Всъщност не е така ситуацията.
След втори оглед на застрахователя в сервиза е изготвено писмо за тотал щета.
Това писмо е получено в сервиза но не е получено от лизингодателя и от мен. И ето е тука е мотането защото вчера отидох с двата номера талона и ключа при лизингодателя а той ми казва Аз нямам писмо,а писмо има при това официално с което се уведомява че щетите нахвърлят над 70%.
И това мотане е вече близо 15 дена след втори оглед.
Когато си от другата страна , много бързо научаваш всички неща, когато виждаш ,как близо между 15 и 30 бона ти изтичат от ръцете.
64
Тяга до 3х150
Лег до 2х120
Дърпане с опора на гърдите 4 серии
Кофи до 3,5х60
Обръщане 5х50,60
Трапец 3х10х100
Без почивки никъде,само добавяне на тежест...само на кофите ,нещо ми се замота главата...ама и вчера ми се замота от мастиката (защо ли ми трябваше).
Храната под всякаква критика...но има доста движение.
В Ловеч вече и последната газ станция за зареждане на битови газ бутилки не зарежда....
13.03.25
15:45
Защо това?
Има ли някаква причина?
65
Клек до 2х3х120
Лег на Смит машина 3,5,8х100
Скрипец и задно рамо кабели по 4 серии
Флайс 4 серии
Повдигане на крака от лег 2 серии
Ножици 2 серии
Да си пиша тук за месото от темата на Ники...
То е ясно ,че има качествено телешко месо, но на цени от 40 до 80 ,120 лв и нагоре килото, за което благодаря.
Идеята е да си вземеш трупно месо на цени между осем и 12 лв да си го транжираш ,както прецениш И да го оставиш да зрее...
Но за целта трябва да го намериш току-що заклано.
15.03.25
08:30
Съгласен съм с това и ще е много полезно, защото ще можеш да оставиш кост по него, както писах че е нужно.
Понеже говорим за Сплаша, той е доста уверен в кухнята и съм сигурен, че ще се справи.
Относно зреенето съм опитвал да гренадирам с натурален шоколад, масло и патешка мас.
И си прав едно месо за 60 лв/кг, като загуби едни 20% тегло от зреенето си отива на 70+
Между другото ако човек се запознае с начина на работа на ейджъра и малко технически познания може да си сглоби и сам вместо да отделя 6К за нов и 2К за използван такъв.
По мои сметки, сам можеш да си направиш ейджър за 7-800 лв
Ако ти е неприятно, че пиша, ще го изтрия.
Мнението беше редактирано от Homer Simpson на 15.03.25 11:00.
Виктория за рождения си ден на това събитие :
https://www.youtube.com/live/3kwZCRjaRzc?si=95_Of9ztIONK1O6G
Клек 222
Лег 135
Тяга 250
Баа, аз погледах малко. Това сериозна работа. А по тези състезания има ли допинг контрол. Тва е някакво яко дигане, направо е ...
Тука тея казаха че Виктория Илиева е първа ! Това звучи да е българка .... Не съм гледал цялото видео че е много дълго.
казано от kaloyan на 15.03.25, 21:12:
Баа, аз погледах малко. Това сериозна работа. А по тези състезания има ли допинг контрол. Тва е някакво яко дигане, направо е ...
Няма.
казано от kaloyan на 15.03.25, 21:28:
Тука тея казаха че Виктория Илиева е първа ! Това звучи да е българка .... Не съм гледал цялото видео че е много дълго.
Да тя е първа.
Това с националноста няма значение.
66
Клек и лег на Смит машина 2х5х60, 2х5х80
Дърпане за гръб и задно рамо дъмбели по 3 серии
Флайс кабели и високо изтегляне по 3 серии
Пуловер преса с тежест в една ръка серия ....
И си отварям една моя бира,че на вилата бях взел 3-4 вида ...и нито една не ставаше .
67
Клек 3х130,2х3х140
Лег на Смит машина 2х110,1х120,2х2х130,3х120
Дърпане пред гърди и бицепс по 4 серии с тежко
Кофи с 40кг и трицепс по 4 серии
Скрипец и задно рамо дъмбели по 4 серии по тежко.
