Занимания с тежести

Прескочи до:

казано от kaloyan на 08.05.26, 17:17:

Точно така, те са доста неща които са свързани. Разбира се че това с мускулната маса също е основно нещо, просто не виждам смисъл него да го пиша. Но в процеса на стареене не е само това нещото което деградира. Ти можеш ли да играеш по същия начин басткетбол както когато си бил на 20 ? Предполагам сега имаш по-голяма мускулна маса.
Ако сравним професионалните спортисти и баскетболисти кога им е пика на колко години и кога приключват. Като цяло мускулната маса при тях не е деградирала особено, както и тн .... Верно е че там вече влиза и травматизма. Но да, това са все съвкупност от фактори.

Няма нищо общо това с предишната тема, сега не мога да играя баскетбол като на 20 най-малкото защото съм с 20 кила отгоре. И едно мускулно разтежение или пък рзкъсване на сухожилие не се възстановява за 3 дни, а за 3 седмици, че и 3 месеца... И въпреки това съм “по-мобилен” и “по-гъвкав”, имам сходна издръжливост и експлозивност, а като сила съм далеч по-напред. Младостта прощава много неща.

08.05.26
19:57

А бе?
Мобилност и гъвкавост не е ли едно и също?
Бащата цял живот е ходил по много..тичал ..на Витоша 100,като беше на 50 финишира ...м под 200тия участник.... а тогава стартираха хиляди.
Силово изпълнение съм виждал от него само коремни възлизания и веднъж))))върза носната си кърпа на 50кг щанга в мазето ,в което тренирахме и я вдигна от куките на лежанката...като  ЗАХАПА кърпата))))урУд))))
На 80 е ...или 81))) а миналия месец направи абсолютно сам това:

08.05.26
20:04

Браво! Въпроса по-скоро тук е, кой какво прави и тренира, може би от там идва объркването по тематиката. Понеже мускулната маса, тук във  форума се свързва с вдигането на тежко основно. А то не е баш така. Предполагам и баща ти не е правил мъртви тяги и клякания по 200 кила ?
Къщата е чудесна и е хубаво, че е възтановена, като е запазаена в оригиналния вид. Това е рядко срещано в днешно време. Разбира се покрива предполагам е чисто нов, ама то няма начин.
Тази къща е доста стара, според мен е преди първата световна война и най-вероятно около освобождението.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 08.05.26 20:09.

08.05.26
20:19

Не бе...малкия навес над входа за 2рия етаж направи сам миналия месец.
Иначе най младата къща в “имението” е от 1928…най старата е на 300+...а май една от плевните е преди нея))).

08.05.26
20:37

казано от kaloyan на 08.05.26, 20:04:

Понеже мускулната маса, тук във  форума се свързва с вдигането на тежко основно. А то не е баш така.

Баш така е. Не можете да ги разделите двете, силата и мускулната маса са пряко свързани.
Мускулната маса е пряко зависима от силата.
Опитах се до го обясна и в предишната дискусия със силовите стандарти, ама почнахте да ми обяснявате как това било за трибойци, трябвало да се тренира специфично и не знам си какво.
После Дидо да не се чуди защо не може да е над 90 кила при 20% мазнини, при условие че не може да бутне 100 кила лежанка, нито да ги клекне ;)

Мнението беше редактирано от Петко К на 08.05.26 20:40.

08.05.26
20:46

Обаче като четох ,какво е написал Дидо за кила и талия...викам я да видя. 
Ами 87-8см...86-7кг сега в момента.
Към 22-3 часа днес ще ги докарам и двете с по 3-5 единици отгоре)))))

Мнението беше редактирано от nervak на 08.05.26 20:47.

08.05.26
22:05

казано от nervak на 08.05.26, 20:46:

Обаче като четох ,какво е написал Дидо за кила и талия...викам я да видя. 
Ами 87-8см...86-7кг сега в момента.
Към 22-3 часа днес ще ги докарам и двете с по 3-5 единици отгоре)))))

Напротив, килата могат да мръднат повече, т.е. калкулатора ще те изкара по-тежък при по-тънка талия, демек по-нацепен и мускулест 😀

Днес обучавах децата с пудовките. Единият по-добре се справя с техниката, даже бута 28-цата за сингъл на преса. Другият сефте, ама иска да вкара и тоя уред. Иначе бодибилдинг в залата с бутам дърпам. Краката се тренират само за раздвижване, защото са развити и има опасения от прекомерно развитие 😁

08.05.26
22:16

Ако скачат по 2,50 поне...значи са развити ми...в някаква..
Ама залагам ,че няма и 2,30.

