Така или иначе за мен 80кг са доста...аз лично не ги отлепям заради хвата.
Защо правиш с една ръка?
Не е целенасочено.Основната причина е ,че в гората съм ограничен със 100кг желязо ,а не обичам безкрайно дългите серии при дърпащите.Пробвах някои варианти за едната ръка /фронтално ,с прекрачване ,куфарно/ и усетих ефекта от по-различното натоварване.Определено имам дисбаланси между лява и дясна страна и така се мъча да ги отстраня.Хвата укрепва ,стабилизаторите са подложени на по-голям стрес ,рамото също се старае да работи ... чувалите със зърно са във всяка ръка вече.Понатежават все още ,но определено има напредък.
След осем месеца ,най сетне в любимото мазе.Пробвах това онова и останах учуден от резултатите си.Като за първа уж-тренировка 140 ,90 и 70 бяха уникално леки.Лошото е ,че батерията сдава тоците уникално бързо.За четвъртото движение не остана никакъв резерв и довърших с няколко трисета.
Бе .... старецът се завръща!
Да попълня малко:
08.10.18
- Клек - 3х2х125 ; 3х1х135
- Лег - 3х2х80 ; 3х1х93
10.10.18
- Тяга - 3х2х140 ; 1х150 ; 1х160 ; 1х165
- Раменна - 3х2х55 ; 1х60 ; 1х70 ; 1х72,5
12.10.18
- Скрипец
- Набиране подхват единици +20
- Кофи единици +32
15.10.18
- Клек - до 1х145
- Тяга - до 1х175
17.10.18
- Скок от място - 218см
- Осмица 4х8м - 15:78сек
- Лицеви - 40
- Коремни преси - 40
- 800м - 3:47мин
20.10.18
18:10
В кое РПУ (ако не бъркам), ви карат всяка година да покривате нормативите?
Сектор СОД /Специализирани Оперативни Дейности/ град Г.Оряховица при РДПБЗН Велико Търново или меко казано МВР-зината бивша Гражданска Защита.
Не ги интересува ,че гоня 50-така и съм с 28г. служба ,наравно с 20 годишните хлапета са ми тестове и нормативи 🙂
20.10.18
18:19
Тези тотално са изпращели!
Предполагам, че има колеги, които не могат да покрият нормативите?! Какво правят с тях, щото след втория неуспех трябва да ги освободят.
В интерес на истината има доста такива колеги.Явяват се април/май на поправка ,тормозят ги от-до ,късат ги отново ,режат им СУЦа (60-120лв на шестмесечие) ,пишат им индивидуална тренировъчна програма с инструкторИнвалидПагон и за година-две ги принуждават да напуснат или се пенсионират.Или си железен/връзкар или си пиеш/я хапчетата за кръвно всяка сутрин и ривотрила всяка вечер.
Най-неблагодарната професия ,в която обаче съм влюбен! (службата ми в цифри е по-голяма от навършените години на инспекторчето ми 😄 )
Клек - 3х100 ; 10х100 ; 6х115 ; 3х120
Тяга - 3х100 ; 8х110 ; 6х130 ; 3х150
Според мен ти и до 70 години пак ше го правиш тоя норматив, стига да си пооправиш кръста
22.10
- Пет пъти - тяга 1х150 + раменна 1х60
- Скрипец - гребане долен ,придърпване горен
26.10
- Пет пъти - клек 1х130 + кофи 1х32
- Скрипец - бедрено разгъване ,избутване
30.10
- Пет пъти - лег 1х80 + обръщане земя 1х70
- Полулег дъмбели ,борческо с дъмбели
Тренираме ми се ,но освен времето ми липсва и мотивация нещо.Изтървеш ли му края трудно го догонваш ....
Честита Коледа приятели!
Два месеца не съм се обаждал ,но нямаше и за какво .... като изключа проблемите със сърцето ,доста завишения лош холестерол ,новите очила за близко ,пародонтозата и продължаващите болки от ошипяванията ,всичко друго е наред.Боря се ,не се предавам и се подготвям за активна спортна следваща година.
