05.12.23
21:07
Ванка, да не би да си искал да напишеш “50 мг”, не 5 мг?
казано от James Hinks на 05.12.23, 21:07:
Ванка, да не би да си искал да напишеш “50 мг”, не 5 мг?
Уви, не. Таблетките са по 20мг, но дори от половин таблетка усещах някаква нервност. Отделно имам странни усещания в тестисите. Високият тестостерон при предишното изследване беше без прием на ДХЕА.
Басейн “Здраве” 25м.
Плуване микс
Общо - 2250м - 1:07:46, 2’59”, SWOLF 58
Кроул - 250м. с почивки по няколко секунди м/у дължините
Крака с дъска - Ръце с буй - 2х100м.
Бруст - 100м.
Бруст - Гръб - Кроул - 500м по 50м. на стил
Кроул - 1км - 25:15мин., 2’28”, SWOLF 51, с дишане на трето загребване
Като цяло голяма мешавица. Часовника не отчете дължините само за крака, а накрая ми пусна 25м. не знам откъде. Та по часовник съм 2025м., но имам + 100м крака и 50м. бруст не отчетени. Със сигурност бъркам нещо, ама нямам време сега да анализирам, може по-късно. Парната баня не бачкаше, че нещо преебали вратата.
п.п. Допълвам си едно интересно наблюдение. Като си гледам времената от пролетта като бях с 20кг отгоре и не ми се вЕрва, че съм бул с 15” по-бърз, 2’15” тогава, 2’30” сега за 100м.
Чудех се какво може да е, защото съм в доста по-добра форма, но техниката ми е същата и реално даже би трябвало да съм по-бърз, но уви е обратното. Стигнах до извода, че е заради тези 20кг предимно мазнини надолу. Просто сега потъвам повече и трябва да се боря с това, за да вървя напред. Проверих и в нета и намерих няколко писания на хора, които са се сблъскали с този проблем, та явно не съм само аз. Както и преди подозирах проблемът ми е в краката, че потъват и ме бавят. Винаги, когато съм плувал с буй съм се усещал не по-бавен от без и сега се опитвам да си докажа моето твърдение. Нещо не мога да се ориентирам добре в кашата от днес и да ги открия точно тези дължини или предполагам кои са, ама не съм сигурен, но трябва да работя и в/у плаваемостта.
Абе плуването си е сложна и скучна дисциплина и това си е - СС :D
Мнението беше редактирано от gotcha на 06.12.23 22:52.
Зала “Европа” Люлин
Катерене
Подходи - 18, 29мин., 2 часа общо
4а, 4а, 4б
2х5а атемпт (опит) трети успешен, тоя дето ми се запъна миналия път.
5а успешен, нов
2х5а атемпт, 3ти успешен, нов
3х5а, успешни , нови
5б, успешен сефте
5х5б, два маршрута ги мъчих, но на единия има шанс са го изкарам следващия пъъ.
Доволен съм от днес. Дигнах нивото малко.
Ванка, колко е висока тази зала от снимката ми изглежда ниска. Може и да си ми казвал, ама да съм забравил.
казано от kaloyan на 07.12.23, 19:00:
Ванка, колко е висока тази зала от снимката ми изглежда ниска. Може и да си ми казвал, ама да съм забравил.
Колко е висока залата или стената за катерене?
казано от kaloyan на 07.12.23, 19:00:
11м.
Бягане
Зона3 - 136
21.16км - 2:21ч., 6’40”, 151
По Алеята, Радова махала и гробището.
Викам днес нещо по-дългичко да направя и тръгнах с големия черпак. Всичко беше топ до Радова и там са едни баири и краката усетих как просто отказаха, а не съм напъвал нещо яко.