Мнението беше редактирано от nervak на 08.05.26 22:17.

08.05.26
22:43

казано от nervak на 08.05.26, 22:16:

Ако скачат по 2,50 поне...значи са развити ми...в някаква..
Ама залагам ,че няма и 2,30.

Не бе, то нали това обикновено е отговора на въпроса: що не клякаш/не тренираш крака 🤣
Оф, сега ще направя справка. Сега не скачат и отдавна не са пробвали, но когато са, са имали около 2.10 м. Но сравнение с моите, бедрата им са доста по-големи. На единия са 68 см. при 90 кг. ЛТ и 186 см. ръст. Другия 72 см. при 110 кг. ЛТ и 188 см. ръст.
Моите на огледало изглеждат приемливи и уж съразмерни спрямо торса като дебелина (явно защото са по-къси), но са по 60 см. Знам, знам.....🙂

08.05.26
23:02

Стига..да почват да клякат,щот генетичната обремененост не прощава.
2,10 оставям чашата и ще скоча от стола...
Сори...ама са с наднормено тегло.

Мнението беше редактирано от nervak на 08.05.26 23:03.

08.05.26
23:07

казано от nervak на 08.05.26, 23:02:

Стига..да почват да клякат,щот генетичната обремененост не прощава.
2,10 оставям чашата и ще скоча от стола...
Сори...ама са с наднормено тегло.

Да, единият особено. Бяха посвалили ама са се ошишили. Сега пак се хранят “чисто” 😅
Едно време ходеха и на плуване 2-3 години, имаха така и интерес към баскетбола, но понастоящем основно в залата. Не знам в момента колко могат да скочат, но едва ли ще е много.

09.05.26
22:29

Днес буквално отидох до залата, за да сгъвам и разгъвам за крака и ръце с по-леко. Никакви многоставни упражнения с изключение на вертикално дърпане за гръб в пирамида от 15-20 повторения. Всъщност всичко бе с такива повторения. Е, накрая направих по 5 снача с 16-ката.
Утре по план комплекси/вериги с гюлетата вкъщи.

17.05.26
14:30

Не съм описвал, но правих нещо почти всеки ден. Общо взето редуване на зала и пудовки вкъщи. Сега съм на почивка една седмица, има зала в хотела, ама ще я посетя ли се не знае.
Друго си е като посвалиш мазното, та вземе да се покаже изграденото през годините. Посредствено е, знам, ама с такова натискане толкоз😁

17.05.26
19:39

хаххаахахаа :)) тва с изкуствения интелект ли го направи ? Доста е добре :)

17.05.26
20:32

казано от kaloyan на 17.05.26, 19:39:

хаххаахахаа :)) тва с изкуствения интелект ли го направи ? Доста е добре :)

Е, да става майтапа. Просто му написах: Направи ме като бодибилдър, като запазиш лицето. След това му казах да посмали, както и да увеличи, за да се видя в различни аспекти.
Реалната снимка не е за показване 🤣

Мнението беше редактирано от D_M на 17.05.26 20:41.

18.05.26
19:53

18.05.2026 г.

В хотелската зала:
Лег-10×20, 10×40, 10×50, 15×60, 10×70;
Вертикално дърпане на скрипец с V ръкохватка-12×35, 12×50, 12×60;
Разтваряне за рамена с дъмбели 15×(2×10 кг.), 15×(2×12.5 кг.) с лек чийт;
Сгъване с дъмбели за бицепс (едновременно с двата)-15×(2×10 кг.), 12×(2×12.5 кг.);
Пушдаун на скрипец (двойна макара)-15×30, 15×50, 15×60;
Повдигане с дъмбели (2×30 кг.) за трапец-1×21;
Лег преса, много странна конструкция-15×50, 21×100 (всички плочки);
Повдигане за прасец с два дъмбела × 25 кг.-1×21;
Повдигане на прави висящи крака, легнал на пейка-1×35.

Вчера попрекалих с десертите, но днес стегнах. Предстои вечеря 🤣

21.05.26
19:30

21.05.2026 г.

В хотела:
Полулег на Смит с лек наклон-1×15, 3×12;
Хоризонтално дърпане на скрипец с тесен успореден хват-4×12;
Пушдаун с въже за трицепс на скрипец-3×15;
Чуково сгъване с дъмбели-2×15;
Разгъване на крака на машина-1×25, 1×21;
Повдигане за прасци с дъмбели в ръце-1×21.
Всичко в пирамида до трудна последна серия.

