Too Little, Too Late

Прескочи до:

20.09.22
17:15

19.09.2022 г.

Без тренировка

Добавки:
1. Сутринта - 6 таблетки Orange Triad.
2. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
След цял ден пътуване, хаос по летищата, overbook-нати полети, изгубени пътьом два часа заради часовата разлика и висене в задръствания в Атина най-после се добрах до хотела и даже успях да се видя на вечеря с бившия ми шеф...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.09.22 13:09.

23.09.22
13:32

20.09.2022 г.

Без тренировка

Добавки:
1. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Позабравено усещане - целодневна среща с презентации и “уъркшопи” в конферентна зала. Не ми липсваше, ама никак.
Вечерта ни закараха на вечеря някъде на юг от Атина на много приятно заведение към някакво яхтено пристанище. И пак във връзка с разговора в един друг дневник - добро бяло вино, трагично червено... Гръцка им работа.

23.09.22
13:35

21.09.2022 г.

Без тренировка

Добавки:
1. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Втори ден от същото. Надвечер имахме планирано посещение на Акропола, но се изсипа пороен дъжд и вместо това ни закараха в музея. Гидът ни проглуши ушите с оплаквания колко много неща са откраднати от англичаните и сега са в Британския музей, вместо у дома. Спомена доста път и Лувъра, както и Пергамон в Берлин.
Вечерта пак на заведение, този път с гледка към Акропола.

23.09.22
13:39

Честит празник (макар и със закъснение)!

22.09.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта малко индивидуални срещи в хотела, после таксита, самолети, летища...
В Мюнхен някак успяха да ми пробутат Баварско сингъл малц уиски (след дегустация). Не е лошо. Взех си и шотландско да не съм капо. :)

23.09.22
14:10

казано от Boby_ на 23.09.22, 13:39:

Честит празник (макар и със закъснение)!

22.09.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта малко индивидуални срещи в хотела, после таксита, самолети, летища...
В Мюнхен някак успяха да ми пробутат Баварско сингъл малц уиски (след дегустация). Не е лошо. Взех си и шотландско да не съм капо. :)

А така :) а другия път, като посетиш шотландия, да си вземеш, “шотландско светло пиво” :) 2 процента и половина, тъкмо ще си квит с баварците :)

Гледай с тоя хаос по летищата , да не се озовеш накрая в масква запасняк :) . То не е много за майтап ама ..

Мнението беше редактирано от kaloyan на 23.09.22 14:13.

23.09.22
16:15

23.09.2022 г.

Тренировка интервали - адаптация А

Загрявка.

Работни серии (през ~10 секунди):
  1. Преден клек - 10х3х90 кг за 7:23 мин.
  2. Набирания с неутрален хват - 10х3 за 4:14 мин.
  3. Избутване на прав лост от лег с раменен хват - 9х3х90, 2+1x90 кг за 5:53 мин.
  4. Борческо въртене с дъмбели от стоеж -  10 или 11х3х15+15 кг за 4:50 мин.

Общо с преходите 28:15 мин.

Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.

Обобщение за тренировката:
Разместих си програмата, за да отида на зала още днес, а не както ми е по схема утре. Другата седмица така или иначе имам два поредни дни в офиса и нещата ще се върнат по план. 

Положително:
  - Лек напредък на лега, набиранията, борческото въртене (където дори съм сигурен, че добавих поне една серия, ако не и две) и общото време.

Отрицателно:
  - Клекът беше на умирачка. Накрая заради това гадно усещане за стягане в гърдите и сърцето в гърлото се наложи леко да забавя темпото, затова и толкова бавно се получи.
- Отказ на лега - май си надцених възможностите.
- Отбелязвам си нещо за рамото, което няма пряка връзка с тренировката. Онзи ден в музея за пореден път забелязах, че когато ми се налга да стоя прав дълго с ръце в естествена позиция, без да има къде да ги подпра, както докато седя, се връща една тъпа болка в предната част на рамото. Или възпалението още не е минало, или артритът е по-напреднал, отколкото ми се иска да призная.

Добавки:

Обобщение за деня:
Едни неща се нареждат, други се “разреждат” - обичайните работи. Все пак се очертава спокоен следобед и може дори да ми остане време да хвърля едно око на дневниците тук. :)

25.09.22
12:16

24.09.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Времето беше топло, но с доста силен поривист вятър и някои планове се промениха, затова ходихме да избираме вертикална прахосмукачка (нищо не си харесах в магазина и накрая поръчах някакъв Бош в промоция на приемлива цена).

