17.09.24
06:28
Тук винаги най -чистосърдечно се задава въпрос.
После следва оборване на отговорите.
И накрая се завършва с” бе я не ми давайте акъли”
Явно джина е виновен.:)
казано от doni dimitrov на 17.09.24, 06:28:
Въпросът тръгна за едно приложение, правилно ли смята калориите. Уточнихме го и толкоз. Отговорих на Иво за кантара, описах си залата, описах си храната, както и, че не спазвам режим и това беше. Уж затворихме въпроса и темата, но пак тренировки, пак та така та иначе, без въобще да съм питал или говорил нищо по този въпрос.
ПС, няма проблем да пишете и да си казвате мненията, но не съм аз инициатора, та после да ми се казва, че не оценявам съветите и съм някакъв неблагодарник.
Иначе синовете днес първи учебен ден като студенти. Дано прилежно залагат на обучението и нАуката 🙂
Мнението беше редактирано от D_M на 17.09.24 07:19.
Да са живи и здрави и да са така яки. Помня последно бяха добре натренирани, по-скоро единия.
17.09.24
10:13
Разбира се ,че никакво приложение не смята правилно калории.
Няма какво да се уточнява.
Аз не спазвам режими ям си и си пия,да следя кантара и ако пресоля компенсирам с малко глад ,но основно с тренировки.
А те не са кой знае какви въобще,следя пулс и това е..
Къде са студенти да не в УАСГ
казано от kaloyan на 17.09.24, 09:55:
Да са живи и здрави и да са така яки. Помня последно бяха добре натренирани, по-скоро единия.
Благодаря.
Ами пак тръгнаха по залите, бяха се поотпуснали бая покрай абитуриентски, кандидатстване и т.н. Ще видим как ще съчетават с ученето.
Иначе единият например е по-добър в СТ-лицеви, лостове, а другият /по-тежкият с 10 кг. отгоре/ е по-силен на тежестите и канадска борба. Всъщност докато бе ученик май не бе губил на канадска с изключение на някакъв по-голям от него с 1-2 години. Но си му е даденост, не тренира целенасочено за това.
казано от doni dimitrov на 17.09.24, 10:13:
....
Къде са студенти да не в УАСГ
А, УНСС. Приеха ги и в СУ и в ТУ, но си избраха УНСС, че на другите места не им харесаха специалностите.
УАСГ не е тяхното :-)
Оф, подминали УНСС и слезли на общежитията на УНСС :-) Върнали се в УНСС, не знаят в коя зала да отидат за откриването и ще да ходели нещо да хапнат :-)
Мнението беше редактирано от D_M на 17.09.24 10:29.
Няма,как алкохола да е виновен за наднорменото тегло,не и тези количества .
Ако беше така,щях да съм 100кг.
И другите месеци са така:
18.09.24
06:21
А пък аз щях да съм 150….
Нямах в предвид това,а въздействието на алкохола върху поведението и мисленето. :)
казано от nervak на 17.09.24, 21:15:
Явно джина е виновен.:)Няма,как алкохола да е виновен за наднорменото тегло,не и тези количества .
Ако беше така,щях да съм 100кг.
И другите месеци са така:
Къде ги правиш тези крачки? Това е средно 1.5 - 2 часа ходене на ден.
И аз последните два месеца ги правя, без много усилия. От сегашната ми квартира до офиса и обратно, малко разходка за обяд, пътя до фитнеса и обратно и така. Не се разхождам безцелно.
18.09.2024 г.
Вертикален скрипец с широк надхват-8х52, 8х59, 3х6х66;
Хоризонтален скрипец с тесен успореден хват-12х45, 6х66, 3х6х73;
Пушдаун на скрипец за трицепс, двойна макара-12х50, 10х59, 3х6х73.
Без откази, ум-мускул.
Ударих гърдите в предната събота, онзи ден с пресите го броя за раменете, днес ясно, та остават бедрата и бицагите вдруги ден или в събота. Че след това живот и здраве пак малко почивка за седмица.
Мнението беше редактирано от D_M на 18.09.24 20:00.
20.09.2024 г.