Едвам се докопах до гробището, ебаси фалита направо ми спря тока и последните км се влачих като ранено животно... Същото трасе съм го правил 24-ти Октомври и тогава помня, че си го избягах чак до вкъщи та станаха 23км. Не знам къде е проблема, защото мисля, че съм в не по-лоша форма, макар че тогава правих по-голям обем с бягането, а сега бягам 1-2 пъти седмично, а и пускам повече интервали, докато тогава натисках на леки и по-дълги бягания. Може и защото бягах само след закуска, а сега ми трябват повечко калории не е като преди все на гладно. Иначе въздух бол, никакъв проблем с него освен на баирите, но там краката заминават също, че и накрая тотално си заминаха :Д
Както и да е де такива случки са полезни, за да решаваш проблеми и вървиш напред. Хубавото е, че нищо не ме заболя, тъпото е, че премръзнах сериозно, защото последните 2-3км трябваше да ги ходя. Сега е време за възстановяване и топлене.
А катеренето от вчера не го броиш нали, нито калорийния дефицит ? :) И си тръгнал на този обем и в студено време за отбелязване, това също има значение.
Само да допълня, когато се правят разнообразни натоварвания всекидневни, не винаги може да се прецени точно натоварването и умората .. Когато правиш нещо по натоварващо е хубаво предния ден да си отпочинал в случая краката ..Защото обикновено си мислиш че няма умора, обаче то се оказва друго. При моите 3 контузии, фактора недооценена умора също присъстваше.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 08.12.23 18:04.
казано от kaloyan на 08.12.23, 17:54:
А катеренето от вчера не го броиш нали, нито калорийния дефицит ? :) И си тръгнал на този обем и в студено време за отбелязване, това също има значение.
Не съм от поне седмица на дефицит :)
Катеренето ми се смачкаха предмишниците вчера, но като цяло днес си бях окей. Не съм напъвал и не съм имал и за цел, това което ме сгъна е един много стръмен и къс баир след Радова махала, където не олабих достатъчно и явно там крачетата им е дошло повечко.
Взимам си бележка за случката от днес за напред.
Случват се и такива неща, все пак съм още млад и зелен :)
Зала “Кинг Конг”
Вработване
Крос тренажор - 5мин.
Поздрави, ластик
Широка тяга - високо изтегляне - изхвърляне от вис - раменна зад врат - набиране зад врат - 5@20кг/ЛС
Свежи суперсерии с единички, без почивки
Лежанка@60кг - Клек@70кг - 10х1
Раменна преса@40кг - Тяга@90кг - 10х1
Кофи - Набиране широк хват - 10х1@СТ
Колелце до стена от 2м - 10х1 с почивки, че още ми е зор.
Фоумролер, врат, йога, разтяжки от земя и стоеж.
Общо 1:15ч.
След вчерашната криза и почти фалит си мислих, че днес ще съм мъртвец или поне болен и/или с яка мускулна треска. Нищо подобно, само съм малко повече изморен за това реших днес да не си давам много зор, но все пак да направя нещо. Леки тежести далече от откази.
Бягане, леко
Зона2 - 124
6км - 40мин., 6’40”, 154
Рутинното наобратно.
Бях решил днес да правя някакви интервали, но още не съм възстановен за по-сериозно напъване и за това пуснах едно леко бягане да не е без хич. С този пулс до преди баира в нас дори не се бях изпотил. Заради случката онзиден си сложих на часовника освен пейса да гледам и ефорт пейс, което е на Корос мерна единица, която показва какво ти е натоварването и скоростта спрямо наклона и като цяло формата ти. Накрая на баира към нас трябваше да ходя, за да поддържам зона2, а тогава на всичките баири съм бил в зона4, където сърцето си е било ок, но явно краката не са издържали, това по новата зонална система до 6. Поне до такива изводи стигам за сега.
Бягане, интервали
Зона4 - 141
8.17км - 45:53мин., 5’37”, 163
Уормъп - 1.02км - 5:53мин., 5’47”
Интервали - 10х 2мин. на макс - 1мин. леко, пейс - 4’40” - 7’10”, пулс - 150/164
Куулдаун - 1.48км - 10мин., 6’46”
Сауна - 3х10мин., в почивките ледени душове и басейнче. 1.250мл. вода в сауната.
Вчера си дадох почивка, че нещо се чуствах скапан и днес направих едни свежи интервалчета. Много приятно се получи без голям напън.
Мнението беше редактирано от gotcha на 12.12.23 18:05.
