Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

09.03.25
18:32

Като съм клякал  10х100 навремето, я предположете колко може да ми е бил макса. Не съм пробвал тогава, та сега се замислих.

09.03.25
18:34

казано от nervak на 09.03.25, 14:41:

Бах тая хайдушка глупост...да клекнеш с 200 е къде по добре.

Клекнах ги преди време- не стана по-добре. Сега тайно се надявам, че ако ги клекна на 90 кг лично тегло ще стане по-добре, ама като се замисля-надали..

09.03.25
18:47

казано от Дидо на 09.03.25, 18:32:

Като съм клякал  10х100 навремето, я предположете колко може да ми е бил макса. Не съм пробвал тогава, та сега се замислих.

Около 130 според калкулаторите.

09.03.25
19:04

казано от Brown Bomber на 09.03.25, 16:03:

Да, ще ги клекна, само да съм си тук достатъчно дълго и да нямам контузии.
Клякал съм 180кг сравнително леко, качвал съм клипа и тук.

Не ти следя изявите, щото не ми пука за теб, но последно преди 6 години по време на последния плочки-чалъндж пак спамеше и пак се заканваше да клекнеш 200, успя ли?

09.03.25
19:08

Що за измислена самоцел е тва да можеш да станеш с 200? И кво? Защо не с 210?

Да можеш да качиш няколко километра в планината с товар на гърба е къде - къде по- трудно и по-функционално.

09.03.25
19:40

[

Мнението беше редактирано от nervak на 09.03.25 20:11.

09.03.25
19:50

Как по-точно може да се пренесе да клекнеш с щанга веднъж с 200? Опиши ми една житейска ситуация, в която ще имаш щанга и на нея ще са закачени 200 кила и например живота ти ще зависи от това.

Да можеш да се качваш километри с краката си в планината носейки полезен товар (дали ще е вино, дете или агне), мога 100 сценария от реалния живот да ти измисля.

09.03.25
19:55

.

09.03.25
20:00

То и за 200 кила си има кранове.

казано от nervak на 09.03.25, 19:55:

С клека си галя егото....а аз съм си с бая комплекси.
Далеч по важно ми е.

Благодаря ти за честността. Това си е напълно валидна причина. За теб. И аз нямам какво да кажа по въпроса, както и никога не съм дошъл да ти казвам “бахти тъпия клек”

Иначе съвсем не съм сигурен че ще издаяниш на пътеката. Даже си мисля че няма да издаяниш. Илиянчо клякаше 200 лесно и е с 15 години по-млад от мен, но на продължителни натоварвания съм го издухвал лесно.

Мнението беше редактирано от Димо на 09.03.25 20:01.

Homer Simpson

09.03.25
20:01

Аз бе знам, ще всички се набутахте в тая тема, ма щом ш си ги мерим, да знаете, че никой не е седял на крак по 14+ часа на ден 25+ години.
И ако ти е тежко с противогаза, стой над котлони, скари и фритюрници, които бълват сяква гняз толкова години без противогаз и после си бягам по 10-15 км, качвам Мусала през зимата за четири и малко часа с голяма раница и по тениска.
Въздух имам на приниванйе и краката държат, така че аз затова искам да пробвам пътеката, от любопитство, дали тренирането или десетилетията, които правя това, което правя са полезни за това изпитание.

09.03.25
20:05

.

09.03.25
20:10

казано от Homer Simpson на 09.03.25, 20:01:

Аз бе знам, ще всички се набутахте в тая тема, ма щом ш си ги мерим,

Еми и аз се чудя защо всички тук се набутаха, ама кво да направя. Освен да помоля всички да си ги мерим в отделна тема, която ейсега ще създам и ще кръстя “Да си ги премерим” и ще постна линк към нея.

Homer Simpson

09.03.25
20:13

То извинявай, че и аз, ама щот само ти някога си се навивал за пътеката, а сам ще ми е безинтересно.

09.03.25
20:13

Сюрприз - новата тема очаква одобрение от админ. Ако всички сте прави и отдавна форума не се модерира и администрира, май никога няма да я видим онлайн.

Homer Simpson

09.03.25
20:14

Това сериозно ли е!!!!!

09.03.25
20:18

казано от Homer Simpson на 09.03.25, 20:13:

То извинявай, че и аз, ама щот само ти някога си се навивал за пътеката, а сам ще ми е безинтересно.

