20.03.25
10:05
Опити.
казано от Homer Simpson на 20.03.25, 10:05:
Опити.
Е то някои не са били опити, а с реален резултат. Но не го задЪржах. Сега вече нещата са опрели до негативни последици в здравословен план и нямам друг избор, ако искам що годе да съм по-ок. Да, малоумно е да чакаш този момент, ама хората са такива като си казват: Пия, ям и нищо ми няма :-) Няма, няма, ама леко полеко започва и да има.
Не мога да се върна до предишните си кила, с които бях добър по лостовете. Иначе щяхте да видите вие:-) Но то и ставите, сухожилията и т.н. вече не са същите, та и там не знам как ще дори 75 кг. да съм. Сигурно доста по-трудно, а някъде може и невъзможно.
Колкото, толкова-идеята от тук натам е да си следвам нещата и да не го мисля.
20.03.25
10:19
За да ти се случи това, което никога не ти се е случвало, трябва да направиш нещо, което никога не си правил.
Теоретично си на линия с информираността, но очевидно немаш резултатите, които гониш от толкова време.
Аз не мога да повярвам, че проявяваш такова постоянство в желанието си, но не и в изпълнението му.
Заложи си една година и дай яко газ, направи всичко по книга, зверско и край с тая сага.
Стани един чичак за пример.
казано от Homer Simpson на 20.03.25, 10:19:
Теоретично си на линия с информираността, но очевидно немаш резултатите, които гониш от толкова време.
Там е работата, че не съм ги гонил. Тръгна да правя нещо, карам един месец и с пълното съзнание спирам. Викам си, абе по-натам. Как пък няма да пия и да се кефя на храната, която ме изпълва с удоволствие. После пак започна, пак спра и така.
И не година, а доживот. То нищо сигурно няма каквото и да правиш, но поне да знам, че от моя страна съм направил каквото трябва. Жената и тя е доволна, вече почти не хъркам, не се потя през нощта /явно тялото се опитва всячески да изхвърли отровата/ и т.н.
казано от D_M на 20.03.25, 09:47:
Но имам енергия за сега, не знам щото спрях алкохола ли, от добавките ли е /витамин Д, Б 12, Омега 3 са по-различните от до този момент/, но ей сега още сутринта си мисех довечера какво ще правя.
Много ясно, че ключово е спирането на пиячката. Много ясно си спомням какво представлявах преди две години, сравнено със сега. То едва ли щях да съм и тук сега, ако не бях го спрял.😁 Но аз бях извън всякакви норми. Добавките също помагат, поне аз ги усещам.
Мнението беше редактирано от Дидо на 20.03.25 11:54.
казано от nervak на 20.03.25, 11:38:
Каква отрова си взел?
Която се превръща в такава, когато дозата е в повече :-) А при мен често беше в повече, което води до неблагоприятно натрупване с времето. Иначе при разумна употреба си е супер, спор няма;-)
21.03.2025 г.
Лег-15х20, 12х40, 8х60, 5х70, 2х6х75;
Полулег-6х50, 8х60, 7х65;
Вертикално дърпане на машина с плочки-15х59, 8х72, 5х81, 2х8х90;
Хоризонтален скрипец с малко по-тесен от раменния хват-8х66, 2х8х73;
Разтваряне на дъмбели встрани-10х2х10 кг., 10х2х12 кг., 8х2х14 кг.
Нещо силата я нямаше, особено на лежанките. Но желание и уж тонус имаше. Явно по-малкото храна (в дългосрочен план и натрупвайки се ден след ден) си оказва влияние, макар да се твърди, че съм имал много енергия покрай сланината
Храна: Около 2330 кк, т.е. над плана, но около 250-300 под баланса.
Добавки: Трибестан, Магнерич, Омега 3, витамини Е, Д и Б12, Профихол и Лагоза.
Ел Карнитина и БЦАА свършиха и не мисля да си купувам.
ЛТ сутринта- 113.2 кг
23.03.2025 г.
Пудовки: 8-10 мин. обръщане и преси с единични 8, 16, 20, двойни със същите, и по един сингъл с 24.
