С идея за >80 и <90

Прескочи до:

22.08.25
13:46

казано от Brown Bomber на 21.08.25, 22:48:

Дидо, евала, брат, не съм вярвал, че ще свалиш толкова много!

И аз не вярвах, ама ей го на, машинка излезе Дидо :)

П.П. Това с алкохола, много по трудно от всичко останало. Шест месеца, евала.

22.08.25
13:48

Вярно е за алкохола,всяка вечер се провалям.
Евала!

22.08.25
14:01

казано от nervak на 22.08.25, 13:48:

Вярно е за алкохола,всяка вечер се провалям.
Евала!

Алкохолната абстиненция е по-силна от хероиновата.
От деня на травмата,не бях пил и капка 23 дена ,но юбилей на баща ми, други РД,бал.... И сега пропускам да налея нещо на 5-6 дена 😀

22.08.25
14:27

казано от Гюлето на 22.08.25, 14:01:

Алкохолната абстиненция е по-силна от хероиновата.
От деня на травмата,не бях пил и капка 23 дена ,но юбилей на баща ми, други РД,бал.... И сега пропускам да налея нещо на 5-6 дена 😀

На няколко дни веднъж бива, аз си къркам(х) ежедневно :( За това, ограничения.

22.08.25
15:24

Аз бях останал с убеждението, че зависимостта ми е физическа, макар нито да съм треперел нито нищо ако не пия или пък да ми се е пиело през деня. Щото нали алкохолиците почвали от рано, а на мен не ми се е пиело ..... с изключение на почивките или някой уикенд на село, където и от по-рано съм почвал. Обаче това всяка вечер в продължение на близо година и половина, в който период я имам, я не 10-ина или 15 пропуснати дни, не е добре. Сега моите количества са нищо в сравнение с повечето алкохолици, а и не се напивам, т.е. залитания, падания, повръщане, скандали, контролирам се и най-много да имам настроение за характерните: разговор с по-висок тон, удар по масата с призив: “БГ на три морета” и т.н. :-))))))))) Трудно ми беше само кажи речи първите 10-ина дни след като спрях, нямах никакви физически абстинетнти симптоми, а само простото желание да прогоря гърлото. Впоследствие след спирането и пийването на безалкохолна бира осъзнах, че зависимостта ми е била по-скоро психическа, имайки предвид удовлетвореността от това, все пак да пия нещо с вкус на алкохол, но реално да не давам алкохол на тялото.
И понеже някой може да се интересува от количествата, най-често осреднената стойност бе около 350 мл. концентрат. Рядко минавах с 200, а доста случаи бутилката отиваше почти до края. Оставях колкото да се види, че не съм я изпил цялата. За непиещ човек това са убийствени стойности, от гледна точка как ще се чувства на другия ден, а и цялата седмица за някои хора.
Най-много месец след спирането вече не мислех за алкохол. Не е да ми дсе пие, но да успявам да се въздържам, а просто мога и без него, даже не го мисля. Пия чат пат безалкохолна бира и това е. И за да не се хваля колко съм волеви спрямо други хора, които не успяват, очевидно за разлика на много от тях съм нямал все още физическа зависимост, която вече може би много по-трудно се преодолява. И не пия грам, защото ако го направя все едно съм разбил обета и ще трябва да го започна отново. Но за времето на настройката за това “отново”, ще съм в ситуацията “абе вече го наруши, пийни тука два три дена, пък после пак спирай”. И така се не знае кога ще етова отново. Де да знам, може и до края на живота си повече да не вкуся дори. И нямам никакъв проблем с това, пил съм достатъчно през живота си, с много периоди на значително повече честа консумация.

Сутринта 95.6 кг.

22.08.25
16:09

Аз не пия твърд алкохол, но три до пет бири на вечер си отиваха, с чат пат извращения от по 7-8-10. Така де, но не се заблуждавам че не съм алкохолик. Малко като сбирките на не дотам анонимните алкохолици, в твоя дневник, но ме кефи как го отряза и си действаш :)

Мнението беше редактирано от Splash на 22.08.25 16:10.