Ама мен това живо ме интересува, нямам нищо против да го обсъждаме тук.

Ама сакатлъците на мераклиите да клякат 200 закво? За мен е абсолютно ненужно, особено ако постоянно трябва да жертваш от здравето си. Къв е тоя аматьорски спорт дето постоянно ще те контузи? Его - ОК, всеки си има краста. Ама да казваш че е по-хубаво или има повече файда от това (че е функционално) това вече е сам да мижиш за да може да се излъжеш. Не знам :)

Отделно аз да питам Киро клека кога ще е готов да качи пътеката, той да ми обяснява колко кила преден клек бил клекнал. Ма кво ма интересува ве мой? Кое от всичко, което си видял и сме си казали те наведе на тая мисъл?

09.03.25
20:19

казано от Homer Simpson на 09.03.25, 20:14:

Това сериозно ли е!!!!!

Ами тук са отговорни и културни хора и не виждам смисъл от постоянно наблюдение. Ако дойде “външен” до момента, вземат набързо да го насметат и всичко си е наред 🤣
Ако им пишеш реагират, аз така си изтрих всички архивирани дневници. Митко поти на деня реагира.

09.03.25
20:21

Избрах една тема от общия раздел със само начален пост с нула отговори. Там да си говорим.

https://www.bb-team.org/forums/viewthread/87818/#p-1433124

09.03.25
21:00

Днес храната 1300 ккал от луканка, баница и малко кекс. Снимах цял ден в един хладилен склад и пробвахме продуктите. Също клиента ни напълни един кашон с говежди стекове армаган за вкъщи.

Васко, кажи как се прави идеалния говежди стек.

09.03.25
21:11

Тази сутрин се теглих, мерих и щипах.

Килограмите не са мръднали (даже 1.2 килограма нагоре показва средноаритметичното на новия кантар, но той показваше 1.2 килограма повече от стария, тоест на килограми не съм мръднал. На шивашки метър също не съм мръднал - същите обиколки като миналата седмица. И ако разчитах само на кантар и обиколки щях да си помисля че нещо не стават нещата, нищо че съм бил определено в дефицит. Но се и щипах с калипера и там реузлтата е решително надолу с по няколко милиметра.

Формулата полудя разбира се, едва ли съм качил 4 кила мускул, може да е гликоген и вода, ще видя другата седмица какво ще показва.

Homer Simpson

09.03.25
21:12

Както баба ми казваше:
Тайната на баницата е в матерЯла.

Иначе , идеалния за мен е рйб-ай.
Най добрия начин , за мен е на чугунена плоча.
Не харесвам скари, въглища и тигани.
Има много яко плочи се продават, може да се ползват и на открито, обичам как пече чугуна.

D_M, Дидо, ракиджията ли е ?

Мнението беше редактирано от Homer Simpson на 09.03.25 21:15.

09.03.25
21:22

Чугуна добре, ама какво правя със стека? Нещо на чугуна слага ли се? Мазнина? По колко време се пече? От двете страни само? На какъв огън? И има ли значение какъв вид точно е стека? Имам уагио, рибай блак ангъс Бразилия, каубой стек и юесей стек.

Homer Simpson

09.03.25
21:30

казано от Димо на 09.03.25, 21:22:

Чугуна добре, ама какво правя със стека? Нещо на чугуна слага ли се? Мазнина? По колко време се пече? От двете страни само? На какъв огън? И има ли значение какъв вид точно е стека? Имам уагио, рибай блак ангъс Бразилия, каубой стек и юесей стек.

Няма такъв правилник, всеки стек има различно количество мазнина, всеки е с различна дебелина, стек се пече само на усет и опит, няма как да ти кажа:
За мидиъм, печи по 2 мин на страна, разбираш ме, нали?
Иначе мазнина допълнителна не се слага, първо държиш рйб-айя на стената му, където се предполага, че има мазнина, топи се и го запечатваш от всички страни, гледаш много да не го премяташ от едната, па от другата, докато се изпече, солиш винаги, само и единствено на края, това ако е полезно е единствената общо-важаща информация.
Можеш докато печеш отгоре, отдолу по стръгче розмарин да сложиш, на мен ми харесва и накрая една бучка масло на плоскостта за печене и като поизгори маслото, хубаво го отопяваш в него, кат залък в попара.

