Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

23.03.25
10:06

казано от nervak на 23.03.25, 09:35:

2% за седмицата ли?

Да, така излиза по сметките.

От 31.3% на 29.5% БФ. То на >30% БФ не е кой знае колко впечатляващо да свалиш 2%, но пак си е положително движение де. Като стигне 15%, тогава вече става трудно, а близо до 10% вече става направо невъзможно.

Мнението беше редактирано от Димо на 23.03.25 10:08.

23.03.25
10:21

казано от Димо на 23.03.25, 10:06:

а близо до 10% вече става направо невъзможно.

Да....ще трябва да се спира бирата...тегаво))))

23.03.25
10:26

За мен е поразително че изобщо си в такава добра форма при толкова алкохол, колкото казваш че пиеш. Ако спреш да пиеш и запазиш другите неща константни, вярвам че можеш съвсем да се нацепиш.

23.03.25
10:37

Е...чак пък “толкова алкохол”...пия 2-3 мои бири вечер и чаша вино, концентрати си позволявам веднъж седмично 100-200млл макс.
Но храната много рядко излиза от границите да е топ.
И за какво ми е да се нацепвам повече...и така съм скарида.

23.03.25
10:44

Е явно аз съм останал с погрешно впечатление, или пък съм виждал някаква моментна непредставителна извадка. 2-3 бири бива.

Аз не си позволявам и толкова сега като съм във фаза да свалям, ама съм си поставил конкретни цели и не ми остава бюджет за алкохол. В килера имам трийсетина бири. Отлежават :D

Homer Simpson

23.03.25
17:02

.

Мнението беше редактирано от Homer Simpson на 24.03.25 05:05.

23.03.25
22:41

Васе, само ща замола да си пишеш в собствения дневник или поне на някой, който го интересува мнението ти и мисля че всичко ще ти е наред.

Мнението беше редактирано от Димо на 23.03.25 22:50.

Homer Simpson

24.03.25
05:21

.

24.03.25
10:05

Който не е на твоето мнение е плоскоземец, антиваксър и прочие. Трябва да си бахти гадното копеле, за да вземеш последните 30лв на човек, при условие че виждаш, че има тежки отклонения. 😁

24.03.25
10:14

Ужас. Стига и ти.

24.03.25
10:34

Пак се е засегнал, гледам май всичко си е изтрил от темата, касаещо спора и отново е фъснал.

24.03.25
10:35

Стига и ти.

24.03.25
21:22

Вчера храната 2600 ккал. Малко ден за култура - не може само за бахура да даваме - и седнахме преди театъра на любимата ми сладоледаджийница, баси яките сладоледи. Движението 10К крачки.

Днес храната 1900 ккал, движението само домашно по няколко серии за гръб, рамо и гърди.

24.03.25
21:25

Къде е този сладолед?
Че след най-добрите бургери, като ходим в Пловдив е редно и сладолед да знаем от къде.

24.03.25
21:32

Сладоледена къща “Афредо” по мое скромно мнение.

24.03.25
21:34

Аааа съгласен пистачиото е страшно!!!

25.03.25
08:09

казано от nervak на 24.03.25, 21:25:

Къде е този сладолед?
Че след най-добрите бургери, като ходим в Пловдив е редно и сладолед да знаем от къде.

Изтървала съм - де тия най-добри бургери?

25.03.25
08:47

Бе...едни пичове с бус,преди време бяха на пазара на гребната,след това на кръстовището на мммм срещу това ,което е трябвало да стане дворец на пионерите...
Обикновено се консултирам със Сашо , къде им е новата локация.

25.03.25
09:23

казано от Димо на 24.03.25, 21:32:

Има ги и в София Афредо - на Витошка и в the mall. В Пловдив на мен също ми харесаха Савини
Заедно с Афредото, другия ми фаворит в Софията са Gelato Lab на входа на южния

Мнението беше редактирано от Ivan на 25.03.25 09:23.

25.03.25
09:40

казано от nervak на 25.03.25, 08:47:

Бе...едни пичове с бус,преди време бяха на пазара на гребната,след това на кръстовището на мммм срещу това ,което е трябвало да стане дворец на пионерите...

