Леко раздвижване

Прескочи до:

Аз като съм дарявал кръв, после 2-3 дни поне усещам осезаема слабост.

Аз съм дарявал доста пъти - над 20 са. Само веднъж съм усещал явна слабост - беше юли месец и дарявах в мобилен център - една линейка. Беше на обяд, вън около 36 градуса, вътре в линейката поне 43-44. Останалите пъти нищо като слабост - само увеличени жажда, глад и някак приповдигнато настроение, еуфория.
Старая се последните години по 3 пъти годишно да давам. Принципно казват без цигари, ако пушиш, повече течности и в деня на кръводаряването да не се натоварваш. Не пуша, доста течности пия, но определно е имало случаи, в които съм се натоварвал същия ден. Нервака, доколкото съм чел, също е редовен кръводарител. Писал е, че е тренирал в деня на даряването. Ако не се чувстваш добре, почивай си.

27.02.25
13:40

Около 30л съм дарил...

казано от nervak на 07.08.24, 22:44:

181
Клек 3х130,150,162
Лег 3х100,1х110,2х2х120
Задно рамо и скрипец 4 серии
Бицепс и трицепс по 4 серии
Трекс по 2 серии
Предна везна вариации

Дарявах кръв днес...та не се зорих със серии след основната.
Перфектни кръвни изследвания след всичкото ГМО от ечемика на бирата,картофа...и химиите от месото...и пестицидите от доматите.
Алкохол след кръводаряване и тренировка си е наркомания...винаги ме кефи много.

27.02.25
15:10

Ами браво на вас. От много време се каня, ама все си намирам оправдания да не ходя. А пък днес се наложи. Не виждам и причина да не ходя така както вие поне 2-3 пъти годишно. 

Значи няма проблем и да си пия и да си тренирам, ако се чувствам добре.  :))  ....

Та то дори пише че може и да има полза от това нещо и тн ..

Пиша просто щото там ми дават разни съвети и се чудя, дали има нещо противопоказно. Честно да си кажа, днес няма да ида да тренирам понеже не го усещам да ми е идеално.
Обаче утре ще изляза, ако остане време.

27.02.25
21:30

Аз съм ходил с колелото до кръвния център на другия край на Пловдив, давам кръв и се прибирам на 10 километра в квартала и отивам на фитнес. Никакъв проблем не съм видял. Иначе на момента докато лежа на лежанката с годините взе да ми става малко тегаво, трябва да полежа 2 3 минути след като съм приключил с даването, щото може и да се събудя на пода (веднъж се случи). Иначе след като излезна от болницата вече нищо ми няма.

Ако някоя аджамийка ти напука вените, после като се набираш или дърпаш тяга боли.

27.02.25
21:50

Ами тук в софия националния кръвния център, ми се видяха някакви магьюсници. Като ми взимаха от пръста, даже не разбрах, същото беше и с цялата процедура. Нищо не усетих. Просто като станах си тръгнах направо, вместо да изчакам 10 минути както ме посъветваха и по навик ходех бързо и качвам бързо стълби, та усетих малко задуха все едно и слабост и поседнах по едно време докато се прибирах след, стълбите за всеки случай.

Та затова питах и за тренировките, понеже ме посъветваха да не вдигам тежко и да не товаря поне 2 дни мисля .. Затова питах и тук като цяло, който има опит да сподели. Иначе аз горе долу спазвам това което се казва по принцип.

27.02.25
22:09

Аз така и не съм кръводарявал. Не ме щат заради лекарствата, които пия. Иначе бих давал, но когато преди доста години за първи път исках да дам, ми го съобщиха. Не ставаш брат🤣
Иначе мога да взимам от всички групи с орицателен резус фактор. И всъщност съм с най-рядката в света.

Мнението беше редактирано от D_M на 27.02.25 22:13.

28.02.25
08:20

казано от D_M на 27.02.25, 22:09:

Аз така и не съм кръводарявал. Не ме щат заради лекарствата, които пия. Иначе бих давал, но когато преди доста години за първи път исках да дам, ми го съобщиха. Не ставаш брат🤣
Иначе мога да взимам от всички групи с орицателен резус фактор. И всъщност съм с най-рядката в света.