22.08.25
17:35

Без трите или две бири и чаша вино не лягам...
А събота и неделя...или ако сме на почивка и 200юлл твърд алкохол.
Алкохолик...

22.08.25
17:41

Аз бирата я нямам за алкохол,виното също..

22.08.25
17:44

Не съм отказал алкохола напълно, но твърд алкохол вече пия много рядко и по изключение, а бира още по-рядко. Обичам да пия хубаво вино, но от поне седмица не съм близвал никакъв алкохол и не мога да кажа, че ми липсва.

Относно тренировките и храненето извън зоната на комфорт, без възможмост да приготвяш храна у дома, да тренираш в “домашната” зала, да спазваш тренировъчен протокол и прочие, едва ли много други тук са в сходно на моето положение, освен може би Димаг, така че смятам, че знам как стават нещата и от известно време улучих баланса и ми се получава.

22.08.25
18:27

казано от nervak на 22.08.25, 17:35:

Без трите или две бири и чаша вино не лягам...
А събота и неделя...или ако сме на почивка и 200юлл твърд алкохол.
Алкохолик...

Такива количества хич не ги споменавайте като пиене😄

23.08.25
09:29

казано от Дидо на 22.08.25, 18:27:

Седни с него да пиеш, пък после говори. Oсобенно, ако има и скаричка наоколо :)

23.08.25
11:22

казано от Splash на 23.08.25, 09:29:

казано от Дидо на 22.08.25, 18:27:

Седни с него да пиеш, пък после говори. Oсобенно, ако има и скаричка наоколо :)

Сори, не пия от две години и нещо. За което време съм пропуснал 500л концентрат и към 4000 бири поне😁. А “кариерата” ми е от времето когато някои съфорумци още не са били родени. Тъй че...имам известен експириънс😁

23.08.25
18:33

23.08.2025 г.

С Гюле 20:

2х обръщане, 1х преса, 1х клек, 1х снач (Ляво, оставяне за 5-7 сек. и дясно. Малко почивка и надолу по същия начин)
1х обръщане, 2х преса, 1х клек, 1х снач
1х обръщане, 1х преса, 2х клек, 1х снач
1х обръщане, 1х преса, 1х клек, 2х снач.

Това е 1 цикъл-общо 4.

24.08.25
18:11

24.08.2025 г.

Около обяд имаше малко лека заигравка с Гюлета 12 и 16.

Следобяд на зала:
1.Лег, хоризонтална машина за гърди, вертикална за гръб, пушдаун за трицепс с въже на скрипец, скотово на машина за бицепс, хак клек на машина......всичко до трудна една серия в диапазона 8-12;
2. Много малко сначове с Гюлета 16 и 20. Общо около 30 повторения за двете ръце;
3. 10 мин. пътечка с редуване на скорост 3.8-6.3 през минута, минута и половина.

Мнението беше редактирано от D_M на 24.08.25 18:11.

26.08.25
21:51

26.08.2025 г.

С Гюле 20:

5х обръщане, 5х преса, 5х клек, 5х суинг ляво, почивка и дясно. Общо 4 пъти;
Снач-2х5.

Въртя се вече 5 дни 95 кг. и нещо, но не е драма. Днес иначе с най-леко тегло - 95.45 🤣 Последните дни нещо “голямата работа” във WC е доста оскъдна. Имам чувството, че каквото подам като храна на тялото, то се старае да изсмуче всичко до колкото може и нищо не оставя за боклука. Защото същевременно и колана го усещам все по-хлабав. Даже жената ми купи клещи за дупчене, че на единия остана една дупка, на която също ми става. Но не обичам хептен да се пристягам. Обиколка през пъпа 98-99 см. И там вече съм под 100. За ръките не смея да пиша. По минус 5-6 см.