Не се оправям добре с храната, но поне имам около 15-16 000 крачки дневно. И то не нося часовника, та отчита само телефона, който понякога оставям докато щъкам около шезлонги, до морето, в стаята и т.н.
Предмишниците в горна вътрешна част и около лактите си имам вече постоянен дискомфорт след тренировки (не по време, т.е. не пречи на заниманията), най-осезаеми на другия ден, та даже на по-другия още повече. Често на другия нищо, а на по-другия опс. Усеща се при опъване на прави ръце и въртене на юмруците навътре. Без значение пудовки (с тях май е най-малко), щанги, машини, високи или ниски повторения и т.н.  Но продължаваме 😁

Мнението беше редактирано от D_M на 21.05.26 19:43.

22.05.26
12:15

22.05.2026 г.

Днес не бях планирал да тренирам,  а още по-малко сутринта, защото вчера привечер го правих, но жената искаше да види хотелския фитнес и отидох с нея. Та:

Лег-5×40, 5×50, 5×60, 3×3×70, 5×80;
Клек-5×40, 5×50, 5×60, 5×70;
Латпулдаун на скрипец с широк надхват-8×35, 8×45, 8×55, 6×65;
Сгъване за бицепс с дъмбели-1×8×(2×15 кг.);
Разгъване с кабел за трицепс с една ръка, с длан нагоре-1×12 на ръка.

Клека и дърпането бяха в супер серия, като на последното не зорих тежести. За клека използвах Смита. Вдигнах му лоста най-горе да не ми пречи и си закачих на куките олимпийски лост.
Оф, да видя пак как ще е след ниски бройки с малко по-тежко и по-малко обем.
Иначе както и да тренирам, колкото и да ми е трудно по време на някоя серия, обща умора след занимание и на другия ден-почти нула. То не, че е нещо моето кой знае какво, но и преди като съм тренирал така си го е имало усещането, че съм се натоварвал. Хич да не е, но явно годината и отгоре с пудовки е изградила някакъв работен капацитет. Въобще много неща са ми по-лесни, като изкачване на стълби, изкачване по наклонен терен и т.н. Задъхване няма, пулса и той почти не мърда.
Ами живи и здрави, следващо занимание когато се прибера.

Мнението беше редактирано от D_M на 22.05.26 12:17.

24.05.26
20:59

24.05.2026 г.

Прибрах се от почивката и врътнах малко пудовки вкъщи:
Обръщане и стриктна преса (2 от сериите), пуш преса (3 от сериите) с Гюле 20 - 5×5 на страна без почивка м/у ръцете и с 1 мин. м/у сериите.
Комплекс с Гюле 16 - 2× суинг, 2× обръщане, 2× снач, 2× преса, 2× клек ляво и веднага дясно. 5 рунда с 1 мин. почивка м/у тях.

31.05.26
21:11

Не съм описал 3 тренировки, без днешната. 27-ми Гюлета, 29-ти бутащи с щанга, дъмбели и машини и 30-ти дърпащи за гръб на скрипци, трапец и бицепси с дъмбели.
Днес:
Обръщане и пуш преса-8-9×5 с 2×16 с кратки почивки между сетовете.
Няколо сета обръщане и джърк с едно Гюле 20, 24, 28.
Сначове 2×15 с 16, 2×5 с 20, 3×3 с 24.
500 метра гребен тренажор.

Идеята бе да джърквам с 16 ките, ама това ми е втори или трети опит, та си беше пуш преса. С преса и пуш няма драма и с 2×24 за няколко броя, но джърка е друга бира с мобиността и да не овапцам нещата. След като си видях клипа другите сетове май се справих по-добре, но не снимах.
Ясно е, че лактите трябва повече да отиват навътре, ако ще е гиревой техника, та и други неща, но нямам опит с двойки.
ЦЪК

Мнението беше редактирано от D_M на 31.05.26 21:23.

31.05.26
21:37

Техниката на ракването откъде си я научил, ти май преди не правеше така или съм забравил вече.

31.05.26
21:42

казано от kaloyan на 31.05.26, 21:37:

Техниката на ракването откъде си я научил, ти май преди не правеше така или съм забравил вече.

Е, по усет и квот съм гледал. Кога да съм учил, като нали казвам, че само няколко пъти съм пробвал с двойки. Днес викам ще джитна с двойки и ги хванах.