Не съм ги виждал тези, но като каза бус, в Лаута от страната на СПС до чешмата и най-стария лост за набирания има понякога една сферична будка ли, ремаркенце ли, как да го кажа, на колела - тегли я един бус. Та там продава една лелка, която е женена за италианец и според нея сладоледа си го правели домашен по на баба му рецептите. Освен че е много скъп (топката последно беше 5-6 лева ако си спомням правилно), си личи че е много по-различен от купешките, склонен съм да повярвам че се прави домашно.

Аз не съм някакво мерило за изтънчен вкус и често най-ми харесват някакви стандартни макалатури и за сладоледи лично на мен най-много ми допадат на Афредото (пистачиото ол-таймс-топ-3 фаворит, сладоледеното им кисело мляко го развалиха брутално), но може би за ценители ще е интересно да ги опитат тези домашни италиански сладоледи. Имат по 2-3 вида обикновено като ги сменят през определено време. Имат и някакви сладки и соленки, също уж домашни по уникални италиански рецепти. Кусура е че не е всеки ден там лелката с будката.

25.03.25
09:51

Оф, много съм смотан, сега разбрах че ти си говорел за буса с бургерите. Знам ги тези - един много сериозен хипстър е главния бургерджия. Хубави са им нещата, ребърца, мебърца, добре са. Пак на мен са ми скъпи (20 лева яденето по спомен), но са много по-добре от обикновената гняс хляб с кифте по средата, които можеш да си купиш фастфуд.

25.03.25
09:52

Повече от 20лв......

25.03.25
09:54

казано от Ivan на 25.03.25, 09:23:

казано от Димо на 24.03.25, 21:32:

Има ги и в София Афредо - на Витошка и в the mall. В Пловдив на мен също ми харесаха Савини
Заедно с Афредото, другия ми фаворит в Софията са Gelato Lab на входа на южния

Савинка я харесвах по телевизията, ама като ѝ видях цените и рязко ми се стопи симпатията. Това, което опитах като сладолед също не ме впечатли, но може да не съм уцелил просто.

25.03.25
10:06

Ако сте любители на сладоледа и ни ви мързи да си правите, бих ви препоръчал да си купите машина за сладолед (с компресор) и да си правите домашни. От 2 год вече сладолед в семейството не купуваме, а седмично консумираме между 3-4 кг. Усвоил съм рецептите на над 10 вкуса нискокалорични и с високо съдържание на протеин и се получават топ. Средно варират между 90-120 кал/100гр в зависимост от вкуса.

25.03.25
10:13

Жената купи една -хмм- нещо като уред или машина за сладолед, не мисля че е такава каквато казваш чак с компресор, играчка си е да се прави сладолед с нея. Но прави отлични сорбета с ягоди и малини от градината.

Дай линк или описание на тази твоята от която си доволен. Аз си умирам за сладолед. Като Мечо Пух мога да прегърна една кутия двулитровка бурбонска ванилия от лидъла и со кротце, со благо и со малко обикновени бисквити и кисело мляко (за текстура и малко да свали сладостта млякото) за половин час съм го изял сладоледа без да му дам шанс да се разтопи.

25.03.25
10:18

Имаме машини, ама споделете ги тия рецепти де.

25.03.25
11:26

Цялото семейство сме големи фенове на сладоледа. Буквално всяка вечер се яде у нас и перманентно имам във фризера поне 2-3 вкуса. Когато започнах режима в началото на 2023-а спрях всякакъв сладолед (заради калориите), но малко след като постигнах резултата, който исках, бяхме на гости у едни приятели и ни направиха домашен сладолед с такава машина. Първоначално бях супер скептичен, защото не бях ял хубав домашен сладолед, но като го опитахме си промених тотално мнението :) Забърка малко скир с 2 дози протеин и малко домашно сладко и си облизахме пръстите. Веднага след това си поръчах и аз машина.
https://www.klarstein.bg/kuchnenski-uredi/mashini-za-sladoled/VANILLY-SKY-FAMILY-mashina-za-sladoled-zamrazen-jogurt-250W-2-5l-cherna-2-5-litra-cherno.html

Проблемът за мен се оказа, че за да е с хубава консистенция и готов за ядене, трябва да го ядеш веднага след като е приготвен, но оставиш ли го във фризера за 24 ч. ставаше на ледена буца. Започнах да ровя и разбрах какви добавки трябват за да се държи като “купешки” сладолед и да може да се консумира веднага след вадене от фризера, дори след 1 седмица :). Ако имаш интерес ще ти изпратя рецепти за различни вкусове.

