали има много смисъл, ще видя.
Като цяло това е някакъв по-дълъг делоуд, като се върна във Франкфурт продължавам по план.Започнах от вчера да тренирам и врат, като целта може би ще е няколко месеца, да не кажа половин година, да действам без каквато и да е тежест. Масово гледам разни клипове където говорят за тежести, но реално не знам до колко е добра идея. Четвъртъка отиваме към Банско и ако е хубаво времето, петъка ще катеря Вихрен. Ако ли не, то ще се възползвам от спа пакета.
Днеска 300 лицеви и 2 качвания на тепето вместо да помпя клекове СТ.
Правих си наскоро редовните кръвни. Всъщност можех да добавя още неща, не знам защо не го направих, ама както и да е.
След ковид АЛАТ ми бяха скочили тройно, като гледам вече всичко се е пооправило. Холестеролът ппц от бая време ми е висок, семейно, но предната година беше 6.7, сега е поспаднал. Може би ако бутна още няколко кила и изчистя по-съществено ще се нормализира.
Единственото, което ми се случва за първи път, е хемоглобина да е извън нормата, макар и с малко. Ще ида при личната четвъртъка да видим какво е положението. Ппц бих си направил желязо, но да видим.
Тестостеронът от чист интерес го направих. И една снимка на сегашната форма.
Мнението беше редактирано от NNN на 23.08.22 16:11.
Илия, защо да не мръдне холестеролът?
При мен се смъкна след 3-4 седмици проява на разум (което не де ограничава само до самото сваляне, де), а ендокринологът ме увери, че съотношението между ЛДЛ и ХДЛ също ще се оправи.
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 23.08.22 17:55.
Защото е слаб,защото както казва отдавна е с тези показания...и ако е нещо наследствено само ще стане по висок с възрастта.
Доколкото знам, може да се регулира и при тези условия, но подчертано - доколкото аз знам. ?
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 24.08.22 19:02.
казано от Т. Тодорова на 23.08.22, 19:53:
Доколкото знам, може да се регулира и при тези условия, но подчертано - доколкото аз знам. ?
Не става...нагледен пример съм.
казано от nervak на 23.08.22, 21:55:
казано от Т. Тодорова на 23.08.22, 19:53:
Не става...нагледен пример съм.
Зависи от причините да е повишен. При някои се влияе от отслабване, при други - не.
29.08.22
18:11
И триглицеридите са височки, идеално е 0.5, 0.6. Може разбира се да се променят тези резултати, нямам идея как, при всеки е различно, пробвай различни стратегии, да кажем, ранна вечеря и ходене след това...
Интересна дискусия се е породила по-горе. Реално от страна на майка ми всички са с висок холестерол, та и аз по реда. Обмислял съм да отида на ендокринолог, ще видим дали ще остане време. Личната лекарка по принцип ми препоръча статини, но при майка ми се получи много силна реакция / АСАТ и скочи до 250 след прием /, та затова не искам да рискувам без да съм се консултирал.
Иначе бяхме предната седмица до Вихрен. Отседнахме в един хотел в Банско за първия ден и на следващия решихме да катерим. За жалост не пускаха коли, та се качихме с един автобус до хижата. Като цяло го качихме за 2 часа и 40 минути някъде, реално почивките да са били периодично по 5 минути максимално. Там, където видях бая зор беше при слизането - бях с неподходящи обувки, което разбира се е доста глупава грешка, но нещо се заблях и така и не отидох да си взема. Всъщност съм много стабилен / понеже пътеката беше изцяло от камънаци и трябва да се стъпва по тях /, но просто при слизането усещах всеки един камънак заради меката подметка. Но както и да е, уцелихме много хубаво време и определено ми хареса. За другата година съм планирал едно катерена на Тодорка и може би пак на Вихрен, но през казаните.
Тренировки иначе почти не съм правил. Много ходене, през ден по 300 лицеви и така.
Сряда вечерта се прибрах във Франкфурт. Вчера през деня направих набързо една тренировка, колкото да се вработя лека полека обратно.
