казано от Brown Bomber на 21.08.25, 22:48:
Дидо, евала, брат, не съм вярвал, че ще свалиш толкова много!
И аз не вярвах, ама ей го на, машинка излезе Дидо :)
П.П. Това с алкохола, много по трудно от всичко останало. Шест месеца, евала.
казано от nervak на 22.08.25, 13:48:
Вярно е за алкохола,всяка вечер се провалям.
Евала!
Алкохолната абстиненция е по-силна от хероиновата.
От деня на травмата,не бях пил и капка 23 дена ,но юбилей на баща ми, други РД,бал.... И сега пропускам да налея нещо на 5-6 дена 😀
казано от Гюлето на 22.08.25, 14:01:
Алкохолната абстиненция е по-силна от хероиновата.
От деня на травмата,не бях пил и капка 23 дена ,но юбилей на баща ми, други РД,бал.... И сега пропускам да налея нещо на 5-6 дена 😀
На няколко дни веднъж бива, аз си къркам(х) ежедневно :( За това, ограничения.
Аз бях останал с убеждението, че зависимостта ми е физическа, макар нито да съм треперел нито нищо ако не пия или пък да ми се е пиело през деня. Щото нали алкохолиците почвали от рано, а на мен не ми се е пиело ..... с изключение на почивките или някой уикенд на село, където и от по-рано съм почвал. Обаче това всяка вечер в продължение на близо година и половина, в който период я имам, я не 10-ина или 15 пропуснати дни, не е добре. Сега моите количества са нищо в сравнение с повечето алкохолици, а и не се напивам, т.е. залитания, падания, повръщане, скандали, контролирам се и най-много да имам настроение за характерните: разговор с по-висок тон, удар по масата с призив: “БГ на три морета” и т.н. :-))))))))) Трудно ми беше само кажи речи първите 10-ина дни след като спрях, нямах никакви физически абстинетнти симптоми, а само простото желание да прогоря гърлото. Впоследствие след спирането и пийването на безалкохолна бира осъзнах, че зависимостта ми е била по-скоро психическа, имайки предвид удовлетвореността от това, все пак да пия нещо с вкус на алкохол, но реално да не давам алкохол на тялото.
И понеже някой може да се интересува от количествата, най-често осреднената стойност бе около 350 мл. концентрат. Рядко минавах с 200, а доста случаи бутилката отиваше почти до края. Оставях колкото да се види, че не съм я изпил цялата. За непиещ човек това са убийствени стойности, от гледна точка как ще се чувства на другия ден, а и цялата седмица за някои хора.
Най-много месец след спирането вече не мислех за алкохол. Не е да ми дсе пие, но да успявам да се въздържам, а просто мога и без него, даже не го мисля. Пия чат пат безалкохолна бира и това е. И за да не се хваля колко съм волеви спрямо други хора, които не успяват, очевидно за разлика на много от тях съм нямал все още физическа зависимост, която вече може би много по-трудно се преодолява. И не пия грам, защото ако го направя все едно съм разбил обета и ще трябва да го започна отново. Но за времето на настройката за това “отново”, ще съм в ситуацията “абе вече го наруши, пийни тука два три дена, пък после пак спирай”. И така се не знае кога ще етова отново. Де да знам, може и до края на живота си повече да не вкуся дори. И нямам никакъв проблем с това, пил съм достатъчно през живота си, с много периоди на значително повече честа консумация.
Сутринта 95.6 кг.
Аз не пия твърд алкохол, но три до пет бири на вечер си отиваха, с чат пат извращения от по 7-8-10. Така де, но не се заблуждавам че не съм алкохолик. Малко като сбирките на не дотам анонимните алкохолици, в твоя дневник, но ме кефи как го отряза и си действаш :)
Мнението беше редактирано от Splash на 22.08.25 16:10.
Без трите или две бири и чаша вино не лягам...
А събота и неделя...или ако сме на почивка и 200юлл твърд алкохол.
Алкохолик...
22.08.25
17:41
Аз бирата я нямам за алкохол,виното също..
22.08.25
17:44
Не съм отказал алкохола напълно, но твърд алкохол вече пия много рядко и по изключение, а бира още по-рядко. Обичам да пия хубаво вино, но от поне седмица не съм близвал никакъв алкохол и не мога да кажа, че ми липсва.
Относно тренировките и храненето извън зоната на комфорт, без възможмост да приготвяш храна у дома, да тренираш в “домашната” зала, да спазваш тренировъчен протокол и прочие, едва ли много други тук са в сходно на моето положение, освен може би Димаг, така че смятам, че знам как стават нещата и от известно време улучих баланса и ми се получава.
казано от nervak на 22.08.25, 17:35:
Без трите или две бири и чаша вино не лягам...
А събота и неделя...или ако сме на почивка и 200юлл твърд алкохол.
Алкохолик...
Такива количества хич не ги споменавайте като пиене😄