Пуловер преса с тежест в една ръка серия
Планк с 20кг и ръка на корема 60 сек
Планк с 20кг и повдигане разноименни крака и ръце 60 сек
Пуловер преса с тежест в една ръка.
Добре се получи,но с нещо предобрих и като си тръгнах имаше едно прималяване ....почти не вечерях.
68
Тяга 2х3х160
Кофи 2х80
Високо изтегляне на Смит машина 4 серии
Раменна преса на Смит машина без седнал без опора 2 серии
Гръб и бицепс по 4 серии
Гърди и трицепс по 4 серии
Повдигане на крака от лег с тежести 2 серии....малиии доста гадно е с продължителност голяма тежест...
Тягата и клека са баси и тъпите упражнения...,като не ги правиш почват да ти тежат някакви смешни килограми.
69
Клек 3х130,2х140,1х150
Лег на Смит машина 3х120,2х125,2х3х115
Гребане от земя с дъмбели 5х45,50,50
Флайс с дъмбели 5х20,25,30(за кво ли ми беше....май върнах рамото назад)
Бицепс с дъмбели 5х22,22,20
Трицепс над глава кабел 4 серии
Преса под наклон с лост натоварен едностранно 4 серии
Тягата на 250 от Ротвайл:
70
СС от тяга и кофи
2х5х60 2х5
2х3х100. 2х3х20
2х3х130. 2х3х40
2х3х150. 2х3х60
СС от гребане и лег на Смит машина
2х5х60 2х5х60
2х5х80. 2х5х80
Почивка между тежестите 30 сек,и без почивка между двете завъртания на всяка тежест.
Вариации на предна везна 2 серии
Бре ,че добре стана!
71
Клек 2х3х60,100,120
Лег на Смит машина 2х5х100,3х120
Високо изтегляне на Смит машина 4 серии
72
СС от по 3 серии
Две упражнения за задно бедро
Две упражнения за предно бедро
Две упражнения за гърди
Две упражнения за гръб
Раменна преса и високо изтегляне
Две упражнения за бицепс
Две упражнения за трицепс
Пуловер преса с тежест в една ръка и високо повдигане на крака от успоредка със задържане.
Средни тежести навсякъде.
Пропуснах тренировка днес.
Взех новата кола...по мощна,по намазана.
Предишната е обявена тотална щета...не е ясно кога ще изплатят нещо по нея.
Честито и безаварийно и най-вече... със здраве
Мнението беше редактирано от Цветан на 24.03.25 21:31.
24.03.25
22:17
Безаварийно и със здраве!
Честито и със здраве!
Дай повече инфо де...марка,модел, характеристики?
п.п. Уж не си фен на модерното,а то всичко вътре е дисплеи с тъчскрийн?!
Киа Спортидж..мек хибрид,автоматик...малко по мощен и намазан откъм екстри от предишния.)))
То за две години моделите доста са променени и вътрешно и външно.
Честито и много да те радва количката. Като цяло корейците са здрави машини.
А има ли място за бъчвите...........че по спомен едно време това бе едно от основните изисквания :-)
Здрави,не здрави има 5..или 6 години гаранция,после ще му мислим.
Предишния Спортидж за 50К нямаше никакви проблеми,ама го бях взел с ръчни....сега тая ще я видим.
Мнението беше редактирано от nervak на 25.03.25 09:05.
Тяга 2х3х170
Кофи 2х2х80
Повдигане на крака от лег 2 серии
Планк с 20кг и ръка на корема 80 сек.
75
Клек 3х150,2х160
Лег на Смит машина 1х120,2х132,3х122,10х100
Гребане с трап бар 3х5х80
Трапец с трап бар 2х10х100
Високо изтегляне на Смит машина 3 серии
Пуловер преса под наклон с по два дъмбела 10х15,5х17,
Палоф преса по 3 серии без почивка
Изхвърляне от вис 5х5
Бицепс 5х7
От последните три упражнения от вчера имам баси и треските по трапеца и задното рамо...та раздвижих.
казано от nervak на 25.03.25, 09:04:
Здрави,не здрави има 5..или 6 години гаранция,после ще му мислим.
