казано от nervak на 06.03.25, 21:50:
Да бе -знам,че имаш отговор.
Ами това на масата е 400 калории. Наполовина ще е 200. По толкова ли трябва да ям, за да не е наяждане. При три хранения на ден останалите трябва да са по 900 кк и то от “чиста храна”, което няма да е малко, за да съм на 2000 кк, което за моето ЛТ и данни е 650-700 кк дефицит на ден. Т.е. днес например съм -1000.
Какъв отговор да имам, кой закусва (ако закусва) само с 200 кк, дори да гледа да се храни фит.
Мнението беше редактирано от D_M на 06.03.25 22:28.
казано от nervak на 06.03.25, 23:06:
Колко калории са два моркова една чушка и половин лимон?
Нищожни, то може и да не закусваш. Но все пак гледам да следвам някакво разпределение в трите хранения, та като ги сумираш да не превишат 2150-2200 кк. Което ще рече, че ако закуската е много малка, после ще трябва да погълна много калории в останалите две хранения. Поради което ако закуся гледам да е около до 500 кк, та другите хранения пак ще са около 900 кк всяко. Както дойде, но то и това не е малко като количество ако храната идва от хранителни, но не много калорични източници, като бяло месо, риба и салатни зеленчуци. Мога и по-малко да ям, ама като се закучи няма накъде да сваляш кк. Та в повечето случаи гледам да съм около планираните калори. Просто днес не закусих и дойде по-малко, но има такива дни.
Ето ги и обяда и вечерята днес 🤣......и там да ме подхванеш.
Мнението беше редактирано от D_M на 06.03.25 23:29.
07.03.2025 г.
Преса за гърди на машина-15х27, 12х45, 10х54; 10х59, 10х63, 12х63;
Хоризонтална Хамър машина за гръб-10х40;
Вертикално дърпане за гръб на машина-15х54, 12х68, 12х81;
Разгъване за трицепс на машина-12х36, 12х50;
Скотово на машина-12х27, 12х32;
Разгъване за предно бедро на машина-15х32, 15х36, 21х41;
Повдигане на крака от стенд-1х21.
Почти навсякъде с почивки не повече от минута.
Конкретно на тая машина за гърди вдигам по-малко килограми в сравнение с щанга. Което звучи абсурдно за сравнение между машина и свободна тежест, но и други в залата споделят същото. А добре се позиционирам.
Отдавна не бях разгъвал за бедра, поради някаква болка по време на упражнението в свивката на бедрото и слабините. Но днес леко, леко и поизчезна в хода на упражнението.
Храна до тук и за деня: 1725 кк, в които влизат и две 500 мл безалкохолни бири (140 кк).
Добавки: Трибестан, Ел Карнитин, БЦАА, Магнерич по план преди лягане. Вече си го пия редовно.
Уж вървя надолу с килата за сега.
08.03.2025 г.
Йога:
1. Поздрав към слънцето;
2. 9 пози с 30 сек. задържане.
По-късно на ресторант, където ще си жуля бира 0.0% алкохол.....ако имат. Ако не, на водица.
Калории до тук: 700;
Добавки: Трибестан.
ЛТ сутринта - 115.5
09.03.2025 г.
Народни танци-50 мин.
Може би ще ги вкарам като кардио, че трябва и такова движение. Два пъти седмично с жената. Та нещо ще е 2-3 силови, 2 кардио и 2 мобилност-йога/пилатес вкъщи. Но да има от всичко.
Калории до тук: под 700.
ЛТ-същото на фона на вчерашното леко прекаляване......но спрямо храненето ми напоследък. Че преди си бе даже малко от към храна. Т.е. от 17.00 ч. натам 6 бири без алкохол от 330 мл., голяма топка сладолед без захар, пържени картофки. Салатата и основното не го броя.
Добавки: Трибестан, Магнерич.
Мнението беше редактирано от D_M на 09.03.25 18:40.