Хак клек на машина (броя и станцията)-10х47.6, 8х62.6, 5х6х77.6;
Повдигане за прасец на хак машината-1х15х62.6;
Сгъване за бицепс с дъмбели-10х(2х10 кг.), 8х(2х12 кг.), 3х6х(2х16 кг.).
Днес по-рано си тръгнах от бача и веднага на зала, за да си изпълня седмичния план, че за по-късно имаме излизане, а утре не знам ка ще е. Та май до края на септември това беше, че неделя рано заминавам на почивка за седмица.
Добавки: Лагоза, Трибестан, 700 мл. течност с БЦАА по време на трена, закупен от бара на залата.
Без тренировки. Има заличка в хотелчето със скрипци и дъмбели, ама и желание нещо няма. Малко плуване по басейните и средно 10-12 000 крачки на ден. Толкоз.
Положението е да си ейбъл мейч. Баси, не може да се каже, че докато бях на почивка не съм ял, но през повечето време бях доста далеч от това, което мога да погълна и което обикновено съм правил на предходните почивки от към хранене. Дори ей сега август като бях на нашето море, повече ядох и пих и си се върнах същите кила. Даже сега не ядох тестени неща / с изключение на един ден с пица за обяд/ и съм консумирал много малко десерти, а повечето дни без. За пиенето, било е както всеки път. Да не кажа и по-малко. И въпреки всичко, кантарът тази сутрин показа тегло, което никога не съм бил през живота си. Явно вече дебелея още по-лесно, тъй като не съм ял повече и не съм се движил по-малко, колкото и малко да е като цяло моето движение в ежедневието.
Иначе килата 120.2 :-) Още когато бях около 115-117 никой не ми ги даваше /и по принцип винаги са ме мислили за по-лек от колкото съм/ и някои даже казваха, че определено едва ли не лъжа, но това не ме успокоява. И да има мускул който тежи, има бая сланина, която също тежи.
Довечера живот и здраве отивам отново в залата.
На твое място щях да направя едно спешно сваляне на минимум 20 кг. Нищо няма да ти стане, ако си на супер рестриктивна диета няколко месеца, т.е., приличен дефицит от порядъка на 1000-1500 ккал. дневно. Трудното е да почнеш веднъж - първите 2 седмици примерно.
Не си супер висок, и колкото и мускули да имаш, нормалното ти тегло, ако си в здравословните норми е доста под 100 кг., и в случая не говорим изобщо за плочки, външен вид и т.н.
казано от Петко К на 30.09.24, 16:26:
На твое място щях да направя едно спешно сваляне на минимум 20 кг. Нищо няма да ти стане, ако си на супер рестриктивна диета няколко месеца, т.е., приличен дефицит от порядъка на 1000-1500 ккал. дневно. Трудното е да почнеш веднъж - първите 2 седмици примерно.
Не си супер висок, и колкото и мускули да имаш, нормалното ти тегло, ако си в здравословните норми е доста под 100 кг., и в случая не говорим изобщо за плочки, външен вид и т.н.
Така де, като начало да съм под 100 и да се стремя да не ги минавам. 178 см. съм, абе тежка е ситуацията реално :-)
Имаш предвид минус 1000-1500 или общо толкова да ми е приема. На около 2000-2100 и без много въглени изначално свалям около почти кило на ден. Ясно е, че е вода, но удържа седмица и хайде пак с ракиите и десертите :-) Днес не закусих и на обяд хапнах по груби сметки около 550 кк. Да вечерям още 1000 дори /ама само от чисто месо и салати трудно/ и ей ги. Въпроса е, че след някой друг ден гладът надделява. Но вече няма накъде. Много интересно нещо ми се случва напоследък. Нищо не тренирам кой знае какво или по-различно от преди, но докато си варирах 117-119 кг. ръките растяха. Та не бе, че нещо осезаемо качвам общо кила или удрям някакви помпи, та аз по 1-2 работни серии имам. От 43 см. лявата стана за нула време 44, в момента е над 45 см. студена. Дясната изостава малко.