Лег-10х40, 15х60;
Хоризонталто дърпане на машина с ТУХ-12х54, 12х63, 12х81;
Пушдаун на скрипец за трицепс с /\ ръкохватка-12х50, 10х59, 15х64;
Сгъване за бицепс на машина-12х27, 15х32;
Хак клек на машина (броя и станцията)-15х47.6, 15х62.6, 15х72.6;
Повдигане на висящи прави крака от стенд-1х35;
Пътечка - 14 мин. с редуване по-бавно и по-бързо с наклон.
С по-кратки почивки.
Вчера предобрих с храната, че бях на 50-годишнина-хапки, основно, торта. Та днес по-тежък на кантара, но го приемам като мръсен ден. Без алкохол естествено.
Храната до тук: 890 кк от две хранения. На вечеря ще е вратна с някаква гарнитура, т.е. ще съм сигурно под 2000 кк за деня.
Добавки: Обичайните.
Мнението беше редактирано от D_M на 23.03.25 16:59.
24.03.2025 г.
Мобилност:
Поздрав към слънцето-5 пъти;
9 пози с 30 сек. задържане и 30 сек. почивка.
Храна за деня: 1750 кк, в които 500 мл. безалкохолна бира и 21 гр. от много черен шоколад-99%. Другия път 80% или 85% каквито си ми харесват. Т,ва е егати горчилката.
Добавки: обичайните напоследък.
Средно тегло за по-миналата седмица 114.98, средно за миналата 113.6, т.е. минус 1.4 кг. средно за седмица. Днес 113.6. Още оправям прекаляването в събота, преди което бях 113.2 кг. Знам, че било щото повече храна, която тежи, оводнен, ама така, ама иначе. Искам и на кантар да не се дъня дори за ден. Хайде 100-200 гр. се ядват ако съм 100% стриктен. Психически съм много добре когато ден след ден съм по-лек и по-лек.
Днес 31-ви ден без никакъв алкохол. Не ми липсва вече никак, особено физически, т.е. да ми се пие. Като ми е скука или ей така, бумна една безалкохолна бира и това е.
Сутринта съм почти сигурен, че беше ти, който мина пред обекта на Сточна гара, но нямах възможност да проверя 😀
казано от Bro на 25.03.25, 13:16:
Сутринта съм почти сигурен, че беше ти, който мина пред обекта на Сточна гара, но нямах възможност да проверя 😀
Аз съм, живея в Хаджи Димитър и работя от другата страна на Сливница, една пряка след Лукойл. Та всеки ден минавам така.
казано от Bro на 25.03.25, 14:42:
За над три години не знам как не съм те засякъл, ще бъда по-бдителен 😀
Работя там отскоро, т.е. няма и година, като до преди 2-3 месеца си ходех с колата. Но се смениха босовете и вече нъцки паркиране на сл. паркинг, и трябва или зона или на паркинга на Бул Инс по 12 лв. на ден. На 3 спирки съм от вкъщи с 85 или 285, реално пътя ми е 10 ина мин. и моята кола я оставих на децата, че взеха книжки. Та ми дойде много добре, че и похождам повече. Че цял живот мързел. Та поради това не си ме виждал явно. Но по едно време жената с нейната кола ме оставяше на Дондуков и го взимах пеш. И не минавах през Сточна гара от страната която явно си. Нали си от тази посока Лъвов мост. Но ако си от другата, когато слизам по Левски се шмугвам по Кирил и Методий и пак не стигах до Сточна.
Свирни ако пак ме видиш!
Мнението беше редактирано от D_M на 25.03.25 14:57.
Ти тамън си почнал да ходиш повече, ама ако искаш мога да те пусна в подземния паркинг да си спираш 😀
казано от Bro на 25.03.25, 15:17:
Ти тамън си почнал да ходиш повече, ама ако искаш мога да те пусна в подземния паркинг да си спираш 😀
Имаш ли вярно.
Бе младежите, особено единия често я ползват през деня-вози разни моми :-) Даже сега го пратих да ми вземе едни пудовки дето поръчах, 12-ка и 16-ка, та да имам и по-леки. Отмятат вече и задачи :-)
Даже снимал, че е изпълнил задачата.
Мнението беше редактирано от D_M на 25.03.25 15:55.
казано от D_M на 25.03.25, 15:40:
казано от Bro на 25.03.25, 15:17:
... едни пудовки дето поръчах, 12-ка и 16-ка, та да имам и по-леки...
