Десет хиляди суинга и една свинка

Темата е заключена.
Прескочи до:

05.10.23
21:19

Бахти оцелота изцъклен))).

06.10.23
00:20

казано от nervak на 05.10.23, 21:19:

Бахти оцелота изцъклен))).

На тая бъчва ли викаш оцелот ?

06.10.23
11:49

Ха...бъчва))),кво да кажем ние с гайдите:

06.10.23
16:12

Моите двамата, дето са на 7+ кила, няма да ви ги снимам. Ама ето едно бебе, дето за малко не свърши в куфара за България ???

06.10.23
21:27

Е, Ники, на твоите им е такава породата, бухтеста. Нашите просто са тюфлеци. :D

06.10.2023

Физическа активност
Почивка днес, с малко над 10к крачки.

Хранене
- кафе с кокосово мляко, канела и кокосово масло
- бразилски орехи
- хумус от нахут и спанак, пуешко, ръжен сухар
- бразилски орехи, една праскова
- бри, гауда, кисели краставички, маслини, филе ‘Елена’ и половин круша

Бележки
Някаква бактериална инфекция на ръката ми изскочи - как, откъде - никаква идея нямам, но ми излезе акъла, защото не бях виждала в такава форма. Добре, че е съвсем локално и би трябвало да се повлие за малко на брой дни. Иначе ужасна хава - нито нещо ми обясниха, нито време ми отделиха и знаех, че ме чакат да си тръгна още в момента, в който прекрачих прага. Толкоз много си личеше, че дори не си зададох въпросите и сега не мога да се ориентирам какво да правя точно. Платен преглед. Дано не са толкоз смотани и с другите пациенти, че там е пълно с хора с тежки диагнози и... мда.

Сън
7 часа

14.11.23
21:06

14.11.2023

Физическа активност
- 20 минути велоергометър
- 20 минути постурална терапия - кръст, гръб, рамене, колене, таз

Хранене
09:30 Пиле, маслини, хумус с тиква, ленено олио, кисели краставички; преди това едно кафе с безлактозно мляко - отвратителен продукт, но..
12:00 10г линд 90:00 Голяма шепа малини (жестоки), шепа бадеми
16:30 Малко картофена салата и малко пиле; 15г линд 90% след това
20:00 Печен карфиол с лимонов сос сос от кисело мляко и фета, поръсен с нар. Ужасен фотограф съм, но това е страшно вкусно и затова - ето ви рецепта.

Бележки
Нищо интересно, освен че ходих да превеждам на стонг фърст семинар за работа с щанги. :D Ще има уъркшоп за пудовки в началото на другата година и мисля да се запиша като участник.

Бачкам интензивно, ходя често до офиса в София, много съм социална и чудесна, и един лек бърнаут изкарах - за разкош. Казвам лек, защото уж възстановявам успешно. Иначе... малко се учудих колко гадно беше. :D

Сега спя почти по график, движа се, ям добре, водя нормален социален живот и приемам почивките на работа и от работа като приятно задължение. :)

Сън
8 часа
——
И история в 4 снимки:

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 14.11.23 21:08.

26.11.23
18:43

Нещо се разкиснах в последните дее седмици и ще опитам да пиша редовно, докато вляза в час. Килата обаче пък са мръднали леко надолу. Странна работа.

Планът беше от понеделник ? да си вляза в релси, но ще се наложи да е само с храната, щото се пребих като куче в банята. Някак, бидейки анимацията, която съм, успях да си падна едновременно на лицето и на рамото. Лявата скула ми е с оток, все едно някой десничар ме е извъртял с кеф. Рамото мислих, че е строшено, че нещо се е отлепило, какво ли не - свирепа болка, реве ми се и не ми помага ибуто. Правих си някакви самодиагностики, тествайки посоки и обсег на движение, но реших да ида да го снимам.

Оказа се “просто” тежка контузия. Кой знае колко време само ще въртя като хамстер на велото… Гащите си вдигам едвам-едва сама, а за панталоните тичам като пингвин при Камен. ?

Иначе май не ми повярваха много, че сама съм се подредила така. Сигурно са си казали, че тоя изрод, дето чака вънка, поне ме е закарал до болницата. ?

28.11.23
18:14

27.11.2023

Физическа активност
Щъкане.

Хранене
9:30 Капучино
14:30 Няколко солети
17:00 Малък сандвич с пуешко
19:00 Coconut macaroons от лидл - 3 броя, на състав много зле, но много вкусничкичкички :))))

Сън
8 часа
————

28.11.2023

Физическа активност
Цял ден на крак из вкъщи. Не се напънах обаче за вело, защото може би имам леко сътресение. Установих, че съм загубила съзнание при падането. Еб* си майката.

