Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:

27.08.26
20:39

казано от nervak на 27.08.26, 20:32:

Що си изумен от бг сервизите?...обикновено в коя страна си обслужваш колата?

Изумен съм, особено от сервиза на ауди. Проблема беше, че просто се дръпва дръжката за освобождаване, преди да се завърти, а това не се сетиха. Видях го в нета, направих го и ми остана в ръцете. А в сервиза я вдигаха, пръскаха в ключалката, ръчкаха и т.н. Къде да си карам колата при проблем? Ако се разболея ще потърся доктор ... или викаш, да не търся :)

27.08.26
20:47

Какво означава сервиз на Ауди?
Представителство на Ауди?...от където си купил колата ?
Ти конкретно не ходи на лекар. ...знаеш повече от тях.

Мнението беше редактирано от nervak на 27.08.26 20:49.

28.08.26
01:11

Сервиз на VAG Group, който се намира до нас - под терасата ми. Не съм купил колата от сервиз или автокъща и не е нова, а на лекар се ходи като си болен или на контролен преглед. Просто нито знаеха, нито си направиха труда да разберат че теглича е Westfalia A40V (вертикален), които се монтират на почти всички европейски марки автомобили и за да се свали не трябва просто да се напъва някаква ръкохватка, а да се дръпне навън 2 см. и тогава да се завърти, при което теглича си пада сам. След 2-та сервиза го снимах и потърсих изображение в google и веднага ми излязоха клипчета, като това:

После два пъти го махах и слагах, втория път за да покажа колко било лесно. Реших че щом това го работят знаят ... нали това е идеята на квалификацията?

Мнението беше редактирано от Dymag на 28.08.26 01:15.

28.08.26
09:36

Някакъв сервиз просто...това не е представителство на Ауди.
Отишъл си където е евтино...и си получил нищо.
Отиди в сервиза на Ауди ...пък да видим дали няма да знаят за теглича.
www.porschesofiazapad

Мнението беше редактирано от nervak на 28.08.26 09:40.

28.08.26
11:44

Не знам скъп ли е или евтин, но е до нас и се казва “Audi Service”, ул. Евлия Челеби 58. Коментара им беше, че били тясно профилирани, а за подобни неща трябвало да се обърна към по-широко профилни сервизи и ме пратиха в другия сервиз до нас, “М и М Ауто 96”. Тях съм ги ползвал за смяна на масла и филтри, отново защото са до нас, пък и защото отзивите са по-добри. Нямам база за сравнение на цени, но единият сервиз ми е от едната страна на блока, а другия, от другата. Съседи сме, поздравяваме се, като се разминаваме ... а, бе, човек да не опира до майстори и доктори

Мнението беше редактирано от Dymag на 28.08.26 11:51.

28.08.26
19:32

Просто трябва да се подбират “майсторите” ...елементарно е.
За докторите ...кат станеш доктор коментирай.

28.08.26
20:22

казано от Dymag на 28.08.26, 11:44:

Не знам скъп ли е или евтин, но е до нас и се казва “Audi Service”, ул. Евлия Челеби 58. Коментара им беше, че били тясно профилирани, а за подобни неща трябвало да се обърна към по-широко профилни сервизи и ме пратиха в другия сервиз до нас, “М и М Ауто 96”. Тях съм ги ползвал за смяна на масла и филтри, отново защото са до нас, пък и защото отзивите са по-добри. Нямам база за сравнение на цени, но единият сервиз ми е от едната страна на блока, а другия, от другата. Съседи сме, поздравяваме се, като се разминаваме ... а, бе, човек да не опира до майстори и доктори

Нали знаеш какво е тесен специалист , дето му е тясно между ушите :D

28.08.26
20:24

Както са казали хората: “Аман от приятели!” :)
Вчера и днес тренировки, а от утре съм в Банско, а там го дават горещо и с превалявания следващата седмица, та ще имам, ако са верни прогнозите за количеството валежи, 3 пропуска за 7 дена, което не е ОК, в предвид това, че после съм само на плуване 10 дена. Каквото - такова

04.09.26
12:51

Свърши и тази служебна разходка до Банско. Времето ми ограничи тренировките само 2 дена.
Най-голямо впечатление ми направи падел манията в Банско, защото лостовете, които ползвах, са в непосредствена близост до тенис кортове, на които по цял ден сега се играеше падел, по двойки, със зрители, със заснемане от оператор с камера и т.н. - огромно внимание. Прилича на “детски” тенис, с хилки без корда с големи глави и къси дръжки, топка, която не подскача като в тениса и почти без тичане. Предполагам че е по-социален и по-лесен за “гостите”.

