Като прочета, че си тренирал с обурудването на Suples и ме хваща яд ?
В залата има ли някой от вариантите на Wall/rope pulley и,ако да, някакви впечатления?
26.09.23
16:28
В Classic fitness имат подобен уред, но изглежда като самоделка. По моя преценка е много добър и натоварва отлично, като може да регулираш усилието, но кусурът конкретно на този е, че сглобката на въжето е лоша, удебелява го и там не се движи равномерно.
27.09.23
20:05
Сутринта:
Велоергометър 30 мин
Вечерта:
Преден клек 5х100кг + Пого подскоци х 10, 5 серии
Раменна преса с футбол бар средни дръжки 5х60кг + Изхвърляне с кафява българска торба 10х17кг, 5 серии
Набиране подхват 3х10СТ
Повдигане на колене към гърди от вис 3х10
28.09.23
21:08
Сутринта:
Велоергометър 30 мин
Вечерта:
Високо изтегляне с трап бар 5х60/70/80/90/100кг + 5х Скок от земя на колене до изправяне на крака последван от максимален вертикален скок с колене към гърди, 5 серии
Бутане на шейна с добавени 80кг с максимална експлозивност и скорост 20м (10м/10м) + Изометрия 10 сек на набиране на дъска с раменен надхват, 5 серии
казано от Brown Bomber на 28.09.23, 21:08:
Вечерта:
Високо изтегляне с трап бар 5х60/70/80/90/100кг + 5х Скок от земя на колене до изправяне на крака последван от максимален вертикален скок с колене към гърди, 5 серии
Онзи австралийски бик, Том Хавиланд, прави такива активни възстановявания - от него ли взе идея за постройката?
28.09.23
21:57
Конкретно тази от Pierre’s Elite Performance.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 30.09.23 15:22.
04.10.23
19:58
Набиране с различни видове хват 5х10СТ (2+2+2+2+2)
Кофички 5х10СТ
Коремни преси от вис х 10 + клек от вис х 5 с инверсионни обувки, 3 серии
Велоергометър 30 мин
Днес леко раздвижване у дома след почти седмица пауза. В петък след работа ме събори някакъв вирус, гадене, залитане, стомашно разтройство, температура и болка в ставите, не можех да се задържа на крака, изправих се с мъка само колкото да преглътна два белтъка с малка препечена филийка. В събота се подобрих малко и в неделя вече излязох навън. Направих си домашен тест за ковид, но беше отрицателен. Все още се чувствам малко болнав, но утре може и да се раздвижа в залата.
Сега има и ковид и вирус, баси му ... тъкмо започва, имам и аз сума му и разболяли се вече. Най-вече приятели и познати които са с деца в градина или училище, като тръгнаха веднага ги лепна.
05.10.23
17:47
Старите ми наколенки Stoic (размер М) се скъсаха и си поръчах нови на SBD размер L. Не си улучих размера и са ми твърде стегнати, а аз искам да са една идея по-свободни. Нямам намерение да опитвам да тренирам с тях и ги продавам на цената, на която съм ги купил, тоест 165лв, което смятам, че е изгодно. Който има интерес нека ми пише на л.с.
Таблицата с размери на гърба учудващо отговаря, за справка коляното ми е 40-40.5см, обиколката на по-големия прасец е 42см (другият е 40 по ред причини).
06.10.23
23:59
Преден клек 10/10/10х100кг + Военна преса 10/7/6х60кг + Набиране на дъска с надхват 10/10/10хСТ, 3 серии с почивки
Сгъване и разгъване с дъмбели 3х10х12кг
Ролер от колене 3х10
Най-накрая стигнах до залата, взели са Rogue Ohio Bar и е много удобен за преден клек. Неопренът в старите ми наколенки се скъса по дължина и нямат много компресия, но държат коленете загряти, иначе без колан и с аванс, а военната още на втората серия ме приземи. В почивките пробвах раменна преса с класическа пудовка 40кг, но не успях без подем от краката и искам да пробвам на свежо. Ако утре намеря време ще се раздвижа отново, че следващите 2-3 дни съм в чужбина.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 07.10.23 00:09.
