Четвъртък- тренировка: ръце
Храна:
85гр. мюсли с мляко и протеин
свинско със зеле, 80гр. соленки с лимец
прпотеинов бар, 2 пълнозърнести филии с топено сирене и филе
лазаня
извара с кисело мляко
Мнението беше редактирано от Pleasure на 01.07.17 17:28.
Петък - Тренировка: гърди/гръб/задно рамо/корем
храна:
пилешки шашлък с домати, диня
три пълнозърнести филии с луканка, чедър, топено сирене
яйца с луканка
извара с кисело мляко
Мнението беше редактирано от Pleasure на 01.07.17 17:28.
Почивка
Храна:
1 хамбургер
свинско със зеле
3 яйца с луканка и сирене
свинско със зеле, сладолед
извара с кисело мляко
Мнението беше редактирано от Pleasure на 01.07.17 21:26.
Почивка
Храна:
3 филии Вита с елда, филе, кашкавал, топено сирене
протеин, мляко, 1 филия Вита с елда и фъстъчено масло
цаца, салата
2 кренвирша с кашкавал, 1 филия Вита с елда и фъстъчено масло
извара с кисело мляко, 1 кайсия
Тренировка: рамо/трапец/крака/корем
Храна:
2 парчета пица
свинско с ориз
2 парчета пица
кашкавал пане, сирене пане, 2 кебапчета, ябълка
извара с кисело мляко
Мнението беше редактирано от Pleasure на 04.07.17 11:20.
Тренировка: гърди/гръб/задно рамо
Храна:
свинско с ориз
извара с кисело мляко
сирене и кашкавал пане, домати
2 парчета пица
Мнението беше редактирано от Pleasure на 04.07.17 20:42.
Тренировка: ръце/корем
Храна:
50гр. овес, 35гр. пшенични трици, мляко, протеин
свинско с ориз
2 чушки с кайма, 1 филия Вита с елда със салам и топено сирене
1/2 протеинов бар, сирене, домати, пушен бекон, ориз
извара с кисело мляко
Мнението беше редактирано от Pleasure на 05.07.17 21:17.
Тренировка: рамо/трапец/крака
Храна:
80гр. мюсли с мляко и протеин
сирене и кашкавал пане, домати
три пълнозърнести филии с топено сирене, филе и чедър
пилешки гърди с лук
извара с кисело мляко
Почивка
Храна:
овесени ядки с мляко и протеин
пилешки гърди с лук
2 пълнозърнести филии с млечен пастет, протеинов бар, 3 бонбона
леща с кайма
извара с кисело мляко
Мнението беше редактирано от Pleasure на 07.07.17 20:46.
Тренировка: гърди/гръб/задно рамо/корем
Храна:
80гр. мюсли с мляко и протеин
пилешки гърди с лук
цаца, протеинов бар
мусака, 4 оризовки с млечен пастет
извара с кисело мляко
Мнението беше редактирано от Pleasure на 09.07.17 01:15.
Почивка
Храна:
3 филии протеинов хляб Вита с лютеница и сирене, сладолед
пилешко филе, топено сирене, картофки, риба с киноа
3 царевични блокчета, 1 бонбон, пилешки гърди с лук
Мнението беше редактирано от Pleasure на 09.07.17 22:01.
Тренировка: рамо/трапец/крака/корем
Храна:
80гр. мюсли с протеин
леща с кайма
3 филии протеинов хляб Вита с филе и кашкавал
80гр. шоколад, леща с кайма
извара с кисело мляко
Тренировка вторник: гърди/гръб/задно рамо
Храна:
мюсли с мляко и протеин
леща с кайма
3 филии протеинов хляб Вита с филе и кашкавал
леща с кайма
Почивка
Храна:
мюсли с мляко и протеин
леща с кайма
2 парчета пица
3 пълнозърнести филии с топено сирене, кашкавал, филе
Ръце/корем
Храна:
4 парчета пица, 2 кренвирша с кашкавал, протеинов бар, извара с кисело мляко, 3 яйца със сирене и луканка
Мнението беше редактирано от Pleasure на 13.07.17 22:05.
Рамо/трапец/крака
Храна:
50гр. пшенични трици, 30гр. овес, мляко, протеин
тиквички с наденици
диня, тиквички с наденици, протеинов бар
извара с кисело мляко
Малко да вдигнем прахоляка от този дневник.
2020г.
април - боледуване от инфекциозна мононуклеоза на 29 години. Лекарите забраниха тренировки поне за 6 месеца, а и да исках не можех да тренирам заради адската умора, с която протече.
юли - първо стъпване в залата след 3 месеца почти изцяло на легло и за кратко болничен престой. Болестта, освен гадната умора, беше прецакала и черния дроб, така че приемах лекарства и за него. Но не успях да дочакам препоръчания срок за почивка и в момента, в който изследванията започнаха да се подобряват и умората ме отпусна до степен, в която поне можех да пазарувам, започнах с постепенно натоварване, като първия месец почти само раздвижвах за 20-тина минути. Тук специално благодарности на форумния потребител Миро за ценни съвети и насоки, които ми даде докато боледувах.
