Пудовки и сладолед

Прескочи до:

16.01.24
23:57

16.1

Лег: 1x50kg , 4x60
Разтваряне на дъмбел встрани: 3x8 @5kg
Раменна преса: 3 x 8 @ 30kg,
Кофи 3х3
Трицепсово с въже: 3x 8 @35kg

Малко подредбата беше свободна програма - много хора във фитнеса и всичко заето. Пак бях готов за 22ми. От хващането на лоста до края. Болката от кръста се премести в Левит крак. Диагнозата по моя преценка е прищипан седалищен нерв от мускулен дисбаланс. По време на тренировката нямаше болка, но когато се бях застоял днес усещах болка/пристягане когато стана.

17.01.24
10:13

Някой диск е изскочил леко и е притиснал коренче на седалищния нерв... от това е дразненето по крака.
Няма такова нещо като прищипване.

17.01.24
13:14

Най-вероятно си прав, но се успокоявам, че не е диск.
Намерих един спортен доктор с добри оценки и при следващото схващане ще ходя при него.

19.01.24
17:21

18.1

Pull-downs: 4x 8 @ 55
Гребане на машина с кабел: 3x 8@ 45
Гребане на една друга машина 3x8@50kg
Придърпване към лице: 3x 15-20 reps @35kg
Бицепс от седеж: 3 x 8 @7kg

Мнението беше редактирано от CottageCheese на 19.01.24 17:23.

22.01.24
18:00

Днес бях на отропед отново и този път свършиха по-добра работа. Най-вероятно имам изплъзнат диск на л5/с1. Дадоха ми направление за ЯМР и ще ходя в сряда. В болничен съм цяла седмица, но имам толкова много работа, че вечер ще трябва да отварям лаптопа. Чудя се сега как да тренирам. Казаха ми естествено да не вдигам тежко, но ни се иска да тренирам около травмата.

22.01.24
22:18

Ще трябва да почнеш лека полека да се товариш....инак ще те боли чат пат  и без да вдигаш.

23.01.24
09:10

По-леко от това накъде :D Предполагам, че ще трябва да изключа раменната преса, набирания клек и тяга за някой друг месец. Доктора каза, че мога да тренирам, но леко и без компресия на гръбнака. То тогава остава само Горна част, евентуално крака на някоя машина.

23.01.24
09:31

казано от CottageCheese на 23.01.24, 09:10:

По-леко от това накъде :D Предполагам, че ще трябва да изключа раменната преса, набирания клек и тяга за някой друг месец. Доктора каза, че мога да тренирам, но леко и без компресия на гръбнака. То тогава остава само Горна част, евентуално крака на някоя машина.

Клек, тяга, гребане с щанга със сигурност е по-добре да ги спреш. Ама набиранията не пречат. Подскоци и бг клек можеш да правиш също, лицеви опори, кофички. Упражнения има достатъчно за цялото тяло. Но за твоя проблем основно клек, тяга и гребане с щанга трябва да изключиш за известно време или пък да ги спреш изобщо ако проблема ти не отшуми.

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 23.01.24 09:32.

23.01.24
11:00

Когато можеш да се наведеш без болка почвай клек и тяга задължително ...  но по леко с бавни движения в двете фази.
Набиране....не-дръпни силно нагоре с лека екстензия и пак ще си говорим дали не пречат набиранията.Подскоци абсурд...че и на по късен етап.
Клека можеш да почнеш с преден лек и контролиран, тягата можеш да почнеш от поставки..лека с контрол, разбира се и добра компресия със задържане при вдишване в пояса.
Раменната само седнал с опора на гърба,кръста залепен с леки дъмбели и то след време.

Мнението беше редактирано от nervak на 23.01.24 11:08.

23.01.24
12:57

казано от CottageCheese на 23.01.24, 09:10:

Доктора каза, че мога да тренирам, но леко и без компресия на гръбнака.

Ице, това означава всичко, което не е седнал или където тежестта не е пределна.
Като мине острата фаза обърни особено внимание на целия пояс, после другото ккато и да го тренираш все  тая, важното е поясът да укрепне максимално.

25.01.24
22:13

Вчера и на 22.1 леко раздвижване вкъщи с леките пудовки.

Вчера даже малко работа за ядро, но много леко и без болка

Иначе резултатите от ЯМР показват

Херния на диска в лявата част на L4/L5

25.01.24
22:24

Ще отшуми.
Как се раздвижваш с пудовките?

Мнението беше редактирано от nervak на 25.01.24 23:21.

26.01.24
09:18

Флор преса с 16кг, разтваряне встрани и скъшкръшери с 6кг. Нищо особено общи взето, но да не е без нищо. След час отивам при ортопеда и ще видим тя какво ще каже. За такъв работещ със здравната каса съм доста доволен. Веднага ме прати на ЯМР и каза, че е л5с1. Предният ми вика, че било мускул…

Мнението беше редактирано от CottageCheese на 26.01.24 12:11.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1