Басейн “Здраве” 25м.
Зона2 - 102/126
Плуване кроул
2000м. - 49:57мин., 2’28”, SWOLF - 50
Първят 1км с вдишване на трето загребване, вторият на второ.
Когато плувам на второ вдишване редувам една дължина дясно, една ляво като забелязвам, че винаги едното (лявото) ми е доста по-добро времето от другото си мислех, че е от дишането, но сега забелязвам, че при дишането на три, където редувам ляво/дясно също връщането ми е по-бързо, което вече си е енигма и ще трябва да я разгадавам.
Иначе на трето не ми стига достатъчно въздуха, защото постоянно издишам вече под водата през носа. А за капак накрая почнаха да ми крампират тибиалисите първо на десния и после на левия крак, което май ми се случва сефте. Не ми върви това плуване и почвам да се дразня. Ще трябва да предприема някакви промени, защото не ми се ще да го заеба съвсем.
При мен дишането от ляво е много по-бавно, отколкото от дясно и с редуване от двете страни. Не е някаква голяма загадка - при загребването от “удобната” страна компенсирам достатъчно, а когато е само от “неудобната”, изпускам позицията на тялото и тазът ми потъва малко повече. Може и при теб да е така.
казано от Boby_ на 13.12.23, 18:19:
При мен дишането от ляво е много по-бавно, отколкото от дясно и с редуване от двете страни. Не е някаква голяма загадка - при загребването от “удобната” страна компенсирам достатъчно, а когато е само от “неудобната”, изпускам позицията на тялото и тазът ми потъва малко повече. Може и при теб да е така.
Аз още преди години на Спартак, когато установих, че мога да дишам само отляво почнах да дишам само отдясно, докато не свикна, даже до такава степен съм свикнал, че се бъркам за това съм си измислил тази схема да дишам винаги към прозорците (примерно) и така знам, че ги редувам. Както съм написал и аз си мислех, че от ляво ми е по-удобно и съм по-бърз, но когато дишам на трето загребване няма логика едната дължина да ми е по-бърза от другата, нали?
Прилагам скрийншот на дължините. Дългите чертички са по-бързите дължини.
Мнението беше редактирано от gotcha на 13.12.23 19:01.
Бягане
Зона3 - 146/170
21.21км - 2:01:53, 5’45”, 159
Рутинното х3
Ядосах се миналият път, че блокирах така и реших днес да бягам пак. Аха да подобря времето на 10к и ако го бях направил сигурно нямаше да бягам 21, но си казах продължавам и пак нейде след 15-тия км почнаха краката да блокират и да пада пейса. Избутах баира и надолу се пооправиха. Ако бях задържал темпото щях да падна под 2 часа, но вече накрая си бях над 6 пейс и крачетата не можеха повече, а и пулса си отиваше над 150. Може би до НГ няма да натискам повече, а и дано има пак хубави дни за бягане. Пак без почти никакви болежки, чат-пат се обажда нещо и отшумява. Единствения дерт е, че не си взех ръкавици и ми замръзнаха ръцете, ама да свикват, че дано зима дойде и ходим да попантим най-накрая.
Зала “Европа” Люлин
Катерене - 33:41мин., общо - 1:56ч., пулс - 92/151
Подходи 31
4а,b,c - 15
5а - 13
Три подхода не ми е отчетено нищо, което значи, че явно е засекло грешно.
Бях си запланувал отпреди следващият път да мина всички 4-ки в залата и после всички 5а. Опрасках всички 4ки набързо и без много почивки, освен когато гледах Мартина какво прави, че този път дойде и тя. После подхванах 5а. Леките ги минах също бързо, но две ми се закучиха от старите и ги минах от втори път. Останаха ми две 5а+ като едното има един баси скока дето трябва да се направи, а мен ми бяха вече гръмнали предмишниците накрая, а и нещо психически не мога още да го направя. За следващия път ще ги мъча тия плюсове и ще пробвам пак някое 5б.
Мнението беше редактирано от gotcha на 15.12.23 20:58.
Зала “Кинг Конг”
Вработване
Крос тренажор - 10мин. без ръце на първа степен.