Значи ти си АБ- .. Аз пък съм най-разпространената о+, макар че в България А+ е на първо място. Те тези данни не знам на колко време ги ъпдейтват, но едва ли се променя рязко това съотношение :)

28.02.25
09:27

казано от kaloyan на 28.02.25, 08:20:

Значи ти си АБ- .. Аз пък съм най-разпространената о+, макар че в България А+ е на първо място. Те тези данни не знам на колко време ги ъпдейтват, но едва ли се променя рязко това съотношение :)

Да, в световен мащаб е около 1 % от населението, в БГ го дават 4 %.
А АБ+ са си направо вампири, могат да взимат от всички, т.е. всички групи и от двата резус фактора. То по принцип “+” могат да взимат и от “-” и от “+”, обратното обаче не е вярно. Съответната група ако е отрицателна, може да взима от своята или определени други групи /зависи от групата която си/, но винаги трябва да са отрицателни.

01.03.25
06:11

Вчера ходих до офиса и после излязох в парка да потичам 45 минути, гледах да не си давам много зор, ама си бях ок.
Забелязвам един ефект от това кръводаряване, който е много интересен. Все едно съм бил в планината, обаче без физическото натоварване. Някак си съвсем ми се успокои нервната система и ми е едно такова лежерно. Обикновено постоянно мисля или за някакви неща и задачи и планове и като ги мисля се получава нещо като напрежение. Сега даже и не ги мисля .. :) все едно са ми дали некви хапчета. По ми е интересно колко ще продължи този ефект.

01.03.25
10:30

Разредил и намалил концентрацията на отрови с половин литър....

01.03.25
13:06

Добре, че не може да се дарява мозък, че горко им на реципиентите, а и колко да дарите - веднъж или два пъти максимум. 😄

01.03.25
14:19

казано от nervak на 01.03.25, 10:30:

Разредил и намалил концентрацията на отрови с половин литър....

Има логика, затова ще се пробвам през 2 месеца да видя какви са ефектите ... 

За мозъка вече, не мога да отговоря. Няма да е лошо и да дарявам и от него, понеже е толкова много , че ми пречи обикновено. :)

01.03.25
14:30

Стига бе, шегувам се разбира се.
Аз като чуя детоксикация и ми се обръщат червата.

01.03.25
20:02

казано от nervak на 01.03.25, 14:30:

Стига бе, шегувам се разбира се.
Аз като чуя детоксикация и ми се обръщат червата.

Аз  не обръщам внимание... . Преди време възможноста да придобиеш някаква популярност, наистина се е дължала на нещо реално което си постигнал и като образование и като научна дейност и хората които са се показвали са били уважавани и ценени. Сега положението е толкова тежко, че накрая ще стане самоубийствено :).

Говоря за всичките там “детоксикации” инфлуенсъри, неграмотници и всякакви, които заливат телевизии, интернет и тн и тн ..

Мнението беше редактирано от kaloyan на 01.03.25 20:03.

01.03.25
20:41

Не си наясно ...
Преди време за да станеш...професор, първото и необходимо условие е да си член на партията.
После следва гъзолизието.

Мнението беше редактирано от nervak на 01.03.25 20:42.

02.03.25
09:59

казано от nervak на 01.03.25, 20:41:

Не си наясно ...
Преди време за да станеш...професор, първото и необходимо условие е да си член на партията.
После следва гъзолизието.

Не говорех конкретно за България, а по принцип. Иначе темата е доста дълга. :) .

03.03.25
20:05

Днес завъртях 25 км из планините. Направих 1500 метра денивелация. Не беше перфектно времето сутринта а пък и до следобяд. Горе ме блъскаше вятър и мъгла. Но пък се получи доста добро натоварване 8 часа общо и още 3 часа шофиране. Много добре се чувствам. Щеше да е добре горе да имаше видимост, но и така става. Утре ми се ще да направя нещо, понеже по низините ще започва да стопля и ще става за всичко, ама да видим. Имам и работа по балкана, затова че тази седмица ще е малко по стегната и петък отпуск.

Честит празник на всички! А пък за вчерашния, да ми простите всичките “заяждания” макар и с добри намерения.

05.03.25
20:16

Днес много динамично, събра ми се доста движение. Но като цяло ходене и бягане 1 час по принуда. Все още усещам тежко от понеделника. УТре както и днес съм много зает, ще видя какво да правя. Събота или неделя ще се качвам пак по тоя маршрут, но този път ще е с един братовчед, че тръгна по планини , тъкмо на някои ходения да имам компания ..

