Продължителност на приема на креатин?

21.04.06
23:28

Искам да попитам колко дълго трябва да го вземам този креатин. Всеки ми казва различно. Казаха ми че един цикъл трае от 45 дни до 2-ва месеца. Дриги ми казват че няма смисъл да се пие повече от 45 дена защото спирал да се усвоява от организма. И незнам вече на кого да вярвам.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 12.02.14 16:34.

21.04.06
23:32

[quote author=“BleX”]Искам да попитам колко дълго трябва да го вземам този креатин. Всеки ми казва различно. Казаха ми че един цикъл трае от 45 дни до 2-ва месеца. Дриги ми казват че няма смисъл да се пие повече от 45 дена защото спирал да се усвоява от организма. И незнам вече на кого да вярвам.

значи пиеш месец почиваш месец и така
първоначално правиш тъй наречената зареждаща доза по 20 гр на четири приема и после по 10 гр на два приема

21.04.06
23:33

а ако го пия повече от месец

SP

21.04.06
23:34

Ами по принцип месец месец и половина се пие и после се почива 1 месец. Ама аз съм пил над 2 месеца постоянно нищо няма да ти стане и така да пиеш. То има депа, в които се натрупва креатина и казват, че за 1 месец се запълват ама кой знае при всеки как е.  :lol:

21.04.06
23:35

Абе ако взимаш креатин повече от 2, 3 месеца може да имаш проблем със сърцето ,така че внимавай и не прекалявай с него

21.04.06
23:37

Аз тази зима пробвах и пих креатина почти 4 месеца с 2 седмици почивка. Не усетих да имам проблеми със сърцето.

SP

21.04.06
23:39

[quote author=“diksi”]Аз тази зима пробвах и пих креатина почти 4 месеца с 2 седмици почивка. Не усетих да имам проблеми със сърцето.

Нормално по скоро с кръвното налягане може да има проблеми човек, но пак рядко се случва.

21.04.06
23:43

Ами аз съм си взел 500 грама ще го пия докато свърши.

SP

21.04.06
23:45

[quote author=“BleX”]Ами аз съм си взел 500 грама ще го пия докато свърши.

500 гр не е малко ... а и за първи път пиеш и незнаем на колко си години и кила.

21.04.06
23:46

За втори път пия но първия път пих 200 грама. На 22 години съм и тежа 64 кг.

21.04.06
23:48

[quote author=“Sportex”][quote author=“BleX”]Ами аз съм си взел 500 грама ще го пия докато свърши.

500 гр не е малко ... а и за първи път пиеш и незнаем на колко си години и кила.

най-много ти трансплантират ново дробче
говоря на колегата дето е пил 4 месеца

SP

21.04.06
23:49

[quote author=“BleX”]За втори път пия но първия път пих 200 грама. На 22 години съм и тежа 64 кг.

Виж така:
7Х15гр.=100гр.
в тренировъчен по 10гр в нетренировъчен 5 гр. и ако тренираш 3 пъти седмично излиза 50гр. седмично=> след зареждането 5- седмици 250 -300 гр.
И почивка и 100-150гр ти остават.

21.04.06
23:56

Така ми се вижда добре. Да попитам според моето тегло трябва да пия по 5-6 грама 10 не са ли много?

21.04.06
23:57

... и тренирам 5 пъти седмично

SP

21.04.06
23:58

Ами по принцип някой пият само 5гр след тренировка. Може и така ама аз пия и 5 преди трен.

21.04.06
23:59

не е ли най добре 3 преди и 3 след?

SP

22.04.06
00:04

[quote author=“BleX”]не е ли най добре 3 преди и 3 след?

абе са 3 гр... т’ва да не сме електронни кантарчета. :lol:

22.04.06
00:07

:lol:  :lol:  :lol:  защо не някои го цепят на 2 преди и 3 след  :shock:

22.04.06
05:06

Абе хора я кажете колко време горе-доло се чисти креатина от организма?и има ли нещо общо това,че като спре да ти дава размер спира да дава и сила,и обратно ако пак започне да дава размер ще дава ли сила???

22.04.06
09:29

[quote author=“Oblivion_”]Абе хора я кажете колко време горе-доло се чисти креатина от организма?и има ли нещо общо това,че като спре да ти дава размер спира да дава и сила,и обратно ако пак започне да дава размер ще дава ли сила???