25.03.25
11:51

Благодаря, както и предположих, нашата е някаква по-бейсик. Ще видя кога ще мога да отделя бюджет за такава машина и ще пиша да дадеш рецепти.

25.03.25
12:15

казано от nervak на 25.03.25, 08:47:

Няма ги вече...За съжаление. Данчо само с фермата си се занимава.

25.03.25
14:18

Така като ви чета, човек да взема да палне колата и да се вдигне до Пловдив за на по сладолед....или бургер 😋
🙂

25.03.25
14:33

А каква бисквитена торта спретнах снощииии... Жалко че не може да се качват лесно видеа да видиш как се тресе лекичко и да ти потекат слюнките. И е фитнес - вариант, едва 90 ккал за 100 грама.

25.03.25
14:38

казано от Димо на 25.03.25, 14:33:

А каква бисквитена торта спретнах снощииии... Жалко че не може да се качват лесно видеа да видиш как се тресе лекичко и да ти потекат слюнките. И е фитнес - вариант, едва 90 ккал за 100 грама.

Дай рецепта-продукти, последователност на смесване и т.н. От А до Я, ако не те мързи.

25.03.25
14:59

Давам.

Продукти:
250 грама бисквити пети бюре от лидъла или обикновени бисквити
70 грама царевично нишесте - 2 пакетчета смес за пудинг с ванилия му викат в лидъла
500 млл прясно мляко
500 млл вода
подсладител на вкус
100-200 грама замразени горски плодове за свеж вкус и контраст
малко кокосови стърготини за поръсване.

Сипваш нишестето в купа и прибавяш няколко лъжици мляко да се намокри и бъркаш да стане хомогенно. Слагаш останалото мляко и водата в тенджера да кипне. Още като кипне изключваш котлона и сипваш овлажненото нишесте в тенджерата и бъркаш постоянно. Слагаш и подсладителя и бъркаш активно докато стане с креообразна консистенция. Махаш от котлона.

В подходящ съд с борд за да не се разтече крема почваш да редиш бисквитите. Нареждаш 1 ред, сипваш отгоре с черпака крем. На някой ред слагаш от горските плодове. Пак бисквити, пак крем и така докато не свършат. Завършваш с крем последния слой и поръсваш с кокосовите стърготини. Слагаш в хладилника за 2 часа и е готова за ядене. На другия ден е още по-хубава, защото бисквитите са поели повече от крема. Общо цялата торта е около 1450 ккал. Моята се получи на 8 равни правоъгълника колкото една бисквита и всяко парче е 180 ккал.

25.03.25
15:01

Тенкс, Димас. Обезателно ще пробвам

26.03.25
22:14

Вчера храната 1300 ккал, движението час с колелото.

Днес храната 1500 ккал, движението 33 км с колелото и няколко серии за гръб, рамо, гърди и корем вкъщи.

27.03.25
10:30

казано от NeDD на 25.03.25, 11:26:

Проблемът за мен се оказа, че за да е с хубава консистенция и готов за ядене, трябва да го ядеш веднага след като е приготвен, но оставиш ли го във фризера за 24 ч. ставаше на ледена буца. .... Ако имаш интерес ще ти изпратя рецепти за различни вкусове.

Изпрати на мен рецепти, моля 😇

Моята беше някаква супер обикновена, която бях взела за проба - такава с купа, дето се замразява предварително. Снощи отварям кутията и виждам, че дъното се е пръснало и  охлаждащият пълнеж се изцръцкал вътре.

Та рязко се почувствах привлечена от Ninja Creami Deluxe. 😁 Там си правиш смесите, замразяваш, като искаш сладолед - пускаш за 2 минути да го разбие машината и готово. Готино е, че може да разбие и само половината, за да си прибереш остатъка без да го размразяваш и замразяваш пак.

28.03.25
21:55

Вчера храната 2500 ккал и даже не си направих протеина за деня. Направих една рататуй-муска със свинско и пилешко, картофи, патладжан, тиквички, домати и лук. И както се бях разготвил, видях че няма хлаб за жената и детето и метнах 4 франзелки във фурната. Жената и детето изядоха по една, аз изядох две хаха. Уникално вкусни. С масло и течен шоколад. И калориите за храна си заминаха във вкусни, но празни въглехидрати. Добре че беше движението 50 минути колелце на къра за да има изобщо дефицит.