Мнението беше редактирано от Homer Simpson на 09.03.25 21:32.

казано от Димо на 09.03.25, 20:18:

Ама сакатлъците на мераклиите да клякат 200 закво? За мен е абсолютно ненужно, особено ако постоянно трябва да жертваш от здравето си. Къв е тоя аматьорски спорт дето постоянно ще те контузи? Его - ОК, всеки си има краста. Ама да казваш че е по-хубаво или има повече файда от това (че е функционално) това вече е сам да мижиш за да може да се излъжеш. Не знам :)

Отделно аз да питам Киро клека кога ще е готов да качи пътеката, той да ми обяснява колко кила преден клек бил клекнал. Ма кво ма интересува ве мой? Кое от всичко, което си видял и сме си казали те наведе на тая мисъл?

Само ще ти кажа, че като ходя до Стройрент да си взимам трамбовки за обектите, всеки път се засилват да ми я качват с мотокар в камиончето, ама докато докарат мотокара и аз съм си я качил на ръка и съм отпрашил. По обектите мотокари нямам ...

Оня ден съм направил 400 среза на арматурна мрежа номер 10 с ножица за около 2 часа. На другия ден дадох на единия общак да направи 2 среза със същата ножица, че на 2 места стърчеше и той я дъвка 5 минути.

Според мен има нещо общо с клека, тягата и лежанката, ама не съм сигурен какво може да е ...

10.03.25
17:11

казано от Alexander Krastev на 10.03.25, 16:59:

Според мен има нещо общо с клека, тягата и лежанката, ама не съм сигурен какво може да е ...

Да знаеш от баскетбола е, Кръстев. С тия постоянни движения в ръцете си натрениран бая за резачката- тупкане, пасове, кошове, пък и аеробна издръжливост си развил :-)

11.03.25
06:01

казано от Alexander Krastev на 10.03.25, 16:59:

Ма аз никога никому не съм казал да не кляка, да не дърпа или да не бута лежанка, защо така приказваш? Аз самия си ги правя и трите движения, просто нямам Свети Граал цел 200 да клекна с цената на всичко и постоянни контузии. Кво ся - ти си клякал с 200, ако беше клякал само със 190 нямаше да можеш да си свалиш трамбовачката ли? Колко тежи тази трамбовачка? 200 кила точно ли? Кажи кой модел е да видя аз дали ще мога да я сваля като не съм от елитния клуб “200”

200 клек е само нарицателно за сила. Впрочем аз и с 230 съм клякал.
Ти не тренираш целенасочено за сила, Димо. Откакто пишеш тук тренировките винаги са ти второстепенни и са само някакъв енергоразход, за да си докараш калорийния дефицит. Затова разсъждаваш така. Да, то като тренираш все ще позаякнеш и ще си по-як от average joe, примерно Дидо все се сравнява с наборите 😂, но 200 клек вече е плод на някаква целенасоченост и колколто и посредствено постижение да е в силовия свят, вече отиваш на друго ниво. Не забравяй, че с мускулите заякват кости, сухожилия, ставни капсули, сърдечносъдова система и т.н. Говорим за едно разумно и правилно трениране за сила, не за трибойски състезания. И да - от време на време нещо все ще изгърми, няма как, ама който го е страх от мечки да не ходи в гората.

11.03.25
08:34

А, не, силовите ми тренировки са за да сложа някой мускул и като сваля мазното да изглеждам оформен, изцяло от естетически подбуди. За енергоразход правя други неща, колко калории може да изгориш с няколко единички, пък били те и с 200 кила?

Да клякам с 200 няма да ме видиш, щото ме е страх и то е съвсем разумен страх. Имам (недиагностицирана медицински) дискова херния и над 160 не се чувствам сигурен че няма да изпляска. Само който го е боляло знае как боли дебилизиращо и за мен е идиотско да рискувам да се осакатя заради една цифра. Сила имам, но не искам да си рискувам здравето за да влезна в “елитния” клуб или заради его. Иначе Нервака например дето има няколко, го разбирам и уважавам за позицията му - той поне честно си казва че е его. ОК, това е валидна причина. Аз нямам такава нужда. Любо и той си каза че е очаквал нещо да стане като клекне с 200, ама не е станало по-добре. Да, той е интелигентно момче и си прави самоирония, ама то затова е забавно, щото има доза истина.