27.08.25
09:08

Браво за резултатите. Но по-трудното предстои, като стигнеш килата, които целиш - да ги задържиш за дълго време :)

27.08.25
09:42

казано от NeDD на 27.08.25, 09:08:

Браво за резултатите. Но по-трудното предстои, като стигнеш килата, които целиш - да ги задържиш за дълго време :)

Ами в началото целта бе да падна под 100 и вече да не ги преминавам. Т.е. така както съм в момента е точно това което исках-под 100 и същевременно да имам аванс от едно 4-5 кила, та ако нещо тръгна нагоре да мога да реагирам навреме. Обаче все още се водя затлъстял-едно е наднормен, но в здравословни граници, друго е наднормен, но затлъстял. Като цяло не ми се види чак толкова трудно, ям си нормални порции, гледам да избягвам боклуците и така. Ако калкулаторите са верни, например за да поддържам настоящото тегло мога да ям едно 400 калории отгоре, в сравнение с тези които приемам в момента. Което за мен е напълно достатъчно. Даже последно време така се получи, че ям още по-малко, на фона на плана да риемам около 2000:
20 август - 1691
21 август - 1924
22 август-1911
23 август - 2306
24 август 1504
25 август - 1902
256 август - 1774
Ей го днес например закусих кофичка кисело мляко, боровинки и доза протеин, общо 386 калории. На обяд ще ям например 200 гр. пилешко филе, с варени картофи 100-120 гр. и салата и няма да стигна сигурно 500 калории. И реално за вечеря ми остават още 1000-1100 калории, които при храна като пиле риба и т.н. плюс някакъв въглехидрат отстрани и зеленчуци е доста добро наяждане и от към количество. И ще ми останат и за безалкохолна бира, та и десерт. Общо взето дневното хранене ми е подобно на описаното. Ако обаче е било свинско вечерта или на обяд, вдига малко калориите и просто няма да ям десерт. Мисля, че от гледна точка на усилие няма да ми е някаква трудност. Трудността идва от лакомията за “готини неща” и нейното овладяване. Но пък в съзнанието ми не е само някаква цел, а и това, че от дебелината тръгна явно да се удря и по здравето ми. Та от психологическа гледна точка това помага да си по-дисциплиниран.

27.08.25
10:52

Абе на “теория” е така, ама на практика не баш. Ако целта ти е да поддръжаш теглото под 100 кг и си с 25-30 % мазнини - да, това не изисква особени усилия. Но ми се струва, че някъде беше писал, че искаш да свалиш до 85 кг, което вече спрямо началното ти тегло (преди свалянето) си е доста сериозно и там вече баланса няма да ти е този... Като сложиш и това, че апетитът ще ти е по-висок при всички положения, мотивацията ще е по-ниска, а ежедневните проблеми едва ли ще изчезнат, поддръжката в дългосрочен план си е тегава :) Трябва да запазиш перманентно поне някоя от рестрикциите, които прилагаш сега (употребата на алкохол, следене на калории и т.н.)

27.08.25
11:25

казано от NeDD на 27.08.25, 10:52:

Абе на “теория” е така, ама на практика не баш. Ако целта ти е да поддръжаш теглото под 100 кг и си с 25-30 % мазнини - да, това не изисква особени усилия. Но ми се струва, че някъде беше писал, че искаш да свалиш до 85 кг, което вече спрямо началното ти тегло (преди свалянето) си е доста сериозно и там вече баланса няма да ти е този... Като сложиш и това, че апетитът ще ти е по-висок при всички положения, мотивацията ще е по-ниска, а ежедневните проблеми едва ли ще изчезнат, поддръжката в дългосрочен план си е тегава :) Трябва да запазиш перманентно поне някоя от рестрикциите, които прилагаш сега (употребата на алкохол, следене на калории и т.н.)