казано от nervak на 09.03.25, 20:29:
Сори....ама това с народните танци е голяма смехория.
От гледна точка на кардиото, си е баш за целта-абсолютно аеробна тренировка. Пък и крачки правя, тъй като иначе не мога да скитам безцелно, с цел да ходя. Та затова днес отидох, дали ще продължа, ще видим.
За аеробика сигурно стават, но ако си мислиш, че пудовките те контузват, само гледай с танците какво става..
казано от Любомир на 09.03.25, 20:53:
За аеробика сигурно стават, но ако си мислиш, че пудовките те контузват, само гледай с танците какво става..
Е, аз съм в група за начинаещи. И не скачам много уж. То докато стигна до по-интензивните (ако въобще продължа), се надявам да съм бая по-лек.
Апропо днес си имаше нормални хорА, гледам хОрата зачервиха лицата, а аз си бях добре. Леко пот и по-скоро краката на една ръченица взеха да отиват към блокаж и крампи, но не и задъхване. Което за моята слаба издръжливост е ок.
казано от D_M на 09.03.25, 20:45:
казано от nervak на 09.03.25, 20:29:
Сори....ама това с народните танци е голяма смехория.
От гледна точка на кардиото, си е баш за целта-абсолютно аеробна тренировка. Пък и крачки правя, тъй като иначе не мога да скитам безцелно, с цел да ходя. Та затова днес отидох, дали ще продължа, ще видим.
10 години ги гледам едни на работа специалисти по диетите и всеки ден на тия гъзоритми дет много се потяли...със всяка година все по дебели .
И те като теб имат обяснение на всяко нещо свързано наднормения им гъз.
Мнението беше редактирано от nervak на 09.03.25 21:31.
казано от nervak на 09.03.25, 21:30:
10 години ги гледам едни на работа специалисти по диетите и всеки ден на тия гъзоритми дет много се потяли...със всяка година все по дебели .
И те като теб имат обяснение на всяко нещо свързано наднормения им гъз.
Аз въобще това не го вкарвам с идеята да помогне кой знае колко за отслабването.
Т.е. народните танци според теб не водят до никакви сърдечно-съдови ползи, както и такива за белите дробове. Така ли да го разбирам.
И какви пък обяснения съм давал аз по-различни от общоизвестните. Не спазвах режими, пиех редовно, не съм се обяснявал за никаква друга причина.
Мнението беше редактирано от D_M на 09.03.25 22:05.
Винаги имаш обяснение.
А тия тъпотии освен някой проблем с кръст...може да ти докарат и същите с ахилеси ...колена....
Не ми отговаряй
Мнението беше редактирано от nervak на 09.03.25 22:19.
казано от nervak на 09.03.25, 21:30:
А тези твои колеги същото ли правят като теб? В смисъл освен че работите в една служба/фирма, което ви прави вече колеги, същата длъжност като теб ли имат и същото като теб с противогаза ли правят?
Като мен са още 5-6 човека в България-3 при нас и още толкова в Козлодуй.
Ние сме държавно предприятие...10-12 души бачкат,останалото е администрация.
Точно тия са от правния отдел и архива .
Ако тънкия ти въпрос е дали има дебели ....има само един ,който е манипулант,демек не е баш кат нас...ама плющи само вафли с кисело мляко и не му дреме...има се за як.
И в тоя ред на мисли се оказва, че в хубавата ни държава няма регламентирани условия права, които да касаят работата с противогаз и по тази причина искат да ни изпънат не по час и половина, а по четири часа да работим... Защото главният инженер на поделението е главен тъпак.
Мнението беше редактирано от nervak на 10.03.25 06:58.
10.03.25
07:17
Сигурно е много неприятно да можеш всичко, да знаеш всичко, в краката ти да ходят само хора-мишки и макрая някой да ти каже колко време да седиш с противогаз........
казано от nervak на 10.03.25, 06:43:
Като мен са още 5-6 човека в България-3 при нас и още толкова в Козлодуй.