Тренировка А #4
лежанка 5,4,3 x 100, 100, 100
военна 10,8,10 x 65, 65, 70 (пуш)
заден клек 3x20x60
раменна от седеж с дъмбели, 3 х 15-20 х 20 кг / на ръка /
бицепс сгъване с дъмбел, 4 х отказ
двусет чуково сгъване и lu raises с 5 кг, 3 х отказ
Военната определено ме кефи повече от всякакви лежанки, та смятам да напъвам там. Едно аверче дето е 70 кг ми показа как бута 85 на военната, та яко се саднах, тъй като съм му +15 кг, пък сигурно бутам същото.. :(
Мнението беше редактирано от NNN на 02.09.22 18:30.
Сега има статини комбинирани с езетимиб....в общи линии...нов подход
При мен от 8,5 го свалиха на 4,7 холестерола без никаква друга промяна в кръвната картина...само за 2 месеца.
Ти си с 6 холестерол...кво си се притеснил??? триглицеридите са ти в абсолютна норма...
Изобщо ....
Мнението беше редактирано от nervak на 02.09.22 21:06.
казано от nervak на 02.09.22, 21:03:
Ти си с 6 холестерол...кво си се притеснил??? триглицеридите са ти в абсолютна норма...
А не съм... Просто обичам всичко да е в норма.
Тренировка # Б4
румънска 8,7,10 x 117.5, 117.5, 120 / последната серия с фитили /
набиранки надхват 50 бройки /общо/ +15кг
придърпване горен скрипец, едностранно, от колене, 3x15-20х55
фейспул, 3х20х55
румънска с пудовки, 3х отказ с 24кг на ръка
И днеска така по-лежерно да вработя. Вчера уж излезнахме към 8 за по 1-2 бири, само дето се прибрах в 5 и нещо след 4 бири, няколко рИкии и Х количество джин.. Та днес най-вече да излезе алкохола. В интерес на истината с годините (колкото и дебилно да звучи тъй като съм на 25) забелязвам, че като смесвам повече видове алкохол на сутринта почва да ме цъка главата, обаче стомахът ми е топ. Преди като че ли беше обратното.
Иначе като бях в Пловдив само джитках напред назад и редовно си правех поне 6-7 километра на ден ходене, а тук пак се забатачих пред компютъра по 10 часа на ден заради работата. Не е работа тва, особено и както са двете крайности - седиш по цял ден в една позиция и после изведнъж отиваш в залата и се напъваш. Реално трябва да търся промяна, ама то и покрай магистратурата трудно става. Така де, “размисли и страсти”...
Тренировка А5
лежанка 4,5,4 x 100, 100, 100
военна 10,8 х 65
пуш преса 3х70,75,80 1х85,90
задържане позиция преден клек, 2 серии със 100 кг
заден клек 20,20,20 х 60,60,65
раменна от седеж с дъмбели, 3 х 15-20 х 22 кг / на ръка /
По принцип трябваше военната да е първа и по-силова, обаче бяха заети всички стойки за клек, та трябваше пак с лежанката да почна. Военната бройките като предния път, така че очаквам следващият път да има градация. Пуш пресата напасвах техниката и реших да пробвам някоя друга единица. 90-те кг лесно отлетяха, ама не е и нищо особено.
При задния клек все още не са се появили болежки, но все пак ще продължавам да подхождам много бавно и с минимални увеличения на тежестта. Сега основно повече се задъхвам, като целта разбира се е това да не се случва.
Раменната от седеж всъщност е много добро допълнение към другите бутащи, а и в по-предните тренировка написах, че в момента целта ми е раменният пояс да стане много силен. Лежанката мисля да се залепя за тия 100 кг и да напъвам да правя бройки, като целта ще е 15+. И без това не ми носи кой знае какви позитиви освен визуални.
Тренировка Б #5
румънска 9,6,10,6 x 117.5, 117.5, 120, 122.5 / последните две серии с фитили /
набиранки надхват 32 бройки общо + 15 кг, 40 бройки общо СТ
фейспул, 4х30х50
румънска с дъмбели, 3х отказ с 30кг на ръка
Яко килограми съм паднал надолу.. А уж ям достатъчно. В сравнение с 24.07 съм близо 4-5 кила на минус, а реално май само лежанката е пострадала.