11.10.23
21:14
Лицеви опори 10х20СТ
Велоергометър 30 мин
10х5
Набиране с раменен надхват
Кофички широко
Гребане на халки
Лицеви опори на халки
Тяга надхват до 1х170кг
Обръщане и тласкане с пудовка 1х40кг + Обръщане с пудовка 1х48кг, 10 пъти с кратки почивки
Изхвърляне с пудовка от земя 1х40кг, 10 пъти с кратки почивки
Суинг 5х10х48кг
Разгъване и сгъване на скрипец с широка ръкохватка 3х10х50%
Повдигане на колене към гърди от вис 3х10
Ролер от колене 3х10
Отидох в залата без идея какво ще тренирам, имаше групова тренировка и съответно не направих нищо. Лостът за тяга беше намотан с лейкопласт, че им възпалявал ръцете ? и се хлъзгаше повече от обичайното. Опитах пудовките и с лявата ръка, но болеше, пак се поду и прокърви. Не знам какво да правя, явно има някакво възпаление или киста отдолу и се проточи доста време.
П.П. Не, че не следя редовно дневниците на малкото останали потребители, но по ред причини не ми се лайква.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 11.10.23 21:20.
16.10.23
21:34
Набиране топки 10х1 +20кг
Кофички 10х1 +20кг
Ластици за горна част общо 10 серии
Повдигане на пръсти към лост 2х10
Клек 1х140кг + Обръщане и тласкане на пудовка 1х40кг дясна/лява, 10 мин ЕМОМ
Качване на въже 3.5м на ръце от L, 10 мин ЕМОМ
2 серии с българска торба 22кг:
- клек 20
- въртене 20 (10/10)
- раменна преса за малките хватки 20
2 серии с дъмбели 2х15кг
- сгъване 10
- разгъване 10
- раменна преса 10
Натрупа се доста умора и недоспиване през последните дни, в събота 10 часа шофиране, а в останало време на крак, напрежение на работа, изобщо не ми се ходи да тренирам.
Закачили са въже в залата, но няма височина и започвайки от седеж се получават общо десет смени на ръцете.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 16.10.23 22:23.
19.10.23
19:56
Скок от място 10 опита
Втурване с два червени суплес ластика х 3 + Обръщане и раменна преса с две двупудовки 1х64кг, 10 мин ЕМОМ
Максимално експлозивно бутане (дърпане през минута) на шейна с добавени 60кг х 10м + Обръщане на пудовка 1х48кг дясна/лява, 10 мин ЕМОМ
Качване на въже 3.5м на ръце от L + Суинг с пудовка 10х48кг, 10 мин ЕМОМ (5 пъти през 1 мин)
Два дни бях скован от мускулна треска и днес уж приемливо, докато не хванах въжето и не осъзнах, че горната част на корема е мекица. Започнах по-смело с повече повторения на втурванията, с повече килограми на шейната и с бутане + дърпане в една минута, но постепенно свалих до повторенията и тежестите, които съм описал.
казано от Brown Bomber на 19.10.23, 19:56:
Скок от място 10 опита
Така както си го написал излиза, че ни един път не си скочил, след като си останал в стадия на опита. Аха да скочи и се е отказал? 10 скока, не според желаното преминаване на скока или търсеният резултат е може би по-вярното ?
Мнението беше редактирано от D_M на 19.10.23 20:29.
19.10.23
20:33
Добре, Дидо ? Ще чакам и ти да направиш един опит, и да споделиш резултата. Ще чакам да прочета в дневника ти и че някога си скочил, втурнал си се да бягаш и си качил въже на ръце.?
казано от Brown Bomber на 19.10.23, 20:33:
Добре, Дидо ? Ще чакам и ти да направиш един опит, и да споделиш резултата. Ще чакам да прочета в дневника ти и че някога си скочил, втурнал си се да бягаш и си качил въже на ръце.?