ноември - боледуване от ковид. Отново 1.5 - 2 месеца в бокса, след като бях повъзвърнал форма. Пак спрях тренировки за известно време.
Цялата година мина с една постоянна умора вследствие на моното. Постепенно се подобряваше, но след ковид отново започнах да я усещам по-силно.
2021г.
На 31г., умората продължава, но се опитвам да тренирам както преди да боледувам от каквото и да било - пет пъти седмично, интензивно. Имам нужда от повече сън и почивка. Не спазвам стриктно режими, захвърлил съм добавките освен протеина. Формата е задоволителна, но така и не успях да върна това, което беше преди моното.
Снимков материал как протече визуално 2020г.
Бъдете здрави, без здраве нямаме нищо!
Мнението беше редактирано от Pleasure на 03.09.21 17:29.
Включвам се леко, за да споделя, че тази година, на 21-ви септември неделя, в Пловдив, за трета поредна година, се проведе състезание по натурален бодибилдинг към WNBF. В категория мъжка физика, взех златен медал и про карта. Догодина продължаваме пътешествието на про сцената в чужбина :)
Към всички натурални атлети във форума, които тренират сериозно - ако още не сте се пускали, догодина ще има пак. Атмосферата е супер готина, приятелска и мотивираща. Тази година бяха около 40 състезатели във всички категории. Всички състезатели минават полиграф, за да имат право на участие, а първите трима във всяка open категория дават и урина.
Поздрави :)
28.09.25
10:31
Натурален значи да тренираш цял живот чисто, като много хора тук.
Натуралният състезателен бодибилдинг е химера, може да се изгради тяло с препарати с години и да се явиш чист за състезание.
Brown Bomber аз тренирам цял живот чисто (на 35 съм) и си спечелих категорията. Момчетата в моята категория визуално нямаха нищо, което да не може да се постигне без препарати.
Заповядайте един път да видите какви момчета се състезават и сами си преценете колко е постижимо, колко не.
казано от Brown Bomber на 28.09.25, 10:31:
Натурален значи да тренираш цял живот чисто, като много хора тук.
Натуралният състезателен бодибилдинг е химера, може да се изгради тяло с препарати с години и да се явиш чист за състезание.
Да се разбира, че според теб всички в един момент са взимали, така ли?
Аз си мисля, че просто на фотосите изглеждат така, като все едно да не може такова тяло да се изгради натурално, но реално не са чак толкова обемни и тежки. Просто мускули с добро изчистване и не много високо лично тегло, както и добре омазани и лъснати с разните там мазила. Та все допускам, че някои наистина никога не са ползвали препарати.
Но да не омаловажаваме успеха на Pleasure :-)
Мнението беше редактирано от D_M на 29.09.25 10:49.
Аха чисто....и един мармот завива в станиол...анаварче.
Истината е,че и на препарати се иска зверски много работа и отдаденост...ама много.
Мнението беше редактирано от nervak на 29.09.25 12:04.
Нервака тоя коментар с чистото за кого се отнася?
Д_м дори на фотоси е видима разликата, ако сравниш със снимки от което и да е друго състезание в страната. И в крайна сметка, на мен по-важно ми е да съм конкурентен с момчетата, с които се боря, а не дали някой някога си е взимал нещо. А в никое друго състезание (към друга федерация), не съм конкурентен. Което само по себе си ми говори достатъчно.
Мнението беше редактирано от Pleasure на 29.09.25 13:18.
Тук се заформя дискусия :). Но за да се получи, въпросът е какво точно се има предвид под натурално трениране. Само без стероиди или изобщо без никакви добавки и препарати.
Хипертофия може да се постигне и без стероиди или други препарати, както и прилично възстановяване след тренировки. Обаче такъв процент подкожни мазнини само с диета е възможен може би за под 5% от хората, ако изобщо е възможен.
Та, какво се има предвид под натурално трениране?
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 29.09.25 13:18.
Светослав, ето го пълният забранен списък, ако ти се чете
Хранителни добавки са позволени
Колко време беше в предсъстезателен период?
От колко килограма тръгна и колко беше на състезанието - кг. и % мазнини,при какъв ръст?
Може ли да изброиш добавките, които си използвал за цялата подготовка - основен и предсъстезателен? Не с дози и пр.,а като видове:
- основен: това, това, това.....
- предсъстезателен: това, това, това...
казано от Svetoslav на 29.09.25, 13:17:
Обаче такъв процент подкожни мазнини само с диета е възможен може би за под 5% от хората, ако изобщо е възможен.