Румънската хватът гейски, а на втората серия с фитила вече и кръста отпусна, та ги оставих.
Румънската с дъмбели правя за първи път, досега беше само с пудовки, доста по-неестествено ми е, но пък за сметка на това мога по-ниско да пусна. За жалост вече резервоарът беше изчерпан, но нищо, следващият път повече.
Тренировка А#6
военна 4,4,3 х 75, 75, 75 + 8х75 пуш преса
клек 2х20х65
лежанка 7,7,7 х 90, 90, 90
раменна от седеж с дъмбели, 3х20х22 кг / на ръка /
Пуш пресата със сигурност щеше да стане повече, обаче при 7-мото повторения нещо ме схвана от дясната страна на врата към трапеца, та направих още едно и си казах да не се мъча повече.
Клекът трябваше да направя 3 серии по план, обаче се сковах на куче, а и го правя high-bar.
При другите упражнения протоколно, на раменната с дъмбели ще увелича килограмите, а реално мога да пробвам да правя военна, като си ги обръщам за сериите.
С lu-raises бая се раздвижих и сковаността поспадна. Ще взема сега малко магнезии и може и да се намажа, най-вероятно от течение нещо съм се сковал и просто е обадило при самата тренировка.
Тренировка Б #6
румънска 7,7,9,9 x 117.5, 117.5, 122.5, 122.5 / последните две серии с фитили /
набиранки надхват 70-80 бройки общо СТ
фейспул, 4х30х50
Нищо интересно. На Б-тренировките като че ли все се получава да съм пил предната вечер.. Дали е съвпадение или не все още не съм сигурен.
Тренировка А#7
лежанка 5,5, 4 х 100, 100, 100
военна 9,9,6 х 65, 65, 65+ 6х75 пуш преса
клек 3х20х65
раменна от седеж с дъмбели, 20,18, 14 х 24, 24, 24 кг /на ръка/
lu raises с 5 кг, 4 х отказ
пек дек, 3 серии
Лежанката последната серия викнах едно момче да ме пази, ама не съм сигурен дали ми помогна малко или не при последното повторение, та затова си го пиша -1.
С тая структура на тренировките пуш преса трудно ще напирам, особено както съм понатрупал обем и не мога ескплозивно да тласкам. Затова мисля и да я оставя за момента.
Клекът добре, последната серия се запъхтях доволно. Няма болки засега, може да са зашумяли, но все пак мисля консервативно да вдигам с 5 килограма на месец.
Бицепси и прочие мисля в другата тренировка да ги оставя, че тук вече са 4 базови и не ми стига енергията.
Поръчах си един прост колан за тежести и смятам да почна да напъвам на набиранията.
Мнението беше редактирано от NNN на 13.09.22 19:23.
Тренировка Б #7
тяга надхват 7,6 х 120, 120
румънска с фитили 9,10 x 122.5, 122.5
набиранки смесен 10,10,7,5 х +10, +15, +20, +25 кг
набиранки, надхват 10х + 10 кг
фейспул, 4х30х50
бицепс двусет
Коланчето е много удобно. Съдейки по сегашната форма може би ще се набера 1 път с 40-45 кг и това ще е. Тягата викам да си е тяга при надхвата, пък с фитилите ще се пъна на румънска. И така, другото обичайно, но определено ще понапъна на набиранките.
Тренировка А#8
военна 3,3,4,2 х 75,75,75,75 (+1 обща бройка)
лежанка 8,8,7 х 90, 90, 90 (+2 общи бройки)
клек 20,20,20 x 65, 65, 70 (леко увеличение на тежестта)
раменна от седеж с дъмбели, 20,20,18 х 24, 24, 24 кг /на ръка/ (+6 общи бройки)
пек дек, 3 серии
Военната много тежеше днеска. На третата серия 4-тото повторение сигурно го мъчих 3-4 секунди докато заключа. Четвъртата серия беше колкото да съм направим поне една бройко повече от предния път, което смятам и за напред да е целта.