Бе кат юноша и младеж бях много добър и почти непобедим от съученицине точно на тия резките кратките- спринт, скок, гюле, плуване на късо. Не съм скачал скоро-15-20 г., напълно възможно е и да е трагедия.
Апропо напоследък се замислям, че макар сега да не блестя, с оглед къде ми е била силата може би съм по-податлив на неща, при които преобладават бързите мускулни влакна.
Инак ясно е, че съм далеч от твоите възможности, просто коментирах какво да разбираме под “опит”.
19.10.23
20:57
Моите възможности в най-добрия случай са горе-долу около средните, но разликата помежду ни е, че аз го осъзнавам ?. В същото време като гледам младите по залите се хващам за главата. В тази зала най-харесвам тренировките на едно момиче, тренира Джу-Джицу и тук прави кръгови, във форма е, скоро е спечелила турнир извън България и щеше да е интересно и мотивиращо, ако пишеше във форума.
Нищо не осъзнаваш. За кой ли път повтарям, че тук възприятията са супер изкривени. И е нормално. Истинската извадка е като тръгнеш по улицата и ако хванат първите 100, да не говорим 1000 човека, с които ще се разминеш, колко около твоята възраст ще са по-силни, нацепени, боеспособни и т.н. от теб. Залагам, че при такава проба сигурно ще си в топ 5, хайде 10 да е. Което значи,че си много по-напред от 90% от наборите ти. В моята зала почти не виждам 50 годишни. Тук таме около 40-те, които някъде демонстрират сила, но изостават сериозно с останалото. Ами тия дето и не тренират, които са болшинство. Но понеже се оглеждаме около най-яките, които реално на фона на масовката са капка в морето и се сравняваме с тях.
Мнението беше редактирано от D_M на 19.10.23 21:16.
19.10.23
21:56
Сравнявам се с трениращите, не с хората по улицата.
Дидо, по тази логика съм от 1 на 1000та души в света, които говорят български :D :D
19.10.23
22:25
Двмата финалисти от предишните “Игри на волята” бяха доста натренирани и неслучайно стигнаха дотам. Да кажем, че се сравнявам с тях. Да, има късмет, интриги и други фактори, но ако следиш предаването, стронгмени и бодибилдъри не се представят добре.
Много пъти съм казвал, че на подобни формати обикновено билдърите отпадат първи. Никога не съм защитавал теза, че с такова трениране ще си по боеспособен за предизвикателства от такъв род.
Спирам със спама ?
19.10.23
22:39
Ако спреш да пишеш и форумът е свършил.
Билдърът с най-големите крака в България, дето спомена че дърпа 250кг тяга, пропусна да уточни как я дърпа и че не може да висне и мине през халки без да скъса мускул, не може да пробяга 100м без да изплези език и прочие, а другите, които бяха зобнали, колкото да се понадуят и изчистят имаха визия и дотам.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 19.10.23 22:42.
19.10.23
23:39
Дидо, не целя да се заяждам , но тея неща ако са верни си хвърлял гюлета навремето , че па си и бил непобедим , ако тея неща бяха така сега щеше просто да си тренираш както си трябва а не да си в дилеми и да предизвикваш полемики с постовете си освен , ако не е нарочно. Тренирането е проста работа като цяло.
P.S И да гюле не си спомням някой да е мятал в училище.
Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 19.10.23 23:44.
В нашия салон имахме няколко с различни размери. Навън даже имаше разчертано. Не е редовно да го правим, но сме мятали. До колкото си спомням точно този учител по физическо лека му пръст даже бе тренирал или състезавал нещо около това.
За чий ми да лъжа или да си измислям точно пък за гюлета.
И какво общо има това, че ако си хвърлял гюле като ученик, когато учителят ви е давал в някой от часовете, сега трябвало да тренираш правилно. Ами аз и на състезания м/у училищата по спортна гимнастика съм ходил, а сега едвам се набирам 4-5 пъти в подхват. И на плуване също.