ПС.....всъщност тренирах повече с пудовките. А както казаха тук, моето обръщане си е малко сгъване за бицепс. Та сгъване плюс преси и пуш преси и ей го :-)
Мнението беше редактирано от D_M на 30.09.24 17:18.
30.09.24
17:55
Дидо, при 120кг на 178 см. - 45 см. е много малко за обиколка на ръце. Едни 50 см. поне трябва да има, за да кажеш, че имаш мускул, който тежи. Сам ще се убедиш ако успееш да свалиш до 100/под 100 - ще паднат под 40.
Не го пиша с цел заяждане, а просто за да не изпадаш в самозаблуждения. Петко е написал същественото.
30.09.2024 г.
Полулег с допир в гърдите-до 1х10х60;
Хоризонтален скрипец с ТУХ-до 1х10х73;
Пушдаун с лост на скрипец (двойна макара)-до 1х10х73;
Хак клек на машина и под паралел-до 1х12х67.6;
Повдигане за прасец на Хак машината-1х15х67.6.
Без откази, с 4 предходни серии за гърди, с 2 за гръб, с 1 за трицепс, с 1 за клека на хака и без предходна серия за прасеца.
казано от MotoRRhead на 30.09.24, 17:55:
Дидо, при 120кг на 178 см. - 45 см. е много малко за обиколка на ръце. Едни 50 см. поне трябва да има, за да кажеш, че имаш мускул, който тежи. Сам ще се убедиш ако успееш да свалиш до 100/под 100 - ще паднат под 40.
Не го пиша с цел заяждане, а просто за да не изпадаш в самозаблуждения. Петко е написал същественото.
Е та ще спаднат, няма как. Но като цяло крайниците са ми релефни на фона на ЛТ и %-та мазнини. Всичко ще спадне, докато остане само корема🤣
казано от Петко К на 30.09.24, 16:26:
За това нещо трябва много силно желание, мотивация, воля, благоприятни условия и да си малко “катър” да си страдал и да знаеш какво е да си катър, да теглиш и да си целеустремен. Много малко са такива хора и те са единици, това е истината.
Винаги казваме че всеки човек може да го направи, но не е така. Не всеки може, особено с напредване на годините.
Дидо със сигурност не може да го направи, неведнъж го е доказвал. И никога няма да може .. И според мен основното нещо е че той не го иска. А не че няма някои от качествата, всеки човек има.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 30.09.24 22:03.
Най-екстремното нещо което съм правил е тъй нареченото японско чудо. Преди няколко години тук във форума. 7-8 кила свалих за 2 седмици, каквато е и продължителността на диетата. Свалял съм по 17-18 кг. през живота си няколко пъти за 2-3 месеца, но бе преди да влезна тук, т.е. преди 2016 г. Но е до осъзнаване и желание. Когато съм ги имал, съм имал и воля да отслабна. М/у другото като по-млад гладът ми бе по-силен, което е нормално. Първото ми голямо отслабване бе около 97-98 ма година, където за около 2 м. от 97 станах 83 кг.
Мнението беше редактирано от D_M на 30.09.24 22:49.
Аз пък пожелавам успех на бате Дидо, ако желае да отслабне и влезне в по-добра физическа форма и съм сигурен, че всеки тук ще го подкрепи, като вземе сериозни стъпки в тази посока.
казано от D_M на 30.09.24, 22:47:
Най-екстремното нещо което съм правил е тъй нареченото японско чудо. Преди няколко години тук във форума. 7-8 кила свалих за 2 седмици, каквато е и продължителността на диетата. Свалял съм по 17-18 кг. през живота си няколко пъти за 2-3 месеца, но бе преди да влезна тук, т.е. преди 2016 г. Но е до осъзнаване и желание. Когато съм ги имал, съм имал и воля да отслабна. М/у другото като по-млад гладът ми бе по-силен, което е нормално. Първото ми голямо отслабване бе около 97-98 ма година, където за около 2 м. от 97 станах 83 кг.
Това може би е проблема, който търсиш-бързия резултат. Аз от 120 до 106 ги свалих за по-малко от 2 месеца и не ги усетих. Истинската “битка” е след това, а ти там се проваляш - поне от това, което си написал. Успех желая.