25.09.22
16:46

25.09.2022 г.

Тренировка интервали - адаптация Б

Загрявка.

1. Мъртва тяга - 10х3х120 кг за 6:12 мин.
  2. Раменна преса с прав лост - 10х3х55 за 6:37 мин.
  3. Силово гребане с дъмбел от земя - 10х3+3х45 кг за 7:17 мин.
  4. Кофи на халки -  10х3 за 5:13 мин.

Общо с преходите 27:26 мин.

Толкова е ветровито тия дни, че днес дори в залата се усещаше хладно и проветриво, отделно нямаше много хора, а и влажността е ниска като за тук (днес е под 50%). Направо имах усещането, че съм се върнал в Стокхолм.

Положително:
  -  Прилично на тягата, много добре на гребането. Напредвам с мравешки крачки.

Отрицателно:
  - Нищо конкретно днес.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес всеки с лични планове - Зозо да чисти плажа в Каркавелош с доброволци от новата ѝ работа, Кати на гости, а аз на зала и после с кучето навън.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.09.22 13:06.

26.09.22
20:54

26.09.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Каквото и да кажа днес, ще е грубо. След всички “интересни” случки през деня, включително изненадващо намерение да ми крадат от хората, точно когато започвам да виждам светлина в края на тунела с наемането и обученията за доста от позициите, денят завърши с консултация при лекар, при която се оказа, че като са ми записвали час по телефона, са объркали специалността. Пак добре, че не се оказах при гинеколог, макар че нямаше да има особена разлика - преглед нямаше, само записване на нов час при друг лекар.

27.09.22
15:45

27.09.2022 г.

Загрявка.

1. Преден клек - 10х3х90 кг за 7:02 мин.
  2. Набирания с неутрален хват - 10х3 за 4:10 мин.
  3. Избутване на прав лост от лег с раменен хват - 10х3х90 кг за 5:56 мин.
  4. Борческо въртене с дъмбели от стоеж -  10х3х15+15 кг за 4:46 мин.

Общо с преходите 26:58 мин.

Две-три поредни тренировки без пропуснат ден и нещата започват да се подобряват.

Положително:
  - Прилично навсякъде. Доста стегнато и бързо и в преходите - не си позволявам да ги използвам за оправдание да почивам.

Отрицателно:
- Нищо особено.

Добавки:

Обобщение за деня:
Ден като ден - срещи, изненади (не всички неприятни този път).

29.09.22
01:00

28.09.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Отново подцених трафика и закъснях за среща сутринта. Не че беше голяма загуба - останалата част от работния ми ден мина изцяло в други срещи. След такива дни съм по-уморен, отколкото след два-три часа повече “истинска” работа.

29.09.22
18:59

29.09.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
И днес ще се размина без тренировка - цял ден в офиса, а след работа - служебна вечеря.

П. П. Гугъл днес обявиха, че от януари затварят Stadia. Много съм разочарован - очаквах големи неща.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.09.22 20:24.

30.09.22
19:10

30.09.2022 г.

Загрявка.

1. Мъртва тяга - 10х3х120 кг за 6:24 мин.
  2. Раменна преса с прав лост - 10х3х55 за 6:48 мин.
  3. Силово гребане с дъмбел от земя - 10х3+3х45 кг за 8:21 мин.
  4. Кофи на халки -  10х3 за 6:37 мин.

Общо с преходите 30:19 мин.

В залата хладно и проветриво днес - едно оправданеи по-малко.

Положително:
  - Нищо.

Отрицателно:
  - Много бавно и с много мъка. Сърцето в гърлото още на тягата. 

Добавки:

Обобщение за деня:
Хубаво, че е петък.

02.10.22
16:18

01.10.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта излизахме малко по задачки, следобед посветих на Watch Dogs 2 и баварски сингъл малц. И двете се оказаха приятни изненади, но с малца малко прекалих...

03.10.22
02:34

02.10.2022 г.

Загрявка.

1. Преден клек - 10х3х90 кг за 7:27 мин.
  2. Набирания с неутрален хват - 10х3 за 4:24 мин.
  3. Избутване на прав лост от лег с раменен хват - 10х3х90 кг за 6:25 мин.
  4. Борческо въртене с дъмбели от стоеж -  10х3х15+15 кг за 4:50 мин.

Общо с преходите 28:56 мин.

Като за тренировка с махмурлук можеше и по-зле да е.

Положително:
  - Нищо.

