@rehab
- тръстър 11х1 с 50кг през 10 секунди
след 3 минути
- скрипец 10х1 с 70кг през 10 секунди
Много добре, на тръстъра не накъсах, почти приличаше на интервал.
@rehab
- тяга 10х1 с 100кг през 10 секунди
след 3 минути
- лег 10х1 с 80кг през 10 секунди
Нещо се разсеях и съм вдигнал с малко тежестите, нямаше никакви драми. От следващото завъртане слагам и макс сериите. Добре като цяло, освен че, съм малко несериозен с писането. Тренировка не пропускам. Почти два месеца станаха без алкохол и кафе, по равно ми липсват.
храната
- зелена салата, чери, червен боб, мариновани зеленчуци и пилешко филе
- вареники, кисели краставички, солени гъби, сметана и две яйца
Мнението беше редактирано от Splash на 01.02.24 10:16.
@rehab
- зерчер 10х1 с 50кг през 4-5 секунди + 1x5 с 50кг след 1 минута
след 3 минути
- скрипец 10х1 с 70кг през 10 секунди + 1x5 с 70кг след 1 минута
след 3 минути
- раменна преса 10х1 с 40кг през 10 секунди+ 1x5 с 40кг след 1 минута
Бива.
Как го правиш скрипеца?широк хват, подхват тесен или раменен...или преден тесен?
казано от nervak на 03.02.24, 11:12:
Как го правиш скрипеца?широк хват, подхват тесен или раменен...или преден тесен?
Широк, стриктен... трябва да сменя с набиране, но ще изчакам още едно-две завъртания.
@rehab
- високо изтегляне 10х1 с 50кг през 10 секунди + 1x5 с 50кг след 1 минута
след 3 минути
- пенделей 10х1 с 50кг през 10 секунди + 1x5 с 50кг след 1 минута
след 3 минути
- кофи 10х1 със СТ през 10 секунди+ 1x5 със СТ след 1 минута
@rehab
- тяга 10х1 с 100кг през 10 секунди + 1x5 с 100кг след 1 минута
след 3 минути
- лег 10х1 с 80кг през 10 секунди + 1x5 с 80кг след 1 минута
казано от Splash на 03.02.24, 11:39:
казано от nervak на 03.02.24, 11:12:
Широк, стриктен... трябва да сменя с набиране, но ще изчакам още едно-две завъртания.
Широк не е оферта за раменете. По-добре раменен, а още по-добре неутрален.
09.02.24
20:45
Ако те боли най-малко с раменен надхват пак ли трябва да търпаш с неутрален? Питам за един преател, който го боля дясното рамо цяла вечност, мина му, а от много време насам го боли по същия начин, но другото рамо.
казано от Brown Bomber на 09.02.24, 20:45:
Ако те боли най-малко с раменен надхват пак ли трябва да търпаш с неутрален? Питам за един преател, който го боля дясното рамо цяла вечност, мина му, а от много време насам го боли по същия начин, но другото рамо.
Абе дреме ти на болката, ти къде се загуби, чак взех да се притеснявам по някое време ..
09.02.24
22:32
От няколко седмици съм в чужбина, не съм спирал тренировките, но и не са ми приоритет, а като се прибера не смятам да се застоявам дълго, но знае ли човек. На този етап не ми се води дневник във форума, така че най-много да спамя чуждите.
Изобщо май дърпането без значение в коя равнина,при болки в рамото не е оферта.
10.02.24
11:14
Дърпането е за аматьори, но бутането и най-вече в хоризонтална равнина е предизвикателство.
12.02.24
10:59
“Боли ме рамото” е като “колата не пали” - причините може да са много.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 12.02.24 11:28.
казано от Brown Bomber на 09.02.24, 20:45:
Как мога да знам защо точно го боли твоя преател? :)
Дърпането в надхват предполага разтваряне на лактите встрани, при което бурсата се позиционира под акромиона и се трие при движение. Дългосрочно може да доведе до възпаление и други проблеми по-натам. Колкото по-широко, толкова по-зле, така че при определени обстоятелства раменният надхват би могъл да е добър компромис.
Ако вече има някакви други поражения по ротаторния маншон или самата става, това може да промени нещата, но без диагноза със същия успех можем да хвърлим един боб.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.02.24 13:43.
Добре сте дошли :) Аз работя с такива тежести, че като цяло май не е от значение хвата… Така или иначе трябва да почвам с набиранията, които в предвид лактите правя само на халки или с неутрален. Иначе си вися на летище София с първата бира от два месеца… та нямам кафе ?
Дориан не случайно, при едно от упражненията за гръб, а именно ползването на горния скрипец, е дърпал в подхват. Според него така повече се е натоварвала целевата част на гърба в сравнение с широкия надхват. Но може да е имал като съображения и елиминирането на неблагоприятни медицински състояния при широкия надхват. При гребането с щанга също е започнал да използва подхват.
То не, че Дориан е някакъв фактор тук, но все пак :-)
В моя случай на увреждане на рамото,доктора каза да забравя за известно време първо висенето и набиране,после Раменна преса....
