15.04.06
11:38
таа смених си тренорвката като съчетах гърдите с рамото ( преди правех и рамото в отделен ден )
сега тренировката ми е следнтата
1 гърди рамо ( предно и средно )
2 гръб задно рамо
3 почивка
4крака
5 ръце
6почивка
7почивка
таа висчки мислят за гърдите си и никой май не обръща внимание на един толкова важен муискул рамената !
та искам да не изостанат по тази програма преди като рамото ми беше в отделен ден правех следното
;за предно рамо има една машина
после изтласкване на дъмбели над глава
разтваряне на дъмбели встрани
и за задно рамо едно упр
сега след гърдите за предното и средното рамо незнам какво да правя
ако правя щанга зад врат ( много ми е гадно това упр предпочитам дъмблите много повече ама вече стана 1 месец и нещо се дъмбели рпавя трябва да сменя на щанга ) и после машината за предно рамо ( тя се явява нещо като раменна преса пред врат ама с по голям наклон и влиза много предното рамо )
нензам дали няма да изостане средното
а ако правя
машина щанга
и разтваряне в страни незнам дали няма да го претренриам
за гърди рпавя 2 те лежанки и кофички .
стаж 1 г и половина .
та чакам мнения .
15.04.06
12:18
погледни тук
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=15265
преди и аз тренирах така много добре беше. А ако смяташ че при упражненията за гърди се натоварва и предното рамо както е при мен няма смисъл да го тренираш.
15.04.06
18:15
не смятам така имам сили за още ! :)
Аз също правя гърди с рамо и трапец.След лежанките правя избутване на щанга зад врат,но на машина,после изнасяне на дъмбели встрани и накрая с лост за предно рамо.След това правя трапец.Задно рамо правя с гръб.
15.04.06
22:42
идеята е 3 упр за рамо не ти ли идват много щото ако правя ше правя две
щанги и изнасяне на дъмбели в страни
Не,няма да ти дойдат много,защото са за различни части от рамото.Първото е за предно и средно,а вторите две пак за тях,но по отделно.Ако тренираш рамо веднъж седмично е съвсем нормално.Ако предното рамо ти се изтощава от наклонена лежанка,намали наклона.
Преди време и аз тренирах рамото с гърдите и предното рамо го правех с гърб защото от леженката се натоварваше доста .
16.04.06
16:50
Ако искаш да наблегнеш на рамената.. ги прави отделно от гърдите. В деня който правиш гърди прави още две серии с щанга от по висок лег. А след 3 дена прави отделно Рамото. Може дори Рамо и трицепс :)