Отрицателно:
  - Едва се насилих да тренирам и си личеше.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта тренирах, после слязохме до Лисабон да гласуваме. Не ми се коментират изборите - щом толкова много хора в България не намират за нужно да си завлекат мързеливия гъз до изборната секция, си заслужават всичко, което следва от това.
В залата имаше някакъв семинар на Фил Дару (който и да е той) - разтуриха футболното игрище, направиха сцена с прожектори, десетина трибойски стенда и днес се забавляваха там. Не знам колко струва участието, но като за събитие за два дни инвестицията изглежда солена.

03.10.22
03:45

Фил Дару е много оборотен в Щатите , тренира много Топ ММА състезатели , абе известен е тука.

04.10.22
10:57

03.10.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Понеделик в офиса и все пак по-спокойно, отколкото очаквах.

04.10.22
11:42

Обобщение за септември 2022

През септември продължих да свалям полека - общ 1,3 кг - от 112,1 на първи септември до 110,8 кг на първи октомври. При 7709 за свален килограм това прави 334 килокалории среден дневен дефицит.
Приетите калории са средно 3002 дневно, а неутралният баланс излиза 3336 килокалории.
Формулата на Мифин-Сейнт Жур показва неутрален баланс от 3227 при коефициент на физическа активност 1,55 - има леко разминаване, но в рамките на приемливото.

Опитвам се да вкарам някаква стабилност в тренировките - върнах се на А и Б в интервалите с първоначалната адаптация и в момента дори тя ми е трудна. За съжаление не винаги успявам да тренирам редовно - когато го правя няколко седмици без прекъсване, резултатите се усещат веднага.
През месеца пътувах до Гърция, което също се отрази.

За октомври нещата остават такива - очертава се само едно пътуване в самия край на месеца. В някакъв момент трябва да мина на друг вариант на интервалите, но не мисля, че ми е дошло времето все още. Може би през ноември.

04.10.22
15:03

04.10.2022 г.

Загрявка.

1. Мъртва тяга - 10х3х120 кг за 6:00 мин.
  2. Раменна преса с прав лост - 10х3х55 за 5:55 мин.
  3. Силово гребане с дъмбел от земя - 10х3+3х45 кг за 7:00 мин.
  4. Кофи на халки -  10х3 за 4:31 мин.

Общо с преходите 25:44 мин.

Доста пълна зала, времето е топло, но всъщност вътре не беше задушно. Влажността играе много голяма роля тук.

Положително:
  - Прелетях като изтребител днес през тренировката на всички упражнения. Даже се зачудих дали съм броил правилно.

Отрицателно:
  - Нищо конкретно.

Добавки:

Обобщение за деня:
Много срещи и разправии от най-различно естество. Понякога ми липсват времената, когато отговарях само за това, което върша лично аз. Хубаво, че утре тук е почивен ден.

06.10.22
12:35

05.10.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Почивен ден (денят на републиката в Португалия). Ходихме до Кашкайш да хапнем рамен и да се разходим покрай брега.

06.10.22
18:44

06.10.2022 г.

Загрявка.

1. Преден клек - 10х3х90 кг за 7:10 мин.
  2. Набирания с неутрален хват - 10х3 за 4:14 мин.
  3. Избутване на прав лост от лег с раменен хват - 10х3х90 кг за 5:27 мин.
  4. Борческо въртене с дъмбели от стоеж -  10х3х15+15 кг за 4:38 мин.

Общо с преходите 26:56 мин.

Положително:
  - Доста бързо и стегнато навсякъде.

Отрицателно:
  - Нищо конкретно.

Добавки:

Обобщение за деня:
Напрегнат и дълъг ден. Избрах да тренирам и да изведа кучето за 10 минути и не ми остана време за обяд.

08.10.22
13:10

07.10.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Петъчно излизане с колеги след работа. Откарахме до никое време и прекалих с пиенето, та се очертава в събота да прескоча тренировката.

09.10.22
16:59

08.10.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Както си и мислех - цял ден тотална щета. Изобщо нямаше как да си помисля за тренировка.

10.10.22
12:25

09.10.2022 г.

Загрявка.

1. Мъртва тяга - 10х3х120 кг за 5:48 мин.
  2. Раменна преса с прав лост - 10х3х55 за 5:55 мин.
  3. Силово гребане с дъмбел от земя - 10х3+3х45 кг за 7:41 мин.
  4. Кофи на халки -  10х3 за 6:29 мин.

Общо с преходите 27:59 мин.

Зарадвах се, че инсталират климатици в залата, а се оказа, че са само за съблекалните...