От къде и по колко?
Мнението беше редактирано от Цветан на 25.03.25 16:12.
казано от Цветан на 25.03.25, 16:12:
От къде и по колко?
Ами в ОЛХ ги мернах и от там. 150 лв. 16 ката и 110 лв. 12-ката. Като отишъл сина му казали, че 12-ката била 120 лв. и забравили да коригират цената, но му ги дали както си е в ОЛХ.
Те са няколко фирми /които само на име са няколко/ предлагат едни и същи неща, с различни локации и различни телефони. Но се оказаха едни и същи хора, че преди 2 седмици ги подкарах наред. Имат и на Амила, но са малко по-високи и по-тесни, но разстоянието пък от дръжката до топката е по-голямо....и май самата дръжка е леко по-тясна. Разгледай им сайта.
Но за човек като мен едва ли тия малки разлики в параметрите имат кой знае какво значение.
Още довечера ще завъртя една верига.
ЛИНК
Мнението беше редактирано от D_M на 25.03.25 16:27.
25.03.2025 г.
Основна работа:
1. КБ16:
Ляво-
Обръщане х4
Клек х4
Преса х4
Суинг х4
Дясно- същото без почивка между ръцете. И това е един кръг. Общо 3 кръга с 2 мин. почивка между тях.
2. Снач х5 на ръка със смяна на ръцете на всяко начало на минутата и 30-тата секунда. По 3 завъртания с КБ 12 и КБ16, т.е. по 15 снача на ръка с 12 ка и по 15 с 16 ка.
3.Сингли на преси без почивка между пудовките с 1х16, 1х20, 1х16 на ръка и веднага смяна. Общо към 3-4 пъти. Това бе за проба как усещам 20-ката спрямо новите, че е по-малък диаметър и е баш с размерите на състезателните. Но пък дръжката много гладка и хлъзгава ако се изпотиш.
Храна: имам да изям още 700 кк до 2 100, но може леко да подмина.
Добавки: същите.
Мнението беше редактирано от D_M на 25.03.25 20:20.
26.03.25
00:48
казано от D_M на 25.03.25, 15:40:
Даже сега го пратих да ми вземе едни пудовки дето поръчах, 12-ка и 16-ка, та да имам и по-леки.
Мъжки нямаше ли?
казано от D_M на 25.03.25, 19:56:
Но пък дръжката много гладка и хлъзгава ако се изпотиш.
Няма такава опасност. 😄
Не си схванал идеята.
Взел съм ги, за да имам и по-леки, та и да си премина през тях в хода на загрявката. Че иначе ръцете не го понасят добре. Пък и за по-плътна работа за вериги и комплекси за повече общо повторения 16-ката ми е екстра.
Скоро не се бях потил така. Идваше ми някъде около 45 сек. работа.
Мъжките за младите нацепеняци, аз съм възрастен човек.
Мнението беше редактирано от D_M на 26.03.25 07:50.
26.05.2025 г.
Мобилност-асани, бандхи, дрищи, мудри, пранаяма, медитации 😀........споко, само асани.
Днес тъста има РД - 81 г. и жената е направила маса, ама парче луканка да е, тегля я и записвам. Общо взето по една рЕзка от по 5-10 гр. от всичко.
Ще ги нагодя калориите около плана или над него, но пак в дефицит, барабар с мезетата, основното, безалкохолната бира и много малко парче торта.
А иначе в събота ще го празнува в заведение. Но аз пак съм си сириъс от към целта.
ЛТ днес 113.1 кг. За малко да ида на 112 и нещо дейб@.
27.03.2025 г.
Гюле 16 Комплекси:
4 х Обръщане
4 х Клек
4 х Пуш/Джърк
Ляво и веднага дясно, това е един кръг. Общо три кръга с 2 мин. почивка между тях.
Гюле 20-3 х Обръщане и 3 х Джърк ляво и същото веднага дясно и веднага с Гюле 16 - 2 х Обръщане и 2 х Джърк ляво и веднага дясно.
Днес се води лек ден. Това извън веригата аз си го добавих, но викам без да прекалявам. Ръката си ме боли и от зор почнах пуш и преминах на джърка вместо предписаната преса.