П.п. Преса никога няма да имаш без хирургическа намеса или чудо- от личен опит.😀
Мнението беше редактирано от Цветан на 01.10.24 07:11.
Аз да не ям мога, но ще видя как ще върви залата с 1000-1500 калории на ден. Но нали съм имал много енергия, съхранена като мазнини 🤣 Пак е нещо.
Аз при мен при отслабване знам как няма да върви залата, но при теб не виждам защо да не върви- на ниски калории и нвд е съвсем нормално да имаш повече тонус и енергия, страдат само максималните тежести, значи ти спокойно можеш да си останеш на сегашните 😂😂
казано от Цветан на 01.10.24, 07:05:
П.п. Преса никога няма да имаш без хирургическа намеса или чудо- от личен опит.😀
Наличието на плочки никога не е било в списъка с желанията ми. Аз не знам дали и под 80 кг. ще имам видими плочки.
казано от Любомир на 01.10.24, 08:27:
.....страдат само максималните тежести, значи ти спокойно можеш да си останеш на сегашните 😂😂
То и това не е сигурно даже :-) Не, че ми е много зор.
Иначе когато съм отслабвал не съм правил НВД или разни диети, които се наложиха последните години. То и не бях наясно. Просто махнах десерти, алкохол, късните вечери, намалих обема на храната, като си ядях по една филийка хляб на хранене. Което бе общо 3 пъти за деня. И сега ще направя нещо подобно, просто ще гледам протеина да е повече. Този подход е напълно достатъчен.
Иначе днес сутринта кило надолу.
Мнението беше редактирано от D_M на 01.10.24 08:57.
Докато въглехидратите не станат 15 до макс 25% от менюто ви-ни отслабване,ни преса ще видите.
Разбира се,алкохола не е в тези сметки...той не пречи ,когато е в разумни граници.
01.10.24
09:28
казано от nervak на 01.10.24, 09:05:
Разбира се,алкохола не е в тези сметки...той не пречи ,когато е в разумни граници.
Дефинирай ги тези разумни граници, защото за мен примерно са:
- чаша вино - 200 мл;
- една бира - 500 мл;
- уиски/ракия/джин (там кой каквото обича) - до 100 мл.
Обаче на повечето разумните им граници са 2 ракии и 4 бири. :D
И точно алкохола е това, което може да те хлъзне, поради действието му върху психиката (един вид да дадеш на душата, един път се живее и т.н.), да не говорим за влошеното качество на съня.
Докато въглехидратите не станат 15 до макс 25% от менюто ви-ни отслабване,ни преса ще видите.
Тука мога да поспоря - свалих 10кг, а въглехидрата ми не е падал под 40%.
В крайна сметка всичко опира до калориите, а съотношението въглехидрат-мазнини е все тая (при все че има един минимум мазнини за здраве).
баце Дидо трябва да погладува по-продължително време, спирането на алкохола доста би помогнало също, особено ако има и други здравословни проблеми. Това той го знае, ама липсва желание за изпълнението
сори за спама
Мнението беше редактирано от Ivan на 01.10.24 09:31.
Алкохола сам по себе си няма да те направи дебел!
Проблема е, че първо с него замезваш (ако е само зеленчуци ОК) и след това вече се вечеря обилно. Демек се тъпчеш цяла вечер.
01.10.24
09:56
казано от Гюлето на 01.10.24, 09:48:
Алкохола сам по себе си няма да те направи дебел!
Проблема е, че първо с него замезваш (ако е само зеленчуци ОК) и след това вече се вечеря обилно. Демек се тъпчеш цяла вечер.