Хранене
- капучино
- кисели краставички, сухари, кашкавал и пуешко
- щолен с ябълка
- две-три лъжици зеле с прасе

Бележки
Не знам какво да кажа. Луда работа.

Сън
9 часа
————

Успях да си направя малко кеф поне, де, отдавна си мечтаех за подобна сутрин:

04.12.23
09:50

29.11.2023

Физическа активност
Никакво. Работа от леглото с масичката за лаптопа.

Хранене
- капучино с канела
- сухари малко, лъжица зеле с прасе, после няколко бразилски ореха
- манджи, шоколад, щолени.. ужас

Сън
9 часа

30.11.2023

Физическа активност
- 1 час велоергометър преди обяд
- 1 час велоергометър към от 17 до 18

Хранене
- мляко с какао
- кафе с мляко

Бележки
Реших да раздвижа вече днес, почна да не ме боли като дишам. Но да, само велоергометър, друго е невъзможно.

Сън
7 часа

01.12.2023

Физическа активност
- 30 минути вело и разходка

Хранене
- кюфтета, зеленчуци, сухари
- малко щолен с нутела

Сън
9 часа

02.12.2023

Физическа активност
- много ходене и 30 минути вело

Хранене
- почти нищо през деня, а вечерта - овчарска салата, патешки сърца, чаша червено вино и малко бисквитена торта

Сън
8 часа

03.12.2023
Физическа активност
- търкалях се в леглото до към 13:00, после разходка до към 21:30

Хранене
- пъмпкин спайс капучино с бадемово мляко
- варени яйца, кисели краставички
- кюфте, печени зеленчуци
- половин малка пица с пълнозърнесто тесто от Пица Лаб (в последствие видях, че вече имат безглутенов блат и блат от карфиол ), голяма салата от айсберг, авокадо, семки, черита, пармезан, пилешко филе, нахут, червен лук и не помня още какво
- 4 бисквити Траяна

Бележки
Нямам търпение да ми дойде отпуската - на 15-ти е последният работен ден и после ще съм на работа чак в началото на януари. Молим се на Джизъс да се сетят да тестват и при нас четиридневната работна седмица някой ден.

Както предполагах, рамото още е зле. Почти всичко си правя вече спокойно и заради това забравям, че има травма - при определени движения е ад.

Сън
7 часа

07.05.24
12:53

Я да видим мога ли да подновя безкрайно скучния си дневник.

Даже не погледнах от колко време не съм писала, след като последно изявих желание, но май е бая. Сигурно пак така ще стане след седмица - хем имам нужда от някаква структура и допълнително дисциплина, хем още сега виждам как ще е просто още едно нещо, което ми яде от времето.

Все съм си тлъстьо - не свалям, ама и не качвам. Но е крайно необходимо да свалям, затова си поставих за цел да се отърва от 15кг до края на юли, а до края на годината да съм се отървала от глюкошляпа... по един или друг начин. :D

Бях в отпуска 10 дни - първата ми нормална почивка от не знам колко години насам. Бяхме 4 дни на гости в Смолян и се утрепах да плюскам, щото в Пловдив кой да ми сготви или да ме обслужи така... Но да, идеята ми е, че се убих от ядене и се върнах с 2 кила надолу някак.

Днес вече съм пак на работа и нещата изглеждат е тъй:

30 минути вело сутринта, загрявката на Вик с 12-ката - 3 пъти на обяд + 15 минути вело, вечерта разходка и разтяжки.

Пълен скандал, мързи ме, тежи ми тая 12-ка все едно е 50 кила, но усещам, че ще умра (буквално), ако продължа да стоя на лаптопа по 12-13 часа, понякога и повече, без да мърдам. И изобщо тия многочасови истории ги приключвам много рязко - и за десеторна заплата не би си струвало.

Храната:
- кафе с мляко, кафе с мляко
- ръжена филия с кашкавал и домашно песто от рукола, орехи, зехтин и овче сирене
- малко козунак и още едно кафе
- голяма зелена салата с черита и тиквени семки, бейби морковс - глазирани с домашно сладко от халапеньо, пилешки крилца с лютиви работи наоколо
- 3л вода

Добавките са ми една торба, но ще ги редуцирам скоро до най-смислените.

А, да, сънувах, че вдигнах скандал на една жена, щото каза на детето си да благодари на леличката (на мен, демек). :D

09.05.24
10:13

Вчера съвсем различно от плануваното:

- яйца и зелена салата
- пиле и кисели краставички, и печен кашкавал
- шоколад
- голяма чаша аперол шприц и после една бира

-25 минути интервали на колелото и срамно кратка разходка привечер

И да, както се клех, че ще затварям лаптопа в 18:00, последва такова сипване, че не знам днес кога ще приключа - но ще гледам да взимам 15-ки, освен обедната, за да мяткам пудовки и да се мяткам на велото.