04.06.26
10:10

01.06.2026 г.-хоризонтален лег-1х10, полулег-1х12, флайс с дъмбели-1х15, повдигане на крака от пейка-1х35.

02.06.2026 г. - вертикален скрипец широк надхват-1х15, хоризонтален скрипец-1х12, пушдаун на скрипец с прави ръце-1х10, повдигане за прасци с щанга на гърба-1х15.
Всичко в двете тренировки в пирамиди без флайса и пушдауна с прави ръце.

03.06.2026 г.-обръщане и стриктна преса 7х2 с 24, 3х5 с 20, около 50 снача на ръка с 16-ката, изпълнени в 10-12 повторения на сет, хак клек на машина -1х15.

Дневните крачки общо взето са в порядъка 10-12 000.

Днес сигурно пак ще ида до залата, но още не съм решил какво ще правя. Може да поклякам малко плюс някакво дърпане.

Тотално изпуснах (осъзнавайки го) нещата с отслабването, но не съм стигал 100 кг. де. То колебанието е между 96-98+ кг. доста месеци наред. Общо взето сед като стигнах пика на отслбаването до около 95 кг. и малко в средата на миналото лято, после върнах до 96-97 кг. и от тогава се движа около това. Тръгна леко нагоре, след което веднага взимам мерки и спадам :-) Но от днес започвам отново, ама наистина вече дисциплинирано. Без някаква непременна цел. Просто залагам дневно 2000-2100 кк без боклуци и десерти, с по-малко въглехидрати и до 2-3 месеца до където стигна.

04.06.26
11:31

казано от D_M на 04.06.26, 10:10:

...Но от днес започвам отново, ама наистина вече дисциплинирано. Без някаква непременна цел. Просто залагам дневно 2000-2100 кк без боклуци и десерти, с по-малко въглехидрати и до 2-3 месеца до където стигна.

Аз винаги се провалям с тоя подход, щото стискаш на воля и дисциплина някакво време и после изпускаш в някаква посока. Стискането, може и години да продължи, съответно, следващия период също. И тъй, дебел, слаб, все в някаква крайност. Сега се опитвам, да намеря баланс който да ми е конфортен да подържам дългосрочно, без “дисциплинирано”, без “боклуци” и т.н.т. Да видим де.

04.06.26
12:15

казано от Splash на 04.06.26, 11:31:

Аз винаги се провалям с тоя подход, щото стискаш на воля и дисциплина някакво време и после изпускаш в някаква посока. Стискането, може и години да продължи, съответно, следващия период също. И тъй, дебел, слаб, все в някаква крайност. Сега се опитвам, да намеря баланс който да ми е конфортен да подържам дългосрочно, без “дисциплинирано”, без “боклуци” и т.н.т. Да видим де.

Е, то аз за сладко /шоколадово/ така или иначе съм стръвен, но ако не ям по мога да се удържа. Реално 2000 калории от месо, салати, яйца, някой въглехидрат отстрани и т.н. са ми ок и не го усещам като някакво кой знае какво стискане и лишение от към количество храна.

04.06.26
12:31

казано от D_M на 04.06.26, 12:15:

Е, то аз за сладко /шоколадово/ така или иначе съм стръвен, но ако не ям по мога да се удържа. Реално 2000 калории от месо, салати, яйца, някой въглехидрат отстрани и т.н. са ми ок и не го усещам като някакво кой знае какво стискане и лишение от към количество храна.

Аз друга се опитвам да кажа, че си 95 кила мъж с някаква физическа активност, защо трябва да ядеш като девойче на режим извесно време и после каквото стане? Аз не успявам така, има хора които могат да живят цял живот на схеми и стискане ...

П.П. Никакъв хейт или съвети, само си разсъждавам ... и аз съм дебел :D

Мнението беше редактирано от Splash на 04.06.26 12:32.

04.06.26
13:00

Без ясно поставени цели и дисциплина за стриктното им изпълнение - няма как да се получи нещо качествено. Поне при мен е така. Половинчатите действия водят до половинчати или никакви резултати. Декември като си поставих ясна цел с план за действие, един-два пъти да съм пропуснал планирана подготовка. И резултатът дойде. Ама ако бях си казвал зимата когато беше -10 и сняг до коляно “аа айде да отложа за утре, че днес ми е студено” - щях да видя пробяган полумаратон през крив макарон. Излизане от зоната на комфорт му е майката, всички знаем, но понякога минават години, докато го осъзнаем или изпълним.