Ако сваля още от тук натам, ще е по-умерено, т.е. без зор. Не от сорта на това, първо да установя горе долу на какви калории седя с едно и също тегло и с някакво по-малко намаление, пък до където стигна. Другия вариант е, просто да си се храня с около 2000 кк и до където стигна. Ако нищо не мърдам кой знае колко надолу, ок. Ако пък тръгна да свалям хептен, ще вдигна калориите и така. В момента съм във фаза каквото такова. Основната цел я постигнах.
Одеве на улицата се засякох с един стар колега, не бях го виждал някъде 15 г. Не е мръднал човека от към визия за толкова време, ама пък ми вика много съм бил заякнал нещо. Бях с една по-тясна блуза и вече като бая мазно го няма започнаха разни очертания да се виждат около трапеца, раменете основно и т.н. Гледах си снимки на същото тегло правени 2014-2015 г., когато пак бях свалил на 95 кг. ЛТ.....ами голяма разлика. Та колкото и да не съм тренирал добре според нАуката, мускул си има натрупан. Той трапеца май си се увеличи още и от как тренирам с пудовките. И настоящи колеги които ме виждат всеки ден ми казват, че нещо май съм се издул там. Абе каквото такова. Храня се според плана, тренирам и така.

27.08.25
11:46

Много мотивиращи две включвания...

27.08.25
11:49

казано от nervak на 27.08.25, 11:46:

Моите две (мненията в отговора на неговите), неговите две, по едно и от на двамата или включванията на двамата човека.
Или пък “”“”много мотивиращи”“”“
:-)))))))))))))

Мнението беше редактирано от D_M на 27.08.25 11:49.

27.08.25
12:58

По-добре е да подготвен предварително :)))

27.08.25
14:10

казано от NeDD на 27.08.25, 12:58:

По-добре е да подготвен предварително :)))

Е то това, че всъщност по-трудното е задържането на килата, е общоизвестно. Няма какво да се подготвям тепърва.
Пробойната идва от това, че в много случаи отслабването се приема като някаква цел, която си постигнал, но оставяйки с усещането, че е било нужно да търпиш напъване, лишения и несгоди, за да я постигнеш. И когато я постигнеш си казваш, абе доста време се лишавах, я малко пак да се поотпусна и да удовлетворя желанията си, пък ще върна отново килата ако кача някое.
Обратно: Ако успееш да съумиш да оформиш например мисленето си, че ти се храниш вече така, тези действия не са временни и отслабването/задържането на килата е просто закономерен резултат от това. Ти вече не ядеш боклуци, които са много вкусни, но същевременно те тровят. И това, че се лишаваш от тях е реално само в твоята глава, защото лишение наистина има, но то не е защото се лишаваш от удоволствие за количество и/или вид храна, а е защото лишаваш тялото си от здраве.
Или някаква тагава нагласа.

Мнението беше редактирано от D_M на 27.08.25 14:14.

27.08.25
14:24

казано от D_M на 27.08.25, 11:49:

Моите две (мненията в отговора на неговите), неговите две, по едно и от на двамата или включванията на двамата човека.
Или пък “”“”много мотивиращи”“”“
:-)))))))))))))

Мотивиращи! ;-)

И аз трябва да отслабвам, че нещо доста качих последната година.

28.08.25
19:25

28.08.2025 г.

Гюле 24:
10х1 Обръщане, преса, клек-ляво и без почивка дясно. С почивка между сериите до около макс 1 мин.

Гюле 20:
Верига- 1х суинг, 1х обръщане, 1х снач, 1х преса, 1х клек ляво и веднага дясно. Общо 3 пъти с кратка почивка между веригите.

30.08.25
19:32

30.08.2025 г.

Към обяд- по 2-3 серии сначове с всички размери. С 20-ката 2-3 тройки, с 24-ката два сингъла.

Следобяд:
Гюле 20 - обръщане и преса 10х3 на ръка без почивка м/у тях.
Снач с 16-ката - 50 общо.

Сутринта не се измерих, но го направих след душа след трена. Все пак бях и обядвал с едно 500-600 гр. в стомаха, но и се припотих де.