Гирички
Тренировка с дъмбели
Силов блок - 10мин., 115/141
Мъртва тяга с дъмбели - 5х2х20, 5х2х25, 5х2х30, 5х2х35, 5х2х40кг.
Фермерска разходка@2х40кг. - 5х20 крачки
Кондиция - 12:55мин., 149-171
5 кръга от -
Мен мейкър - 5@2х12.5кг - Изхвърляне - 5@20кг на ръка с редуване
Пулс след 1мин. - 130, след още 1мин. - 108., докато чакам седя в йога клек и се бърша :Д
Фоумролер, разтяжки от земя, стоеж и йога.
Общо - 1:12ч.
Нещо ме помръзваше здраво като влезнах в залата, ама ми дойде мерака и си изпрасках дъмбел тренировката, иначе щях да правя глутеус, а утре дъмбела. Доволен съм от възстановяването на пулса след кондицията. Също така, че вдигнах фермерската на 40кг., но там хвата беше лимитиращ, защото вчера катерих и предмишниците явно още не са се възстановили, но пък така им дадох още малко храна за размисъл :)
Зала “Кинг Конг”
Вработване
Крос тренажор - 10мин. 5/5
Поздрави
Глутеус
Изнасяне назад с червен ластик - Мъртва тяга на един крак@12кг - 3х15
Изнасяне назад с зелен/сив ластик - Мъртва тяга на един крак@32кг - 2х10
БГ клек с щанга зад гърба - 5х5@15кг без почивки
Повдигане на колене от вис - Коремни на пейка - 2х10
Концепт рикавъри - Зона2 - 107 пулс
6км - 30мин.
Разтяжки от стоеж
Бягане
Зона3 - 144/163
11км - 1ч., 5’27”, 165
10к за време и рекорд - 53:20мин., 5’21”, каданс - 167/178, пулс - 145/163
Последният 1км - 4’41”, 174/178, 159/163, тука понатиснах накрая
Днес бягах на Спринга, сиреч голямата поляна на южния парк, където всичко живо бяга вече, а аз съм си играл там още като дете, а по-късно съм и тичал. От 10г. се правят състезания и е станало емблематично място, до колкото разбирам. Та понеже тия дни се наложи да съм във Вазов реших да поразтъпча леко днес, че нали скоро бягах 21км. Да, ама те краката сами си тръгнаха с едно под 5’30” и реших да видя какво ще стане. Не съм бягал така на равно от години и си е голям кеф, мислиш си само за пулс, каданс, пейс, такива неща. Съвсем леко натягане имах в левият бицепс на задното бедро явно от вчерашните упражнения нещо и други болежки не съм имал.
Банята
Сауна - 3х10мин., в почивките басейн - 5, 5, 15мин.
Накрая повисях и в джакузито да ми намачка кръста и трапеца.
Днес нещо ме болеше кръста и нещо зад коляното. След сауната се отпуснаха нещата, но ще видя утре как ще съм.
Зала “Кинг Конг”
Вработване
Крос тренажор - 10мин.
Поздрави, ластик
Широка тяга - Високо изтегляне - Изхвърляне от вис - ОХС - Раменна зад врат - Набиране зад врат - 5@20кг
Щанга
Пуш преса - Силово обръщане - Преден клек - 5х5@40кг. дигнах добре пулса до 157
3х3х3 с къси почивки
Преден клек@60кг - Лег от наклон@50кг
Високо изтегляне@60кг - Гребане@60кг
Кофи - Набиране широко
Коригиращи
Баланс диск на един крак с пипане на земята с ръце - мъртва тяга на един крак, Пълен клек - пистолет без позитивната част, защото дори и без баланс диска още не искам да се зоря с него, но като цяло ми е мерак да мога да правя на него пистолети и тяга на един крак с тежест.
Швейцарска топка от колене, балансиране с чат-пат придържане.
Фоум ролер, малко врат, разтяжки и йога.
Общо час и половина.
Почти никакви усещания в кръста и където и да било., явно сауната и релакса вчера в банята са свършили добра работа. Приятна и умерена тренировка.