10.03.25
19:55

Събира ми се много работа и движение, не ми остава време да изкарам колелото въпреки високите температури, иначе тичам. Събота ходих пак в района на амбарица и закарах братовчед ми, че много се е запалил и гледам тук таме да му разясня някои работи, да не обърка. Той е бивш боксьор един от добрите, започнал от 12 годишен. Сега е 110 килограма и не спортува от доста време, близо на 40 е вече. Беше ми казал че е ходил в района на хижа Плевен и ме разпитваше за Ботев ама зимно, та аз му обяснявах да иде да се разходи и да види района на млечния чал без да се качва. Той така направил че отишъл и се е качил за 1 ден до върха и е слязъл обратно. Имал е проблеми на слизането, та реших да походя малко с него, да не се утрепе докато се научи.

Сега като ходихме до Амбарица и обратно, това са близо 30 км с 2 000 метра денивелация и той го направи това без особени проблеми на 110 килограма, без да е спортувал последните години, само физическа работа и движение.

Затова че от там идва тази разлика в разбирането за натоварвания и възможности. Просто хората които са се занимавали от деца сериозно със спорт и не са изхабени, са големи кучета.

Най-забавното е че той като свали килограмите и да кажем походи поне половината от това което аз ходя и тренирам, точно за половин-една година, ще е издръжлив и як като мен. А след това и ще ме надмине бързо.
И други неща ми бяха интересни, по едно време на слизане като напредна времето тръгна да бяга, че и бягахме на всичкото отгоре. А това го прави просто по инстинкт :) .. И за мен беше интересно преживяването. Ще походя с него още  .

Времето обаче става все по странно. Много сушаво, такова слънце не си спомням от години, сняг никакъв. Това което падна горе около 1 метър и половина декември месец, това е и досега и така ще си и иде зимата..

Оставям и малко снимки. ...

12.03.25
20:34

От същото. Работата ми идва повече, но не ми пречи. Вчера успях да побягам 30-40 минути и 1 час и 20 минути колело. Тъкмо за да разбера че бозата в предната гума я няма. Та днес ги донапълних и съм готов за нови приключения из бодилите пукащи гуми ... Да видим, че тази година се очертава хем интересна, хем странна. Времето отива малко към ......... апокалипсис да си го кажа направо. Въпроса е колко ще отнеме да вземем някакви мерки по въпроса.

Утре може би ще направя пак едно колело, събота ще пробвам нещо из планините. Но идва някакъв южен доста сериозен фронт с доста силен вятър и много променливо време, особено по планините. Та не е ясно точно кое ще направя.
Събота 29 градуса, вторник 9 ... та така .

12.03.25
21:15

Чай да ти дам акъл, дето цял живот с добро ще ме споменаваш.

Това с бозата е алата-балата. За да нямаш проблеми със спукани гуми потърси и си купи или вложки против пукане между външната и вътрешната гума, или направо външни гуми с вградена вложка. Континентал имат, сигурен съм че и други също имат. Сложих такива гуми преди 7 години и от тогава не съм сменял или лепил вътрешна гума. А преди това дори с бозите сменях по 5 6 на лято.

12.03.25
22:40

казано от kaloyan на 12.03.25, 20:34:

От същото. Работата ми идва повече, но не ми пречи. Вчера успях да побягам 30-40 минути и 1 час и 20 минути колело. Тъкмо за да разбера че бозата в предната гума я няма. Та днес ги донапълних и съм готов за нови приключения из бодилите пукащи гуми ... Да видим, че тази година се очертава хем интересна, хем странна. Времето отива малко към ......... апокалипсис да си го кажа направо. Въпроса е колко ще отнеме да вземем някакви мерки по въпроса.

Утре може би ще направя пак едно колело, събота ще пробвам нещо из планините. Но идва някакъв южен доста сериозен фронт с доста силен вятър и много променливо време, особено по планините. Та не е ясно точно кое ще направя.
Събота 29 градуса, вторник 9 ... та така .

Глупости.
Винаги е имало такива температурни колебания.
Друг е въпроса,че не ви е правило впечатление...
Ама ...всички почнаха да разбират от всичко.