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 09.05.24 10:14.

10.05.24
10:15

Вчера:

- чай, варено яйце, малко козе мляко с хуск, кисели краставички
- мини сладолед
- пилешко, зелево-морковена салата
- ръжена филия, печен кашкавал, песто от рукола, орехи, зехтин и овче сирене, домат

Остър (много остър) цистит, песъчинки, бъбреци - ужасна нощ и ден бяха, и не се навих да тренирам, за да не доразбутам нещо. Днес по-бива и ще се опитам да се раздвижа добре.

Работих до 21 (заради отскачането до доктора) и едвам заспах, но пък спах като заклана после.

13.05.24
18:13

Приятен уикенд - в събота бяхме на кръщене, в неделя - цял ден с леля Ленче.

Съботната храна беше топ, в неделя - пици и подобни. Движение и в двата дни - доста.

Я да видим как ще е по дати, че лесно се бъркам иначе.

13/05/2024

1. 25 минути колело с лаптоп
2. В обедната: по пет серии от по пет повторения от всяко, с 20кг, бързичко: зерчер, раменна, суинг, лег
3. 60 минути колело след работа
———
- кафе с мляко
- яйце, сирене, домат, 1 бонбон
- две яйца, печен кашкавал, маслини, хуск
- ананас и бадеми
- задушени зеленчуци, тиквени семки, евентуално някоя морска буба, но е вероятно и да не ми се занимава

14.05.24
22:35

14.05.2024

Физическа активност
3x25 минути колело

Хранене
- кафе с мляко
- две бъркани яйца със зехтин, сирене и тиквени семки, половин бурканче кисели краставички с чили
- ананас и синьо сирене (:D)
- бадеми, малка меденка с кисело мляко
- дробчета на тиган, със зехтин, лук и кладница, зелена салата с много репички и краставица, и дресинг от.. какво беше… зехтин, масло от авокадо, оцет, суров чесън и някакъв лют сос от чушки

Сън
9 часа

Нещо се случва напоследък и почти всички на работа са като лоботомирани. Едвам ги изтрайвам и това много опростява нещата със затварянето на лаптопа в 6:00.

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 14.05.24 22:35.

15.05.24
19:27

15.05.2024

Физическа активност
35 минути вело с пулс между 138 и 154. Никакво време за повече.

Мисля обаче ‘10к суинга’ да подкарам тия дни.

Хранене
09:00 Кафе с мляко
10:00 Консерва риба тон с черен пипер, две варени яйца, краставица, чери домати, 2 фалафела от лидълските... вемондо или нещо от сорта
13:00 2 реда млечен шоколад без захар и един ред черен - 70% какао, със захар
15:00 От снощните дробчета, този път запечени с малко кашкавал + зелена салата с чеснов дресинг
16:00 Шепа череши и шепа боровинки
19:15 Кашкавал, кисели краставички, два фалафела; ред шоколад 70 :00 Хуск с водица - реших, че няма да ям повече; чай

Бележки
Кафето, прясното мляко, повечето млечни и множеството похапвания трябва да си заминат. Трудна работа, но са страшно задно колело.

Сън
9 часа

16.05.24
19:03

16.05.2024

Физическа активност
11:00 Айляшко вело - 35 минути
14:30 Тренировка 1 от ‘10к суинга’, с бая почивки, за 32 минути:
4 кръга @12кг:
10 суинга
1 обръщане ляво/дясно
15 суинга
2 обръщания ляво/дясно
25 суинга
3 обръщания ляво/дясно
50 суинга

4, а не 5 кръга, защото преди последните 50 бройки пулсът ми отиде на над 180 - не ща да си насилвам късмета.

Засега ще ги правя по 4, може би дори по 3, защото и кръвната захар ми подскача при по-тежко натоварване, става като след хранене. Днес примерно - 6.5mmol/L. Сравнено с 5.0mmol/L и надолу след велоергометър, си е бая.

Хранене
08:30 Кафе с мляко
10:30 3 малки бъркани яйца със зехтин и 30г сирене, една голяма краставица с орехи, ябълков оцет и малко олио от гроздови семки
13:30 1/2 домат, няколко чери доматчета, 1/2 авокадо, шепа червен боб и две чаени лъжици босилеково песто + 60г пълнозърнест хляб, препечен
20:00 Сьомга на тиган, задушени зеленчуци с чесново-зехтинов дресинг и червен боб

Сън
6 часа

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1