Басейн “Здраве” 25м.
Плуване
2000м - 53мин., общо
Първи километър Кроул - 23:41мин., 2’22”
Втори км Съчетано, първите 250м. Бруст, Гръб, Кроул, после включих бътерфлай, гръб, бруст, кроул до края, сиреч 750м. - 28:24мин.
Не съм плувал бътерфлай от години, но 25м. си ги правих лесно, майар че дигах повечко пулса до 159, ако изобщо е вярно, но почти не съм раздишвал на обръщанията. Ще прегледам на компа после подробности.
Зала “Европа” Люлин
Катерене - 20м./1:25ч.
18 подхода
6х5а, загрявка
Останалото опити за различни 5б и нито едно с успех
Не успях да спя миналата нощ и днес бях дробче, ама се бях зарекъл само 5ци да цъкам и да мъча 5б-та. Толкоз с катеренето за тази година мислв, а догодина се надявам да видя някоя 6-ца или поне Ц...
Зала “Кинг Конг”
Вработване
Крос тренажор - 10мин., 5/5 (без ръце/яко газ), пулс - 105/146
Поздрави, въртене, пудовка
Кондиция пудовка 5 кръга @32кг - 10:41мин., 140/155
Суинг до вертикала - Гоблет клек - Колелце до стена от 160см. - Бърпи със стриктна лицева
Пулс след 1 и 2мин. - 121, 102
Коригиращи - 38мин., 104/140
Пистолет със сядане на пейка - 5х5 с редуване
Хип тръстър на един крак от пейка - 5х10 с редуване
Хиперекстензии (с акцент в/у глутеуса) - Коремни - 5х10
Ротатори във всички дирекции със зелен ластик - 5х10
Фоум ролер, врат, йога, разтяжки от земя и стоеж - 23мин., 82/103
Общо - 1:36ч.
Бягане на Спринга
Зона2/3 - 138/168
6.70км - 38:27, 5’44”, 161/176
Running Fitness Test - Lactate Threshold - 155, Threshold pace - 5’03”, Personal Max HR - 176
Реших днес предколедно да направя един фитнес тест от ташовника и да видя какво е нивото към края на годината. Първо ти дава 25мин. да бягаш в леко темпо, после 3мин. около трешхолда и накрая 3мин. на макс. Аз тия 25 ги бягах в зелената зона около средата, но следващите 3мин. нещо се изпомпах и за последните не ми остана пауър грам, та едвам го избутах даже леко под нормата, а и нещо ме опъна задното бедро на левия крак. В крайна сметка изплю тези резултати и ми дигна като цяло рънинг фитнеса. Направих и една кифленска фотка преди сармите.
Леко бягане
Зона2 - 123
10км - 1:07:46ч., 6’46”, 159
Коледна обиколка на южняка - 4км + 10 обиколки на Спринга - 6км. Леко ме дърпаше през цялото време лявото задно бедро от вчерашните спринтове.
Басейн “Здраве” 25м.
Парна баня - 10мин.
Плуване, зона2 - 118/143
Кроул
1000м - 23:53, 2’23”, SWOLF - 49
Съчетано - 1мин. почивка м/у 100м.
5х100м - 2:28, 2:22, 2:26, 2:28, 2:18
Парна баня - 10мин.
Този път си сложих часовника на дясната ръка и всичко е измерено съвсем точно, плюс стиловете. Със сигурност вече мога да кажа, че дължините, в които дишам от дясно съм по-бавен и трябва да поработя съзнателно в/у това. На кроула обръщах със скапаните ми салта, което пак е по-бързо от спиране и избутване от стената. На съчетаното реших да ги разбия на отделни плувания, за да мога да раздишвам м/у тях. Много добре се вижда сега кои стилове с каква скорост ги плувам. Бътерфлая е най-бърз като скоростта на първата дължина е равна на първата ми дължина кроул в началото, когато съм бил свеж, но не съм и натискал де. За разлика от кроула бътерфлая не мога да го плувам бавно. Сигурен съм ,че съм далече от прилична форма, но си го изкарвам спокойно до края и се стремя през цялото време да си удрям вторият удар с краката, да влизам първо с главата и после поред ръце, гъз крака и наобратно. После гърба и кроула са горе-долу с една скорост и накрая, както си е и по дефиниция ми е най-бавен бруста. Исках да направя 10 съчетани, но трябваше да тръгваме, така че го оставям за следващото плуване. Радвам се, че пуснах съчетаното плуване, защото ми дава разнообразието, което ми липсваше в басейна.