И след това вкарваш и някое десертче и работата придобива завършен вид. :D
И за мен всичко е до калории. Намаляването на въглехидратите обаче подпомага процеса към общото сваляне на тегло, тъй като и водата все пак тежи. Както и да имаш по-изчистен вид. Ако е само до кантара, ако ядеш на дефицит ще отслабнеш. Ако обаче искаш и някаква определена визия, ще трябва да се потрудиш какви макроси и в какво съотношение да приемаш. Но премахвайки сериозно въглехидратите спадат и мускумните обеми /нямам предвид само обиколките/, тъй като обемът на самата мускулна клетка също намалява, а не само натрупаната вода извън мускулите. За загуба на мускули може да говорим единствено тогава, когато самата тъкан е намаляла-месото/миофибрилите, а не саркоплазменото съдържание. Ясно е, че двете вървят заедно, но съотношението им е различно, в зависимост от начинът на трениране. А и хранене.
Мнението беше редактирано от D_M на 01.10.24 10:02.
01.10.24
10:49
Не всичко е до калории, това твърдение е доказано многократно като грешно. Примери на форума - бол. Много подценявате вида на физическата активност и хормоналния отговор, който предизвиква.
За да не давам пример със себе си, този път ще посоча Сашо (James Hinks). Преди около 10 години, в дефицит, на циклично хранене и двуразови тренировки качи от 105 до 110кг. Е, сигурно не е качил мазнини в дефицит ?!?!
Дидо, не случайно ти казах предния път да си оправиш тренировките, ти ми се обиди едва ли не и ми каза “ама какво значи да си оправя тренровките” ? В един от предишните ти дневници, нинджата (Joe Musashi) ти беше дал и конкретни примери какво и как да правиш с пудовките, за да генерираш и по-голям енергоразход, но ти го подмина с лека ръка.
Тогава не беше ли експеримента на Сашо с едни нови на пазара хапчета - SARMS ? Това е хубаво той да обясни кое и как. Щото има огромна разлика с и без тези добавки, особено в дефицит.
Относно вида тренировки и енерго разход, Дидо много трябва да стои гладен с тези му схеми на Менцер,ако иска да свали 😀
Пея му много отдавна да почва кръгови или някой HIIT вариант, но без файда 🙂
казано от MotoRRhead на 01.10.24, 10:49:
За да не давам пример със себе си, този път ще посоча Сашо (James Hinks). Преди около 10 години, в дефицит, на циклично хранене и двуразови тренировки качи от 105 до 110кг. Е, сигурно не е качил мазнини в дефицит ?!?!
Стига човек, накрая ще кажеш, че и тия килограми са били все мускул, дето феята на зОбките му е донесла 😆
Няма как да е бил в дефицит и да е покачил тегло в по-дълъг период от време, може заради тренировките да му е бил друг енергоразхода или да не е описвал баш точно храната, ама at the end of the day калориите правят играта и вече с други способи манипулираме тях (прием или разход)
казано от Гюлето на 01.10.24, 11:02:
Тогава не беше ли експеримента на Сашо с едни нови на пазара хапчета - SARMS ? Това е хубаво той да обясни кое и как. Щото има огромна разлика с и без тези добавки, особено в дефицит.
Относно вида тренировки и енерго разход, Дидо много трябва да стои гладен с тези му схеми на Менцер,ако иска да свали 😀
Пея му много отдавна да почва кръгови или някой HIIT вариант, но без файда 🙂
То ако бе Менцер пак щеше да е добре, ама и това не е :-)
Иначе малко теория, а и резултати от практиката, споделена от гурутата:-)
Маса можеш да изградиш основно по три начина, както и от комбинация между тях. Къде по-ефективно, къде не, като разбира се задължително се търси прогресията в тежестите:
- Работиш с тежести около над 80-85% и без голям обем и откази. Напрежението от по-високата тежест се грижи за резултата. 2х5, 3х5, 5х3, 5х2, 10х1 и подобни.
- Тренировка с обем, от сорта на няколко упражнения за мускулна група в 3-4х8-12. Тук също не са необходими откази, като обемът се грижи за резултата.
- Тренировка с максимално влагано усилие. Още по-малък обем, с една работна серия /и по-рядко две/ до истински отказ в около средно 10-те повторения-не можеш както се казва дори да започнеш следващото повторение.