04.06.26
13:50

казано от Splash на 04.06.26, 12:31:

Аз друга се опитвам да кажа, че си 95 кила мъж с някаква физическа активност, защо трябва да ядеш като девойче на режим извесно време и после каквото стане? Аз не успявам така, има хора които могат да живят цял живот на схеми и стискане ...
П.П. Никакъв хейт или съвети, само си разсъждавам ... и аз съм дебел :D

Аз те разбрах. И точно това отговарям-2000-2100 кк ако е от “чисто” хранене ще ми е достатъчно, т.е. 3 нормални хранения от по около 700 кк. Даже обяда и вечерята по повече, тъй като закуската често ми е около 350-500 кк макс. А ако изпитвам глад, то ще го изпитвам и при 2500 кк същия, демек мога да ям доста повече и като ще изпитвам някакъв глад, то поне да свалям. Поради това няма да е временно лишение и да се чудя какво да правя после. Ако калкулаторите са правилни, то баланса при под 90 кг. ще ми е около 2300 кк, т.е. може да повдигна малко храната и да поддържам. Че сега когато тръгнах нагоре ям поне сигурно по 3000 кк. Вчера например на вечеря изядох 1 шоколад, един шоко пудинг, 2-3 шоко бисквити,2 някакви други и 2 бири 0.0%. Основното бе пилешко филе, зеленчуци и ориз. Спокойно мога да минавам с по ред два шоколад и да съм си в калориите. Идеята ми е сега да ям около планирането и после да вдигна съвсем малко и така да си се храня по принцип. Ако виждам, че продължавам да отслабвам супер, ще вдигна още и ще ям повече.
Баланса и въобще дефицита го смятам при зададена активност 1-3 пъти тренировки седмично, макар да тренирам почти всеки ден. И до сега така е работило. Все пак съм на бюро, и макар сега повече да ходя пеш тренировките ми не са някакви супер тежки и може би осреднено този избор на 1-3 седмично е правилния. Обобщено, не го усещам като някакво супер голямо лишение, за което да стискам чак зъби, поради което да няма как това да трае за дълъг период. По-скоро трябва да свикна да не ям толкова десерти.

Мнението беше редактирано от D_M на 04.06.26 13:53.

04.06.26
13:57

Де да знам, аз почнах да обръщам внимание на калориите, като случайно видях че закусвам с 2500 (без грам джънк) :D Иначе, глада за сладко се контролира най-лесно при мен, като няма, щото мързела да се хвана специално да купувам е по-голям от крейвинга :)

П.П. Друг Дидо, ясно поставените цели и стриктното им изпъление наистина водят до резултати, но те рядко са дългосрочни (в контекста на подържане на що годе различна от кръглата форма).

Мнението беше редактирано от Splash на 04.06.26 13:59.

04.06.26
14:28

казано от Splash на 04.06.26, 11:31:

Сега се опитвам, да намеря баланс който да ми е конфортен да подържам дългосрочно, без “дисциплинирано”, без “боклуци” и т.н.т. Да видим де.

С баланс не се отслабва, отслабва се с дефицит. Като си 30+% мазнини, последното, от което имаш нужда е баланс. Не си качил излишните кила с баланс, няма и да ги свалиш с баланс. Баланс се търси, едва след като си постигнал целта.
Това не е конкретно към теб, не знам колко % мазнини си.

казано от Splash на 04.06.26, 13:57:

Друг Дидо, ясно поставените цели и стриктното им изпъление наистина водят до резултати, но те рядко са дългосрочни (в контекста на подържане на що годе различна от кръглата форма).

Именно, трябва да са краткосрочни, докато постигнеш целта. После вече търсиш баланса, за да подържаш. Което и в пъти по-лесно. Точно защото повечето хора не могат да са с години на диета, аз препоръчвам агресивни методи на сваляне, от сорта на 3-5 кила на месец, но за кратко време (няколко месеца).
В случая с тези 2000+ калории ще сваля още 5 години, ако изобщо свали нещо.
На негово място щях да ям по 1500, даже по 1200 (т.е., 1000+ калории дефицит), поне първия месец, или докато издържа, преди да почна да увеличавам и да мина на по-умерен дефицит.

Мнението беше редактирано от Петко К на 04.06.26 14:35.

04.06.26
15:35

Баланс не на колориите Петко, а на подхода и психиката. Математиката на всички ни е ясна, спазването и постоянно, очевидно не е.

Мнението беше редактирано от Splash на 04.06.26 15:40.