Тренировка Б #8
тяга надхват 7,6(+1) х 120, 120 (+ 1 общо повторение)
румънска с фитили 8,8 x 125, 125 (увеличена тежест )
набиранки смесен 10,10,10 x +15, +17.5, +17.5 кг
набиранки, надхват 10х + 10 кг
румънска с дъмбели, 4х отказ с 32кг на ръка (увеличена тежест)
фейспул, 4х30х55 (увеличена тежест)
бицепс двусет
Тягата добре. Там където съм писал 6(+1) означава 6 последователни бройки и 1 с малка почивка 10-15 секунди преди да я направя. Реално се опитвам да спазвам това, което написах предният път, че ще увеличавам с по 1 бройка. При румънската вече ми се схвана дясната буза на гъзо и много тегаво вървяха.
Набиранията все още напипвам тежестта, но хубавото е, че тук много лесно мога да правя micro-loading a.k.a с по + 1.25 кг и да върви по-плавно прогреса. Реално планово ми е по 8 бройки да правя, но станаха повече, та затова си казах защо не.
Румънската с дъмбели като изключим факта, че трудно се намират двойки дъмбели беше много добре. Бройките бяха общо взето същите като и с 30 килограма.
Мнението беше редактирано от NNN на 19.09.22 16:00.
Тренировка А#9
лежанка 6,5,5 х 100, 100, 100 (+2 общи бройки)
военна 9,8,7(+2) х 65,65,65 (+2 общи бройки)
клек 20,20,20 x 70 , 70 , 70 (цялостно качване от 65 на 70)
раменна от седеж с дъмбели, 20,20,19 х 24, 24, 24 кг /на ръка/ (+1 обща бройка)
пек дек, 3 серии
Лежанката много добре днес. Военната пак доволно тежеше, няма реално увеличение, само общите бройки. При клека последната серия вече тотално ми взе въздуха. На раменната с дъмбели мога другата тренировка директно да покача, ще видим.
Тренировка Б #9
тяга надхват 8,6 х 120, 120 (+ 1 общо повторение)
румънска с фитили 9,8 x 125, 125 (+ 1 общо повторение )
набиранки смесен 9,8,8 x +18.75, +18.75, +18.75 кг (увеличена тежест)
набиранки, надхват 9,10х + 12.5 кг
румънска с дъмбели, 4х отказ с 32кг на ръка
фейспул, 4х отказ с 55
бицепс двусет
Много съм доволен, всичко се получи добре.
Тренировка А#10
военна 4,4,5 х 75,75,75,75 (+2 обща бройки)
лежанка 9,9,8 х 90, 90, 90 (+3 общи бройки)
клек 20,20,20 x 70, 70, 70
раменна от седеж с дъмбели, 20,17,17 х 26, 26, 26 кг /на ръка/ (увеличена тежест)
lu raises 3 серии с +5кг, 2 серии с +10кг
пек дек, 3 серии
Военната заедно с лежанката хвърчаха днес. Клекът стандартно, задържам тежестта може би още една тренировка. Раменната вдигнах тежестта, като пак бяха сравително лекички. Lu raises пробвах и с 10 кг, ама съм още бая мек, едвам направих 10 стриктни повторения. Не знам тия китайци как ги мятат тия 15-20 кг дискове за това упражнение като нищо, сигурно ако и аз ги стигна ще бутам 100 военна. :D
казано от NNN на 25.09.22, 14:39:
Не знам тия китайци как ги мятат тия 15-20 кг дискове за това упражнение като нищо, сигурно ако и аз ги стигна ще бутам 100 военна. :D
Като правят кофи с над 100 за бройки и тласкат 200+. :D
25.09.22
21:30
Лу сподели в едно интервю, че по принцип не прави подобни упражнения, но горе-долу бута 90 военна и 120-130 от лег.
казано от Brown Bomber на 25.09.22, 21:30:
Лу сподели в едно интервю, че по принцип не прави подобни упражнения, но горе-долу бута 90 военна и 120-130 от лег.
90 ми звучи малко несериозно.