Мога да напиша ,какви са уврежданията...ама надали ще са нужни някому.
казано от nervak на 12.02.24, 14:13:
В моя случай на увреждане на рамото,доктора каза да забравя за известно време първо висенето и набиране,после Раменна преса....
Това е като на пираня да ѝ забраниш да яде месо. Дали ще се съобрази с препоръката :-)
13.02.24
11:25
казано от Dydo на 12.02.24, 13:59:
Дориан не случайно, при едно от упражненията за гръб, а именно ползването на горния скрипец, е дърпал в подхват. Според него така повече се е натоварвала целевата част на гърба в сравнение с широкия надхват.
То не е само според него, а от биомеханична гледна точка е така.
@rehab
- зерчер 10х1 с 50кг през 5-6 секунди + 1x5 с 50кг след 1 минута
след 3 минути
- скрипец 10х1 с 70кг през 5-6 секунди + 1x5 с 70кг след 1 минута
след 3 минути
- раменна преса 10х1 с 40кг през 5-6 секунди+ 1x5 с 40кг след 1 минута
Мисля да вдигна с малко от следващия път. Интервалите драстично под 10 секунди. Скрипеца с неутрален хват. И малко готвене.
Не съм писал отдавна, не съм и тренирал. Положението не е розово (наднормено тегло, ядове с нервната система и прочие), но не е и чак толкова драматично. Планирам едно почти месечно Африканско приключение, края на Септември и започвам полека да се подготвям. Мисля да наблегна на много ходене, по насечен терен и в залата, колкото мога. Малко, но редовно. Днес направих първа “тренировка” от къде няколко месецс, по схемата от Сашо. Не натисках на интервали, по скоро свежи единици. Като за текущото състояние на нещата, плюс е че изкарах. Така де, за смях е работата, ама срам не срам ще описвам.
- дълга загрявка и разтягане, малко с лекото гюле
- преден клек 15х1х40кг през 15-20 секунди
- раменна преса 15х1х40кг през 15-20 секунди + 1х4х40кг
- скрипец неутрален хват 15х1х70кг през 10-15 секунди + 1х4х70кг
Довечера, след работа ще походя. В началото мисля да не е повече от 2-3 километра, от там ще надграждам.
Мнението беше редактирано от Splash на 24.05.24 12:09.
24.05.24
12:33
казано от Splash на 24.05.24, 10:41:
Планирам едно почти месечно Африканско приключение, края на Септември и започвам полека да се подготвям.
Ухуру?
казано от James Hinks на 24.05.24, 12:33:
казано от Splash на 24.05.24, 10:41:
Планирам едно почти месечно Африканско приключение, края на Септември и започвам полека да се подготвям.
Ухуру?
Не, Килимаджаро остава за друг път. Ще пътуваме до Кения, да се опитаме да видим миграцията на Гну, както и големите пет в натуралния им хабитат. Ще живеем из лоджовете на няколко национални парка и в няколко племена. Целия трип звучи уникално, но ще се върви много, а и климата предразполага към прилична физическа форма, за това което аз искам да правя.
Ако имаш възможност си направи един дълъг ден или полуден да кажем събота или неделя. Ако не е ден поне половинка, в който да си в някаква пресечена, най-добре планинска местност. В планината най-добре и колкото по нависоко толкова по-добре, хем ще се подготвиш добре, хем помага изключително много за стреса и нервната система.
казано от kaloyan на 24.05.24, 18:32:
Ако имаш възможност си направи един дълъг ден или полуден да кажем събота или неделя. Ако не е ден поне половинка, в който да си в някаква пресечена, най-добре планинска местност. В планината най-добре и колкото по нависоко толкова по-добре, хем ще се подготвиш добре, хем помага изключително много за стреса и нервната система.
Да, това е плана, детето при баба си - събота и неделя, в Странджата. (не е високо, но е близко и супер красиво:))
Мнението беше редактирано от Splash на 24.05.24 19:12.
Колко ти платиха да спите по лоджовете(каквото и е това) на няколкото племена???))))
казано от nervak на 24.05.24, 19:25:
Колко ти платиха да спите по лоджовете(каквото и е това) на няколкото племена???))))
Остави тая, хората са ясни, виж дивия живот:
Това има предвид под lodge (този на снимката е точно срещу реката, в коята можеш да наблюдаващ хипопотами).
А в племетана, се спи на земята, там екстри няма. Търсим да видим от големите котки в естествана им среда. Ще видим де, до момента имам само самолетни билети, няколко телефонни разговора и един хвърчащ договор.
Мнението беше редактирано от Splash на 24.05.24 20:11.
Няма пари,които да ме подтикнат да ида там... въпреки,че призванието ми е зоологията.
Колко ваксини ще си сложите преди да идете?
Не че съм против тях))),само за ковида ударих...4 или 5)))
Моето мнение (може да ти е от полза):
+топ преживяване, виждаш животните в естествената им среда...
- много обикаляне с джипове, в които седиш по цял ден.
- извън (около) парка е страшна беднотия-дойде ми малко в повече
За три дни видяхме всичко без носорог. Само 40-50 бр са останали и се крият, това животно е най-трудно да се види в резервата.