Загрявките с 12-ката и по-ниски бройки с 16-ката не ги пиша.
Вчера към 22.30-23.00 какво ми стана, ама хванах гюлетата за сначове и проби на различна техника. На шега на майтап ми се събраха около 30 повторения с 12-ката и около 20 с 16-ката (общо за двете ръце). Не, че е нещо, но уж вчера трябваше да почивам.
Иначе тия два дни мъкна тежки кашони в бача, че ще ни ремонтират помещението, та в тях изнасяме класьори с документи. Колегите ми се чудят как сам ги вдигам и нося, а те все по двама, та и бая по-млади от мен. Викат как го вдигаш това бе човек. А аз зор голям даже не виждам. Та машини не машини, сериозен не сериозен, занимавката с тежести си оказва влияние.
Храна до тук: Около 730 кк.
Добавки: Трибестан, Магнезий, Омега 3
Мнението беше редактирано от D_M на 27.03.25 19:08.
28.03.2025 г.
Прибиране пеш от работа 🤣
Мобилност-10 мин.
Храна за деня: 1980 кк
Добавки: обичайните
ЛТ сутринта-112.3 кг.
29.03.2025 г.
Гюле 16-верига
Ляво
4 х обръщане
4 х джърк
4 х клек
4 х суинг
4 х клек
и същото дясно. Това е един кръг. Общо три кръга. Първия го направих без почивка м/у страните, но след това почивах около 1.30 мин., че ставаше трудно. Уж лека тежест, но са си 40 повторения в един кръг от които 16 клека. Почивка между кръговете по 2 мин. Като цяло не съм свикнал с такъв тип натоварване, даже не съм и правил целенасочено. Но ще свиквам.
Общо около 30 снача за двете ръце,10 от които с 20-ката и другите с 16 и 12. Имаше и малко сингли обръщане, преса и джърк с 20-ката, но преди веригите.
Калории до тук: около 800, но остава само вечеря.
Добавки: обичайните.
Твърдо съм под 113 кг., но се очертава средното тегло за седмицата да не стигне минус поне 1 кг. в сравнение със средното за предходната.
Мнението беше редактирано от D_M на 29.03.25 17:53.
30.03.2025 г.
Мобилност: 11 пози с по 30 сек. задържане и 30 сек. пауза между тях.
Редовно в позите има и планкове, а и бая други натоварващи ядрото. Та някой да не каже : “планк кога” 🙂
Днес 2/3 от кк си ги изядох в едно ядене, което бе около 14.00 ч. по лятно време. Ще хапна ранна вечеря около 600-700 кк и това е.
Добавки: обичайните.
Минус 700 гр. средно за седмицата, сравнение със средното за предходната.
31.03.2025 г.
Гюле 20
Обръщане и пуш преса/джърк (както дойде, но наблягах на джърка) ляво, веднага дясно, оставяне за 4-5 сек. и гоблет клек - стълби 4х1,2,3. Общо 20.32 мин.
Не знам с к,ъф акъл правя неща при които имам болка, ама на. То затова наблягах на джърк, че с преса пък и ако трябва и по-бавно да спускам.....амиии. Днес без сначове, пък да видим. Мислех да ида до залата да джитна някой лег плюс машини, ама в тоя дъжд се отказах. А извадя ли колата за да ида с нея, после място за паркиране хой. Не знам жената къде ще паркира после, че ще закъснее. Стана вече непоносимо, не знам от къде толкова коли при липса на нови блокове около нас. Обяснявам си го с това, че много от младежите пораснаха и им накупиха лични коли. Пък някои от една минаха на по две, та всеки да си има от съпрузите-нормално. То и ние сме така, но аз имам два апартамента в съседни входове, та плащам и данъци за всеки един. Но това е положението, кой как свари да паркира.
Мисля да давам кратко и стегнато обобщение какво и как е минало веднъж седмично. Мързи ме вече да пиша ежедневно или почти ежедневно. Пък и то да беше нещо будещо интерес, та да кажеш.
Добавки: Трибестан, Омега 3, Магнезий, Витамини Д, Е, Б12.
Храна: до тук около 1200 кк, но общо взето гледам да не надвишавам 2100 за деня. Взех си рибка за вечеря с малко нещо отстрани и така.