31.08.25
18:56

31.08.2025 г.

Общо 102 снача за двете ръце - 30 с 12-ката и 72 с 16-ката.

Чудех се да ходя ли на зала, че нещо ми се правеше (абонамента си върви), ама си казах, че утре пак ще имам по-основна работа с гюлетата, та викам да врътна в стил активно възстановяване. Основно заниманието бе в старание за подобряване на техниката в отделните части на движението.

Тази седмица средно минус 700 гр. на фона на средното лично тегло за предходната.

Ами затворихме месеца и продължаваме. Утре може и да скоча до залата ако не ме мързи, та наред с гюлетата малко да се понабирам, нещо повече насочено към краката и т.н.

31.08.25
21:31

Добре де,аз пак ще питам като стара свекърва - защо не правиш и други упражнения с пудовките ?
Защо си се ограничил до тези 4-5 упражнения ,каква е причината? И стига с тези глупости, че покриват всички мускули. Може да ги покриват,но само в определена равнина.
Не знаеш какво изпускаш,честно!

31.08.25
22:01

казано от Гюлето на 31.08.25, 21:31:

Добре де,аз пак ще питам като стара свекърва - защо не правиш и други упражнения с пудовките ?

Защото не мога.
Все пак с уговорката, че когато пиша преса много често е пуш или джърк....до колкото ми се получава. Та да броим и тях. И това е.
От напади от известно време ме болят коленете дори при изпълнение, т.е. не мога да ги изпълнявам. Турско ставане не мога дори с празна ръка. Клек или напад с изправена ръка в преса абсурд. Бокал не правя, защото клякам с гюле в ръка в комплексите. Лицеви и гребания, както клек със СТ или суинг правя често в загрявките, но не ги описвам. Мелницата не я харесвам, не се чувствам ок там. Набирания почнах да правя когато съм на зала. Ааа, понякога в загрявката правя и суинг с издърпване към лицето.....с една ръка. Не знам как му викат.
Ако нещо друго имаш предвид извън посочените, предложи.
Иначе има хора, които само обръщат и пресират/пушват/ джъркват години наред+ клек, ако програмата го предвижда.

ПС....знам, че не покриват напълно. Просто правенето на тези упражнения е поради причината, че ми е и приятно. Нито едно от тях не е защото трябва, с изключение на клекът, но той обикновено е както казах в комплекс. И се ядва. Та хем от тези упражнения има полза, хем ми е кеф.

А, понеже назад в мненията ме пита за кръвното. Ниско е последните дни. Около 90-100/60 при стандарт за мен около 120-125/70-80. Махнах диуретика, но пак същото. Основното лекарство обаче не смея сам да барам. Ако така продължи, т.е. да не е временно положение, ще ида на кардиолог ако трябва да намалявам/променям илачите.

Мнението беше редактирано от D_M на 31.08.25 22:46.

04.09.25
21:33

01.09.2025 г.

Цяло тяло с щанга (за гърдите) и машини с по едно упражнение. Трудни 2х10 за гърди, гръб, рамене, и ръце, и 2х15 за бедра. Навсякъде с еднаква тежест за сериите.

04.09.2025 г.
Лег и гребане с по-леко
Пудовки
ПС....имаше и 5 серии набирания във V подхват.