В случаите на отслабване, вариант две не се препоръчва да се прилага /особено ако не си много дебел/, тъй като колкото повече обем, толкова повече кортизол. За отслабващия, който и без това може да го увеличи, няма нужда от още. А ще ти трябва и храна за възстановяване от такъв обем. Съветът е да се започне с вариант 1 и когато вече доста си свалил от ЛТ и тежестите на щангата започнат да падат осезаемо, преминаваш към вариант 3. Реално за целта (сваляне на мазнините и запазване/изграждане едновременно на мускули.....ако си начинаещ) най-често се препоръчва вариант 1-базови движения, тежко, често, без много обем и откази.
Мнението беше редактирано от D_M на 01.10.24 11:21.
казано от Ivan на 01.10.24, 09:31:
Разбира се,алкохола не е в тези сметки...той не пречи ,когато е в разумни граници.Тука мога да поспоря - свалих 10кг, а въглехидрата ми не е падал под 40%.
В крайна сметка всичко опира до калориите, а съотношението въглехидрат-мазнини е все тая (при все че има един минимум мазнини за здраве).
баце Дидо трябва да погладува по-продължително време, спирането на алкохола доста би помогнало също, особено ако има и други здравословни проблеми. Това той го знае, ама липсва желание за изпълнението
сори за спама
Иване ти точно с 300тата тяга,клека 250…лега 170 няма да се обаждаш за калории,))))щот дори и на тези 40,,% въглехидрати си се врязал и свалил,което е нормално с тези тренировки и тежести.
Мотор за мен разумна граница е 3..4 бири на вечер...които и си ги спазвам от години.
А Дидо,казах ги тези проценти защото ти в общи линии раздвижваш в залата-тия пудовки си ги размяташ за добър ден ...и освен орязване въглехидратно ,друго няма да ти помогне.
Това с макросите също в общия случай е чиста загуба на време.
Аз съм така с въглехидратите от години,ама плюскам месо всякакво на корем..нямам културистипна линия...ама нямам и паласки
Мнението беше редактирано от nervak на 01.10.24 11:57.
01.10.24
11:56
казано от Ivan на 01.10.24, 11:16:
казано от MotoRRhead на 01.10.24, 10:49:
Стига човек, накрая ще кажеш, че и тия килограми са били все мускул, дето феята на зОбките му е донесла 😆
Няма как да е бил в дефицит и да е покачил тегло в по-дълъг период от време, може заради тренировките да му е бил друг енергоразхода или да не е описвал баш точно храната, ама at the end of the day калориите правят играта и вече с други способи манипулираме тях (прием или разход)
Ще кажа - много теория, малко практика, и ирония не на място. Формулите как точно пресмятат колко ти е нужно да поддържаш, че оттам да вадиш за да сваляш и да добавяш, за да качваш ? Как изчисляват енергоразхода от вида на физическата активност, от индивидуалните данни на трениращия (активно тегло, процент телесни мазнини)? Доста неизвестни има в уравнението, които могат да обърнат каруцата накрая.
Но както и да е - не беше това предмета на разговора, затова смятам и да спра дотук. Нататък може и на лични съобщения.
Първо свали тая излишна лой,около 20 кг. и тогава ми говори за теории,гурута и практика, как се качва мускулна маса. Щото ти качваш,но не мускулна 🙂
В твоя случай трябва да търсиш друга теория и практика.
казано от MotoRRhead на 01.10.24, 11:56:
Ще кажа - много теория, малко практика, и ирония не на място. Формулите как точно пресмятат колко ти е нужно да поддържаш, че оттам да вадиш за да сваляш и да добавяш, за да качваш ? Как изчисляват енергоразхода от вида на физическата активност, от индивидуалните данни на трениращия (активно тегло, процент телесни мазнини)? Доста неизвестни има в уравнението, които могат да обърнат каруцата накрая.
Но както и да е - не беше това предмета на разговора, затова смятам и да спра дотук. Нататък може и на лични съобщения.
Грешно си ме разбрал, аз не твърдя че формулите са верни. Те са отправна точка, конкретния енергоразход го разбираш с по-продължително следене и напасване спрямо промяната в теглото.
01.10.24
12:04
Не знам гурута и т.н ,но това което си описал е абсолютно грешно.