04.06.26
15:35

казано от Петко К на 04.06.26, 14:28:

В случая с тези 2000+ калории ще сваля още 5 години, ако изобщо свали нещо. На негово място щях да ям по 1500, даже по 1200 (т.е., 1000+ калории дефицит), поне първия месец, или докато издържа, преди да почна да увеличавам и да мина на по-умерен дефицит.

Ами при мен не е така, поне до сега. Аз реално не знам колко ми е баланса, знам колко калории да ям, за да свалям по около кило седмично. Когато бях почти 120 кг. започнах някъде от около 2300-2350 кк. Ако за кило седмично не е минус 500 от баланса, значи просто баланса ми е бил по-висок. Сега общо взето виждам, че ако държа дори малко над 2000 ще сваля пак по около кило седмично. От почивката когато се прибрах бях 99.1 кг., минах на около 2000-2100 кк и за 5 дена стигнах 96.8. Ок, може вода да съм метнал. Ще видя и ще докладвам как се движа. Явно за кило надолу трябва над 500 кк и просто ако вървя по кило надолу седмично, значи баланса ми е по-висок от колкото си мисля.

04.06.26
15:49

При мен как е,вече съм 80 кг от 94.
Бях писал,че търпя на глад много по лесно ми е и ежедневието.
Не се съобразявам със  закуски  и обяди .
Отначало бях на едно хранене вечер  с обемна тренировка на гладно.
Сега  ям в три после тренирам кратко и свежо.
Вечерям си обилно.пия си супер е.
Ям едно и също- яйца с малко въглехидрат  първо и месо със салата вечер плюс каквото друго ми се яде,десерти също.
За мой късмет усвоявам чудесно мазни меса  масло сирене яйца.
Протеина ме засища и не освирепявам.

Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 04.06.26 15:50.

04.06.26
15:53

казано от D_M на 04.06.26, 15:35:

Явно за кило надолу трябва над 500 кк и просто ако вървя по кило надолу седмично, значи баланса ми е по-висок от колкото си мисля.

Кило седмично са над 1000 калории дефицит, никога не са били 500.
На 120 кг баланса ти е един, на 95 - друг.

казано от Splash на 04.06.26, 15:35:

Баланс не на колориите Петко, а на подхода и психиката. Математиката на всички ни е ясна, спазването и постоянно, очевидно не е.

Така де, психически е по-лесно да издържиш 3 месеца на строги ограничения, от колкото 3 години на не толкова строги, но все пак ограничения.

04.06.26
16:05

казано от Петко К на 04.06.26, 15:53:

Така де, психически е по-лесно да издържиш 3 месеца на строги ограничения, от колкото 3 години на не толкова строги, но все пак ограничения.

Много добре разбираш за какво говоря, не се прави на ударен, тоя цикъл с пилене и освинване после го има и в твоя дневник :)

04.06.26
16:08

Дай пример, Петко какво е ограничение. За мен ограничение е всичко след което не се чувствам сит и щастлив след ставане от масата. Проблемът е, че това чувство при мен се постига не с баланс, дори не с малко отгоре. Обобщено казано, за да съм щастлив, сит и да не чувствам, че се ограничавам трябва да ям каквото и когато ми се яде. А това е много ядене. Много пържени картофи, много бургери, пици, шоколади, сладолед. Доста хора съм чел, слушал и т.н., че като преядат не могли да спят. При мен е точно обратното-преял се чувствам най-добре за сън. Та дали ще се храня около баланса или малко надолу и ще си седя с чуството за ограничение или същото чуство ще изпитвам с още по-малко храна, но ще отслабвам, избирам второто. Поне като усещам, че се ограничавам да отслабвам.
Както и да е, днес се измерих 98.95 кг. Стартирам процеса и докладвам средното тегло за седмицата. Сега имам пътуване уикенда, но общо взето ще видя всяка неделя какво е средното тегло от предходните дни за седмицата и при 2000-2100 кк как ще вървя.

04.06.26
16:11

Тва вече е болестно състояние и не е до човек.

04.06.26
16:15

казано от doni dimitrov на 04.06.26, 15:49:

...При мен как е,вече съм 80 кг от 94.

Ти пиши, колко тренираш остави яденето :)

04.06.26
19:09

казано от Splash на 04.06.26, 16:15:

казано от doni dimitrov на 04.06.26, 15:49:

...При мен как е,вече съм 80 кг от 94.

Ти пиши, колко тренираш остави яденето :)

Ние с Дони се пилим с ракия и бира))),за вас не знам.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1