Бягане
Зона2/3 - 131
16км - 1:43:32, 6’28”, 153
До чешмата преди разклона за клисурския манастир, по Варна и обратно.
Задното бедро още ме дърпа, но с това темпо е ок. И нещо, което си намерих из архивите. Днес усещах нещо в областта, но по-скоро беше пак сухожилието на капачката.
Мнението беше редактирано от gotcha на 27.12.23 20:04.
Зала “Европа” Люлин
Катерене - 100/161
4б и 5а за загрявка и оттам девет 5б, от които изкачени 3.
Пак след неспане и цял ден нерви направих силно катерене. Дигах повечко пулса, но пък ми вървеше повече.
Тия седмици ебаси кармата. Баща ми две леки операции, херния и простата и за капак леля ми си счупи крака, нова тазобедрена става. Болници, вписвания, изписвания и всичките съпътстващи идиотщини. Преди щях да оправя стреса с няколко напитки сега го правя със спорт и работи не по-зле! Весели празници и посрещане поне на вас и да закрием със завършването на тази година всички черни страници.
Зала “Кинг Конг”
Вработване
Крос тренажор - 5мин.
Поздрави - 5
Широка тяга - Високо изтегляне - Изхвърляне от вис - ОХС - Раменна зад врат - Набиране зад врат - 10@20кг, без пускане на лоста
Щанга, единички през 10сек.
Клек - 20х1@72.5кг
Раменна преса - 20х1@45кг
Тяга - 0
Разпускане
Крос тренажор - 20мин.
Разтяжки
Бях решил днес като за последна тренировка за годината да направя едни интервали единички с кг=ст за клека и ст и половина за тягата. С клека се оправих, раменната пуснах да има нещо бутащо и горна част и на тягата тамън загрях с 60кг и сложих 110кг и нещо задното ляво бедро прищрака и тва беше. То си ме глождеше още от онези спринтове на Спринга като правих фитнес теста, но си тренирах след това просто без да напъвам, само че явно баш на тягата като съм го активирал с повечко кила нещо го прецаках. Ходя, но куцам леко, при навеждане усещам дърпане някакво, абе странно е сигурно е само едната глава не мога точно да го определя, защото при определени позиции го усещам, макар вече да почва да ме боли повече. Утре ще се разбере какви съм ги надробил като за последно (надявам се) тази година. Но скоро май бягане и тренировки за крака няма да видя, дано не съм прав.
Весело посрещане на НГ
Рикавъри бягане
Зона2 - 109
5км - 43:34мин., 8’42”, 152
Много леко на едно стадионче в Дрен. Тук ще посрещаме и реших да видя как е крака. Понаболва, но леко с това темпо. Има някаква надежда.
Басейн “Здраве” 25м.
Парна баня - 10мин.
Плуване - пулс 112
Кроул
1000м - 24:25мин., 2’27”, SWOLF 50
Съчетано - 1мин. почивка м/у сериите
10х100м, среден пейс пак 2’27”
Парна баня - 10мин.
Два дена тъпчене ми дойде байгън. Не можах там да направя някакво читаво бягане, защото има доста кучета, а и не съм сигурен как ще ми се държи крака по баирите. Цъках към час тениса на маса, което пак е нещо. Днес реших, че плуване като за първи тренировъчен ден за годината ще ми тръгне по вода и наистина се почувствах супер след това.
На кроула първите 500м. ги направих с дишане ляво/дясно при смяна на дължината, а последните 500м. дишах само отдясно, за да видя аджеба там ли се крие проблема и се оказа, че дишайки само отдясно дължините на отиване са ми по-бързи от тези при връщане, което ме навежда на мисълта, че проблема се крие другаде и остава да е при обръщанията или басейна има наклон :D Следващия път ще променя посоката, от която твъгвам да видим.