Мнението беше редактирано от D_M на 31.03.25 20:02.
Оф, не мога да се въздържа, съжалявам :-)
02.04.2025 г.
Полулег-15х20, 10х30, 10х40, 8х50, 2х8х60;
Вертикално дърпане на машина с плочки-10х32, 10х63, 10х77, 2х8х90;
Машина за странично повдигане за рамо-15х27, 10х36, 10х41;
Машина за бицепс с плочки-15х32, 12х41;
Пушдаун с въже за трицепс-12х36, 10х38.3;
Повдигане за прасец с диск от 20 кг. ту в едната, ту в другата ръка-1х35.
На някои машини силата определено се е увеличила, но целта сега е сваляне на кила. Ще напъвам за прогресия където мога, включително и на още базови, когато ми се правят, но не ми пука особено дали прогресията ще се случва или не.
Нещо ме болят колената при сгъване и по-скоро всичко около тях, не самите стави. Че поради ремонта на помещението в работата се местихме на два етажа над нас и мъкнахме по стълбите. И аз понеже не искам да се разделя със стола си, който е масивен, го “обърнах” та седящата част да ми дойде на главата, а облегалката да ми дойде на гърба и така мъкнене 15 метра и 2 етажа катерене по стълби плюс още малко ходене. И предполагам е от тези стълби с тежест, друго не съм правил освен нормално качване по стълби след като спрях с танците и нещата доста попреминаха, но не напълно. А сега болежките са други, сутрин не мога да си сгъна краката без едно 20 секунди малко да се поосвестя. И пак с доста болка в началото. Та тренировката в зала е едно, мъкненето и работата в реала-друго.
Отслабването става бавно, като доста време от деня съм си гладен. И това не мисля е от неправилно хранене или подобни, а просто натрупването на дни с по-малко калории на дневна база. Но няма проблем де, държа фронта. Утре ще ида да ме натоварят глюкозно, че преди месец нещата бяха диабетно състояние при сутрешните проби. Но с времето постепенно влязох в нормите на преддиабетно, а последните от някои дни съм и в норма, т.е. или норма или леки предиабетни стойности. 2 часа след храна съм си ок, не стигам 7, даже съм падал и под 6 при норма до 7.8. Но ще видя утре как ще е 2 часа след прием на 75 гр. глюкоза. Но видно от резултатите вкъщи нещата все още са управляеми.
ЛТ днес сутринта-111.8.
Мнението беше редактирано от D_M на 03.04.25 15:28.
04.04.2025 г.
Гюле16
Верига
Ляво-1хСуинг+Обръщане+Пуш+Клек+още веднъж 1х всичките пак ляво и веднага същото дясно. Това е един рунд. Общо 10 рунда с около минута почивка м/у тях.
Има бая подобрение в много неща. Асат, триглицериди, общ холестерол, лош холестерол, които бяха над границата са вече в норма. Добрия още си е нисък, даже още малко е надолу. ГГД е ок, Алат пак е малко над нормата но от над 100 е дошъл на 60.
Захар на гладно от над диабетна граница вече е в средата на преддиабетна, т.е. малко над 6. На първия час след глюкозата ми бе високо, на втория бе доста под границата, т.е. дори под 6 при 7.8 допуск за нормално, от 7.8 до 11 за преддиабет и над 11 диабет. Гликирания ми е на границата на нормата и преддиабета, но далеч от диабета. Което е добре, защото е май средното за 3 м. назад, като се има предвид, че едва от над само месец взех мерки, а до тогава пиене и ядене.
Инсулините на трите замервания са в норма.
Та ял съм си свинско, пържено чат пат, панирано. Демек въпреки тях вкарах лошия холестерол и триглицеридите в норма. Явно основно махането на алкохола, десертите и отслабването с вече близо 8 кг. са си дали своето отражение.
05.04.2025 г.
2х5х70%:
Лег
Клек ХБ
Пътечка-20 мин. с редуване на скоростта.