Ама тук сте (вече) на пръстите на едната ръка хората, които можете да клекнете и да станете 200, а има хора, които дори много далеч (дори 10 или 20 процента от дадено постижение след 10 години опитване не е никак влизко) от такова постижение се броят сами себе си като част от някакъв елитен клуб и явно това им дава повод за надменност, само защото симпатизират на идеята да клекнеш 200. Което поне за мен е смешно.

ОК, оправихме клека с 200, кажи ти като един от най-яките в тоя форум и по мое мнение един от най-обективните и нормални, според теб кой от тук може да качи Хайдушката пътека?

11.03.25
09:31

казано от Димо на 09.03.25, 20:13:

Сюрприз - новата тема очаква одобрение от админ. Ако всички сте прави и отдавна форума не се модерира и администрира, май никога няма да я видим онлайн.

Темата ти е одобрена още онзи ден.

11.03.25
09:42

казано от Петко К на 11.03.25, 09:31:

казано от Димо на 09.03.25, 20:13:

Темата ти е одобрена още онзи ден.

За мен беше сюрприз че се иска одобрение за нови теми. А че не се модерира форума от известно време е общопроет наратив. Аз не бях писал от години и нямам преки актуални впечатления.

Всъщност даже никога не съм искал да се трие нещо и няма откъде да имам преки впечатления.

Благодаря за темата и своевременната реакция.

11.03.25
10:46

Това с темите е от много време, по-добре е, от колкото да налазят всякакви ботове.
А за да се модерира, трябват активни модератори, аз нямам желание, а други май няма активни.

казано от Димо на 11.03.25, 08:34:

А, не, силовите ми тренировки са за да сложа някой мускул и като сваля мазното да изглеждам оформен, изцяло от естетически подбуди. За енергоразход правя други неща, колко калории може да изгориш с няколко единички, пък били те и с 200 кила?

Да клякам с 200 няма да ме видиш, щото ме е страх и то е съвсем разумен страх. Имам (недиагностицирана медицински) дискова херния и над 160 не се чувствам сигурен че няма да изпляска. Само който го е боляло знае как боли дебилизиращо и за мен е идиотско да рискувам да се осакатя заради една цифра. Сила имам, но не искам да си рискувам здравето за да влезна в “елитния” клуб или заради его. Иначе Нервака например дето има няколко, го разбирам и уважавам за позицията му - той поне честно си казва че е его. ОК, това е валидна причина. Аз нямам такава нужда. Любо и той си каза че е очаквал нещо да стане като клекне с 200, ама не е станало по-добре. Да, той е интелигентно момче и си прави самоирония, ама то затова е забавно, щото има доза истина.

Ама тук сте (вече) на пръстите на едната ръка хората, които можете да клекнете и да станете 200, а има хора, които дори много далеч (дори 10 или 20 процента от дадено постижение след 10 години опитване не е никак влизко) от такова постижение се броят сами себе си като част от някакъв елитен клуб и явно това им дава повод за надменност, само защото симпатизират на идеята да клекнеш 200. Което поне за мен е смешно.

ОК, оправихме клека с 200, кажи ти като един от най-яките в тоя форум и по мое мнение един от най-обективните и нормални, според теб кой от тук може да качи Хайдушката пътека?

Чакай сега, какво его - силата си е сила, колкото повече - толкова повече. Няма дейност в ежедневието, в която да си по-силен е в тежест. Така и с клека - не знам защо това 200 се е наложило като някакъв критерий да влезеш в някакъв клуб - когато съм клякал и 140 и150 и 160 и170 и т.н. все е било полезно, ама колкото повече, толкова по-добре. Рядко ми е било самоцел някакво число и те баш тогава и контузиите са се появявали - заради егото. Но го има момента, че ако не се напъваш силово, тя силата си заминава. Т.е. ако не предизвикваш някакъв стрес, не само няма да имаш напредък, ами има и регрес.