26.09.22
01:04
Дори да игнорираме, че Лу се състезаваше на 77кг, а тежкоатлетите от клипа на Клоков са 100+ кг, лежанка и военна не им трябват и щангистите не ги тренират, инак едва ли китаецът ще се затрудни и със 110 военна преса.
Лу има клип на раменна преса седнал със 100 кила, а иначе беше казал, че от много раменна му се одървяли рамената и раменният пояс му губил мобилност. Но за нормален човек, който не прави това извратено тласкане с клек, това няма значение.
Тренировка Б #10
тяга надхват 7,4 х 120, 120 (надолу)
румънска с фитили пропуснах..
набиранки смесен 8,8,8 x +20 кг (увеличена тежест)
набиранки, надхват 9,10х + 12.5 кг
румънска с дъмбели, 4х отказ с 34кг на ръка
Кръстът ми беше яко одървен, не успях нищо да направя.. Усетих се, че почвам да се кривя, тъй като нямах никаква сила и не стана нищо.. Ама има и такива тренировки
Тренировка А#11
лежанка 6,6, 5 х 100, 100, 100 (+1 обща бройка)
военна 10,9,7 х 65, 65, 65 и после +2
клек 20,20,16 x 70, 70, 75
раменна от седеж с дъмбели, 20,18,18 х 26, 26, 26 кг /на ръка/ (+2 бройки)
пек дек, 3 серии
Тренировка Б #11
тяга надхват 9 х 120
румънска с фитили 11,9 х 125,125
набиранки смесен 8,8,9 x +20 кг
набиранки, подхват 10,10х + 12.5 кг
Набиранията вървят много добре, другата тренировка вдигам тежестта.Тягата тук беше ок.
Тия дни прекалено много стрес на работа и ще видим дали ще се отрази на тренировките.
Тренировка А#12
военна 4,4,3 х 77.5, 75, 75
лежанка 8,8, 7 х 92.5, 92.5, 92.5
клек 20,20,20 x 75, 75, 75
раменна от седеж с дъмбели, 3 серии с 26кг на ръка
JM press, 4 серии само с лоста
Военната за първи път правя такива бройки, визирам 4-ката на 77.5. На последната серия нещо се оаках и не стана нищо.
Лежанката добре, малко се бяха изморили трицепсите, но вдигнах тежестта. Клекът ми беше доста лек, при последната серия малко се задъхах, но иначе много добре.
JM press правя за първи път, исках да пробвам, само че не знам колко е айляк за лактите. Ще се радвам ако някой сподели мнение.
04.10.22
16:14
казано от NNN на 04.10.22, 15:07:
JM press правя за първи път, исках да пробвам, само че не знам колко е айляк за лактите. Ще се радвам ако някой сподели мнение.
Аэ имам доста опит с JM пресите. Много добра работа ми свършиха като директно спомагателно движение эа лега, но аэ и много ги напъвах - говорим эа бройки в диапаэон 90-100кг и по 8-10 повторения. Бих каэал, че са доста щадящи эа лактите, сравнени с френското раэгъване, но ако въпреки това имаш някакви болки - може да се напасне да бъде повече иэбутване и по-малко раэгъване.
Сега вероятно ще ме анатемосат, но е много удачно да се иэпълнява и на смит машина, поради това, че ти поэволява да фиксираш траекторията и да не се притесняваш от евентуално эалитане на щангата към лицето, т.е. можеш да си товариш спокойно.
казано от MotoRRhead на 04.10.22, 16:14:
казано от NNN на 04.10.22, 15:07:
Аэ имам доста опит с JM пресите. Много добра работа ми свършиха като директно спомагателно движение эа лега, но аэ и много ги напъвах - говорим эа бройки в диапаэон 90-100кг и по 8-10 повторения. Бих каэал, че са доста щадящи эа лактите, сравнени с френското раэгъване, но ако въпреки това имаш някакви болки - може да се напасне да бъде повече иэбутване и по-малко раэгъване.
Сега вероятно ще ме анатемосат, но е много удачно да се иэпълнява и на смит машина, поради това, че ти поэволява да фиксираш траекторията и да не се притесняваш от евентуално эалитане на щангата към лицето, т.е. можеш да си товариш спокойно.