Мнението беше редактирано от D_M на 20.10.23 07:26.
Имаше тласкане на гюле по мое време в училище и дори имаше норматив, който да се покрие за определена оценка. Ама това беше през 80-те :)
След това може би е отпаднала тази дисциплина от програмата.
Георги е 30 и няколко годишен, хайде около 40 да е. През есента на 1989 г. бях десети клас, когато станаха събитията. 6-7-8-9 ти ми клас е години назад, т.е. точно през това време. Обаче иди им разправяй, нямало било гюлета. В някои училища със сигурност е нямало, де да знам. Не помня дали са ни оценявали или бе само ей така. Одеве даже влязох в снимките на училището, да видя дали е останало разчертаването, но са запазили разчертаването само на пистата за бягане. А това за гюлето се падаше преди един зид 30-40 сантиметров с ограда телена отгоре, дето зад него паркираха коли. И при едно хвърляне даже ударих зида, демек дойде доста след края очертанието. Е, не помня с каква тежест от гюлетата беше, сигурно е по-леко.
Не съм тръгнал да се хваля, тъй като както е казал Брус Ли: “Толкова си добър колкото си в момента”. Но като ученик и в казармата се представях изключително добре в много от нещата. Бях в отбора по спортна гимнастика на училището и на халки, лост и успоредка се представях може би най-добре-на лост със сигурност. Куцаха ми много прескок и земя. Но тези неща нямат нищо общо с това, после да съм бил продължил правилно да тренирам. Като студент ходех в зала Бонсист, но за клек и тяга не сме и знаели, че са в основата на тренировките. Не съм бил спортист от спортно училище, за да знам след време кое и как, та да тренирам по определен начин. Тези които са били щангисти, борци и т.н. явно са по в час със силовата част от заниманията, а и не само.
Извинявам се на Бомбъра, казах каквото имах да казвам и повече не мисля да пиша по темата, съответно да му пълня дневника със спам, тролене и т.н.
Мнението беше редактирано от D_M на 20.10.23 09:56.
Ама той Бобъра каза - спреш ли да пишеш и форума умира :). Сакън, не спирай.
20.10.23
10:41
казано от Svetoslav на 20.10.23, 10:03:
Няма проблем със спама, само да питам кой е тоя Бобър?! :)
20.10.23
10:45
казано от Svetoslav на 20.10.23, 09:31:
Имаше тласкане на гюле по мое време в училище и дори имаше норматив, който да се покрие за определена оценка. Ама това беше през 80-те :)
След това може би е отпаднала тази дисциплина от програмата.
НФК “Родина”. Вече отдавна го няма...За съжаление.
казано от Brown Bomber на 20.10.23, 10:41:
казано от Svetoslav на 20.10.23, 10:03:
Няма проблем със спама, само да питам кой е тоя Бобър?! :)
Сори, Бомбър. Изтървал съм една буква :).
23.10.23
22:08
Велоергометър 30мин
Набиране раменен надхват 2х10
Набиране топки 2х10
Коремни преси от вис 2х10
Клек от вис 2х10
Тренировка с ластици за цялото тяло 35-40 мин
Обръщане и раменна преса с пудовка 5х1х40кг дясна/лява
Обръщане с пудовка 5х1х48кг дясна/лява
Обръщане и раменна преса с две двупудовки 10х1х64кг
Изхвърляне с двупудовка 5х5х32кг дясна/лява
Обръщане с дъното нагоре и раменна преса с пудовка до 10х1х24кг дясна/лява
Премятане и хващене на диск с пръсти, доста серии с 5, 10 и 15кг
Ролер прав до опора (4/5 от движението) 10х2
Раменната с 40-ка на свежо се оказа учудващо лесна. Изхвърлянето ми е чобанско, трябва да работя с някой, че така само се мъча, а тласкането ми е още по-зле, почти няма разлика от стриктната преса. На келнерското обръщане с раменна накрая направих и няколко серии до максимум 5 преси. В тази зала няма 28-ца, а 32ката ще ми много тежка.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 23.10.23 22:22.