Пак 97 кг. И стана за един ден с хранене по начин не по-различен от обикновено. Имал съм дни с пици, малко повече храна и т.н., но няма проблем. От 95.3 кг. на 01.08, та на 96.8 кг. на другата сутрин на 02.09 без осезаемо ядене на повече, а пак в дефицит или хайде около, пък и без храни които на грамаж тежат или пък много въглехидратни, за да кажеш. Течностите като количество и те обичайните. И се случи точно след трена на 01.09. Всеки ден меря и ръце, като само за ден (т.е. мерките сутринта на 01.09 и после на 02.09) +1 см. и на двете, талията обаче същата. Единственото обяснение е, че мускулните микротравми колкото и да са малко са по цялото тяло, което при възстановяване набира вода. Иначе от къде ръките ще са +1 см. Не говорим и за помпа, защото тя не държи цяла нощ, а и още не са спаднали.
Но не е драма де, даже нямам против така 2-3 дни да позадържа, малко тялото да види, че му подавам повече храна и хайде пак стягам за още малко надолу. Тая вечер даже преди трен бях по-лек в сравнение със сутринта. А и ще приключа на около 2000 кк, барабар с 2-3 безалкохолни бири покрай мача. Но може утре да не се меря, че едва ли ще ги изпикая 🤣
Бодибилдинг, та да ме издува......амиии 🤣

Мнението беше редактирано от D_M на 04.09.25 23:46.

04.09.25
21:54

Ми удари един ден без храна.

05.09.25
09:19

Такива разлики в теглото са напълно нормални. Аз съм имал разлика от 3 кг в два поредни дни и то бидейки в дефицит, така че хич не обръщай внимание на това. Вече ако стане закономерност и продължи да расте числото за седмица две, може да се замислиш :D

05.09.25
09:52

казано от NeDD на 05.09.25, 09:19:

Такива разлики в теглото са напълно нормални. Аз съм имал разлика от 3 кг в два поредни дни и то бидейки в дефицит, така че хич не обръщай внимание на това. Вече ако стане закономерност и продължи да расте числото за седмица две, може да се замислиш :D

Абе започнах леко да спадам по 200-300 гр. на ден. Даже вчера бях 97.5 ако трябва да съм точен. И тази седмица се очертава средно да съм на + поне кило на фона средното тегло на миналата, в която нямах ден да не съм под 96 кг, та веднъж даже 94.9. От както започнах да свалям, то за период над 6 м. не съм имал седмица, в която да не съм по-лек от предната. 200 гр. дори да са.
А иначе какво да се отчайвам. Изначално основната и единствена (тогава) цел да съм няколко кила под 100 я постигнах напълно. Даже не бях мислил още да свалям, но като видях, че не ми е драма и може да стане си казах, защо пък да не отида и под 90. Но вече и настройката ми е друга. Не е с тази дисциплина и хъс, макар да продължавам като цяло да се храня в дефицит и да избягвам някои храни в повече количества. Продължавам да не пия и не ми е ама никакъв проблем, но това не бе свързано само с отслабването, та и там държа фронта.

06.09.25
19:26

06.09.2025 г.

Днес си взех 16-ката за село. Общо взето комплекси в 2-ки и 3-ки: суинг, обръщане, снач, преса, клек ляво и веднага дясно. Общ обем 3 104 кг.
Въртях и в двата стила, направих клипове специално без клек......че пак дълбочината това, другото онова 🤣

07.09.25
20:14

07.09.2025 г.

Машина за гърди и гребане с дъмбел като загравка.
Основно обръщания и сначове с гюлета 20 и 24, с тук таме някоя преса.
Хоризонтално набиране на халки (висяха там и викам я дай)-5 х 5.

08.09.25
20:48

08.09.2025 г.

Лег- до 10, 6, 5 в пирамида (6 и 5 с еднаква тежест);
Полулег-2х10 с еднаква тежест;
Флайс на машина-2х12 с еднаква тежест;
Сгъване за бицепс на машина (нещо като драг сгъване) и скотово на машина- и двете в 2х10 с еднаква тежест.
Повдигане на крака от стенд-1x21.

Силата пада доста бързо, отвикнал съм да вдигам по тоя начин. Тежестите смешни.

Иначе викам тая седмица малко разнообразие. Не знам как ще удържа да не хвана пудовките, но искам нещо да проверя.

Мнението беше редактирано от D_M на 08.09.25 21:03.

08.09.25
21:02

.

Мнението беше редактирано от D_M на 08.09.25 21:02.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1