Няма анатемосване, само споделяне на опит ;). Благодаря за коментара, значи ще пробвам да ги вкарам в тренировките.
Тренировка Б #12
тяга надхват 8 х 122.5
румънска с фитили 9,9 х 127.5, 127.5
набиранки смесен 8,7,7 x +21.25
набиранки, смесен СТ, 2х17
гребане с лост, 3 серии
бицепс
Тягата силна, хватът държеше. Набиранките натежаха за 8-ци, но пък после като махнах тежестта щях да се забия в тавана. Определено почва да заяква хватът, особено сега като подкарах по-сериозно набиранките с тежест. Румънската с дъмбели вдигам другият път тежестта.
Иначе от към лично отношение онзи ден ми откраднаха доставката. Бях в мийтинг и съответно очаквах пакет, та като ми звъннаха им казах да го оставят вътре в блока на стълбите. След като слезнах след 30 минути го нямаше вече. Един от съседите ми каза, че са били погледнали на камерите, някой е бил влезнал пред входната врата и не е излезнал обратно / демек някой, което не е от блока /. Подобно нещо се случвало вече за 3-ти или 4-ти път, а уж живеем в супер спокоен и нормален квартал. Франкфурт все повече се запълва с нещастници и лекета, което все повече подкрепя плановете ми да се махам в близкото бъдеще. Може би единственото хубаво нещо са заплатите и възможностите за работа..
И в крайна сметка нещо хубаво - спонтанно решихме с приятелката ми да се пуснем до Прага другата седмица за няколко дена.
Тренировка А#13
лежанка 7,6,6 х 100, 100, 100
военна 10,8,7 х 65, 67.5, 65
клек 20,20,20 x 75, 75, 75
раменна от седеж с дъмбели, 3 серии с 26кг на ръка
lu raises 4 серии с +5кг през 45 сек.
JM press, 5 серии с 25кг
Нищо особено за описване освен увеличените бройки на лежанката и повишената тежест на една от сериите с военната.
Тренировка Б #13
тяга надхват 8 х 122.5
румънска с фитили 9,7 х 127.5, 127.5
набиранки смесен 9,8,7 x +21.25
набиранки, смесен СТ, 20,15
гребане с лост, 3 серии
румънска с дъмбели, 3х отказ с 36кг на ръка
бицепс
Тягата тежеше на краката. Набирането по-добре спрямо предния път, след него и гребането на румънската с дъмбелите щях да се пръсна, целият се бях напомпал. След първата серия на набирането нещо ме изряза при вътрешната страна на бедрото, обаче с малко разтягане се оправи. Дано да е фалшива тревога. В тоя фитнес са големи маймуни обаче, редовно трябва да ходя подир някого да ги питам дали няма да си разтоварят щангата след като са я натоварили.. А най-забавна ми беше реакцията на една мацка като я питах веднъж, гледаше ме все кръвна обида съм изрекъл.
Не остава много време напоследък да описвам, може и да пиша само най-същественото
А14
военна 5,4,3 х 75, 75, 75 и после още 2х75
лег 9,8,7 х 92.5, 92.5, 92.5
клек 20,20,15 х 80,80,80
раменна от седеж с дъмбели, 3 серии с 2х26 кг
lu raises, 4 серии до отказ през 45 сек.
Б14
тяга 6х125
румънска 10,10 х 125
набиране, 8,6,7 х +22.5, после 20,17 х СТ
гребане с лост, 4 серии
румънска с дъмбели, 4 серии с 2х36 кг
бицепс
А15
лег 8,7,6 х 100, 100, 100
военна 9,12,10 х 65, 60, 60
клек 20,20 х 80, 80
раменна от седеж с дъмбели, 3 серии с 2х26 кг
lu raises, 4 серии до отказ през 45 сек.
На първата серия на лежанката така яко ме преряза дясното задно бедро, после направо получих мускулна за цялата тренировка. Раздвижих малко и се оправи, не знам каква беше причината.