Поздравявам ви и ви желая спорни последни дни от тази година и Весело посрещане на следващата!!!
Здрави и благословени да сте!ЖЕЛЕЗНИ во веки!
Открих с годината с дежурство и очаквана първа тренировка.
01.01.2019
- Преден клек - 5х50 ; 3х60 ; 2х70 ; 1х80 ; 1х90
- Лег - 5х50 ; 4х60 ; 3х70 ; 1х80 ; 1х85
- Тяга - 5х80 ; 3х100 ; 2х120 ; 2х130 ; 1х140 надхват
.... утре повече
Отново мина много време без включване .... бутам си ,не е без нищо ,но нямам мотивация!
Няма да се оплаквам ,само споделям - от 160/110 кръвно за 3-4 месеца го нормализирах на 125/90 ,от главозамайващи стойности на вредния холестерол слязох на детски такива ,очила сложих естествено ,изтръпването го позабравих с ежедневно В-6 ,но зъбите .... мамка им ,извадих ги всичките!Бях с временни протези 2 месеца и повярвайте ,не е момента за трениране /за натискане пък изобщо/.Нагласих вече горна част ,живот и здраве идната седмица имплантирам и долу и повярвайте ... и Господ не може да ме спре да бутам!
п.п. Следя ви!
Мнението беше редактирано от sapuna на 13.02.19 22:37.
13.02.19
22:41
Лекарства пиеш ли, за да го свалиш или с диети и разни други природни способи. Аз от млад го закъсах с кръвното и вече 18 г. пия илачи. Последните години и с лекарства държах 150/100, почнах да бутам както казваш и вече държа средно 130/80 пак с лекарства, ама е по ок така. Пък нека лекарите да викат: ой не мой да дИгаш тежко. Е, не издевателствам, но порядъчно. Ако спра цигарите и пиенето, работата сигурно ще заспи, ама пусти пороци.
Мнението беше редактирано от Деян на 13.02.19 22:48.
За кръвното е индивидуално - смених няколко различни хапа и накрая ми напаснаха Вамлокс 160/10.Холестерола с ежевечерен прием на Роваста. /не се ограничавам от храна и напитки/
Ама известно време след зъбната интервенция си мисля ,че ще спра всичко!
Не съм писал 14 ,а тренирал от 15 месеца/те май са поне 30 реално/.Няма да се оправдавам ,имах си сериозни причини.Лощото е ,че вече имам на света времето ,но изчезна мотивацията.И все пак ,днес сефте .... тънкана основни движения ,леки тежести и припомняне.Измършавялото старческо тяло с лично тегло лег едва се справи.Останалите базови ме е срам да ги напиша ....
Добре дошъл, важното е че си тук. От там натам, както дойде, все ще е по-добре.
Добре дошъл отново!
Какво стана с контузията? Нали имаше нещо с нерв и слабост от едната страна в горната част на тялото?
Благодаря момчета и момичета.Следях дневниците ви ,но зад маска ,че ми беше някакси гузно.Много грижи и болежки се бяха струпали на главата ми ,но на никого не съм се оплаквал и споделял.След зъбната интервенция последва един много дълъг адаптивен период ,през който без да го искам свалих над 15кг.Бях стигнал до 78-9кг ЛТ ,едва си влачех краката ,а дисбаланса в горната част на тялото ми буквално се удвои.Сила и живец едва едва ,а издържливост никаква.Бях стигнал до там ,да се качвам до апартамента си на почивки /живея на 5-я етаж ,117 стъпала/.На всичко това ми дойдоха и здравословни проблеми около съпругата до главата.Повече от четири месеца обикаляхме по всички знайни и незнайни болници на България.Слава Богу и това преживяхме и просто разбрах ,че наистина от здравето по-ценно няма.
Постепенно взех да си стъпвам на краката.От едва 10 лицеви опори през януари ,сега се задъхвам около 25-та ,стъпалата ги вземам на скорост ,вчера стигнах и до 10 кофички ,лежанка със собствено тегло/88кг съм в момента/ ,130 тяга и 55 раменна.