Ние сме държавно предприятие...10-12 души бачкат,останалото е администрация.
Нали го знаеш вица за японеца и българина:
Срещат се двама директори на заводи с еднакво оборудване, капацитет и производство, българин и японец. Разговорили се и по едно време и българинът попитал японеца:
- Абе Сузуки, колко човека работят във Вашата фирма?
- 8 човека, а при вас Иванов?
- А при нас работят 9!
Свършила срещата, прибрали се в хотела да спят. Обаче Иванов не може да заспи, върти се в леглото и си шепне:
- Защо излъгах японеца, как да му кажа че при нас сме 30 човека само администрация???
В съседната стая Сузуки се върти в леглото и мира не му дава въпроса:
- Какво ли работи при тях деветия човек?
Мнението беше редактирано от D_M на 10.03.25 11:15.
Иначе казано- не могат да ми плащат толкова малко, колкото мога да не работя.
Чакайте да се посмеете :) .. А то защото съм се занимавал с какво ли не, включително с народни танци като дете , още 7-8 години на един късен етап. Много са добри, но там има един малък проблем. Като цяло са подходящи за по-млади и по-леки хора, защото има голямо натоварване на глезени и пръсти и всичките тези сухожилия и с времето стават много контузии, не фатални но колкото да пречат.
Ако се играе леко и само се маркира става всякак, стига човек да не се престарава, пък и носят удоволствие. Затова че могат да бъдат едно приятно допълнение към физическата активност. Аз приветствам даже много това му ново занимание, стига да внимава. Пак казвам като допълнение към другите неща.
казано от kaloyan на 10.03.25, 13:10:
Ако се играе леко и само се маркира става всякак, стига човек да не се престарава, пък и носят удоволствие.
Аз съм от тия, дето са с нагласата само да маркират, хайде понякога и идея повече, ама аз рядко съм се включвал в хорА:-)
За сега нищо не ме боли (за разлика от жената, която е с бая опит, но месеци не бе играла нищо), само мнооого леки опъвания тук там, но самите стави не.
Ще видя дали ще ходя за напред, вчера беше ей така, защото работят с Мултиспорт и си казах я да направя едно кардио.
Мнението беше редактирано от D_M на 10.03.25 13:50.
10.03.25
14:19
Абе, Дидо, това ти ли си
Мнението беше редактирано от Homer Simpson на 10.03.25 14:19.
казано от Homer Simpson на 10.03.25, 14:19:
Абе, Дидо, това ти ли си
Чак се обидих, че не си ме разпознал още с влизането :-)
Ти какво си помисли......някакъв нов герой се е цуцнал да вписва.
Мнението беше редактирано от D_M на 10.03.25 15:55.
10.03.2025 г.
Обръщане и пуш преса/джърк с Гюле 20 ляво и веднага дясно-стълба в 1х1,2,3,4;
Същите движения, но с две 16-ки-12х1 с кратки почивки.
Днес толкова да не ми се бараше ни щанга, ни машина, че с риск за обостряне и с известни болки до един момент, хванах гюлетата. С 16-ките е ок като вече съм загрял.
Калории - на снимката
Добавки: Ел карнитин, БЦАА, Трибестан.
Гладен съм си постоянно, няма какво да се лъжем. Одеве, т.е. преди 20 мин. вечерях, като изядох почти 200 гр. каре, зелена салата, филийка хляб. Дори да приемем, че не е много, все пак няма и половин час от ставането от масата с усещането, че съм ял нормално. Свалям уж, ама.
ЛТ-115.2 кг.
Мнението беше редактирано от D_M на 10.03.25 20:28.
10.03.25
20:31
Дидо, много са 115 за твоите години.
Пиеш ли вода?
Пий по три кила на ден, убива апетита.
Дори сода ако искаш пий, още повече убива апетита.
Ял ли си чия, по много, хич не ти се яде след нея.