има такова нещо даже има такъф мит,че като спреш един месец да пиеш креатин силата пада двойно

22.04.06
10:12

Аз след като спрях креатина продължих да си качвам силата ... само издръжливостта ми спадна и то доста

22.04.06
10:22

[quote author=“BleX”]Аз след като спрях креатина продължих да си качвам силата ... само издръжливостта ми спадна и то доста

при всеки различно,но нали ти казвам тва е мит
то и при мен силата още повече ми се качи

22.04.06
10:59

Тва за двата месеца и новото дробче беше как да кажа...смешно.Това е добавка,нищо не може да ти стане.Насища се организма и малко си натоварваш бъбреците.Толкова.По тая логика хората дето правят стрероидни цикли по 8 седмици,сигурно преди всеки цикъл ходят да им слагат ново дробче.Айде стига глупости.Принципно наистина се пие месец и месец се почива.Ама и малко повече да го пиеш нищо няма да ти стане.Аз мисля,че тези 500 г ще ти дойдат в повече,ама ти си решаваш.Аз лично переди няколко дена свърших опаковката от 500 г и сега ще взема малко чак лятото след като поизчистя.За един т.нар.креатинов цикъл 300 гр те оправят,след което може да починеш около месец и да допиеш останалото ако искаш.

Поздрави.

22.04.06
11:01

[quote author=“Jay_C”]Тва за двата месеца и новото дробче беше как да кажа...смешно.Това е добавка,нищо не може да ти стане.Насища се организма и малко си натоварваш бъбреците.Толкова.По тая логика хората дето правят стрероидни цикли по 8 седмици,сигурно преди всеки цикъл ходят да им слагат ново дробче.Айде стига глупости.Принципно наистина се пие месец и месец се почива.Ама и малко повече да го пиеш нищо няма да ти стане.Аз мисля,че тези 500 г ще ти дойдат в повече,ама ти си решаваш.Аз лично переди няколко дена свърших опаковката от 500 г и сега ще взема малко чак лятото след като поизчистя.За един т.нар.креатинов цикъл 300 гр те оправят,след което може да починеш около месец и да допиеш останалото ако искаш.

Поздрави.

ти май не видя на кой пиша
на тоя с четирите месеца
и наистина натоварва дробовете

22.04.06
12:43

Тогава отивам да се нареждам на опашка за трансплантация.
Сеге сериозно:
Какво може да ми е станало на черния дроб и като цяло на тялото?
Единственето което забелязах беше че доста спаднах, но това е от водата.

SP

22.04.06
16:55

[quote author=“diksi”]Тогава отивам да се нареждам на опашка за трансплантация.
Сеге сериозно:

Ами нищо не може да ти стане за 4 месеца освен ако не си пил по 20гр. всеки ден, което не вярвам. То и така пак нищо може да не ти стане. :lol:

22.04.06
17:24

[quote author=“Sportex”][quote author=“diksi”]Тогава отивам да се нареждам на опашка за трансплантация.
Сеге сериозно:

Ами нищо не може да ти стане за 4 месеца освен ако не си пил по 20гр. всеки ден, което не вярвам. То и така пак нищо може да не ти стане. :lol:

Не, не съм пил по 20 гр. на ден. За тези 4 месеца трябва да съм изпил около 500гр. креатин. Пих го с 5 дена зареждане и после 5 гр.преди тренировка и 5 гр. след нея. Само, че дозите ми бяха по-малки от 5 грама заради финансовите ми проблеми.

22.04.06
17:42

едно не писано правило:
Колкото дена пиеш толкова почиваш след това.

22.04.06
19:47

Значи до юли не трябва да помирисвам креатин.... :lol:  :lol:

22.04.06
20:31

Аз два пъти съм пил и двата по два месеца и спирам до догодина.Наистина покачва силата и обемите,нищо не ми е станало,спокойно можеш да гиеш до 2 месеца ако ти стигат финансите.

12.02.14
16:23

Здравейте искам да попитам ако пия един месец креатин след това като почивам единия месец Л-карнитин да поизчистя малко и след това креатин с протеин полезно ли е за здравето да направя така или много ще натоваря организмът си :)

Разшири знанията си за креатин, карнитин и протеин - липсват ти основни такива за тях.
Дългосрочен прием на креатин.
Протеин (1) и протеин (2).
Карнитин.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1