А ти с тая хайдушка пътека - зорлем ще ме накараш да направя 6 седмичния клек в 20 повторения и ще я кача, поне в контролното време :D

Де да знам кой би я качил, не мога да говоря за други хора, но Илия със сигурност ще я качи лесно, стига да му издържи кръста, Ванката с малко целенасочени за издръжливост ще я качи, Любо ще я качи, а Гюлето и Вик ще я качат и ще питат това само загрявката ли е. Мисля от всички, Вик има шансове и за призово място. И Адаша Сашо, ако не бяха последните му контузии би имал шансове за призово място.

п.с. а тука в съседното село има един мангал, дето претоварва трупи от газките, дето излизат от гората на тир-овите ремаркета. Ако му обещая да му дам 200 лв на върха, сигурно ще издуха всички :D

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 11.03.25 11:12.

11.03.25
11:07

казано от Петко К на 11.03.25, 10:46:

Това с темите е от много време, по-добре е, от колкото да налазят всякакви ботове.
А за да се модерира, трябват активни модератори, аз нямам желание, а други май няма активни.

Отлично разбирам и съм съгласен, просто не знаех че е така.

Мнението беше редактирано от Димо на 11.03.25 11:08.

11.03.25
11:12

казано от Alexander Krastev на 11.03.25, 11:07:

Чакай сега, какво его - силата си е сила, колкото повече - толкова повече.

За теб да, ама Илия си казва че при него е его. Завчера тук си говорихме и така каза. После си изтри всички коментари от тая вечер, щото реши че имам него предвид като казах че са ми налазили темата, а то съвсем други хора и по други поводи имах предвид.

Ми хайде дееее, идвай. Ти си умен пич а чак от втория път се усети какво искам хаха.

После ще пиша за Вик и другите кандидати разни спекулации, че отивам да работя. Както казваше един пиян приятел: О, гравитацийо, ти си толкова безсърдечна! Аз пък за икономическата принуда мога да го кажа същото.

11.03.25
11:14

п.с. а тука в съседното село има един мангал, дето претоварва трупи от газките, дето излизат от гората на тир-овите ремаркета. Ако му обещая да му дам 200 лв на върха, сигурно ще издуха всички :D

Значи според теб е полезно да имаш силова и изобщо издръжливост и има пренос в реалния живот? Аз ще му платя фитнеса ако го накараш да дойде да пробва макс клек тоя човек с щанга на гърба да видим колко му е.

казано от Димо на 11.03.25, 11:14:

Значи според теб е полезно да имаш силова и изобщо издръжливост и има пренос в реалния живот? Аз ще му платя фитнеса ако го накараш да дойде да пробва макс клек тоя човек с щанга на гърба да видим колко му е.

Естествено, че има. Обазалагам се, че на около 75-80 лично, ще клекне със 130-140, без да е клякал някога в живота си. Тънкия момент, според мен, е че той е изпилен на вени и е лек, а е развил брутална специфична силова издръжливост, която е много близка до изискванията на тая пътека.

11.03.25
15:17

казано от Димо на 11.03.25, 11:14:

Значи според теб е полезно да имаш силова и изобщо издръжливост и има пренос в реалния живот?

Естествено, че има.

Еми и аз това казвам. Че това е функционалност. Да можеш да мяташ трупи цял ден или да качиш няколко километра в планината с тежест на раменете. Или да бягаш десетки километри. Или да шибаш с часове ако има кво и ако ти се наложи. Няма как някой, дето не може да избяга 2 километра да ми обяснява как ебял по 2 часа. Или той само ще лежи отдолу като препариран, пък суператлетичната му приятелка ще се мятка 2 часа отгоре. Не знам.

Според мен живота е маратон, не е 1 повторение макс.

11.03.25
17:50

Това при теб е маратон а при мен е макс усилие за максимално кратко време... ако искам да излагам живота си на по-малка опасност.
При мен маратоните ще свършат доста бързо.

11.03.25
17:59

Е аз в по-философски и всеобхватен смисъл го казах. Разбира се че някъде се иска моментно максимално усилие или концентрация.

11.03.25
20:14

казано от Димо на 11.03.25, 17:59:

Е аз в по-философски и всеобхватен смисъл го казах. Разбира се че някъде се иска моментно максимално усилие или концентрация.

Мда,някъде и всеки ден....и то ако ти се живее по дълго(и пак не е гаранция).

Мнението беше редактирано от nervak на 11.03.25 20:17.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1