казано от Дидо на 10.03.25, 23:10:
Адаш, кое калкулаторче ползваш?
Има и сканиране на кодове и вкарани храни. Общо взето е ок и си е наше, българско 🙂 Тук таме леки разминавания, но то така или иначе си ги има. Но помага.
казано от D_M на 10.03.25, 20:26:
Гладен съм си постоянно, няма какво да се лъжем. Одеве, т.е. преди 20 мин. вечерях, като изядох почти 200 гр. каре, зелена салата, филийка хляб. Дори да приемем, че не е много, все пак няма и половин час от ставането от масата с усещането, че съм ял нормално.
Не е добре така постоянно да си гладен, то така само на воля седиш.
Освен това каре и салата които са 500-700 ккал, какво друго ядеш и пиеш до 2000? То всеки си е различен, ама на мен като почвам да си следя храната след 1-2 седмици адаптация вече просто спира да ми се яде по много. Получава ми се нестрого интервално хранене. Гледам всичкото ядене да ми е едно голямо вечерта. През деня може нещо да хапна ако ми пристърже стомаха от кафетата, но основното е вечерта. Аз за себе си съм го открил, но съм чувал и фитнес инструктори да казват че на хора с повишен апетит да ядеш 1 голямо ядене след което да се почувстваш заситен е по-работеща стратегия, отколкото няколко по-малки.
11.03.25
06:29
Също е изключително важно в колата, раницата или просто постоянно с теб да имаш нещо, което става за ползване.
За да не се окажеш в ситуация, в която си много гладен, а около теб само дюнери и кренвиршки.
Аз в колата имам винаги ядки, годжи бери и сьомга стрипс, има ги в била, пакетчета с пастърма от сьомга.
казано от Димо на 11.03.25, 06:13:
Освен това каре и салата които са 500-700 ккал, какво друго ядеш и пиеш до 2000? То всеки си е различен, ама на мен като почвам да си следя храната след 1-2 седмици адаптация вече просто спира да ми се яде по много. Получава ми се нестрого интервално хранене. Гледам всичкото ядене да ми е едно голямо вечерта. През деня може нещо да хапна ако ми пристърже стомаха от кафетата, но основното е вечерта. Аз за себе си съм го открил, но съм чувал и фитнес инструктори да казват че на хора с повишен апетит да ядеш 1 голямо ядене след което да се почувстваш заситен е по-работеща стратегия, отколкото няколко по-малки.
Ами например вчера:
Закуска-луканка, сирене, домат, хляб Вита
Обяд-порция грах, две свински кюфтета на скара, салата от маруля и чери домати;
Леко хапване около 18.00 ч.-30 гр. протеинов бар.
Вечеря-карета, салата от маруля, лютеница, филия хляб Вита.
Всъщност и през деня по някое време огладнявам, но просто вечер ми е по-гадно, тъй като бях отвикнал да ям до около средно 20-20.30 ч. и после 4-5 часа нищо да не ям преди да си легна. Но пък установявам, че липсата на хранене едно 4-5 часа преди сън най-много помага да свалям. Усещането е, че тялото все едно изсмуква всичко и ставам по-лек. И е така, ей го днес минах бариерата от под 115 кг.
При мен не е количеството, а явно вида на храната. Ако за закуска към 08.00-9.00 изям една права баница с боза може да не ми се яде чак до 13-14.00 ч. Ако в храната съм имал обилно количество картофи или ориз и т.н., дори да не ям хляб, съм сит и щастлив. Обратно, колкото и месо да ям /уж повече протеин те държал сит-пълни измишльотини, това за мен не работи/ до степен да напълня корема и да ми стане тежко, много по-скоро след това се усеща стържене/глад, сравнено с по-малко храна, в която да има от изброените въглехидрати. Явно е глад за въглехидрати, тъй като и други ежедневни примери имам. Ето тук в работата преди си закусвах 200 гр. принцеса с кайма/кайма кашкавал и айрян, което съпоставям със същите калории от закуска с шунка, сирене и салата. Никаква база за сравнение как се чуствам след едното и след другото например 2 часа след хранене.