П.п. Аз в парка повече от седмица не бих седял..., а в Кения и Танзания има какво да се види...
...и една снимка от вероятния ти “lodge”
Hakuna matata😀
Мнението беше редактирано от Цветан на 25.05.24 09:02.
казано от Цветан на 25.05.24, 08:43:
Hakuna matata😀
Благодаря ти, аз съм планирал няколко неща, освен базовите в Масай Мара, да видим какво и как ще се осъществи. Иначе, лоджа от снимката е само за една нощувка, по специален повод. Свикнал съм да нямам очаквания, като съм на път - кот, такоа.
Илия, до сега все съм минавал и без имунизации, дори и в Амазонската джунгла. Иначе, жълта треска и евентуално маларийни лекарства. На теория, риска не е голям, основно от ухапване. Любим цитат на един сержант, в една от кингите на Робърт Хайнлайн от 60-те - “Хайде, маймуни такива! Вечно ли искате да живеете?”. (естествено извън контектс:))
Те така де, ще видим. Сега по важно ми е, да се върна обратно в що-годе прилична форма.
Мнението беше редактирано от Splash на 25.05.24 09:56.
25.05.24
22:05
казано от Splash на 25.05.24, 09:38:
Те така де, ще видим. Сега по важно ми е, да се върна обратно в що-годе прилична форма.
Да, че дотук освен хвалбата, че си взел билети до Кения и че си прекосявал дивата Жжжунгла без имунизация нищо съществено, иначе без К19 ваксина те беше страх да отидеш до фитнес залата. 😄
Като нямам навик да си отварям дневника, така е.
Вчера не тренирах, но ходих през солниците до Сарафово.
Днес вече в залата и после малко в гората за бири и барбекю, алкохола трябва да намаля, да видим кога.
- мачакне, дълга загрявка и разтягане
- високо изтегляне от земя 10х1 с 40кг през 15-тина секунди
- пенделей гребане 12-3х1 с 40кг през 10 секунди
- кофи 15х1 със СТ през 10 секунди
П.С. Тази с имунизациите, не ми се иска да я подхващам, по обясними причини :D
Мнението беше редактирано от Splash на 26.05.24 15:27.
26.05.24
20:33
Колеги си удариха първа игла срещу Жълта треска преди години, но им пропадна пътуването. 😅
П.П. говорих с колега, който скоро е ходил за реваксинация за жълта треска и са му признали старата ваксина от 2010 като доживотна само с един шот.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 28.05.24 11:50.
Доста работа и малко сън, но се наритах до залата де, пък било и за 15 минути. Довечера ще гледам да направя едни 3-4 километра ходене. Храната, е за стягане но нямам време и за момента ще е така.
- мачкане и загрявка
- тръстър 10х1 с 40 кг през 20-тина секунди
- скрипец неутрален хват 10х1 със 70 кг през 10 секунди
Мнението беше редактирано от Splash на 28.05.24 10:30.
Завъртях програмата без да гледам времето и с ден-два почивка, между тренировките. Мисля сега да я направя с четири последователни, един-два пъти и тогава вече да следя и за интервалите. Вече не знам колко време стана, не пия кафе и естествено съм го обърнал на чаена церемония в офиса :D
- тяга 10х1 с 100кг през 15-20 секунди + 1x4 с 100кг
след 3 минути
- лег 10х1 с 80кг през 15-20 секунди + 1x2 с 80кг след 1 минута
казано от Brown Bomber на 26.05.24, 20:33:
П.П. говорих с колега, който скоро е ходил за реваксинация за жълта треска и са му признали старата ваксина от 2010 като доживотна само с един шот.
Видях че си редактирал с инфо, мерси. За момента, там където отивам имунизацията не е задължителна за страни от Европа (освен ако не минават транзит, през някоя от страните в списъка със задължителна имунизация). Не съм решил още как ще десйтвам, но изискване няма за документи.
- зерчер 10х1 с 50кг през 10-12 секунди + 1x5 с 50кг след 1 минута
след 3 минути
- скрипец 10х1 с 70кг през 10 секунди + 1x5 с 70кг след 1 минута
след 3 минути
- раменна преса 10х1 с 50кг през 10 секунди+ 1x5 с 50кг след 1 минута
“тренировка”
- обръщане 10х1 с 50кг през 10-12 секунди + 1x5 с 50кг след 1 минута
след 3 минути
- пенделей гребане 10х1 с 50кг през 10 секунди + 1x5 с 50кг след 1 минута
след 3 минути
- кофи 10х1 през 10 секунди + 1x5 след 1 минута
- бицепс и трицепс на въже 15х1 два пъти през минута
Ръце в края на тренировката, щото са станали като на гимназистка. За цвят една снимка на сандвич. Печурки соте с чеснова паста, масло и прясна мащерка, карамелизиран лук, халапеньо, телешко с масло и розмарин, майонеза. Да тренирам не мога като хората, ама с яденето проблеми нямам :)
Мнението беше редактирано от Splash на 07.06.24 11:01.