17.09.26
20:00

Късна, но дълга почивка ... много ядене, малко плуване и никакъв спорт. Площадките за уличен фитнес в Гърция са рядкост и там, където бях, не намерих такава. Та, почти две седмици, яко мързелуване и ядене три пъти на ден.
Днес се разходих да видя до къде съм се докарал, с 60 TRX и 64 тежки със собствено, от които 10 силови и 10 затруднени коремни с фиксиран на различни ширини успореден хват, които наричам “тюлени” - споменавам ги защото са по-тежки от дърпащите и бива, бил съм и по-зле :)  На връщане събрах малко лешници да видя дали са готови и за утре ще си подготвя пликче - готови са ... живея в София, ама като се започне - джанки, сини сливи, череши и вишни, черници, къпини, орехи, сега и лешници ... Като отида да тренирам се оглеждам и все се връщам с нещо

19.09.26
01:10

Ей, това БМВ пак беше паркирано под лешника ... БМВ не е кола, а диагноза! Обаче, успях да напълня едно пликче с лешници след днешната тренировка. Ластици и собствено. Имам мускулна след вчера, което е нормално след пропуски, да се наруши възстановяването и издръжливостта. Хубавото е, че силата и експлозивността са си на ниво.
Не ми е в стила да говоря за години, които са просто оправдание в повечето случаи според мен, но определено след 50-ка резултатите от тренировките се губят доста по-бързо при пропуски, от колкото преди. Хубавото е, че като се тренира, не само няма проблем, ами сме и далеч по-добре от младите не спортуващи. На почивката се запознах с един плевенчанин на 64 години, който тренира във фитнес, всеки ден, сутрин, цяло тяло и си изглеждаше доста добре. Каза ми, че предпочита кръгови, което си е един от популярните избори за цяло тяло при неспецифични спортни цели.
Велико Търново се отлага за малко. От понеделник съм в Гоце Делчев ... лошо за тренировките ми, но пак, по-добре от Гърция

19.09.26
09:59

Като се качиш на едно ново по голямо БМВ,друга песен ще запееш...

19.09.26
12:40

Оф, с тия коли ... решил съм от тук нататък ако сменям, само нова! Първоначалната вноска ще ми е колкото кола на старо, месечните вноски, заедно с каското, ще са ми по-малки, от колкото когато си изплащах разна техника. За стара кола от висок клас ремонтите надхвърлят всичко това. Една корола 1.8 хибрид комфорт E-CVT е в момента 23650,90 € с ДДС нова, на лизинг идва по 135,00 €/месец, заедно с каското - 205,41 €. А ако си взема бензинка е 18870,30 € с ДДС, 108,00 €/месец. Да не говорим че бензинката съм в състояние да я взема и директно. После е продаваема. С това ауди, от както съм го взел до сега, съм дал повече на месец от вноските, сумарно, за това-онова, пък и май ще трябва да чистя клапани, че е FSI двигател. Ауди е, караш шкода, а плащаш за мерцедес.

19.09.26
13:25

И не взимай на лизинг!!!
100 пъти по-добре с банков кредит.

19.09.26
17:48

108 на месец, за 5 години, ама с 30% първоначална и 45% остатъчна стойност!
5 години изплащаш едва 25% от стойността на автомобила (при това с лихва), който през това време се е обезценил.
Накрая дължиш 8500, за да я придобиеш.
Правил съм много пъти такива сметки, на хартия изглеждат супер, но накрая стигам до извода, че не си заслужава нова кола, освен ако имаш налични парите и не ти трябват за друго или ги изкарваш за броени месеци и не те бъркат като разход.

19.09.26
18:22

С такава ниска вноска да... но иначе не е точно така...минах през няколко автомобила така.
Единият замина като тотална щета... докато беше на лизинг ,та от там са ми много неприятните впечатления от  лизинга.

Мнението беше редактирано от nervak на 19.09.26 18:24.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1