22.04.06
16:22
Значи тренирам от 4 месеца активно и знам че набиранията с широк хват развиват много добре гръбните мускули,но ми е доста трудно да изпълнявам серия от 6 или 8 набирания.Въпроса ми е дали мога да правя към 4 и после до полувината или аз не знам как де?
Прави в началото колкото можеш по 3-4 серии, може и някой да ти помага съвсем малко на последните. Все пак тренировките с собствено тегло са много трудни. С тренировките ще видиш че ще ти стане по-лесно и предполагам след месец няма да имаш този проблем
22.04.06
16:55
Набирай се на лоста колкото можеш и след това отиди и довърши серията на скрипец.
Прав си за тренировките със собствено тегло мисля да почна с 4 серии по 4 или 5 набирания,щото сега правя нова програма и после мисля да я пусна във форума за одобрение :)
22.04.06
17:18
За мене набиранията са наи доброто упражнение за гръб.Почваи както си го намислил още от следващия път.
Успех.
мерси много за съветите ще ми бадат много полезни,ако някои може да каже нещо друго полезно за това упражнение да заповада :)
22.04.06
19:41
Аз да питам като са ми много трудни набиранията с широк хват(пред/зад врат) с тесен постепенно ще се развият ли мускулите на гърба или няма смисъл?
23.04.06
14:26
Може да правиш 4 серии до отказ и като 2 упражнение придърпване на горен скрипец широк хват 3-4 серии по 10 повторения постепенно ще качиш сила и ще можеш да правиш и повече набирания . успех :lol:
23.04.06
16:25
А как е най-хубаво да се прави набиранията смисал такъв по колко серии се прави това упражнение ? Винаги до отказ или как... Щото аз отивам и почвам да се набирам правя секи път до отказ ( отказа ми е някаде на 10-тото) и после продалжавам докато не ми паднат под 6 ... така добре ли е или трябва по друг начин!?
и аз ги правя винаги от отказ...даже на последното 1-2 взимам някои да ми помогне една идея да си завърша повторението...почнах постепенно с по 1-2 чисти сам...след тва кат стигнах до 6-7 сам зех да слагам малко тежести на крачката та да дигнем силата малко...и така...набирането е невероятно упражнение както и да го погледнеш