Предишния Спортидж за 50К нямаше никакви проблеми,ама го бях взел с ръчни....сега тая ще я видим.
Много са си добри колите. Жена ми има Спортидж, плъг-ин хибрид. Много е добра колата. Автоматикът е по-удобен от ръчната кутия, особно в града. Карай си я със здраве!
Да по удобен е автоматика...докато не почнеш да паркираш на заден под наклон...
27.03.25
12:51
Моят Спортидж е предната генерация QL - мек хибрид, автомат с 8 предавки, без активен асистент на заден ход. Намирам го за отвратително да ти набива спирачки сама, поне на други модели коли, които съм карал с тази “екстра”.
казано от nervak на 27.03.25, 11:45:
Да по удобен е автоматика...докато не почнеш да паркираш на заден под наклон...
То зависи от оборотите и от това как поема при отпуснат педал на спирачката и без газ. Например на едната ми кола ако отпусна педала и съм наравно eдвам поема. А другата си тръгва осезаемо. То тая втората няма да имам драми при паркирането назад под наклон. А първата даже на голям наклон и на директна без спирачка връща леко назад. Майстора вика нищо и няма, кой ти каза, че автоматите не връщали назад на голям наклон, зависи от оборотите на отпуснат педал на спирачката и без газ.
27.03.25
13:16
Проблемът на новите генерации Спортидж и изобщо малолитражни бензинови автоматици до 1600сс при потегляне под наклон с ниска скорост е, че имат относително малък въртящ момент и докато потеглят вече сменят на 2ра или 3та предавка и забиват, ако имаш пера на волана е удобно и сваляш предавка надолу. Моят е 2.0 дизел с 400Nm и няма този проблем, но има други проблеми, особено този Euro6d вариант. Ако го караш няколко месеца само и единствено градско, вдига грешка на DPF, въпреки че няма никаква разлика във вървеж и разход и трябва да ходиш в сервиз за да пуснат ръчно регенерация. Натрупат ли се над 25 грама сажди просто не става сам да се регенерира, не е скъпо, ама е ужасно тъпо.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 27.03.25 13:18.
На съпругата хибрида Х3 2022 ....ся колко коня точно не помня но е 200+,на задна под наклон се държи по същия начин...не връща,но в един момент поема рязко.
Аз не съм имал досега проблеми да паркирам назад под наклон или без. Никакъв проблем. Колата има по-голям разход на дълъг път, тъй като бензиновият двигател е само 1600 сс, но иначе като цяло представянето е доста добро. Има 70 км пробег на батерия, което за града също е доста удобно. Жена ми е доволна от колата. Пълна е с екстри. Пътува се добре на дълъг път. Общата мощност е или 240 к.с. или 260 к.с. Така и не можаха да ни кажат точно като я купувахме.
27.03.25
17:35
Имах предвид активен асистент за предпазване сблъскване при шофиране на заден ход. Не говоря за пасивен асистент, който само информира, когато някой се засили отзад или за напречно движение - пешеходци, велосипедисти, автомобили и прочие.
На тези с ръчните кутии асистентът за потегляне от наклон нагоре ползва задните спирачки, но автоматът едва ли има нужда от подобна екстра, не чувам задните спирачки да се задействат при потегляне, а асистентът при пускане по наклон надолу е отделен и се чува, че ползва само задните спирачки и го има и на ръчни и автоматични скорости.
Под наклон имам предвид място с 20-30 градуса наклон и...имаш място за кола и 1/3….до средата на паркомястото е ок и вече когато има повече тежест напред е необходимо да подадеш газ....и тук има едно рязко и неприятно ускорение изискващо да натиснеш и рязко спирачки... освен ако не искаш да я качиш на могилата отгоре.
76
Тяга 2х3х160
Кофи 2х3х70
Бицепс и трицепс по 4 серии
Фейспул и скрипец по 4 серии
Бицепс и трицепс по 3 серии
Повдигане на крака от лег с тежести 3 серии
Грешка, мислех че съм отворил моят.
Мнението беше редактирано от Петко К на 27.03.25 20:29.
казано от Петко К на 27.03.25, 20:01:
Грешка, мислех че съм отворил моят.
С моята раменна преса, определено не е твоя дневник)))