Със сигурност такъв процент е възможен за повече от 5% от мъжете, ако това им е цел, за която са склонни да жертват сериозен времеви ресурс и дискомфорт.
Проблемът, по-скоро е, че за да постигнат такъв процент подкожни мазнини, огромната част от натурално трениращите в крайната фаза ще започнат да губят и доста мускул и накрая ще изглеждат плоски и малки.
Гюлето,
Колко време беше в предсъстезателен период? - около 6 месеца, ненужно дълго, но миналата година излязох много мазен - късно влязох в подготовка и нямах време да изчистя, затова сега не исках грешки.
От колко килограма тръгна и колко беше на състезанието - кг. и % мазнини,при какъв ръст? - На сцената бях около 68.5-69кг, ръст 174см. Тръгнах от 72.5кг, когато започнах подготовка. За % мазнини, мога само да спекулирам, тъй като не съм пускал декса, нито съм се мерил с калипер. Ако трябва да се опитвам да позная - между 6 и 7% (може и по-малко, накрая леко бях офибрил задника). В мъжка физика (категорията със шортите) не се иска да си толкова изпилен, както в бодибилдинг категориите.
Може ли да изброиш добавките, които си използвал за цялата подготовка - основен и предсъстезателен? Не с дози и пр.,а като видове:
- основен: това, това, това.....
- предсъстезателен: това, това, това... - основният за мен ще рече въпросните 72.5кг, никога не омазнявам прекалено много, стоя сравнително изчистен целогодишно. Преди да почна подготовката, бях единствено на протеин. Тренирам от доста години и с времето разбрах за себе си, че от повечето добавки няма смисъл и са пари на вятъра, достатъчно е да се храниш окей. За предсъстезателната подготовка обаче използвах - креатин, протеин, бета аланин, цитрулин малат (малата в последния месец), магнезий, ашваганда, омега. Това е всичко.
Мнението беше редактирано от Pleasure на 29.09.25 16:00.
казано от Pleasure на 29.09.25, 13:59:
На сцената бях около 68.5-69кг, ръст 174см. Тръгнах от 72.5кг, когато започнах подготовка. За % мазнини, мога само да спекулирам, тъй като не съм пускал декса, нито съм се мерил с калипер. Ако трябва да се опитвам да позная - между 6 и 7%. В мъжка физика (категорията със шортите) не се иска да си толкова изпилен, както в бодибилдинг категориите.
Браво. Не бих ти дал само 69 кг. Какви са ти мерките при това тегло?
казано от Pleasure на 29.09.25, 12:58:
Нервака тоя коментар с чистото за кого се отнася?
.
Ти как мислиш?
Изобщо не вярвам да си бил само на протеин.
Аз самия съм бил на 8-10% подкожни само на месо и амино без въглехидрати...ама щот съм бил натиснат на работа,а там за 70минути съм махал почти 1,5-2кг....
А съм от хората ,които свалят 5кг за седмица без зор.
Та...хайде холан.
Хаха, както цял живот казвам на фенчета като теб - благодаря за комплимента. Дреме ми на шапката в какво вярваш и не вярваш ти точно.
Мнението беше редактирано от Pleasure на 29.09.25 17:43.
Фенче )))
Много ги обичам телефонните пичове като теб.
Със здраве.
Пак казвам-изобщо не омаловажавам постиженията ти,знам с колко труд се постигат.
Това заплаха ли трябва да е? Аз ли съм телефонния пич? Влизаш ми в дневника с откровения хейт, коментираш неща с които не си запознат (поправи ме ако изобщо си ходил на състезание, дори като зрител), обвиняваш ме в лъжи и ме квалифицираш без дори да си ме виждла наживо, накрая аз съм телефонният? Друго нямам какво да кажа.
Като не си фенче, фенка ли си?
Мнението беше редактирано от Pleasure на 29.09.25 22:16.
Кен,къде видя обиди та подскачаш.
Да те заплашвам?-само казвам, че ако си пред мен надали ще ми кажеш фенче .
Бил съм на състезания не малко,само че такива без пози)))
Напротив във всички постове ,Казвам че това е много работа и лишения.
Малко подскачаш повече.
Тогава не се изказвай неподготвен по състезания с “пози”, знаеш за какви състезания ти говоря.
Това с “подскачането” е добър лаф, а ти си оставаш най-обикновен дразнител, който се е сметнал за крайния разбирач и последна инстанция. И пак не ми е ясно като ти кажа наживо “фенче” дали ще ме набиеш, защото освен че си и нагъл явно налиташ и на бой.
Стана вече, човек да не смее да изгради мускул, да поизчисти и да тури някое фото 🤣
Все пак, все някой е в тия минимални проценти, щом такива случаи са налице, пък макар и малко. Защо някой от тези хора да не е именно член на този форум. Получава се нещо като: “Абе има ги такива трениращи, ама баш ти не си от тях.”.