24.10.23
14:45
Имам предвид самото завъртане горе, като го тренирам по-често ми идва по отръки, но пак не е баш, както си трябва. Иначе, при изхвърляне или обръщане с една пудовка за мен няма голяма разлика дали е от земя или суинг, вече при две е различно, защото идва по-тежко и силово. Обикновено, ако говоря за серия първото е от земя, другите са от суинг. От земя имам предвид, когато пудовката е между краката или малко зад тяхната линия, а когато е пред теб, а ръката е опъната, при първоначално движение я придърпвам и става между суинг и земя.
Принципно има не малка разлика между от земя и със суинг,в позицията на дланта. Оттам и разликата при поемане на пудовката над глава.
Изхвърляне със суинг с една пудовка е много сложно движение,ако се прави както трябва,в стил гиревой.
Другият вариант,така нареченият Хард стил ,е .... суинг до вертикала с една ръка. По-добре си го прави с тежка пудовка до хоризонтала.
24.10.23
21:58
Засега карам на Чобан стил, но хабя много сили, а резултатът е незадоволителен. Има един тренер от залата, мастър на пудовките, много як и сигурно може да помогне, но и аз не знам, дали ми се занимава толкова.
25.10.23
16:54
казано от Brown Bomber на 05.10.23, 17:47:
Старите ми наколенки Stoic (размер М) се скъсаха и си поръчах нови на SBD размер L. Не си улучих размера и са ми твърде стегнати, а аз искам да са една идея по-свободни. Нямам намерение да опитвам да тренирам с тях и ги продавам на цената, на която съм ги купил, тоест 165лв, което смятам, че е изгодно. Който има интерес нека ми пише на л.с.
Таблицата с размери на гърба учудващо отговаря, за справка коляното ми е 40-40.5см, обиколката на по-големия прасец е 42см (другият е 40 по ред причини).
Едно момиче от Варна ги купи, имала М, но и стискали ?, а аз си поръчах XL, днес пристигнаха и ще тренирам с тях. Сложих ги пробно вкъщи и отговарят горе-долу на старите ми, които може би са се поразтегнали, но спокойно можех да взема 2XL. Този път ще ги пера на ръка, както пише на етикета. Направо не знам как големи мъже влизат в два и дори три пъти по-малки размери, само и само да “клякат” повече.
25.10.23
22:35
Зерчер клек до 1х140кг
Преден клек до 1х140кг
Раменна преса с дъмбели от стоеж 5х20,25,30кг на ръка
Набиране на халки широко 5х СТ, +15кг, +25кг
Направих много серии на клека през 5кг с кратки почивки, краката ми са на камък, а сгъвките на ръцете смазани. На последното повторение набиране повисях доста и беше измъчено.
01.11.23
21:07
Набиране топки 5
Едностранна раменна преса с червен ластик 5/5
Тяга с широк оранжев ластик ластик 10
Преден клек с широк оранжев ластик 10
Гребане на халки 5
Избутване пред гърди с червен+жълт ластик 10
5 завъртания с почивки за раздишване където и колкото е нужно
Сутринта:
Велоергометър 30 мин
Вечерта:
Обръщане и раменна преса с пудовка до 1х40кг на страна
Извърляне с пудовка до 3х3х40кг на страна
Обръщане с пудовка до 3х48кг на страна
Трапбар високи дръжки до 3х3х180кг
Качване на въже със слам бол между краката 5х1х3.5м +12кг
Набиране на халки с двупудовка 5х1 +32кг
Раменна преса с две двупудовки 5х64кг
В събота направих лек преход в планината, общо около 4 часа, от който не се изморих, но ми се понатегнаха глезените и кръста, а вечерта пийнах повече от обикновено и не спах много. През изминалата седмица почти всяка вечер пиене и преяждане, но днес започва нов месец и ще опитам да сменя режима и да препивам само в петък и събота. ?
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 01.11.23 21:08.