Днес след вчерашното занимание с Гюлетата ръката е почти ок. Има дискомфорт по някое време в началото на трена (все пак беше и пуш не стриктна, че ми е по-добре така), после е по ок. Обратно-предния път на машините по време на трена е ок, но на другия ден бе по-зле. Та или е от вертикалното дърпане за гръб или от сгъваниятя и/или разгъванията. Та днес правих само това, утре мисля само тяга и гребане с дъмбел, за да видя едно по едно от къде ме обостря. Но пък и там може да е само от едното 🤣 Ако и след утре нямам проблем след това ще дърпам вертикално, но на скрипец. Че тая машина е по-специфична и механиката не е същата. Повече кила дърпаш, но може и повече да удря тук там. Ако и след скрипеца съм ок, остават машините за ръце.
Добавки: Трибестан, Омега 3, витамини, магнезий преди лягане, протеинова пудра след зала.....на децата е и просто я опитах. Не ги пия вече тия работи.
ЛТ сутринта-111.2 кг.
Мнението беше редактирано от D_M на 05.04.25 16:59.
Верно ли отиди до залата за това?! Стига де човек...
Да беше правил лицеви опори и качване и слизане по стъпалата в блока или на стол.
казано от Гюлето на 05.04.25, 17:16:
Верно ли отиди до залата за това?! Стига де човек...
Да беше правил лицеви опори и качване и слизане по стъпалата в блока или на стол.
То днес е така, казва се размахване на обема и тежестта. А пък и ми се правеха базови, а и вчера все пак правих клекове, рамото натоварвах. Леко, леко ама да е свежо и често.
Другия път ако всичко е наред -5х2х85%.
Мнението беше редактирано от D_M на 05.04.25 17:40.
06.04.2025
Преса прав-10х20, 8х30, 6х35, 2х5х40;
Румънска тяга-10х40, 5х40, 6х60, 3х70, 2х5х72.5;
Гребане с дъмбел (на ръка)-10х20, 6х27,5, 3х30, 2х5х35.
ПС.....пътечка-20 мин., около 2 мин. бавно и 1 мин. по-бързо с наклон.
И днес с по-леко, а и трети пореден ден правя нещо, като застъпвам мускулни групи.
Храна: до тук 720 кк от едно ядене и млякото в кафетата.
ЛТ- 111 кг. За седмицата-минус 1.2 кг.
По повод коментарите в дневника на Боян до къде пускат лоста при преса, направих клип аз как я правя.
Мнението беше редактирано от D_M на 06.04.25 17:14.
07.04.2025 г.
15 мин. мобилност- разтягания, разни пилатес врътки, планк.
Храна: на този етап гледам да си се въртя около 2 100 кк. Вчера приключих на около 1 730 кк барабар с 1/2 черен шоколад и безалкохолна бира.
Добавки:обичайните.
ЛТ сутринта-110.6 кг.
казано от D_M на 07.04.25, 18:38:
07.04.2025 г.
ЛТ сутринта-110.6 кг.
Браво, бате Дидо! Хайде скоро и 100кг!
казано от Боян на 07.04.25, 18:54:
Браво, бате Дидо! Хайде скоро и 100кг!
Ами по груби сметки от как започнах наистина сериозно, днес съм близо -9 кг. за около 44 дни. Бях и 120 кг. един път, а и ту надолу и нагоре покрай чалънджа, но започнах режима на 100 % сутрина на 24.02.2025 г., когато се измерих 119.2 кг. Ако вървя с това темпо, то около края на месец май трябва да съм под 100 кг. На които пак ще съм си дебел за ръста. Крайното желание е около 86-88 кг., т.е. да имам едни 2-3 кг. преди 90 кг. ЛТ. Но за сега мини целите са една по една, които се изразяват в поредните - 5 кг. Сега целта е да падна под 110 кг.
Мнението беше редактирано от D_M на 07.04.25 20:45.
08.04.2025 г.
Гюле
Обръщане х 4
Клек х 4
Джърк/пуш х 4
Суинг х 4
Ляво, малка пауза и дясно, което е един кръг. Общо 3.
Много малко сначове.
Правя и лицеви опори в загрявката по 2-3х12-15.
Храна: 1980 кк.
ЛТ сутринта: 110.8 кг.
Хич не ми се ходеше на зала, не ми се тренираше нито с щанги, нито с машини. Та си врътнах вкъщи с гюлетата, макар реповете на преси, пуш преси и джъркове с лявата ръка да не са много качествени.
Мнението беше редактирано от D_M на 08.04.25 20:17.