Духаше адския ураганен вятър срещу мен на отиване и въртях като луд да се придвижвам едва-едва и беше стихнал на връщане, когато трябваше ужким да ми помогне. Днес се оплаквам на един бивш колега, дето преди години сме въртяли доста километри с колелетата и той вика: е, пак добре че е бил стихнал, можеше и на връщане да духа срещу теб. Верно че много пъти така се случва, особено по поречието на Марица.

Днес храната по-добре 1800 ккал, движението час врътки по 10 степъпа на ляв и десен крак и 100 бързи крачки с торба на раменете. 800 степъпа и 4000 крачки да ги закръгля на 10000 за деня. Тренирам си за хайдушките игри. Единствената умора раменете от държането на торбата на раменете ми. Ръцете ми треперят, краката - не.

30.03.25
09:19

Храната вчера скандално много 3750 ккал. Стават такива работи след 75 дни калориен дефицит и цял ден лежерен със семейството и спане и ядене 5 пъти.

Кантара средно 108.4, което е 400 грама повече от миналата седмица, обиколките и те с по 1 см назад, калипера почти същото показва. Първи сетбек за 2 месеца и половина, ама то затова се следи - да се види когато има проблем и да се коригира. Иначе на теория съм бил в 5300 ккал дефицит за седмицата, но ето че измерванията друго показват. Може и да не харча толкова калории, колкото смятам от движението. Да имаш отлична кадриоваскуларна система си има и недостатъци - може да се утрепеш от кардио и да не гориш много калории. Оня ден след 2 часа яко въртене на педалите си гледам пулса - ми той 85.

Днес трябва особено да внимавам. Човек таман се надъха да си спазва строго калорийния дефицит и му тупнат 10 кила белгийски шоколад да снима.

30.03.25
22:39

казано от Димо на 30.03.25, 09:19:

Оня ден след 2 часа яко въртене на педалите си гледам пулса - ми той  85.

Ръчно ли го измери, или се доверяваш на часовника? Струва ми се твърде нисък за часове натоварване, макар че карането на колело не е като бягането примерно.
В покой мерил ли си колко е?

30.03.25
23:45

По часовника. Ама аз съм забелязал, че мери или точно, или леко нагоре. Поне в нормални условия като си седя на бюрото и на суха кожа и мога да засека. Докато карам няма как да го засичам с ръчно мерене. Знам че като е мокра кожата някой път се бъркат пулсомерите.

Иначе пулса ми е отличен за 50 годишен дебел чичка. Сега например часовника ми показва 65 и аз измерих 16 удара за 15 секунди. Като спя пада до 52-55, поне така показва часовника. Сега вече като спрях да го гледам показва 62. След толкова години бягане и колело поне това ми е някаква файда :) От години не съм писал тук активно, но иначе съм бягал и карал доста.

Относно кардиото, аз и като бягам на дълги дистанции пак не вдигам много пулса. Преди си го мерех пулса с един часовник, дето има страп за гърдите и онзи беше много точен и бягайки с маратонската си скорост с часове пак не съм вдигал много пулса. А като гледам на този часовник графиката назад пулса когато съм карал колело, имам и пикове примерно по 125 или 135 пулс, но те са кратки - 2-3 минути общо за два часа примерно, може би тогава съм бил прав на педалите по нанагорнище, иначе средно ми е там някъде - 85 дори след часове. И карам с нормална скорост за града - не се влача - 15-18-20 км/ч - това със спиранията по светофарите.

При сериозно натоварване си вдигам пулс, не съм някакъв повреден робот, но супер бързо после и го свалям. Даже Сашо беше дал някакъв тест и като си го измерих чак не му се вярваше че може толкова добре да възстановявам. Трябва да видя какъв беше теста назад в дневника и да го направя пак, то е било преди 5-6 години сигурно, ще ми е интересно сега как е положението. Иначе на последния задължителен профилактичен преглед при кардиолог дето ме прати джипито, дебелата леля кардиоложка след кардиограмата ме гледаше леко учудена със шкембето и паласките и вика: “Ма ти имаш сърце на спортист.” Отвърте двигателя явно е добре работата, не е като очукания екстериор напоследък.

Храната днес 1350 ккал от 2 купи яхния с пиле, грах и картофи и 3 белгийски шоколадови бонбона. Страхотни са, няма с’я да си кривя душата, ама с 3 се озаптих.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1