Иначе в Прага си прекарах много хубаво. Не знам какво количество бира изпих, но при всеки случай е много и въпреки това можеше и още. :)
По-интересното от последните тренировки:
набиране смесен 4 бройки х +37.5 кг
румънска, лост 9х130
румънска, дъмбели 20 бройки х 2х40кг
клек 25х80
лег 9х100
военна 6х75
раменна с дъмбели от седеж, 15 бройки х 2х30кг
Личното тегло е 85кг
Направил съм си една програмка, където по-нагледно да си записвам тренировките, че и по-лесно мога да си правя разни изчисления. Иначе мисля да продължа да описвам тук, понеже ми харесва форума, но в по изрязан стил както по-горе.
По-интересното от последните тренировки:
румънска 10х130
румънска дъмбели 20,20,18 х 40,40,44 (на ръка)
клек 20х85
набиране 7х +25
Военната заби яко, ще трябва да променя подхода. Предните дни ми беше яко лошо на стомаха, за пръв път тренировка трябваше да я прекратя преждевременно, че иначе щях да върна цялата храна.
Иначе при тренировка Б намерих поне за мен идеалната комбинация
румънска с лост
набиране с тежест
румънска с дъмбели
гребане
бицепс крив лост
чуково
Сега се опитвам и да променя храната. Ям доста глупости като междинки, мисля да вдига повече протеина и да вкарвам 1-2 пъти в седмицата риба. Отделно съм привикнал да ям винаги много бързо покрай работата, та от 2 дена насам си правя експеримент като ям двойно или тройно по-бавно и всъщност забелязвам, че доста по-бързо се наяждам(кой би предположил..) и не съм и цялостно толкова подут. Та да... Размисли и страсти.
военна 3х80
румънска с дъмбели 20х 2х44 кг
раменна с дъмбели от седеж 14х 2х30 кг
клек 16х90
набиране смесен 8х +25 кг
Някои цели до края на годината си ги минах.
При клека целта беше 20х ЛТ, които и направих с 85-те кг.
Румънската с дъмбели целта беше 20х44, достигната.
Военната е целта 4х80, все още не съм я стигнал.
Раменната с дъмбели бях планувал 15х 2х30кг, реално сега имам 14, но 1 бройка отгоре лесно ще стане.
Набиранията съм планувал 6х +30 кг, сега съм на 8х +25, предполагам ще ги направя, но трябва да се тества на свежо
Румънската с лост съм писал 10х 135, сега съм 10х130.
Теглото е константно 85
За новата година ще са следните:
20х110 клек
румънска с дъмбели, 30 х 2х50 кг
военна 5х90
раменна с дъмбели 15х 2х36
набиранията 6х +40
румънска с лост 10х 150-155
Теглото по възможност да остане в рамките 85-88кг.
Може би към края на годината ще разпиша подробно как ще ги планиран, като може би ще действам на база тримесечие, а не с цели за цялата година. Тези тук би трябвало да са по-скоро ориентировъчни.
18.11.22
20:08
казано от NNN на 18.11.22, 16:59:
военна 5х90
Постави си реалистични цели, например 5х80кг или 2х90кг.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 18.11.22 20:08.
Мда, тука си доста прав, бая съм се поизхвърлил.
Може би днес разцъках една от последните тренировки до края на годината. Основно поради факта, че се прибирам до Пловдив за празниците и не ми се занимава да търся фитнес, та сигурно ще раздвижа малко стрийт през тоя период.
От последната тренировка има доволно развитие и горе долу тая година ще я приключа със следните килограми на отделните движения:
тяга 1х150, 0х160 /щяха да станат криви, а съм се зарекъл да не дърпам криво и ги оставих/
румънска с лост 13х122.5
румънска с дъмбели 15х 46 / на ръка /
лежанка 9х100 и 5х110 /само че бях +3-4 кг/
военна 13х60 и 3х80
раменна дъмбели от седеж, 15х30 /на ръка/
клек 13х100 highbar
набирания смесен, 12х+20кг, 6х +30кг, 25хСТ
лично тегло 84
През новата година искам да наблегна яко на клека, военната и набиранията, пък да видим какво ще стане. Ще впиша скоро и какви цели съм си подготвил, като може би ще са на годишна и след това разпределение на тримесечна база.