На съчетаното съм много доволен изкарах си ги идеално и следващия път може да скъся почивките м/у тях или да ги направя по 200м., но се съмнявам да издържа 50м. бътерфлай...
Зала “Кинг Конг”
Вработване
Крос тренажор - 20мин.
Кондиция БГ торба, 4 рунда по 10 повторения - 17:28 общо, 4 и нещо мин. на рунд, 145/161
Въртене - Изхвърляне - Качване на кутия 50см - Ходещи напади - Патешко ходене - Отскоци - Клекове - Добро утро
Разпускане
Велоергометър - 10мин.
Йога и разтяжки - 15мин.
Общо - 1:25ч.
Малко ме дърпаше отзад бедрото и бях по-внимателен на някои от движенията, но като цяло добре се получи кондицията и добре се изпотих. С един пич раздувахме на уредите та мина бързо времето.
Зала “Европа” Люлин
Катерене - 22:34мин., 1:30ч.
2х4б, 5а загрявка
10х5б, 4 изкачвания останалото опити
Някои нови 5б пробвах, но никое докрай. Успях едно налрая дето го мъча от бая време.
Също така си ударих брутално лявото коляно, че свитки ми излезнаха, ама не се пуснах!?
Марти беше пак с мен и определено катери много по-технично и правилно, както винаги съм твърдял, че го правят жените, а ние сме си хамали и тва си е!
Бягане
Зона3 - 136
10км - 1:01:19, 6’08”, 166
Врътнах днес едни 10к на Спринга, че по тия чукари тука не знам как ще се държи крака. На равно бива с това темпо. Първите 5к по-леко, вторите понатиснах. Гледах да държа висок каданс, че иначе се товари много повече задното бедро, а то си се обажда и не знам до кога ще е тая работа, но освен да го пазя друго не мисля, че има какво да направя.
Леко бягане
Зона2 - 127
7.92км - 54:40мин., 6’54”, 155
Рутинното
Мнението беше редактирано от gotcha на 06.01.24 18:55.
Втора тренировка днес
Зала “Кинг Конг”
Вработване
Концепт - 2 х 5мин. леко, 5мин. 2 пейс, общо 20мин. и 4607м.
Щанга - 3х3, сиреч 3 кръга от долните упражнения в тази последователност по 3 повторения.
Пушпреса - Преден клек - Силово обръщане - Румънска тяга@40кг
Румънска тяга - Силово обръщане - Преден клек - Пушпреса@50кг
Лицеви опори@15кг - Чукчета с щанга@60кг - 5х5
Кофички - Набирания с подхват - 5х5@СТ
Фоум роулер, Йога, Врат, Разтяжки
Зала “Кинг Конг”
Бягане на пътека - наклон - 1%, пулс - 131/152, каданс - 160
8.54км., 15мин. постепенно вработване, 30мин. средно, 15мин. леко и разпускане, общо час.
Глутеус + 0.75кг на всеки крак - 25мин.
3 кръга от - Глутеус машина х10, Изнасяне на крак назад със зелен ластик х10, Мъртва тяга на един крак х10@12кг , Бг клек х5@15кг
3 кръга от - Глутеус машина х10@10кг, Магарешко ритане х20
Баланс - 15мин.
Баланс диск на един крак, мъртва тяга на един крак, негативни постолети, седене в долна позиция
Швейцарска топка - баланс на колене с малко придържане, седнал с придържане на 1-2 точки, по корем с придържане на 1-2 точки.
Йога, разтяжки - 20мин.
По случай празника направих 2 часа днес в залата. Жената готви цял ден и реших, че това трябва да се обезпечи по някакъв начин. Лека и приятна тренировка.
п.п. Забравих да напиша, че сложиха глутеус машина в залата. Аз точно като реших да акцентирам на гъза се замислиш защо няма такава и ето на, подарък за празниците :)
Мнението беше редактирано от gotcha на 08.01.24 08:34.