13.03.25
11:15

казано от Димо на 12.03.25, 21:15:

Чай да ти дам акъл, дето цял живот с добро ще ме споменаваш.

Това с бозата е алата-балата. За да нямаш проблеми със спукани гуми потърси и си купи или вложки против пукане между външната и вътрешната гума, или направо външни гуми с вградена вложка. Континентал имат, сигурен съм че и други също имат. Сложих такива гуми преди 7 години и от тогава не съм сменял или лепил вътрешна гума. А преди това дори с бозите сменях по 5 6 на лято.

Казват им по-модерно-английски “инсърти”, ама то пак ти трябва там боза. За да не ги караш прекалено спаднали.. Те като цяло пазят и каплата да не се прецака ако се кара на ниско налягане и ако удари камък. Имат много плюсове май :)

Още не съм стигнал до инсъртите, аз едвам минах на тюблес, пък камо ли и инсърти да слагам... 

Пък и гоня килограмите :)) да не утежнявам колелото, че малко по малко и като карам цял ден и бутам из планините става зле. 

Принципно, докато не се убедя че нещо ми трябва не го взимам. Засега така както ги направих тюблес нямам проблем да ти кажа. При мен издържат около 4 месеца, докато свърши течноста.

Иначе това за гума с вградена такава вложка, сега от теб чувам, ще проверя.

Обаче наистина с инсъртите или вложките, дори и да се спраска повече гумата, пак може да караш. Докато само бозата ако стане по голяма дупка , може и да стане мазало и да не може да се оправиш.

Това последното го знам повече на теория :))

13.03.25
11:43

Не знам дали тея инсърти са това, за което аз говоря. Тези вложки против пукане са дълга и много здрава, но все пак гъвкава пластмаса, която се слага между външната и вътрешната гума и просто не може да мине през нея чисто физически бодила или стъклото да пробие вътрешната. Не знам дали помагат чак да пазят джантата при спаднали гуми. Ама то и ако не спукаш гума как ще ти спадне не знам.

Външните гуми с вградена защита просто като ги отливат им слагат такива пластмаси вградени някъде при влакната. За тюблес не знам дали имат, а и как се поправя спукана тюблес гума? Само на бозата ли разчиташ да запуши? Колко грама да качи вътрешната гума или вложката сравнена с бозата? Тя и бозата тежи нещо, нали? Да, знам че на колелата теглото не е като на рамката теглото, щото се върти. Не те знам как и какво и къде караш, но една такава вложка е 100 грама сигурно, но освен ако не караш по часовник на писта, вече ти ще си прецениш дали ще ти притежат и дали комфорта никога да не сменяш или лепиш гуми си струва няколкото грама отгоре.

Това със спуканите гуми беше такъв кошмар за мен като карах по няколко пъти на ден и ходех на работа и се прибирах с колело, че направо бях развил стрес. Вечерта се прибирам нормално, ставам сутринта - гумата мека. Или и двете, ах байка му мейба. Бозата е държала да се прибера, ама през вечерта си е спаднала гумата. Хем бързам че ще закъснея за работа, ама ако само напомпя, не знам дали до средата на града няма пак да спадне, пак да помпам, да сгъна джантата на някой тротоар ако е поспаднала, пък аз не съм усетил, или пък в завой ми се е случвало от раз да остана на джанта и да се претрепя - като е поспаднала гумата като я завъртиш по-рязко на асфалта и направо изскача от леглото на джантата. Отначало валях, лепях, въртях, после просто давах по 50-60 лева за вътрешни гуми в началото на сезона и сменях и така до следващия път.

Нищо де, казал съм ти, вече като знаеш че има такива ти ще си прецениш дали и кога да ги пробваш.

13.03.25
13:14

казано от Димо на 13.03.25, 11:43:

Това със спуканите гуми беше такъв кошмар за мен като карах по няколко пъти на ден и ходех на работа и се прибирах с колело, че направо бях развил стрес.
Нищо де, казал съм ти, вече като знаеш че има такива ти ще си прецениш дали и кога да ги пробваш.

