02.04.13
17:23
Споделете мнение и марки които го предлагат. :)
02.04.13
20:21
2-3 пъти съм пил тази родиола, ревюто ми е в профила, както и още едно от по-скоро. Мисля, че у нас е по-популярно като златен корен.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 02.04.13 20:21.
Ненормалната билка, тя се натрупва доколкото знам, аз я пия на прах, моя дилър ми я доставя :D
За адаптация към силови тренировки според мен е идеална!!!!
02.04.13
21:41
Заложи на NOW Foods, проверена е. На запитването NOW ми бяха отговорили, че тяхната е с източник от Сибир. Много е важно билката да е от естествената си среда, защото именно средата е определящият фактор за активните съставки. Лично съм изпил около 5 шишенца родиола на нау и работи много по-добре от насипната на Bulk Powders, с която също имам известен опит.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 02.04.13 21:42.
За какъв прием говорим ?
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 02.04.13 23:34.
03.04.13
11:39
При мен така бяха различните приеми:
- 1 г дневно за 30 дни
- 1 г дневно за 60 дни
- 2 г дневно за 30 дни
Днес си взех тази на Вемохерб (по принцип най-обичам да плюя родните марки, ала тази конкретно ми допада). Ще я пия 2 х 1400мг дневно за около месец. После мога да пробвам с тази на Бълк-а и ще споделя, ако по-някакъв начин я усетя. Почивам 3-4 дни в месеца, така че подобно нещо трябва да ми е от полза.
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 03.04.13 23:29.
07.04.13
14:38
Аз също съм пил тази на Now и бях доволен, но реших да пробвам и нещо различно. Взех си родиола на Haya labs и за сега е доста добре. Убеди ме това, че и те като Now имат GMP сертификат, което не е за пренебрегване. Можеш да пробваш и с тях, не мисля, че ще сбъркаш. Поздрави!
08.04.13
23:49
Аз пък нещо не я усещам тази билка. Може би трябва да я пия в по-големи дози.
08.07.16
11:40
казано от Strelok91 на 03.04.13, 23:28:
Днес си взех тази на Вемохерб (по принцип най-обичам да плюя родните марки, ала тази конкретно ми допада). Ще я пия 2 х 1400мг дневно за около месец. После мога да пробвам с тази на Бълк-а и ще споделя, ако по-някакъв начин я усетя. Почивам 3-4 дни в месеца, така че подобно нещо трябва да ми е от полза.
И аз съм за тази на Вемохерб.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.07.16 12:29.
казано от Ивета Борисова на 08.07.16, 11:40:
казано от Strelok91 на 03.04.13, 23:28:
И аз съм за тази на Вемохерб.
Сигурен съм ;)
Препоръчай ми нещо, с което да се нацепя, искам да съм батка. По възможност да е на Вемохерб.
Здравейте,
Може ли някой,който е пил добавката, да сподели дали може да се пие и кафе докато се приема и как му се е отразило комбинирането на двете.
Аз взех продукта на NOW,който съдържа 500мг екстракт в една капсула и обмислям да купя още една опаковка.
Питам,тъй като и двете са със стимулиращо действие и даже Родиолата я дават като заместител.
Също искам да попитам дали е нормално сърцебиене след прием сутрин преди хранене.
Благодаря!
Мнението беше редактирано от maxam на 20.05.22 14:40.
20.05.22
19:08
Родиолата и кафето определено не са взаимно заменяеми или подобни. Това са добавки (съответно - активни вещества) с различно действие.
Да, могат да се комбинират, ако има нужда.
Не, не е нормално да има сърцебиене при прием на гладно.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.05.22 19:10.
То може би е редно и да питаме на колко е години. Понеже на определени такива, аз си получавах сърцебиене, само като видех момиче с къса пола ... Да не навлизаме повече в подробности :) ..
Сега не получавам нищо, даже на места дето почти да се пречукам, освем леко да претреперят краката, няма друго .. :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 20.05.22 20:46.
Лошо,Кала.... Поне ерекция да имаше ?(от късата пола)
Родиола - адаптоген
Кофеин - стимулант
Не виждам проблем при едновременен прием.
Преди доста години съм пил родиола за два -три месеца. Тогава бях много натрениран (за разлика от сега) и единственото, което забелязах бе че не се потя нощем,а беше юни - август.
Със сигурност има някакъв положителен ефект, като цяло.
Благодаря за отговорите.
Иначе,на 33 години съм.
Започнах да пия добавката,тъй като от няколко години работя все през нощта и съответно спя през деня.
Последните 2 години не се хранех никак добре.Спрях и да спортувам. Явно съм бил в калориен дефицит,защото отслабнах много килограми.
Сега последната половин година не спя повече от 5-6 часа на денонощие и съответно изгърмях тотално.
Та... търсех нещо за повече енергия,тъй като в един момент и кафетата спряха да помагат.
Сърцебиенето се получава напоследък след всяко хранене,но най-вероятно е от преумората.
Мнението беше редактирано от maxam на 21.05.22 00:01.
21.05.22
00:26
казано от maxam на 20.05.22, 23:59:
Започнах да пия добавката,тъй като от няколко години работя все през нощта и съответно спя през деня.
Сега последната половин година не спя повече от 5-6 часа на денонощие и съответно изгърмях тотално
Сърцебиенето се получава напоследък след всяко хранене,но най-вероятно е от преумората.
Сам си си отговорил...Недоспиване, стрес... Яко магнезий, добави ашваганда и по възможност намали кофеина и стимулантите до минимум. Наблегни и на витамините от група Б.
Благодаря за съвета.
Мисля,че магнезия ми помага.
Може ли да споделите мнение,дали е добра идея,ако добавя този продукт:
https://shop.bb-team.org/now-foods-true-focus
Причината е,че от продължителното безсъние или по-скоро от влошеното качество на съня се появиха когнитивни нарушения -колебания, трудна концентрация ,тревожност,обсесивни състояния и т.н.
10.11.23
19:14
Моля, кажете ми дали Rhodiola rosea помага при стрес и колко трябва да се приема, за да има ефект?
Не помага. Пробвах го половин година. Моята препоръка е около 200 мл. джин с добавен тоник по усет за вкус. Всеки ден, около 3-4 месеца да продължи лечението. Ако джинът не понася, може да го замениш със скоч или бърбън.
Не пий под 200 мл. ежедневно, за да има ефект.
казано от Dydo на 10.11.23, 19:29:
Не помага. Пробвах го половин година. Моята препоръка е около 200 мл. джин с добавен тоник по усет за вкус. Всеки ден, около 3-4 месеца да продължи лечението. Ако джинът не понася, може да го замениш със скоч или бърбън.
:) :) :)
10.11.23
21:20
казано от Dydo на 10.11.23, 19:29:
Приемът на кола има синергичен ефект, а ако добавиш и бадеми, вече действа безотказно.