Но логиката ми е, че водещото е, дал ли си на организма храна и да има от всякакъв макронутриент. Ако е да, всичко е наред, независимо дали чувствам глад или не.
Барт, няма нужда да си нося неща с мен за хапване, през деня се справям.
И аз ям въглехидрат доста често, но ориз или картофи заедно с месото и салатите, не банички, и това ми помага да се заситя.
Но закуся ли, особено нещо брашняно или сладко - цял ден ми се яде. Ако ям 3 пъти на ден сигурно и аз ще съм постоянно гладен и накрая калориите ми няма да излезнат. Те с 1 ядене на ден едва излизат, пък с 3 не знам.
казано от Димо на 11.03.25, 09:50:
Ако ям 3 пъти на ден сигурно и аз ще съм постоянно гладен и накрая калориите ми няма да излезнат. Те с 1 ядене на ден едва излизат, пък с 3 не знам.
Кое не излиза, не те разбрах. Аз съм настроил дефицит около 500 калории, което означава да поемам някъде 2150-2200, за да съм в него. Едно нормално ядене /гледайки и другите мъже в заведението какво взимат за обяд/ ако ми е около 600-700 кк, напълно ще съумея на финала на деня от три хранения да имам зададените калории. Даже ако съм закусил и обядвал с общо по-малко калории, ще мога да изям повече храна и повече калории на вечеря, което е особено добре ако съм бил и на зала.
Примерно 200 гр. пилешко филе печено ти е около 300 кк, 200 гр. картофи на фурна и те толкова и една голяма марулена салата и ей го. Сложил си 600-700 гр. в стомаха на едно ядене и около 700 кк, което и като количество и като калории си е ок. Даже колеги ми казват, как отслабваш пък ядеш по толкова :-)
Мнението беше редактирано от D_M на 11.03.25 10:03.
Както казах, аз предпочитам като ям да ям по много. Едно засищащо ядене с добри продукти - месо, картофи и салата ми е 1500 ккал. Ако ям 3 пъти на ден много е вероятно да са ми такива яденията и ще ми станат 4500 за деня.
казано от Димо на 11.03.25, 10:09:
Както казах, аз предпочитам като ям да ям по много. Едно засищащо ядене с добри продукти - месо, картофи и салата ми е 1500 ккал. Ако ям 3 пъти на ден много е вероятно да са ми такива яденията и ще ми станат 4500 за деня.
От разните проби през годините съм установил, че когато закусвам отслабвам по-устойчиво. Просто ям три пъти на ден, с по-малко количество и по-малко въглехидрати, но да ги има. Без десерти, продукти съдържащи бяло брашно и алкохол. Това е всичко.
Апропо вече 18 дена не съм близвал.
казано от Димо на 11.03.25, 10:26:
Еми продължавай така тогава, дано в даден момент чувството за глад изчезне.
Изчезне не изчезне, нямам друг вариант. Аз реално от как започнахме чалънджа вдигах и свалях постоянно, напънах по-сериозно след резултатите от кръвните. От 22-ри февруари не съм пил, но с храната не бе стегнато. От 28-ми някъде натиснах и ей го, за 11-12 дни съм около 4 кг надолу.
11.03.25
13:33
Ей така, Дидо и си зобкаш
Мнението беше редактирано от Homer Simpson на 11.03.25 13:33.
казано от Homer Simpson на 11.03.25, 13:33:
Ей така, Дидо и си зобкаш
Ясно, и за в джоба става.
Жената си пътува с кола, аз моята я дадох на децата основно да си джиткат. А и вече работя доста близо от вкъщи и си хоря за три спирки с рейса. Та си дойде дюшеш, тамън и да похождам, че 20 г. с кола на работа и после на бюрото и обратно :-)
Мнението беше редактирано от D_M на 11.03.25 13:42.