Положително:
  - Прилично като субективно усещане.

Отрицателно:
  - Тръгнах много бързо, но нещо се запънах след това. 

Добавки:

Обобщение за деня:
Нормална неделя - тренировка сутринта, после тичане по разни магазини да търся едни специфични неща. Следобед поредно разочарование с Ливърпул. Ясно, че няма да има успехи тази година - сега обаче е важно да се успокоят нещата и да се стабилизира играта.

11.10.22
01:29

10.10.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Не знам какво съм правил вчера, но днес кръстът е страшно натегнат. Ще видим утре дали ще тренирам и какво.

11.10.22
12:27

На някоя(или няколко) негативна фаза на тягата си изпуснал контрола, това е станало.

11.10.22
12:29

казано от James Hinks на 11.10.22, 12:27:

На някоя(или няколко) негативна фаза на тягата си изпуснал контрола, това е станало.

По-скоро после помпах и спадах няколко пъти една швейцарска топка с много тъпа помпа в много тъпа поза - тогава ме заболя. Но може и комбинация от двете да е.

11.10.22
15:37

11.10.2022 г.

Загрявка.

1. Избутване на прав лост от лег с раменен хват - 12х3х90 кг.
  2. Набирания с неутрален хват - 12х3.
  3. Борческо въртене с дъмбели от стоеж -  12х3х15+15 кг.
  4. Бедрено разгъване на машина - 12х3х80 кг.

Общо с преходите—:—мин.

Тръгнах с идеята, че може и да не мога да клякам - така и стана. До загрявката добре, но още като почнах първата серия, стана ясно, че няма как да си изпълня протокола и да се кача после сам по стълбите до нас, без да се гърча по парапета. В други години това не би ме спряло, но май най-после съм започнал да поумнявам.
За сметка на клека вдигнах малко обема и вкарах накрая бедрено разгъване - не че ще компенсира, но поне някакъв обем да има там и нещо да правят крачката.
Време не съм засичал.

Положително:
  - Нищо.

Отрицателно:
  - Горе писах.

Добавки:

Обобщение за деня:
Както вчера беше есенен ден с непрестанен дъжд, ниски облаци и почти зимни (като за тук) температури, днес пак е август... Освен слънце и ясно небе, са се разпълзели навсякъде из квартала летящи мравки - по колата, по прозорците, влизат даже у нас. В България толкова много и толкова късно през годината не съм виждал (за Швеция изобщо няма да коментирам). Не ми пречат изобщо, просто ми направи впечатление как се появиха всички изведнъж за една нощ.

П. П. Колкото и да не ми се иска (най-вече защото задържам адски много вода), започвам един диклак с изтекъл срок на годност - не разполагам с друго, а няма да ходя на лекар за такова нещо.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.10.22 15:39.

13.10.22
16:14

12.10.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Тежък ден с много срещи.

13.10.22
16:15

13.10.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Същото като вчера. Кръстът още не е добре, а и нямам време да стигна до залата. Утре ще видим дали ще ида за раменна преса и кофи малко, може и някакво дърпане на машина, че с дъмбел от земя не смея да греба засега.

14.10.22
15:45

14.10.2022 г.

Загрявка.

1. Раменна преса с прав лост - 10х3х55 кг.
  2. Гребане на машина - 10х3х80 кг.
  3. Кофи на халки -  10х3.
  4. Бедрено сгъване на машина - 10х3х70 кг.

Интервал без тяга или клек в началото прилича по-скоро на билдърска тренировка с голям обем. Не ми липсват реките от пот и усещането, че някой ми се седнал на гърдите, де. :)

Положително:
  - Е, какво положително може да има в тая измишльотина, освен че леко се раздвижих.

Отрицателно:
  -  Нищо особено.

Добавки:

Обобщение за деня:
Нещо от вчера съм с много тежък стомашно-чревен дискомфорт (няма да описвам цялата експлозивност на ситуацията) и реших, че вероятността диклакът с изтекъл срок на годност да е замесен, клони към 100%, затова днес не съм пил. Кръстът ще се оправи и без него - днес е доста по-добре, ще направя още една врътка без клек и тяга и ще съм като нов дори само с мазане.
Иначе чуден петък с много малко работа и усещане като за 75-ти август - още не съм извадил дългите дънки. Другата седмица времето ще се разваля, но дори малкото прекарано в Португалия време ми подсказва, че няма да е задълго.

16.10.22
17:05

16.10.2022 г.