Ето как всички по един и същ начин реагираме. При мен също стреса беше причината да сменя технологията. Аз пък карам през ниви и поляни и горе долу дори и да се набиеше някой трън, почти никога не разбирах ... Проблема е на другия ден като отида в планината и там през многото камъняци, като се раздрънка хубаво и веднага падаше гумата и трябваше да правя. Какво при мен обърна нещата е че това се случи ноември и беше минусова температура и трябваше да правя гума ...

Сега, относно гумите и технологиите да ти кажа, понеже мисля говорим за различни неща. Т.нар “тюблес” на български е безкамерно. Това означава че джантите (каплите) на колелото са направени така че да може да се монтира само външна гума, същото е като при автомобилите. Вентила се слага на каплата, после външната гума и караш. Разликата с колите е че външната гума не може да се направи толкова тежка и устойчива на спуквания. Затова се слага и т.нар боза и си караш винаги с нея. Около 100 мл на гума. Дефакто в момента който получиш спукване и бозата за 1-2 секунди запълва дупката, то е полимер. Дефакто ти караш пукаш гуми, а бозата запълва и това действа безотказно. Просто трябва да си сигурен че не е свършила, но тя си има трайност определена. Ти не пипаш нищо повече нито преди това нито след, няма човешка намеса..... Не помпиш гуми, абсолютно нула подръжка.

Проблема идва ако спукването е особено голямо, това значи за дупка минимум половин сантиметър .... и забавното в тоя случай е че поправката е като при колите. Има един сет с фитили, и се слага фитил и продължаваш ..

Тук в случая тези инсърти, пак се слагат, но с малко по-различна цел. И пак е на безкамерен сет.

13.03.25
13:54

Много добре знам какво е тюблес и какво е боза - около 5 милиона колелета са ми минали през главата и очите. Но както и на колите може да спукаш гума и да ти спадне, така и на колелото си мисля че може да стане. Явно са подобрили формулата на бозата, защото едно време като карах с нея изобщо не беше “пукаш и не разбираш и нищо не ти се налага да правиш” Да, той полимера полимеризира, ама това не е мигновено и количество въздух излиза преди да спре да излиза, хем и както казваш може и изобщо да не успее да спре изтичането на въздух ако е по-голяма или просто по-гадна дупката - да е останал тръна или стъклото вътре и като караш го разместваш и разпечатваш полимерната тапичка и пак почва да излиза въздух докато евентуално пак запуши от полимеризацията. Бозата някой път си запушва тихичко дупката, а някой път ти спада гумата, помпиш, тя пак спада оттам пръскайки боза навън, изчакваш малко, тя полимеризира, помпиш, уж държи, а като се качиш и като лашнеш 2-3 тротоара и пак фъшне, ужас беше, настръхнах само като пиша.

Откакто сложих външна гума с вложка против пукане и нормална вътрешна гума, никога не ми е спадала гума. Вече 7-8 години.

13.03.25
14:40

Ясно, но както казваш ти, нещата са доста напред оттогава и няма никакъв проблем с т.нар. “боза” ... Аз също бях скептичен, но се оказа доста , доста добре. ...

Ето тази ползвам, тези са много силни и лентата им е много добра ... въобще всичко ...

https://www.bike-discount.de/en/muc-off-no-puncture-hassle-tyre-sealant

Ако ти се наложи отново да правиш някакъв по-модерен сетъп, да знаеш. Има и една на Силка, която е топа на топа и запълва големи дупки от шило, ако искаш мога да ти пратя видео да разгледаш. Има тестове, които правят на различните “бози”

13.03.25
15:59

А ти Димо с колелета ли си се занимавал. Ремонти и сервиз ли ? Защото ако е така има какво да те питам за акъл, като дойде времето. Че то обикновено няма кой да питам ... :) А и нали знаеш че акъла струва пари.

13.03.25
19:00

Не съм механик, даже мразя да чопля по колелета, но бях 15 години шеф на дизайнерското студио на Макском и освен дизайна, всички геометрии и спецификации също са ми минали през ръцете.

13.03.25
19:21

Днес колоездене близо 30 км 1 час и 40 минути май, обаче ме духаше яко вятъра насреща. Беше много трудно или поне на мен ми беше.  Но то и не остава време да правя повече.
То сега идва и допълнително работата навън, та започват доста да се съчетават нещата.

Мисля събота да направя едно яко ходене в планината, но знам от сега че ще се надена, понеже ще е голям ветрилник и много променящи се условия.