Та така ,жив съм ,ама само жив.Ще пораздвижвам кръвта ,па каквото такова.
Поздрави на всички ви!
13.05.20
11:06
Важното е че си/сте минал/и заедно и успешно през всичките трудности - ти, съпругата и Бог.
Пожелавам ти от сърце само здраве ;)..
Два дена след “.... тънкана основни движения ,леки тежести и припомняне” стана страшно.Не съм си и помислял ,че след някаква лека физическа активност мога да ида в ада.След 24ч. усетих мускулна треска почти навсякъде ,на 48-мия обаче беше неистово мъчение.Възпалиха ми се разтегателните сухожилия в лакетните стави.Две денонощия ходих с ръце сгъната на 90* ,без вариант за изпъване и със силна температура в лакетните ямки.Не вярвах ,че мога да си причиня подобно нещо!Болезнен стречинг ,Фастум ,масажи и много мъжки сълзи.
От вчера мога да драскам вече по клавиатурата ,а днес направих и 70/сбор/ лицеви.Усещам се малко по-силен все пак.
Мнението беше редактирано от sapuna на 17.05.20 20:31.
Пораздвижвам ,но няма нищо за описване през изминалите дни.
Леко постъпателно ми е едно такова.
Днес:
- Bench - 5x60 ; 3x70 ; 2x80 ; 1х92,500
- Squat - 5x70 ; 4x80 ; 3x90 ; 1x115
- Dedlift - 2x90 ; 2x110 ; 2x130 ; 1x150 ; 1x165
- Ketlebell Wrist Deadlift - 20х32kg
- Dips - +40x1…...
НаАКВАНЕ е меко казано ..... по-скоро плужек тотал
Десетина посещения на мазето за изминалия период.Разнообразявам без някаква цел и посока ,като преобладават кофите ,трапбара ,леките клекове и от време на време лег.
Работни до:
- кофи - до 2-3х32
- трап - до 1х160/170
- клек - 5х80 ; до 1-2х100-110
- лег - 10х60 ; до1х95 /100 не успях :) /
- гребане ,високо изтегляне ,изхвърляне ,едностранна раменна ,хамър ,фермерска - според зависи с двупудовка
Сега ще променя на конвенционална/сумо ,раменна ,лег с дъмбели ,лицеви ,хспу ,клек 3-5 ...
Интересното е ,че вечер се нахъсвам ,а на идния ден си търся оправдания за скатавка.Нещо от рода на “Цяла сутрин кроя планове и после цял ден нищо не правя”!
Липсват хъса за желязо и мотивацията за прогрес ....
Видяла жабата .... и се наредила на опашката /да я флекси-каламят :) /
Тежи ,мамка му и прасе:
- Гледам пише Горила суинг/клек - 5 пъти 10х32
- Серийката от клипа - пет пъти обръщане с раменна 1х32 на ръка , суинг 10х32 , вертолетче 5х32 , борческо с дъмбели 10х12,500 /последната снимана серия незавършена/
- Лег - три пъти 10х40 скоростно
Не ,че съм заякнал ,ама да има .... Саше много лачена ,извинявай за моя ръждилник ;)
Ей така само за проба пред блока /че наизлязоха зрители по балконите/:
- Суинг/клек - 15х36
- Обръщане - 3х1х36 на страна
- Опити за едностранна раменна - дясната успява ,лявата никакъв шанс
Хубавицата:
17.07.20
19:42
Ей, Мите, извинявай, тия дни толкоз зает бях, че даже не можах да ти пиша :) Екстра си е гюлето бре, чудна работа ще ми върши!
Да си жив и здрав и за бройки да го буташ това гюле :)
4 години по-късно се сетих за живота ми тук .....
Липсвахте ми хора ,но и аз не бях за сред вас.
От утре 01.01.2025 стареца е решил да лекува болежките си със желязо и ще е отново сред вас!
Поздрави ,хубава вечер ,весело посрещане и .... до нови срещи!
01.01.25
11:12
За много години, Митак! Жив и здрав да си и да натискаш железата! :)