Загрявка.

1. Избутване на прав лост от лег с раменен хват - 12х3х90 кг.
  2. Набирания с неутрален хват - 12х3.
  3. Борческо въртене с дъмбели от стоеж -  12х3х15+15 кг.
  4. Бедрено разгъване на машина - 12х3х80 кг.

Общо с преходите—:—мин.

Завъртях там някаква тренировка. Кръстът се оправя, но ще му дам още няколко без клек и тяга.

Положително:
  - Нищо.

Отрицателно:
  - Нищо конкретно.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес си имаме рожденик и някак успяха да ме завлекат в мола, вместо да излезем на заведение.
По-късно ме чака вероятно болезнен за гледане мач...

18.10.22
13:16

17.10.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Сега забелязвам, че съм пропуснал ден - 15.10.
:) Не че има нещо за разказване, също както и за 17.10.

18.10.22
16:18

18.10.2022 г.

Загрявка.

1. Мъртва тяга - 10х3х120 кг за 6:40 мин.
  2. Раменна преса с прав лост - 10х3х55 за 6:22 мин.
  3. Силово гребане с дъмбел от земя - 10х3+3х45 кг за 7:57 мин.
  4. Кофи на халки -  10х3 за 5:19 мин.

Общо с преходите 28:21 мин.

Колебаех се дали да правя тяга днес и накрая се реших - никакви симптоми още от вчера.

Положително:
  - Очаквах да се справя доста по-зле.
  - На тягата МНОООГО внимавах за негативната фаза. Никакви отрицателни усещания нито по време, нито след тренировка (поне засега).

Отрицателно:
  - Много ми е душно и тежко при над 90% влажност на въздуха и без всякакво проветрение в залата (открехнатите прозорци не помоагат - навън е същото). За сметка на това са сложили ароматизатор и това допълнително утежнява положението с дишането при интервал. Това не е конкретно за тази тренировка, а изобщо.

Добавки:

Обобщение за деня:
Ден като ден - срещи, срещи и после още срещи. Имам само още две до края на деня, но за сметка на това едната е с одитори...

20.10.22
10:59

19.10.2022 г.

Без тренировка

Добавки:

Обобщение за деня:
Обичайните неща - висене в трафика, после разни безкрайни срещи в офиса. Скука.

20.10.22
15:10

За който се интересува от такива неща, ето едно интересно сравнение за активацията на някои мускули между бутане от лег и лицеви опори. Както и добро обяснение защо лежанката все пак е базово движение.

20.10.22
15:14

Е кажи с две думи,не всеки знае китайски.

20.10.22
15:21

казано от nervak на 20.10.22, 15:14:

С две думи предният делтоиден мускул се активира много повече при лег, отколкото при лицеви (особено при тесен и среден по ширина хват), клавикуларната глава на големия гръден мускул и бицепсът се активират умерено повече, а трицепсът - малко повече (отново в полза на лега). Това според проучване, публикувано в Journal of Applied Biomechanics.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.10.22 15:22.

21.10.22
01:44

20.10.2022 г.

Загрявка.

1. Преден клек - 10х3х90 кг за 8:00 мин.
  2. Набирания с неутрален хват - 10х3 за 4:33 мин.
  3. Избутване на прав лост от лег с раменен хват - 10х3х90 кг за 6:52 мин.
  4. Борческо въртене с дъмбели от стоеж -  10х3х15+15 кг за 4:42 мин.

Общо с преходите 30:12 мин.

Важното е, че успях да направя протокола с клек. Иначе усещането беше не като че съм прескочил само клека в две тренировки, а все едно не съм тренирал от месец.
Мислех скоро да пусна едно контролно и да сменя схемата на такава с повишаващи  се тежести и намаляващи повторения, но май не съм готов още.

Положително:
  - Нищо.

Отрицателно:
  - Вече се оплаках.

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо особено за разказване.

21.10.22
19:51

казано от Boby_ на 20.10.22, 15:21:

казано от nervak на 20.10.22, 15:14:

С две думи предният делтоиден мускул се активира много повече при лег, отколкото при лицеви (особено при тесен и среден по ширина хват), клавикуларната глава на големия гръден мускул и бицепсът се активират умерено повече, а трицепсът - малко повече (отново в полза на лега). Това според проучване, публикувано в Journal of Applied Biomechanics.

Knee push ups еквивалентен ли е като движение на нормалните лицеви? Или ключовото тук е “matched external load”, демек с добавена тежест? Може и интерпретацията ми да е грешна...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1