Има и вариант да не ходя на планина а да хвана колело и да направя разни дълги карания или бягания ..

Ще го решавам утре ..

14.03.25
17:47

Бозата не я оставяй да свършва, а си доливай периодично :)

14.03.25
18:04

казано от gotcha на 14.03.25, 17:47:

Бозата не я оставяй да свършва, а си доливай периодично :)

Ами толкова не ми се занимава, че чак като започне да спада гумата се усещам че е свършила, но горе долу и хванах цаката. Така или иначе аз през винтила я доливам с маркуче, а и да и премеря нивото, пак трябва да отвия вентила ... Сега мисля вече, като минат няколко месеца :)) и ако имам каране из планината да я проверявам.
Тази която ползвам, колкото и да пукам изкара минимум 3 месеца .. Затова че може би наистина на 3 месеца, ще отвивам и ще меря нивото и ще доливам колкото трябва. Най-добре е да си сетна 3 месеца. 4 може в дадени условия да са малко повече. Ама друг път може и да изкара повече от 4 до към половин година ....

Затова че май ще  се ориентирам към 3 месеца .. Трябва и тая глупост да си записвам, че ще забравя :)

15.03.25
20:08

Днес направих едно хубаво каране. Горе долу 50 на 50 асфалт и почвени пътища. 98 км с 1200 метра денивелация, което горе долу е малко, само че такъв беше релефа че денивелацията се струпва в сравнително малко, което много ме устройва.

Взех много правилно решение да изляза с колелото вместо да ходя по планините и то по-много причини.  7 часа ми отне с почивките. Като не почувствах кой знае каква умора. Ако бях направил 10 или 12 часа щеше да е друго.

Това обаче което ми харесва е че от един момент нататък си знаеш възможностите и не се изсилваш излишно. Сега като първо по дълго каране за сезона, си мислех точно това, че 8 часа трябва да ми е баш максимума. ..

Изпитах истинско удоволствие, където и да отида в България навсякъде има хубави и уникални места. Днес обиколих цялото Деветашко плато, едно уникално място. Минах и през села, спрели и позабравени с къщи, в които няма никой от много години, но си носят духа на едно отминало време. Пак ще отида там ..

15.03.25
22:56

Днес минахме през архитектурни резерват Старо Стефаново порутени къщи... мизерия, примамки за лисици отрова, класика.
Отидохме до гщГяур баир -добре ,че има някои други по-големи фирми да направят нещо иначе по тия села, ще си умрат от мизерия и мързел.

16.03.25
08:46

Модата на Стефаново беше преди 20 години.
Интересни люде живеят там,което ти няма как да знаеш.
Инак района ни е доста западнал да,но това е политика.
Стадото се блъска в  мръсната и гнусна София.
И има къде да се зареждат газови бутилки.
Поздрави...

16.03.25
09:12

Не бе човек,нали знаеш ,че имам вила от 40г в Българене.
Просто това село беше мръсотия и изглежда супер западнало,като изключим няколко къщи.Иначе Врабево,Дебнево,ново Стефаново...ако щеш и Малиново са подредени и имат живот някак...а а ъм в близост има големи фирми .
А труповете на кучеподобни и лисици до отровните примамки на края на Стефаново бяха отвратителна гледка.
Иначе да,намерих къде да заредя газ-на стария път на Габрово след моста веднага бензиностанцията...но само след 6 вечерта може.
Иначе София всички казват,че е мръсна и гнусна...ама всички се навират там.

Мнението беше редактирано от nervak на 16.03.25 09:17.

16.03.25
09:32

Е аз не съм се наврял и не мисля да го правя.
Някой ги кефи големия град,шума колите, народищата,метрото.
Аз съм друга порода.

17.03.25
10:23

Днес бягах 35 минути и правих малко набирания, довечера нещо друго. Вчера пак ходих по балкана но малко по-различни мероприятия.

Относно предишната тема, аз това имах предвид

Мнението беше редактирано от kaloyan на 17.03.25 10:26.

17.03.25
10:31

Относно другите неща не ми се коментира понеже се ядосвам. Навсякъде се изхвърлят боклуци и е мърлява история. Из цяла България съм минал и направо е ужас. Може би малко по-към Балканските села не е такава мърлявщина.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1